• zahorsko

    Ahoj,existuje nějaká spolehlivá cykloturistická a turistická navigace pro android.Pokud ano, tak dají se naplánovat na PC trasy,které přenesu a dle toho pojedu.V podstatě se mi jedná něco na způsob Garmina. Se zaznamenáním výsledků, grafu a pod.Něco jako do mobilu sportstracker.

    Díky

    0 0
    • jIrI___  

      Trasu si naklikám na cykloserveru, exportuju gpx do telefonu, ve kterém mám nainstalovaný Locus včetně map a jedu. Jen ta free verze Locusu tuším nezaznamenává grafy apod., na to mám Sports Tracker.

      Nedávno se tu řešilo takřka ta stejná věc a je u toho dost obsáhlé vlákno.

      0 0
      • zahorsko  

        Můžu se zeptat,co máš za telefon? Přemýšlím o koupi nového, event, jaký používáš držák?

        Díky moc

        0 0
        • jIrI___  

          Nevozím telefon na řidítkách. Ještě jsem se naštěstí nedostal do fáze, kdy bych jen tupě čučel na telefon a nesledoval značení, odbočky, atd. :). Telefon mám vždycky v batohu/kapse a vytahuju ho jen když si nejsem nějakou cestou jistý nebo na křižovatkách. Takže ho používám čistě jen na orientaci a záznam trasy, ne na plnohodnotné navigování (to si kvůli výdrži baterie při zapnutém displeji nedokážu ani moc dobře představit).

          0 0
          • had_zachau  

            +1

            0 0
          • Loner  

            po všeobecně známých a značených trasách to stačí. Pokud se staneš krajinářem a budeš zkoušet neznačené a třeba jenom na leteckých snímcích viditelné cesty a cestičky tak nebudeš stačit sundávat a nandávat bágl s mobilem.

            0 0
            • jIrI___  

              Jak píšeš. Ale pro tebou popsané použití je obyčejný telefon nepoužitelný kvůli té výdrži baterie.

              0 0
              • saddik  

                Vozím mobil na představci v neoprenovém armbandu a v pohodě přes něj zmáčknu odemykací tlačítko, takže baterka drží a když nevím, nemusím zastavovat :) Fakt doporučuju

                0 0
                • jIrI___  

                  Nejsem závodník, rád si zastavím a odpočinu :)

                  0 0
                  • saddik  

                    Taky nejsem závodník, ale zastavovat mě se*e :) Taky když se jede v grupě a vedu (což je většinou), tak zastavuju nerad, protože někdo začne jíst, někdo se začne převlíkat, někdo něco štelovat a z půlminutové zastávky je rázem pauza na oběd a člověk se pak nikam nedohrabe.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      To chápu. A proto jezdím nejraději sám.

                      0 0
                      • capis  

                        Já také a bez navigace, klidně si vytáhnu mapu, když si nejsem jist, jinak trasu nastuduji předem, nebo se toulám a nechávám to náhodě.

                        0 0
            • Lister  

              Není lepší objevovat naslepo, pak se ztratit, bloudit, brodit, prosekávat, nadávat, zase se najít a pak doma vymýšlet výmluvy, proč jedu tak pozdě???

              S navigací to nějak ztrácí to hlavní kouzlo.

              0 0
              • had_zachau  

                S navigaci muzem doma zkoumat, kdes bloudil :)

                0 0
                • madcat  

                  Na to mám v horní kapse batohu GPS datalogger, kterej vydrží běžet mnohem dýl než by běžel smartphone s permanentně zapnutou navigací. A když už teda fakt nevím kudy kam, tak si ten smartphone z kapsy vyndám a podívám se, kde to sakra vlastně su zablouděnej.

                  0 0
                  • had_zachau  

                    Tak ja samotny mobil vytahuju, kdyz je fakt nouze a nevim kudy, vzdy na pozadi me bezi endomondo na zaznam, kdyz jedu nekde, kde to neznam, doma pokoumam, kde ze sem to byl :) A co se tyka vydrze, kdyz sem mel origo ROM v telefonu a mel pusteny zaznam trasy pres MyTracks, tak sem bez nabiti nahral i klidne dve 10 hodinove trasy :)

                    0 0
      • MirosPikos  

        +1

        0 0
      • M@C  

        S Locusem souhlas, taky jsem ho zacal letos pouzivat, vytvoril jsem si sve offline mapy (btw. trivialne jednoduche, si nadavam ze jsem se do toho nepustil driv), a ani si nenaklikavam trasu do gpx, proste se doma podivam kudy a po jake barve chci cca. jet a do Locusu koukam jen kdyz si nejsem jisty kudy jet dal.

        A na zaznam tras mam Endomondo Pro.

        0 0
        • MirosPikos  

          Tak nějak :) Až na to endomondo, nahrávám rovnou v Locusu :)

          Jinak dneska je Endomondo za 5,– na marketu :) Pro jistotu jsem si ho koupil, co kdybych ho snad někdy využil. Stejně tak jako mraky dalších aplikací za uplynulé 4 dny. Dneska od devíti nebo desíti bude nová a poslední sada zlevněných aplikací v rámci 25 miliard stažených aplikací.

          https://play.google.com/…e25_billion?…­..

