mega svítivá čelovka "bez drátků" ?

615 nepřečtených
  • Tomkac

    Ahoj, chci sehnat opravdu slušnou čelovku na kolo, do hor atd.. Po všemožných atestech nákupů z aliexpessů jsem se utvrdil, že chci něco co mi fakt vydrží a do čeho mi nenaprší a nejlépe bez drátků (s baterií přímo v těle) ať to zase v baťohu neukroutím… Co je nejlepší řešení v okruhu 1600 až 2000 Kč?? Fénix?

    0 0
    • Tomkac  

      přemýšlím jestli mě bude stačit fenix HL35 nebo jestli mám jít zrovna do HL60..???????

      0 0
      • Tomkac  

        jde o to že pokud bych byl někde na dlouhé outdoor dovolence, tak by se mi u HL35 hodila i možnost použít AA baterie…

        0 0
      • lucierut  

        HL35 ma jen 200 lumenu, to je na asfalt dost ale do terenu podle me malo. A fenixy mivaly moc uzky kuzel svetla. Mela jsem zebru h600, ta ma kuzel svetla lepsi a ted delaji i slusne svitivou verzi s celkem dobrou vydrzi. Na tuzkovky bych si poridila tak leda zalozni svetlo, dostatecnou svitivost to mit nebude.

        0 0
      • ememem1  

        pises ze do hor, co s tym chces durit medvede? to su uplne ine okruhy pouzitia s inymi narokmi, jedno ma svietit silne a kratsie, druhe menej a dlho, to jednou neporiesis.

        0 0
      • Honza03  

        mám malé světlo kde je XM-L2 U2 napájená 7W (odhadem 850lm) a má relativně široké úhel a je to dle mě naprosté minimum na pohyb v terénu v lese. Používám to jako nouzovku, na zimu si jí dávám jako čelovku + 2500lm světlo s velkým širokoúhlým vyzařováním. Takže ta HL60 je minimum pokud na s tím chceš jezdit po tmě v lese – její velká daň za baterku spolu s světlem je malá výdrž (a asi bych měl bych strach z malého úhlu vyzařování, který nakonec způsobí že uvidíš méně i když to bude svítit více)… nejlepší dle mě je dát baterku dozadu na helmu a světlo dopředu když se dají dvě 18650 tak to zas tolik neváží…

        0 0
    • Paja  

      Tohle je docela pekna cena

      http://www.ledshop.cz/…i~z4589.html

      0 0
    •  

      nitecore hc30 http://www.led-expert.cz/…0-1000-lumen

      když chceš platit o víc než pětikouli z číny

      0 0
      • Jakobo  

        Zatim nejlepsi celovka jakou jsem mel a ma siroky kuzel. Klidne bych koupil jeste jednu, zrovna dnes jsem se snazil najit ty kupony na slevu na gearbest, ale uz asi neexistuji. Ja jsem ji jeste kupoval na ten kupon.

        0 0
      • popokatepetl  

        prosím o odkaz za cenu 27$. Já ji kupoval za 1490 na Mallu v akci. Svítí bezvadně.

        0 0
      • gollum  

        Taky bych prosil o odkaz, kde ji mají v číně levněji o 500kč, zatím jsem ji našel levněji asi jen o 300 což odpovídá asi tak dph při zadržení čelovky celníky. Při možnosti že mi napočítají dph + poplatek, tak bych si ji radši koupil v ČR (a případnou záruku řešil tady).

        0 0
        •  

          napíšeš číňanovi zprávu a on ti napíše v pohodě cenu pod dvacet doláčů a nic platit nebudeš, objednával jsem už čtyři kousky hc30. Teď jsem koukal na alíka a nějak podražil hc30:-(

          0 0
        • Soreno  

          Ted pred tydnem mi prisla z ali za 40.38 dolaru coz je litr. DPH jsem neplatil.

          0 0
        • Jakobo  

          To uz asi neplati. Bylo to nekdy na zacatku roku nebo loni pred vanocema, kdys napsal nejakemu typkovi na gearbest foru a on ti poslal kod na slevu. Pak ta celovka stala asi tech 27 dolaru. Ta celovka ale sviti paradne, asi to stoji i za tech 1500 Kc.

          0 0
        •  

          podle toho co za ni teď číńan chce tak asi raději koupit v čr

          0 0
          • Jakobo  

            Tak jsem ted zjistil, ze slevove kody ten typek opet posila. Jen nevim, na kolik se s nimi dostanes, pod 1000 (40 USD) snad jo. Mozna mu zkusim napsat.

            Jinak ma nekdo zkusenost i s tema dalsima celovkama od Nitecore? Jsou tam i nejake HC60, 90, HA20 atd. Ta HC30 ale vypada, ze ma nejvyssi vykon.

            0 0
            • Soreno  

              Hc 30 je odzkousena, na kolo super ja ji v poho pripnu na helmu pres oboustranej suchac.

              0 0
          •  

            tak na ali zase se dá nitecore hc30 sehnat za 41 doláčů, v pátek bylo nejlevněji za 53

            0 0
        • drood  

          Tyhle prkotiny celníky nezajímají…

          0 0
      • vojtechposmourny  

        Jo, ta je super. Lehká, dobře svítí. Jen mi trochu vadí, že se slábnoucí baterií přicházíš o nejsilnější módy.

        Plus by bodnul nějakej držák na helmu.

        0 0
    • gollum  

      Mám http://www.ledshop.cz/…2~z5550.html, jen teplejší barvu světla (teď je vyprodaná a až bude, tak bude trochu novější verze v3) a jsem s ní spokojený, jen je cenově za asi 2500Kč, tzn. nesplňuje to tvojí podmínku ceny. Používám ji na běhání ultra (na to je ideální) a na běhání orienťáků (na to existuje lepší volba – třeba čelovky Lucifer). Určitě doporučuji nějakou čelovku na jednu 18650 v těle svítilny (Armytek, Zebra, Fenix, …). Oproti tomu nitecore hc30 na který je odkaz nademnou má moje čelovka Armytek rovnoměrněji rozmístěné světlo v kuželi, má ho celkově asi trochu širší a nesvítí tolik dodálky. Moje vlastní hodnocení je že z těch značek čelovek co jsem uvedl mi moje vyhovuje na moje použití nejvíce. Jen cca. 2× do roka by se mi hodilo něco s dosvitem více do dálky, když si třeba potřebuji prohlednou tvar hranice lesa na druhé straně louky při orienťáku, když běžím podle ne moc přesné mapy. Na normální běhání mi šířka a rozmístění světla v kuželi naprosto vyhovuje. Oproti ostatním má větší garantovanou nárazuvzdornost, vodotěsnost a má záruku na elektroniku 10 roků u výrobce (kromě standardní 2roční záruky u prodejce).

      0 0
    • Kacko  

      http://www.koloasport.cz/…cerne-400-lm

      Mám a naprostá spokojenost. Teplejší barva světla(nejsem tak vykoukaný), osvětluje hezky zeširoka, žádný úzký tunel, na 200lm osvítí okolí naprosto dokonale a nesrovnatelně s jinými světly s podobným i vyšším výkonem. Doba svícení nekecá. Bacha taky na váhu u čelovek, bolí z toho za krkem.

      Ještě jsem uvažoval o http://www.koloasport.cz/…ne-600-lm-XL ale 150g už je pro mě na helmu moc.

      0 0
      •  

        Konečně pořádný čelovky

        0 0
      • gollum  

        Jak se něco takového připevňuje na čelo?

