• hovado_cz

    Poslední dobou slýcham ze všech možných stran jaký jsou produkty od NUTRENDu srágora. Prosím tedy, kdo k tomu může něco relevantního vypovědět, nechť se podělí. Výkřiky do tmy mažu :-)

    Anketa: Jaký label preferujete

    15x
    30%
    GU
    3x
    6%
    1x
    2%
    0x
    0%
    31x
    62%
    0 0
    • kyl  

      Jediné co si kupuju od Nutrendu je Gutar ale spíš z důvodů že mi pomáhá proti únavě a následné bolesti hlavy,např.z dlou­hého cestování a tak podobně.

      0 0
    • doubleingram  

      Dle slozeni kazdeho produktu od Nutrendu si asi kazdy svepravny clovek dokaze vyvodit zda je to pro nej ok nebo ne. Osobne radeji ciste produkty namichane dle osobnich preferenci (4firness apod.).

      0 0
    • Sunshine 29  

      Porovnej obsah účinných látek (třeba u BCAA je to dobře vidět), pak koukni na balení a cenu a jsi doma.

      Nevím jak teď, ale v době kdy jsem se o to zajímal tak Nutrend žádná sláva (složení jako takové neřeším).

      Klasika jejich proteinové tyčky – raketa cukru a tuku.

      0 0
    • Lachtis  

      Dříve jsem od nich kupoval vícero produktů, nyní už jen a občas: Magneslife – balení za rok a jediné, co koupím častěji je ionťák, neboť mi vyhovuje… Tohle jsou produkty, za které tolik neutratím a vydrží mi celkem dlouho…

      Proteiny a BCAA kupuji už jen ve 4fitness

      0 0
      • Smazaný účet  

        jj, unisport chlastám celoročně při sportu…ale když jsem závodil, tak na závody jsem bral raději PowerBar nebo Sponser – více účinných látek

        podobně gely – když porovnáš Nutrend s PowerBarem, tak Nutrend je vodička…ale je levnej :-)

        0 0
    • maros.77  

      S Nutrendem jsem měl špatnou zkušenost, pak jsem začal brát věci od Scitecu a v pohodě.

      0 0
      • hovado_cz  

        můžeš prosím upřesnit? Ď

        0 0
        • maros.77  

          Zkoušel jsem Protein a BCAA a nějak mi nedělali dobře na žalůdek, ale třeba mi jen vadila nějaká složka, která nemusí jiným vadit. Což mi u Scitecu nevadilo a chuťově byl taky jinde.

          0 0
          • madcat  

            Když jsem ještě měl čas na nějaký soustavnější cvičení, tak jsem Scitec protein taky občas bral – chuťově jeden z těch nejlepších, co jsem kdy zkusil. Občas jsem ještě prubnul PhD – taky celkem slušnej, nebo Reflex – ten už byl takovej divnej…

            0 0
    • jaspy24  

      Od Nutrendu občas po velkým výkonu použiju Regener a v báglu vozím Carbosnack (gel), který použiju jen v případě nouze. Účinek pociťuju u obojího. Regener mě zbaví vytuhlosti svalů druhý den a gel pomůže dojet poslední kilometry. Cena dobrá, nestěžuji si. Věřím však, že jsou i lepší produkty.

      0 0
      • Sunshine 29  

        To jsou zrovna věci na kterých nic nezkazíš

        0 0
        • doubleingram  

          Az na to, ze vubec nevis ceho tam kolik je + prisady sracek. A da se to nejsis namichat za vyrazne min.

          0 0
          • Sunshine 29  

            Myslel jsem to tak že to není zrovna referenční produkt na kterém bych porovnával kvalitu značky…Beztak je to cukr, kofein, taurin + co tam zrovna kdo narve :)

            0 0
      • Rice  

        Regener i Enduro Gainer jsem testoval několik balení, ale nakonec jsem sáhnul po něčem s většim množství proteinů. Účinek těhle přípravků těžko posoudim, ale vzhledem ke skladbě stravy mam spíš větší nedostatek proteinů než sacharidů.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Mam od nich tyčinky a gely. Tycky mi chutnajj hlavne tato https://www.sportisimo.cz/…-kolac_1.jpg. Ve složení se nevyznam. Poslední dobou mi ale chutnaji vice tycky co se dají koupit u nas v Zabce.

      http://www.zaakcniceny.cz/…n-cookie.jpg

      0 0
    • blaza84  

      Když jsem hrál hokej, tak jsem používal od Nutrendu gainer s vyšším podílem proteinu a tenhle doplněk mi vyhovoval a chutnal (v nabídce už myslím není). Můj trenér ve fitku potom nabízel produkty jiné firmy (fakt už nevím jaké), a přiznával, že dopingovkou by jejich uživatel neprošel (!!). O Nutrendu někdo říkal, že je v tomto ohledu zdravější a šetrnější. Ale je to jedna paní povídala, sám o tom nic nevím, ale rád se případně nechám poučit.

      0 0
    • kajda93  

      Navazuji na fotku.

      Málokde se vidí srovnání hodnot v 100ml gelu. Beru pouze v potaz ohlasy z okolí. Sám jsem nutrend kdysi jezdil, ale od té doby vyzkoušel spousty lepšího..například Sponser, Enervit, GU, Agave9. Je to asi čistě na člověku..ani ne co mu sedne, ale s čím se spokojí.

      Možná vypadám že jezdím jen na gely..vůbec. Jsem zastáncem obylovin, pohanky, agáve a přírodních věcí. V závodech jako je half IM a všeho 4hodiny a více je suplementace v podobě gelů, solí atd. důležitá už z důvodu nezničení těla.

      Každopádně jídlo a vše co tělu dávám beru jako palivo. Na špatné věci tělo správně fungovat nebude tak jak má.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Používám Flexit Drink, vždycky jednou za půlroku třítýdenní kůra. Před osmi lety mi to pomohlo od úporný bolesti kyčle a tak jsem tomu věrnej :-) ikdyž možná je někde něco lepšího ;-)

      0 0
    • Corek  

      Můžu hodnotit jen proteiny a to ještě dávno v minulosti, protože to byl shit a od té doby jsem to neměl.

