Doplňování minerálů při jízdě

101 nepřečtených
  • pakun

    Snažím se najít produkt na doplnění minerálů při jízdě na kole (sodík, draslík, hořčík, vápník…).

    Zejména při vyjížďkách trvajících několik hodin, např. 5 a více, kdy se člověk v létě hodně potí a tím ztrácí uvedené minerály. Pro mě ideální je produkt bez cukrů a hlavně bez umělých sladidel. Energii (cukry) nedoplňuji rozpouštěním v pití, ale přijímám je zvlášť (normální jídlo, gely vyjimečně…).

    Co jsem našel ale vždy obsahuje curky či umělá sladidla – viz odkazy níže.

    Nevíte o produktu, který by byl bez umělých sladidel?

    Nebo to nemám řešit a doplnit jen sodík pomocí kuchyňské soli v pití, případně doplněné citrónem.

    A ostatní minerály doplnit až po jízdě z potravin (zejména z ovoce a zeleniny).

    Díky za názory.

    https://www.penco.cz/…-tabs-citron

    https://www.nutrend.cz/…s-d16371.htm

    https://power-bar.cz/…sports-drink

    apod.

    0 0
    • Jason Voorhees  

      Kláštorná, Gemerka, Magnesia…

      Pro drsoně Vincentka?

      0 0
    • wego1991  

      Kamarád pije (ne jen při sportu) tohle. Něco podobného mělo ještě loni DM, ale už to nemůžu najít. Osobní zkušenost, ale nemám ani s jedním.

      Hledej hypotonický nápoj.

      2 0
    • MirosPikos  

      Tohle u mě celkem funguje. Sice je lepší si zastavit a nepít to za jízdy. Ale dalo by se asi i za jízdy.

      http://www.atlaspiv.cz/?…

      7 1
    • milan.v  

      Penco dělá jen takové kapsle, také je teď používám…

      0 0
    • ismfofx  

      Já používám https://www.fitness007.cz/…-fix-100-ml/ je to bez nějakejch zbytečnejch sranců. Kapu do vody nebo šťávy.

      0 0
      • Kaire  

        On chce něco co si dá v půlce cesty do bidonu. Jako ne že by to nešlo, ale moc praktické to nebude.

        0 0
    • Kaire  

      Vozím tablety od Nutrendu a chuťově jsou asi nejlepší. Když jedu fakt celej den tak je opravdu nejlepší dát si 2× malé pivko, klidně i nealko.

      0 0
    • ms82  

      Citrat sodny nebo kuchynska sul. Ja mam zatim to druhe. Dalsich mineralu ztracis pocenim minimalne, neni potreba doplnovat v piti, bezne jidlo to pokryje.

      1 0
      • cyklista86  

        Presne tak. Do flasek sul ktera nejvic chutna. Muze byt obycejna kuchynska nebo treba himalajska/keltska. Ta keltska ma i docela dost horciku. No a sacek s tou soli do kapsy a koupit si po ceste treba slazenou mineralku a pridat si ji do ni, pripadne i posolit banan, roziky nebo co kdo zere, aby si nemusel kupovat chipsy, arasidy a pod.. kvuli soli.. Kolik te soli je individualni. Profikum se pot testuje a podle toho kolik sodiku vypoti tolik doplnuji. Casto to je az 1 cajova lzicka na litr potu… Ostatni mineraly neni treba resit. Pokud ale si mysli dotycny, ze ma proste malo horciku, tak kdyz kupuje tu mineralku, tak vzit magnezku. Koncentrovane kapsle horciku nejsou idealni, protoze horcik zase antagonizuje sodik a clovek potrebuje doplnit primarne sodik a ne horcik.. Nekdo dava i jako zdroj sodiku jedlou sodu, kde vyuzije i ten bikarbonat na metabolizmus kyseliny mlecne. Jestli jede vic intenzivneji..

        2 0
      • gollum  

        Já používám jako zdroj soli „umeocet“ obsahuje 20–30% soli… (samozřejmě to ředím).

        https://www.google.com/search?…

        0 0
        • cyklista86  

          Jestli je to neco fermentovaneho, tak za me nesmysl. Zbytecne to zatezuje jatra pri vykonu bo to obsahuje latky ktere musi metabolizovat stejne jako alkohol… Tady neni duvod nic vymyslet kdyz mas morskou sul za par korun..