        0 0
        • Smazaný účet  

          To se pridelava mobtazni penou primo na hlavu…jako bonus mas novou helmu:)

          0 0
          • gollum  

            Co mám zkušenosti, tak montážní pěně nedělá moc dobře sluneční světlo, máš to něják vychytané? :) Případně ještě uvažuji, nad počtem a umístěním větracích otvorů, aby byla helma použitelná i ve dne, aby se nemusela dělat každý večer nová. :)

            0 0
        • Kacko  

          drzaky na helmu prodavaji v prislusenstvi, u te 600 XL je soucasti baleni

          0 0
    • jonti  

      Vzal byhc Fenixe na 18650 baterii. Asi rovnou HL60, která na rozdíl od HL55 obsahuje i baterii.

      0 0
    • l-e-t-o  

      Mám podobný dotaz.

      Na řídítka jsem si pořídil NiteFighter F30B a svítí krásně. Zjistil jsem ale, že bych potřeboval ještě něco na přilbu (kvůli nájezdům do zatáček)

      Jakou lehkou svítilnu, která se dá chytnout do nějakého držáku na helmě, byste doporučili? Určitě aby byla na baterie 18650. Napadla mě například Convoy S2+.

      Díky

      0 0
    • drood  

      Do 2000 Kč? Tak to bych měl vybráno

      0 0
      • gollum  

        Hezká cena, kdybych už neměl v2, tak bych do toho asi šel. Jen by mě zajímaly nějaké recenze, nezávislé testy. 2150lm po dobu 1 hodiny na jednu baterii tomu nevěřím.

        0 0
        • drood  

          Nojo, chce to dostatek náhradních aku :). Ale zrovna jsou v akci, za 12 hodin končí…

          0 0
          • gollum  

            Tyhle panasoniky nejsou vhodné na tak velký odběr jako je při tom nejvyšším režimu, na ty nižší režimy je to ideální volba. Ale při tom nejvyšším režimu už je na ně odběr moc velký. Jinak hezká cena za ty baterie, momentálně mám 4 a k tomu jednu 3100mAh s ochranným obvodem, párkrát do roka by se mi jich hodilo více, ale po zbytek roku bych je nevyužil…

            0 0
            • drood  

              Tak pravda, na vysoké proudy máme jiné články… XH-P 50 6V má maximum 3A, 12V max. 1,5A. Takže v tom bude boostovací driver, proto k tomu případně dávají Keeppower 18650 35A.

              0 0
          • oddie  

            Hned jsem si jedny odklikl :)

            0 0
            • Soreno  

              http://www.gearbest.com/…_189823.html

              tady jsou levněji

              0 0
              • Vilém  

                Pekna cena:)

                Akorat kdyz koukam na ten utopeny plus pol, tak to by mohlo v nekterych svetlech delat problem.

                0 0
              • oddie  

                Tam byly 11.99, s tracking a pojištěním nakonec 340Kč.

                0 0
              • Jakobo  

                Mam 2 dotazy. Mozna blbe.

                Vidim, ze tyto Panasonicy jsou unprotected. Ta celovka Nitecore HC30 ochranu pred prilisnym vybitim nema. Nabijecku mam s ochranou proti prebiti. Na netu jsem se dival na vyhody a nevyhody unprotected vs protected. Cena, delka, mensi poruchovost, zase sance poskozeni prebitim nebo vybitim. Je duvod se obavat pri rozumnem zachazeni pouziti unprotected baterek?

                A pak druhy dotaz. Tyto baterky maji vetsi kapacitu, tak asi nezvladnou tak velke vybijeci proudy. Co to v praxi znamena, u „protected“ ze nezapnu nejsilnejsi mod, nebo jen na kratkou dobu? A u „unprotected“ hrozi zniceni nebo exploze baterky? Nejsilnejsi mody nepouzivam, nebo jen vyjimecne kratkodobe na prisvit.

                0 0
                • podvlada  

                  Při rozumnym používání, kdy si budeš hlídat čas, na kterej ti to jelo, abys věděl, jak na tom baterka přibližně je a doma ji pak změříš nebo dáš hned nabít, by se jí nic stát nemělo. Pozor na příliš vybitou baterku (pod 3.3V), nabíjet jí normálním proudem (max jednonásobkem kapacity, což už 3000mAh baterie jsou 3A, ale obvykle nabíječky nejdou přes 1 nebo 2A) může bejt nebezpečný – přílišný zahřívání až exploze, takhle vybitý baterie se nabíjejí desetinama A, v extrému u hodně vybitých (pod 2.5V) i setinama, ale ty už „doma“ zachránit moc nejdou. Obecně je lepší nevybíjet vůbec pod nějakých 3.6V. Takže si to přeber jak sám víš, že budeš schopen hlídat ;)

                  Kapacita a vybíjecí proudy spolu souviset můžou, nemusí – kdyžtak mě někdo opravte, kdybych to říkal špatně. Co mám já zkušenost s Li-Ion a Li-Po (modelařina), tak obvykle nabíjení nevadí žádný baterce jednonásobkem (1C) kapacity, takže 200mAh baterka → 0.2A, 2500mAh → 2.5A, atd. Některý zvládají samozřejmě i větší nabíjecí proudy, třeba 5C, např. 2000mAh → až 10A, pokud to nabíječka zvládne (10A × 4,2V kterým se nabíjí je 42W + rezerva, to neni malá nabíječka na USB do zásuvky, ale krabice s mikroprocesorem a krabice se zdrojem :) )

                  Vybíjecí proudy jsou u modelářskejch Li-Po obvykle napsaný (třeba 50 – 100C, tedy taková 5000mAh baterie je schopná dát až 500A při zkratu), u Li-Ion až na vyjímky obvykle ne, ale opět s jednonásobkem by neměla mít problém, což na většinu XML-T6, U2 a podobně stačí. Teoreticky by tedy mělo platit, čim větší kapacita, tím větší proud. Taky ale bude záležet i na konkrétní chemii baterie, takže každá zvládne jiný proudy a jinak klesne napětí při zátěži.

                  Protected a nezapnutí nejsilnějšího módu – ochrana si může myslet, že 3A už jsou zkrat a baterii odpojí, nebo baterii tak klesne napětí, že zafunguje ochrana proti vybití. Unprotected by bouchnout neměla, jestli si jedna dioda vezme max 3A, pro většinu lepších (2000mAh a víc) baterek to bude „jen“ 1.5C vybíjecí proud.

                  U tý HC30 je škoda, že tam nedali alespoň tu ochranu proti vybití, na druhou stranu, máš svobodný rozhodnutí, nejhorší co se může stát je, že jseš někde v prdeli, ztratil ses, potřebuješ světlo co to půjde, ale elektronika se rozhodne, že záchrana jedný baterie je důležitější, než tvůj život ;) Jinak si ale myslim, že dřív než ti odejde baterka už sám poznáš, že to svítí málo, nebo ti svítilna nedovolí zapnout silnější režim…

                  Snad jsem to napsal dobře a pochopitelně. Kdyby bylo něco špatně, prosím o opravení, kdyby tě ještě něco zajímalo, klidně se ptej.

                  0 0
                  • oddie  

                    Tyhle Panasonicy mají dovolené vybíjení do 2,75V (taky svítilny s ochranou vypínající při 3V nedokážou tím pádem využít kapacitu do mrtě). Otázka je životnost při vybití pokaždé do 2,75, ale i tak bych čekal, že to přežije pořád ještě stovky cyklů… Co se týče proudu, protected verze téhož to utíná tuším někde u 5A, takže to má rezervu.

                    0 0
                    • podvlada  

                      Pravda, mě nedošlo, že ty Panasonicy naháněj kapacitu tím nižším koncovým napětím. A to je doma mám taky :) Zatím jsem ještě nikde nepotřeboval svítit tak dlouho a tolik, abych je vybil až nadoraz.