      0 0
    • kajda93  

      K BCAA..je důležité koukat na obsah v 1 tabletě..lepší dávat jednu od extrifit, než 8 od nutrendu

      0 0
      • Rice  

        Nutrend BCAA jsem měl několik balení, Enduro 2:1:1 a snad i nějaký 4:1:1 a i po středně náročnejch vyjížďkách jsem si ve většině případů musel druhej den dávat odpočinek, protože nohy hodně bolely. Zkoušel jsem i např. 6g (dle návodu jen asi 3g před aktivitou) a stejně to druhej den dost bolelo (po vyjížďce Regener nebo Enduro Gainer). Teď jedu bez BCAA před vyjížďkou a po jen nápoj na regeneraci (20g protein, 23g sacharidy z toho 5,5g cukry, vitamíny, minerály) a pocitově to působí mnohem líp. Ale jak jsem psal nahoře, fyzička se lepší, takže se to těžko srovnává.

        0 0
    • Yura  

      Nutrend ma fakt dobry proteinovky. Takze kdo chce zrat sladke a zaroven si to hned zduvodnovat tim, ze potrebuje bilkoviny, tak idealni volba. :)

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        No, v podstatě mi mluví z duše. Stoprocentně souhlasím!

        0 0
      • hovado_cz  

        jj tohle se už ke mě doneslo ale jak psal někdo viz obrázek, uplně nevim co si o tomhle testu mam myslet :-/ Mi to příjde jakoby Jan Tuna natočil reportáž že „Google je zlá firma“ :-)

        0 0
    • djx  

      No, já od Nutrendu beru jen pomalý gely Nutrend Endurosnack a 85g proteinovky Double Excelent (viz obrázky) – ty tyčky jsou dobrý objemem, konzistencí i chutí, a mně osobně fungujou dobře i s těma gelama, hlavně po nich nebolí žaludek atd. Což ale neplatí pro rychlej Carbosnack – po tom mě žaludek bolel a bylo mi po něm divně.

      U těch gelů je super, že se dají sehnat i za 12,– Kč, protože nějakej týden po expiraci je tomuhle koktejlu chemie celkem ukradenej… :-) To je myslím +/- adekvátní cena, těch 45,– Kč mi přijde fakt overkill…

      Dřív jsem bral pomalý i rychlý gely od Amixu – nebyly špatný, ale překvapivě ten Endurosnack mi přijde lepší, jakoby větší efekt i lepší chuť. Od obou značek jsem jich měl desítky a ten rozdíl tam fakt cítím.

      Nejlepší ale, co jsem kdy měl, byly hydrogely a proteinovky od PowerBaru, resp. cokoliv od PowerBaru je špička, jenže je drahej jak prase, takže jsem záměrně zvolil o něco nižší kvalitu za výrazně nižší cenu. 65,– Kč za gel už mi přijde fakt dost, i když ty hydrogely byly vážně pecka, člověka to nakoplo neskutečně… :-)

      Jo, a ještě dobrej je od Nutrendu ten tekutej hořčík (Magneslife či jak se to jmenuje) – takový ty ampule :-)

      PS.: To, že Nutrend je sračka, to taky slyším dlouhodobě a ze všech stran… :-)

      0 0
      • petr99  

        Kde je prosimtě sháníš za 12Kč ??

        0 0
        • djx  

          Googlit náhodnej eshop, kde je dají do akce… Akorát jde o minuty, takže musíš být ve správný chvíli na správným místě… :-)

          0 0
        • rdx  

          dost casto maji tyhle slevove pred koncem na stancich u zavodu {treba KPZ celkem pravidelne}

          0 0
      • Smazaný účet  

        za mě PowerBar taky nejlepší

        a jonťáky Sponser

        0 0
      • black.horse  

        Proteinová tyčinka? Tohle někdo žere dobrovolně? Vygooglil jsem si v rychlosti složení:

        Čokoláda-oříšek = glukózo-fruktózový sirup, mléčná čokoláda 14 % (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, kakao, emulgátory sójový lecitin a E 476, vanilkový extrakt, aroma), izolát sójových bílkovin, syrovátkový proteinový koncentrát, invertní sirup, sójové vločky, rostlinný tuk (palmojádrový, palmový, bambucký), krém s lískovými oříšky (cukr, palmový a bambucký olej, sušená syrovátka, lískové ořechy, kakao, emulgátor sójový lecitin, aroma), pražené lískové ořechy 4 %, kokos (kokos, antioxidant oxid siřičitý), kukuřično-bramborový extrudát (kukuřičná krupice, bramborová kaše, cukr, pšeničná vláknina), emulgátor řepkový lecitin, kakao, aroma, L-glutamin, zahušťovadlo guarová guma, antioxidant směs přírodních tokoferolů, L-leucin, vitamínový premix (vitamíny: C, niacin, E, kyselina pantotenová, B2, B6, B1, kyselina listová, biotin, B12), L-isoleucin, L-valin, konzervant kyselina sorbová…

        Hele, nejsem žádnej zdravej hubeňour, naopak pěkně vyžraný prase, ale když už se mám vyžrat a užít si pomalou sebevraždu jídlem, tak si dám kus masa z grilu a dobré vínko, ale tohle je jak zdravější sestřička tyčinky Mars se vyšším počtem bílkovin… glokózo-fruktózový sirup s příchutí ve fitnessmuscle­monsterslimpo­werkupsimě obalu :-D

        0 0
        • Smazaný účet  

          to jsi mi připomněl partu Maďarů, které jsem potkal na Červenokostelecký 100…ve chvíli, kdy všichni tahali z batůžků různý müsli a podobný nakopáváky, borci začali tahat klobásky :-D

          0 0
          • black.horse  

            A se divíš? Já na všechny ultra měl vždycky v batohu nějakou pěkně suchou maďarskou klobásku;-) případně i Jerky, je to pár gramů, ale za celej den na těch sladkých věcech začne hromadě lidem žaludek stávkovat a tohle ho prostě srovná:-) já mám teda žaludek na tohle celkem odolnej, ale i tak je to příjemný srovnávadlo… (nebo pivko, dával jsem párkrát running-radler = pivo s ionťákem :-) ).

