• Alphasonik

    Zdravím, vybírám nějaké pohodlné sedlo na XC fulla. Letos po asi 500km na WTB Pure V Comp, které nebylo zlé jsem přesedl na WTB Rocket V Comp a moje prdel poznala středověk!

    Jsem si současně vědom, že každý máme jinou prdel, přesto mě zajímají názory na komfort sedel a na spokojenost s nimi.

    Neřeším tu hmotnost nebo vzhled pouze zkušenosti od těch, kteří na sedle sedí déle než tři hodiny a řeší jiné problémy než jak si sednout aby to nebyl teror.

    V anketě dávám sedla, o kterých v tuto chvíli uvažuji:

    WTB Vigo Pro

    Specialized Phenom Comp Gel

    Specialized Avatar Comp Gel

    Selle Italia SLR Flow

    Anketa: Které sedlo doporučíte pro celodenní vyjížďky z pohledu komfortu?

    8x
    14%
    6x
    11%
    0 0
    • Smazaný účet  

      Laboroval jsem se sedlama dobu, nakonec vozím tebou zminované WTB Pure V a spokojenost. Sice není z nejlehčích, ale na to nehraju.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co prdel, to sedlo. Co pro nekoho kreslo, pro jineho stredovek. Sedlarske ankety nemaji zadny smysl uz proto, ze kazdy na kole desi jinak.

      Vim, ze je to nicnerikajici, individulani a prenenositelne, ale prece se zeptam: Jakou mate oblibenou barvu?

      0 0
    • ludak  

      Mam Phenom a pohoda.Dokonalé to po čtyrech hodinách zřejmě nebude na žádném sedle.

      0 0
    • scota  

      Pro tyto účely byla vymyšlena testovací sedla viz např. WTB.

      Třeba WTB Rocket mi zrovna také nesedlo, asi to bude tím že je moc prohnuté. Na fullu vozím Pure.

      0 0
    • Nimrod  

      jak tu mnohokrát padlo, anketa na tohle téma je k prdu, musí se to vyzkoušet. mně nejvíc sedlo pure, vydržím na něm „celý“ den a další den si můžu zas sednout. kdybys chtěl vigo, jedno se mi válí doma

      0 0
    • Pajas04  

      Měl jsem velké problémy (i třeba po hoďce či dvou, teď až 9 i více hodin a úplně ok), pak jsem zkusil několik sedel a teď jsem zakotvil u Specialized Phenom. Doporučuji navštívit test centrum (vím, že testovačky dává spešl, fizik a tuším i wtb, to už si někde najdeš) a pak jen zkoušet a zkoušet. Po nějaké době na nějaké vhodné určitě narazíš.

      0 0
    • Alphasonik  

      Zkusím v Ostravě sehnat někde nějakou testovačku rád bych si osahal Vigo a Phenoma… zatím díky za reakce

      0 0
      • mr.antik  

        ještě WTB Silverado mi přišlo jako poměrně pohodlný – ale musíš mít kosti tam, kde je udělaný to jejich pružení

        0 0
    • Jetson  

      Já po testování všech možných Fiziků a Phenom Comp skončil u Ergonu. Jedu třeba 4 hodiny v kuse (nevstávám ze sedla vůbec) a jediný problém mám potom večer po vyjížďce, že cítím zadek v křesle.

      0 0
    • Sugar67  

      Za sebe jsem pro Avatara, kterého vozím po zkoušení různých sedel již několik let. Já ho mám ve verzi Expert. Nikde to není psáno, ale kolega (který ho na můj podnět kupoval taky) mi říkal, že existuje ve 2 nebo 3 stupních tvrdosti a je to napsaný pouze na tom kartonu, se kterým se sedlo prodává.

      0 0
    • d69  

      Já po dlouhém vybírání skončil u EVOKE od Bontrageru a p…l je navýsost spokojená.

      0 0
    • Alphasonik  

      Dneska jsem sehnal na testování Specialized Avatar (bez gelu) a prvni dojem OK…uvidím ještě zítra. Avatar se prodává ve verzi s gelem i bez. A to je další otázka? je tam ten gel k něčemu? Zvýší to komfort?

      0 0
    • Alphasonik  

      Abych toto vlákno nějak uzavřel, tak se podělím jak to nakonec dopadlo. U Specializedu mi byla změřena rozteč sedacích kostí, potom dle posedu na kole bylo doporučeno sedlo Specialized Avatar (v mém případě 143mm) údajně nejpohodlnější sedlo v nabídce. Půjčil jsem si testovačku a…

      Po hodině spokojené jízdy jsem přemýšlel jestli si koupím bílé nebo černé…po dvou hodinách jízdy mě již barva nezajímala a spíše jsem měl pochybnosti…a nakonec po třech hodinách už mi sedlo vyloženě vadilo. Druhý den jsem sedl na něj znova a po prvních minutách mě utvrdilo že ho skutečně nechci.

      Nakonec jsem koupil WTB Vigo a vše je OK. Můžu na sedle sedět delší dobu a to i opakovaně několik dní v řadě a neřeším problém na sedací části. Pro mou potřebu, tedy na pohodové celodenní ježdění OK …

      0 0
    • petrun  

      Vyzkoušel koušel jsem hodně Selle, Fizikú, WTB, Spešlů. Nakonec jezdím nejraději na pohodlném křesílku Specialized SONOMA SPORT 155mm. Je to ale starý model a už se bohužel nevyrábí :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.