• jerryx

    Jsou dve moznosti, jak si na vylet vozit vodu a jine potreby. Bud si koupite klasicke bidony a tasky na naradi na ram nebo si poridite vychytany bagl jako Camekbak nebo Hydrapak. Jake reseni pouzivate vy a proc? Nasleduji moje postrehy…

    Batoh (vyhody): Vetsinou pobere vice vody nez dva bidony; Mate ho porad pri sobe; Nemusite na ramu vozit zadnou dalsi zatez (dat si na 8kg vazici silnicku 2litry vody a dalsi tasku s naradim je narez), coz zlepsuje akceleraci.

    Ram (vyhody): Mate lepe odvetravana zada; Je to mnohem levnejsi (obycejny Camlebak stoji pres 2.000,– Kc)

    Anketa: Kde vozite veci?

    0 0
    • MlokCZ  

      Jak taková váha na zádech místo na rámu může zlepšovat akceleraci, to mi tedy vysvětli. Jiná věc je hraní si s bikem v technickém terénu, tam pro některé situace typu třeba zvednutí kola ke skoku není jedno, kde ta váha je. Ale akcelerace?

      0 0
      • honza.biker  

        Pri zrychlovani se nescita hmotnost kola a jezdce – uz se to tu parkrat resilo a byl o tom i clanek ve Velu myslim..

        0 0
        • R-A-D-I-U-S  

          F=m*a

          kde „F“ je síla která je potřebná pro zrychlení „a“ tělesa o hmotnosti „m“ .

          A „m“ je součet váhy kola a jezdce, to nevokecáš :-)

             
          0 0
          • honza.biker  

            Tady je celkem jasne napsany, ze to co pises plati jenom pri rovnomerny rychlosti… Btw zkus se nekdy project z batohem na 10kg biku a pak bez batohu na 13kg biku…

            0 0
            • MlokCZ  

              Tam právě není napsáno ale ani slovo, co by potvrzovalo tvoje tvrzení a tedy jasné to není ani trochu. Ani ta podržená věta o součtu hmotností, tam ro pro zrcyhlení neplatí právě kvůli rotačním částem kola, proto to nejde sčítat úplně vše jako celek. Ale my se nebavíme o celku, ale pouze váha jezdce x váha nerotačních částí.

              0 0
              • honza.biker  

                Kvuli rotacnim castem? Je tam psany ze se nescita hmotnost jezdce a KOLA – celeho kola, ne jen rotacnich casti…

                0 0
                • pepek  

                  Právě jsi vymyslel perpetuum mobile. Gratuluji!

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Ten článek tuhle problematiky prostě vůbec neřeší a jen zmiňuje doslova: „Za povšimnutí stojí, že dokud nezrychlujeme, vyskytují se hmotnosti jen v součtu m+M“. To je pravdivá věta, ale rozhodně z ní nemůže dělat závěry, jaké děláš.

                  R-A-D-I-U-S už to napsal jasně a tak to platí, to je translanční část pohybu, k tomu by se ještě přičetla roatční část pohybu pro obě kola a tím by se dostala celková síla potřebná pro dané zrychlení. Pokud to chceš dál řešit, tak podej fyzikální důkaz, jinak to nemá cenu.

                  0 0
        • MlokCZ  

          Vyjímka je pouze pro rotační části, tam je navíc třeba řešit i tu rotaci. Láhve, posedlové brašničky, pumpičky a další podobné věci na rámu většinou ale moc nerotují :-)

          0 0
        • MlokCZ  

          A pokud vim, tak se tu nikdy nic takového neřešilo, tedy pokud to nepleteš s koly (tedy s tím, co rotuje).

          0 0
          • jerryx  

            Clovece takovej odbornik na valivej odpor plastu Schwalbe a takhle tapes :))). Selskym rozumem to moc pochopit nejde (proc lehky kolo lip jede).

            0 0
            • zichis  

              jakej je rozdíl na rovině jsem nepoznal, ale ve strmým stoupání se mi jasně ukazuje jako výhodnější mít tu zátěž na zádech. Když jedu vestoje s báglem na zádech, tak tu jeho váhu využiju pro silnější zatlačení do pedálů. V případě krátký stěny na kterou se musím vyškrábat střídavou technikou (zvedám střídavě sebe a kolo) tak tam je to myslím úplně jasný.

              0 0
        • ememem  

          nezvyknem byvat nejako moc ironicky ale v tvojom veku by si si este piatacku fyziku pamatat mohol.