            Ještě k tomu výše, dovolím si ocitovat složení svých oblíbených tyčinek:

            Jablečno-skořicová aneb Štrůdlíček = Složení: datle 64%, jablka 35%, skořice 1%

            (energie, ale bez bílkovin)

            Banánová proteinovka = Složení: datle, banán 25%, rýžový protein 23%, kokos

            (nutriční hodnoty +/- stejné a ke kvalitě aminokyselinového spektra jen dodám že i nutrend má více rostliných = sója, zdrojů, takže rozdíl nebude tak drastický)

            Toliko názor na Nutrend tyčinky (ale to bude problém vícero klasických fitness proteinovek). U gelů je to asi jedno, tam je primární cíl = rychlá energie, zde bych zvolil dle kompaktnosti balení, citlivosti žaludku a preference příchutě…

            0 0
            • hovado_cz  

              těším se… až Jára v půlce závodu do sebe začne soukat čabajku a zapije to vychlazenou Plzní :D

              0 0
            • Sunshine 29  

              A to složení co uvádíš je Nutrend? Sedělo by to

              0 0
              • black.horse  

                Jj, to nahoře je vygooglené složení Nutrend Excelent protein bar s příchutí čokoláda-oříšek a ta co uvádím níže pro srovnání s mojí alternativou je od Bombus natural energy, ať to tedy upřesním… Trošku mi vadilo, že tady mraky lidí nadává na Nutrend, ale papouškujou často jen fráze „je to fuj“ a nikdo z nich neřekne jasně, konkrétně proč, co jim vadí a nepodloží to argumentem (snad jen teda to zmíněné dráždění žaludku), tak jsem k tomu dal svůj úhel pohledu. Nutrendí věci jsem občas samo taky koupil, snědl a přežil to :-) ale když mám aspoň trošku možnost volby, volím něco jiného viz konkrétní příklad výše.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  müsli žeru corny, nebo takový ty oříškový maxi-nuta nebo jak se to jmenuje

                  ale od Nutrendu gutar (dojíždím zásoby a už ho asi kupovat nebudu), anticramp tablety (dobrý zejména na dlouhejch závodech ve vedru) a na běžný používání Unisport…občas gelík na nedůležitý závody

                  k tomu od Enervitu GT Sport tablety, hořčík lékárnickej (víc hořčíku za míň peněz), čas od času želatinová kůra (tak jednou do roka pixla 360 kapslí)

                  0 0
        • 01carbon  

          Občas vozím rohlík s máslem a turistickým nebo gothajem ale při představě jak zastavím, z dresu vyklepnu stejk a 2dcl červenýho jsi mě rozsekal :-)

          0 0
          • black.horse  

            Tyhle sklenky na víno neznáš?

            0 0
            • 01carbon  

              Dělají se dvě varianty přičemž ta s postříbřenou nohou vypadá divně. Mám set 3ks – pro manželku, sebe a … Jsou natrvalo vetknuté mezi kempovými vjecmi již asi 3–4 roky :-) hned jak to u nás GSI začalo prodávat. Několikrát jsem s tím odrovnal třeba taloše v kempu. Slovenská varianta je 1dcl panák

              0 0
              • black.horse  

                pochvala ;-) ten výraz když to někde vytáhneš z batohu je k nezaplacení, co? :-D

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jsem takhle občas tahal na romantické rande v přírodě fakt skleněný skleničky…zamotaný v utěrce v plechovce od tenisáků…

                  0 0
    • KnizeAlexej  

      Nikdo nezmínil Voltage energy. Podle mě supr tyčka, vozím na silničce a spokojenost velká. Za ty prachy teda, ted se dá najít v akci 2+1 za 47 Kč.

      0 0
      • Lada,s  

        kokosové Voltage jsou super :)

        0 0
      • JFtryall  

        Neni spatnej, ale je v tom palma. Uplne zbytecne. Idealni nahrada Voltage je Flapjack z bezlepkovejch vlocek a nebo jakakoliv rawovka. A ideal je si to udelat sam.

        0 0
        • jaja01  

          Jj, z voltage jsem přešel na flapjack a cítím se teď hrozně zdravě :-) Akorát je tak vydatný, že ho musím jíst na dvakrát…

          0 0
          • Delkim  

            Na flapjack potřebuji skoro celý bidon :)

            0 0
          • JFtryall  

            Ja mam osvedcene si davat cca 45–60min prave kolem 50g jidla, takze to tak odpovida. 100g najednou je docela dost.

            0 0
        • TheJD  

          Podle slozeni je i ve Flapjacku palmovy olej.

          0 0
          • JFtryall  

            Vsak ja jsem nemyslel od Nutrendu. :-) Flapjack od Nutrendu je chutove dobrej, ale slozeni taky nic moc a palmy nepodporuju. Rawovky jsou ok, ale casto v tom maji tvrdy casti, takze si clovek musi davat pozor na zuby.

            0 0
      • hovado_cz  

        Za mě Voltage taky super :-)

        0 0
    • Jonáš1  

      Nutrend nebrat, zatím co jsem objevil tak Powerbar.

      0 0
    • kyl  

      Zkoušel někdo Regener píšou rozmíchat ve vodě ale to tak jedině v mixéru,normálně to nějak nejde.

      0 0
      • Yura  

        Za staleho michani lit do hajzlu..

        0 0
        • kyl  

          Zrovna od tebe jsem odpověď nepotřebovat,ty si tam lij ty svoje zdravé blafy…

          0 0
          • Yura  

            No delej jak myslis, ale podivej se na Jezka. Az ti upadne noha, tak sem nechod pro rady..

            0 0
      • jIrI___  

        V normálním ručním šejkru to jde rozmíchat úplně bez problémů.

        0 0
        • kyl  

          To by mohlo.Já to nasypal do sklenice,a lžičkou to prostě nešlo,ten prášek se zdrcne ,vůbec to s vodou nekamarádí.

          0 0
          • 1james1  

            Pořiď se shaker. Já mám tento http://www.scienceinsport.com/…tshake-500ml

            Nejprve naliji jen cca 200ml vody, zatřepu, pak doliji vodu a je to bez cucek :)

            0 0
            • kyl  

              Dík,ještě testnu tyčovej mixér a když to neklapne,tak něco takového pořídím.Na kole zas po 5 letech pomalu začínám a ta odolnost je prostě pryč a musím té regeneraci trochu pomoct.

              Nechápu že to nedělají jak jiné nápoje v prášku,ty se ve vodě hned rozpustí,tohle plave,pak se to sbalí do sebe.

              0 0
            • Rice  

              Taky doporučuju shaker. Nejen, že s nim práškovej proteinovej nápoj dobře rozmícháš, ale když to zněj i vypiješ, tak ho stačí párkrát naplnit vodou, proshakovat a je uklizeno.

