Canyon Nerve Al 6.0 vs Giant Trance 27,5 3 - finále

205 nepřečtených
  • Picino

    Finální rozhodnutí

    Jelikož už vybírám fulla už víc jak měsíc, došel jsem k nejužšímu výběru. Do finále se dostal Canyon nerve al 6.0 a Giant Trance 27,5 3.

    http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

    http://www.giant-bicycles.com/…16469/70296/

    Jedná se o kola 27,5, což mě bude vyhovovat na mojí výšku 170cm.

    Celou dobu jsem se přikláněl k Nerve 6.0, ale dnes jsem si sedl na trance v prodejně a přišlo mě, že je tak tak. A to má o 5 cm delší rozvor kol a horizontální délka horní trubky je taky delší než má nerve 6.0. Bojím se, že u canyona budu vlastně sedět pouze a jen vzpřímeně. Předpokládám že na kole budu jezdit i dlouhé úseky z kopce,kde bych rád jak se říká zalehnul. Půjde to na canyonu vůbec?

    Tak co na to říkáte? Je to zbytečná obava? Kolo mám na pohodový ježdění, pohodlně v terénu, rychleji na cyklotrasách, žádné velké řádění a velké skákání,žádné závody, prostě na pohodu. Je mě 37, takže nečekám, že bych se posouval někam dál :)

    Testoval jsem Giant Anthem 27,5 což je kolo na XC a bylo fajn, jen mě vadili nízké zdvihy pouze 100mm. Díky za reakce.

    Anketa: Jaké kolo by jste mě doporučili?

    0 0
    • Picino  

      nějaký názor, či doporučení?

      0 0
    • Chiron  

      Ty kola mají hodně rozdílnou geo. Už jenom rozdíl 2,5° na hlavovém úhlu udělá strašně moc. Délka posedu nemusí být až tak rozdílná. Canyon bude mít podstatně delší představec. U Giantu to sice ve specifikaci nikde nevidím, ale je o dost kratší. Celkově Giant je stavěný jako odolnější trail bike a z kopce bude o dost lepší, Canyon bude spíš takové pohodlné XC. Nejlepší by bylo, si ty kola vyzkoušet. Mě třeba přijde ten Trance blíže spíš ke Spectralu. Asi bych to tu neřešil z pohledu osazení, ale spíš to, jak který systém funguje a hlavně které kolo celkově líp sedne.

      0 0
      • Picino  

        díky za reakci, pohodlné XC je vlastně to co chci, ale jak jsem psal, taky chci aby to po asfaltu jezdilo celkem rychle, Dokáže to bez větších potíží udržet na silnici průměrnou rychlost? řekněme 25km/hod? Nebo se u toho strašně nadřu?

        0 0
        • Chiron  

          Nooo to tak všeobecně jde říct dost blbě. Ale třeba z mého pohledu, po přechodu z HT co mám v profilu, úzké 600mm řidítka, rychlé pláště, delší posed, na 130mm full s 720mm řidítkama, kratším posedem, NobyNicama a necelým kilem navíc, jsem pocitově na asfaltu zpomalil. Ale už nějakou dobu nevozím tachometr, tak ti žádné čísla neřeknu. Ta změna tam je poznat, ale zas není to žádná hrůza a zpět bych se už nevracel. V podstatě odpružení energii nežere, ten rozdíl dělá hlavně aerodynamika. Ještě je možnost dozadu obout něco rychlejšího, to by mělo trochu pomoct. NN na asfalt zrovna dvakrát stavěný není, ale mě třeba vyhovuje, až na to, že je to papír. Max vyzkouším Ardent, ale do nějaké XC šlupky už nejdu.

          Každopádně já jezdím pořád podobné trasy jako na HT, jen se teď teda snažím víc vyhledávat terén a sjezdy a víc si to užívám. A takové ty 80+km švihy někde po asfaltu nechám tak někdy na jaro. S fullem se mi zas trochu začly posouvat hranice a ježdění mě začlo zas bavit.

          0 0
          • Picino  

            ok, je mě jasný že full bude pomalejší než HT,ale jestli říkáš pocitově zpomalil, tak očekávám že to nebude nějaký velký extrém. Třeba Giant Anthem je taky full 27,5 , ale i po silnici se mě s ním jelo dobře a rychle. Tak doufám že ten nerve nebude o moc pomalejší, pokud to pojede +/- stejně tak budu spokojený.

            0 0
            • Chiron  

              On paradoxně Anthem je geometrií dost podobný Nervu, akorát mu chybí ty dva cenťáky zdvihu a bude mít možnost dát řidítka níž, díky nižší hlavě, ale to už záleží, jak komu co vyhovuje. Anthem má navíc obuté RaR a ty pláště jedou fakt pěkně.

              0 0
              • Picino  

                tak v těch pláštích se teda vůbec nevyznám a nedokážu posoudit co je lepší a rychlejší, ale nebude to snad takový velký rozdíl, abych na to nadával, že? :)

                0 0
                • Chiron  

                  Tak NN vs RaR je docela rozdíl. Ale NN není žádná kotva, toho bych se nebál, ale jede o cosi hůř. Přezout to jde vždycky…

                  0 0
                  • Azmir  

                    Jezdím NN 2.25 a musím říct že to celkem sviští, rozhodně člověk nemá pocit, že by ho plášt brzdil, ani na silnici ani jinde, toho bych se nebál.

                    0 0
                    • Chiron  

                      Já ho teď jezdím taky a jede slušně. Jen ve srovnání s RaR nebo Ikonem mi na asfaltu příjde trochu pomalejší, taky do kopce na asfaltu to není úplně ideální.

                      S pláštěma jsem teda laboroval na HT. Na fullu mám zatím ještě původní NN a je to takový fajn univerzál. Až ho sjedu, asi zkusím Ardent s EXO, jen se v 2,25" neprodává v ČR :/ A nebo to vidím na NN 2015, pokud už bude v prodeji.

                      Není to o tom, že by mi NN nevyhovoval, spíš chci vyzkoušet jestli nenajdu něco lepšího. Si pomalu nepamatuju, kdy jsem naposledy jezdil dva stejné pláště po sobě…

                      0 0
        • Radunak  

          Mám nerva 7.0 a jel jsem s tim 2 maratony , a že by to nějak nejelo mě nepřijde:)

          Jestli ti to pomůže: Cyklo maštale průměrná 25,5 km/h pořadí 29. pak bike vysočina 153. s průměrem 20.3 :) Ale tak jako byly přede mnou i horší plečky a za mnou i super Ht rakety takže je to přece jen hlavně o nohách.

          A jestli hledáš kolo na:

          ( pohodový ježdění, pohodlně v terénu, rychleji na cyklotrasách, žádné velké řádění a velké skákání,žádné závody, prostě na pohodu.)

          Tak vem nerva a je to :)

          0 0
          • Vilém  

            Tak proc se trochu nepochvalit, kdyz to nikdo jinej neudela:)

            0 0
      • MirosPikos  

        Máš pravdu, Trance je hodně podobný Spectralu.

        0 0
    • MirosPikos  

      V čem ti vadily ty nízké zdvihy?

      Mám pocit, že pořádně nevíš, co vlastně chceš jezdit. Dlouhé kopce chceš zalehávat (takže to budou dlouhé kopce po asfaltu nebo lepší cestě). Pohodové ježdění v terénu, cyklotrasy, žádné řádění a skákání… pro pohodu je zase lepší vzpřímenější posed. V terénu z kopce zalehávat také nebudeš, tam si naopak stoupneš a budeš se pohupovat a užívat si cestu dolů.

