• Lada1

    Plášť má extrémně tuhou patku. Při nasazování jsem zlomil 1 montpáku a museli jsme to nasazovat dva. Když ho chci sundat tak nejde skoro zastrčit 1 montpáka pod patku – natož pak vypáčit patku vně ráfku. Teďka ho potřebuji sundat a absolutně nevím jak. Mýdlování nemá vliv.

    ráfek shimano WHM965 plášť Rubena Racing Pro , montpáky umělohmotné

    0 0
    • lodyh  

      Jeee, Rubena Racing Pro, nasazovali sme ji 2 hodiny:-D Ale dolu šla sama, zajímavé…

      0 0
    • maxtor  

      Ha, Ha, mám to samé – XTR ráfek a bezdušák Rubena Charybdis Racing Pro. Je to jednoduché – polej patku v ráfku vodou nebo ještě lépe vodou s rozpuštěným mýdlem a spadne to skoro samo. Výhoda mýdla je ta, že když potřebuješ sundat plášť v terénu, stačí trocha vody z bidonu a jde to jak po másle.

      0 0
      • maxtor  

        A ještě obrázek, aby sis nemyslel, že jen hážu rozumy:-))

        0 0
      • lodyh  

        Stejně blbá guma. Přišla mi, poprvý sem s ni vyjel a vrátil sem se na prázdnym. Utíká snad na 10 místech. Teď čekám na reklamaci…

        0 0
        • maxtor  

          To jako žes koupil bezdušový plášť s dírou?? Ne, že bych se chtěl zastávat kvality plášťů Rubena, ale tohle??

          0 0
          • lodyh  

            Kdyby s jednou:-D Ale je to tak, na kupkolo.cz.

            0 0
            • maxtor  

              No a neutíká ti to přes špatně těsnící patku nabo špatně dotažený ventilek?? Mě se to pořád nějak nezdá. Taky mi utíkal zadek s novým pláštěm Rubena a už je to v pohodě.

              0 0
              • lodyh  

                Měl sem to ponořený v nádrži na vodu a bylo to krásně vidět. Vše jde z boku, jak si tou tam popisky toho pláště tak převážně z nich. Je to asi špatnej kus. Každopádně do týhle zkušenosti sem Rubeně věřil, ale teď nevím co si o tom mám myslet. Ty je jezdíš jak dlouho?

                0 0
                • lodyh  

                  *jak sou tam neumim psat:-)

                  0 0
                • maxtor  

                  Asi od 2 let:-))) S těma Rubenama jsem ještě nevyjel. Bike na těchto kolech čeká na dokončení (chybi mi rám). Obuté je to ale od podzimu a celkem obstojně to drží. Jak jsem už psal, utíkalo to přes patku. Samotná guma je naprosto v pořádku. Spíš mi ale vadí, že ty pláště celkem dost hází a přitom usazené jsou určitě dobře. Koupil jsem je společně se zapletenými koly. Jinak bych do Rubeny asi nešel.

                  0 0
                  • maxtor  

                    Já zase neumím číst, tak tu první větu vynech:-))))

                    0 0
                    • lodyh  

                      :-))) To vypada že každý kus je originál. Můj sice uchází, ale nehází:-) Taky už do Rubeny nepudu a doufám že mi z reklamace pošlou zpět peníze. Navíc mi přijdou hrozně těžké. Nobby Nic UST je téměř o 200 g lehčí, což je na jeden plášť docela znát.

                      0 0
                      • maxtor  

                        Tak tak, váží fakt hodně. V recenzích je ale celkem chválili. Jezdil na nich loni tým České Spořitelny, tak to asi takové šmejdy nebudou. Uvidím – až je projedu, budu chytřejší.

                        0 0
    • Palba  

      kdyz jsou s bezdusakama takove problemy, tak proc je pouzivate? dyt to ma jen nevyhody – blbe se sundavaj, furt to nekde unika, lepit to v terenu musi byt taky neco, cena je vyssi a vaha stejna. Nejak bezdusakum nemuzu prijit nachut, tak reknete, proc je mate? sam sem je nikdy nemel a presne tyhle auditka me utvrzuji v to, ze je nikdy mit nebudu. Jediny co beru, ze nejde cvaknout, takze to musi byt fajn pro profiky na kratkych tratich, kde se jede na krev a kdyz pichne, stejne konci.

      0 0
      • maxtor  

        Řešilo se to tady už několikrát. Ono „lepení v terénu“ by se ti stát moc nemělo. Buďto budeš vozit tmel přímo v plášti (ten by měl při defektu spolehlivě zalepit díry do 3 mm bez znatelného úniku vzduchu) nebo ve spreji jako to mám já. Pak stačí při defektu nasadit na ventilek, trochu jej pustit do pláště a dofoukat. Myslím, že nemá cenu to řešit – jezdit se dá s obojím.

        0 0
      • MlokCZ  

        Možná by sis tu měl o tom něco víc přečíst. Samozřejmě, že každý rozumný člověk do toho dá nějakou sračku, takže naopak, když píchne, tak se nic neděje a jen jede dál (maximálně uteče trošku vzduchu, než to tu díru samo zalepí, takže lehce dofoukne). Aby to ta sračka nezalepila, už musí být pořádný defekt, který by i u klasiky s duší znamenal většinou opravu pláště nebo nový plášť. Takže naopak třeba celý rok nemáš defekt žádný, místo abys lepil duše nebo měnil po každém trnu. I když teď už hodně lidí přechází na NoTubes. Je to lehčí než UST pláště, větší výběr plášťů (a ještě levnějších). Jediná nevýhoda je složitější manipulace při prvním nadavání, tzn. není to moc vhodné pro lidi, kteří každý týden střídají pláště. A v terénu se to samozřejmě nelepí, pokud je náhodou defekt, který to samo nezalepí (a že těch bude minimum), tak tam prostě dáš duši a je v tu chvíli stejně složité, jako bys měl klasiku s duší.

        0 0
    • Lada1  

      Takze jsem sel do servisu, kde mi to sundal chlapek montpakou od motorky – kovova delka ca 30cm. Asi si taky takovou koupim.

      maxtor – mydla jsem tam dal az az

      0 0
      • maxtor  

        Tak ještě je tu možnost, že ten plášť byl staršího data a trochu se zcvrkl, jak to guma má v oblibě. Je fakt, že Rubena na XTR je fakt hodně těsná a bez mýdla jsem s tím ani nepohl, ale s mýdlem to šlo fakt samo.

        0 0
      • lodyh  

        chudak rafek…

        0 0
      • Lada1  

        jeste mi bylo receno, ze Rubena je smejd a davat to na XTR je hrich.

        ano, ty plaste asi rok lezely nekde

        rafek nijak netrpel, ta montpaka je hodne siroka, takze nevytvari vetsi tlak

        0 0
        • lodyh  

          byla to takova vtipna poznamka az do te doby co jsem uvidel tvuj novy thread s nazvem XTR praskly rafek:-))) ne, sry, to skutecne vypada ze to neni od montpaky:-)

          0 0
        • maxtor  

          Mně se třeba třeba stávalo, že když jsem na silnici přehazoval duši, šlo to naprosto v pohodě. Jednou jsem lepil a plášť nasazoval až druhý den a šlo to o poznání hůře (Michelin Pro Race). Mydlinová voda mě ale ještě nezklamala…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.