• sgames

    Mám technický dotaz :)

    snažím se rozhýbat své stařecké IT tělo, a tak už cca dva roky jezdím na kole. Mám stále stejnou trasu, kde je sjezd, pak škrábačka na kopec, opět sjezd a tak pořád dokola. cca hodinová jízda.

    Bohužel se mi od začátku stává, že po výkonu (kdy třeba šlapu na kopec), kdy se uvolním a už nemusím šlapat na plno, nebo nedejbože zastavím, tak se mi chce pořád dost brutálně zvracet. Sice to vždy nějak vydýchám, ale už mě to prudí.

    Roční ježdění na tom pramoc nezměnilo. Nějaké idey co s tím ? proč to je ? jak tomu zabránit ?

    0 0
    • puka  

      Moc si dáváš do těla nebo máš moc vysoko sedlo a máš závratě. :D

      0 0
    • Přezdívka/nick  

      Kdyz vyletim na kopec v silenem tempu a je jedno jestli potom zvolnim nebo ne, tak mi je blbe vzdy, nejenom na zvraceni, ale nekdy i na omdleni…zkus zvolnit a jet konstantneji, ne takove soky. Hlidej si dychani, spravnou zasobu tekutin/iontu/cukru a pozoruj jak telo reaguje a dle toho si uprav styl,)

      0 0
      • puka  

        To s vysokým tempem do kopce se mi taky semtam stane. Malinko se mi zamotá škebla, ale žádný extrém.

        0 0
    • Smazaný účet  

      2–3 hodiny před jízdou žádné mléčné výrobky (tvrdý sýr by asi nevadil) a obecně ne těžká jídla…

      hned po opadnutí vysoké intenzity se aspoň napít, po dojezdu zkus proteinovej koktejl

      0 0
    • sgames  

      No jo,ale já to dělám proto abych se zlepšil.. neboť když to nebolí, tak to nefunguje :-D

      nepomohlo by něco před samotnou jízdou ? hroznový cukr, banán ? energeťák ?

      0 0
      • libisenuj  

        Muzes byt zakyselenej…telo nestaci odbouravat kys.mlecnou…zvol­nit.

        0 0
      • Pedro404  

        Kinedryl:)

        0 0
      • Přezdívka/nick  

        V bananu nejakou dobu pred jizdou bych nevidel problem. Pri jizde uz bych pri vyssim tempu do sebe daval jen to co telo vylozene zada a nebude mit velky problem to zpracovat. Obehove latky jdou v zatezi primarne tam kde je to nejvice potreba a zaludek tam nespada, takze v cim pro nej jednodussi forme do nej neco dodas, tim lepe. Iontak beru vzdy kdyz chci podat nejaky vykon, bez nej jsem po jizde nepouzitelny…boli hlava. S tou bolesti v ramci mezi, jestli letis tempo prevazne jen do kopce a pak jedes dolu, na nejake zavratne zlepseni ,,vytrvalosti,, bych to nevidel. To se musis pohybovat v danem tepovem pasmu po urcitou dobu a ne ze tam vletis v kopci, nahore zvracis, sjedes dolu a das si to znovu. Pokud si mavic nedas nejake vyslapani nebo se po jizde neprotahnes a dalsi den vyjedes znovu bez nejake regenerace, tak zavratne zlepsovani necekej.

        0 0
    • Smazaný účet  

      jo a nech si změřit tlak a taky bych si změřil tepy, abys to nehnal do nesmyslu

      0 0
      • sgames  

        jo to bych asi mohl.

        jinak udychat to neni problem, nohy to taky zvladaji… jen proste zastavis, a je to tu :-D

        0 0
        • Přezdívka/nick  

          Zkus si neco precist o aerobnim a anareobnim metabolismu. Kdyby jsi chtel tistenou formu, doporucuji knizku ,,triatlon anatomie" od kliona a jacobsona. Je to pekne vysvetlene.

          0 0
        • plzakj  

          Nu tak nezastavuj :-) Ne, taky bych rekl, ze blbe jis a moc si davas. Snidane je zaklad, dopo a pred jizdou spis sacahridy (testoviny, rejze …) Po prvnim kopci si dej nejakou sladkou susu ve sjezdu dolu, at doplnis. A zvolni. Pijes kafe? Tak pred jizdou zkus vysadit.

