nefunkční turistická navigace po nahrání tras (zkušenosti s Garmin Dakota 20)

14 nepřečtených
  • Lily-Brno

    Zdravím,

    třeba máte někdo podobnou zkušenost s gpskou a víte, jak nebo kde to řešit…

    Naposledy, když jsem si do navigace přidala několik nových tras (asi 30 gpx souborů uložených ve složce pro navigaci GPXNAV) a trasových bodů (cca 100 bodů v jednom souboru), tak se mi úplně sesypala. Po zapnutí se při načítání zasekne, nenajede ani do menu, nezobrazí mapu, ani se nespustí do režimu USB zařízení, takže sama už ani nic nesmažu :( Jinak po samotném nahrání bylo všechno ok, žádná hláška (plná paměť při nahrání těch pár kB nehrozí) a ukončené standardně přes „odebrat zařízení“. Napadá mě, jestli má Garmin nějaký limit pro počet tras nebo na počet bodů? Možná by se to nestalo, kdybych používala MapSource, ale pozdě naříkat.

    Navigaci můžu samozřejmě poslat na reklamaci, s čímž mám už „výbornou“ zkušenost, kdy jsem loni reklamovala nový přístroj, kterému nefungoval příjem družicového signálu – vyřešeno za úžasných cca 25 dní a jak jinak než výměnou.

    Takže mě zajímá, jestli někdo snad víte, jak z toho? :-) Příp. jaké máte zkušenosti s Dakotou nebo turistickými Garminy obecně. Já docela vážně přemýšlím, že pořídím raději nějakou jinou, primitivnější gpsku… (méně funkcí, méně důvodů se pokazit) Nějaké tipy?

    0 0
    • malej honza  

      Konkrétně s tímhle zkušenosto nemám, ale nešly mi rozchodit „custom maps“ na ogeronu a bylo to takovou blbostí jako nesprávná délka názvu souboru včetně diakritiky. Může to být podobná banalita.

      Napiš o tom problému přímo na uživatelskou podporu Garmin, mě tenkrát pomohli.

      0 0
    • DragON  

      Budu vařit z vody, to že odmítá načítat navigace může mít více příčin (moc bodů, poškozená data, možná i ta diakritika), spíš mě zaráží, že se nepřipojí k počítači ani přes USB. Zkoušela jsi resetovat počítač? Připojit na jiný? Nahrávala jsi data do navigace nebo na kartu? Zkusit vyndat kartu a pak připojit k počítači? Možností může být spousta a nezbývá než zkoušet…

      0 0
      • Lily-Brno  

        Nepsala bych na BF takový liebesbrief, kdybych několik takových pokusů neudělala ;-) naštěstí se zprovoznil support na Garmin.com (česká podpora si ani loni nedala práci mi odpovědět), kde jsem se doklikala k tomu, jak znovu nahodit USB připojení :-)

        Protože se to jiným majitelům Dakoty může hodit, tak tu je postup:

        A boot block will force the GPS to communicate with your computer. These instructions will only apply to mass storage devices: Oregon series, Colorado series, Dakota series, Montana series, GPSMAP 62 & 78 series.

        The below steps will walk you through the book block procedure.

        • Ensure the unit is powered off
        • Press and hold the power button down
        • Connect the device to the computer while continuing to hold down the powerbutton for at least 30 seconds

        Once the computer detects the mass storage device, then use myDashboard to update your device.

        A pak už stačí jen zkrátit názvy tras. Netuším, jak dlouhý by měl být název souboru, vše jsem zkrátila tak na max. 15 znaků. Pokud to někdo ví, tak ať se o to s námi podělí :-) a upravila jsem i přímo název tracku v gpsce (), stejně se zobrazuje jen 35znaků.

        A bodů mám nahraných nějak 115 a jede to, takže v tom zakopaný pes nebyl…

        0 0
        • kolombo  

          Skoro si myslím, že by stačilo bez mezer a češtiny, ale rozhodně blbuvzdorná je konvence z MS-DOS, tj. osm znaků, pak tečka a přípona na tři znaky.

          0 0
    • se-se  

      zkoušela jsi vyndat paměťovou kartu? Pokud je krešlá tak to je tím.

      0 0
      • Lily-Brno  

        Zkoušela a tím to nebylo. Navíc i přemýšlím, k čemu ji tam mám, když do navigace jde nahrát stejně jen 1mapa – když importuju přes MapSource cyklotrasy, tak se mi automaticky přepíše turistická :-( Ráda bych si to jen přepnula volbou map v gpsce, ale nějak to prostě nedomysleli (mám tam jen nějakou zbytečnou na celý svět a 1 dle vlastního výběru)

        0 0
        • Martin  

          nevím jak u tvého budíku, ale edge umožňuje mít dvě mapy – jednu v paměti přístroje a druhou na kartě. možná to má tvá navigace stejně.

          0 0
        • Bender382  

          A jsi si tím jistá? V Oregonu můžeš mít map kolik ti dovolí paměť, Dakota je novější takže bych se hodně divil kdyby to fungovalo takhle blbě.

          0 0
        • knihomol  

          Mám Oregona 550t a tam to funguje tak, že mapy jsou na paměťové kartě. U Dakoty to bude podobné. Do paměti přístroje se nahrávají jen body a trasy. Na kartě je vytvořený jen jeden soubor GMAPSUPP, ale může obsahovat tolik map, kolik se vejde na kartu. Mapy se vyberou v MapSource, ten z nich vytvoří jeden soubor a ten nahraje. Pak si v nastavení mapy v navigaci vybereš, které mapy chceš vidět a které ne (zapnutí/vypnu­tí mapy).

          0 0
          • jakub_kencl  

            Mám Oregon 300. Abych nemusel mít mapy v jednom balíku a mohl si je nahrávatt či mazat jak je libo, tak je vždy nahraju přes mapsource do Oregonu, pak přejmenuji a přesunu na kartu. V Oregonu mám jen autoatlas ČR a turistickou ČR a na kartě pak jednotlivé státy evropy, které bych mohl potřebovat :-)

            V každém profilu mám (mohu mít) pak zapnutou jinou mapu.

            0 0
        • claid  

          historie.. je to tady, Map Source dělá soubor gmapsupp.img ten si ale můžeš přejmenovat na třeba cechy.img a pak nahrát další mapu, přejmenovat, nahrát další mapu… co se vejde. Taky používej soubory.kmz a soubory.jnx nejsi omezená jen .img

          0 0
        • kolombo  

          Musíš současně nahrát obě mapy, pak se uloží do jednoho mapového souboru a jsou tam společně. Jinak nahrání další mapy maže tu předchozí.

          Nebo ta finta s přejmenováním IMG s mapou, ale to já neznám, moje GPSka to neumí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.