          0 0
    • J1RKA  

      SuperVita tohle berou bobulari :DDD

      edit: jasne ze nejlepsi je PIFKO

      0 0
    • sheenecek  

      a co od SiS ty jejich GO Hydro tablety?

      0 0
      • J1RKA  

        to je uz lepsi cistej kofein, akorat nesmis podelat davkovani

        0 1
    • jIrI___  

      Mezi hipster gravelisty momentálně frčí Vincentka, ale kvůli chuti je jen pro otrlé :). Nedávno jsem ale četl studii, že až na výjimečné případy nemá smysl nějak extra doplňovat nic jiného než sůl.

      1 1
      • MirosPikos  

        Měl jsem z dětství vzpomínky, že byla Vincentka něco, co se mi eklovalo. Teď jí máme poměrně často doma kvůli dětem, kterým chutná a mě když bolí v krku, tak si jí občas také dám. Studená úplně v pohodě. Ale pivo je lepší, to zase jo.

        2 0
        • cft  

          Teď na Trilogy byla v cíli v plechovkách. Mile mě to překvapilo, jak chutí tak asi i doplněním solí.

          1 0
          • vaclaw  

            Možná hloupý dotaz, ale bude to fungovat stejně i když to zředim? Řekněme 1:1 když si udělám 1,5l do vaku?

            0 0
    • MirosPikos  

      Jinak zajímavý doplňky se nechají pořídit zde. Kupoval jsem naposledy hořčík. Konkrétně tahle dvě balení:

      https://cz.iherb.com/…ablets/19154

      https://cz.iherb.com/…sules/103274

      Jedno na dopoledne a jedno odpoledne případně před spaním. Měl jsem problém se spaním po intenzivním ježdění a něco mi říkalo, že by to mohl být hořčík.

      1 0
      • cyklista86  

        Tohle https://www.adamraw.cz/l-treonat90/ je top forma horciku(bohuzel cena tomu odpovida) co se tyce oralniho uziti. Pred spanim funguje jeste lepe nez bisglycinat. Kterej je taky urcite super. Jinak ale lidi si casto neuvedomujou, ze pres kuzi je vstrebavani horciku nejefektivnejsi. Tuplem u sportovcu, kde muzes aplikovat primo na zatezovane casti tela. Kazdy zna ze zapadu „magnesium oil“. Coz neni nic jineho nez chlorid horecnaty smichany s vodou v takovem pomeru, ze to ma takovou olejovou konzistenci. Tady maji za super penize chlorid horecnaty ve farmaceuticke kvalite https://fichema.cz/…ydrat-pharma?…

        Da se to pridavat do koupele, nebo do vody na piti. Ja natiram komplet cele nohy(ne vrabca a pytel prosimvas, protoze ten chlorid muze trochu drazdit a stipat, ale nic hrozneho..) Dam do male misky treba 15–20g a pridam trosicku vody. S timhle „olejickem“ si natru komplet nohy. Dukladne vmasiruju. Nesmi se tim clovek nikde dotknout, protoze jinak bude vsechno od toho zasrane. Tak si lehnu a dam si nohy nahoru. Staci aspon 15–20 minut nechat vstrebavat. Pokud to zaschne a udelaji se supiny toho horciku, tak se to muze trochu navlhcit, rozmasirovat a zase nechat klidne dalsich 15–20 minut. Pak oplachnout vodou. Takhle se do tela dostane mnohem vic horciku nez pri oralnim uziti a hlavne pro cyklistu fakt dokonala vec. Kdy to jde primo do nohou a ten pocit kdyz to pak osprchuju je fakt super.. Bohuzel o takovem pouziti horciku nikde neuslysite, protoze to nikomu nevydela zadne penize. Vemes to 4kg baleni a davkujes 20g na jeden nater. Aplikujes treba 3× tydne. Tak to mas pokud pocitam dobre na nejakych 16 mesicu. Za 450kc… Jinak ten chlorid horciku casem nasava vlhkost a zacnou se tvorit hrudky. V takovem pripade je dobry to kompletne cele rozpustit ve vode na ten olejicek a pak uz si clovek jen odleje kolik potrebuje..