      Asi bych nekoukal po Trance, spíš něco kolem 120 mm, což je Nerve. Neboj se toho, že bys ho nemohl z kopce po asfaltu zalehnout. Zalehnout se dá víceméně všechno.

      Proto jsem hlasoval pro Nerve. Ale tak jako tak bych se pokusil to kolo někde vyzkoušet. Klidně si udělat výlet a s někým se tu domluvit. Ať nekupuješ zajíce v pytli.

      0 0
      • Picino  

        no , vyzkoušel jsem 100mm, 120mm i 140mmm a myslím že 120mm je OK a nerve to má, takže to na něj na 99% dopadne. Taky mě příjde že trance už je na mě škoda a nevyužil bych jeho potencionál. Lépe se vžiju s Nervem,ale jen jsem se bál aby nebyl moc krátky. Škoda že to tady není kde vyzkoušet,ale to jsem už řešil v jiných vláknech o canyonu. díky za odpověď.

        0 0
    • Pete1985  

      Taky zrovna po tomto Nervu pokukuju, ale bez vyzkouseni do toho nejdu (a bohuzel v okoli neznam nikoho, kdo by mel).

      0 0
      • Picino  

        no já to asi risknu i bez vyzkoušení, jinak si asi nekoupím nic.

        0 0
        • MirosPikos  

          Já bych se toho nebál. Nebo spíš, já jsem se toho nebál (také jsme kupoval bez vyzkoušení, porovnával jsem jen geometrie na papíře).

          To kolo se dá většinou vždy poladit tak, aby sedělo. Pokud člověk vyloženě nevybere blbou velikost. Je to dělaný pro evropskou konstituci. Lidé jsou si vesměs velmi podobní a pokud ne, odchylky se dají vyřešit představcem, sedlovkou s offsetem, řidítky nebo i zdvihem vidlice :)

          0 0
        • Pete1985  

          Jeste se teda snazim sehnat testovacku X-Controlu a zjistuju, kdy budou u nas a za kolik k dostani nove Treky:

          http://www.trekbikes.com/…uel_ex7_27/

          0 0
          • Azmir  

            Na treka zapomen, pokud nemáš fakt velký rozpočet, obecně jsou treky jedna z nejdražších značek.

            0 0
          • Picino  

            Vyzkoušel jsem x control 229,ale nebylo to ono. Možná to bylo tím že to bylo 29er,ale taky bylo dost těžký. Pokud chceš 27,5 tak jeden krám v brně mě dnes psal, ze mají poslední kus a už nejsou.

            0 0
    • Blazer  

      Dnes jsem jeden Nerve, vypadalo to na 7.0, viděl v Hustopečích. Takže jste li z okolí, můžete si na něj počkat, odchytnout ho a vyzkoušet. Pokusím se o totéž:)

      0 0
    • libisenuj  

      Mam Trance 27.5 2ltd a rozhodoval sem se mezi nim a tou trojkou. Na asfaltu bez problemu das 27km prumer i s tim NN. Slevu pri trose stesti ukecas na 12az15procent. Sjezdy jsou zazitek a asfaltu bych se taky nebal. Zatim mi kluci na asfaltu neujedou ani na trekingovych kolech.

      Jel sem s tim ted 70km takovou dedkovskou trasu do Lednice a druhy den 100km zpet. Uplne v poho co se rychlosti tyce. Kluci meli mix 29 26 trekingy a ja jediny full 27.5 a neujel nikdo.

      0 0
      • MirosPikos  

        Není škoda na takový kolo páchat takový šlupky? Já si zvykl na pořádný balony a neměnil bych, ikdyž se na silnici víc nadřu. Ale ne zas tolik. Každopádně řešení je jednochý… snažím se jezdit víc přes lesní/polní cesty, i za cenu toho, že si zajedu ;)

        Ale když to pak člověk pustí někde z kopce, tak to je fantastišfonhojte :) http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • libisenuj  

          Ono to bylo tak 50/50 teren/asfalt. Holt kompromis i pro kluky co moc nejezdi. Trasu sem planoval ja takze co nejvic terenem. Jinak to skoda rozhodne je. Asfaltu se snazim vyhybat co to jde. Ted v tydnu sem sjizdel z Javurku na Smelcovnu a kluky na ht sem nechal hodne za sebou:-D

          0 0
      • Pajas04  

        Tak hlavně se nepřechválit…

        NN je sice do terénu, ale valivý odpor bude možná i lepší jak u nějaké levné gumy za 200,– na crosse.

        0 0
        • libisenuj  

          Musim se pochvalit protoze za chvilku nebude cim…

          kluci nakupuji…29 a 27.5 Anthem takze za chvilku budu na chvostu ja…a davat na to RaR kvuli nim asi nebudu:-)

          0 0
    • allrose  

      Obecne trailbiky jsou kratsi,prechazel jsem z meridy na 26 s prodlouzenym posedem a snizenym kokpitem ,a i v lese mi to vyhovovalo, na nerva6.cesta do prace 20km na meride 1h..na nervu 45min 2/3 asfalt,1/3 pres krcsky les, proste vetsi kola lip vali i s nn, problem je se aerodynamicky se sbalit,to jsem vyresil uchytem u predstavce a i v lese jsem citelne rychlejsi az na tezke pasaze,kde je vyhoda kratsiho kola

      0 0
    • smeghead  

      No my máme shodou okolností doma oba tyto bajky, já Trance, přítelkyně Nerva. Jak píší všichni ostatní, je třeba to doopravdy vyzkoušet. Původně měla Kačka objednaný Mko (a byla nasraná, že jí to takhle v tý kalkulačce vyšlo) a když ho viděla v Letňanech, tak jí to přišlo strašně maličký a přeobjednali jsme na L a je spokojená.

      Myslím si, že Nerve je lepší v poměru cena/výkon. U Trance se mi zase ale víc líbí geo, proto jsem ho taky bral.

      0 0
      • smeghead  

        Jo a nemám pocit, že by nás NN nějak brzdily na asfaltu a v terénu perfektní.

        0 0
      • Picino  

        Ahoj, ještě mě řekni kolik tvoje Kačka měří? Já jen abych nedopadl stejně. :)

        0 0
        • smeghead  

          Měří 180, ale má delší nohy. Přesný rozměry si nepamatuju, ale můžu to zkusit dohledat. Já mám třeba taky 180, ale spíš se hrbím, rozkrok a ruce malinko kratší a na Nervu jsem jak na bidýlku. Kdyby si vzala to Mko, tak má sedlovku asi vytaženou na maximum.

          0 0
          • Picino  

            díky za info , tak to je v pohodě, beru Mko :)

            0 0
            • smeghead  

              Tak přeju příjemný nákup, krátké čekání a pak sem hoď, jak to dopadlo…

              0 0
              • Picino  

                Už mě nebaví čeka a definitivně uzavírám výběr.

                Vyhrál Canyon nerve al 6.0

                Jak odejde mladej od PC,tak objednávám. :)

                Všem děkuji za pomoc při výběru.

                0 0
                • Picino  

                  done :)

                  0 0
                • MirosPikos  

                  Chybějící pevné osy v potaz bereš? Chtěl jsem to napsat dřív, ale neodeslalo se mi to.

                  0 0
                  • Picino  

                    Pevná osa… měl bych řešit? Bez nich to bude na h…? Můžeš mě popsat co to konkrétně pro mě znamená, aby mě to přesvědčilo změnit objednavku?