                      0 0
                      • oddie  

                        V S5 mám driver vypínající na 3V, takže to taky nevyužiju, drivery na 2,75 se asi standardně nedělaj, nebo jsem jej ještě neviděl (ale ani nehledal :) ). Ale přežily už i v lampě bez driveru, jen s předřadným odporem.

                        0 0
                  • Jakobo  

                    Je to dobre popsane, dik, i Oddiemu.

                    S tou kapacitou vs max. vybijeci produ si to predstavuju podobne jako u kondenzatoru, kde u vyssich kapacit je slabsi dielektrikum (to samozrejme souvisi i s napetim), elektrody atd., takze ve vysledku kondenzator subtilni konstrukce neni schopen dodat takovy naboj.

                    0 0
                    • podvlada  

                      Já si právě zase myslim, že s kapacitou baterií to je podobně jako průřezem vodiče, jakoby „šířka“ baterie, čim víc tam je chemie v článku, tim i víc místa odkud se ten proud může brát, čím může protékat, baterie nemá takovej odpor, nezahřívá se tolik… Aspoň mi to tak nějak přijde logický. S kapacitátorama jsem nikdy nepracoval, ač chápu, k čemu jsou dobrý a k čemu se dají použít, vnitřní fungování vs konstrukce je mi cizí :)

                      0 0
                • oddie  

                  Ani jedno není potřeba nějak zvlášť řešit. Pokud to nenecháváš zapnuté do úplného zhasnutí, a nabíječka ochranu má, nebál bych se toho. Ono to třeba nebude mít deklarovaných 1000 cyklů, ale kdo je dokáže využít… Stejně tak vybíjecí proud, svítilny s XML mají v drtivé většině případů driver do 3A, a to ten článek bez problémů dá. Já si do toho dávm drivery většinou jen 2,4A, pak to má i větší výdrž, ale i když jsem měl 3A, šlo to nechat svítit stále naplno (ale vydrželo to tak tak tu hodinu, při tomhle odběru to tu deklarovanou kapacitu nemá).

                  0 0
                  • podvlada  

                    Jo. Kratší verze toho mýho slohu :-D

                    0 0
                    • kyl  

                      Koukám že se v tom asi vyznáš.Už skoro rok nabíjím Li-ion akumulátory TrustFire v tubusu pěkně jednu za druhou(4ks),nechce se mi to furt rozdělávat a cpat do nabíječky.Původní nabíječkou kterou jsem nabíjel předchozí akupak 10× Ni-Mh AA.

                      Nabíječka je něco jako k mobilu 9–18V 500mA.Každej mi tvrdí že ty akumulátory takhle zničím ale i když jsem dělal po 3/4 roce test,výdrž na jedno nabití je stále 14h provozu.

                      0 0
                      • drood  

                        Jelikož to jsou chráněné články, tak to tak nějak vydrží, ochranný obvod včas vypne, ovšem budou dost nevyrovnané, protože se přestanou nabíjet ve chvíli, kdy vypne první…Být ty aku nechráněné, tak z toho máš granát…A 14 hodin provozu na 4 články 900 mAh, navíc Trustfire ?? Nejspíš blikačka, že?

                        0 0
                        • kyl  

                          Blikačka ne,mám je v detektoru kovů.Pořád je rozdíl ve článcích 0.2V,stejně jako u nových.

                          0 0
                      • podvlada  

                        Jak píše drood, úplně OK to neni. Určitě by bylo lepší je nabíjet každou zvlášť, nebo to udělat alespoň občas. Nebylo by ani na škodu zjistit jak na tom každej článek je individuelně, včetně vnitřního odporu, nejlepší by bylo mít tenhle akkupack složenej z co nejvíc si podobných článků, aby k rozdílům v nabití docházelo co nejmíň. Ale to si můžou dovolit jenom ve fabrice, kde k sobě z celý várky složí sobě podobný – chápu že si nechceš kupovat dvoj až trojnásobně víc článků jen abys je poskládal co nejlíp :)

                        0 0
                        • kyl  

                          Nabíječku jsem použil celkem 2× a to při tom druhém nabíjení jen částečně,začala hořet.Články jsem proměřil nabité hned po koupi a rozdíl byl max.0.2V,to samé je i teď.

                          0 0
                          • drood  

                            Rozdíl v napětí článků po nabití ti nejspíš dělají ochranné obvody, správně musí nabíjení ukončovat nabíječka. A to, že začala hořet, co to, proboha, máš?

                            0 0
                            • kyl  

                              Ona to ukončuje ale ta předešlo to nějak nestihla.

                              0 0
                              • drood  

                                Sunflower Rich, to vidím prvně, od pohledu bych se toho bál :D. Jinak rozdíl mezi články 0,2V je strašně moc dokonce i na Trust Fire, nespletl jsi se? Nemá to být 0,02V?

                                0 0
                                • podvlada  

                                  Mě pobavil i ten vodoznak „fireking“, to taky může souviset :))

                                  0 0
                                • kyl  

                                  Máš pravdu,je to 0,02V.Měřák ukazuje 4,22 V a u jedné co mám označenou tak 4,20V.Obrázek je ilustrační,bylo kupováno u nás.Druhá po výměně zatím funguje ale moc ji nepoužívám,jen na 18650.

                                  0 0
                                  • drood  

                                    Takže to vypadá, že přebíjíš a ochrana funguje správně jen na jednom článku a nedej bože, aby ti ještě navíc proměřoval multimetr.

                                    0 0
                                    • kyl  

                                      Po prvním nabití v nabíječce měli taky 4.22V,na tom se celou dobu nic nezměnilo.Zkusil jsem je i vybít do stavu že se detektor vypnul,celej pak jsem naměřil 0.05V ale po rozebrání měla každá baterka 3.7V

                                      0 0
    • jannv  

      Máme ozkoušeno z číny. Jezdí nás po večerch 5–10 a svítěj tím všichni. Stačí zadat headlamp cree. Třeba na ebay.com případně xml T6… sice tam všude uváděj nesmyslně 4 – 10 tisíc lumenů. Nicméně dle výrobce má jeden cree chip svítivost cca 1040 lumenů. Výdrž na dvě baterie je cca 1 hodina naplno. A tak 4 hodiny na poloviční výkon. Takže doporučuji za pár korun objednat třeba 4ks baterii navíc.

      Teď budu kupovat 2× cree, přidělám jí na helmu a kabel si navedu do batohu. Kde posporuju nějak rozumně cca 6–8 baterii. A bude vystaráno.

      http://www.ebay.com/…400434260977?…

      a k tomu

      http://www.ebay.com/…381736831952?…

      a k tomu baterky…

      0 0
      • Kellly  

        Na kole používám: Skilhunt H02 NW

        A jako levnou variantu při gramaření (např. běh) můžu doporučit: http://www.ebay.com/…151959998807?…

        0 0
        • drood  

          Novější Skilhunt H03 je na Gearbest s kódem H03GB za 44$, ovšem Paypal mi to (fakt nevím proč:D) přepočítává z CAD, takže krásných 861 Kč … To je krásná cena :)

          0 0
          • oddie  

            Ten kód mi nějak nezafungoval…

            0 0
          • Jakobo  

            Ty jo super, mne to dokonce zobrazuje 33 dolaru, to je slusne. Ma nekdo dlouhodobou zkusenost? Chtel jsem koupit jeste jednu Nitecore HC30, ale tu za necelych 8 stovek uz asi nekoupim.

            0 0
            • drood  

              Je to zajímavé, s tou cenou, jiným to taky ukazuje 33$, mě to srovná až PayPal…:)

              0 0
              • oddie  

                No jo, koupeno, cena 34 s trackingem. Na tu s reflektorem to nefungovalo, jen na TIR.

