• Dzany

    Tak jsem začal pokukovat po značce GHOST a to samozřejmě po celoperu. Ta značka se mi líbí jak designem tak i dostupnými cenami. Máte někdo s touto značkou zkušenosti?

    0 0
    • Marccoo  

      nemám,ale líbí se mi taky

      0 0
    • kyjosek  

      Mám hardtail, je to německá značka. Kola se začala vyrábět začátkem 90 let ve waldsassenu v bavorsku. Nyní se jejich kola také montují v Chebu. Na této značce jezdí olympijská vítězka sabine spitz. Kvalitou i vzhledem jsou kola velmi podobná také německé značce cube. Avšak nejsou ještě tak masově rozšířená, možná v okolí Chebu , kde je prodávají všichni. Při koupi tohoto kola neudělaš žádnou chybu. Když se ti líbí není co řešit.

      0 0
      • miki  

        Hezky jsi si vychválil kolo :-).Ale vážně  kolo má i můj syn i když jsem přímo ve fabrice kupoval jen rám a stavěl kolo.Trošku je divnej průměr sedlovky a i komponenty na kole zn:Gid nejsou zrovna špička.Ale jinak je to krásný kolo co se Vyrábí v Německu .Svařuje ,lakuje i montuje ve Waldsassenu.

        0 0
        • kyjosek  

          dík ještě abych to pomlouval, když to kolo miluju. Možná jsem to špatně napsal v tom chebu by se měla montovat část kol, jinak ano fabrika je ve waldsassenu. Nějakou halu mají na okraji města když se jede od chebu a další moderní, kde bude asi i vedení je v prostoru nákupní zóny mezi aldi a edekou. Jinak komponenty GID jak pišeš nebudou to nejlepší. Ale koukni se na kola za 20tis. kdo tam dává ritchey wcs. Já budu kupovat představec i řídítka easton 50. Sedlovku jsem zatím neřešil budu muset na ten průměr kouknout, že by tam měli nějakej atypicky rozměr?

          0 0
        • Martin111  

          Zdravím, taky uvažuji o koupi ghosta, sice asi o třídu níž,ale za ty prachy celkem hodně muziky.

          0 0
    • nnoe  

      Myslím, že je to dobrá volba. Velmi pěkný design, slušný ceny a kvality bych se rozhodně nebál. A navíc to není žádná masovka…já bych do něj klidně šel :)

      0 0
    • daymaker  

      Mám tenhle kousek http://www.mojekolo.cz/…ost-amr-5500. Najeto přes 2200, zatím bez jediného problému. Nižší cenu oproti ostatním „profláknutým“ značkám si taky vysvětluji tím, že kola jsou známa zatím více pouze v německém pohraničí. I když tady už to taky začíná… Německo se pro mne rovná preciznost. =) Mohu jen doporučit…

      0 0
      • Dzany  

        Presne, protoze mam nemecke auto, a je precizni, tak to vidim i u kol. Proto o nem uvazuji. A to kolo je nadherny. Co vidlice a co tlumic? Neni ta vidla zvejkacka? :o)

        0 0
        • daymaker  

          Tu preciznost mám i odzkoušenou. Makal jsem v Německu na škole 3 léta po sobě, tak vím. =) Jinak tlumič 4 stupně propedalu, a regulace tlumení, takže to chvíli trvalo, než jsem to vyladil, ale teď je naprosto parádní. Akorát citlivý a ani nezhoupne při větším propadu. Při šlapání mi připadá akorát, pravda nemám zkušenosti třeba s FOXEM. Jinak kolo je bráno jako AM, tzn. že vidlice je držák jako blázen. Nebojím se na ni ani pořádně skočit, je to „masiv“. Nežehlí na začátku kroku jako ostatní vyhlášené „citlivky“, ale říkám jako AM naprosto ideál.

          Jinak pokud uvažuješ o XC kolu třeba na závody, tak letošní vyšší modely RT už se začaly dělat s FOXAMA a zatím tady v okolí ohlasy velmi pozitivní.

          0 0
    • black.horse  

      Jezdím už druhým rokem AMR, kupoval jsem jen rám s tlumičem a stavěl z dílů… rám bez potíží, jediná vada na kráse v podobě nestandartního průměru sedlovky vyřešil výstružník a ubrání z 31,2 na 31,6mm a je po starostech (vnější rozměr je jako u jiných rámů s 31,6dírou). Rám má spíše kratší horní rámovku a není to žádnej chrt, spíše pohodlnější kolo, charakteristika zadní stavby je dosti lineární, až degresivní, vřele doporučuji s progresivnějším tlumičem aby se nepropadal do zdvihu zbytečně moc. Osobně za tu cenu spokojenost, dobrý poměr cena/výkon.

      0 0
      • kyjosek  

        tak jsem si na svém ghostu změřil sedlovku a má 32mm tak jsem rovnou změřil i ostatní kola v garáži – kellys 30mm – spešl 31 mm chtěl bych sedlovku easton a ta ma 30,9 tak by to nemél být problém ta původní sedlovka je v rámu i při povolení objímky celkem natěsno, takže s tou 30,9 by neměl být žádný problém

        0 0
        • black.horse  

          hehe, čím jsi to měřil? krejčovským metrem?:-) napovím Ti nejběžnější rozměry: 31,8–31,6–30,9–27,2 toto jsou nejběžnější rozměry a jsou na desetinky, nezkoušel bych moc zaokrouhlovat, hlavně u karbonu:-) (Specialized bude imho na 99% 30,9 – takovej USA standart mi přijde… ). jinak nahoře u ubjímky se může průměr sedlovek malinko zkreslovat, díky deformacím způsobeným při dotahování a povolování…

          0 0
          • miki  

            Tak mýho kluka Ghost má sedlovku 31,6 a když urval šroub a zbytek postrácel tak byl problém sehnat sedlovku.Nakonec jsem musel koupit zase GID od Ghosta.Ale je to už více let zpátky.