              0 0
            • Yura  

              Je to aspon z nejakeho kvalitniho BPA plastu kdyz si za to dal aspon 200kc?

              0 0
              • 1james1  

                Ano je a nedal jsem za to ani korunu :) Dostal jsem to od nich jako pozornost při jedné reklamaci ;)

                0 0
                • Yura  

                  No jeste aby jsi za to platil. Delat reklamu SKY.. :)

                  0 0
          • Penek  

            Jó taky jsem se s tím několik týdnů babral lžíčkouTed už šejkuju a bez problémů. Apropó…Regener používám poměrně často i po práci a nedám na něj dopustit.Ať si pán z Hané říká co chce..))

            0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        V šejkru.

        0 0
        • kyl  

          Šejkr nahradila 500ml petka naplněná skoro do půlky,funguje to dobře.

          0 0
      • krabica  

        šejkru z Dekáče za pár kaček.

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Ty si od Nutrendu kupuješ něco zcela dobrovolně?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Existuji nejake relevantni argumenty, pro by nemel kupovat Nutrend?

          0 0
          • Delkim  

            viz výše, může mu upadnout noha

            0 0
          • black.horse  

            Jeden příklad

            0 0
            • hovado_cz  

              pro porovnání něco od jinýho výrobce? Podle mého sou chemický koktejly všechny až na nějaký RAW alternativy nebo ty kraviny s topinamburem

              0 0
              • Yura  

                Celosvetove asi nejprodavanejsi proteinovka od Quest Bar..

                Příchuť čokoláda: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, kakao, voda, příriodní aroma, mořská sůl, Lo Han Kuo, sukralóza.

                Příchuť jablko: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, jablka, přírodní aroma, mořská sůl, skořice, Lo Han Kuo, sukralóza.

                Příchuť banán/ořechový muffin: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erytrhritol, hluboce zmrazené banány, vlašské ořechy, méně než 2% obsahu další látky (sůl, skořice, stévie, ořechy, kešu, ingredience z mléčných derivátů, přírodní aroma.

                Příchuť čoko/cookie: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, neslazená čokoláda, kakaové máslo, erythritol, méně než 2% obsahu další látky (sůl, sukralóza, stévie, ingredience z mléčných derivátů, přírodní aroma).

                Příchuť čoko/arašídové máslo: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), arašídové máslo, voda, erythritol, kakao, ořechy, přírodní aroma, mořská sůl, Lo Han Kuo, stévie.

                Příchuť skořice: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, méně než 2% další látky (mořská sůl, glykosidy ze stévie, Lo Han Guo, přírodní aroma, skořice).

                Příchuť kokos/kešu: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, kokos, kešu, mořská sůl, přírodní aroma, Lo Han Kuo, stévie.

                Příchuť dvojitá čokoláda: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), erythritol, voda, neslazená čokoláda, mandle, kakao, kakaové máslo, méně než 2% další látky (mořská sůl, stévie, přírodní aroma).

                Příchuť citron: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, přírodní aroma, mořská sůl, Lo Han Guo, stévide.

                Příchuť lesní směs: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, méně než 2% další látky (hluboce zmrazené jahody, hluboce zmrazené borůvky, mořská sůl, Lo Han Kuo, sukralóza, přírodní aroma).

                Příchuť jahoda/cheesecake: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, erythritol, hluboce zmrazené jahody, přírodní aroma, Lo Han Kuo, stévie.

                Příchuť vanilka/mandle: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), mandle, voda, méně než 2% další látky (mořská sůl, Lo Han Kuo, sukralóza, přírodní aroma).

                Příchuť bílá čoko/malina: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), voda, mandle, kakaové máslo, hluboce zmrazené maliny, erythritol, méně než 2% další látky (mořská sůl, přírodní aroma, stévie, sukralóza).

                Příchuť cookies cream: proteinová směs (syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát), isomalto-oligosacharidy (100% prebiotická vláknina), voda, mandle, kakaové máslo, erythritol, méně než 2% další látky (kakaový prášek, přírodní aroma, kokosový olej, mořská sůl, slunečnicový lecitin, dextrin, jedlá soda, glykosidy steviol (stévie), sukralóza

                0 0
              • black.horse  

                Vždyť Ti tam i hnedka píšu něco od jiného výrobce, příklad tyčinky s proteinama i bez nich… a obojí válcuje pro mě Nutrend na celé čáře… Ale problém složení se dle mě týká asi velké části portfólia těhle „fitnesáckejch proteinových tyčinek“ a jako protiklad jsem tam psal, že v segmentu rawáckých jsem si aspoň s klidným svědomím něco vybral… je možné, že existuje něco s lepší složením (krom těch rawáckých), ale abych si procházel desítky tyčinek a hledal jednorožce mezi vepřema, na to nemám čas ani chuť:-) příjem bílkovin tyčinkama nezachráníš…

                no, ale budiž, když už bych mermomocí chtěl „proteinovou tyčinku“ a nechtěl rawáckou, šel bych například spíše do tohodle složení u Extrifitu, které se mi jeví furt snesitelnější:

                • syrovátkový proteinový izolát, mléčný proteinový izolát, mléčný proteinový koncentrát, izomaltooligo­sacharidy (prebiotikum), polydextróza (zvlhčující látka), kakaová hmota 11,8 %, oligofruktóza (prebiotikum), nízkotučné kakao 3,3 %, kakaové boby drcené 3,1 %, aroma, chlorid sodný, sukralóza (sladidlo), steviolglykosidy (sladidlo z rostliny stévie – přírodního původu).

                Můj závěr NUTREND tyčinky NE, je to nezdravá srágora jako Mars a Snickers, jen v cool obalu a trochou bílkovin ze sóji…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  nejlepší bílkovinná tyčinka je stejk s vejcem

                  0 0
                  • Rice  

                    Vejce jsem zkoušel jako večeři před ranní vyjížďkou, dal jsem 5 vařenejch a druhej den to vůbec nejelo…

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      před zátěží sacharidy, po zátěži bílkoviny, to je přece jasný :-)

                      0 0
                      • Rice  

                        Byla to „proteinová“ večeře, jel jsem až druhej den. Když dám k večeři velkej hovězí steak a pak večer ještě jeden/dva jogurty, tak se mi druhej den jede líp. Ale o vejcích se píše, že jsou na bílkoviny ok, tak je určitě někdy ještě zkusim, ale tenkrát to nějak nefungovalo. Možná jsem toho jen snědl málo, zaplácnul vejcema, chlebem a trochou salátu a dál nebyla chuť ani hlad a skončil jsem nenajedenej.

