• Mofo

    Zdravím, dnes jsem přezouval kola, sundával jsem slicky (poprvé, zatím pár tisíc km bez defektu, takže je nebylo potřeba sundávat) a narazil jsem, vůbec to nešlo a když se to nakonec za pomoci plastové montpáky povedlo, zjistil sem, že jsem v jednom místě trochu obnažil drát, ta guma je sedřená a de vidět drát obalený tím provázkem. Myslíte, že se na tom plášti dá jezdit nebo hrozí, že by to mohlo za jízdy něco „nepěkného“ provést? Druhá věc se týká přehazovačky, při přeřazování se někdy ozývá takové protivné skřípání, při jízdě na velkou a zadní tři pastorky i během jízdy, netušíte, jak to odstranit? Řětěz je vypraný a namazaný, přehazovačka relativně čistá a nová. Dík za info.

    0 0
    • Manas  

      Podobne se mi utrhla patka na Tioga Factory XC a pri jedny jizde mi tou dirou vylezla duse – rozhodne to neni zdravy.

      0 0
    • george65  

      taky se mi to jednou stalo, tenkrat sem pres to dal normalni zaplatu na dusi stejne jako kdyz zalepujes diru a pohoda sem jel dal, ale upozornuju ze to byla treninkova kola na zavodnich bych si to A: nedovolil B: ani by to neslo pac mam kevlarovou patku :-D

      0 0
    • bam  

      S tim dratem nevim, uz jsem nekolik defektu od nej videl. Me uz takhle drat prolezl dusi taky v dost nevhodny okamzik. Muzes to zkusit necim obalit nebo podlepit, ale moc bych na ty plaste nesazel. Neprijemny zvuky u prehazovacky casto delaj rolnicky. To se vetsinou projevuje pri prerazovani. Stejne jako kdyz se vic krizi retez. Zkus ty kluzny loziska namazat.

      0 0
      • Mofo  

        Běžný defekt bych přežil, ale de mi spíš o to, aby mi to někde ve sjezdu neprásklo a nevyzul celý plášť. K těm rolnám u přehazovačky, taky mě to už napadlo, ale když jsem je vyčistil a dal zpátky, nic se nezlepšilo.

        0 0
    • Forx  

      Tak isto – Tioga Factory. Plast je odpisany, nakolko ho aj vykrutilo a hadzal do strany. Inak som ten drot odlomil tak, ze uz nic netrcalo a dal by sa dalej jazdit, akurat z rizikom, ze do kedy … :)

      0 0
    • Martinkaa  

      S nejakym gumakem by to nemusel byt zadny problem, ale pokud se jedna o nejaky tenkostenny ultralight, tak bych to radeji vymenila. Jednou mi bouchnul Panaracer Speedblaster na zadnim kole. Byl natrhnuty jen kousek, ale po roce se to urvalo nasi na 20cm. Byla to rana jak z dela. No a druha zkusenost s Ritchey Megabite. Byla tam taky takova mala trhlinka. Ta sice drzela, ale chytila jsem pres ni defekt . Zrejme se pri brzdeni zahral rafek a uz to bylo…

      0 0
      • Martinkaa  

        Jen tak pro informaci. Ten panaracer jsem vozila na starem popojizdedlu. To aby se mi tu nekdo neposmival, ze jezdim rok na natrzenem plasti ;-)

        0 0
      • přišlapávač  

        taky mě jednou bouchnul speedblaster pod zadkem a málem sem ryl zobákem v hlíně, páč to bylo při skezdu, nic moc…

        0 0
        • faba  

          Tak mě od drátu bouchla přední guma asi v 60. Taky to byl speedblaster. Naštěstí to bylo na asfaltu tak jsem to ustál, ale nic moc pocit. Plášť byl na Authoru a byl skoro nový. Asi tam dávají pěkné šmejdy.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.