• Žanek

    Zdar bikeři a bikerky! Včera mi umřela přehazovačka (deore) a přemýšlím, čím ji nahradit. Plánoval jsem Sram, jenomže momentálně nemám moc peněz, takže řazení musí zůstat původní. Takže:Je velký rozdíl(funkčnost, spolehlivost, životnost…) mezi přehazovačkou LX a XT?? Má cenu si připlatit?? Díky za odpovědi!!

    0 0
    • Aiax  

      Ber to jako muj osobni nazor, rozhodne nejsem znalec saltru, ale myslim si, ze narozdil od razeni ma vyznam priplatit za XT – to je drazsi rekneme asi o 5 stovek, ale pripada mi, ze je mnohem lepe zpacovany nez LX a treba kladky jsou mnohem lepsi. Hadal bych, ze LX saltr ma mnohem bliz k deore nez k XT. Ale je mozny, ze zitra namotas saltr a budes nastvany, ze jsi nesel do LX…nebo nejlip do Acery :)

      0 0
    • Luka  

      Mam LX a nekolik lidi mi rklo, ye je to praktickz fuk… takze ja jsem spokojena, radi to velmi pekne i s kazetou sram 7.0 :)

      0 0
      • Hrabě  

        Chci se přidat, mám taky LX a nemám s tím problém. Když jezdíš po louce a motá se ti tráva, tak je to jedno jestli LX nebo XT. Snad by mohl být rozdíl v bahně a podobným sajrajtu, za sucha to ale nepoznáš.

        0 0
    • Tommy  

      asi 5 let jsem jezdil na LX, pak jsem měl sezonu Alivko a teď jsem rád, že mám opět LX – co k tomu dodat??XT myslím, ale je to jen můj názor – je zbytečně drahý…

      0 0
      • Lada1  

        njn, kdyby si zase jezdil XT a pak mel na chvili LX , tak by si byl rad za to XT. U Shim me cenove udivuje akorat XTR sada, protoze za tu cenu je v XT uz dobre zavodni kolo

        0 0
        • Tommy  

          pokud honíš gramy, máš asi pravdu XT jsem jezdil, ale nevlastnil a moc rozdílu jsem nepoznal. Když si je vezmu do ruky – váha je o dost jiná – jinak srovnatelná s LX byla Suntour XCPRo, ale to se psal rok 92 :-))…

          0 0
      • Otto  

        Stejná situace jako Tommy, naprostý souhlas. Deore je jak Alívko, LX se od XT konstrukčně neliší.Kromě kladek a ty tam mám jiné.

        0 0
        • Air  

          a me zas pripada ze je Deore jako LX, takze je vlastne pak Alivio jako XT! :)))

          Ne myslim, ze moc velky rozdil za sucha a cistem stavu v tom nebude. Ten rozdil ale asi poznas, kdyz nejezdis jen v hezkym pocasi. XT ma utesnene vsechny cepy, 4 fluorovana pouzdra pro snizeni radici sily. LX ma jen 2 pouzdra fluorovana a s tim utesnenim je to horsi. Deore to samy, ale nema pryzove chranitko u bowdenu. Neznam ty rozdily uplne presne – see www.paul-lange.cz – tam je tech. specifikace komponentu. Jel jsem jen na svym Deore a na LX – rozdil jsem nepoznal. Mozna radi o neco presneji. Pak jsem si parkrat „cvaknul“ i na letosnich Dualech… ale to je vse.

          Myslim, ze cenovy rozdil neni tak velky a i na starym Bikeforu se snad vsichni shodli ze ma smysl prehazka XT. U razeni staci i Deore. Podobne to ostatne sazi i vyrobci kol. Jinak jestli nechces inverzni pruzinu z XT, tak jeste se da sehnat XT 2003. Koukni na netu, urcite najdes.

          0 0
          • ravo  

            Je to tak, rozdil šaltrem Deore – Deore LX je naprosto zanedbatelný…

            0 0
    • vlk  

      Já myslím, že rozdíl i když ne tak velký bude spíše v životnosti.Fun­kčnost bych u stejného systému viděl stejně.Spoleh­livost taky.

