• martin66

    Potřeboval bych poradit, jelikož mám XCčko , ale jezdím tak 80 % po silnici , tak nevím co vybrat za pláště. Teď tam mám maxis larsen a jedou pěkně po silnici, v térénu taky dobré. Tak mám dotaz zda je možné dát nějaké úzké pláště třeba 1,5 aby jeli rychleji po silnici. Druhá možnost je , protože mně láká silnice, že bych prodal to co mám teď a koupil nějakou silničku kolem ± 20000? Na silničce jsem nikdy nejel , tak nevím jestli je lepší myslím dobře vybavené mtb co mám teď nebo ta silnice za těch ± 20k. Kolo mám spíše jako trénink , rekreační tempo jezdím málokdy. Co poradíte ?

    0 0
    • camillio  

      Čau, nedá mi to nereagovat :-) Zkus si od někoho půjčit silničku, klidně něčího zimáka, klidně na páčkách (ale s nášlapama). A projeď se na tom. Jestli už teď jezdíš 80% silnici, máš velké předpoklady že tě silnice chytne. Já si takhle před lety maloval, že budu jezdit k silnici naopak trochu terén, na vyblbnutí, pořídil si na 20 litrů slevněného bajka a upřímně, dneska bych do toho nešel. Aspoň ne tak jak jsem to udělal tenkrát.

      Kdybys byl z okolí ČB-TA-JH, tak ti toho zimáka klidně půjčim a vyjedu si s tebou, ať víš do čeho jdeš :-))

      0 0
      • martin66  

        No, v mém okolí nevím vůbec o nikom kdo má silnici. Takže ty moc nedoporučuješ nějaké za těch 20k ? Jestli jsem to správně pochopil ? Nerad bych se zbavil toho co mám , s tím jsem 100% spokojený.

        0 0
        • camillio  

          Nepochopils mě úplně dobře. Silnička za 20 se nechá, pecka to nebude, ale do začátku proč ne. Kam jsem mířil bylo, že jestli nevíš do čeho jdeš, tak zbavovat se oblíbeného kola kvůli nejistému výsledku (tj. jestli tě silnička chytne) není rozumné. Moje situace byla jiná, já si kupoval bajka k silničce, kterou jsem si nechával. A s odstupem času hodnotím tu investici jako škodu peněz. Kdybych silnici prodal a za to si koupil bajka, tak bych si rval vlasy z hlavy.

          Suma sumárum: já bych si silnicu půjčil a zkusil (tady na BF by se mohl nějaký ochotník najít) a pak o ní uvažoval. Pokud k tomu není příležitost, hledej pláště a kámoše se silnicí :-))

          0 0
          • martin66  

            Aha jo , dík za reakci špatně jsem tě pochopil, promiň.

            0 0
          • martin66  

            No tak nakonec jsem zjistil že mám k dispozici „esku“, asi víte o co se jedna, tak to dám zítra dokupy :-D, sice to není nejmodernější ale lepší než nic

            0 0
            • camillio  

              Sáááákra, tak to nevím jestli ti udělá silničářskou radost :-)))

              0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              hmm zkus pujcit nejakou slusnejsi silnici. Obavam se ze tohle by te fakt spis odradilo.

              Eska neni silnicka, ale priblizny model silnicky v meritku 1:1. Jeste tezsi a mekci nez favoritky :(

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce