• timi

    Dobrý den,

    vybírám nové kolo po šesti letech. Teď mám Fuji Tahoe z roku 2003 ve velikosti 17 (,5?). Zaujalo mě kolo Ghost SE 6000 ve velikosti 17,5. Jen si ho nemámm kam jít vyzkoušet. Měřím 169cm a od země k rozkroku mám 77cm. Můžete mi někdo prosím zkusit odhadnout jestli mi bude? Domnívám se, že ano. V geometrii mají uvedeno stand over height 690mm, jen mi podle obrázku nepřijde, že je to měřené v místě kde se nad rámem stojí.

    Tomáš

    0 0
    • Roxyman  

      Mám ten samý rám (EBS1) a při mé výšce 172 cm mě rám velikosti 44 (17,5") plně vyhovuje. Takže bych řekl, že při Tvé výšce to bude adekvátní velikost rámu.

      0 0
    • timi  

      Dobrý den,

      kolo Ghost SE 6000 už mám možnost koupit přes eshop jen jako testovací. Prý má najeto asi 500km. Dávají na něj slevu z 21500 na 18000. Vyplatí se to koupit? Nejsou to pro mě malé peníze. Nerad bych se něčím napálil a pořádně nevím na co si mám dát pozor. Testovací znamená, že to na zálohu půjčují lidem co si ho chtějí koupit? Předpokládám, že po 500km bude asi řetěz v půlce životnosti? Rád bych slyšel názor od někoho zkušenějšího než se pro něco rozhodnu.

      Tomáš

      0 0
      • majtan.l  

        Ahoj, Řetez asi bude potřeba po chvilce měnit. Ale to jsou 300–400kc. Možná už budou trošku opotřebovanější pláště. Jinak by stim nic bejt nemělo. V tvém případě seženu někoho kdo tomu trošku rozumí a du se na kolo podívat.

        0 0
        • timi  

          Nemám se tam jak dostat a až na mou přítelkyni nemám kamaráda co jezdí na kole. Navíc je to přes půl republiky. To kolo se mi líbí, ale žádný bližší vztah k němu nemám. Potřebuji nové a rád bych koupil ještě něco letos než budou nové dražší modely 2010. Na mých 1500km ročně je i toto až dost peněz si říkám.

          0 0
          • Kupko  

            Zdar kolo je opravdu jako nove,bylo jenom parkrat zapujceno.Zitra jdu do obchodu tak pokud tam jeste je tak ti ho vyfotim a poslu na tvuj email.Budes ale uctite spokojen bylyi to jedny z nejprodavanejsich modelu.Nicmene 44 bude pro tzebe idealni velikost.

            0 0
            • timi  

              Ahoj, dekuji. To jste vy co jsme se spolu dnes bavili po telefonu?

              Mel jsem bohuzel od pocatku, co jsem si koupil sve prvni kolo, s nim problemy a ani reklamace nepomohla. Tak se ted trochu bojim dalsi „vetsi“ investice.

              0 0
              • Kupko  

                Zdar ne se mnou ne bavil ses s nekym z obchodu.

                0 0
              • Kupko  

                Co se tyce reklamace a je uznatelna tak u nas neni s reklamovnim problem jsme hlavni dovozci kol GHOST do ČR tak ze vsechny kola jdou pres nas.

                0 0
                • timi  

                  U toho Fuji jsme mel problem s vibracemi od zadni kotoucove brzdy do ramu pri brzdeni. Dokonce to vzali bezplatne po zaruce do servisu, vytvorili tam nejaky dil ze slitiny, ktery mel kolem trmenu brzdy to nejak zpevnovat. Chvilku dobry a az se ojely desticky tak to zacalo zase. Kotouce jsem sundal a dal Avid SD 7. Nijak tohle ale reklamovat neslo. Tak se ted kotoucu malinko bojim.

                  0 0
    • ridebike  

      Zdravím, napiš mi na email. Vím o jednom SE 6000 17,5" novém a je to i v Praze. Kolo si můžeš vyzkoušet a uvidíš jak ti sedne.

      0 0
    • joukie  

      Ber ho určitě, můžu jen doporučit, přítelkyně ho má cca 14 dní a největší spokojenost. Hlavně SRAM řazení, to je balada. Já už rok jezdím na taky na DUCHOVI (HTX Actinum 5700) a nemůžu si ho vynachválit.. ;-)

      0 0
      • timi  

        Prima, dekuji za info.