                0 0
                • Jakobo  

                  Clovece ty snad ty svetla sbiras :-)

                  Jo, chtel bych se te na neco zeptat ohledne nabijeni baterek, uz jsem te zaregistroval drive. Je to trochu mimo toto tema tak to tu zasirat, poslal jsem ti zpravu. Pokud bys mel cas tak dik za odpoved.

                  0 0
                  • oddie  

                    U nás ty baterky mají docela velkou úmrtnost, žena už dvě ztratila, občas někdo přijde, že rychle nějakou potřebuje, něco popravily děti… A tenhle typ čelovky jsem tu ještě neměl.

                    0 0
            • Kellly  

              Můžu popsat jen výše zmíněný Skilhunt H02 NW, který mám od vánoc. Provedení je precizní, součástí je i náhradní těsnění, klip je pevný a fajn je magnetický konec uzávěru. Jen stroboskop se zapíná takřka neproveditelným velmi rychlým dvojitým stlačením tlačítka. Při běhání je váha svítilny s akumulátorem znát, ale při použití na turistiku nebo kolo jsem spokojen. Podotýkám, že nic lepšího nebo spíš drahšího jsem zatím neměl možnost vyzkoušet.

              0 0
          • capo  

            Jaký je rozdíl mezi reflector a TIR u týhle v rozptylu světla? Pokud bych ji chtěl mít na kolo na hlavu, tak potřebuju aby svítilo spíš do dálky, takže užší kužel. Jakou verzi radši vzít? Není varianta že bych měl i pak nějakou rozptylku při použití nablízko mimo kolo?

            0 0
        • kadlec  

          Jak dlouho skilhunt vydrzi svitit?

          0 0
    • RomanH  

      Zkousel jste nekto tuto Cinu ?

      0 0
      • podvlada  

        Nevim, jestli nebudu říkat to, co už dávno víš, ale:

        2000 lm ani náhodou, max teoreticky 1000 lm a to jen kdyby to do tý ledky pustili na max. Reálně něco kolem 600 – 700, což utáhne jen Li-Ion 18650, na ty AAA to bude ještě daleko míň, odhadem tak 200 lm. Dost taky „pohltí“ konstrukce zoomu, kdy se ven neodráží ideálně všechno světlo jako u reflektoru. Když zazoomuješ, tak jde ven ještě míň, i když „koncentrovaněji“, takže to vypadá, že to svítí víc, ale celkovej světelnej tok ven je menší (jen v užším kuželu). Výhodou zase může být to, že nemá přesvícenej střed, ale rovnoměrnej kruh.

        Výkonná T6 tam bejt může, ale spíš nějakej levnější bin, takže bych čekal studenou teplotu světla.

        Barevný filtry – no, nevim k čemu můžou bejt dobrý, možná červenej tolik neoslní v noci ve stanu a údajně to hůř vidí zvířata, tak ještě na lov nebo sledování zvěře.

        Svítit to bude, ale cena tomu přímo odpovídá.

        0 0
        • RomanH  

          Jasne, slo mi hlavne o spolehlivost. Cinskej svetel mam doma dost a se spolehlivosti je to tak 50:50 – nektere jsou super, jine blbnou. Premyslim nad necim na ranni / vecerni vychazky se psem + na bezky (kdyz nemam helmu a nemam si jak pripnout mensi svetlo, co mam na kolo).

          0 0
          • oddie  

            Tenhle T tvar se na hlavě dost mrcá, na vycházku možná, na běžky nic moc.

            0 0
          • Paja  

            Ber ten Skillhunt za 33 USD.

            0 0
          • Vilém  

            Taky jsem delal pokusy s levnejsima cinskejma celovkama a nakonec stejne koupil Fenixe HL55 a Nitecore HC30. Byly trochu drazsi, ale od te doby mam klid a nemam potrebu vyhazovat penize za nejaky pokusy:)

            0 0
    • Jakobo  

      Jo, jeste jsem si vzpomnel na tuto celovku, Svedska verze, da se to sehnat v ruznych vyprodejich. Jsem premyslel, ze si jednu z recese koupim :-) Cesi meli myslim neco podobneho, Daymon nebo tak neco. Sranda by byla prekopat to na 18650 a dovnitr dat nejakou LEDku.

      0 0
    • drood  

      Imalent HR20, s kupónem Eihrlr za 30,99$, limit 100 kusů.

      0 0
      • Stingray  

        Nemáš prosím někde fotku jak jsi nabastlil Nitecore HC30 na helmu těma sucháčema? Nebo bych klidně i koupil nějakej držák na helmu, ale nemůžu nic najít. Nevíte někdo o něčem?

        0 0
        • Soreno  

          Hele takhle to mám já a drží to fest.

          0 0
          • Stingray  

            děkuji mockrát, neprotáčí se to v tom sucháči? Po tom co mě třikrát zhasnulo světlo ve sjezdu do Jarovskýho údolí, tak budu vozit raději dvě světla :-/

            0 0
        • drood  

          Já to nebyl… Ale Soreno ti odpověděl. HC 30 vozím jako zálohu, kdyby něco, k tomu ještě vytuněný Convoy S2, kdyby ještě něco :DD

          0 0
      • Yann  

        Review na theflashlightfo­rum.com

        z 29.11.2016.

        0 0
        • psedma  

          zrovna včera mi přišla a na první pohled souhlasím s pozitivním hodnocením… především co se týče zpracování…

          akorát teda ten kužel světla je dost úzký (čekal jsem, že bude úzký, ale ne zas tak moc)

          0 0
          • Vilém  

            Ceka me na poste, uz se tesim. Zaroven jsem objednaval nejakou rozptylovou optiku, myslim ze na tip z tohoto vlakna. Takze jsem zvedav.

            0 0
            • Vilém  

              Tak jsem ji konecne trochu vyzkousel a prvni dojmy jsou ponekud rozpacite. Konkretne se mi prilis nelibi ovladaci kolecko, hlavne sila nutna k otoceni. Jednou rukou prakticky bez sance, musim si ji druhou rukou podrzet. Dale se mi nelibi sila nutna k ovladani mikrospinace, opet pokud ovladam jednou rukou, tak ji v gumovem drzaku uplne rozhodim.

              Oboji tak „trochu“ souvisi se silou, kterou celovka v drzaku drzi, zda se mi prilis mala. Co to bude delat po par mesicich, pri dennim pouzivani, to tezko rict. Stejne tak mam strach ze zivotnosti tesneni regulace, kdyz s tim bude clovek casto tocit, co na to o-krouzky, ktere to asi tesni? Co na to potenciometr, ktery tam zrejme je?

              No uvidim, dam ji sanci, ale zatim mam pocit, ze Fenix HL55, co mam, nebo Nitecore HC30, co ma pritelkyne, jsou obe lepsi volba.

              Jako jedine pozitivum zatim vidim USB nabijeni, ale zas to mikro USB :(

              0 0
    • kejmi  

      Měl bych otázku na majitele čelovek z Gearbestu… jak proběhla celnice? Platili jste DPH nebo to nějak prolezlo? Rád bych skilhunt H03 (se slevovým kódem za 34 USD)… Předpokládám, že se DPHčku nevyhnu? Tedy mám počítat stovku poště + 21%?

      0 0
      • Soreno  

        Neplatil jsem nic, cena asi 38 dolačů.

        0 0
        • kejmi  

          Ok, dik za reakci. Objednano. Kdyz to neproleze bez DPH, tak se nepo*eru :-) poradite pls nekdo vhodnou baterku 18650? Co se vyplati koupit v pomeru cena/vykon? Naposledy jsem kupoval pred 4 lety nejaky ruzovy Sanyo… Dik za tip…

          0 0
          • podvlada  

            taky mi před pár dny dorazila Nitecore HC30 co stála přes limit, ani nevim co bylo nadeklarovaný na obálce, ale prošlo bez dph.