                        0 0
                  • hovado_cz  

                    souhlas :D

                    0 0
                • hovado_cz  

                  ok, beru

                  0 0
    • honza130  

      gely enervit nebo powerbar :)?

      0 0
      • Delkim  

        GU

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Tak.

          Když člověk sní jeden gel na meziprahovém tepu, tak je skoro jadno jaký. Když jich za 5 hodin musíš sníst 10, jeden už v sobě máš a minimálně dva tě ještě čekají, tepy máš 10 nad ANP, tak nutně potřebuješ gel, který se s velkou pravděpodobností udrží. A to je nejčastěji právě GU. Když intenzita na konci ještě stoupá, jsou zajímavé hydrogely od Powebaru.

          0 0
          • mr.ricardo  

            Nedavno jsem cetl nejaky testy gelu a Enervit byl taky dobre hodnocenej, ale GU je, az na tu cenu, asi nej.

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Testy vůbec nečti, neb je jedno co a jak snáší tester. Rozhodující je, co sneseš Ty :-)

              Takže nakup vzorky a vyzkoušej až pojedeš/poběžíš pořádný šrot. Když se gely opakovaně udrží, super, vyřešeno. Když ne, hledej dál.

              Pokud se ani nedostaneš k obsahu, máš v ruce nejspíš původní Nutrend (tuba se šroubovacím uzávěrem – ten kdo to vymyslel by je měl za trest používat).

              0 0
              • black.horse  

                No vidíš a já ty šroubovací měl vyloženě rád:-) šlo to zavřít a neměl jsem zaflákaný kapsy…

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  A to jsi je fakt byl schopen v závodě otevřít? Nikoho takového neznám a upřímně mi to připadá skoro nemožné.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Máš zuby…

                    0 0
                    • kokoska.rokoska  

                      A dýchat budeš jak? Gel se jí když běžíš/jedeš opravdu šrot (tj. tepy v nebi vysoko nad ANP, spíš u TF max)…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Nosem…

                        0 0
                        • kokoska.rokoska  

                          Tys nikdy neběžel viď?

                          0 0
                          • Barak  

                            To vis, jsi jedinej profik tady, ktery beha takový srot , ze nezvladne orevrit gel. Nam ostatnim nedela problem to celofanove vicko sundat predem a pak jen odklopit uzaver bud zubama nebo palcem.

                            0 0
                            • kokoska.rokoska  

                              Nejsem jediný, ještě jsem neviděl nikoho, kdo by při běhu takhle Nutrenda dal. Ale třeba se jen špatně dívám – rád si to prohlédnu naživo, možná to opravdu jde.

                              Kde konkrétně bych se, prosím, mohl podívat?

                              0 0
                              • Barak  

                                Hele, to co pises mi prijde proste smesny, nech to plavat.

                                0 0
                          • Smazaný účet  

                            Dřív jsem běhal půlmaratony.

                            0 0
                            • kokoska.rokoska  

                              A dýchal jsi u toho nosem? To jsi dost výrazná anomálie v lidském pokolení, ostatní u toho dýchají pusou a i tak to nestačí (když teda opravdu běží).

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Já teda většinou dýchám nosem když piju nebo jím víš, u běhu a kola když jedu čočku do nějak nedávám.

                                0 0
                                • Tencovozikmin  

                                  Ty musis mit nozdry aspon na dva prsty

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Ja poznam neskutecnej rozdil v dychani nosem, kdyz vystriham ten prales uvnitr. :)) Ale je dobry ho tam nechat. Telo neni blbe. Ty chlupy tam nerostou jen tak pro srandu..

                                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    při běhu hraničícím s chůzí to jde v pohodě…věř mi, mám to vyzkoušený :-)

                    0 0
                    • jeniiiik  

                      :-D

                      0 0
                    • Delkim  

                      To už by byl rychlejší snad i ten indiánský běh 50 m běh 50 m chůze :)))

                      0 0
                    • kokoska.rokoska  

                      Jj, to je mi jasné, že při pohodovém tempu to jde (viz běh při dlouhém triatlonu).

                      Při půlmaratonu v Pardubicích jsem měl potíž dostat se i do GU, protože AVG TF = TFmax – 1 :-)

                      0 0
                      • jonti  

                        Kdyz mas na pulmaratonu avg tf tvuj tf max, tak jednu z hodnot mas uplne mimo :)

                        Ale chapu co tim myslis, jsem se na malevilu snazil snist tycinku a do kopce u toho dojet skupiny. Jsem se skoro zadusil.

                        0 0
                        • kokoska.rokoska  

                          Nemám, neboj. Půlmaraton se běhá opravdu těsně pod maximální tepovkou. A maraton jen o málo níž. Hezky o tom vždy mluvil (a myslím, že i psal) Robo Štefko, že většina lidí jen není ochotná dostatečně trpět :-) Ospalec, když vyhrál St. Polten, tak závěrečný půlmaraton za 1:09 taky neběžel na o moc nižších tepech…

                          0 0
                          • Krov  

                            Půlmaraton se běhá na tepech, které zhruba odpovídají anaerobnímu prahu a to ještě platí spíš jen pro rychlejší běžce, v praxi to bude někde okolo 90–95% maximálky. Víc ne, ale je to intenzita, kdy už bývá problém občerstvovat – já proto na 1/2M jen pil. Nicméně při maratonu už musí být intenzita o dost nižší, nikdo nevydrží na anaeobním prahu skoro 3 hodiny a tam pak opravdu není problém dát si gel, otevírat ho zubama a chvilku dýchat nosem (nemluvím o poslední půlhodině).

                            0 0
                            • kokoska.rokoska  

                              Velký omyl, pane kolego. Doporučuji projít dostupné informace třeba od zmiňovaného Roba Štefka, nebo se třeba podívat na jakých tepech vůči svým prahům zvládá třeba Kienle střední triatlon (tj. skoro 4 hodiny).

                              Na ANP běhají půlmaraton turisti, je mi líto. I kolegové dědci triatlonisti mají průměrné tepy vysoko nad ANP (podívej se na Stravu, tam najdeš spoustu jejich záznamů z Prahy a Pardubic a dohledat prahy taky není složité) o opravdových běžcích ani nemluvě.