          0 0
          • honza.biker  

            Vsechno se neda pocitat vzoreckama ze skoly (aspon ne ze stredni a zakladni)…

            0 0
    • baboon  

      No jestli má někdo 8kg silničku,tak ho 2000 za batoh asi nezabije..:) Jinak vozíval jsem batoh,ale neskákalo se mi s ním dobře,navíc mě po něm občas bolely záda..Což teda mohlo být i batohem..Ale teď mám pití a pumpu na rámu a lepení a pár imbusů v sedlovce a jsem spokojen..Navíc se mi s tím lépe skáče, batoh mi lítal na zádech a nebylo to ono..:( Samo když jedu někam dál na výletní trasu,tak beru na jídlo a víc pití batoh nebo ledvinku z běžek..

      0 0
      • pitos  

        Jestli ti batoh lítal na zádech třeba při skákáni tak jsi měl blbý batoh neho sis ho neuměl řádně na zádech ukotvit.Dobrý a správně usazený batoh se mi na zádech nehne v žádne situaci.

        0 0
        • baboon  

          Možná jsem použil moc nadnesené slovo „lítal“..:) Rozhodně se mi líp prasí bez něj..:)

          0 0
          • pitos  

            Že se ti jezdí lépe bez něho je už jen tvoje věc.Pokud ale jezdíš náročnější terén a nepoužíváš orig páteřák tak dobrý a správně připevněný batoh ti jeho funkci alespoň částečně nahrazuje,to si je při technickém ježdění také třeba uvědomit.

            0 0
        • Lišák  

          Tak nějak. Dříve jsem měl Axon Brook. Ten na zádech neseděl úplně optimálně a tochu se posunoval.Nebyl špatný, to ne, ale po tom, co jsem koupil Boll Bedouin už vím co to znamená dobře sedící batoh.

          0 0
          • pepek  

            Musíš někoho požádat, aby ti na ohnutých zádech vytvaroval ten hliníkovej bazmek :-) Pak to sedí, jak ulitý.

            0 0
            • Lišák  

              Hliníkovej bazmek jsem šteloval. Tam problém není. Špatné je uchycení spodní části popruhů. Ty by bylo potřeba přišít ke spodku batohu. když jsou jen provlečeny, tak se na nich batoh posunuje ze strany na stranu. Aspoň mně jo. Nikdy jsem se k tomu přišití nedostal, ale mockrát jsem o tom přemýšlel ;-)

              0 0
    • papla  

      koupil sem si kamel na silnicu ale po dvou vyjizdkach sem zjistil ze me ten batoh nici dres(zacal se zmolit)  takze ted jedine bez kamelu :(

      0 0
    • pitos  

      Tady bude hodně záležet na způsobu ježdění který preferuješ.Pokud člověk více tíhne k technickému ježdění, tak je nesmysl aby si na bike připevňoval nejaké taštičky či bidony.Ovlada­telnost kola je důležitější a vše tedy přijde na záda.

      Pokud jezdec preferuje klidnější netechnické ježdění,či výletní XC tak je celkem jedno zda tam ten bidon či nějakou brašnu veze.

      0 0
    • bagr84  

      Ted uz vse na zadech…

       
      1. muzu vzit mhohem vic vody, ale hlavne nemusim zastavovat abych se bezpecne nalil, v dusledku piju mnohem casteji mensi davky
      2. muzu vozit i veci ktery bych si jinak nevzal
      3. teziste vic vzadu
      4. nic mi na ramu nevisi, nic mi neprekazi vzit kolo pripadne na rameno (musim kolo vzdy snaset a vynaset 7 pater po schodech).
       

      A batoh mi na zadech nevadi, zada ma sitovany a problemy se zaparovanim nemam.

      0 0
      • Lišák  

        Se Ti nevleze do výtahu? Bych raději vyndal přední kolo a sedlovku, než se vláčet 7 pater. Mně se vejde do výtahu i AC. Bez rozebrání.

        0 0
        • bagr84  

          nevleze a nevadi mi to, uz sem si zvykl. Aspon se protahnu, nez na kolo sednu.

          0 0
          • heretik  

            Copak dolů to ještě jde, ale vláčet kolo nahoru po celodenní vyjížďce, to je teprv otrava.