            Co se týče 18650, mam dobrou zkušenost se zelenýma Panasonicama NCRnějakýčíslo z fasttechu. Dřív jsem měl z dealextreme nějaký „ověřený“ černočervený trustfire, a jedna už jde do háje, nechce se nabíjet, má vysokej vnitřní odpor. Ty zelený jsou v cajku, nízkej odpor, utahnou nějaký 2A bez výrazný ztráty. Jen pozor, vyšší kapacitu mají díky tomu, že je lze bezpečně vybíjet asi až na 3.5V nebo dokonce 3.3, teď nevim. Možná i níž prej. Pokud nepůjdeš pod klasických 3.6, lépe 3.8, tak je ta kapacita srovnatelná s ostatníma – ale cena taky nevyčnívá, takže proč ne.

            0 0
            • gollum  

              Mě powerbanka vybíjí baterie do 3,3V. Čelovka armytek při 400lm (2. nejvyšší výkon) taky asi do 3.3V, níž taky zvládá, ale to je už na „bludičkové“ režimy. Teď jsem je taky chvíli používal a dostal jsem se v době kdy jsem baterie strkal do nabíječky na 3,1V

              0 0
            • Paja  

              Udava se dokonce do 2,5 V.

              0 0
          • gollum  

            Teď nedávno jsem kupoval panasonic NCR18650B (odkaz na ně je o několik příspěvků výše, díky za něj :) ): http://www.gearbest.com/…_189823.html, baterie přišly za 3 týdny. Přeměřil jsem je a při vybíjecím proudu 250mA (nabíječky LiitoKala Lii-500) jsem dostal:

            1.test: 3438mAh, 3445mAh, 3511mAh, 3478mAh

            2.test: 3448mAh, 3464mAh, 3535mAh, 3507mAh

            za cenu $14.59 za 4kusy jsem spokojený.

            Existují už i lepší baterie (a dražší), které zvládají větší vybíjecí proudy, ale pro mojí čelovku tyhle stačí.

            0 0
            • kejmi  

              Díky za tip… Cena za baterky je super, ale svítí tu na mě poštovné $12,35 :( to jsi platil také nebo to jde nějak free?

              0 0
              • podvlada  

                Na fasttechu sice samotný dražší, ale údajně free shipping. Tam jsem je sám dřív bral, už si nepamatuju, jestli mě poštovný něco stálo.

                https://www.fasttech.com/…3-7v-3400mah

                Pozor na varianty protected/unpro­tected, flat top vs button top…

                0 0
                • kejmi  

                  Ok, diky za tip. Mam vzit protected nebo unprotected? Dikec…

                  0 0
                  • oddie  

                    Podle toho, do čeho to máš.

                    0 0
                  • podvlada  

                    Klidně se řiď tím, co psali nade mnou, ale dodám ještě jeden pohled – pokud jsi obyčejný „Franta uživatel“, tak je lepší brát s ochranou (jen pozor, aby se vešla, bývají o cca 2 mm delší a některý svítilny to už nemusí pobrat), a máš jistotu, že ji nevybiješ moc a nezničíš. Pokud víš co děláš, kontroluješ nebo víš, že budeš používat jen v zařízeních, který mají vlastní ochrany, tak bez ochrany. Tahle varianta má ještě výhodu, že ti nepřestane fungovat třeba zrovna v momentě, kdy ti jde o život – a podle mě cena života > cena baterie.

                    0 0
              • psedma  

                vypadá to, že gearbest zavedl nějakou novou politiku ohledně posílání baterií… nejdou poslat s jiným zbožím a jen za to drahé poštovné… to mě moc nepotěšili…

                0 0
                • Jakobo  

                  Jj, objednaval jsem je minuly tyden, prihodil par blbosti, kdyz uz platim za postovne a pak teprve u kasy jsem to zjistil. Tak ono je to proto, ze to uz parkrat bouchlo ci co, tak se ted baterky posilaji zvlast. A zas asi jine zbozi k tomu nechteji balit, celkem chapu no, ale blbe.

                  0 0
              • gollum  

                Objednával jsem je asi před 6 týdny přesně z tohoto odkazu a bylo to bez poštovného to že ho teď zvedli na $12,35 jsem si nevšiml. Co mám zkušenosti s objednáváním baterií z číny, tak chodí pomocí jiné pošty než ostatní věci a obvykle delší dobu. Ale od té doby co zavedli pravidla ohledně baterií několik roků zpátky jsem objednával baterie teď prvně.

                0 0
                • gollum  

                  Tak jsem to dohledal, šlo to pomocí Netherlands Post surface mail ( Belgium Post Unregistered), zaplatil jsem to 12.9. a platil jsem jen $14.59 USD (poštovné bylo zdarma). Budu to chvíli sledovat, jestli tam někde zase neobjevím poštovné zdarma…

                  0 0
                • gollum  

                  Cvičně jsem si tam zadal zaslání do Německa a tam mají stále poštovné zdarma, takže v poštovném není schovaná část ceny zboží, ale vypadá to na skutečné náklady na zaslání baterií letecky. Pokud by se jich kupovalo více (ale to by zase mohl nastat problém s celníkama :( ), tak se to stále dá pomocí tohoto odkazu, za přeposlání z Německa pomocí www.mailboxde.cz se zaplatí 108kč (balík na poštu nebo 113Kč balik do ruky). Nebo počkat až se zase objeví poštovné zdarma do ČR.

                  0 0
              • gollum  

                Na http://www.gearbest.com/…_189823.html mi to už zase zobrazuje poštovné do ČR zdarma…

                0 0
                • gollum  

                  nechápu na co si hrají, před chvílí mi tam svítilo poštovné zdarma teď mi tam zase svítí poštovné $12,35…

                  0 0
                  • Jakobo  

                    Zajimave… Ja platim do Norska 26 NOK, coz je necelych 80 Kc. To se da jeste zkousnout jinak bych kupoval jinde. 12 USD za postu mi prijde fakt dost.

                    0 0
                  • drood  

                    Klííííd :). Když to hodíš do košíku, máš to bez pošty…

                    0 0
      • Paja  

        Neplatil jsem nic, balicek byl tusim za 18 USD, aspon to tam bylo uvedeno ;-)

        0 0
      • Yann  

        Mozna trochu pozde ale realna zkusenost.

        Na Gearbestu mi na dotaz zaslany emailem odpovedeli, ze deklarovanou cenu na papirech nechavaji stejnou jako v e-shopu.

        Ale v realu automaticky – aniz bych to zadal, uvadeji cenu nizsi. Svetlo za 31 USD je na fakture za 15.49 USD nebo Android TV box za 54 USD, faktura na 20 USD.

        0 0
    • Tomkac  

      zkoušel někdo tohle?? Docela se mi to zamlouvá… Vím, že ten výkon tam nebude… Ale jestli aspoň trochu funguje… https://www.aliexpress.com/…8266642.html?…

      0 0
    • tm  

      Také se přiživím, doporučte mi prosím lehkou čelovku na běhání po hladkých površích v temných městských lesoparcích. Požadavky jsou klasické:

      nízká váha (na kole na přilbě vozím obdobu HC30, ale na běh po svých to pro mně není)

      dostatečná svítivost

      nízká cena, s objednáním na ali, dx, fasttechu… nemám problém

      díky

      0 0
      • podvlada  

        A jakou koncepci by sis představoval? Pokud chceš výkonnou LED a živit jí 18650 článkama, zrovna ta HC30 a podobné (ZebraLight) bude mít asi nejlepší hmotnost a její rozložení → minimální klepání, nesklopí se atd. Jedině mít LED s reflektorem zvlášť a battery pack taky zvlášť, ale pak zase budeš mít kolem sebe omotanej kabel. Nicméně mohl bys tím částečně hmotnost přesunout jinam, kde ti nebude vadit.