                              0 0
                              • JFtryall  

                                Tak hlavne bude hodne zalezet na teplote. Spis bych sledoval vyvoj tempa, nez tepu ne? Pokud to neni v horach, ale na placce. :-) kdyz bezis 5 minut kilometr, tak na zacatku ti tep pomalu leze a postupne roste. Na behu po rovine to je fajn, krasne se to da naplanovat a jen neblbnout a soustredit se na dychani a tempo. Resit tepy nema cenu. :-) jen kvuli teplote muze byt ten rozdil pri srovnatelne forme 10 tepu± na svem funkcnim prahu. Kdyz jsem loni sledoval pulmaraton v Olomouci, tak stejne nikdo nenastupuje ani nespekuluje. Je to o perfektne vypracovanem tempu. Kdyz mas super den, tak muzes v zaveru jeste pritlacit, ale to je uz zalezitost par minut.

                                0 0
                                • ˘Ö˘ Krab  

                                  Nejsem zrovna běžec, ale napsal jsi 5 min/km? To není moc závodní tempo, tam by ještě všichni běžci, hodní toho označení, měli být na rovinách a mírně zvlněné trati za normálních podmínek naprosto v pohodě a v hlubokém aerobním spánku.

                                  Nemám to z vlastní hlavy ani vlastní zkušenosti (nezávodím, netrénuji, procházím se), ale shodou okolností mám jednoho trénujícího běhače-vytrvalce doma, takže ho mohu vědecky pozorovat.

                                  Řešit tempo kolem 5 min/km má cenu jen v těžkém terénu (ale tam to nikdo neřeší, každý za své a kolik může), popř. z opačné strany při nácviku techniky nebo při regeneraci, aby to člověk zbytečně nepřepaloval, když má pocit, že by chtěl a dovedl běžet rychleji. Ale to se stejně běhá na tepy a ne na tempo.

                                  Naopak na tempo se běhají rychlé intervaly nebo nějaké stupňované tréninky a až zpětně se zkoumá, jak si s tím poradila fyziologie, tedy podle zaznamenaných tepů (ale i ty se často běhají na tepy). A na tempo se běhají rychlé hladké závody. Nicméně běžci to mají tak zažité, že se v podstatě ani nepotřebují dívat na hodinky a drží se v rozptylu pod 5 s/km.

                                  Troufnu si tvrdit, že čím trénovanější běžec, tím stabilnější je jeho „závodní tepový práh“ na stejné distanci vzhledem k teplotě, uvedených 10 tepů± je opravdu moc. Jestli to třeba nebude tím, že opravdoví běžci s sebou nevláčejí zbytečná kila neužitečné hmoty (a mají výbornou techniku i ekonomiku běhu) , což se za vedra projeví opravdu hodně. Ne nadarmo se uvádí jako teplotní vytrvalecké optimum (i pro černé africké vychrtliny) cca 9–16°C.

                                  Nastupovat na půlmaratónu je úplný nesmysl. Jestli Ti to nedošlo, tak ti, kteří Ti chtějí na vytrvalostních tratích nastoupit, nastoupí hned na začátku a pak je vidíš na stupních vítězů. Ano, je to o vypracovaném tempu a o tom, vědět/věřit si, že je udržíš až do konce, závodí se poslední kilometr nebo jen pár set metrů, tam si to mezi sebou rozdají ti, kteří nastoupili po startu.

                                  0 0
                                  • JFtryall  

                                    5 min/km beru jako referencni hodnotu. Aby to clovek zvladnul drzet stabilne na pulmaratonu, tak uz nejaky zaklad ma. Kdyz bych to porovnal s kolem, tak je to jak top 100 v KPZ napr…na elitaky je samozrejme propast, ale uz to ma systematicnost a vis o co jde. Tohle bude podobne. Vytrvalostni zavody jsou celkem na jedno brdo, zvlast po rovine. Ale sam mam velmi dobre vyzkousene, ze funkcni prah je v 10 stupnich na uplne jinych tepech, nez pri 30. :-) a hodne zalezi i na tlaku ovzdusi, kdyz mas dost kysliku, tak to hodne ovlivni tepovku. Me to dela klidne i tech 10.

                                    0 0
                                    • ˘Ö˘ Krab  

                                      Asi máme jiná měřítka a jinou interpretaci výsledkové statistiky.

                                      0 0
                                      • JFtryall  

                                        Tak o vysledku rozhoduje prece tempo a cas v cili ne? :-) kdyz to beru z cyklo pohledu, tak v 10 stupnich a vlhkem pocasi mam na 10 min kopci na ftp 340W prumerny tep 164 a v horkem pocasi a spatnem tlaku 172, watty stejne a cas stejny. To jsem jen chtel doplnit.

                                        0 0
                              • Krov  

                                Chceš říct, že můžeš v anaerobním režimu odběhnout celý maraton? Nemluvím teď schválně o tepech, protože jejich přiřazení k prahům je pouze orientační a kolísavé.

                                0 0
                                • kokoska.rokoska  

                                  Zajisté.

                                  0 0
                                  • Krov  

                                    Tak to se asi neshodneme, odporuje to mému chápání ANP jako hranice, kdy už tělo není schopno odbourávat laktát a dochzí k jeho strmému a nenávratnému nárůstu. Cílem je pohybovat i při vyšší intenzitě v relativně komfortní zóně, tedy zvednout ANP, ne v něm pobývat dlouho. Ale nevadí, definice ANP se v čase trochu změnila, názory se mohou různit a stejně to na trénink hobíka nemá praktický význam, rezervy jsou jinde.

                                    0 0
                                    • JFtryall  

                                      Tak mas dve ANP, stare a nove. :-) Stare ANP je vicemene chapano jako vsechno co je za vrcholem vytrvalosti- vydrzis to po omezenou dobu, ale stale dost dlouho. Ke zpresneni je lepe vyuzit prave funkcni prah- hodinove maximum, tam to samozrejme jeste je aerobni, ale uz to ma casovou limitaci. Novy anaerobni prah lezi za VO2Max, takze uz jedes z dluhu a vydrzis to radove minuty. Kvalitni anaerobni test je na 30 vterin.

