Pojištění úrazu a trvalých následků-invalidita

42 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Doporučte prosím nějaké aktuální pojištění úrazu a trvalých následků- na co si dát pozor při uzavírání. Jezdím na silničce a obávám se následků pádu – jde mi hlavně o pojištění nemožnosti chodit do práce. Zlomená ruka, noha – to bych řešil z rezervy. Díky moc.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Asi bys mel zmenit sport…

      0 0
    • McBlacky  

      jako nemožnosti chodit napořád nebo po určitou dobu?

      0 0
      • Smazaný účet  

        napořád jsem myslel

        0 0
        • McBlacky  

          tak kdyžtak napiš co jsi vybral, mě nic nepřišlo, že by mělo smysl. Jednorázově ještě jakž takž po úrazu ale měsíční rentu tak abys měl alespon 20 což je ale na hrubý přežití s postižením, budeš platit nyní neskutečně.

          0 0
    • Fidži_CZ  

      Obecně se podívej na tabulky plnění. Ať pak nezjistíš, že se ti se spoustou věcí ani nevyplatí chodit na nemocenskou.

      0 0
    • noviisek  

      Individuálně podle životní situace. Doporučuju navštívit pár pojišťoven a pobavit se o tom a pak si porovnat nabídky.

      Nebo pokud jsi lenoch, tak řekni na ulici nahlas, že chceš pojistit a hned se seběhnout pojišťovací predátoři, respektive poradci.

      A pojistí ti psa i s boudou.

      0 0
    • jonti  

      Ja to mam poreseni zivotnim pojistenim s prakticky nulovou sporici casti. Resim jen trvale nasledky a praceneschopnost delsi nez 30 dni, mensi nema cenu pojistovat. Navic k tomu je pojistena nemoc, ktera zpusobi neschopnost pracovat. Platim asi 12k rocne.

      Poskladal mi to financni poradce

      0 0
    • Smazaný účet  

      ještě doplním, že nepotřebuju pojistit život, potřebuju pojistit, kdybych zůstal naživu a měl problém vydělávat

      0 0
    • devet  

      Písni mi do mailu v profilu. Kámoš už mi takovou pojistku poskládal a udělal.

      0 0
    • Ravyo  

      Držím palce, ať vybereš nějakou pojistku, co bude smysluplná a pokryje ti co potřebuješ. Nepíšeš věk, ale čím dřív to uzavřeš, tím lépe. Mně to přišlo v mládí nepotřebné a dneska už jsem nepojistitelná, takže smůla :(

      0 0
      • Ruprt2  

        Nesmíš hned každému pojišťovákovi vytlemit, že se vyznáš v akutní homeopatii. Z toho potom každý vycouvá.

        0 0
        • Ravyo  

          Áááá, já si říkala, kde se vynoříš a furt nic, asi se ti homeopatie nehodila k mušlím :D

          No jasně, další kdo si myslí, že o tom koho a na co pojišťovna pojistí rozhoduje pojišťovák :D Kéž by to tak bylo, slibovali mi to všichni a skutek utek.

          0 0
          • Ruprt2  

            Pojišťovák o tom nerozhoduje, ale mají tam na akutní homeopatii kolonku a pojišťovák ji buď vyplní nebo ne :-)

            0 0
    • AsiJura  

      Já mám dobrou zkušenost s úrazovkama od Aegon a ING, obě mi plnily i při zhmoždění kloubů, aiž bych měl něco zlomené. Jinak na to co chceš bys měl mít připojištěné trvalé následky úrazu, připojištění pracovní neschopnosti raději úraz i nemoc, a invaliditu všech stupňů úraz i nemoc a to by ti mělo stači. Já jsem si dal ještě závažná onemocnění, protože věřím na statistiku, která říká, že 96% invalidity je nemocí a 4% úrazem.

      0 0
      • McBlacky  

        neschopnost z důvodů nemoci je mega drahá, to se vyplatí snad jen když ti to platí zamestnavatel

        0 0
        • AsiJura  

          Záleží na věku no, ale levná pojistka jen na úraz ti taky moc neřeší. Víš jak to je, cena rizika je přímo úměrná procentu pravděpodobnosti. Takže je sice hezké, že má člověk smrt v autě pojištěnou na dva míče a stojí to 100Kč, ale úmrtí v automobilu je o polovinu menší šance než sebevražda, jen tak pro zajímavost:)

          0 0
          • Ruprt2  

            Kdo tě pojistí na sebevraždu?