      0 0
    • pos3k  

      Osobne jezdim XT a nemuzu si stezovat.jestli mas dost penez a rozdil 4 stovek te nezabije tak bez do XT.Model 03 pod 1700 je dobra cena.

      0 0
      • Žanek  

        Asi to tak dopadne…

        0 0
        • Lada1  

          podivej se na cyklobazar.cz nebi ivelo.cz objevuji se tam inzeraty i na prodej zanovnich komponentu a ceny jsou good (mozna si koupis rovnou XTR :-) )

          0 0
    • Orbis  

      Je sice pravda, že XT je líp zpracovaný (to je celkem logický…), ale ta životnost XT´04 bude 2 sezony a pak se ti pružina unaví. Kámoš měl XTR 03 a teď po 1,5 r ji musel kvůli slabý pružině vyměnit. Já bych šel do loňskýho XT to je fakt dobrý. Seženeš ho kdekoli na internetu, popř. ho maj i některý kameňáky ale tam už jsou spíš ´04. Když budu porovnávat LX a XT´03, tak na naový přehazce rozdíly nepoznáš, ale XT ti bude trochu líp řadit do komce a hlavně v bahně.:)

      Rozhodni se jak chceš, ale XT je XT.

      0 0
      • TinkTink  

        Skoda ze to tak neni u Sramu…na netu normalne nabizi stary modely a novy aby clovek pohledal…

        0 0
        • Pekáček  

          Když je o Sramu řeč: já loni na „letňáku“ měl obyčejnej Sram 5.0 2003 s kladkama 9.0 SL (nemám rád kluzný). No a po snad deseti tácech to vypadá, že šaltr vydrží dalších deset táců, ale kladky už nemaj zuby. Znám pár bikerů kteří po zničení drahý přehazky přešli na pětnulku a jsou maximálně spokojení. Tím ale nemyslím letošní model. Takže, k čemu (u Sramu) drahý šaltry? (To že mám teď X7 opět z kladkama z 9.0 SL je tím, že jsem si udělal radost :o))

          0 0
          • TinkTink  

            Ja kdyz Sram, tak jsem do ted vozil pokazdy 5.0…naprosto v pohode – jedna sezona = jedna prehazka…obcas teda i jeden a pul…pak uz sou trochu moc vychozeny cepy (na devitce…)…na osmicku jsem ted zkusil nasadit na 20km tu 1,5 sezony jetou 5.0 (ale ma za sebou dve prosoleny zimy)…a radila ok – to jsem si tech 20km jel pro novou X.7 :)…ta radi prece jenom o neco presnej :)

            Jinak ale nemam potrebu kvuli fcnosti koupit X.0 :)

            0 0
            • Pekáček  

              Já taky ne :o)

              0 0
              • TinkTink  

                Jo…a taky by jsi si ji rad koupil, ze jo? I kdyz vis, ze narust funkcnosti bude roven nule? :o)))…ja jooooo

                0 0
                • Pekáček  

                  He he, já neee! Raději bych investoval jinam! Jedině mít už všechno bez kompromisů a šaltr by tam byl pořád pětkovej :o)

                  0 0
                  • TinkTink  

                    No dyt joo…taky setrim na vidlu, ktera bude drazsi nez X.0…a radsi si koupim tu vidlu…ale stejne :)

                    0 0
                    • Air  

                      a na jakou setris, ze sem tak zvedavej… :)

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Zvedavej byt muzes…to jo :)

                        Asi takhle – marzocchily a jine zastance otevrene olejove lazne nepotesim :o)…ale to mas stejne fuck :)…kdo vi, kde skoncim…pac jedna vec je na neco setrit a dalsi vec je kolobeh veci a tim prinesena vidlice sem ke mne… :o)

                        0 0
                        • Air  

                          no sem tusil, ze M. to nebude, kdyz si i odvrtavas rohy na bajku abys usetril gramy :) hadam ale ze ti bude zehlit duke nebo fox talas… pac na ty tady panuje docela vseobecna kvalitativni shoda – a to vcelku pozitivni. ja bych sel docela do duka, ale nevim, bude muset drzet kotouce a mych 100 kg, takze asi pujdu do M., hlavne kvuli tuhosti a zivotnosti…

                          0 0
                          • Pekáček  

                            Já bych pro změnu teď vzal toho Duka. Hlavně aby nebyly „zvuky z vidle“.