                    Dík

                    0 0
                    • libisenuj  

                      U me to byl taky jeden z duvodu pro Trance. Kdyz pominu vetsi pevnost v krutu tak u me dost zasadni vec pri stredeni kola vuci brzde. To me u rychloupinaku teda pekne stve…

                      Ale jestli je to na zmenu objednavky to nevim;-)

                      0 0
                    • MirosPikos  

                      Pro mě to byla jedna z klíčových věcí u nového kola. Pevná osa by měla znamenat vyšší tuhost a s tím související výhody.

                      Poměrně často sundavám přední kolo, na starým kole se mi málokdy povedlo, abych ho sundal/nandal a kotouč nešoupal. Na novém kole jsem to snad pokaždé nasadil, utáhl a mohl razit… aniž bych cinkal.

                      Pokud bys to takhle koupil, tak bych si alespoň zjistil, jestli až budeš někdy upgradovat (pokud vůbec), abys mohl dát dozadu pevnou. Na předek bys musel kupovat jinou vidlici. Kola nevím, jestli jsou předělat na pevné osy, asi bys musel i nová kola. Ale je docela možný, že to nebudeš vůbec řešit.

                      Promiň, jestli jsem tě nějak rozhodil. Ale myslím, že bude dobré, když to budeš vědět, než aby tě to překvapilo, až budeš kolo rozbalovat.

                      0 0
                      • Picino  

                        Tak samozřejmě malej červik tam v hlavě hlodá. :)

                        Nicmene, předpokládám že kolo budu sundavat jen v případě nějakýho defektu. Což asi bude minimálně. Jak říkám, pasuju se na cykloturistu bez závodních ambicí.

                        Doteď jsem jezdil s krosovym kolem Merida crossway 100V, kde předpokládám taky nebyla pevná osa a nijak mě to neomezovalo. Chci říct, ze asi pro mne není tak důležitá.

                        0 0
                      • wilda81  

                        Pokud nepočítám kola a vidlici, tak pro konverzi na pevnou osu stačí koupit patku pro vyšší model.

                        0 0
                    • Pete1985  

                      Taky castecne zalezi, kolik vazis.

                      0 0
                      • Picino  

                        Nyní 80kg, ale mám ambice se dostat na 75kg :)

                        0 0
                        • MirosPikos  

                          Já myslel ambice dostat se na pořádných 90 :)

                          0 0
                          • Picino  

                            Na moji výšku 170cm už by to byla silná nadváha. :) takže to budu tlačit spíše dolů. Ale někdy je to fakt problém :)

                            0 0
                            • Mart67  

                              Ahoj, zkoušel jsi 29?

                              0 0
                              • Picino  

                                Ahoj,jj zkoušel jsem lapierre x control 229. Myslím ale že mě bude více vyhovovat 27,5. Proč se ptáš?

                                0 0
                                • Mart67  

                                  No, řeším naprosto stejný problém, jestli 27,5 nebo 29, mám 169,73kg. Měl jsem testkolo Giant 27,5 a 29. S obouma jsem jel maraton a ikdyž 29 jsem měl na Malevilu, tak mě překvapila jeho rychlost na rovině a naprostá pohoda v kopcích

                                  0 0
                                • Mart67  

                                  Mám 169 a měl jsem 27,5 a 29 a řekl bych, že ve stoupání a hlavně na rovinách je 29 lepší.27.5 je rozhodně živější, ale myslím si, že pro mě to není rozhodující

                                  0 0
                                  • File12  

                                    Jsem zastánce 29. Mám ale 191cm a ted rám XXL. Ale popravdě ber radši 27,5 pokud opravdu ti nesedla 29" na 100% a že nic jinýho nechceš.

                                    Ted mi kámoš půjčil nerve 6 a jako je to krásně hravý. I když u mě to dělal kratši rám. Taky řešim co příště koupit ale už chci trochu hravější kolo ale stále zvládat maratony. Takže bud Nerve nebo Spectral.

                                    0 0
                                    • Mart67  

                                      No právě, vyhovuje mi obojí, ale na maratoný je 29 lepší,další dilema jestli carbon nebo hlinik a pak jsem přesně na hranici S-M

                                      0 0
                                      • File12  

                                        Já myslím, že Sko by na tebe bylo malý. Kamarád s Nervem má M a míry jako ty. Doted se jezdili maratony s 26" takže bych 29 nebral jako nutnou podmínku. Taky bych pořád radši na maratony pevnáka v carbonu ale pak si řikam že na těch 5– závodů ročně to zvládnu i na Spectral 29. A pořád víc udělaj pláště. Jsem pomalejší díky váze a váze kola do kopců. z kopců a po rovině zase rychlejší. Ale i kdybych jel na sworks tak mi to 100 pozic na bendu neudělá.

                                        A co se týče Full Carbonu tak já nevim. Musel bych mít kolo za víc jak 100t abych to chtěl. Jinak koukni na Cube Stereo. Je v carbonu a začína na 120mm zdvihu. Tam začíná cena kde se rozmejšlet nad carbonem

                                        0 0
                                        • Mart67  

                                          Je pravda, že to není otázka kola, ale toho co máš v nohách a nejeto, je to spíš takový přání :-). Na víkend jsem si znovu půjčil Anthem Advanced 27.5 1 – M , projedu si Sudety a uvidím.Počítal jsem s Lux CF 8.9

                                          0 0
    • gs9  

      Cau,taky jsem se rozhodoval mezi nervem 6 a trancem 3.

      Vyhral nerve 6 a zitra mi ma prijit,tak sem zvedavej. Bral jsem tmavou antracitovou barvu s cervenym napisem.Dam pak vedet jak se jezdi a hodim sem nejaky fotky.

      0 0
      • Picino  

        Ahoj, napiš prosím jak ti přijde jak ti sedi to Sko + foto po seřízení sedla apod.

        Změnil jsem k vůli tobě objednávku,tak doufám že jsem neudělal špatně. Myslíš že by šlo s tebou domluvit ze bych se přijel podivat? Dík.

        0 0
    • gs9  

      Cau,taky jsem se rozhodoval mezi nervem 6 a trancem 3.

      Vyhral nerve 6 a zitra mi ma prijit,tak sem zvedavej. Bral jsem tmavou antracitovou barvu s cervenym napisem.Dam pak vedet jak se jezdi a hodim sem nejaky fotky.

      0 0
    • gs9  

      Cau,taky jsem se rozhodoval mezi nervem 6 a trancem 3.

      Vyhral nerve 6 a zitra mi ma prijit,tak sem zvedavej. Bral jsem tmavou antracitovou barvu s cervenym napisem.Dam pak vedet jak se jezdi a hodim sem nejaky fotky.

      0 0
      • Picino  

        Tak přesně tuto barvu jsem taky objednal a velikost M. Kolik měříš?

        Na fotky se těším. Hned nějaký pošli jak to půjde.

        0 0
        • gs9  

          170cm a vzal jsem velikost S. Poslu fotky jak ho vybaluju z krabice :-) urco budu menit brzdy za shimana slx. Testoval jsem 4ever virus karbon osazene temito brzdamy a fakt mazec,dobre jedovaty.Postupne toho vymenim i vic, treba i razeni a kliky

          0 0
          • Picino  

            Já mám taky 170, ale vzal jsem Mko, který mě i doporučil Tomáš z canyonu. Hodně se tu o tom mluvilo,ze ten jejich systém pro doporučení není úplně ok. Odkud jsi? Pokud z daleka, tak prosím o foto a pocit jak ti sedí. Diky

            0 0
            • gs9  

              Taky jsem to s nim konzultoval a doporucil dle mir S.Kolo muzu vzdy poladit na vetsi. Jsem z Brnenska.A ty?