            0 0
            • noviisek  

              Skoro každej, musíš si pak přijít osobně na pobočku do jednoho měsíce pro peníze, jinak propadaj.

              0 0
            • Vilém  

              Skoro kazdy.

              Podminky ČP:

              "Nastane-li smrt následkem sebevraždy pojištěného

              1. do 2 let trvání pojištění, pojistitel vyplatí pojistníkovi, není-li

              shodný s pojištěným nebo oprávněné osobě rezervu pojištění nebo kapitálovou hodnotu, podle toho, co je dohodnuto v pojistné smlouvě,

              1. po 2 letech trvání pojištění, vyplatí pojistitel oprávněné osobě

              pojistné plnění."

              0 0
            • AsiJura  

              přesně tak, téměř všechny pojišťovny a zároveň je tam čekací doba dva roky, taky z nějakých důvodů, kdy psychologové tvrdí, že člověk uvažuje o sebevraždě max půl roku dopředu.

              0 0
    • Venda  

      Nedávno jsem to řešil. V současné době se mi nejvíce líbilo pojištění od ČPP (řekl bych, že mají nejvyšší krytí) v kombinaci s několika (třemi, čtyřmi…) úrazovými smlouvamy od kooperativy s názvem 777 (platí se tam 777 Kč za rok). Ta první řeší ty vážnější věci, druhá ty menší běžnější. První se dá nastavit plnění až od deseti procent (protože ten spodek pokrývá 777čka), kvůli snížení měsíční taxi. Dohromady to dělalo cca 800 za měsíc, ale hodně by záleželo (u tý první) na rizikový skupině, tu já měl nejvyšší.

      0 0
    • Edwin  

      A to máte štěstí, že jdu zrovna kolem :)

      Trošku se podělím o svůj aktuální příběh. Platím si pojistku s minimální spořící částí 1500,– CZK měsíčně.

      Z původně vypadající banální nemoci se stala měsíční pracovní neschopnost, kdy jsem byl i týden hospitalizován a přišel jsem kvůli tomu částečně o sluch pravého ucha.

      Takže jsem začal študovat, co že to mám vlastně za pojistku a jestli mi z toho něco kápne a zjistil, že je to úplně k hovnu, neboť:

      1. jsem utrpěl nemoc a ne úraz, takže se na to pojistka nevztahuje
      2. i kbych přišel o sluch na pravém uchu, tak mi to je prd platné, neboť

      z pohledu pojišťovny se za hluchotu považuje úplná ztráta obou uší

      1. pojištění proti „ušlé mzdě“ se vyplácí až po 30 dnech

      pracovní neschopnosti

      No prostě všude samý finty a pasti a ty výluky, takže ve finále dostanu prd. Konkrétně 500,– Kč za 6 dní v nemocnici. Za 18 litrů ročně, které platím už několik let, docela super výdělek.

      A teď trochu teorie. Statisticky je jasné, že pojistné musí krýt všechna pojistná plnění a ještě generovat pojišťovně tučný zisk. Pakliže jste tedy průměrný člověk, platit jakoukoliv pojistku se nevyplatí, pač když si tu samou částku ulejete do polštáře, tak jednou začas pokryje to samé co pojistka.

      Dále pojišťovny pojišťují „supervýhodně“ nesmysly jako třeba trvalé následky po autonehodě, ale statisticky je ta šance úplně minimální (tuším kolem 5 % všech případů).

      Jasně, pojištění funguje na principu solidarity a že jste pojištění od prvního dne (jak u čeho, že), ale za 18 litrů ročně bych čekal férovější podmínky.

      Sorry, že jsem se nedržel úplně tématu zadavatele, ale rád bych vás všechny, kdo uvažujete o pojistce, upozornil na podmínky plnění a hlavně výluky. Důkladně si to před podpisem pročtěte a nedejte na kecy pojišťováka, kterému jde jen o provizi a o to jak vás do pěti let uvrtat do výhodnější pojistky, ze které má samozřejmě další provizi.

      0 0
      • Ravyo  

        Řekla bych, že tohle je poměrně klasický případ, slyšela jsem jich podobných už mraky.

        Jedna jediná pojišťovna, co mě byla ochotná pojistit mi nabídla pojistku s asi podobným krytím, ale navýšenou cenou pojistky o 70%. Hrozně se divili, že do toho nejdu :D

        0 0
        • Edwin  

          Jj, hned jak se tam dostanu, tak jim to omlátím o hlavu. Pokud nejsou schopni nabídnout fér podmínky, tak si nechám pojistit jen na smrt za nějakou minimální částku a hodně si rozmyslím trvalé následky, pač pokud se mají vztahovat jen k úrazu, tak jsem se právě přesvědčil, že dost možná to dřív a líp zařídí kdejakej streptokok.