                            0 0
                            • Air  

                              sice to asi uplne sem nepatri, ale kazdy thread je tady aspon trosku o vidlich :) tak tedy: co mas s tou Macechou? vydava nejake zvuky z vidle? Duke chodi paradne, testoval jsem kratce na schodech… takovy Alfa maslicko (aspon oproti my suntource), ale nevim co by na nem napachaly kotouce (mozna dokonce 185ka)… takze ty zvuky z vidle (jako klepani ap.) by byly na dennim poradku. Cca 0,5 kg vahy dolu je ale dost velky lakadlo.

                              0 0
                              • Pekáček  

                                Byla to otázka kousku a dělaj to i jiný značky. Zkus vyhledat „zvuky z vidle“ a „Marzocchi – reklamace“. Po přečtení toho prvního mi došlo odkud se bere praskání na mým kole a ten druhej je o mý vidli. Marcoku jsem koupil proto, abych se problémům s vidlí vyhnul. A tak dál jezdím starou dobrou SR XC Pro E 02 kterou jsem si chtěl dopřát na zimáka-bahňáka místo elastomerů.

                                0 0
                              • lubos  

                                V Bad Goisernu mi jeden znamej ukazoval vakl na Dukovi (kotouc) .. nevim jestli to by U-trun, nebo Psylo. Pry po nejakych 300km. Tak jsem znocu znejistel :(

                                0 0
                                • vlk  

                                  no nevim.ja mam duke xc u-turm, ale namám kotouč a něco už najezděno mám a je furt jak nová žádný vakl a pokud se mrkneš ve velu na testy tak průhyb oproti původní hodnotě měl duke nejnižší ze všech.A celkově v hodnotách se umístil na 2 místě za marzocci.Tak nevím.Chci dopředu pořizovat kotouč, tak bych pak dal vědět.Ale budu ho pořizovat až začátkem zimy.

                                  0 0
                          • TinkTink  

                            No tak to tim padem uz tak moc moznosti nemas.. :o)…staci si tipnout…sprav­ne :)..

                            Duke nechci…uz jsem vozil…

                            Foxe nechci…odrazujou me tady uz nekolikrat zminene teceni oleje a jednou zmineny odreny nohy

                            Ja proste pudu do vidle, ktera je ofic urcena na Enduro a 4X…a budu ji vozit na XC a maratony…to MUSI vydrzet :o)))

                            0 0
                            • vlk  

                              mohu se zeptat jen, jaké špatné zkušenosti máš s dukem, že jsi ji vozil a už nechceš.

                              0 0
                            • Air  

                              no jsem si taky rikal, ze bych koupil takhle… to enduro… ale duke je urceny na narocne (XC a XC U-turn) az agresivni cross country (modely U-turn SL a Race), ale vidis, ze kotouce mu asi dobre nedelaji taky jsem uvazoval o psylu, ale o tom moc nevim… vahove i cenove by se docela dalo, urceni na enduro… a kotouce by tudiz snaset taky melo… i kdyz MELO… no, prospektum uz nejak neverim. ja mam radsi bytelnejsi veci, ktere vydrzi a nemusim se o ne bat a furt do nich vrtat, proste radsi bytelnejsi a spolehlivejsi…

                              0 0
                              • Pavlos  

                                psylo nema navarky na vecka

                                0 0
                                • Air  

                                  no to jsem si myslel, ale to jeste neznamena, ze snese v poho 185 kotouc, mela by asi i 203… nevite nekdo co pisou v manualu? jen jestli to nahodou nevite, me se nechce to hledat…

                                  0 0
                              • vlk  

                                duke je taky ve verzi bez navářek na v.Jinak konstrukčně je psylo a diuke stejný.navíc na rockshox psali, že duke je spec dělaný na použití s kotoučema tak nevím.Jsem zvědav co napíše tintink proč s ním nebyl spokojen.

