• jm77

    Zdravim,

    mam Polygon COZMIC L CX 2.0, kazeta SHIMANO CS-HG62–10 11–36T, retez KMC DX10SC. Najeto cca 1500km. Ted mi zacal strilet retez na kazdem prevodu pri vetsim zaberu do kopce tak i na rovince kazdych asi 100m to 3× proklouzne. Chtel bych to spravit sam, i kdyz kolum nerozumim. Muzete mi poradit cim by to mohlo byt? Mam nejdriv koupit novy retez a jestli to tim nebude tak i kazetu?

    0 0
    • MatS  

      Tak po 1500km je retez KO, jiz vytahanej. Kup si merku na retez. Nebo pokud mas supleru, tak ta je nejpresnejsi. Kdyz ti strili, tak si prosvihl dobu vcasne vymeny a popravil i kazetu. Takze rozbij prasatko a kzp si novy retez a kazetu. A zacni se modlit aby to neodnesli i prevodniky. Zanedbat servis se nevyplaci.

      Kdyz tomu nerozumis, tak od toho je cykloservis.

      0 0
    • novas752  

      Starý řetez na staré kazetě se střilenim neprojevuje, to by musel být ojetý fakt úplně „do sraček“ a na to bys potřeboval tak desetinásobek kilometrů.

      Já bych to viděl buď na ohlou patku přehazovačky a/nebo málo nebo moc napnuté lanko (to se projeví občasnym přeskočení řetězu na vedlejší pastorek), nebo ohnutý zub – jestli to střílí na každém převodu na kazetě, bude mírně ohnutý nejspíš na převodníku. Poslední možností je zatuhlý nebo ohnutý článek na řetězu

      0 0
    • Mereck  

      Vyměň řetěz a fertig, podle mě. Máš ho prostě vytahanej. Bude-li střílet i novej, bude třeba i vyměnit kazetu, ale to si nemyslím. Nahoď řetěz a pohodex.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jak psal správně novas752, tak vytahání řetězu po 1500km je jediná věc, kterou to určitě není. Lehce přetažený sice už být po 1500km může, ale to by se určitě neprojevilo střílením. Střílet může naopak až nový řetěz na staré kazetě, pokud by už byla v háji.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Je ale možné, že výměnou řetězu problém vyřeší. V tom přípdě by ale bylo dobré, aby si uvědomil, že to nebylo způsobeno vytaháním řetězu, ale jeho rozbitím :-)

          0 0
        • Mereck  

          Já ten dotaz chápal tak, že má nové kolo a najeto 1500 km. Zrychtovaná kazeta po prvním řetězu mi nepřipadá jako možnost. Ale možná ten dotaz čtu blbě.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Stílí nový řetěz na staré kazetě, nikoli vytahaný řetěz na kazetě, na níž se vytahal. Proto lze tuto možnost vyloučit.

            0 0
    • Rychlej turista  

      Bude to nějaká náhlá mechanická zrada :-) Zkontroluj řetěz, jestli není zatuhlý nebo zkroucený článek. Pro začátek.

      0 0
    • platypus  

      Anebo jenom seštelovat přehazku. Ono to nezačne střílet ze dne na den a ještě navíc všechny převody. Nejdříve začne střílet nejpoužívanější kolečko, střelí dneska, pak za čtrnáct dní a pak čím dál častěji :-)

      0 0
    • pepek  

      strilet retez na kazdem prevodu – znamená to i na každém převodníku? Protože pokud je to jen na jednom, tak je to jasné, že.

      0 0
      • atty  

        +1 pokud to dělá na všech převodech vzadu, taky mi z toho vylejzá spíš mrtvej převodník. Po 1500 km je to divný, ale asi ne nemožný, zvlášť, když v některých verzích osazení se ty převodníky dělaj pomalu z papíru…

        0 0
        • novas752  

          Bych to spíš vyděl na ohnutej zub. 1500km a sjet převodník, to by musel jezdit v továrně na brusný kotouče. :)

          0 0
          • atty  

            Třeba je to Lutz Heslich (co byl schopnej ohnout i "stíhačkovej"" rám při šíleným záběru), tak mu převodník vydrží jen krátce :) Ale je to první, co bych kontroloval, pokud střílí řetěz při jakémkoliv převodu vzadu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.