• fabi27

    Ahoj,chci se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost.

    Začátkem ledna jsem podstoupila artroskopii ramene-utržené pouzdro,ted jsem na pět týdnů svázaná v ortéze,potom mě čekají rehab.A mě by zajímalo jaká vlastně je vynaložena zátěž na rameno při silniční jízdě na kole,resp za jak dlouho budu moct na kolo sednout.Doktor říkal že musím počítat s tříměsíční rakonvalescencí ale co dál?

    Díky za vaše odpovědi

    0 0
    • Venda  

      Rameno je blbý kv§li možnému pádu a opětovnému zranění. Jinak já po artroskopii kolene jsem jezdil na kole za tři týdny. Ale je pravda, že mi tam skoro nic nedělali.

      0 0
      • Pavel  

        Já dokonce už za dva týdny. Ale opravdu jen „rotopedově“ (měl jsem od mudra doporučen rotoped, ale ten nemám), po rovině a bez nášlapů, koleno jsem ještě plně nezohl… Ale taky mne tam skoro nic nedělali (doktor po „otevření“ zjistil, že s tím nic dělat nejde – otočený křížový vaz o 90 st, tak to tam jen trochu „poškrábal“ a „povolil“ vaz, aby tolik nedřel o kosti).

        0 0
        • karliner  

          Já si odřel jednou koleno, loket a rameno a hned jsem vstal a pokračoval dál vy měkejšové.

          0 0
          • Pavel  

            Jenže ty nejsi člověk!

            0 0
          • AussigBiker  

            Na vojne som mal aj tritsad sedem a hnali nas do boje!

            0 0
            • Pavel  

              Já som mal na fronte aj 27 stupňou a išol som na zteč: Urááááááááá Automaty, gulomety a tak sme tých bolševikov bili…Čo to táram – fašistov sme bili

              a na nějaků horečku sme boha jeho…

              0 0
          • fabi27  

            No já tenkrát taky vstala a jela jsem dál a pak ještě rok a půl jezdila,ale bylo to čím dál horší tak jsem musela pod kudlu,holt něco se nerozhejbe samo.

            0 0
      • fabi27  

        No s kolenem už jsem byla dvakrát,prve meniskus,potom plastika křížového vazu a to vím že kolo je na toto super,ještě jsem neuměla normálně chodit a na kole jsem jezdila,to byla pohoda,jen prostě netuším co s tím ramenem,doktor moc sdílný není,nemá čas se vybavovat s pacoši.

        0 0
    • AussigBiker  

      Nerikal dochtor jenom do bolesti? Me s kolenem jo. Nelamal bych to pres koleno a jezdil pocitove, Sem tam zkusil do kopce a zkopce, ve stoje a postupne pridaval. Doporuceni jedna vec, druha tvuj pocit, myslim, ze kdyz na pujdes dle dochtorskyho doporuceni a s rozumem, tak snad pohoda. Nejrhorsi jsou zaruceny babsky rady a rady z agentury JPP.

      0 0
    • Newli  

      Ahoj,

      ja mel artroskopii ramene (nic vazneho) asi pred 4 lety a loni artroskopii kolene (meniskus). Presto Ti asi moc neporadim. Hodne zalezi na tom, co Ti delali, ale i na organismu samotnem. Stejny uraz se jednomu muze hojit lepe aa druhemu hure. Rozhodne doporucuji konzultaci s osetrujicim (operujicim) lekarem. A doporucoval bych (nebude-li doporuceno vysvelovne jinak) nechodit pres bolest.

      Ale samozrejme nekomentuji riziko druheho urazu. S tim na to clovek asi jde …

      At se dari!

      R.

      P.S. Navzdory banalite mych operaci me rameno traapilo asi rok a koleno se jeste ozyva :-(

      0 0
      • fabi27  

        Riziko je mě jasný,vždyť už jsem následkem pádu byla pod kudlou po třetí.Ale nevzdávám to!!!Jen mě teď není dobře z představy jak strašně ochabne všechno svalstvo a prostě ty nohy po tak dlouhé době znovu rozjíždět bude marast.