            Mě se naštěstí kolo do výtahu pohodlně vleze (i s vozíkem s dítětem :-P)

            0 0
            • bagr84  

              jak rikam, nevadi mi to :)

               

              Obcas sou ale neprijemne situace, napriklad kdyz si nekterej z najemniku dela novou kuchyn a pres chodbu se neda projit bo tam stoji lednice a na ni sporak…

               

              Nebo treba vcera, dojel sem tak zasranej ze sem musel nahoru bosej, na rameni kolo a v druhe ruce tretry vazici s bahnem asi 8,5 kila, do toho jeste vzdycky kdyz nejakej kus blata upadl, zacouvat a vratit se pro nej :)

              0 0
    • Smazaný účet  

      já nerad jezdím s batohem, i camel mám ale nebaví mě ho po každé vyjížďce čistit, pokud jedu jen na 2–3 hodiny tak si dám pití do bidonu, nářadí do podsedlovky, do kapsy, batoh si beru jen když v něm chci vézt oblečení na víc (např bundu, triko s dl. rukávem, návleky…)

      jinak camel si beru jen na delší celodenní výlety, a ty ještě často doplňuji i o bidon na rámu.

      PS: jo a píše se to CAMELBAK, ne camekbak ani camlebak :)))

      0 0
    • jIrI___  

      Když jedu vyjímečně na nějaký celodenní výlet (párkrát do roka), beru batoh. Jinak se snažím všechno nacpat na rám nebo do kapes dresu.

      Pití – většinou jeden 0,7 l bidon (ve velkých vedrech 2), není problém v případě potřeby zastavit někde u hospody nebo studánky a doplnit. Navíc se mi z bidonů pije mnohem líp než z hadičky camelu, asi síla zvyku :)

      Jídlo – rohlík se salámem a tatranka se vejdou do kapes dresu

      Nářadí – pumpička na rám, lepení+montpáka do kapsy dresu, občas vezmu i duši a připevním ji někam na rám, multiklíč ani žádné ostatní nářadí s sebou nevozím

      Telefon, nějaký váček s drobnýma na kofolu a popř. i PDA s GPS mají svoje místo v podsedlovce.

      Bez batohu se cítím tak nějak líp a navíc mě to nenutí tahat věci, které bych za vyjížďku nevyužil, byly by zbytečné a jen zvyšovaly váhu batohu.

       
      0 0
      • RUR  

        Hm :-D, a pak takovej expert stojí na kraji u cesty a somruje centrklíč, nýtovačku,  štípačky, šestku, osmičku, nebo hůř desítku imbus, trubkovej klíč k dotažení kontramatky v pedálu, nebo něco s pomocí čeho by dostal zpět vylítlej čep z šaltru. To jen co si vzpomenu za poslední půlrok  a na žádnejch HC trailech. Že ty krámy nevozím po kapsách je nabíledni. Osobo nezodpovědná :-D

        0 0
        • pepek  

          16 let jezdím se třema (dvěma) inbusama, centrklíč už teď taky nevozím a nýtovačku jenom s batohem a vždy, pokud nebyl fest zlomený rám,  jsem dojel dom (nebo k autu). Desítku inbus? Si děláš srandu? po dotažení objedu barák a eště to přitáhnu-to se prostě nemůže povolit. Na co štípačky? Domácí příprava je základ.

          0 0
          • RUR  

            Fakt nedělám, štípačky byly zatím největší „bizár“- vyčesnýj dráty u kazety nešly postiženému prostě vyndat- důvod byl šaltr v drátech. Osobně jsem akorát párkrá potřeboval klíč na upínáky- nevozím ty samovypadávací legrace a občas holt zadefektím, no .   Nýtovačku taky furt někdo řeší- já holt takové ukrutné síly nemaje řetězů tak zhusta netrhám. Taky za to dílem zřejmě může to, že když v lese potkám maníka oděného do nejrůznějších strakatých temových oblečků an kope do kola za mnoho desítek tisíc korun, vždy se zeptám, jestli náhodou nepotřebuje pomoc, nebo jestli ho tak rozrušil nějaý nepěkný údaj na jeho tepomměřiči:-) Nicméně, sám jsem si již vypěstoval poměrně solidní stihomam, tak to sebou vozím všechno.

            0 0
            • drtyc  

              a na silnicku jedine s heverem a rezevnim kolem?

              0 0
            • zichis  

              přidáte mistře ještě nějakou veselou historku z bikování na vysvětlení toho velikýho imnbusu? :-) Jediný místo kde by se dal použít jsou kliky s inegrstahovákem, ale ani tam není nezbytně potřeba. Tak už mě nenapadá, co s tím chtěl kdo co kouzlit.