              0 0
              • Picino  

                Já z pardubicka. Teď jsi mě teda rozhodil více než nějaká absence pevné osy. :(

                0 0
                • Chiron  

                  Taky záleží, jak má člověk dlouhé nohy. Já mám třeba se svýma 185cm a krátkýma nohama L(48cm) skoro velké, ale nemám Canyon. A to díky teleskopu, takhle mám teleskop víceméně nadoraz v rámu, ale je to OK a na délku mi to sedí. Na 170cm si myslím, že M bude optimální, i když věřím, že na S by ses poskládal taky. Ono to může být taková hraniční velikost a pak už záleží na konkrétním jedinci, co komu vyhovuje a co s tím chce jezdit…

                  0 0
                  • Picino  

                    Tak jsem se nechal od ženy důkladně přeměnit a zjistil jsem ze jsem uváděl nespravne parametry. Merim totiž 168cm a délka do rozkroku je 79cm. M,nebo S. :(

                    0 0
                • gs9  

                  Posílal jsem mu miry a kazdej ma jiny miry rozkroku,delku pazi atd..tak to muzes mit dobre..U me to musel konzultovat jeste s nekym,pac sem byl presne na hranici velikosti S a M.

                  0 0
                • gs9  

                  Posílal jsem mu miry a kazdej ma jiny miry rozkroku,delku pazi atd..tak to muzes mit dobre..U me to musel konzultovat jeste s nekym,pac sem byl presne na hranici velikosti S a M.

                  0 0
                • Pajas04  

                  Já mám 171cm a od Canyonu mi sedí S jako ulité, ale to jsem ti asi moc nepomohl.

                  0 0
                  • Picino  

                    a máš od canyonu Nerva al? Jestli jo, máš i nějakou fotku?

                    0 0
                    • gs9  

                      Taky sem chtel spis M, ale dal sem prednost trosku pohodli a ovladatelnosti pred natazenym zavodnim posezem. Ted sem mel pujcenyho pells HT ve velikisti L a na mou postavu to i sedelo,ale byl sem vic predklonenej a boleli me trosku za krkem a dlane jak cela vaha tela byla na rukach v predklonu.

                      Kdyztak si posunes sedlo dopredu a koupis kratsi predstavec.Jinak kolo sedne,uvidis..

                      0 0
                      • Pajas04  

                        Kratší představec ať si klidně koupí, ale ladit délku posedu předozadním posuvem sedla je blbost – polzice sedla se má ladit ke středu šlapání.

                        0 0
                    • Pajas04  

                      Není můj – tudíž fotku nemám – jen se na něm občas svezu :). Je to Nerve AL 2013, který má ještě klasická 26" kola. Sedlovka je vysunutá cca 20cm (čili ±1cm stejně jako na kole, co mám v profilu), takže žádný extrém.

                      0 0
              • MirosPikos  

                Ladit na větší stejně jak ladit na menší má své limity. Hlavně v předozadní poloze sedla. Já bych spíš ladil malinko větší rám směrem dolů než menší nahoru. Kolo se bude lépe chovat s kratším představcem než s delším. Ale záleží vždy na konkrétním případě.

                0 0
                • Picino  

                  Taky si říkám že lepší bude o chlup větší rám,nez o hodně menší rám

                  0 0
                • Picino  

                  Taky si říkám že lepší bude o chlup větší rám,nez o hodně menší rám

                  0 0
                • gs9  

                  Urcite to pujde resit v obou pripadech,ale myslim, ze je to jedno,pac v canyonu ti kolo v pohode vymeni za jinou velikost…

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Tím spíš bych vzal větší :)

                    0 0
                    • Picino  

                      ježiši, já se asi zblázním. Kontaktoval jsem znovu Tomáše z canyonu a předal jsem mu opravené míry a naní jednoznačně doporučuje velikost S. Tak jsem ho nechal změnit objednávku.

                      Jestli až to příjde a já budu mít pocit že je to malé, tak si to asi půjdu hodit. Kolo za 40k – žena by mě zabila.

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Tak držím palce, pokud to sedne, tak to bude alespoň hravější. Otázka, zda to využiješ ;) A nebo bys radši měl pocitově delší rám, který by se hodil na delší vyjížďky. Už Tě nebudu trápit, za pár dní uvidíš jak to sedne.

                        Tohle je hold riziko nákupu na dálku :) Člověk objedná a pořád mu to hlodá. Mě všichni doporučovali Spectrala v L a mě to taky tak přišlo. Kalkulátor sice říkal M kvůli délce nohou, které když jsem zvětšil o 2 cm, tak už mi to nabídlo L. Při tom čekání si člověk říkal jestli objednal dobře nebo ne. Dokonce jsem si tím nebyl jistý, ani když mi kolo přišlo. Pak jsem si sedl na bráchovo Spectrala v M a až tehdy jsem si byl 100% jistej, že jsem vybral velikost dobře.

                        0 0
                  • File12  

                    No s tim že ho budeš posílat zpátky a platit za nový a protáhne se to. Bral bych větší a pořád bude rezerva na to dát tam offset a kratši představec.

                    0 0
    • Bretek  

      Tak právě na facebooku na stránkách canyonu zveřejnili článek o testu Nerve al 6.0 nějakým anglickým časopisem a dostal 10 bodů z 10 rád bych si ho aj přečetl.

      0 0
      • Bretek  

        Tak je to v MBR magazine, ale jelikož to vyšlo právě teď v aktuálním čísle tak si hold budu muset počkat až to někde najdu na netu.

        0 0
      • MirosPikos  

        Byl to Nerve 7.0 a co ti brání k přečtení?

        http://www.bikeradar.com/…-0–14–48548/

        A nebo to byl ještě jinej článek, kde byla opravdu 6.0

        0 0
        • Bretek  

          Ne ne je tam napásno přímo Nerve al 6.0. Jestli máš facebook tak se podívej na stránky canyonu je to tam. A díval jsem se i na stránky toho časopisu a dal si aktuální číslo a je tam napsáno test Canyon Nerve al 6.0

          0 0
        • Bretek  

          http://www.mbr.co.uk/…-bike-rider/.

          Je to na druhém obrázku, ukázky z nejnovějšího čísla. Kdyby náhodou někdo měl ten časopis prosím o naskenování díky moc.

          0 0
          • MirosPikos  

            Když si měsíc počkáš, tak ti pošlu link na celé číslo v PDF :) Teď jsem cvičně stáhl květen a červen, kde je Spectral. Dostal 8/10 kvůli špatný vidlici a brzdám, kdy se jim zadní velmi často propadala (mě taky a to nejezdím žádné dlouhé sjezdy a že bych brzdil moc se taky říct nedá). Taky tam popisovali, že použili do tlumiče největší vložku.

            Si tak uvědomuju, proč se vlastně rozepisuju o Spectralovi, ale mazat už to nebudu :)

            0 0
            • Bretek  

              V pohodě se ti nedivím, že se o něm rozepisuješ, když ho máš a si s ním spokojený. Jo to by bylo super hodím si do profilu email a pak mě to prosím pošli.

              0 0
            • Bretek  

              Čau poslal bys mě prosím odkaz na free stáhnutí toho časopisu MBR? Já sem našel jen nějaké placené. Dík. Je to MBR summer 2014.

              0 0
              • Bretek  

                Tak už jsem ho našel a stahuju.