          0 0
          • Sugar67  

            Na Locus se chystám za dlouhých zimních za večerů – zatím se mi nechce do tvorby map.

            Zatím jsem nepřišel na to, proč na kole používat NAVIGACI. Mapy jo, to je jedna z nejužitečnějších věcí na chytrých telefonech, ale navigaci na kole nechápu. Pokud jde o trackery, tak momentálně používám STRAVA, který je jednoduchý, má fukce které potřebuju a jednoznačně nejmíň žere baterku (a to výrazně).

            0 0
            • Palo TT  

              Zalezi na tom, ako definujes pojem navigacia. Mobil mam sice na riaditkach, ale osobne tiez nepouzivam navigaciu v zmysle sipky, ktora ukazuje smer. Ale zobrazenie tvojej aktualnej polohy na mape (pripadne aj s pripravenym GPX trackom) v mobile je tiez navigacia.

              0 0
            • MirosPikos  

              Mapu vytvoříš celkem rychle, to si nemusíš nechávat na zimu :) A nebo jsou hotové mapy ke stažení. Ať už OpenStreet vektorové, které by snad měly být legální. A nebo ShoCart, které už legální nejsou, ale k sehnání jsou. Když si chceš udělat vlastní mapy, bohatě postačí aplikace Mobile Atlas Creator s vhodným Addonem, který otevírá další možnosti.

              Ale možná to všechno víš a já se pouze opakuju :)

              Jinak také používám mobil s Locusem jen jako návod kudy kam, když už jsem na lesní cestě, kudy běhají pouze srny a cesta dál mizí v borůvčí a bažině :) Pak je dobrý vědět, kterým směrem se vydat, aby člověk natrefil zas na nějakou pěšinu, kudy se dá nějak projet.

              0 0
              • Loner  

                jaká verze MOBAcu a jaký Addon? Já jsem zachytil 1.9.4 – je něco lepšího? Já tam bohužel mapové zdroje sám neumím dodat. dík

                0 0
                • MirosPikos  

                  Tento addon

                  Verzi používám vždy poslední.

                  0 0
                  • Loner  

                    díky, mám ho, dobrý je, že jsou tam i hory v Rakousku. Taky vám u těch nových chytrých telefonů přechod ze standby do aktivního režimu po skocích? Já mám starou Nokii se Symbianem a když mám nastavený větší detail mapy, tak po ťuknutí na tlčítko mě napřed skočí kurzorový kříž někam a teprve při druhém ťuknutí doskočí čára tracku. Používám Trekbuddy.Je to telefonem (2005) nebo se dá urychlit chytrým nastavením Settingu v TB? Dík všem za odpověď.

                    0 0
            • MaPa  

              Jde o to že NAVIGACE je dost široký pojem. Ve smyslu autonavigace včetně přepočítání trasy to používá na bika skutečně jen málokdo.

              Ale např. pro zahraniční dovolenou nebo i prostě vejlet v neznámém/do­poručeném terénu, kdy si předem naklikáš zajímavé okruhy a pak na každém rozcestí nemusíš tahat mapu a zkoumat kudy dál je to fajn věc. V podstatě pak před sebou nevidíš jen mapu, ale mapu s linií předplánované trasy a jedeš buď po ní nebo jedeš něco co tě zrovna napadne (od pohledu se ti líbí) a na linii se třeba vrátíš o kus dál.

              Důvod proč to používat je, že se nemusíš tolik starat předem o to aby sis to celé pamatoval, jedeš průběžně a navíc můžeš i třeba vědět jak jsi na tom časově – v kolik cca budeš doma při dodržení trasy. Nějaké přeplánování během vyjížďky se pak nekoná, prostě začneš kdyžtak používat jen samotnou mapu, v závěru pak už jen třeba přímou linii na cíl/ubytko.

              Za sebe teda musím říct že skoro u každé vyjížďky se mi čas věnovaný předklikání trasy vrátí menšími prostoji během vlastní vyjížďky a ve výsledku si to můžu užít víc.

              Osobně používám Oruxmaps s mapami z MOBACu nebo převedenými z Ozi Exploreru. Plánování klikám v Ozim nebo ve SportTracksu, snad jednou nebo dvakrát jsem do dělal v cykloserveru. Telefon vozím na řidítkách.

              0 0
            • M@C  

              Ty mapy si nenechavej na zimu, ikdyz jsi to nikdy nedelal tak je to otazka 10 minut. Jak pisu, nadavam si ze jsem se k tomu neodhodlal drive, taky se mi nechtelo a sral jsem se s Mapy.cz…

              Jinak pekne popsany navod na vytvoreni map zde

              0 0
              • Sugar67  

                Dík za odkaz, určitě ho využiju, ale teď se skutečně snažím využít posledních teplotně příjemných dnů na vyjížďky. Ono ve své podstatě skutečně mapy využívám až v teple v hospůdce. Buď trasu dobře znám, anebo si ji předem naplánuju. A pokud náhodou v lese zabloudím, tak jenom díky nedokonalosti mapy ;-) Takže pak zůstává jenom nabrat nějaký směr a držet se ho, dokud nenarazím na cestu.