                                      0 0
                                    • kokoska.rokoska  

                                      Bylo by to na delší povídání. Obecně je název ANP poněkud zavádějící, bavme se o Lactate Threshold. A tam se skutečně předpokládalo, že ono hromadění laktátu (který játra nestíhají zpracovat) donutí běžce zpomalit právě zhruba po 2, dvou a čtvrt hodinách a proto musí špičkoví maratonci na byť jen o málo delších tratích výrazně ubrat na intenzitě. To se tradovalo „za mě“.

                                      Pak přišla jiná vysvětlení toho fenoménu, nesouvisející s laktatem, pufrovaci kapacitou bikarbonatoveho systému, vyčerpáním glykogenu atp. Až se poslední dobou sportovní medicína ustálila na lapidárním konstatování, že běžce prostě zpomalí přílišná únava svalů dolních končetin.

                                      Jedním z hlavních směrů vedoucích k tomu závěru byly právě deletrvajici výkony (3+ hod) nad Lactate Threshold u triatlonistů, kde variabilita zatížení svalstva dovoluje vyzdimat metabolický systém mnohem víc.

                                      A obávám se, že smysl to má i u hobíků, protože i já znám nemálo takových, kteří na středním triatlonu zvládají kolo okolo Lactate Threshold TF a běh znatelně nad. Je to jen o trenovanosti a není neobvyklé, že spousta hobíků trénuje stejně jako profíci, jen za to nebere peníze, ale dává :-)

                                      0 0
                                      • ms82  

                                        Myslim, ze terminy souvisejici s historii a tedy ruznymi definicemi, jsou zavadejici. Tyka se to i ANP i LT. Nyni se nejcasteji pro vytrvalostni beh (ale v cyklistice podobne) pouziva LT jako tempo hodinovky. Pak je ovsem jasne, ze pulmaraton nelze bezet na vyssich tepech nez takto definovany LT.

                                        Je ovsem pravda, ze pulmaraton se da bezet na celkem vysokych tepech, byt max-1 je scifi. Pro pobaveni tu dam sve hodnoty: maximum 184, prumerne tepy na pulmaratonu od nejstarsiho (172, 168, 169, jeden rocne), prumerne tepy na desitce od nejstarsi (181, 173, 171, 174, 171, 173). Zahrnuje to vzdy i narust pri prvnim kilaku ze zhruba 110 tepu. Odhadhuji, ze bezne definovany ANP mam kolem 165 tepu.

                                        V tempovem treninku mam ovsem jeste rezervy, takze si jsem jisty, ze na vyssi tepovku bych se mohl dostat. Na druhou stranu jde videt, ze kdyz jsem s behem zacinal a byl jsem na tom aerobne spatne, bezel jsem na hodne vysoke tepovce.

                                        Veskrze me prekvapuje, ze s Tebou (byt castecne) souhlasim ;-)

                                        0 0
                                        • ˘Ö˘ Krab  

                                          Jak sis stanovil TF max?

                                          0 0
                                          • ms82  

                                            Opakovane dosazene maximum pri behu, kdy zrovna neblbnul tepak (pozna se tak, ze se mi skutecne chtelo celkem blinkat ;-)). Zavod na 5 km, par vybehu kratkeho kopce, atp. U kopcu je ale treba dat pozor. V lonskem parnem lete jsem vybehem na kopec (500 vyskovych na 5 km, prvni kilak jeste pozvolny), dosahl i na 185. Zapojuji se uz ale jine svalove skupiny a naroky na aerobni system jsou vetsi. Na rovine se na ten tep nedostanu.

                                            0 0
                                        • kokoska.rokoska  

                                          LT je už z názvu definován jako rovnovážný stav, kdy rychlost produkce laktátu odpovídá rychlosti jeho odbourávání. Takže, logicky, nená žádnou vazbu na čas. A jak ukazuje praxe, je-li první derivace „nárůstu koncentrace laktátu v krvi“ dostatečně plochá, může trvat virtuálně libovolně dlouho, neb:

                                          1. Vyšší koncentrace laktátu v krvi ničemu nevadí.
                                          2. Koncentrace vodíkových radikálů ve svalech (ta vadí) vůbec nemusí odpovídat koncetraci laktátu ve svalech a s koncentrací laktátu v krvi má jen málo společného.
                                          3. Veškerý význam „prahů“ je v tom, že na jejich základě jsou postaveny některé tréninkové teorie. Běžecké naštěstí nikoliv.

                                          Ještě k Tvým tepům – to, co píšeš je celkem obvyklý progres. Jak začne růst trénovanost, klesají dosažené maximální tepy na těchto dlouhých vytrvalostních tratích až do okamžiku, kdy to sportovec buď vzdá a vykašle se na systematický trénink, nebo to překoná a podaří se mu zrychlit. Nepamatuji si přesně za kolik běháš desítku (vím, žes' to psal), ale pro příklad, pokud jsi začínal na 40:00 @ 181 a teď jsi na 35:00 @ 173, máš reálnou šanci, pokud na tom budeš pracovat (jsi ještě mladej) dostat se na 32:00–31:00 @ 180+. Je to jen o rychlostních trénincích, trošce toho blitíčka a tak :-)

                                          U výkonnostních atletů je to těžké ilustrovat, protožže jsou přirozeně rychlí a celý život trénují tak, aby za co nejkratší čas dosáli co nejvyšších tepů (metabolismus :-), ale výborně se to ukazuje na triatlonistech hobících při středním triatlonu na závěřečném půlmaratonu:

                                          1. Typicky začínají na 1:45 hod a tepech okolo LT
                                          2. Po prvních pár letech se většina dohrabe k 1:35 hod a tepech pěkně uprostřed mezi prahy.
                                          3. Část tam zůstane a nepřestávajícm objemovým tréninkem se dopracuje k 1:30–32 a o pár BPM nižším tepům.
                                          4. Části běh zachutná a posunou se na -+ 1:25 hod a tepům citelně nad LT.
                                          0 0
                                          • ms82  

                                            Prave ta normalni definice LT je k nicemu (nehodi se pro urceni treninkovych temp, vysledky ze zavodu jsou vhodnejsi). A to mereni ma velkou chybou odhadu.

                                            Ano, fyziologicky se chce dosahnout treninkem nasledujicich veci:

                                            1. co nejnizsi produkce vodikovych iontu pri danem tempu
                                            2. co nejrychlejsi transport vodikovych iontu ze svalu jinam (aby se na odbouravani podilelo cele telo a nestoupala koncentrace lokalne)
                                            3. schopnost svalu pracovat i pri vyssich koncentracich H+.

