• scota

    Netušíte někdo jaký je typ náboje je použitý u RB IQ Team 2011? V zadním kole mi podivně křupe a potřeboval bych vědět jak náboj servisovat. Jedná se o základní kola Remerx Masterdisk 7320.

    0 0
    • Tina  

      A čo na tom náboji chceš servisovať? Ak potrebuješ vymeniť tie čínske ložiská čo si tam nechávajú montovať za kvalitnejšie, tak si prečítaj čislo ložiska a kúp kvalitnejšie.

      0 0
      • scota  

        Do dnešní doby jsem servisoval akorát Shimana s konusama, tak bych chtěl vědět jak demontovat a případně čísla ložisek, abych si je předem koupil ;-)

        0 0
        • Tina  

          Číslo ložiska nájdeš priamo na ložisku ;)

          Demontuješ tak, že najskôr vyklepneš koncovky náby (dlhou tenkou tyčkou, alebo priamo zadným rychloupinákom) a potom vyrazíš osu a nakoniec samotné ložiská.

          0 0
    • SPORTBILI  

      Mám ty samá kola mě to také křupalo(jako by tam byl nějaký písek)ale zdálo se mi že je to v ořechu tak jsem ho rozebral vše ok,ale křupalo to dal a asi po 100km to samo přestalo,u mě to začalo po cca 60km vyjíždce v pěkným deštíku.

      0 0
    • MysoK  

      Ja mam tie priplatkove 7325 a je v nich zapleteny Novatec D712SB. Zo zadneho kolesa sa koncovky nevyklepavaju, ale vysrobovavaju. najdi si servisny manual a rozober to. Mne hned v prvej sezone praskol hlinikovy orech, podarilo sa mi ho vyreklamovat. Da sa vsak kupit aj ocelova nahrada.

      0 0
    • scota  

      Měl by to být náboj D342GCC. Na povolení jsou nejlepší dva konusové klíče č. 17. Nejlépe sundat velkou matici u brzdového koutouče a pak vyklepnout ložisko u kazety ranou gumovou paličkou přímo na osu. Nakonec osou vyklepnout ložisko u brzdového kotouče. Ložiska jsou tam 6000 (D=26,d=10,b=8). Osa má jemný závit M10×1. Pozor přední nába má ložiska 6001 (D=28,d=12,b=8).

      0 0
    • scota  

      Bude to spíš D142SBT, protože D342GCC je podle rozkresu klasický typ s konusy a kuličkama ;-). Na předním náboji je z jedné strany osy imbus 5mm, což ulehčuje demontáž.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.