              0 0
              • MlokCZ  

                No co kdyby třeba potkal po cestě někoho, kdo by chtěl domazávat Mavic ořech. Je ale fakt, že by pak taky měl vozit i Mavic olej :-)

                0 0
                • drtyc  

                  desitka imbus? kliky? sedlovka-sedlo? mozna jeste uhel predstavce, ale tam je tusim spis 8 nebo dokonce 6?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Na představci jsem viděl největší 6tku, ale většinou je to jen 5tka nebo 4ka, u sedlovky to samé, tam jsem taky viděl max. 6tku. Možná, že existuje něco s 8čkou, ale s 10tkou dost těžko.

                    0 0
              • RUR  

                Pán je znalec :-D, kdosi mi tvrdil, že bez dotažení té vrchní matice se mu neustále povoluje ta spodní. Nicméně, nevím, neznám, nepoužívám, a tohle ssebou opravdu nevozím, ale bylo mi líto, že jsem mu nepomohl. Taky už po mě lidi chtěli svého psa ( Hostýnky), manželku ( kdesi za Tišnovem ) a 29 palcovou duši ?!? Jsem holt milý, přívětivý a budím důvěru i u dětí :-D

                0 0
    • jerryx  

      Zalozil jsem tuhle anketu, jelikoz se s kamosem hadame. Jezdi hlavne na silnici a tvrdil mi, ze musi mit poradne odvetravany zada a za to mu stoji mit bidony na ramu (ma prave nejakou 8kg potvoru). Argumentoval taky tim, ze zavodnici zadny bagly nevozej a vodu si davaj na ram.

      Mne stejne v dobe takovejch zalezitosti, jako jsou tyhle cyklobagly, prijde nestastny vozit veci na ramu, zvlast kdyz jde o poradny kolo.

      0 0
      • fíha  

        Noo to ano, ale zavodnikom pitie furt podavaju taki otravni ludia okolo cesty, niektori dokonca aj z pomalovanzch aut!

        0 0
    • matts1  

      Já jsem to taky dřív řešil, že pokud jsem jel jen na hodinku nebo dvě, tak nařádí a duše v podsedlovce, pumpa a bidon na rámu a camela jen na delší výlety. Teď ale musím vozit i doklady a prostě víc věcí, takže mám všechno v batohu.

      Plus je určitě, že uvezu víc vody, věci tam mám pořád, jako malou lékárničku, nářadí, duši, pumpu, většinou sebou něco na oblečení. Záleží to dost na batohu, vozím deutera s tím rámovým odvětávacím systémem, a i když mám v batohu min tři kila, většinou víc, tak už o něm ani nevím a na zádech drží super i při techničtějším ježdění.

      0 0
    • t29  

      Batoh na zádech mi při ježdění vadí, takže osobní věci (mobil, peníze, oblečení, svačina, foťák) nacpu do kapes dresu a věci ke kolu (bidony, nářadí, rezervní duše atd.) nacpu na kolo do košíků a podsedlovky. Na dálkové trasy beru víc jídla, pití a oblečení v brašně na nosiči.

      Jestli má kolo 13 kg, 17 kg nebo 23 kg, mi zábavu nezkazí.

      0 0
      • Ricci  

        Ty sa vobec nepotis? Neviem si predstavit,ako by vyzeral moj mobil a ine veci napchate v zadnych kapsach dresu tak po 3–4 hodinovom vyjazde,myslim,ze mobil a fotak by som mohol za chvilu zahodit…

        0 0
        • Krocan  

          a od čeho sou uzavíratelný vodotěsný sáčky?:-)

          0 0
          • Ricci  

            jo tak to potom jo :-)

            0 0
          • Lišák  

            To jsem zkusil jednou. Mobil se v něm normálně zapotil. Tak nevim. Od té doby mobil vždycky do batohu.

            0 0
            • Krocan  

              tak to potom nevim…já to tak vozím a nemám problém:-)

              0 0
              • Lišák  

                Možná to bylo tím, že jsem ten mobil zabalil doma, venku bylo chladno, pak se zase ohřál od zad… Prostě byla tam zkondenzovaná voda :-/

                0 0
            • Wojtek  

              stačí normálně vzít (svačinový) sáček a dít tam mobil a zatočit, a vocas obtočit kolem mobilu

              tak to dělám,a nikdy ve vnitř mokro

              0 0
              • Obi-wan  

                No jistě použít se dá lecos,tohle ale opravdu funguje v klidu

                0 0
        • Majklos  

          Tak presne s timhle jsem mel taky problem. Poprve jsem si dal fotak do zadni kapsy dresu cockou k telu a pak jsem pred focenim musel utirat orosenou cocku. Od te doby davam cockou ven. I kdyz, nedelam si iluze, ze se ten fotak uvnitr nerosi. :(

          Davat je do sacku je sice peknej napad, ale v realu by me asi nebavilo pred kazdym focenim vybalovat.