                                0 0
                                • TinkTink  

                                  Myslim ze Psylo se da sehnat s navarkama na vecka…tam bych problem nevidel…ale co unese vi buh :)

                                  Tydle zkusenosti dole jsou moje… http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?…

                                  0 0
                                  • Pá-dlista1  

                                    Bych rekl, ze ty Vecka na tech navarkach by unest mohlo. Tenhle problem jsem na Psylu jeste nevidel. To treba upadla noha, nefunkcni tlumeni, sedreny elox nebo crcici olej jako s cedniku, to jsem videl. Ja bych se zrovna Psylu vyhnul na sto honu.

                                    0 0
                                  • vlk  

                                    nějak jsem si tam nějakých informací o duke nevšim, jen o nějaké bomberce z1.tak nevim, nespletl jsi odkaz?

                                    0 0
                                    • TinkTink  

                                      Ses si jistej, zes klikl na ten odkaz? Ja kdyz na nej kliknu, tak mi vyjede normal clanek a dole je kupa vidlic…

                                      0 0
                                      • vlk  

                                        tak s tím popisem co tam je nemohu souhlasit nevím jak sl ale moje xc u-turn je citlivá mnohem více než marzocchi mx comp coil.A co se pevnosti týké srovnává se spíše s psylem než ze sidkou.Má hc2 jako ty níže posazené sidy a u-turn sl má pude delite stejné jako výše postavené sidy.Na xc vzduch jsem taky jel a citlivost také velice slušná se vzduchovými marzocchi se to nedá srovnat.Co do tuhosti mrkni na testy do vela a uvidíš.Už po 500 km byla na druhém místě.A co se týká rozdílu oproti původnímu měření, tak jasně vyhrála.Tak asi tak.Mimo to co jsi vozil za model a který rok výroby.

                                        0 0
                                        • TinkTink  

                                          Jezis…nebud tak zaujatej na Duka…sem zvedavej co budes delat pristi rok az se ti na nem neco pokazi a servis bude delat Zitny…to budes vis kde.

                                          Model jsem jezdil 2002 (tam je chyba v tom clanku) a model SL – to tam je napsany…stacilo si to precist…

                                          Na Dukovi jsem najel urcite vic nez 500km…a jak me hodne lidi zna, ne vzdy se shoduju s Velem…ale kdyby jsi si to precetl cely – napr.u MXC Air ze stejneho roku jsem napsal, ze je tvrda a necitliva…mnohem min citlivejsi nez tento Duke…za tim si stojim

                                          A k tomu co jsem napsal dal – zkousel jsi nekdy Dual Air? Zkousels jaky ma vlastnosti? Zkusil sis tu citlivost na jemny nerovnosti?

                                          Ja si porad myslim, ze Duke je divna vidle – kdyby to byl tuzsi sid, tak tam daj Dual Air…ale oni neeee…oni ho dost brutalne osekali a nechali tam todle…tendle nemel HC2 podotykam…ale na to bych tu necitlivost nesvaloval…

                                          K te tuhosti – vubec nechapu co jsi tim chtel napsat…dyt to, ze to je tuzsi sid o nem rika v prvni rade vyrobce…ale nema pravdu…je to tuzsi osekany sid…a v tom je chyba.

                                          Takze tak…nebud zaslepeny jenom svoji vidli…o U-turnu jsem vubec nepsal..