        Tomas

        0 0
        • timi  

          Dobry den,

          nevim si rady a potreboval bych poradit. Predem bych chtel zduraznit, ze si na prodejce nestezuji. V dane situaci se zachoval solidne bych řekl.

          Koupil jse kolo GHOST SE 6000 jak testovaci. Pry mělo mit najeto 450km. Bylo zlevnene z 21tis. na 18. Ještě jsem na nem nemel moznost na nem vyrazit a zjistil jsem nedostatky. Protože tomu tolik nerozumim potrebuji se ted nejak rozhodnout co dal.

          Kolo ma ohnuty prostredni prevodnik. Při protoceni smajdal retez a tak jsem se na to podival a zjistil. Asi není problem vymenit.

          Vidlice ma podle me vakl. Když zablokuji predni kolo brzdou, vlozim prsty mezi vnitrni a vnejsi nohy tak se v sobe hybou. Porovnaval jsem to s 6 let starym kolem, které ma najeto 3 tis km a je na nem levna rock shox pilot a na ni tohle skoro není. Jen nevim jak ma vypadat uplne nova vidlice?

          Při protoceni slapkama dozadu to ma znatelne vetsi odpor nez u pritelkynineho novejsiho kola. Je to blbost, jen však netusim jestli je to problem nebo vlastnost?

          Kolo vezmou zpet aby se na to podivali.

          Nejsem tak nadseny cyklista, který meni po dvou letech kola a 18tis je pro me opravdu hodne. Zatím jsem z toho docela zklamanej. Koupe prvniho kola bylo ještě horsi, protože ram mel vadu, která nesla vyreklamovat.

          Nechci nikoho pomlouvat. Jen se nemam koho zeptat co mam ted delat. A potrebuji se nejak rozhodnout co dal az s nimi budu mluvit. Jake mam moznosti? Co si o tom myslilte? Jsou to velke problemy nebo nic vazneho?

          Tomas

          0 0
          • Volf  

            Můj názor je, že pokud ti ho vezmou zpět, tak bych neváhal ani chvilinku. Moje babička říkávala, že nikdo není tak bohatý, aby si mohl dovolit kupovat levné věci. Sleva 3 000 je sice hezká, ale když uvážíš, že budeš muset dát cca 700 ,– za novou placku a měnit pouzdra vidlice, tak ti z těch ,, ušetřených ,, peněz moc nezbude. A pak si vem jak lidi zacházejí s testovacími koly. Na testovacím kole děláš to, co by jsi si na svém nikdy nedovolil. Já bych si našel nějaké slušně osazené kolo s dobrým rámem v nějaké slevě, měl bych dvouletou záruku a hlavně jistotu, že to nikdo nikde neprasil. Dneska je trh přesycený a nechci tě urazit, ale v tom ochchodě jsi je nejspíše pobavil, protože ty 3 000 jsou cca 15 % a to je dnes málo i na loňský nový model kola.

            0 0
            • Volf  

              Jen pro demonstraci: http://www.bikeparkmost.cz/…-fuel-ex-55/

              0 0
              • timi  

                Diky za nazor. To je zase den:-(

                To kolo melo byt podle jejich nazoru jako nove. To uz by bylo podruhe co jsem se pri koupi kola napalil. Nejspis jsem moc duverivej. Zaruka na to je 2 roky. Predpokladam, ze cokoliv na tom budou delat tak bych nic neplatil.

                Snad to nejak rozumne dopadne.

                0 0
          • daymaker  

            Jak píše Volf, ta sleva je velice relativní… :-) Chce to pořádně prohlédnout ze všech stran. Druhá věc je, že já bych si třeba testovací kolo v životě nekoupil. Lidi na tom jezdí jako hovádka a podle toho taky pak vypadá. Nehážu všechny do jednoho pytle, jsou samozřejmě i vyjímky. Prostě kolo je miláček a tak se k němu musíme i chovat. A štěstí, že trefíš zrovna kolo na kterém jezdili jenom zodpovědní zkušení cyklisti, kteří ví, jak se k němu chovat…???

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.