Nové kolo-problém s kotoučema

12 nepřečtených
  • Rastafous

    Zdravim, možná že se to tu už někde řešilo, ale nenašel sem odpověď na můj problém. Před 4 dny jsem si koupil nové kolo Mongoose Tyax Expert 2014, jsou tam brzdy Hayes Dyno Sport, kotouče 160mm. Prodejce mi kolo seřídil, vše je OK, až na to, že když jedu, tak se zadní i přední kotouč šoupe o destičku obložení. Myslim si, že je to proto, že kotouče a obložení jsou nové a chce to čas, aby se navzájem srovnali, ale kotouče mám prvně a tak si tím nejsem jistý. Do měsíce mám nárok na garanční servis tak, aby to dali dopořádku, pokud je to technická závada. Na kole jsem zatim najel cca 28km a po cestě jsem zatim nějak moc nebrzdil.

    Nemáte s tim někdo zkušenost?

    Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      brzdy se rozberzdi az se zajedou. Soupat by to nemelo, klidne se s tim vrat na prodejnu at s tim neco udelaji:)

      0 0
    • zzd426  
      1. garanční prohlídku by jsi měl absolvovat tak jako tak, kde by ti měli

      celé kolo zkontrolovat, vše dopotahovat, takže kolo tam určitě hoď

      1. brzdy si sednou, pokud budou cinkat tak se musí seřídit. provedou

      rovněž na garanční prohlídce.

      1. pokud ti cuká kolo tak nechat rovněž opravit. srazit náběžné hrany

      destiček stačí smirkovým papírem ale to bych zatím nedělal, na garanční prohlídce by ti mohli říct že jsi se už v tom hrabal. navíc tohle je až poslední možnost, je li to tím že destičky zajíždějí do loukotí tak by ti prodejce měl dát jiné kotouče nebo destičky od jiného výrobce kde k tomuto nebude docházet.

      0 0
    • pOne  

      Pokud je to novy kolo a pujde na garancku, tak by to nechal na garancku u prodejce, at si s tim poradi.

      Pokud chces, muzes se podivat okem, jestli mezi pravou destickou (a kotoucem) a levou destickou (a kotoucem) je cca stejny prostor. Pokud ne (na jedne strane je misto a na druhy ne = kotouc skrta o jednu desticku), tak by mohlo pomoct srovnat trmen. To je celkem jednoducha vec.

      0 0
      • Rastafous  

        Zatim budu na kole jezdit a až pojedu na garančku, tak jim řeknu, aby všechny tyto problémy odstranily. Díky všem za pomoc.

        0 0
    • aifel55  

      Nesetkal se někdo s ,,klepáním,, kotouče? Na silničce, kotouč od shimana. Při pomalé rychlosti nic. Při např. čtyřiceti km/h se při brzdění ozývá jasné klepání shodné s otáčkami kola. Jakoby na kotouči byl spoj, který při průchodu přes desky klepne. Nebo jiná nějaká nerovnost.

      0 0
      • novas752  

        Stává se že je to jinak zkroucené nad a pod dírou – tim pádem je v tom místě jakoby tlustší a tak to kopne. Pečlicě kotouč prohlédnout a pokusit se srovnat.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.