        5 2
        • Melvin  

          Zajímavé o tom vstřebávání kůži jsem vůbec nevěděl.

          0 0
        • MirosPikos  

          Díky za tip, fichemu znám a olej mi připravuje žena ve spreji. Skutečně výborný když to člověk přežene a hrozí křeče.

          Treonat jsem měl také v hledá ale nakonec jsem to pořešil těmito dvěma. Tak uvidím. Příště mohu zkusit i ten.

          0 0
        • dr nick riviera  

          No, když zadáte do googlu „horčíkový olej“, tak toho vyskočí docela dost, takže „byznys“ to je, ne že ne. Nicméně, vstřebávání horčíku přes neporušenou kůži není významné (ale asi se zlepšuje při vyšší teplotě). Taky je otázkou, kam ten hořčík vlastně chcete dostat (do kůže? do krve? do hlavy? do svalu?). Každopádně, máte-li potom lepší pocit, tak směle do toho! Pravděpodobnost, že byste si tím škodili, není vysoká.

          0 2
          • cyklista86  

            Pobavils. Nicmene opravdu nemam potrebu te tady presvedcovat o tom jestli se chlorid horciku vstreba pres kuzi do tela. Mozna by bylo dobre si to napred vyzkouset. Pak bych nemusel takove komenty ani cist… Jinak ja si tim i docela skodil. Prehanel jsem to s nim az moc a prebytek horciku v pomeru k vapniku nic moc.. Takze urcite bych nedoporucoval si natirat cele telo denne jak jsem to jednu dobu delal.

            0 0
            • dr nick riviera  

              Rád Tě bavím, o hádky nestojím. A jaké to teda je? Když si dáš akorát versus když to přeženeš? Díky.

              0 0
              • cyklista86  

                Kdyz to prehanis s horcikem? Nizky krevni tlak, slaby svalovy tonus. Snazis se zatnout sval a furt je jako blato. dehydratace(horcik antagonizuje sodik ktery je zasadni pro drzeni tekutin v tele) a pod.. Napatlat se horcikem po zatezi proste ti pomuze rychleji zregenerovat. Uvolni ti krasne ty nohy. Nekoho i utlumuje a dobre se mu chrape. Ale vylozene pred spanim je lepsi ten vazanej na glycin nebo ten treonat je top..

                1 1
        • gollum  

          Nemáš odkaz na nějakou studii o vstřebávání hořčíku skrz kůži?

          0 0
          • dr nick riviera  

            Je jich málo a je otázné, kam se to vstřebá. Do kůže asi ano, systémově možná. Nějaké studie jsem našel, ale ptal ses jinde, kdyžtak pak napíšu.

            0 0
          • cyklista86  

            Ja zadne studie o tomhle nikdy nehledal. Proste jsem to vyzkousel a moje studie je pres 10 let uzivani a desitky krevnich testu. Opravdu po me nechtej, abych marnil cas tim, ze budu random lidi presvedcovat o ucinku toho transdermalniho uzivani. Jeste k tomu na bike foru, kde je dohadovani narodni sport…

            0 0
            • jmaselnik  

              to přece není potřeba, Tvoje pocity jsou naprosto dostatečný důkaz. Zejména efekt vmasírování čehokoli do unavených nohou a jejich nechání 20 minut nahoře je nulový v porovnání s ultimátním vstřebáváním hořčíku pokožkou, že jo.

              0 0
    • Pepe72  

      Zerodrinx je dobrý chuťově.

      0 0
    • yetti  

      to, že nechceš umělá sladidla naprosto chápu, ale proč bez cukrů? Při pětihodinové jízdě tělo potřebuje doplňovat i cukry a nějak nechápu, proč by nemohlo trochu cukrů přijít i při doplnění minerálů.

      2 0
    • dědek mohy  

      Dávám do bidonu špetku soli a špetičku cukru.

      2 0
      • Nachtlauf  

        Já to mám ve 2 bidonech. V jednom 750 ml vody se 3 pořádnými špetkami soli, která podle popisu obsahuje i to Mg a další stopové prvky. V druhém 750 ml roztok sladkého energ. prášku Edgar.