           
          0 0
        • t29  

          :)

          0 0
          • matts1  

            tak taklhe bych jet nemohl, jednak už na polovině dresů kapsy nemám :o) no ale i na tom zbytku bych to takto nikdy nevozil, to by mě vadilo. Ale je to každýho věc :)

            0 0
          • goofy  

            To je teda pekna zhovadilost, ale kdo chce kam :-)))

            0 0
          • bagr84  

            nevytahuje ti to dres?

            0 0
            • t29  

              dres to zvládá a mně aspoň netáhne na záda :)

              0 0
              • Ricci  

                Len aby sa ti dres nezamotal za chvilu do zadneho kolesa :-)

                0 0
          • DaSnail  

            zlatý batoh 8o)

            0 0
      • pitos  

        voziš věci v kapsách dresu?…sem si myslel že už je to spíše  historie nebo ještě možná tak záležitost silnice:)

        0 0
    • Mamut  

      Kazda hmotnost na chrbte sa prenasa cez prdel. Pri 4kg na chrbte (2L vody, batoh sam nieco vazi, + nejake somariny navyse) to sice necitit hned, ale verim, ze po 100km sa to prejavi. (preco sa asi montuju nosice na bike a nejazdi sa s batohom? 20kg sa prejavuje okamzite). Na ram tiez zavesim 2L vody, navyse tym posuniem tazisko vody o 1m nizsie. A v Brdoch som uz videl miesta, kde sa flaskou dala voda nabrat a vakom tazko.

      Ze je batoh vychytany, este stale fyziku nepopiera. Stale to bude vetrat horsie nez bez neho a ziadnej akceleracii nepomoze.

      0 0
      • Ricci  

        No podla mna na ram viac ako 1,6 l vody nedas ( 1l bidon plus 0,6 l bidon)

        0 0
        • Mamut  

          Bezne nosim, 2×1L Isostar. A keby vyrabali 1.3L tak sa vojdu aj tie, aj ked asi by to potom uz chcelo hlbsie kosiky. Nie kazdy jazdi na detskej kolobezke.

          0 0
          • Ricci  

            No do 18" ramu na vysku 1L flasu nedam,ale ja sa uz s tym nejako psychicky vyrovnam…

            0 0
        • drtyc  

          jeste muzes zkusit tahat misto bidonu 1.5l petku pokud nemas malej ram.

          0 0
          • Mamut  

            Z tej ale za jazdy neucucnem bez toho, aby som neolizoval prach a blato. Pouzivam Isostary s krycim vieckom.

            0 0
            • t29  

              potřebný vršek s krytem dodá láhev od 0,7L Mattoni Sport, nebo něčeho podobného

              0 0
    • fíha  

      Na cely den batoh, nechce sa mi to cistit, takze na kratke jazdy lahev, na kratke jazdy do robky batoh bez vaku na vsetky strasnedolezite blbosti.

      0 0
    • Skunkey  

      ja jsem zjistil, ze bez batohu neumim poradne ani chodit :-D jsem jeste „skolak“ takze batoh nosim temer kazdy den a tak sem s nim nejak srostly, na biku piju hodne a tak vozim jeden bidon a vodu v batohu, tam mam i nejaky jidlo, naradi, vetrovku, fotak mobil apod. batoh osim i kfdyz jdu treba pesky  a byl by temer prazdny, nesnasim veci v kapsach na tele nebo v tastickach na biku, hrozne to v nich chrasti a s batohem jsem si tak nejak jistejsi, uz jsem trefil zadama sloupek plotu a mel jsem batoh nacpany nejakou mikinou a tak se mi nic nestalo, kdybych ho nemel…

      0 0
    • michal xtr  

      nevím na co batoh. Já hodím bidony na rám, pumpu taky, duši,mobil,klí­če,lepení,mont páku, náhradní bombičku do kapsy a nic víc nepotřebuju :)

      0 0
      • Blindworm  

        Presne tak, cim min s sebou taham tim lip. S batohem bych vozil zbytecnosti :)

        0 0
        • lendl  

          Prepacte pani, ale mohli by ste si trochu rozsirit pohlad ludi jazdiaci na biku. Nie kazdy jazdi iba par hodin okolo baraku. Ked sa vydate na celodennu touru vacsinou je rano a vecer teplota o dost ina ako cez den. Aj ked vystupate o tisic metrov vyssie vacsinou sa klima dost podstatne zmeni. Takze treba vozit aj nieco na oblecenie. Castokrat cely den nie je moznost ziskat stravu. Takze aj nieco pod zub. Aj vydat sa na cely den len s bombickou je dost adrenalin. Takze to je odpoved na otazku „nevim na co batoh“.