                                          0 0
                                          • vlk  

                                            nejsem zaslepený svojí vidlí.Já se zajímám také o marzocchi madely určené na xc a o foxe.Také netvrdím, ře všechny rockshox jsou supr ani netvrdím, že všechny marzocchi jsou supr.jen mě někdy štve demagogie marzicchi uživatelů.I mar­zocchi se se…Když kupuji vidlu tak koukám nejen po kvalitě ale i podle ceny.Vidle naní na vždy a tak možná další mojí vidlí bude marzocchi nebo fox.Jinak jen tak pro zajímavost, když se tu v článku probírá duke,Tak ono existuje dost typů, které se výrazně liší.Mají ovšem stejné vnitřní a vnější nohy a korunky,takže o tuhosti ohledně techto částí se dá hovořit abecně.

                                            0 0
                                            • TinkTink  

                                              O FOXe jsem se tez zajimal…ale nak me uzivatele odradili…

                                              Ad clanek a duke – pokud mluvis o tom co jsem napsal, tak tam se probiral rok 2002 akorat – a to, pokud vis, existovali ruzni dukove, kteri meli i ruzne vnitrni nohy – pohledem jsi to poznal… :)

                                              Obecne bych o tom nemluvil – nebo aspon ne prilis…ono je rozdil, jestli vidle bude na 108 nebo 80 se stejnyma komponentama…si myslim..prece jenom je tam pak vetsi ci mensi paka…a je to znat…ne?

                                              Ja nejsem demagogicky uzivatel Marzocchi…ja Marzocchi ted vubec nemam a nemam v planu ji kupovat – leda nakej starsi model…ty byly jeste ok :)…ja jsem vidlicovy kolaborant :)

                                              0 0
                                        • lubos  

                                          Jezdil jsi nekdy na vzduchove Marathonce ? To je dual – air. Mozna bys pak nenapsal, ze se neda srovnat :)

                                          0 0
                        • kovar  

                          Manitou Black? Ale doufam, ze ne Minute ? Ta je hrozna:-)

                          0 0
                • Pá-dlista1  

                  Ale panove, zase se nestacim divit, kolik toho ta X.0 vydrzi. Pri vcerejsi udrzbe jsem koukal, ze je zase zlomena kovova koncovka bovdenu jagwire, ale prehazka se az na par kosmetickych vad tvari OK. Zato pri zmacknuti brzdovy paky jsem videl vodotrysk :( tedy spis DOT4trysk :) Prosekla hadicka (to se holt stava).

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Však jo, ale já za ty peníze raději odrovnám tucet starých dobrých 5.0 z loňska :o) X.0 bych si nechal pěkně na polici na kochání!

                    0 0
                  • lubos  

                    Tobe vydrzela X.0 ? Ouu, pisu si jej na seznam overenych veci … asi do ni mozna pujdu.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Me ne:) Sobe bych si ji nikdy neporidil. Sobe tak maximalne 5.0 a kdybych ji mel kupovat za svy a za normalni MOC, tak jedine 3.0 :))) Ale tahle taky dostava zabrat.

                      0 0
    • Žanek  

      Díky všem za odpovědi, půjdu do XT 03!!

      0 0
      • Air  

        dobre delas, myslim ze na real-bike jezdeni nejlepsi pomer cena/vykon

        0 0
    • Man  

      ja mam prehadzovac XT 04 a radenie XT 03 a fachci to super. hlavne pri radeni na lahsi prevod. prijemne je, ze to skoro nepocut (teda oproti kamosom, ktori maju nizsie rady). otazka naozaj je, kolko to vydrzi, ci nie je XT 03 v tomto smere lepsi kauf.

      0 0
    • Volf  

      Já bych si sehnal LX tak z roku 1999 a byl bych vyřehtanej. Nový věci mají čímdál menší výdrř. Mám celý kolo na LX a když jsem loni utrhl přehazku, tak jsem tam nahodil nějaký Alivio z roku 1997 / asi / s tím, že hned v pondělí jdu koupit zase LX. To Alivko tam mám dodnes a běhá jako nový. Takže teď hledám po různej ,, venkovskejch ,, krámech starý věci a rozdíl v životnosti je obrovskej.

      0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.