          0 0
    • OstravakTu  

      Nejsi tehotny?

      0 0
    • IndyCZ  

      Když se ti to stává běžně, tak změň stereotypní návyky. Stejně bych to ale tipoval na to, že prostě jedeš na šrot, tep ti vyletí na max a pocit na blití je tu..

      0 0
    • Yura  

      Jeste si nam frajere nerekl cim a jak dlouho pred jizdou si nacpes bachor?

      0 0
    • atty  

      Hlavne bych doporučil pořídit funkční tepák a alespoň orientačně si otestovat maximálku, případadně si dojít na test, kde to bude spolehlivější a i s hranicí aerobní/anaerobní. Jeslti jezdíš stále na plno (na hranici maximálky), není vůbec divné, že se Ti chce stále blejt.. :)

      0 0
    • madik  

      Hmm Jestli nebude nejlepší si dojít za doktorem a podrobit se nějakým testům..

      0 0
    • Doktor-Prase  

      Hele, já mám pravidelně po větší fyzické námaze migrény, takže bych vyměnil za blití.

      Dělám si prču – bež k doktoru, než aby tě něco skolilo..

      0 0
    • Rubi  

      ubrat kozi mliko se sifonem pred jizdou a/nebo behem

      0 0
    • old rak  

      To se mi někdy stává po cvičení na crossovém trenažeru Kettler Rivo P. Šlapu 3 x týdně po 10 km, cca 55 min. s postupným přidáváním odporu a někdy mi to prostě nesedne. Na kole tak „neřádím“

      0 0
    • plzakj  

      Dneska jsem nemel moc cas. Mel jsem ovesnou kasi s mlikem a jogurt k snidani v 9, v pul 11 jsem vyrazil na koło. Protoze jsem mel na to jen hodinu, tak jako ze vyssi intenzitu. Rovinky v tempu, kopce v prahovy zone a konec ANP. No a blejt se mi chtelo furt, ale nepustil jsem ani drobek :)

      0 0
      • IndyCZ  

        Při nejhorším spolknout.

        0 0
      • Yura  

        Jestli chces hodinu a pul po jidle „intenzivne“ trenovat, tak si mas dat lehce stravitelne jidlo tzn. minimum tuku a urcite ne laktozu a kasein z mlecnych vyrobku.. Ovesny vlocky se travi pomerne dlouho a jeste kdyz to zapatlas jogurtem a mlikem, tak se nediv, ze ti to trci v zaludku jeste v dobe, kdy uz to srotis se zvysenou tepovkou, krev misto toho ,aby byla tam kde ma a travilo ti to, tak se nahrne do svalu a pak se ti to ze zaludku vraci navrch.. Dej tam priste vlocky jen s proteinem a treba nejake susene ovoce nebo neco. To mas natravene za hodinu.. Nejlepsi sou ti blbecci, kteri si mysli, ze kdyz grcaji v posilovne, tak to je znamka tvrdeho treningu. :)) Ja jsem za tech xx let tohle vzivote nezazil. Staci dodrzovat to co jsem rikal. U me to vetsinou znamenalo 1,5–2 hodiny pred treningem ryze s tunakem, kurecim prsem nebo jinou libovou bilkovinou.. Ale das si neco vic tucnyho, hure stravitelnyho a zaruci ti to skoro na 100%, ze hodis pri tezsim treningu zad nebo specialne noh(drepu) savlu. :))

        0 0
    • BB  

      … dva roky jezdím na kole. Mám stále stejnou trasu …

      Beze srandy, to bych blil taky. Zkus jezdit pro radost, různé trasy, jednou něco super lehkého, pak přitvrdit, pak s partnerkou pohodu, s kamarády do hospody atd. Uvidíš, jak tě začne kolo bavit a po blití ani památka. Kolo není tělocvična, kolo je způsob života.