                0 0
        • gargamel  

          v čem tvoříš mapy? V MOBAC?

          0 0
          • M@C  

            Jj MOBAC, podle navodu co jsem dal o par prispevku vyse, je to pohoda…

            0 0
      • saddik  

        Totéž, jen používám Orux (s offline cykloatlas mapami). Umí i základní grafy, ale já stejně vždycky exportuju gpx tracklog a uploaduju ho na SportsTracker. Na známých trasách, kde nepotřebuji navigovat, loguji rovnou aplikací SportsTracker.

        0 0
    • ¨MZ  

      Existuje něco taky pro Windows Phone 7.5? V Marketplace jsem na nic nenarazil.

      0 0
    • Kuc4  

      Ahoj, používá tu někdo nějakou aplikaci pro iPhone, kde se dá naplánovat trasa?

      Díky

      0 0
      • mtucek 1  

        Ja pouzivam Galileo do ktereho jsem natvrdo nahral czech topo- nutny jailbreak. Planovat neumi , ale umi zobrazit pozici na podrobne mape.

        0 0
        • Kuc4  

          Díky, ale jailbreak nechci. Snad najdu něco použitelného bez odemykání :-)

          0 0
    • black.horse  

      Má někdo zkušenost se SmartMaps? Nebráním se placené verzi, pokud by uměla fungovat Offline a fungovala dobře…

      0 0
      • MirosPikos  

        Aplikace bude fungovat zajisté dobře, jde především o podklady.

        Jinak pokud vím, SmartMaps programoval člověk, co vytváří Locus. Jako lepší varianta mi proto přijde koupit Locus, který podporuje i koupené mapy SmartMaps :) Locus se neustále vyvíjí, na SmartMaps se tak intenzivně nepracuje.

        0 0
        • black.horse  

          jj, Locus se mi taky líbí, jen pokud se nepletu, není v české modifikaci, nějakou základní AJ umím, ale počeštěné aplikace jsou mi prostě pohodlnější…

          0 0
          • had_zachau  

            vzdy je locus ceska aplikace :D

            0 0
          • MirosPikos  

            :) Ten se povedl, ale hlavně že už máš teď jasno. Locus je skvělej. Já ho doporučuju kudy chodím. Ale on si to fakt zaslouží a za tu cenu? Není o čem přemýšlet. Ale radši ať ti ho doporučí někdo jinej, odemně to už přestává být objektivní.

            0 0
            • had_zachau  

              okey, se pridam. Locus pouzivam uz pres rok, tehdy sem ho kupoval jeste kolem 60 kacek. Vyuzivam ho na kole a na kesky. Klady uz byly pospsany vyse … :)

              0 0
              • M@C  

                Locus doporucuju :-)

                0 0
              • jIrI___  

                V čem se liší placená verze od free (když pomineme reklamní lištu)?

                0 0
                • Chiron  

                  Tu je srovnání… http://www.locusmap.eu/…/pro-vs-free?…

                  Pro mě je asi nejpodstatnější v tuto chvíli zbavit se reklamy a ten widget by byl taky fajn. Teď sem čekal, jestli nebude v té akci a bohužel, ale i tak za plnou cenu je to super app a asi si ji koupím. Jen by to chtělo i tu cykloturist mapu od SmartMaps, ale to už je tuším někde kolem osmi stovek, to se asi spokojím i z mapou z cykloserveru :)

                  0 0
                  • intoxica  

                    Používam rok orux maps, mapy si robím v Mobacu. Mobil Android, teraz som kúpil sony xperia acro s 4,3," display batéria cez 1900mAh výdr veľmi slušná a vodotesný čo je super hlavne v daždi. Tiež to nosím v ruksaku mám vtom natiahnuté mapy a používam to namiesto papierových. Mám len zapnutý záznam trasy a ak to vyexportujem ako súbor kml dá sa to krásne pozrieť kde som jazdil google earth. Vžy rozpošlem partii. Teraz sme sa vrátili z Rumunska a Moldavska podarilo sa mi spraviť v Mobacu staré ruské vojenské mapy aj s vrstevnicami a veľmi to pomohlo, lebo také mapy s a z tých oblastí sa nedajú vôbec kúpiť. Odporúčam ísť do tejto kombinácie. Inak dá sa aj navigovať ak si vytvoríš dopredu trasu ale fakt je to blbosť treba si terén užívať a používať to ako elektronickú mapu ak nevieš kade. Inak cykloatlas mapy sú úplne super sú tam značené turistické aj bike trasy a na šumave v lete som vyskúšal, nemalo chybu.

                    0 0
                  • MirosPikos  

                    +1 :)

                    Locus si zaslouží podporu, třeba že to vyvíjí mimo jiné i jeden Čech :)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.