                0 0
                • MirosPikos  

                  Já našel jen What Mountain Bike – Summer 2014. Jestli máš odkaz na MBR, tak mi ho prosím pošli do mailu. Děkuju

                  0 0
                  • Bretek  

                    Máš ten odkaz poslaný na emailu. Zatím to stahuju, takže neručím za to, že to je ono. To free stahování má omezenů rychlost.

                    0 0
    • gs9  

      Tak uz mi přišlo :-) Akorát mi vadí jedna věc a to celkem podstatná a to, že se tam nevleze ani nejmenší flaška na pití :-(( Jak to někdo řeší s touhle velikostí? že by jen camelbak?

      0 0
      • mr.antik  

        takhle z fotky to vypadá v pohodě, když dáš držák s bočním nandáváním

        0 0
      • MirosPikos  

        Fakticky se tam nic menšího nevejde? No já to řeším tak, že jsem ani nezamýšlel, že by tam někdy košík s bidonem přišel. To ať vozí chrti, když to uvezou :) Já si dám jednoduše na záda vak s vodou a chlazenou plechovku do báglu a jedu se projet :)

        0 0
      • Picino  

        Zdar , tak šup hned podávej informace jak je to s tou velikostí S. Dnes jsem totiž změnil objednávku na Sko, což asi víš z diskuze.

        Máš pocit že by ti Mko taky šlo? Já jsem dnes porovnával geometrii s mým krosovým kolem a zjistil jsem že rozměrama se spíš blíží k velikosti M. Žena má stejné ale menší kolo a to se zase rozměrem blíží k Sku a její kolo mě nevyhovuje. Je pravda že tvar rámu je dost jiný, ale základní rozměry jako horizontální délka trubky či rozvor kol je podobný.

        Jinak na youtube je video pro nerve al 6.0 size S a tam má lahev normálně v košíku.

        0 0
        • gs9  

          po namontováni stojánku asi možná ta malá.. Ještě jsem na kole nejel, ale po namontování pedalů spd s botama mi příjde, že kolo sedí fakt dobře a sedlovku nemám na maximu.Představec má jen 80 mm, tak by bylo popřípadně kde zvětšovat,ale pravý pocity až zítra podle počasí.

          0 0
          • MirosPikos  

            Ta sedlovka je finálně nastavená takhle vysoko? Pokud ano, já bych Picinovi stále doporučoval spíš tu větší velikost a pokud to bude nutné, dát kratší představec. Pokud je to možné, vyfoť zboku, aby bylo vidět, jak je vysoko sedlo vůči řidítkům. Tohle mi přijde, že je výš jak řidítka.

            Nebo, ještě se zeptám, zkoušel si Picino hýbat některýma rozměrama v tom jejich kalkulátoru, jak moc si na hraně velikostí? Co třeba přidat 2 cm na délce nohou, udělá to něco?

            0 0
            • Picino  

              právě že udělá, jakmile přidám 1cm na délce rozkroku , tak už mám Mko

              0 0
              • Mysee  

                Pokud nejsi estét (míra vytažení sedlovky), tak M asi bude fakt lepší. Dneska se byl na mýho Nervíka podívat někdo z BF, 173 cm a říkal 80 cm rozkrok. Bylo mu to úplně v pohodě. Na Sko bych ho nerval.

                0 0
                • Picino  

                  hodně vytažená sedlovka se mě ani nelíbí a je to to poslední co mě trápí.Takže to asi nejspíš zase změním a aspoň se mě tam vejde i ta flaška :)

                  0 0
              • MirosPikos  

                Tak se drž toho, co si říkal včera nebo dneska ráno. Jsi blíže M než S. Snadno dáš kratší představec (pokud to vůbec bude potřeba) a kolu to jedině prospěje. Kdybys honil délku delším představcem, tak to bude na úkor ovladatelnosti. Větší velikost bude vhodnější pro delší vyjížďky. Menší by se hodila na nějaké techničtější záležitosti. Už se v tom trochu motám, ale měl jsem pocit, že budeš spíš jezdit objemy než se někde mrskat mezi kameny a stromy. A jde ti o pohodlí.

                Nevím jestli už Canyon ten jejich kalkulátor předělali, ale dost často to lidem spočítalo menší velikost, zvláště pak, když byli na hraně mezi dvěma velikostmi.

                0 0
                • Picino  

                  máš pravdu, na nějaká hopsání po kamenech už nejsem. Samozřejmě to taky prubnu,ale spíše budu jezdit na delší vyjížďky v lehčím terénu. Jde mě o pohodlí. Přesně jsi to odhadl.

                  V Canyonu ze mě budou mít radost :)

                  0 0
                  • marip7aj  

                    Zdravím, od minulého měsíce mám také Canyon Nerve Al 6.0, měřím 172 cm, rozkrok cca 79 a bral jsem M, ačkoli mi kalkulátor vyhazoval S. Myslím že kolo je mi akorát, S bych rozhodně nebral..;-)

                    0 0
                    • Picino  

                      Problém je, že Tomáš z Canyonu velikost M opravdu nedoporučuje a tím pádem ani nezmění objednávku. Už mě přišla dokonce Pre-payment invoice kde je size S. Ale vnitřně jsem přesvědčen pro Mko. Je tady někdo z výhodních čech kdo to kolo má? Ať už S,nebo M.?

                      Moje rozměry.

                      výška – 168cm

                      váha – 80kg

                      rozkrok – 81cm

                      trup – 65cm

                      šířka ramen – 48cm

                      paže – 60cm

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Ale změní, pokud nemá od tebe peníze, tak mu nic jiného nezbude. Nic proti Tomášovi, ale pokud chce zákazník velikost jakou chce a má pro to rozumné důvody. Tak by mu měl maximálně tak říct, jaké jsou možnosti, když velikost nesedne a vyhovět změně objednávky.

                        Uživateli marip7aj sedne M, tobě by měla také. Alespoň na výšku, délku poladíš představcem a budeš z toho mít super obratný kolo, přitom neméně pohodlné jak ve velikosti S.

                        0 0
                        • Picino  

                          už ze mě musí být Tomáš hotovej :) z těch emailů co jsem mu poslal. Píšu mu tisíce důvodů proč si myslím že M bude pro mne lepší,ale on vždy jen odvětí že opravdu doporučuje jen Sko.

                          Nicméně jsem se definitivně rozhodl přeci jen pro to M. Tak teď už jen čekat do půlky srpna :( Ještě že si trochu zkrátím čekání čtvrtečním odjezdem na dovolenou a konečně vypnu od práce i od výběru kola. Už toho mám taky dost za poslední měsíc.

                          0 0
                          • madcat  

                            Tomáš ti může ohledně velikosti poradit a sdělit jeho názor, ale konečný rozhodnutí musí být na tobě. Trochu to nicméně komplikuješ tím, že to už podruhý měníš a děláš v tom gulage :-)

                            0 0
                    • Picino  

                      Ahoj,prosím můžeš poslat boční fotku,kde je vidět jak je vysoko sedlovka? Diky

                      0 0
                      • marip7aj  

                        Ahoj, můžu, nicméně nejdříve v pátek, dřív se ke kolu nedostanu…

                        0 0
                        • Picino  

                          ok, díky, rád se podívám, ale na moje rozhodnutí už to nebude mít žádný vliv. Už jsem to změnil na M a čekám jen na potvrzení.

                          Jinak dnes jsem si vyzkoušel Specialized Stumpjumper velikost M což je hodně podobný a sedí mě skvěle.