        0 0
        • tm  

          obdobu zebry na 18650 mám, na lyže a kolo super, ale při běhu se klepe a to mi trochu vadí, myslel jsem spíš něco lehčího, nemusí to tak svítit, neběhám moc rychle

          0 0
      • SolarStormCZ  

        za mě Olight H15S

        0 0
        • tm  

          Dik za tip, ale chci baterii v těle světla, ne na temeni

          0 0
          • oddie  

            Tak ten Skillhunt nahoře se dá použít, ale stejně je na běhání oddělená baterka vzadu lepší.

            0 0
            • tm  

              Jak už jsem psal, mám Zebru a teď jsem chtěl nějako ekonomickou variantu lehké čelovky. Co třeba tahle ? Diky

              0 0
              • oddie  

                S tímhle typem čelovek (principielně) mám zkušenost, že a) s tím jednoduchým páskem při běhu moc nedrží, ten třetí pásek nahoře tomu chybí, b) dost rychle se ulomí ten spodní „kloub“, nebo pokud to má zoubky, odrbou se a nedrží to.

                0 0
          • SolarStormCZ  

            psal jsi na běh…baterie přímo ve svítilně na běh úplně ideální není.

            0 0
            • gollum  

              Já mám tento rok nachozeno/naběháno s čelovkou, která má baterii v těle svítilny, asi 250 hodin. To že není spojená s baterií kabelem považuji za hodně velkou výhodu, potřebuju co nejspolehlivější čelovku… kabel je možný zdroj problémů.

              0 0
    • honza130  

      koukam po nejake univerzalni celovce na behani i kolo… jde nejaka jednoduse pripevnit jak na helmu, tak bez ni?

      diky

      0 0
      • Nikovlas  

        Novej Lucifer S . Držák na helmu stojí asi 80 Kč.

        0 0
        • drood  

          Taktak… Nechci se chlubit…kecám, chci :DD… to tlačítko vpředu byl můj nápad…

          0 0
          • Nikovlas  

            Zrovna to tlačítko vpředu mi připadá z uživatelskýho hlediska nepraktické, ale konstrukční důvody chápu.

            0 0
            • drood  

              Ono to při téhle velikosti není kam nacpat. Tlačítko shora je lepší, palcem podepřít a ukazovákem přepínat…Uvidíme, jak to bude pod jedním prstem uhýbat… záleží na tvaru lebky :)

              0 0
              • Nikovlas  

                Mě to nějak padlo do ruky, že jsem čelovku držel palcem a ukazovákem proti sobě shora a dola a tlačítko mačkal prostředníkem. Ale měl jsem to na hlavě jen chviličku.

                0 0
        • mr.antik  

          fenix kterýho to kopíruje vypadá udělanej teda líp.

          0 0
          • drood  

            Je to jen prototyp- bez eloxu a přední strana 3D tisk…

            0 0
          • Nikovlas  

            Kterýho Fenixe kopíruje? Skoro mi spíš připadá, že Lucifer S vychází z klasického Lucifera, jemuž podobnou čelovku v sortimentu Fenix vůbec nemá. Vzdáleně podobná je snad jen HP12 – akorát s polovičním výkonem…

            0 0
            • mr.antik  

              Myslel jsem HP25R. Prostě snaha o co nejplacatější a nejkompaktnější čelovku… což ocenuji jako super počin. Myslim že doladit kabel s tim obrovskym konektorem a volitelně třeba dvoubaterkový zdroj a bude to top

              0 0
              • Nikovlas  

                Vždyť maj dvoubaterkový zdroj. I 4-baterkový zdroj. Ale když už by měl někdo dvoubaterkový zdroj na hlavě, tak nemá důvod volit minimalistickou čelovku, protože stejně největší část hmotnosti bude na týlu. Nicméně může, když chce. Konektor je obrovský kvůli spolehlivosti – hmotnost navíc je minimální a na hlavě ani pod tričkem o tom člověk neví.

                0 0
                • mr.antik  

                  na hlavu ne ale do kapsy na ledvinku apod – pak by se hodilo mít ten konektor jinde, ale to už jde asi nechat prebastlit. Stejně ja použití těch masitých kabelů i konektoru…

                  0 0
                  • drood  

                    Krátký a silný kabel a masivní konektor je nejen kvůli odolnosti, ale hlavně kvůli minimalizaci odporů.

                    0 0
                • Nikovlas  

                  Tak oprava – ten větší zdroj tam prý použít nejde.

                  0 0
                  • drood  

                    Můžeme Sirpetrovi navrhnout, aby k tomu začal dělat dvoučlánkový zdroj s články zapojenými paralelně. Taky by čelovka mohla mít driver s větším rozsahem napájecího napětí…Ale přijde mi to tak nějak zbytečné, když můžu v kapse nosit náhradní 18650ky (samozřejmě v patřičném elektricky nevodivém pouzdře, ne jako ten blbec ve Francii, co si dal aku k e-cígu do kapsy s klíči od baráku a pak před diskotékou provozoval ohňostroj :DD) a dle potřeby je měnit…

                    0 0
                    • Nikovlas  

                      Taky u téhle malé čelovky nevidím potřebu použití větších aku.

                      0 0
                      • mr.antik  

                        třeba na lyže už je to na hraně a většinou aku měním. Ale mozná nejsou tak super kvalitní a nemám je v teple

                        0 0
                        • Nikovlas  

                          Asi záleží. Já s čelovkou obvykle jedu jen tak na hoďku nebo 2. Když je to na otočku z Prahy, tak třeba víc – ale většinou stačí i míň světla a zesílit to třeba jen na sjezdy… Nicméně mám toho velkýho lucifera s dvoučlánkovou baterkou, takže fakt nehrozí, že bych to vybil.

                          0 0
                        • gollum  

                          Já používám Armyteka na jednu 18650 (na běhání stovek) a za noc baterii jednou vyměním (krátká letní noc), nebo dvakrát (dlouhá zimní noc, nebo když je mlha), nebo vícekrát (dlouhá zimní noc když je hustá mlha :), nebo když běžím nějaký orienťák a neřeším spotřebu ). Považuji to za lepší řešení, kabel navíc znamená další možný problém + když je baterie v těle svítilny tak se může využít odpadní teplo k ohřevu baterie… Mám vyzkoušeno, že moji čelovku mohu mít i pod helmou (cyklistickou, nebo i lezeckou), když se nechci zabývat přiděláváním čelovky na helmu (s čelovkou, která má baterii vzadu by to nešlo).

                          0 0
    • Nikovlas  

      Špatně zařazeno.

      0 0
    • psedma  

      nenarazili jste někdo v čínských obchodech na čelovku podobné konstrukce jako nitecore HC30 nebo skilhunt H03, ale na články 18350? Nebo ještě lépe jednotlivé části konstrukce tak, abych si je mohl vyskládat sám podle chuti(LEDka, driver, optika), podobně jako u Convoye? Připadají mi dost předražené na to, že oproti Convoy je akorát optika do boku a pásek na hlavu…

      0 0
      • drood  

        31,99$ není úplně špatná cena. Za ty prachy to nestojí něco bastlit… A když do toho dáš TIR… S 18350 bych se vůbec nezabýval, 900 mAh za to nestojí…

        0 0
        • Stingray  

          Hele jde nacpat ten tir i do Hc30?