          0 0
          • kubad  

            přesně tak

            0 0
          • Biker jak Pes  

            Minimálně jednou za rok jezdím z Opavy na Praděd, po silnici však. Nikdy jsem tam z batohem nejel, stačí nějaký ten banán, pár tyčinek a dva bidony do rámu. Není problém kdekoliv na benzínce zastavit a nabrat vodu. Pokud vyloženě nestojím každých 10km na půl hodiny, tak nevidím důvod tahat sebou tolik jídla. Většinou zastavuju až na Pradědu a pak až doma… :P

            0 0
            • hribik A1  

              a jazdis sam? a od rana do vecera, alebo len v peknych a teplych letnych dnoch od jedenastej do siestej? lebo to je jaksi dost rozdiel…ked idem sam, tak to dost nerad zastavujem pred krcmou alebo benzinkou, len ked sa uz inac neda. maju to tam neskutocne predrazene, a hlavne musim nechat bajk vonku a nevidim nan. tiez je ine, ked ides rano ked je trebars 11 stupnov (cez den 32), alebo s tym, ze sa mozno vratis az v noci, a ked ides niekedy v priebehu dna a ked sa este pred vecerom planujes aj vratit…

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Jezdím sám, párkrát vyjedu s někým, ale to jsou vyloženě krátké tréninky. Na cestách už mám vytipované místa, kde můžu nabrat vodu a na kolo vidím nebo ho beru s sebou. Samozřejmě, pokud je hnusně, tak nic na celý den neplánuju. Takže oblečení taky moc neřeším, pouze nějaký ten návlek nebo vestu. Ráno v létě, pokud je 15 st. se to dá to hodinu než se oteplí vydržet. Ale tady se asi budou rozcházet názory na celodenní akci. Pro mě je celý den kolem 6 hodin. Pro tebe až do tmy… :)

                0 0
                • zichis  

                  musím uznat že jseš docela otrkanej. Vyjet s takovou výbavou si dneska troufne už jen málokdo. Samozřejmě vídám dost lidí co se taky nechcou s ničím tahat, ale obvykle to nahradí svazečkem bankovek. Což teda není žádnej kumšt, spíš známka mastňáctví. Ty si dovedeš poradit za každý situace i bez peněz.

                  0 0
                • fousek  

                  No myslim ze podstatnej rozdil je v tom ze nekteri jedou na vyjizdku a nekteri jedou na trening. V tom bych videl hlavni rozdil mezi batuzkarema a ramarema.

                  Ono je celkem zajimavy resit kazdej gram na kole a pak na nej navesit skoro 2 kila vody.

                  0 0
                  • hribik A1  

                    sak aj s nakladnymi autami sa robia vselijake strasne veci, len aby tam potom toho mohli viac natrepat :-D

                    0 0
          • Mamut  

            Samozrejme, ze existuju dni, kedy sa na ram zmestit neda, ale stale mi pride lepsie to v tom pripade kombinovat A davat tu najtazsiu vec – vodu na ram.

            0 0
    • nobody  

      vozím jen batoh s vakem, pokud tedy jedu sám, když jedu s prckem, tak batoh + malá láhev s Kubíkem na rámu :)

      0 0
    • siafu  

      vozím už postarší Camelbak Lobo, vody s sebou normálně beru tak 1 l, v zimě daleko míň a v létě zase trochu víc:) Pak v něm mám nějaké imbusy, lepení, monpáky…, pumpičku, duši, mobil a jídlo. V dresu vozím jen klíče a kapesník. Dávám tam jen čistou vodu z vodovodu, takže zbytek jen vyliju a nacedím novou… nějak víc to čistím až jednou za čas, ale moc ne. Další batoh bude opět Lobo.