            0 0
            • black.horse  

              to bude muset hodně let zpět… na 31,6 jsou sedlovky od levných (600kč) po drahé (3000kč) k sehnání v ČR bez obtíží…

              0 0
            • MlokCZ  

              To je divný. 31,6 je už roky jeden z nejčastěji používaných rozměrů.

              0 0
              • miki  

                Joo je to 5 let ale prostě místí prodejci tenhle průměr neměli.

                0 0
          • MlokCZ  

            Ghost musel mít nějakou dohodo s Cubem o používání nestandardních rozměrů.

            U Cuba u AMSka do modelu 06 zase dávali skvělý rozměr 31,4 (od 07 už naštěstí 31,6). I když pořád lepší 31,4 než 31,2. Do těch 31,4 jsem nakonec 31,6 sedlovku nakonec narval (ale určitě bych tam nenarval každou, měl jsem kus, který byl tolerancí u spodní hranice a i tak tam nešla úplně snadno, jsem zvědav, jestli tu sedlovku ještě někdy z toho rámu taky dostanu ven).

            0 0
          • kyjosek  

            jak jsi to uhádl – jasně , že krejčovskej, jakej jinej taky. Ta moje sedlovka by měla souhlasit 32mm – co si tam teda můžu dovolit narvat, aby mi to v dirce neplandalo :-)

             

            ta sedlovka je tam fakt narvaná fest

            0 0
            • black.horse  

              odhaduju, že 31,6… ale řídil bych se udaným rozměrem od výrobce (proto to udává) ale pokud tam máš něco narvaného násilím, je tu riziko deformace vnitřních stěn a tedy i rozměru. zkus šupléru (ehm pusuvné měřítko) a změř, co tam máš narváno a porovnej s údajem výrobce…

              0 0
              • kyjosek  

                za chvíli na to kouknu – ta sedlovka je tam od výrobce

                0 0
                • kyjosek  

                  Tak se omlouvám za mystifikaci – jak se říká jednou pořádně měř a pak povídej

                   

                  teď jsem změřil 31,6mm – kouknul jsem se i na stránky výrobce a ono to kupodivu sedí

                  bohužel některé kola Ghost např. AMR mají sedlovku 31,4mm

                   
                  0 0
      • Majkrosoft  

        souhlasím, v poměru cena/výkon jedna z nejlepších značek, navíc v Mojemkolu sleva 5% na ISIC takže se poměr ještě vylepšuje :)

        0 0
      • tomoun  

        MOOOC HEZKKY KOLO.DÁ SE TENHLE RÁM KOUPIT U NÁS,POPŘ. KDE?

        0 0
        • miki  

          Nevím jestli se dá koupit v čechách tento rám ale ve fabrice by se dal ,ale asi to bude už letošní s jinou barvou.

          0 0
          • tomoun  

            UŽ JSEM NAŠEL GHOST.CZ JESTLI MAJÍ I RÁMY NEVÍM .PSAL JSEM JIM

            0 0
            • Martinson  

              Na Sportlifu mě řekli že samostatný rámy ne, prej by to kazilo image značky. Se mi taky nelíbilo provedení detailů na rámu, koupil jsem rám jinej.

              0 0
    • Michell  

      Mám silničku a lebedím si :D Ale je to stavěný na rámu kterej sem sehnal náhodou..

      0 0
      • dancing dog  

        Ty silničky od nich se mi líbí a nepřijdou mi ani drahý…jestli někdy zhubnu a nebudeto kůli nádoru žaludku a nebudu bát, že podemnou praskne, taxi taky 1 silničku od nich pořídím, do tý doby do jistí ocelovej fort a cross… .-)

         

        Jinak ta značka je mi sympatická, na Chebsku a německý straně hranic – Waldsassen a okolí snad na ničem jinym se nejzdí než na Ghostech, od prcků až po veterány…

        a ve přímo ve Waldsassenu se dají pořídit celkem lacino…

        0 0
        • stan.zak  

          :- ) no, tolik jsem jich v okolí zase nepotkal…

          Adresa je ducha v D je Klärwerkstrasse 5, Waldsassen

          https://www.fahrrad.de/…en-4137.html

          Ale dá se koupi i třeba ve Fabry Radsporthaus , Marktredwitz

           
          0 0
          • dancing dog  

            ale jo, je jich tam fakt celkem dost, aspon co sem viděl,  že tam nejezdim zas tak málo…

            za odkaz díky, se zájmem na to mrknu, v marku, kam jezdim celekm často, se taky mrknu..

            jestli já si to RBčko měl vůbec pořizovat .-)

            0 0
    • C.A.C  

      Rok jezdím AMR Lector 9300, manželka má dámský Miss AMR 7500 a jsme absolutně spokojení.V létě jsme absolvovali 14ti denní Gardu a rozdíl proti minulému pobytu s pevnými koly byl poznat.Kupovali jsme je v kamenné prodejně Mojekolo v Kobeřicích.Pokud se týká rozměru sedlovky, u dámského modelu se uvádí 31,4, myslel jsem, že to je překlep, ale je to tak – viz stránky Ritchey. GHOST můžu jen doporučit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.