      0 0
      • Breakpain  

        „Kolo je způsob života“ … no, stejně tak může být i tou tělocvičnou ;) …

        0 0
        • puka  

          Už jen čekám na místní korby a kecy, že to spaluje svaly. (třeba yura)

          0 0
          • Yura  

            No svaly a jezdeni na kole jde proti sobe, takze je logicke, ze cim vic delas jedno, tim vic se zhorsujes v tom druhem. Co na tom tvuj slepici mozecek nedokaze pochopit? Edit- aha ty jsi jeste dite. Ze ja se vubec obtezoval…

            0 0
            • Mereck  

              Já teda na bajku spíš svaly získal – hlavně předloktí a nohy. Ale je fakt že jsem předtím byl fakt zoufalej.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Jenže to jsou funkční svaly, ty se nepočítají. Svaly musíš mít na okrasu, ty jsou ty pravé!

                0 0
              • Yura  

                Tady je to fakt jak v Jedlickove ustavu. Takze pro dementy. Vem si vrchare cyklistu a 130kg strongmana. Kdyz oba zacnou delat to druhe vic a vic, tak vrchar asi nebude tak dobrej vrchar, protoze uz nebude vazit 30kg i s lednickou a strongman uz asi nebude tak silnej a dobrej v disciplinach, kdyz zhubne xxkg. Ano pokud si predtim nedelal vubec nic a zacal si s kolem, tak je jasny, ze ty svlay, ktere jsou na kole potreba se nejakym zpusobem zacnou formovat.Tohle snad dojde i baliku slamy..

                0 0
                • Mereck  

                  V klidu, Juro. Vždyť jsem psal že jsem byl zoufalec. Prostě z nuly můžeš jít jedině nahoru – i jako cyklista.

                  0 0
            • puka  

              Škoda, že tvůj mozeček se zaplavil testosteronem a můj komentář pro vytvoření hádky uspěl.

              To posilování leze na mozek tolik, že není místa pro mozkové buňky.

              0 0
              • Yura  

                Utrit bradu od mlika a sup do postele. Zitra jdes do skoly..

                0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Kolo je především na ježdění, stačí, že návody na ten „správný způsob života“ nám tlačí horem dolem lifestylové magazíny a podle toho pak ta jízda na kolech vypadá. Naposledy ty dvě vykydnuté blbky v Cyklotoulkách.

        0 0
    • scota  

      A máš křeče, nebo závratě? Píchá tě u srdce?

      0 0
    • Pavel  

      Moc si nakládáš.

      A nechej si změřit tlak a udělat si vyšetření vůbec.

      0 0
    • sgames  

      Díky za rady.

      Jezdím, protože mě to baví. Rád jezdím lesem z kopca, cesta necesta… nicméně abych mohl z kopca a užít si to, musím do kopca :-D

      během jízdy fakt žádný pocit brutálního tepu, nedostatku vzduchu, křečí atd… stačí se pak 2–3 minuty nahoře odležet, a je to ok. ale i tak to prudí. Jinak s fyzičkou nemám moc problém, jen toto mě občas zaráží…

      0 0
      • Breakpain  

        Mas tepak? Rozjizdis se vklidu? Po delsi dobe jsem udelal test.

        Snedl jsem 50g ryze, 100g krutich prsou, sednul na kolo a hned vyletl na 150 s tepy a drzel se tam. O moc rychlejsi nez normalne jsem nrbyl, zato blbe se mi udelalo a bolela me i hlava.

        Klasicky udelm to same s tim, ze si dam 30 min fora aspon pred jizdou a kdyz vyjedu, prvnich 10 minut jedu tepy kolem 120, pak 130 10 min a teprve pak zacnu zrychlovat … A rozdil je propastny …

        Takze, nejis tesne pred plus neohulis to na max uz od zacatku? Jak tu jiz bylo zmineno? Jezdis pravidelne? Zarazujes kompenzacni jezdeni?

        0 0
    • tom xtr  

      Možná nemáš takovou tu záklopku výkonu a jednoduše jedeš nad svoje možnosti. Mají to tak třeba někteří saňoví psi – ženou se, necítí bolest, a pokud je nezastavíš, tak se uštvou k smrti :)

      Jak tady píšou jiní: sportovní vyšetření, prahy + jezdit s tepákem a uvidí se co to řekne.

      Jinak já to mám s tou záklopkou přesně naopak: přes bolest jezdím jen hodně nerad a neochotně, a to i v závodech :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.