        Ale při posledním nočním švihu (přes 100 km, teplota cca 25 – 20) už mi i ty 2 velké bidony připadaly málo, tak jsem jeden nahradil litrovým.

        0 0
    • Kacko  

      Samaritan, funguje rychle a spolehlivě. Je levný a nezabere prakticky žádné místo.

      https://www.drmax.cz/…us-xxl-24x5g

      1 0
      • Nachtlauf  

        Zdar. Máš s tím zkušenost i na švihu v horku třeba 5 hodin a více? A jak to v takovém případě dávkuješ? Díky za odpověď.

        0 0
        • Kacko  

          Jj beru to jen na delší věci a když je teplo. Dávkuju podle pocitu, protože při výjezdu dávám do bidonu ISO drink co už soli obsahuje a na benzinkach piju taky isodrinky. Takže někdy nasypu do bidonu a upijim při cestě a jindy si dám celou dávku při zastávce.

          Třeba tady https://strava.app.link/yHUtyGElvBb jsem po 8h jízdy už sypal do bidonu, jedno balení na 950ml bidon(v teple ho vypiju za 1:30). Tuším že jsem spotřeboval 4 balení než začala tma a ochladilo se.

          1 0
          • RapMan  

            To vypadá dobře. Zdá se že tam žádné sladidlo opravdu není?

            0 0
            • Kacko  

              Není

              0 0
              • RapMan  

                Koukám ještě na množství, není to jen drahá sůl?

                Na jednu dávku

                Sodík 785 mg

                Hořčík 6,25 mg (2 %*)

                Vitamin C 20 mg (25 %*)

                Očekával bych víc hořčíku si nějaký draslík, když je uvedený ve složení…

                0 0
                • Kacko  

                  Draslík tam je 6mg, alespoň na tom co mám doma – což by měl být stejný jako jsem dával do odkazu

                  0 0
          • Nachtlauf  

            Díky za zkušenosti, vyzkouším.

            0 0
    • jakub_kencl  

      Kupuji v Lidlu toto magnesium. Šikovné sáčky a mám pocit, že to i funguje :-)

      0 0
      • ladys  

        To prodávají všude, vozím sebou pro akutní potřebu.

        0 0
    • Honza03  

      V Dekatlonu mají „ELEKTROLYTICKÝ NÁPOJ BEZ CUKRU V ROZPUSTNÝCH TABLETÁCH CITRÓNOVÝ 20 × 4 G“ je to fajn i z toho důvodu že si to můžeš vzít sebou protože to není tak těžké jako varianty s cukrem, slazené je to stévii.

      0 0
    • gmcz  

      Co třeba tohle https://www.pilulka.cz/…-ruzovy-grep nebo s kofeinem https://www.pilulka.cz/…-ruzovy-grep. Mají i trojbalení za relativně slušnou cenu (2+1 zdarma)

      0 0
      • cyklista86  

        Nevypada to nejhur. Urcite jsou na trhu mnohem horsi produkty. Jestli ti to chutna a nedela ti to zadne problemy tak to klidne uzivej.. Ikdyz kvuli tomu kofeinu to nevidim jako idealni produkt na doplneni elektrolytu..

        0 0
        • dr nick riviera  

          Proč by měl kofein vadit při doplňování elektrolytů? IMHO to není problém. Jinak souhlas.

          0 0
          • cyklista86  

            Tak kdyz nekdo chlasta 5 kav denne, tak to pro nej problem nebude, ale jinak k tomu nevidim duvod proc do sebe prat kofein, kdyz chci doplnit mineraly? Kofein se ma uzivat jako nakopavac kdy uz jsou treba v tom zaveru dlouhe jizdy a jsou vyrizeni a ne ze beru kofein, abych mohl vubec fungovat.. Tak jak to dela drtiva vetsina lidi, ze bez kavy rano nedokazou fungovat. To je proste spatne.

