Práce v zahraničí - zkušenosti/doporučení

9 nepřečtených
  • Sweeta

    Zdravím všechny bikery a bikerky. Už skoro tři roky pracuju v zahraničí v obchodech a půjčovnách se sportovní tématikou, převážně kola nebo lyže. Zatím mám za sebou zkušenosti z Mallorcy, Švýcarska a Rakouska a pomalu se poohlížím po nějaké další destinaci. Mallorca je skvělá na jarní sezonu, Rakousko nebo Švýcarsko zase na zimní, ale trochu mi pořád chybí nějaká destinace vyloženě na léto. Napadá mě třeba sever Itálie, možná Toskánsko, pak jsem přemýšlel třeba o Británii, nějaké oblasti, kde je hodně trailů a podobně, ale to jsou spíš moje dedukce a nemám moc představu, jak dobře se tam dá uchytit/uživit. Zkrátka budu rád, když se podělíte o svoje zkušenosti a tipy na nejrůznější destinace, kde se dá uchytit jako mechanik, obsluha v ochodě/půjčovně, cyklo-průvodce nebo cokoliv dalšího ze světa sportu a cyklistiky. A nemusí to samozřejmě být jenom na tu letní sezonu.

    Určitě se najde dost lidí, co by rádi někam do zahraničí vyrazili, ale neví kam/jak/kdy nebo se zkrátka bojí udělat ten první krok. Tohle by mohla být malá motivace nebo návod, jak na to.

    Za sebe můžu doporučit Mallorcu nebo Kanáry jako super start. Půjčoven je tam v dnešní době hrozně moc a neustále shání lidi. Mallorca je většinou otázkou cca konec února/začátek března až půlka/konec května. Kanáry listopad až duben. Člověk musí mít samozřejmě zkušenost jako mechanik a umět minimálně slušně anglicky a ideálně základ němčiny. Španělština většinou není potřeba. Půjčovny mají často nasmlouvané hotely pro svoje hosty a zároveň dokáží ubytovat i sezonní zaměstnance a k tomu dostane člověk plat, co je většinou nad Českým průměrem. Zároveň člověk pozná spoustu lidí, získá kontakty a další možnosti budoucího uplatnění a ještě k tomu se dá hezky trénovat v teple :) Půjčovny se dají snadno vygooglit, největší je asi Max Huerzeler nebo Whells Sport.

    Snad tohle někoho zaujalo a snad se někdo další podělí o zkušenosti. Díky

    0 0
    • Sweeta  

      Nikdo nic?

      0 0
    • 106Paja  

      Jak moc daleko by to mělo být? Přes léto je sháňka po lidech v Kanadě-Whistler.

      0 0
      • Sweeta  

        Kanadu mám v plánu na celý rok, ale je to trochu o štěstí s vízama. Jde mi ideálně o něco v Evropě.

        0 0
    • nzg  

      Vyuziji vlakno.

      Nevite, jak je to s danema, pokud budu pracovat 100% remote z CZ pro holanskou spolecnost?

      Platim dane tam ci v CZ?

      0 0
      • Kouba_2005  

        Buď platíš daně tam nebo v CZ, je nesmysl platit tam i tam, ne? Žena dělá v DE, daně platí tam, daňový přiznání podává tam, to bude stejný.

        0 0
      • wawrik  

        Platíš tam, kde si daňový rezident. Väčšinou to znamená štát, kde tráviš 180 a viac dní v roku, čiže v tvojom prípade CZ.

        0 0
      • deda  

        Holanské rybníky?

        2 0
      • NeugeCZ  

        Odpovím pro další, které by to případně zajímalo. Jak bylo řečeno, daně platíš tam, kde jsi daňovým rezidentem – při remote práci z Česka tedy platíš daně v České republice. Jestli jedeš na OSVČ v rámci EU, možná se budeš muset registrovat jako Identifikovaná osoba a měsíčně podávat tzv. souhrnná hlášení – kolik jsi v jaké zemi pro koho přesně vyfakturoval. To je trochu opruz, proto vždy preferuju klienty ze států mimo EU.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.