• jefitko

    Zdravím všechny bikery,mám v plánu přejít z 26 na 29 a rozhoduji se mezi těmito dvěma modely:

    Canyon CF 5.9 (carbon) vidlice Rockshox Reba RL,přehazovačka Shimano XT,10S,přesmyk,kli­ky,brzdy a řadící páčky Shimano SLX,10S,kazeta Shimano Deore 10S,váha 11.1kg a Canyon AL SLX 8.9 (hliník) vidlice Fox 32 Float,přeha­zovačka,přesmyk,kli­ky,kazeta,brzdy,řa­dící páčky Shimano XT 11S,převodníky 36/26,váha 10.8kg.Jezdím tak 50%silnici a 50%lesní,polní cesty,výška 175,váha 72kg.Nejsem žádný závodník,ale hobby cyklista,ročně najezdím tak 3000–4000 km.Díky za názory a tipy.

    0 0
  • Cemik

    On ten přechod bude na 29 bude celkem kopacka, mas už neco vyzkouseno nebo jdes na slepo :-)

    0 0
    • minimus80  

      26->29 je kopacka v dobrom ci zlom ?

      Tiež zvazujem nový bajk na rame cannondale trail a nemam si kde 29 vyskúšať. Je my blbe ist si pýtať testovacku do kramu a potom si stavat svoj z eshopu.

      0 0
      • BB  

        jak pro koho, pro mě v dobrom, projedu v pohodě tam, kde jsem se na 26 bál. Ale to je strašně individuální.

        0 0
        • Pain  

          Přesně tak jak píšeš,jen me stále hlodá myšlenka jestli jsem nemel zustat radeji u menších,tedy koupit menší kola abych byl přesnější (27,5).Jsou momenty kdy mi tam proste ta obratnost a hravost trochu chybí.Jinak mi ten Canyon projede snad všude :-)Ale už ted vim ze dalsi full bude 27,5 a hlavně víc zdvihu.Teda pokud se mi podaří našetřit.Ale myslim ze nejsem sam kdo koupil 29 a pak si říkal sakra ze ja nevzal 27,5 :-) nebo jo??

          0 0
          • McBlacky  

            záleží jak na co, na XC je spíš dost lidí co mají 27 a drbou si hlavu že měli vzít 29, zvlášť u pevňáků.

            Ve středním zdvihu to je o tom co chceš 29 se 130–150 je už mega tank co odpustí hodně, 27 ve stejným je hravý kolo.

            0 0
            •  

              ano, já jsem si postavil 27,5 HT RB CRR a po dvou letech mi to nedalo a plánuju HT Crand Canyona 29 (jestli horší karbon či lepší hlínu ještě nemám rozhodnutý)

              0 0
          • BB  

            Pamatuji jak Havlena (majitel Authora) ve Velu říkal o 27, nepomůže a neublíží, ale jít do toho musíme, protože do toho jdou všichni.

            0 0
      • Cemik  

        Ahoj, ja bych určitě vyzkoušel než bych koupil, na silnici je to parada, v pohode stihaš a myslim že neni problem. V terenu taky pohoda, občas když se to moc roztočí, z kopce musíš dat bacha a brzdit, samosebou jak kdo :) Ovladatelnost je věc druhá, asi te to nebude limitovat nějak ultra moc ale když máš i velky rám tak už to je takový tančík :) Určitě doporučuju, sice už mam po sezoně ale tech +/- 4500km tento rok mi celkem ukazalo slabiny na druhou stranu pozitiva převladají. Když jsem zkoušel 27,5 tak jsem se citil ne tak jistě, možná to bylo tím že jsem zvyklý na něco jineho v kombinaci s menším rámem. Každopádně at už koupiš cokoliv, užívej si to a fun factor je to nejduležitejsi ne? :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.