            5 0
            • vik  

              Kofein dle studii aerobni vykon zlepsuje, jen bacha v horku- muze zvysovat core teplotu a tedy snizovat vykon. Ale s mineralama to fakt nic spolecnyho nema;-)

              0 0
            • Hagner  

              Byl jsi někdy po ránu v Itálii? :-D

              0 0
              • ladys  

                No jo, ale tam je super kafe za 1E. :)

                0 0
                • Hagner  

                  No, v IT možná občas ještě jo, ikdyž v květnu jsem těch pump s kafem za ečko už moc nepotkal, už to není co bývalo, u nás aktualně 1,50 :-(

                  0 0
            • dr nick riviera  

              Jo tak, Tobě prostě vadí kofein. Rozumím. Mimochodem, ne každý, kdo pije ráno kafe, ho pije proto, že bez něho nedokáže fungovat. Někomu prostě chutná a je to pro něj rituál. A překvapivě těch 5 káv denně zdraví neškodí a v některých ohledech naopak prospívá.

              0 0
              • MirosPikos  

                Dám si ráno kafe, protože mi chutná. Pak po obědě, protože mi chutná. Pak v kanclu, protože mi chutná. A někdy večer, protože mi chutná. A klidně si ho dám před spaním, protože se mnou nic moc neudělá, když na to přijde.

                7 1
                • Melvin  

                  Protože ho piješ hodně, tak to s Tebou už nic nedělá. Já třeba kafe vůbec nepiju, a když jsem si ho někdy výjmečně dal, tak mě to docela nakoplo.

                  0 0
                  • ladys  

                    Kafe jsem prakticky nepil a stejně to se mnou nic nedělalo. A nic se na tom nezměnilo ani když si dám čtyři denně:)

                    0 0
                  • Kacko  

                    Taky jsem myslel, že mi ty 3–5 kafí denně nic nedělají. Pak jsem ho přestal pít a absťák to byl hodně drsný.. :)

                    0 0
                    • Melvin  

                      Co se účinku kávy týká, doporučuji zkouknout tohle What Caffeine Does to the Body. Kde je velice dobře popsáno jak káva funguje. Výhody a nevýhody pravidelného pití.

                      A před pár dny ještě udělali video, kde popisují jak káva ovlivňuje výkon během sportovních aktivit a opět, jak přesně to funguje (co se děje v těle). Některé věci byly už v prvním videu, takže stačí zkouknout jen tohle.

                      How Caffeine Affects Exercise & Athletic Performance.

                      1 0
      • skytr  

        Používám už dlouho, chuťově je to v pohodě, není to moc výrazné a nepřepije se to. Tablety jsou praktické. Ten s kofeinem ale nedoporučuji, divná chuť a efekt jsem nepozoroval… Obyčejný za mě nejlepší Kiwi & Strawberry.

        0 0
    • Radez  

      cyklista86 > simtě, tazatel dal do prvního odkazu šumák od Penco, co si o tom šumásu myslíš?

      Specificky mi jde o názor na tento šumák, když koukneš na složení. Jestli to je šit protože… Nebo to je jakž takž protože…

      Zbytek vlákna jsem si přečetl, jde mi jen o to, jakej máš názor na tento konkrétní šumas.

      Za případný vyjádření vděk

      0 0
      • cyklista86  

        Za me zbytecnost. Je tam stopove mnozstvi horciku a stoji to na chloridu a sodiku coz je to same jako normalni sul. Vit C a vit B5 neni neco co by te behem vykonu vytrhlo. Ba naopak ta kyselost Ccka muze delat problemy a neco jako 100mg drasliku nestoji za rec. Ten nepotrebujes nejak zasadne doplnovat behem vykonu. U nej staci aby byl celkovy prijem za ten den dostatecny. Stejne vetsina lidi ji banany, datle, rozinky. Tam mas plno drasliku.. Proste bohate staci si dat do flasek s vodou a cukrem morskou sul a ja beru jeste malej sacek sebou a pridam do piti(slazena neperliva mineralka) ktere koupim po ceste.. Nic jineho doplnovat behem vykonu nepotrebujes. Zasadni je sul, voda a cukr. vapnik a draslik prijmes v tom co pijes a jis. Treba zrovna banany maji i slusnou porci horciku. Ty tablety horciku si nemyslim, ze jsou nejak efektivni. Vetsinou tyhle doplnky pro vytrvalostni sportovce v podobe tech ruznych sumaku maji ty nejhure vstrebatelne formy horciku, ktere maji spis projimavy efekt nez aby jsi tim ten horcik doplnil.. Proste na bezny piti a doplnovani mineralu staci sul. Nic jineho neni potreba resit a kdyz uz utracet, tak si dat na nakopnuti koka kolu klidne i redbulla.. Co se druhu soli tyce muzes vyzkouset keltskou. Je takova dost mokra prave diky vysokemu obsahu horciku ktery nasava vlhkost. Me chutna himalajska ruzova.. Tu samou sluzbu pro doplneni toho zakladu sodiku a chloridu udela i ta nejlevnejsi kuchyniska sul. Tam jde proste jen o tu chut a dival bych se jestli tam nejsou pridana nejaka Ecka..