                          0 0
              • libisenuj  

                Ja sem byl na Trance taky na rozhrani velikosti M a L. Mam 181cm a nohy 88cm. Vzal sem Lko a myslim si ze mensi velikost by uz byla na ukor pohodli.

                0 0
        • Chiron  

          Problém je, že ta flaška tak jak je na té fotce se bude blbě dávat do košíku a ještě blběj vytahovat. A jako bonus, když bude od bahna, tak si tak akorát časem odřeš zespoda horní rámovku. Řešil jsem stejný problém a nakonec koupil Zee Cage od Spešlu s bočním vytahováním. Drží a funguje dobře, jen je to oproti Rib Cage, který jsem chtěl původně, škaredé jak noc. A nakonec stejně ten košík leží někde v dílně. Protože flašku vozím jen z jara kdy mi stačí a nechce se mi drbat se s vakem.

          0 0
    • gs9  

      opravdu se tam nic nevejde..zkusim se podívat po nějákým tom bočním vkládání jak mi bylo doporučeno. Díky za typ.

      Jinak ta velikost S sedí na výšku 170cm jako ulitá, ale až pár projížděk ukáže…

      0 0
      • Picino  

        prsím dej mě vědět po projížďce jaký máš z toho Ska pocit a taky jaké trasy jsi jel + celkovou boční fotku se správně nastavenou sedlovkou. Díky moc

        0 0
        • sodek  

          Je to těžká volba. Na pohodu jak píšeš bych volil větší rám a případně pokud by byl problém dal menší představec. Jak je psáno výše, sedlovkou s nebo bez offsetu se velikost rámu dohání těžko. Není to vhodné. To má vztah hlavně ke správné pozici vůči šlapání. Nastavení správného posedu pro šlapání je pro mě osobně jeden z nejdůležitějších rozměrů na kole. Těžce nabytá osobní zkušenost a nepoznáš to jen krátkým pojezdem kolem krámu.

          0 0
    • Pete1985  

      Nevi nekdo vahu samotneho ramu Nerve AL?

      0 0
      • Mysee  

        Mko ti můžu tak do týdne zvážit, mám v plánu kompletní rozborku zborku.

        0 0
        • MirosPikos  

          Se asi nudíš, co? :) V létě dělat rozborku.

          0 0
          • Mysee  

            Ani ne, ale kolo si to zaslouží, když bude den pršet tak ideálka :)

            0 0
            • gs9  

              Dneska poprve na kole a fakt super.Jediny co bych vytk je hoodne tvrde sedlo,ale asi si zvyknu. Plaste ale urco vymenim za neco silnictejsiho,pac v terenu uz tolik neradim a po silnici najedeme urco tak 30 az 40 procent.Jsou ty x kingy 2 opravdu rychle na silnuci? Jake rychlejsi plaste na silnici jsou rychlejsi nez schvalbe racing ralph evo?

              0 0
            • gs9  

              Dneska poprve na kole a fakt super.Jediny co bych vytk je hoodne tvrde sedlo,ale asi si zvyknu. Plaste ale urco vymenim za neco silnictejsiho,pac v terenu uz tolik neradim a po silnici najedeme urco tak 30 az 40 procent.Jsou ty x kingy 2 opravdu rychle na silnuci? Jake rychlejsi plaste na silnici jsou rychlejsi nez schvalbe racing ralph evo?

              0 0
              • Bretek  

                No nevím, jestli si zvykneš na tvrdost toho sedla. Já jsem na něm jezdil půl roku a měl jsem ho v plánu vyměnit. Je opravdu hodně tvrdé a po delších vyjížďkách mě prdel bolela hodně. A to jsem používal cyklistické kraťasy s vložků.

                0 0
      • Mysee  

        Rám s pressfitem, hlávkem, všemi úchyty a šrouby přibližně 2600 g.

        0 0
        • madcat  

          Aji s klumičem?

          0 0
          • Mysee  

            bez .. tlumič má 240 g samotný. Ale je to jen s odečtem hodnot za řazení a bowdeny. Vyndavat lanka zevnitř se mi nechtělo :) Takže lehce se hmotnost opravdu prázdného rámu může lišit.

            0 0
    • Picino  

      ahoj všem, tak utekl už měsíc od objednání a stále čekám na kolo. Dle objednávky by mělo být až CW33. Když se dívám na dostupnost na stránkách canyonu, tak tam je uvedeno, že už je skladem. Myslíte že je šance že to pošlou dříve?

      To čekání je šílený. :)

      0 0
      • Pajas04  

        Pár lidem už to přišlo dříve, než jim bylo slíbeno :). Takže můžeš doufat.

        0 0
      • MirosPikos  

        Pokud ho mají skladem, tak to mohou klidně každým dnem odeslat :) Znám to čekání a nezávidím. Mě přišlo taky o trochu dřív a měl jsme podobné úvahy. Kolo bylo najednou skladem a než jsem se rozkoukal, už psali, že posílají.

        0 0
        • Picino  

          Tak se poštěstilo a už je na cestě :-)) jupííí

          0 0
          • MirosPikos  

            No vidíš, asi opráším křišťálovou kouli :) V pátek už budeš vesele drandit místní traily.

            0 0
          • Bretek  

            Přece jen si se dočkal, už aby bylo doma, že? Pak udělej malý report jak kolo pořádně projedeš a taky nějaké fotky.

            0 0
    • gs9  

      Mne prislo pomerne brzo a to nebylo skladem.Uz ti poslali mejl,ze kolo je nachystane k expedici? Jak ti napisou,tak kolo je do 3 dnu u tebe.

      0 0
      • Picino  

        ještě mě nic nenapsali, ale kolo mají skladem jíž od minulého čtvrtka. No jo, nezbývá než čekat.

        0 0
        • Picino  

          Tak s potěšením oznamuji že nervák dnes dorazil. Samozřejmě ve mě stále hlodalo jestli jsem vybral velikost správně. Při rozbalení a sestavování v obýváku mě přišlo že je obří, ale hned po nasednutí a prvním projetí vím že je úplně v pohodě.

          Měl jsem jen málo času ale i tak jsem to byl hned projet jen krátce cca 10km. Jsem z něho úplně nadšenej a jsem hrozně rád že jsem ho vybral. Všem kteří přispěli do diskuze děkuji moc při rozhodování. Ještě doplním pár fotek s první projížďky.

          0 0
          • Picino  

            ještě nějaký fotky při sestavování :)

            0 0
            • Picino  

              jinak prosím o radu na kolik PSI mám nafoukat vidlici a tlumič? Moje váha cca 80kg. Dla manuálu vidlici doporučujou 105–120, ale pro tlumič jsem to nikde nenašel. Díky

              0 0
              • MirosPikos  

                Na manuál se vykašli. Nafoukej to na tzv. SAG. Ve zkratce na tolik, aby když nasedneš a máš všechny páčky otevřený (CTD) tak, aby ti vidlice nebo tlumič zajela o 20–25% reálného zdvihu (reálný zdvih zjistíš při vyfouknutém tlumiči/vidlici když opatrně dojedeš na doraz). Podle o-kroužků si hlídej, aby si nechodil po dorazech. Kdybys chodil na doraz, lehce přifoukni. Může se stát, když už bys měl příliš malý SAG na tlumiči, abys nechodil po dorazech, že budeš muset tzv. vyvložkovat vzduchovou komoru tlumiče. To je také bez problémů, ale zatím to neřeš. Až to bude potřeba, rádi poradíme (Já svého oře musel vyvložkovat).