          0 0
        • psedma  

          hmm, 49,95 je dost strašná cena…

          jde mi o váhu(a celkovou velikost), jinak vím, že výkonově je to dost slabota…

          0 0
          • drood  

            Nojo, pozdě, akce skončila :D. Ale nic není ztraceno platí kód Eihrlr, takže 30,99$…:).

            0 0
            • psedma  

              zase ji mají, ale s kodem výjde líp, takže dík za kod (btw kam na ty kódy všude chodíte? :-P ) nakonec mi přišla nejlepší, XP-L Hi (po výměně optiky by to mohlo být super), plynulá regulace jasu, nabíjení přes USB…

              0 0
              • drood  

                Na širší kužel je lepší XM-L2 a tady už probíraná TIR. XP-L Hi dává se stejným reflektorem nebo optikou užší kužel a proto víc luxů, takže dosvítí dál, přestože dává míň lumen než XM-L2. Kódy třeba tady a tady, už to tu bylo taky mnohokrát, časem začnou chodit i do mailu nebo vyskakovat jako reklama atd.

                0 0
                • Nikovlas  

                  Už bude i XP-L2

                  Nemá tam graf svetělný tok/výkon, ale předpokládám, že si to člověk může dopočíst tak, že daný proud přenásobí příslušným napětím, ne? Jinak když si rozkliknete jednotlivé produkty – aktuální verzi čelovky Lucifer M3 a novou verzi M4 , rozdíl v efektivitě je fakt výrazný – zvláště u nejvyššího režimu. Ve starší verzi je XM-L2, v nové je XP-L2. Asi se zatím jedná jen o teoretický odhad, protože nové diody ještě nemá.

                  0 0
                  • drood  

                    On totiž srovnává xm-l2 T6, protože údajně je to nejvyšší bin, ve kterém se dá sehnat 5000K. Jenže" 5000K":http://www.mtnelectronics.com/index.php?… má i U2 a " U3":http://intl-outdoor.com/…d-p-904.html, tam už je ten rozdíl právě jen v Vf- cca 0,2V. Tak nevím … A kdy budou, to je ve hvězdách, CREE musí nejdřív vyrobit pár miliónů kusů na uspokojení poptávky výrobců pouličního a průmyslového osvětlení, ještě si budeme muset počkat…

                    0 0
                    • Nikovlas  

                      Přiznám se, že takhle do detailu do toho nevidím. Samotné diod pro mě tak zajímavé nejsou. Pokud ale platí, že ta jeho nová čelovka dá 1650 lm s výdrží 1:40 při teplotě 4000 K, tak mi to přijde dost dobrý.

                      Mě zajímá především, kdy ty diody bude mít Petr, ale chápu, že v kontextu vlákna ta otázka stojí jinak.

                      0 0
          • mr.antik  

            no ale hlavně je taky na 18650

            0 0
        • Tehu  

          Jakou doporučit baterií do téhle čelovky, můj starý Fénix nějak dosluhuje tak bych asi zkusil tuto http://m.gearbest.com/…_428912.html?…

          Baterie bude OK http://m.gearbest.com/…_186582.html ?

          Máj tam dvě NCR vs ICR a v tom nevím. Ale nabíjecí jsou obě.

          0 0
          • drood  

            Na chemismu téhle čelovce nesejde, ale důležitější je, že tebou vybrané flat top články v ní nebudou fungovat kvůli ochraně proti opačnému vložení. Potřebuješ button top (vystouplý + pól), takže třeba tyhle.

            Mimochodem, co je to za divný" Gearbest":http://m.gearbest.com/ Já znám" tenhle.":http://www.gearbest.com/ . Nejsou to nějací podvodníci?

            0 0
            • hodny soused  

              Jak koukám na odkaz, tak jedno je jen mobilní verze bych řekl.

              0 0
              • drood  

                Aha, tak to jo, to mě nenapadlo. Zase jsem o něco chytřejší:).

                0 0
                • podvlada  

                  jo, ten formát URL je klasika, jak je subdoména „m“, tedy ne třeba oblibenyweb.com, ale m.oblibenyweb.com, jde o mobilní verzi. Ta pak na PC vypadá debilně, ale ve skutečnosti jde jen o jinak nastylovaný data :-)

                  0 0
      • drood  

        Novinka na 10180 :D. Menší už to nebude… Zrovna mi to přišlo od MADMAXE…

        0 0
        • mr.antik  

          šikovnější tvar pro čelovku (při při větší kapacitě baterky) by se dal udělat např pomocí článku používaných v mobilech, nedělá to někdo? Nebo to neumí takové proudy a exploduje to pak na hlavě?

          0 0
        • psedma  

          to už je moc malé… 18350 mi přijde ještě akceptovatelná kapacita, takový rozumný poměr výkon/velikost oproti 18650 :-)

          0 0
      • psedma  

        tak když ne 18350, tak co je lepší: nitecore HC30 nebo skilhunt H03? cena s kody vychází podobně, vypadají podobně… nějaký zásadní rozdíl?

        0 0
        • podvlada  

          Už v základu mají myslím jinou optiku – hc30 reflektor, skillhunt rozptylový sklíčko ala „pomerančová kůra“. Taky asi mají jiný módy a jinej způsob přepínání mezi nima. Takže asi jen podle preferencí, jinak si budou dost podobný.

          0 0
          • Paja  

            Skilhunt je v obou variantach, 03 je TIR a 03R je reflektor.

            0 0
          • psedma  

            a skilhunt má ochranu proti přílišnému vybití aku? (pochopil jsem dobře, že tu nitecore nemá?)

            0 0
            • podvlada  

              HC30 nemá, pro někoho výhoda, pro někoho ne. Já to beru jako výhodu, kdyby došlo na život, tak vim, že bude svítit i za cenu zničení článku. Že už neni úplně nabitej zjistíš i bez ochrany, ono to na plnej už nebude svítit nijak extra.

              0 0
            • Paja  

              Postupne nejde prepnout na silnejsi rezimy a pokles napeti aku pod 3,3 V signalizuje blikanim prepinaciho tlacitka, tusim 2× za 10 vterin to tlaciko cervene blikne (a pak jeste pod 3,0 V – blika 3×).

              0 0
      • drood  

        Olight H1 Nova je na CR123A/RCR123­A/16340. 24.-28.11 mají Black friday, slevy až 45%.

        0 0
    •  

      ahoj trošku se tu přifařím, narazil jsem na tuhle čelovku myslíte že je to dobrý kup? Má ji tady někdo?

      https://www.bergfreunde.de/…-stirnlampe/

      Do ted jsem na Skialpy používal Petzl Myo má nějakých 350 Lumen a na kolo je to nic chtělo by to něco silnějšího. Díky

      0 0
      • zdenek  

        Poněkud bezpředmětná otázka, když už není dostupná.

        0 0
        • Vilém  

          Zrejme necekal az nekdo odpovi a koupil ji.

          0 0
          •  

            Nekoupil, zjistil že je zastaralá těžká a koupil Piko RX4.

            0 0
    • Fredos  

      Jelikož tady padla spousta typů a já se v tom nějak ztrácím tak jaké světlo primárně na helmu si mám teda koupit?:) Hlavně aby se s tím dalo jezdit v terénu stejně jako ve dne. Dík

      0 0
      • mr.antik  

        takové světlo neexistuje, kup si na řidítka cokoliv ala solarstorm a na helmu jakoukoliv co nejmenší ruční svítilu s difuzerem případně.

        Jedno supermega silný světlo na helmě je málo, stačí trošku mlhy nebo mrholení a je to celkem nepříjemný

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Přesně tak, při mrholení je lepší světlo níž (řídítka).

