• Malarkky

    Zdravím, chci si koupit nové MTB kolo do 20 tisíc, ale moc se v tom nevyznám. Určitě chci 29" ale nevyznám se v komponentech. Také nevím jakou velikost rámu, merim 178 cm, takže M nebo L? Z toho co jsem Koukal tak se mi nejvíc líbí toto: http://www.mojekolo.cz/…en-gray-2016

    0 0
    • Xhao  

      Vidíš nahoře takové to okénko? Napiš tam MTB 20 a zjistíš, že tam je tolik stejných témat, že to ani do večera nepřečteš :-)

      Mimochodem to co sis vybral se dá přirovnat ke koupi trabanta za 100 000 Kč.

      0 0
    • Marshall  

      Já jsem před nedávnem kupoval kolo od stavitele taky za 20 000,–. Jsem s nim strašně spokojenej. Postavený kolo má lepší poměr cena/výkon. Navíc to co jsi vybral ty není moc šťastná volba.

      0 0
    • Kaka  

      „… ale moc se v tom nevyznam“.

      Hele, pokud nejsi milionar, tak se pred koupi kola za 20 tis. o to trochu zajimej.

      To tebou vybrany kolo opravdu neni zadna hitparada. Osobne bych po kole za 20 tis. ocekaval trochu rozmazlovani, ten Ghost ma ale vybavu zakladni – pruzinova vidlice, ktera nemusi vyhovovat tvoji vaze, zakladni brzdy atd. Brzdy a vidlice jsou klicovy, jakmile zacnes vic jezdit, budou te tyhle komponenty omezovat a stejne je budes muset vymenit.

      Velikost ramu ti tezko nekdo na netu opdovedene poradi – idealni by bylo si rict, jak ti vyhovuje tvoje soucasny kolo – je ti dlouhy/kratky/niz­ky/vysoky? Podle toho kupuj kolo novy. Sam mam 185 cm a jezdim Ghosta XL, ale mam dlouhy ruce a dlouhy nohy – takze mi padne jako ulitej. Ghost ma ramy docela nizky, takze tam bude rozhodujici, jak ti bude na dylku, na vejsku ti bude to L urcite.

      0 0
    • Malarkky  

      A neznáte nějakého stavitele okolo LBC?

      Už jsem psal JTK , scalarovi a Hupikovi.

      0 0
    • nuny  

      Jezdim a max spokojenost za ty love lepsi nesezenes

      http://m.heureka.cz/…casper-2014/

      0 0
      • Krejca  

        Leader Fox sice není zrovna moje oblíbená značka,ale tady nezbývá než souhlasit ,za 15 velmi solidní nabídka.+1

        0 0
        • Malarkky  

          To se mi hodně líbí, večer mi má poslat jeden clovek svuj navrh slozenyho kola tak se asi budu rozhodovat mezi tim.

          0 0
    • Malarkky  

      A co říkáte na toto za 20t?

      0 0
    •  

      Také jsem původně chtěl horské kolo do 20 tisíc … a v podstatě jsem splakal nad výdělkem. Musel jsem nainvestovat dalších 10 – 12 tisíc do součástek, aby se mi to aspoň trochu líbilo.

      Pokud chceš pravidelně jezdit, a to i v terénu, zapomeň na 20 tisíc. Raději si přišetři a kup si něco na způsob tohoto biku, s olejovzduchovou vidlicí a výbavou minimálně SLX.

      0 0
    • lynnlin  

      Pokud chceš pravidelně jezdit, a to i v terénu, zapomeň na 20 tisíc.

      0 0
      • zzd426  

        BLBOST

        0 0
      • scalar  

        Myslím, že na kole za 20 tis. se dá pravidelně jezdit, a to i v terénu. Dovedu si představit, že bych si bez problémů zajezdil na něčem takovém:

        rám Force 29er – aktuálně za hodně zajímavou výprodejovou cenu, 3× zeslabovaný, 7005 slitina, dobré zpracování (dělá ho MOSSO), univerzální geometrie

        vidlice Suntour Raidon XC 2015 – vzduchová, hliníkové vnitřní nohy, nastavitelné tlumení, patrona ze starší verze Epiconu

        osazení Shimano SLX, páčky a přesmyk stačí klidně Deore

        brzdy Shimano Deore M615

        kola Remerx Sting na nábách Sram X.9 s průmysly, slušné pláště se dají také koupit za rozumnou cenu

        O něco málo dražší by byla varianta do horšího terénu – rám Saint (stejný jako Force, ale tapered s některými zabroušenými sváry), Raidon tapered s pevnou osou…

        0 0
    • scota  

      Myslím že důležité je si ujasnit co vlastně chci jezdit, jak moc jezdím a jaké terény. Nejlepší je půjčit si test bike a vyzkoušet si to. Koukni se třeba na RB CRR 290. Cena je sice 26 000 Kč, ale je tam Epicon a pevné osy a slušná výbava Deore, Race Face a záruka 5 let na rám.

      0 0
    • mart910  

      Tech komentaru ze kolo za 20 tisic nemuze pravidelne jezdit v „terenu“ si nevsimej =)

      0 0
    • atrani  

      Zdravím,

      ať nezakládám nové téma. Jsem tu nový a rád bych dostal radu ohledně kola pro mě a pro přítelkyni. Oba rekreačně, lesní cesty a já možná pak lehčí terén. Asi bych do toho nechtěl investovat víc, než 35 tisíc. Takže pro mě něco kolem 20, určitě chci 29´tku, nějakou lepší vidlu(vážím 89kg), výbavu taky alespoň deore. Pro moji spíš 26tku nebo 27,5 a tam klidně asi může být i nějaká acera, pro ni to bude jenom na ty polní cesty.

      Co jsem si pročítal vlákna, tak stavba vychází nejlépe, ale jsem z jižní Moravy a většina stavitelů je z Čech. Pokud je tu někdo poblíž, pošlete mi prosím nabídky, pokud budete chtít.

      Jinak v hotovkách jsem si vybral cube ltd 2014 a pro moji podle toho, co by zbylo z budgetu :).

      Děkuji.

      0 0
      • atrani  

        Ještě mě oslovil RB CRR 29 v té základní výbavě, ale tam by už na moji zbylo cca 9 tisíc, což je už asi hodně málo..

        0 0
    • Malarkky  

      Jeste jsem narazil na tohle : http://www.nevix.cz/…016/d-18491/ s jejich slevou za registraci by to bylo něco málo pod 20t

      0 0
      • HUPÍK  

        to je o hodně slabší výbava než máš v tý specifikaci

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.