      Jinak mi přijde divný dávat takovou „zátěž“ na těžce odlehčovaný bajk pod 10 kg

      0 0
    • vinnca  

      ja vozim fåasku a lekarnicku s vercajkem na ramu nebo mam takovy nosic  i pro cykloturistiku, kde dam bagy, jsem rad, ze mam volne zada, ale kdyz jsou bagy narvane, tak se uplne zmeni teziste´…ted uvazuji o nejakem batuzku na zada a bagu pod sedlovku, tak snad si na to zvyknu. samozrejme tech batuzku je plna prdel, ze nevim, kterej vybrat:))

      0 0
    • goofy  

      Bagl.. Bez neho si zivot nedokazu predstavit.. A to nemluvim ani o tom, ze kdyz jdu na freeridy, tak sebou na baglu tahal integralu, chranice, atd.. Dohromady to ma k 8 kilum :-) S baglem chodim vsude a jezdim vsude.. Nesnasim veci po kapsach

      0 0
      • fousek  

        presne jako ty, jen tu integralku vetsinou menim za fotak, ale i tak ten batoh vyjde vahove podobne

        0 0
    • Biker jak Pes  

      S batohem nikdy. Užiju si s ním, když se vracím ze závodů, tak nevidím důvod, proč se s ním tahat ještě na tréninku. Od toho jsou snad kapsy a košíky na bidony do rámu… :P Když jsem v civilu taky si neberu batoh abych si do něj dal peněženku a mobil … :)

      0 0
      • Mamut  

        Když jsem v civilu taky si neberu batoh abych si do něj dal peněženku a mobil … :)

        A tak to ja zase kabelcicku Vaude Wizard Air 24+4 nosim v civile vlastne furt.

        0 0
      • jerryx  

        Nojo, ale v civilu nelitas po lese 50km rychlosti…

        0 0
      • Krys  

        Tak to ja nosím v civile rupsačik prakticky všade. Peňaženka, nabíjačka pre mobil, pilník na nechty, lieky na alergiu, ibalgin, zopár náplastí, pixlička orbitiek, niečo na čítanie (Ikarie, Pevnost, knižka),  niečo z dlhým rukávom medzi tričko a mikinu, špáratka, slnečné okuliare, vreckový plán Prahy, krém na ruky, krém na papulu, pero, náhradné cigarety, 2 náhradné zapaľovače, nožík, občas notebook a keďže teraz často navštevujem zubárku, tak aj zubokefa a zubopasta. :)

        Na bajk mám camelbak s inou, menšou sadou „nevyhnutných“ vecí. Nemám tam napr. krém na ruky, čítanie atď. ale zato tam mám nejaké inbusy, náhradnú pätku, šušťačku, zopár monočlánkov a najnovšie aj takú malinkú lopatku. :))

        0 0
        • hribik A1  

          citanie sa na bajk moze hodit, hlavne v lete, ked byvaju burky. raz som takto ostal trcat tri hodiny v jednej zastavke autobusu v bystrici pod lopenikem, a silny dazd nie a nie prestat. sice ma chvilu bavilo sa nan pozerat, ale na tri hodiny to predsa len uz chcelo aj nejaku inu zabavu…

          0 0
          • Krys  

            Hm, tak to by sa hodili aj náhradné cigarety. Asi prehodnotím obsah camelbaku.

            0 0
        • Biker jak Pes  

          Zkus si domů pořídit skřině nebo poličky. Hodí se to a alespoň nemusíš s sebou tahat tolik krámů… :))

          0 0
          • Krys  

            Ale ja mám doma skrine a poličky. A neťahám so sebou krámy. Všetko sú to užitočné veci a každú z nich občas potrebujem.

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Párátka ? Nabíječka ? Pilník ?

              Ok… nebudu se hádat … :D

              0 0
              • Krys  

                To, že ty nevidíš žiaden využitie pre tie predmety, neznamená, že ich ja nepoužívam.

                Napríklad ten pilník. Kvoli gitare si udržujem na troch prstoch pravej ruky mierne dlhšie nechty. Občas sa ale stane, že sa mi nechet zlomí, napr. pri bowlingu, potom je taký pilník na nezaplatenie. A nehovoriac o tom, že to na dámy robí skvelý dojem, keď nemajú po ruke pilník a ja im ponúknem svoj. Pilník. :)

                0 0
              • jIrI___  

                Párátka jsou náhodou hodně užitečná věc :). V peněžence vždycky pár jednotlivě zabalených párátek nosím, není nic horšího než kus masa nebo něčeho podobného uvízleho za zubem.