        1 0
        • Radez  

          Děkuju za reakci.

          Ještě možná dotaz k tomuto hořčíku.

          Dával by sis ho?

          Pokud ano tak v kombinaci (pro lepší vstřebávání) s něčím?

          V jaké části dne? (cosi sem tu totiž hm zahlidl o spánku a hořčíku)

          0 0
          • cyklista86  

            Tak abych rekl pravdu tak tuhle formu horciku neznam, ale obavam se, ze to bude nic moc. Jestli to nedela zadne zaludecni problemy tak to klidne ber. Horcik se bere hlavne pred spanim no. Teda podle formy nektere vic stimuluji a nektere utlumuji podle toho na co je ten horcik navazanej.. Az budes kupovat horcik priste, tak doporucuju ten chlorid horecnaty a natirat namahane partie nebo jestli v oralni forme tak ten bisglycinat a nebo threonat..

            0 0
            • Radez  

              Dobrá, děkuju za detail

              0 0
              • ladys  

                Zase to neber doslova, dost lidí to řeší úplně zbytečně. Záleží v jaké se trénuje intenzitě,délce, teplotě, jak se člověk potí… A pokud se budeš matlat chloridem, počítej s tím, že budeš mastnej ještě druhý den… To co používáš je standart, poměr cena výkon OK. V odkazu jsou rozebrané různé verze hořčíku. Osobně nebudu čekat do večera, než budu cokoliv doplňovat po tréninku…

                2 0
                • cyklista86  

                  " A pokud se budeš matlat chloridem, počítej s tím, že budeš mastnej ještě druhý den…"

                  Jasne jsem psal, ze to ma clovek pak osprchovat. Jestli ty se napatles a nejsi schopen se pak oplachnout, tak to je tvuj boj. Doufam teda ze nechodis srat. Protoze to bys pak mohl chodit celej den se zadkem od howna.. Pokud ti teda dela probem si utrit tu prdel..

                  0 0
                  • Hagner  

                    Stresík? :-D

                    0 1
                    • cyklista86  

                      Heh jakej stresik. Jen proste nesmyslny argument k tomu neuzivat chlorid horecnaty. Jo nerekl bych kdyby to bylo mastne jako nejaky krem ze to ani vodou neoplachnes, ale oplachnes to vodou uplne v pohode. Proste neco jako kdyz mas na sobe sul z more. Predpokladam, ze ladys do more ani neleze, protoze by na nem zustala zaschla sul.. :)))

                      0 0
                      • Hagner  

                        Ok ;-) V tom případě ty poslední tři věty byly dost zbytečný :-)

                        0 0
                      • ladys  

                        Olej vodou neopláchneš na rozdíl od mořské soli.

                        Představ si , že jsem na pláži u moře bez sprchy i spal.

                        0 0
                  • Pepe72  

                    Ladys normálně odpověděl a ty jsi z toho udělal to- co máš v hlavě, tedy hovno.

