• Smazaný účet

    Zdravim,

    Koupil jsem manzelce novy Canyon Grand Canyon 5.8 wmn, retez kmc x10.93, kazeta deore 10s, prvni vyjizdka 40 km, vse Ok, vcera pri druhe vyjizdce pri cca 10 km ji zacal strilet retez na malem kolečku (11z), na konci pri 35 km uz na 4 nejmensi kolecka, rytmicky cca co 2 otacky. Nemam po ruce měrku, kazdopadne to nevypada, ze si to sedne a v pořádku to urcite neni.Reklamace v Canyonu v DE asi nebude moc k řešení.

    Nenapadá někoho něco nebo neporadí někdo? Děkuji předem!

    0 0
    • novas752  

      Je seštelovaná přehazka a neprosmekává se upínací šroub lanka? Zkusil bych točítkem na řazení lanko trochu dotáhnout – ze začátku se trochu natahuje a obvykle to dělá ze začátku menší či větší bordel – od toho jsou normálně ty garanční servisy po 100–200km.

      A nekříží při tom řetěz? :) Některé nejen ženy maj se správnym řazenim docela potíže.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zkousel jsem na razeni prehazky tocit nahoru i dolu, beze zmeny. Prevody jdou krasne nahoru i dolu. Podle ty rytmicnosti mi to opravdu vychazi, ze nesedi retez na ozubech, pri zaberu postupne nabiha, az preskoci. Zena tam ma 3×10, jezdi vepředu stred a vzadu skoro celej rozsah. Dramatický křížení se určitě nekoná. Zkusim jeste dotahnout sroub u toho lanka, ale mezi tim bych neviděl moc souvislost, pokud by bylo lanko uvolněné, a lanko se prosmyklo, neradilo by to nahoru na vetsi kolecka.

        0 0
        • Prazak0  

          Přiznám se, že já nějak pastorek 11 z, pokud ho mám (třeba nyní) nevyužívám. Prostě by to byl tak rychlý převod, že to nevyužiju. Kde mám kopce, tak pak třeba za ním je pak zatáčka, nebo špatná silnice, takže max. rychlost 50km/h mi stačí a jet víc bych se bál (někde i porušil předpisy, v obci). Nejmenší pastorek je chyba řadit s prostředním převodníkem. Hodně malé pastorky jsou nejcitlivější. Všiml jsem si, že někdy si nesedne spolu kazeta s řetězem. Nebo u nové kazety se musí malinko oběhat, než to skvěle řadí, střílet by ale nemělo. Zkusil bych, jak sedí pastorek při jízdě s největším převodníkem, jinou kombinaci bych nejezdil. Seštělování pozice bych dělal nejdřív dle tohoto pastorku, pak zkontroloval i ostatní.

          Jinak jak tu psali, pokud je spojené nýtovačkou, tak při šlatném zatlačení nýtu může jeden až dva články být zatuhlé! U nejmenšího pastorku pak vadí, i když na větších se to při jízdě nepozná.

          0 0
    • Coural  

      Není řetěz špatně snýtovaný ( neohebný článek)?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Zkontroluji, ale bylo by divne, kdyby to od zacatku nebylo vubec a zacalo to az ted se zhorsujici se tendenci.

        0 0
        • pepek  

          Je to normální, sám jsi to přece řekl: „Každé dvě otáčky“. Buď špatně snýtováno, nebo vadný článek.

          0 0
      • svarc  

        Mě to taky dělalo,špatný ohyb ve spojení.Bylo to moc zatažené.Stačí to projet rukou pomalu a jakmile je někde utažený že se sám volně neohne tak je to…

        0 0
    • Vrci  

      S největší pravděpodobností je špatně seřízená přehazovačka, koukni sem:

      http://www.ivelo.cz/…rehazovacky/

      Zkontroluj, že je dotažená přehazovačka v patce a patka na rámu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ok, diky, dobrý je postup v jednom komentu v diskuzi pod odkazovanym clankem.

        0 0
    • Smazaný účet  

      A nemá povolenou kazetu?

      0 0
    • Breakpain  

      Co patka, je rovná? Rytmicky mi to sice nepřeskakuje, ale obvykle to hapruje až pod zátěží a na stojanu je to ok …

      0 0
      • Tanabe  

        presne to me delalo kdyz sem mel jeste retez na nyt na stojanu nic az pri zatezi( teda pokud mas retez na nyt tak je urcite blbe s nytovan a pri zatezi se ocko roztahne do boku a nyt skrka o kazetu )

        0 0
        • THORX  

          Ženě to taky děsně střílí asi koupím nový řetěz je to na ostudu :D

          0 0
    • Daf  

      Podle mě to bude nerozhýbaný článek po snýtování.

      0 0
      • Prazak0  

        On nepotřebuje rozhýbat, ale správně zatlačit nýt, ani málo, ani moc. Pak je ten článek zcela volný.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Dekuji vsem za podnety a rady, nakonec jsme opravdu odhalili vadny spoj z vyroby na retezu mimo quick spojku, uprava nytu nepomohla, byl vylozene vadny clanek. Vyreseno a uz slape jak ma i pod moji „mamuti silou“ :). Dekuji jeste jednou!

      0 0
      • Prazak0  

        To se mi zatím nestalo, takže mě a ani ostatní to nenapadlo. Zato se mi stalo, že mi někdo poslal kratší řetěz, uvádět 114 čl, bylo jen 108, takže jsem hned po snýtování viděl, že je něco špatně. Taky řetěz, co mívá 132,0 a vytahuje se velmi nepatrně, tak po odjetí pouhých 150km (dřív jsem neměřil) má 132,3

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce