Nosič na tažné Spinder Xplorer Plus - používá někdo?

14 nepřečtených
  • JirkA

    Ahoj, nemá někdo zkušenosti s tímto nosičem?

    https://www.filsonstore.cz/…y-model-2021

    Systém mi připadá velmi podobný, jako má nejnovější Thule Epos. Cena poloviční.. Díky za reakce.

    0 0
    • enjoy  

      U těchto levných nosičů, které vypadají, že dělají totéž za půlku je zásadní kámen úrazu zpravidla v tom, jak spolehlivě udrží systém uchycení nosič na kouli a pak kvalita hlavně plastů. To je obvykle kámen úrazu.

      Jako nový ten nosič bude zřejmě nějakým způsobem fungovat. Jako víceletý už zřejmě bude(zpravidla neopravitelně) degradovat.

      V neposlední řadě, zůstatková hodnota takovéhoto no name nosiče je dosti mizivá. Zatímco Thule kdykoliv v budoucnu prodáš za půlku a více. Což ti vlastně smazává ten rozdíl v ceně při nákupu. Stačí uvažovat v dlouhodobějším horizontu..

      PS: Thule Epos nyní není úplně výhodná koupě, jelikož je to zcela nový produkt, který navíc není v dostatečném počtu u prodejců a drží se doporučené ceny(je to vlastně aktuálně jediný produkt Thule, který se dá za doporučenku prodat, vše ostatní jde na dřeň). Takže otázka je, zda nákup spěchá…

      1 0
      • XNeo  

        Jak psal kolega předemnou, Thule je jistota. Sám jsem prošel asi 2 levnýma nosičema a po obroušení zadní hrany na dálnici (mechanismus pro odklopení nosiče od auta to nějak nedal, selhala tam úplně nenápadná plastová západka) jsem nakonec koupil Thule 926. Bohužel zase se mi potvrdilo pravidlo, že nejsem tak bohatej abych kupoval levný věci. Nosič byl v akci za celkem rozumnou cenu. Thule ti vydrží dlouho dobře sloužit, popř. lze rozumně prodat. Epos je zatím fakt drahý.

        1 0
        • JirkA  

          Díky za info, i když ani Thule není zas tak úplně na 100%. Mám od nich prakticky vše, od příčníků po nosiče (střešní) a za některé věci bych je nakopal někam… No ještě to zvážím. Ještě jednou díky. J

          0 0
          • enjoy  

            Otázka je, jestli ten Epos „potřebuješ“. Jestli máš tak atypická kola, že musíš mít tento systém.

            Jestli by ti nestačil Easy Fold XT2, který je o 7500,– levnější.

            Upřímně, mám Epos i EF XT2 před sebou a těch 7500,– navíc tam fakt nevidím:-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Pro tu potřebu vozit atypická kola bych se zamyslel i výhledově do budoucna. Teď třeba nemá, ale časem mít může (u nových kol je to čím dál pravděpodobnější).

              Taky mám takhle třeba dva kusy Thule ProRide 591, které jsem koupil právě v situaci, kdy mi tam aktuální kola šla a pak místo toho kupoval Upride, protože další kola už mi do toho upnout nešla.

              Ideálně jak jsi psal, pokud nepotřebuje okamžitě, tak počkat až půjde Epos s cenou dolu.

              0 0
            • JirkA  

              Možná bych to dal i s „klasickým“ nosičem, ale tenhle systém uchycení se mi prostě líbí, navíc jeden rám je karbon, takže to upnutí páskama místo svorek + možnost uchycení za sedlovku atd. Jinak recenze lidí nevypadají zle (na ten levnější).

              0 0
      • MlokCZ  

        Epos je aktuálně předraženej jak píšeš a dostupnost bídná (ale je, jak jsem dával v jiném vláknu dotaz, tak byl opravdu dostupný i ve variantě na dvě kola a dorazil), ale je to konečně opravdu propracovaný systém uchycení, kterým uchytíš opravdu cokoliv bez problémů (když to nevyjde za žádnou část rámu, což se v tomto případě stane asi jen výjimečně, tak vždy zůstane možnost za zadní kolo).

        Ten systém co má Easy Fold XT2 (a většina jiných slušných nosičů) je za mě prostě dost debilní. Prostě ta kombinace řešit kudy to protáhnout k druhému kolu, když se všude plete rám u fulla + tlumič a současně po protažení řešit, jestli to na karbonovém rámu blbých tvarů (zvlášť u ebiku) půjde upnout.

        Nosnost je u Easy Fold XT2 ok (stejná jako Epos), rozestup mezi koly o 3cm menší, ale i to je ok. Tedy je to jen o tom upínání. A maximální rozvor pro Easy Fold XT2 nevidím, ale tam čekám, že nejspíš problém také nebude (a půjde tam kola s rozvorem blížícím se 130cm).

        Je to podobné jako u těch na střechu. Tam taky můžeš vzít Thule upride a následně nemuset řešit, že něco nešlo upnout.

        0 0
      • Beery  

        Amen! Jen bych dodal, že v budoucnu Thule prodáš i za 70% nákupní ceny, pokud se k tomu člověk chová slušně. A i letitý výrobek pak spolehlivě funguje.

        Mám střešní 598 a už snad rok sleduju inzerce, jestli se neobjeví něco zajímavého na tažné, abych to vymenil. Ceny jsou ale fakt dost vysoko.

        0 0
    • Breakpain  

      Thule Epos ;)

      0 0
    • Tepicalf09  

      Kamarádka má podobnou, bez problémů.

      Bezpečnost je při tažení prvořadá, proto zvažte jakékoli další bezpečnostní prvky, které nabízí tažné zařízení Spinder Xplorer Plus. To by mohlo zahrnovat integrované zámky, reflektory nebo vestavěné osvětlovací systémy pro zvýšení viditelnosti a minimalizaci rizik.

      0 2
    • KarlosLTM  

      Ahoj, vyzkoušel jsem několik nosičů (i od Thule) ale každý měl slabiny. Nevěřím že by to u Eposu všechno odstranili. Mám ekolo, 130 cm rozvor, rám XL, kola 29" pláště 2,8". Buď to bylo krátký na rozvor a kolo koukalo z jedný strany ven, nebo byl krátký pásek a nešlo upevnit kolo, nebo byly kola tak těsně u sebe že jsem si je odíral, dokonce někde jsou i ty „univerzální“ žlábky mělký a pneu 29"x2,8" jsem tam neusadil.

      A dát za Epos 25 K se mi jako rekreačnímu nechce. Navíc ty zámky jsou dost fórový.

      Má někdo vyzkoušený třeba VeloSpace XT, nebo ProUserDiamant TG aby odpovídal výše uvedeným rozměrům?

      0 0
      • MlokCZ  

        Maximální rozvor máš u Eposu hned uvedený v základních parametrech a je 1350mm, takže 130cm bez problémů. Pláště má v popisu 3" (4,7" při použití popruhů Thule XXL Fatbike Wheel Straps). V reálu jsem ale to maximum nezkoušel (mám jen 2,6" a to ještě spíš podviživené).

        Mezera mezi koly je uvedená 25cm, což je nejvíce, co jsem u kterého nosiče viděl (třeba Easy Fold XT2 má jen 22cm).

        0 0
      • stan.zak  

        Vloni jsme brali tento, a spokojenost (viz můj příspěvek ve vedlejším vlákně).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.