                    1 1
                  • ladys  

                    Skorocyklisto o mytí jsi psal, ale jde o to že válet se hodinu po tréninku máš čas akorát ty a profíci… Lidi mají normálně rodiny a musí makat a ne se po vyjížďce válet. A pokud jsi tak chytrej, tak by jsi mohl vědět, že není nutné namatlat celé nohy a kam se doporučuje aplikace. Nevložil jsem tam včera odkaz https://flow-nutrition.cz/…e-rozlisovat

                    Zbytek těch sraček snad nemá smysl komentovat…

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Jasne lidi nemaji cas na to si pred spanim na 20 minut lehnout s nohama nahoru, aby si neco nezasrali.. Hodina neni potreba. Cim vic plochy namazes tim toho logicky vic vstrebas za kratsi dobu, ale ja ho pouzivam 10 let ja jsem uplne blbej a nerozumim tomu. Nejakym clankem na nejakem webu jsi me opravdu zazdil. LOL Jinak chlorid horecnaty staci oplachnout vodou. To by jsi vedel kdyby jsi ho pouzival ty sama a neplacal tu jen moudra z nejakeho webu…

                      0 1
                      • ladys  

                        Před spaním? Hm, pokud potřebuji něco doplnit, tak ihned po tréninku. Zřejmě se to na každé části těla nevstřebává stejně, podkožní tuk zřejmě nehraje roli… Úplně blbec nejsi a dost často se se shodneme. Ale jezdím trochu více a po mé dnešní aktivitě by jsi se musel v tom hořčíku koupat. V odkazu jsou informace , nic více.

                        Hořčíkový olej stejně jako jiný olej nejde opláchnout vodou. Mám ho doma :)

                        0 0
                        • cyklista86  

                          „Hořčíkový olej stejně jako jiný olej nejde opláchnout vodou. “

                          Ty si vemeno. Sorry to uz se neda jinak rict. Chlorid horecnaty nema s tukem(olejem) nic spolecneho a jiste ze se da oplachnout vodou. Rika se tomu olej protoze ma jen konzistenci oleje v silne koncentraci. Jak ho zredis vic kdyz ho uzivas oralne, tak ho tam ani nepoznas. Jestli ty sis koupil nejaky produkt, kde je soucasti i nejaky tuk(olej) je mozne. Staci si precit slozeni.. Ke zbytku nema cenu nic psat. Jsi proste uplne mimo..

                          0 1
                          • dědek mohy  

                            Hele, spousta toho co píšeš dává smysl, má to hlavu a patu, ale posíráš to úplně zbytečnou agresivitou a nesmyslnými výpady. Buď vysaď z doplňků něco, co tě tak moc stimuluje, nebo naopak přiber něco na zklidnění. Nebo prostě jen rozviň svůj klid =)

                            Rád čtu tvé věcné příspěvky, ne výplody tvé amygdaly.

                            5 0
                            • cyklista86  

                              Heh a co mu mam napsat na takovy nesmysl? Chce se tu dohadovat a ani nema paru o tom co to je olej?

                              0 0
                              • RapMan  

                                snížit míru stresu (ať už psychyckého nebo fyzického) je stejně důležité jako minerální rovnováha :)

                                Možná ještě důležitější… V tom má Dušek pravdu… :)

                                Možná by i řekl, že z tvých příspěvků srší, že nemáš rád lidi, nemáš rád život… Vždyť jsme jen na bajkforu…

                                Já se s takovou arogancí setkávám jen v komunitě tohoto fóra, jinde ne… Zvláštní.

                                1 1
                          • ladys  

                            Sice víš prd co mám doma, ale máš jasno :) Jak píšeš, má to konzistenci oleje. Řídkého a je to mastný. Proč jinak se jít potom umýt.. To je asi vše na toto téma. Pokud chceš můžeš napsat , co tě vede k aplikaci večer a ne po tréninku ;)

                            0 0
          • Radez  

            Prosím, nezaserte to tu hádkama.

            Když pak někdo dojde, koho by to téma zajímalo, tak se tu nebude přebírat v tunach hádek.

            Já se zeptal. Dostal jsem odpověď, za což sem rád.

            Myslím že tohle je hodně užitečný téma.

            3 0
    • BHol  

      Pokud to nebudete užívat 3× denně, tak si myslím, že ten cukr nebo umělá sladidla zas tolik neublíží. Když se jim pak budete po zbytek dne vyhýbat. Taky mám dobrou zkušenost z Nutrendem, který zmiňujete.

      0 0
    • Paja1971  

      Ahoj. Teď jsem ve Sportisimu narazil na Nutrend Salt Caps, tak jsem to na zkoušku vzal. https://gymbeam.cz/…nutrend.html?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.