• Myska

    Zajímalo by mě, jestli už máte někdo pořádně ozkoušenou novou přehazovačku XT 761. Chci si pořídit novou s klasickým tahem, ale váhám mezi klasikou 750/751 a letošní 761. Stává se pomalu a jistě i z XT sady spotřební zboží, u kterého klesá kvalita??? Kterou byste radši?

    Anketa: Která přehazka bude líp sloužit?

    2x
    20%
    0x
    0%
    8x
    80%
    0 0
    • Vilém  

      Koupil bych letosni.Co jsem ji mel v ruce,tak vypada solidne.Ta dira navic by se mohla zanaset,ale taky lip cistit.Radi naprosto normalne,ale to asi kazda XT.Dlouhodobou zkusenost zatim mit nikdo nebude.

      0 0
    • Miky  

      Určitě bych šel do letošního modelu, řešil jsem podobný problém a jen porovnávací zkouškou jsem zjistil, že v 2007 je tvrdší pružina než v 2006, takže chod bude přesnější (dolů při neinverzním designu). Shimano se chce vrátit na výsluní, tam kde bylo před nástupem Sramu, kdy kvůli nekompatibilite (řazení v ručce Sram) začalo dávat slabší prožiny do přehazovaček, aby každy kdo chtěl vozit Shimano přehazovačky (a tehdy lepší nebyly) vozil taky shimano řazení. Pak je Sram přehcal s ESP přehazovačkama.. haha.. a teď by se shimano mohlo od nich učit :-)

      0 0
    • Shooter1  

      Taky jsem tu 761 pořídil, ale na letňák, tak ke slovu přijde až později. Je pravda, že mě překvapilo, že je jakožto novinka o cca 1/3 levnější než starší modely (že by to potvrzovalo tvoje podezření o klesající kvalitě?). Nicméně mně se rozhodně líbí víc než ty staré a jestli vydrží o něco míň nebo ne to neřeším.

      0 0
    • vlk  

      Popravdě jsem od nových shiman čekal něco víc-čekal jsem zešířené i ty další 2 čepy-stejně jako má Sram X.O.Designově je hezčí než loňská, jistě bude i lehčí.Pružinu neřeším, kdybych potřeboval silnější tak si ji prostě vyměním. Spíš o co bych se bál-již moc velké gramaření-Už se mi několikrát stalo, že se mi do přehazky dostal klacek a několikrát jsem jí již otočil a zatím vždy přežila-jestli by to přežila i tato vygramařená netuším.

      Pokud bych kupoval inverzní, tak díky větší odolnosti proti klackům asi starý typ 760. Ale design se mi u nové velice líbí-tak by asi vyhrála nakonec stejně ta nová.

      Kdybych sháněl klasický tah, tak jasně ta nová 761. Ty dva zešířené čepy jdou v pevnosti a menšímu vyglajdání opravdu výrazně poznat.Tam není co řešit.Ještě by se Shimano mohlo vrátit k integrovaným kolečkům pro lanko jako měli u XTR z roku 96.

      Neboli 100pro tu novou.

      0 0
      • Myska  

        Pružinu si jen tak vyměníš? To nezní špatně, jenom tady u nás v Pv nic schopnýho není, všude na mě hledí jak na ******. Kam na ty pružiny chodíš???

        0 0
        • vlk  

          No já zatím měnil jen u starého stx-a to z domácích zásob.Ale u nás v železářství občas obdobné mají-jen jsou většinou o dost silnější.

          0 0
      • McBlacky  

        já si myslím že nové XT je těžší než staré. uvidíme až to někdo zváží

        0 0
    • djano  

      Sorry, hlasoval som omylom, ja mam iba starsie XT… Ale ta nova sa mi celkom paci, asi ju vyskusam.

      0 0
    • vratan  

      zober starsiu. ja som musel brat novu a teraz toho trochu lutujem. ako je pekne vidiet na obrazku, shimano zase raz usetrilo. vypustili totiz obe prachovky. velka prachovka sa tam da dat zo starej prehadzovacky. mala dopredu vsak nie. uprimne shimano ma uz serie od casu ked zacali nitovat XT presmykace. keby mi nebolo luto XT paciek vazne by som uvazoval o zmene na SRAM radenie…

      0 0
      • Vilém  

        Ty prachovky uz vypustili u predchoziho modelu.To me taky prekvapilo,zvlast kdyz to driv davali i na LX a vcelku dost to pomahalo.Sice by tam sla i ta mensi po upravach pridelat,ale musel bys mit nejakej starej srot na rozebrani.

        0 0
      • vysmátej bajker  

        Jaké prachovky?Prosím obrázek.

        0 0
    • Extremist  

      Vsechny komponenty na kole jsou spotrebni zbozi…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.