                Pak už si to budeš ladit podle potřeby, zejména červené kolečko na tlumiči nebo na pravé noze vidlice zespoda.

                Jinak ke kolu, všechno super, jen si proboha trochu zainvestuj do pedálů ;) Popřemýšlej nad SPD a nebo kup alespoň pořádný placky, aby ti z nich neklouzala bota.

                0 0
                • Picino  

                  zítra vyzkouším, snad to nastavím dobře.

                  Jinak pedály mám v plánu určitě. Zatím jsem tam dal ty co jsem měl na meridě. Ale nevím jestli si dát klasický, nebo SPD. Nemám s tím žádnou zkušenost.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Těžko říct, záleží co chceš jezdit. Jestli neplánuješ drifty nebo často sundavat nohu z pedálu (nebo skákat přes řidítka), pak by stačili nějaký SPD + vhodná obuv (buď sportovní a nebo nějaká, s kterou taky můžeš tlačit kolo mezi kameny). Lidi se bojí, že se jim noha nevycvakne. U mě je to tak, že se mi nevycvakne nechtěně a když bych měl někde padat, většinou až zpětně zjišťuji, že jsem se bez problémů vycvakl. Pravda je, že jsem hodně dlouho nepadl. uk ťuk…

                    No a nebo nějakou placku s piny, který se ti zakousnou v lepším případě do boty a udrží bezpečně nohu, nebo do holeně :)

                    0 0
                  • gs9  

                    Stejny jako moje :-) urcite jdi do spd,mam je nekolik let a bez toho uz nikam.Doporucuji koupit pevne boty a ne jen ty mekke tenisky,ty jsou naprd.Jinak si kolo take moc chvalim,je to super svezeni.

                    0 0
                    • Picino  

                      Sice se mě líbí takové ty placky které jsou i celkem dost drahé (bohuzel). Ale asi půjdu taky do spd. Předpokládám ale že si v nich nabiju hubu,protože jsem je nikdy neměl. :)

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Každej z nás je nikdy neměl, než si první koupil a ne každej si s nimi rozbil hubu. Možná se člověk za začátku zapomene vypnout a buď to stihne nebo si lehne. Ale většinou se nic moc nestane.

                        0 0
                        • nitraq  

                          Když si člověk koupí spd a hned jede v nějaký grupě, tak je důležitý jezdit první. To aby se ti nesmáli, když přijedeš a spadneš:))

                          0 0
          • madcat  

            Pěkný, a co že to teda nakonec je? Mko? A ten blatníček byl nějaká pozornost v ceně? Nevšiml jsem si u ostatních nových Canyonů, že by ho někdo měl..?

            0 0
            • Picino  

              Jo, nakonec je to Mko,což je poznat podle té navářky pod sedlovkou. Sko to nemá.

              Jinak ten blatník v předu není žádná pozornost v ceně,ale podstivě zaplacený doplněk za cca 300,– na stránkách to mají jako novinku. U někoho jsem to tady na nervu viděl,ale nebyl to org. Jen škoda ze nemá červený nápis. :)

              0 0
          • Bretek  

            Tak super gratuluju. Kolo vypadá fantasticky. Právě jsem se rozhodl, že půjdu do té barvy co máš ty. Tak ať dlouho jezdí. Jak ujedeš více km zkus sem napsat trochu víc o kole dík.

            0 0
            • Picino  

              ok,dík. :) ze 4 dnů jsem měl možnost jet 3× a jsem max. spokojen. Dostal jsem přesně to co jsem od toho očekával.Velikost mě pocitově sedí, kolo je rychlý jak v terénu , tak na asfaltu. Je až neuvěřitelný když do kopce v terénu šlápnu do pedálu, tak je to jak raketa. :)

              Teď ještě objednávám jiný gripy, chci tam dát Ergon GE1 červený. No a pak mě čekají ty pedály + boty a následně nějaký baťoh + případně oblečení až bude chladněji.

              Potřeboval bych si natisknout peníze :-)

              0 0
              • MirosPikos  

                Ničeho se neboj, ČNB už tiskne za tebe. Peněz bude dost, jen si za ně koupíš méně :)

                Blatníček Canyon, nový Gripy za 1k. Což takhle napřed investovat do důležitějších věcí (pedály, boty). A pak až ladit kosmetické záležitosti? Ale nenech si do toho kecat, já jen, že bych to řešil asi jinak.

                Pro představu, kupoval jsem boty Spiuk ( http://www.cykloadam.cz/…zelene-_7503 ) ve výprodeji za 1000,– a pedály SPD-M520 do 500,–. Jezdím s tím terény, kde potřebuju občas slézt z kola a něco ujít a bez problémů.

                0 0
                • Picino  

                  boty a pedály budu řešit po výplatě. Gripy musím měnit hned, protože to bylo první co manželka kritizovala, že prý u tak drahého kola jsou takový hnusný. Tak abych to furt neposlouchal, tak tam dám tyhle.

                  A to ještě žena neví kolik to kolo opravdu stálo peněz. Nahodil jsem že něco kolem 30k. :-)

                  0 0
                  • Bretek  

                    Ono je lepší když neví kolik stalo. Já to přítelkyní řekl a snaží se me od koupi odradit. Ale to se ji nepovede.

                    0 0
                    • MirosPikos  

                      To u mě si žena oddychla, že dám konečně pokoj a nebudu otravovat s tím, jaký kolo si koupím :)

                      0 0
                • Picino  

                  tak jsem pořídil boty i pedály, musím říct že je to opravdu rozdíl s těmi SPD. Ale teď pociťuji menší problémy a nevím jestli je to pedálem nebo klakami. Zničeho nic při další vyjížďce hned od začátku slyším při každým šlápnutí levou nohou ťuknutí , nebo křupnutí velice nepatrně ,ale vadí mě to. Zatím nejsem schopen identifikovat odkud přesně to vychází. Když zaberu levou tak to slyším , když zaberu pouze pravou tak nic. Mám podezření že to dělá SPD pedál s botou. Budu muset na chvilku prohodit pedály a dát tam starý pedály. Snad to nebudou dělat kliky.

                  0 0
                  • gidy  

                    Mě to dělaly na minulém kole jak pedály tak kliky, zkus tu kliku pořádně dotánhnout a uvidíš, pokud bude dotažená tak máš vůli na pedálu.

                    0 0
                    • allrose  

                      jestli jsi koupil 520 tak do měsíce doplnit vazelínu,a nevím proč vždy u levé na jedné straně cvaká víc než jinde,popř dodáhnout převodníky,a já měl nedotažený hlavní šroub na kyvadle tlumiče..tak si užívej

                      0 0
                      • Picino  

                        tak jsem na to přišel. pouze povolené kufry na botech, teď je to OK :-)

                        0 0
    • Picino  

      plánuji teleskopickou sedlovku, pravděpodobně Rockshox reverb 30,9,380mm,125. Ale ta cena :(

      Všiml jsem si taky podle fotek že jsou různé tipy (bowden veden spodem vnitřkem rámu, nebo bokem vedle rámu) Jelikož u Nerva je možnost vést vnitřkem, je nutné se při objednání na to nějak zaměřit? Je to podle roku, že ty novější to mají vnitřkem? Nebo jak je to?

      Případně nějaká jiná levnější alternativa? Díky

      0 0
      • Chiron  

        Vedení vnitřkem rámu má Reverb Stealth. Mám model 2014 a musím zaklepat, zatím funguje jak nový. O nějakých alternativách se tu už napsalo dost, ale konkrétně ti já neporadím. Já dostal reverba už s kolem a zatím maximální spokojenost.