          0 0
          • AsiJura  

            Pojišťovna nemůže za to, že máš špatně nastavenou pojistku,

            fakt je ten, že většina lidí by chtěla peníze pomalu i za zlomený nehet a vůbec si neuvědomují, že pojistka má krýt v životě hlavně ty vážné věci. To znamená, že pokud se pojistíš a druhý den se na kole rozbiješ tak, že sončíš na vozíku, tak pojišťovna má pro tebe nachystaných pár milionů, na které bys jinak pod polštářem šetřil po těch 18k opravdu dlouho. TO samé plati pro invaliditu, a jak jsem psal výše, dneska jsou to hlavně nemoci.

            připojištění nemocenské můžeš mít i od 7. dne, ale taky by to dost stálo a zároveň to nedává smysl. Zase by to mělo řešit situace, kdy na nemocenské budeš půl roku a déle, tam by ti to pomohlo dorovnat peníze ze socky.

            0 0
            • Edwin  

              A tady s tebou nemůžu a nechci souhlasit.

              Miluju příklady, takže když jdeš s auem do servisu, taky jim nebudeš diktovat co maj a nemaj dělat. V restauraci taky nebudeš radit kuchařoj jak vařit. To samý čekám od každého prodejce a odborníka ve svém oboru. Že ti poradí a nabídne ti nejlepší službu. Ale ne nejlepší pro jeho kapsu, ale pro tebe.

              Ano, moje chyba je, že jsem pojišťovákovi kdeco odkejval. Na druhou stranu oni jsou na to školení, aby ti tam šoupli nesmyslný věci, který si jak trubka platíš a v životě z nich neuvidíš korunu krytí.

              V životě jsem nebyl jedinej den na neschopence a to je mi za dva měsíce 35 roků. Po nikom jsem nikddy nic nechtěl. Ale když přijdu téměř o sluch jednoho ucha, tak bych čekal, že právě tohle je pojistkou krytý, neboť právě tohle je věc, která snižuje kvalitu tvýho života může tě omezit na trhu práce.

              Pokud skončíš v trvalý invaliditě, tak se o tebe stát nějak postará a umřít hlady tě nenechá.

              A i kdybych měl tu pojistku sepsanou sebelíp, tak výluky zaříděj svoje.

              Ale samozřejmě, pokud jsi schopen mi udělat smysluplnou nabídku, můj mejl je vandersar@email.cz.

              0 0
      • Pavel  

        jj, to už hlásil Luboš: „Neřešitelný problém hoši… To je past vedle pasti, pičo…“

        0 0
        • Edwin  

          jj, to bys musel rozebrat celý motor, aby ses tam dostal a stejně to NE-NA-SA-DÍŠ :)

          0 0
      • McBlacky  

        mě to právě vyšlo tak, že se jakž takže vyplatí si dát ne uplně základ úraz, tak máš většinou pár penez za smrt a nějakou jednorázovku na trvalku, cena do 5 ročně.

        Když se rozsekáš do zlomeniny, je to příjemný mít alespon něco. Na kole jsou drobný zlomeniny častý.

        Když tebe někdo sundá, tak i při částečné spoluvině by ti trvalka šla z jeho pojistky,

        Sám se rozbít na trvalku to je už fakt smůla a životní standart rodiny to bude redukovat absolutně, těch pár tisíc navíc k invalidnímu je samozřejmě super, ale je to konstruovaný tak, že to tisíc lidí platí a jednoho platí pojištovna (můj odhad, určitě to bude jinak, ale vždy velmi výhodně pro pojištovnu).

        nemoc neřeším, tam jsem si to ani nezjištoval, aby ti platili od prvního dne nemoci to snad ani neexistuje a krytí vs cena mi přišlo směšný.

        0 0
      • Smazaný účet  

        :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      díky všem za příspěvky a uvítám další

      0 0
      • Bedar19  

        Já jsem pojištěn na Flexi, celkově cca 12k ročně, minulé 3 měsíce jsem marodil, tak jsem zvědav jak budou plnit.

        Ale 100% bych si dneska nehal udělat aspoň 5–6 nabídek různých pojišťoven a hledal kličky ve smlouvě, je jich hafo

        0 0
    • RacerX  

      Nejsem pojistovak predem rikam :), ale asi nej urazovku ma/melo ING.

      (Nedavno tam dochazelo ke snizeni o nove uzavrenych smluv)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.