Po náročné jízdě se dotýká brzdový kotouč destičky

11 nepřečtených
  • NeumimTo

    Zdravím, prosím Vás o radu co s tím. Servis chci navštívit až jako poslední variantu. Po jedné náročné cestě jsem zjistil, že se mi přední brzdový kotouč dotýká jedné brzdové desky. Na první pohled kolo osmicu neháže. Poradíte jaké varianty příčiny to mohou být a jak je případně řešit?

    Děkuji

    0 0
    • Ralan  

      Povol oba imbusy na třmenu, zmáčkni brzdu a přitáhni, pokud to bude trošku ještě drhnout, tak to seřiď tak aby byla mezi kotoučem a deskama na obou stranách cca stejná mezera a aby to neškrtalo a přitáhni.

      Já nedávno ohnul kotouč, jen trošku, takže to nešlo seřídit, pořád v jednom místě škrtal, stačila palička, trošku síly, sice už úplně rovný nebude, ale neškrtá.

      0 0
      • Smazaný účet  

        v prvni rade by mel napsat jake brzdy ma a az pak povolovat nejake imbusy…protzeje je veliak sance ze rozdela trmen na dve pulky a vsechno si zasere kapalinou (…na to „ze mu to dojde ktere dva“ bych rozhodne nespolehal).

        pro zakladatele: koukni na ivelo jak se serizujou kotoucovky.

        0 0
        • michal96  

          tak to by musel bejt snad úplně tupej pokud by rozdělal třmen na dvě půlky jinak mě taky sem tam po náročnějších sjezdech sem tam škrtá kotouč,ale tak po km si to zas sedne a je to OK lehký škrtání už neřeším páč bych se z toho zbláznil…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Za svuj mizerny zivot jsem se naucil jednu podstatnou vec…nespolehat ze je jinym jasne to, co je jasne mi a ze je to „prece logicke“…btw. osobne znam dva lidi kteri si takto postelovali brzdu hned po nakupu kola:)

            0 0
            • michal96  

              njn máš pravdu tak pár expertů znám :(

              0 0
            • NeumimTo  

              Brzdy mám ty samé, co jsou v článku: http://www.ivelo.cz/…brzd-tektro/ … Brzdový kotouč ohnutý není. Kolo osmicu dělá jen minimální, ale o dělalo už dřív a moc mě to netrápí :)

              0 0
              • Ralan  

                Samozřejmě jsem myslel povolit tyhle dva šrouby na fotografii. A pak seštelovat aby byla mezera mezi deskama a kotoučem – viz nahoře.

                0 0
              • royal  

                Dela mi to taky, hlavne na zadnim – po intenzivnejsim delsim brzdeni mi takhle da zadni brzda najevo ze moc brzdim a ze kvuli tomu mi ostatni ve sjezdech ujizdej ;-)

                Inu, ponekud sjetej kotouc, kdyz se zahreje tak malinko zmeni tvar ;-)

                Neresit, jezdit, nebrzdit, nebo koupit novej kotouc ;-)

                0 0
          • Bafoon  

            před týdnem za mnou přijel kamarád, že nepovolil asi ty správný šrouby… :-) prostě z toho někdo může být tak rozklepanej, že vypne hlavu a je vymalováno

            0 0
        • Ralan  

          Pravda že když jsem to psal, tak jsem se nad tím pozastavil, ale přišlo mi že fakt někdo by musel být pořádný blbec, ale i to je nakonec možné no. Protože moje brzdy nemají imbus na rozdělání třmenu, tak jsem psal dál no :-)

          Ale máš určitě pravdu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.