                0 0
                • Ricci  

                  Aj to je riesitelne,staci mat protezu,dobre sa cisti :-)

                  0 0
            • fousek  

              Nejvic z toho obsahu ti zavidim tu Ikarii, Pevnost a knihu:-)

              0 0
              • Krys  

                Ale to sa dá bežne kúpiť (knížka dokonca spolu s Pevnosťou), teda aspoň ja to tak robím každý mesiac. :) Bez toho si neviem prestaviť každodenné dochádzanie do práce.

                0 0
                • fousek  

                  Ja vim ze se to da koupit, ale proste vzdycky nezbyde cas na nakup a nebo pak penize na predplatny, ale prijde den…

                  0 0
                  • Krys  

                    Ja to nemám predplatené. Kupujem si ich už zopár rokov. Vlastne odkedy som v Prahe, neušlo mi ani jedno číslo Ikarie (teda zopár mi chýba, lebo som dobrák a požičiam). Potom som začal kupovať aj Pevnost, bo mi Ikarie nestačila. Už je to rutina, vnútorne hodiny samé oznámia, že už je čas.

                    0 0
                    • fousek  

                      V pb tech trafik co ma Ikarii moc neni a taky tam nebejva vecne takze kdyz nahodou si reknu ze bych si ji moh koupit tak zjistim ze ji nemaj. Predplatny sem mel, ale v nejake tezsi chvilce sem ho nezaplatil a od ty doby ho nemam

                      0 0
        • Rychlej turista  

          Nějak mi tady chybí elektrický holící strojek. Ale ten se dá strčit do kapsy.

          0 0
    • kwaker  

      mě vyhovuje teda vozit vodu raději na zádech, hlavně proto, že batoh mám pořád, vozim s sebou furt něco, jídlo oblečení foták, doklady.....prostě hromadu věcí, ktery bych jinak nikam nedal a když už mam ten batoh, tak raději vodu do něj, aji díky tomu, že mam vodu furt u rypáku, tak víc vypiju, to je pro mě asi největší výhoda.

      0 0
    • hribik A1  

      veci mavam v batohu (alebo v taske), ktory je polozeny v kosi, a v nom este uviazany dvomi do kriza natiahnutymi uvazovacimi gumami, takze odtial nevypadne ani na hrboch. pokial je to co i len trochu mozne, robim vsetko preto, aby som na chrbate nevlacil vobec nic. je to pre mna nepohodlne

      p.s. vcera som v takej taske viezol z mitic 24 kg vody zakryte reflexnou vestou (ako analogia k plachte na navese kamionu)…ono to kupodivu aj zrychlovalo :-D

      0 0
      • Ricci  

        Zrychlovalo dole kopcom,ovsem o to menej brzdilo :-)

        0 0
        • hribik A1  

          dostacujuco. brzdit by to vedelo niekolkonasobne viac, nez som s tym brzdil, aby som zbytocne nenarusal stabilitu nakladneho vozidla a plynulost jazdy. v brzdnej drahe nebol zas tak vyrazny rozdiel oproti nenalozenemu

          0 0
    • lamzor  

      len tak na okraj.

      minuly tyzden som kupoval hydrapack a nasiel som Hydrapak Big Sur za dobru cenu – 1350kc (napr na Slovensku v obchode chcu 80euro).

      http://www.bartsport.cz/…apak-big-sur?…

      maju 3 posledne kusy a akcia trva do konca mesiaca.

      0 0
    • karliner  

      vždycky jsem přemýšlel, proč spousty bikerů na maximálně jednodenní výlet vozí kletry téměř expedičních objemů…

      tak už jsem si udělal obrázek :-)

      btw – Jura Rákoncai kdysi na otázku, jak mu na několikatýdenní expedici do Himalájí může stačit 80 litrový kletr odpověděl: „co nemám, to nepotřebuju…“. Z toho by se řada místních bajkrů mohla (měla) poučit :-)))

      0 0
    • weekend warrior  

      protože batoh nosím všude, i když v něm nic nemám, tak na zádech. Batoh mi na zadech sedí dobře, ale snad pokaždé když se rozjedu, tak hned zastavuju, abych si zapnul bederák, na ten nějak zapomínám:-)

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Sám poslední dobou používám Axon Brook. Malý, 8L batoh. Sedí velice dobře. Začítky byly takové nic moc, člověk si musel bederní výstuhy krapet poohýbat, aby vše sedělo.

      Nemám v něm vak. Vždy vozím petku. Pokud jedu na větší výlety. Stačí si dát do batůžku svačinku + pití a je klid. Pokud je to ještě větší výlet, spíše na délku trasy, tak petku dám do držáku v rámu a jídlo do batohu :) Vyřešeno:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.