        0 0
        • Picino  

          ok, díky, takže pro vnitřní vedení je „stealth“, tak mám jasno.

          0 0
      • Mysee  

        Vozím na Nervu Giant Contact Switch, vedeno vnitřkem. Jen lanko, odpadá starost s další hydraulikou. Za 4500 celkem fajn kup. Mám jí půl roku a vůbec jsem na ní nemusel nějak šáhnout. Pro někoho nevýhoda 100 mm možná. Podle mě na Nerva ale bohatě stačí.

        0 0
        • Picino  

          ok, mrknu na ni, tahle cena je mnohem lepší než stealth. díky

          0 0
        • Picino  

          tak jsem se nakonec rozhodl že koupím rockshox reverb stealth. rozměry 30.9, délka 420mm, zdvih 125mm. Jediný co řeším je ovládání jestli levá nebo pravá strana. Co jsem tak koukal, tak jsem viděl že s Avidama je to možný chytit k sobě, ty já ale nemám, takže to budu muset dát z levé či z pravé strany páček. Taky to jde otočit a upevnit ze spodní strany. Jak to máte vy? A co vám vyhovuje? Brzdy tam jsou Shimano BR-M395 a řadící páčky SLX SL-M670.

          0 0
          • Mysee  

            Já radši levou stranu, jelikož víc řadím vpravo a do budoucna ani vlevo nechci mít řazení. Ale Giant šel kamkoliv a je celkem po ruce (nemá přímý uchycení k brzdám).

            0 0
            • Picino  

              Já se přikláním taky pro levou stranu. Blbý je ze nevím jestli ji uchopit ze shora nebo spoda. Nevím jestli se tam ze spoda vejde když ji dám ke gripum. Jestli nebude překážet řazení. Je to celkem podstatné,protože pokud spodni chycení, tak musím objednat pro pravou stranu. :) guláš co? :D

              0 0
              • mr.antik  

                záleží jak moc často vlevo řadíš a jestli do budoucna nepůjdeš do 1×10(11).

                Mám pravou páku na levé straně dole a přijde mi to tak nejlepší

                0 0
                • Picino  

                  Taky si myslím že by to bylo nejlepší,ale mám pocit ze se to tam nevejde k vůli řazení. Řazení nechám co mám.

                  0 0
                • Chiron  

                  Já tu páčku mám vlevo nahoře, vpravo od objímky brzdy (taky mám shimano). Vzhledem k tomu, že na dvoupřevodníku řadím jen minimálně, tak je to rozhodně lepší. Dole by asi byla lepší, ale už by se mi asi trochu pletla s řazením, navíc si nejsem jistý, jestli by tam vůbec vlezla… Na to bych se musel podívat, ale tipnul bych, že by se to asi docela bilo. Ze začátku se mi dokonce stávalo, že jsem místo řazení šáhnul na teleskop, přitom je ta páčka úplně jinde, ale vždycky jsem se zarazil dřív než jsem ji zmáčknul :-)) A třeba u mě ani do budoucna nehrozí, že bych přešel na jednopřevodník. I když z pohledu zjednodušeného řazení by to bylo fajn, ale dva převodníky jsou pro mě imho ideál.

                  0 0
                  • Picino  

                    Ok,díky za info.Vezmu levou a dam ji taky nahoru vedle objimky z prava. Tak a teď posledni věc. Délka sedlovky muže být 420 a 360mm. Myslíte že by mě stačilo 360mm? Jak se to měří? Je to 360 pevné tělo + 125mm teleskop? V tom případě na mojich 170cm by to mělo stačit v pohodě.

                    0 0
                    • Chiron  

                      Bude asi záležet, jak moc budeš mít sedlovku vysunutou. Teoreticky by to měla být délka sedlovky od spodního konce po lyžiny ve vysunutém stavu. Jinak teď jsem se na to šel mrknout, jak to mám, délka od lyžin po spodní hranu matice je 19cm. Ještě ji mám vysunutou 2cm z rámu, ale i kdybych chtěl, tak po tu matici ji do rámu nezarazím, protože pak už naráží na něco v rámu. Teď nechci kecat, ale zřejmě mám tu 360, ale vytaženou celou jsem ji ještě neměl…

                      Ještě tu hodím fotku, jak přibližně to vypadá na těch rodlech. Těch objímek je tam zbytečně moc, ale dá se to přežít… A když je ta páčka víceméně vodorovně, tak se dá kolo hodit vzhůru nohama a nic se jí nestane. Ale chce to být opatrný. Náhradní páčka je drahá jako prase, zespodu by byla aspoň líp chráněná, ale zas jak se znám, bych ji pak někde uvalil kolenem :-D

                      0 0
                      • Chiron  

                        Taky jsem si teď uvědomil, že jsem předtím napsal blbost, ta objímka páčky je vlevo od brzdy, mezi gripem a brzdou… Opacne by byla už moc daleko, nehledě na to, že tam mám ještě řazení, ale to by do budoucna mohlo být chytlé na objimku brzd.

                        0 0
                      • Picino  

                        Dík ještě,jsem poslal dotaz na prodejce,tak uvidím co doporučí. Jinak taky jsem se spletl.sedlovka ma 380mm a ne 360mm

                        0 0
                        • Picino  

                          takže než jsem se rozhoupal a prodejce poslal odpověď na můj dotaz ,tak sedlovku zdražil ze 6630,– na 7870,– A za tuto cenu se mě do toho už nechce :( kua

                          0 0
                      • Picino  

                        jelikož jsem řešil uchycení páčky pro reverb s brzdama shimano, tak pokud by někdo řešil stejnou věc, tak posílám foto jak to s tím vypadá, aby měl jasno.

                        0 0
    • Picino  

      Jelikož všichni doporučujou měnit brzdy za lepší, tak si říkám jestli taky o tom mám uvažovat. Aktuálně mám Shimano BR-M395. Jelikož nemám s jinýma žádné zkušenosti. Jaký je rozdíl oproti Shimano XT BR-M785? Cena 3350,– za obě páky i třemny mě nepříjde nijak závratná a pokud i já jako amatér bych poznal rozdíl, tak bych do nich šel.Díky

      0 0
    • blatofilka1  

      Hoj! Uvažuju o koupi Nerva a po dlouhosáhlém porovnání jsem téměř rozhodnuta zjistila nepříjemnou skutečnost – položku balné – BikeGuard cca 15000Kč – to myslí vážně? Dá se to nějak obejít? Díky!

      0 0
      • MirosPikos  

        15 tisíc, to je celkem dost, to by kdekoho jistě odradilo.

        0 0
        • grim334  

          ta cena je nejaka chyba na shopu ted jsem nahodne dal kolo do kosiku a vidim

          CANYON BIKEGUARD CZK466.61 a DELIVERY CHARGE TO CZECH REPUBLIC CZK894.88

          0 0
          • blatofilka1  

            Díky chlapi, zas mám nějakou tu radost ze života. Vyřídím si to s nima v sobotu na TestFestu :)

            0 0
      • Picino  

        ahoj, asi bych doporučil se na to podívat ještě jednou, myslím že tam lítá nula navíc :-)

        0 0
    • Peslezedirou  

      Ahoj není v Praze majitel nerve 27,5 ve velikosti L, který by mě nechal na kolo sednout, nepotřebuji test v lese, jen si na něho sednout a zjistit, jestli mi bude výška kola sedět, samozřejmě bych něco přinesl :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.