                                            Me casy jsi nastrelil dost presne (staci dat pul minutu dolu z obou). A ano, doufam, ze pokud vydrzim trenovat, mohl bych se posunout tak k 32:30, dal se mi to uz zda z dnesniho pohledu trochu fantazirovani :-)

                                            U regulernich atletu je vyvoj asi trochu jiny. Rychlost maji celkem brzy, zavodenim, a akumulaci treninku se pouze posouvaji na delsi trate.

                                            0 0
                                            • kokoska.rokoska  

                                              Na 32:30 se posunes i objemovým tréninkem, chleba se většinou začíná lámat kolem 31:50 (zhruba), tam pak trochu rychlejších tréninků bývá nutných.

                                              Ad atleti – v podstatě máš pravdu, speciální rychlost jako taková (u běhů, ne sprintů) se definuje již ve velmi ranném věku a atlet jak roste, tak jen „couvá“ na vzdálenost, která jeho rychlost odpovídá.

                                              Já si takhle vycouval z dvoustovky přes čtvrtku až na půlku a být pilnější a vytrvalejší, nejspíš bych propadl až na patnáctistovku :-)

                                              0 0
                                    • kokoska.rokoska  

                                      Mimochodem, pokud jsi tím „…nemá význam…“ myslel, že trénink běhání podle tepů u hobíků nemá význam, tak samozřejmě souhlasím. Je to stejné jako u profesionálních atletů, trénuje se dle tempa (a léty prověřených „fišerových“ tabulek a jejich novodobých derivátů).

                                      0 0
                      • black.horse  

                        takhle rychle zásadně neběhám, neblbni, ještě bych se na závodech spotil a zadejchal :-D

                        0 0
                  • jonti  

                    Uplne stejne jako ostatni gely, me se to na kole ji ze vseho nejlip. Vezmu do ruky, zubama otevru, vycucnu kolik chci, zavru. Jen se nesmi zapomenout pred startem odsroubovat a odtrhnout plastove vicko.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jj, to nasere, když zapomeneš odtrhnout ten plast a pak si při závodě vysaješ plombu…

                      0 0
                    • black.horse  

                      Tak a teďka si prozradil to největší tajemství s přípravou na který by nikdy nepřišli :-D

                      0 0
                    • kokoska.rokoska  

                      Na kole, pokud nejedeš časovku, to celkem není problém, protože nikdy nejedeš celou dobu úplně naplno .

                      U časovky nevím, nemám dost zkušeností – třeba řekne Delkim. Ale jak jsem tak v koukal na profesionály, nepřišlo mi, že by „žraní“ gelu na dlouhých časovkách bylo úplně easy.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        mě se teda na kole vždycky líp žraly právě ty od Nutrendu…a nedaly se například PowerBary s odtrhávacím vrškem, ty jsem nechával na běh…

                        0 0
                      • JFtryall  

                        Hodne lidi ma jen rozmichano v piti. Nevim jestli nekdo ji gely, kdyz ma ta casovka kolem 40 minut. To asi ani nema moc vyznam. Navic kdyz ti to kolem FTP prestane chutnat, tak to vetsinou gel uz nezachrani, spis musis zpomalit. :-))

                        0 0
                        • kokoska.rokoska  

                          Dle záběrů z TV je jedí. Metabolický význam je samo diskutabilní, ale psychologický je poměrně velký.

                          A u „skorohodinových“ časovek je morál to jediné důležité, takže zachránit může :-)

                          0 0
            • Pebe  

              hlavně jsou výborné i chuťově, mňam

              0 0
    • mimino  

      Tak očividne nutrend ***** chuti. Pač tolko prazdnych tub od gelov po trati Houšteskeho maratonu, druhý den, mazec. „Nezavodil som, a kupujem aj nutrend. Občas “

      0 0
    • Jaarque  

      Kdyz uz se nam tady rozjela diskuze o chemickych dobrotach na kolo… Mate nekdo osobni zkusenost s iontaky gatorade? Jake jsou?

      0 0
    • Pajasob  

      Používám Nutrend a úplně jistý si nejsem, zda dělám dobře. Co říkáte na SiS?

      0 0
      • Delkim  

        Naprosto v pohodě je i ionťák z DM drogerie. Vážně. Nedělám si legraci, došel mi cytomax a tak ho teď používám.

        0 0
    • Delkim  

      Tak to shrneme, aby to bylo jasné.

      NUTREND NEBRAT!!!

      0 0
    • straky  

      Vyzkoušel jsem AMIX, Nutrend, Sponser, Enervit a Penco, které tady ještě nepadlo.

      Nejlépe reaguje můj trávicí systém na Nutrend nejspíš proto, že má v sobě více vody a bude tedy lépe stravitelný. Při závodech se sním dobře pracuje, protože je v tubách. Na začátku do sebe kopnu Endurace snack ke konci pak Carbo snack a v úplném závěru ještě přidám Carbo s kofeinem. Když mi doplněk nesedne, tak se nafouknu a to pak všichni za mnou pocítí :-).

      Osvědčili se mi i produkty od Enervitu, ale jsou strašně drahé a zas takový rozdíl to není. Musím vyzdvyhnout Enervit Presport a nakopávač Enervitene Sport Competition + kofein.

      Když si hodnoty přepočítáte, tak vesměs vychází doplňky stejně. Někomu vyhovují více sladké a někomu méně jako třeba mě.

      Ještě uvažuji, že bych si gel doma udělal sám. Přeci jenom je to kombinace sacharidů, které se dají běžně koupit (maltodextrin, fruktoza, glukoza).

      Spíš bych potřeboval poradit jak vozit banány abych nezašpinil dres. Bahno, pot a krev vypereš, ale fleky od rozmačkaného banánu nevypereš a lovit kusy banánu nebo co z něj zbylo v igelitovém pytlíku, to je peklo.

      0 0
    •  

      Myslím, že tento výrobce neobstojí v zahraniční konkurenci. Nicméně jsem koukal, že některé výrobky značně zlepšil a zdá se, že přidává i normální množství doporučené dávky…zejména u kloubních výživ to bylo vždy nějakých 0,0001 mg na 1 kg hmoty, ale Nutrend hrdě hlásil, že danou látku obsahuje. To mě docela odradilo ho používat…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.