        0 0
        • Ice-goofy  

          Rotoped půjde točit a venku? tam hrozí nečekaný pád či to, že ruka zespoda dostává narazy od nerovností na silnici a to někdy dost bolestivé.. Já jezdil, ale teď už nevím jak dlouho to bylo po, ale dost dlouho ještě s ortézou na rameni… Na závody jsem ji bral i po roce (takovou tu neoprenovou)… Rameno je na dlouho je potřeba se na to nachystat…

          0 0
          • fabi27  

            Máš na mysli něco takového?http://ww­w.zdravotnicke-potreby.net/de­tail.php?id=1675­1.Pokud by mě to uryhlilo návrat do sedla tak neváhám.

            0 0
    • figur  

      Jak s kolem nevím.Měl jsem ASK ramene (utržená manžeta rotátoru),dostal jsem sponku.5 týdnů ortéza. Hned následující týden, jak jsem ji sundal jsem po konzultaci s operatérem šel na běžky a za měsíc odbruslil 500km. Bez nejmenšího problému, je to už tři roky a zatím drží. Nejhorší je zatěžovat rameno s rukou nad hlavou, kolo by neměl být problém ani při rehabilitaci.

      0 0
      • fabi27  

        To jsi mě potěšil,na běžkách to rameno musí dostávat mnohem větší záhul než na kole,tak snad budu moct taky brzy něco dělat.Jinak ještě vím že v tom rameni mám jakési „kotvičky“.

        0 0
        • figur  

          Jo, to jsou ty sponky. To rameno si aspoň u mě nechává dost líbit, ale v určitý poloze stačí taková blbost jako otvírat silou sklenici s džemem a myslel jsem, že tam půjdu znova. Naštěstí se to po třech dnech srovnalo.

          0 0
    • petrun  

      To jsem měl před dvěma roky v lednu. Po sundání ortézy jsem používal fulla jako silničku na najíždění kilometrů (po vedlejších silnicích 3.třídy. Upustil jsem pneu na 2 atmosféry (duše Foss) a upustil vidli i tlumič na minimum. Rameno totiž bolelo jak čert a každý netlumený otřes by byl zatraceně znát.

      0 0
      • fabi27  

        já jezdím jen na silničce,galusky mám na cca 9–10 atmosfér,ty asi podhustit nepůjdou kvůli defektu,ale to už nechám na mým chlapovi.No každopádně budu muset vydržet a být opatrná že.

        0 0
    • hovanec  

      Délka rekonvalescence odpovídá, to je neoddiskutovatelné. Po luxaci jsem se rehabilitoval 8 týdnů.

      Jestli jsi svázaná a rameno je fixované, tak bych spinning neviděl jako překážku. Sice nepojedeš asi na 100 %, ale nějaký udržovací trénink mít musíš, pokud nechceš po úraze začínat úplně od nuly. Obecné doporučení je min 2 x týdně pro udržení. Vím, že s komfortem to teď není žádné labůžo, ale pokud se dostaneš na rotoped 2 – 3 x za týden, tak to bude ideální. Na kolo sedni, až to bude možné z pohledu lékaře. Jinak to bude spíše horší než lepší.

      Takže vydržet…

      PS: V prosinci jsem byl na sutuře fascie kvadricepsu po podzimním úraze a teprve teď jsem zahodil fofrklacky. Stehno je smrsklé jak rozinka… :)

      0 0
      • McBlacky  

        měsíc nic není, to dáš do kupy raz dva

        0 0
        • hovanec  

          Já vím…ale už teď cítím, jaký mám blato na té noze…měsíc válení udělal svoje.

          0 0
      • fabi27  

        no na spinink se nedostanu,nemůžu řídit a bydlím na venkově,aspon zkusím rotoped,jen je na prd že se sama nevymotám z ortézy ani zpět takže nedám sprchu.bude to prostě veselé,budu to muset prizbůsobit osazenstvu doma.

        0 0
        • hovanec  

          Super, že máš rotoped, tak si můžeš udělat spinningovou lekci doma. :) S tou sprchou to znám, je to hrůza. Naštěstí po luxaci nebyla taková brutál ortéza, jak máš asi Ty.

          Chce to něco dělat, protože 3 měcíce jsou dost dlouho na to, aby to, co jsi pracně nabrala šlo do háje. I kdyby to bylo 1–2 krát za týden, tak je to lepší než nic. Jestli máš doma někoho, kdo Ti pomůže s komfortem – k nezaplacení.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.