Nové kolo - Horské nebo kros do 15tis.

19 nepřečtených
  • Lukas287

    Ahoj,

    chtěl bych se poradit s výběrem kola.

    Po dlouhé době bych chtěl zase začít jezdit na kole. Jednalo by se oněco ve stylu „nedělní“ vyjížďky okolo komína, takže třeba 10–20km. případně dojezd do práce 10+10km. Kombinace silnice(70%) + třeba zkratka polní cestou, dojet k rozhledně atd. (30%). Žádný offroad.

    Hledám nějaký základ (pro začátek), jen nevím, zda volit krosové kolo, nebo horské.Něco na čem se bude „pohodlně jezdit“ a snázeji vyjíždět do kopců. kterých tu je hodně.

    Mám cca 188–190cm, a cca 113kg.

    Jsem omezen na značku Leader Fox, strop jsem si dal cca. 15tis. ale ideláně kolem těch 13.

    Vybral jsem 4 kadidáty.

    https://e-shop.leaderfox.cz/…3000101.aspx

    https://e-shop.leaderfox.cz/…3000101.aspx

    https://e-shop.leaderfox.cz/…3000101.aspx

    https://e-shop.leaderfox.cz/…3000101.aspx

    0 0
    • Kalic  

      Jak se člověk dostane k takovému omezení na jednu značku? Míří ti hlavní na spánek? :-)

      0 0
    • Paua  

      Když si přečtu snáze vyjíždět do kopce tak nemám slov , sečtu tvojí váhu + kolo= cca 117 kg tak tohle nikdy do kopce nepojede možná elektrokolo ale to trochu přitlač na cenu!!!! Na druhou stranu píšeš kolo,pro začátek , tak v tom případě kup jakoukoliv jebku ale hlavně nežer a shoď alespoň 30 kilo a za rok dva si pořiď normální tím myslím kvalitní kolo.

      0 0
      • koldas  

        To nebylo fér…

        0 0
      • Kalic  

        Brzdi ty suteréne. Borec chce jen začít jezdit, vadí ti to? Proč by nemohl s jeho váhou jezdit do kopce?

        0 0
      • AussigBiker  

        Je vidět, že jsi odborník. Nežrat fakt nepomáhá a ještě ani neumíš sčítat. Ani si borce neviděl, tak nemůžeš vědět, co je vlastně těch 113 kg.

        0 0
      • jirpl  

        Hmm, napadat někoho, kdo se slušně zeptá se mi taky nelíbí :-( Ale jestli máš tip na kolo které váží 4kg, kolega váží 113 + kolo = cca 117 kg ?? určitě bere. Dávej odkaz

        0 0
      • Anub1ss  

        Tak ty jsi asi slušný č***k borec chce začít jezdit přijde ti jeho váha n výšku 190 cm moc asi borec není žádný chcípák, jak tohle můžeš napsat to mluví za vše, ani si týpka neviděl…

        0 0
      • novas752  

        Nauč se počíta ty. :D To bude minimálně 125.

        Ale je to jedno, pokud na tom nebude sedět jako pecka díra nedíra, kolo to klidně vydrží.

        Omezení na jednu značku – na jednoho prodejce taky nechápu. To je jako chodit do jedný hospody i když tam maj jen hnusný pivo.

        0 0
      • zdenal8  

        No já když si to přečtu, tak mi ta váha zas tak hrozná na tu výšku nepřijde. Já sám mám kolem metráku a 182. Při těch tebou udaných 80kg bych byl pěknej chcípák.

        A jinak ty tvý počty, to 4kg kolo poletí do kopce skoro samo.

        0 0
    • t29  

      Na polňačky, kopce a rozhledny rozhodně MTB. Bude možná o trochu pomalejší, ale určitě o hodně pohodlnější. Pak se rozmysli jestli MTB 27,5" nebo MTB 29". Větší kola se snáz překulí přes překážky, ale potřebují silnější nohy. Nejlepší by bylo, kdyby sis mohl Esent i Arezo porovnat osobně.

      Každopádně v téhle ceně nečekej zázraky, mám trochu obavu co vydrží náboje a výplety.

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Do kopců pod svou tělesnou hmotnost vybírej odolnější kolo. Výplety radši 32 drátů než méně. Odpruženou vidli s průměrem vnitřních nohou min. 32 mm. Než nějakou anorektickou pružinovou vidli vibrující a hrcající nadoraz, bych volil pevnou.

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Vybral jsem 4 kadidáty. :-)

      Přidej si pátého. S vidlicí v téhle cenové hladině nic neuděláš, ale přežít se to (nedělně kolem komína) dá v podstatě s čímkoliv. Když se podíváš na nabídku značky LF, tak Tvůj strop je trochu nešťastný. Kdybys malinko přidal, tak se dostaneš k modelu Sonora – vidlice sice pořád bídná, ale komplet Alivio, hlavně lepší kliky a základní hydraulické brzdy Tektro (z mé zkušenosti na dvou párech fungují spolehlivě a hlavně bezúdržbově), osazené skládací pláště jsou lehčí, takže pocitově kolo pojede snadněji.

      Být Tebou, tak se oprostím od místního prodejce a kolo si nechám postavit – tam už by ses asi potkal (při jinak odpovídajícím osazení komponenty) i s pevnou vidlicí a opravdu bytelnými záplety.

      0 0
      • xtonda  

        Stačí to hodit do zbozi.cz, model Sonora se dá sehnat kolem 13 000 Kč.

        0 0
    • Wojtkingson  

      Výšku mám jako ty, váhu o trochu vyšší. Kopce jsou o fyzičce při téhle váze, kolo Ti nijak extrémně nepomůže. Já mám Cube Attention asi 3 roky a pořád drží, výplety, rám, vše. Z rad nahoře bych se asi hlavně přimlouval za vzduchovou vidlici, zkoušel jsem jet na kole s pružinovou vidlicí a při téhle hmotnosti je ta vidlice celkem naprd (u pružinové vidlice se nedá moc nastavovat, na jakou hmotnost ta vidlice je). Na druhou stranu, klidně kup i s pružinovou vidlí a když budeš jezdit víc, tak tam hodíš pak starší vzduchovou třeba. Rám je sázka do loterie – mám kamaráda, kterej váží asi 70kg, nedělá na kole žádný psí kusy a rám mu praskl po normální jízdě (rockmachine 25k+).

      0 0
    • jardalee  

      Hledej co největší slevu ,nebo prostě komponenty vs. Cena a za ušetřeny peníze kup aspoň

      raidona a prehod ho na nový kolo a možná budeš mít kolo s acerou co celkem funguje a slušnou vidlici do 15k nebo stavba případně cyclonemcik a něco domluvit

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.