• venaCZ

    Snažil jsem se najít téma, které rozebírá práci paží, ale nějak se mi to nepovedlo, takže se s dovolením zeptám.

    Existuje nějaký teoretický popis, jak mají pracovat paže, jestli se při šlapání má cyklista pravidelně přitahovat a ulevit nohám, nebo pouze v případě krátkodobého navýšení výkonu? Ramena mít puštěná, nebo naopak?

    Při včerejším tréninku jsem zkoušel si paženi pravidelně pomáhat a byl jsem v eufórii, jak jsem zrychlil, ale vydrželo mi to asi 30 minut, než mě začaly bolet záda. Logicky se tím namáhá bederní páteř, ale až takovou reakci bych neočekával.

    Díky za názory

    0 0
    • MichaelSimek  

      mimo techniku bys nemel pazema/zadama hejbat vubec, resp cim min tim lip…samozrejme pokud nejde o nejaky kratkodoby maximalni effort…technika je vec jina

      muj nazor.

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Je potřeba se naučit šlapat a jezdit zásadně bez tahání za řirítka. Pokud se naučíš šlapat kulatě, tak zjistíš, že když začneš tahat, nešlapeš do kruhu, ale dopředu, začneš podsazovat pánev a je konec s technikou. Nehledě na to, že hodně brzy odejdou záda v kříži a při delších štrekách je i větší energetická spotřeba, protože zapojuješ více svalů, než je nezbytně nutné.

      0 0
      • venaCZ  

        Hm, šlapání do kulata jsem se začal učit na stará kolena, jak se zdá, ještě to nemám pod kůží a dostávají se mi do toho špatné návyky. Každopádně díky, alespoň vím na co si dát pozor.

        0 0
      • Breakpain  

        Podsazená pánev je blbě? To je snad dobře ne? Když nepodsadíš pánev – vystrčíš zadek a zkracuješ si bedra …

        0 0
    • McBlacky  

      v ideálním případě bys mimo techniky měl umět šlapat s rukama jen položenýma na řidítkách a nemělo by tě to vůbec rozhodit proti pozici kdy se držíš za gripy.

      Na silnici je to o level dál a je krásně vidět jak někteří jezdci v únicích mají položená předloktí jen na řidítkách a přitom valí 40+km/h mnoho kilometrů. Když to neumíš dobře, tak se akorát vyndáš :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.