          0 0
        • Fredos  

          Tak na řidítka asi objednám solarstorm x3, nějakej tip na tu svítilnu? A jestli myslíš jakože klasickou rovnou, jak ji montuješ na helmu?

          0 0
          • Fredos  

            Spíš by mě teda hlavně zajímalo to upnutí na helmu, když to jednoduše něčím přitáhnu nahoru k helmě tak si nenašteluju jak daleko to má svítít..

            0 0
            • t29  

              Přitáhneš stahovací páskou nebo dvěma, a pak si to podložíš podle potřeby třeba kusem starého pláště. Mně na nasměrování stačila rozřezaná špulka od izolepy :)

              0 0
          • Auditor  

            http://www.bike-forum.cz/…a-bez-dratku#…

            A pouzivam takovej silikonovej pasek za par korun.

            zalezi jakou mas helmu a jak diry. Jsou i universalni drzaky … treba od Fenixe, nebo od cinana.

            0 0
          • Fredos  

            Má smysl na Led expert připlatit si k SS x3 za jiný Akumulátor nebo ten Bak je v pohodě?

            0 0
    • F.i.l.a.s  

      Je to hodně individuální. Já vozím do terénu světla tři, pak můžu jezdit jako ve dne. Dvě na řídítka, jedno před kolo na nižší režim, jedno víc do dálky, nemám rád oslňující koblihu před kolem. Na helmě vozím Lucifera, je to čelovka s dvěma diodama. Optiky mám v původní konfiguraci, teda střed – šiřší, užší. Na helmu se mi osvědčilo světlo s širokým kuželem, takže bych místo Lucifera dával ještě třeba Skilhult H03 s Tir optikou a neutral barvou světla. Bodovku bych tam rozhodně nechtěl, ještě bych asi snesl Convoye S2. Ale někdo ti zase napíše dát světlo do dálky na helmu. Ideální je si něco půjčit od kámoše/ů a zkoušet, přehazovat, co jak sedí.

      0 0
      • Auditor  

        Ja mam nove, zde osvedcenou, sestavu SolarStorm x2 na řidítka a Conovy S5 na helmu.

        Bohuzel test v terenu zatim neprobeh, nejak nemuzu najit cas.

        Ale vlaken na tohle tema je tu vic, tak pohledej.

        0 0
    • Staifus  

      Nejvíc svíc svítiva je podle mé zkušenost Armytek wizard pro… Sviti na max…zatímco Fenix a spol jen v rezimu boost

      0 0
      • Vilém  

        Nj, ale k cemu je to dobry?

        0 0
      • drood  

        Co tím chtěl básník říci…?

        0 0
      • drood  

        Pořádně si ty ledky prohlídni…;) Jeden Vicmax jsem si taky koupil, ovšem na předělávku, s vědomím, že jsou v tom fejky(byly to ty vlevo). Kromě toho, dnes už máme XM-L2 U2 i vyšší… XM-L U2 už je poněkud vousatý model…

        0 0
        • drood  

          Šmarjápanno, jak se mi to sem dostalo?? Pardon, tohle patřilo jinam… :(

          0 0
    • vili  

      Ahoj, prosím o radu. Koupil jsem si čelovku nitecore hc30 a potom zde odkazované články samsung 18650. Problém je, že články mají plusový pól jakoby utopený v obalu článku a na nabíječce ani uvnitř čelovky není ta kontaktní plocha příliš vystouplá, takže se kontakt buď přerušuje nebo k němu nedojde vůbec. Jak toto vyřešit? Ořezat lehce obal článku kolem + pólu? Díky, v.

      0 0
      • 123J  

        Ahoj, kápni na plusový pól kapku cínu.

        0 0
        • 123J  

          Aby cín držel, musíš oškrábnout ten plus kontakt.

          0 0
          • vili  

            A proc to tak debilne vyrabi? Ja uz ani nemam zadnou pajku kua. To mi hlava nebere

            0 0
            • drood  

              Oni to vyrábí chytře, jsou to články primárně určené k pospojování do akupacků nabodovanými plechy. A jelikož HC30 má ochranu proti přepólování, řešenou mechanicky, tak to holt nebere…

              0 0
              • vili  

                chm, škoda že mi to nedošlo dřív a ani sem to tady nikde nezaregistroval ten problém, vybral bych jinačí baterie co to nemají tolik zalezlý – ty panasoniky vypadají v pohodě

                0 0
            • podvlada  

              .

              0 0
    • Sandrus67  

      ahoj, hodně na netu chválí třeba toto http://www.ledlenser.cz/…ve-svitilny/#…

      mám jednu ze starších kousků, ale slouží pořád dobře :)

      0 0
      • psedma  

        vůbec to nevypadá jako reklama :-)

        0 0
        • zdenek  

          Taky vůbec není nápadné, že se zrovna zaregistroval. :-)

          0 0
          • Sandrus67  

            Nechápu proč za vším vidíte reklamu. Těžko tady budu pánovi nějak opisem popisovat čelovku, tak abych vyjádřila tu, kterou myslím. Je smutné, že je za vším dnešní době hledán nějaký podvod. Jestli se to tedy někoho dotklo nebo ho to pohoršilo, tak se omlouvám. Asi je lepší se zde nevyjadřovat.

            0 0
            • zdenek  

              Tak fajn. Chvíli su budu myslet, že to není reklama nebo podvod, jak píšeš:

              To jsi opravdu tak „jednoduchá“? (Nechci psát výslovně „primitiv“.)

              Odkaz je na stránku se seznamem a ne na konkrétní čelovku. Na té stránce je cca 20 čelovek. Přičemž píšes, že máš starší kousek. Takže už ani v těch 20 být nemusí. Takový obecný názor (mám nějakou neurčitou čelovku a jsem s ní spokojená) je dotyčnému tazateli hádej k čemu…

              0 0
    • PetrJansky  

      Sandro, ta čelovka je dobrá? Já teď právě sháním… A ano, zrovna jsem se zaregistroval, protože chci poradit…A je mi fuk, jestli to je reklama nebo ne…Pokud je ta čelovka dobrá, tak proč ne…

      0 0
      • Vilém  

        Projdi si toto vlakno, pripadne i vic vlaken a najdes jiste lepsi tipy.

        0 0
      • mr.antik  

        No tak se nějak dohodněte..... na tom odkaze je 25 čelovek.

        0 0
      • Milan  

        A41 pro světlušku je jistě stejně dobrá jako XEO 19R. Ta její čelovka „starší kousek“ taky dobře slouží-asi při běhu pro světlušku ve stromovce. Za reklamu se složte oba.

        0 0
    • gollum  

      Rozhodl jsem se, že si pořídím záložní čelovku, nemáte někdo aktuální funkční slevový kód na čelovku Skilhunt H03 NW z gearbest?

      0 0
    • dareios  

      Ahoj, chtěl bych trochu oživit vlákno, jelikož poslední příspěvky na foru už jsou dost staré.

      Scháním lehkou čelovku na MTB( v noci lehký terén, lesní cesty), co jsem tu tak pročetl, došel jsem k závěru že vhodné by byly typy zebralight, armytek, nebo skilhunt, v podeji u nás v Čr jsem našel pouze

      https://www.anod.cz/…gr_F05101SW/

      může mi někdo poradit co bude na moje potřeby nejvhodnější? případně kde koupit s jakou barvou světla a jestli je lepší čirá optika nebo TIR. Asi bych dal přednost nákupu s osobním odběrem než objednávka z číny.

      Podotýkám, že na řidítkách mám ještě jedno světlo na 1× 18650 baterku,

      0 0
      • plzakj  

        nitecore hc30

        0 0
        • vili  

          +1. Mám dvě a spokojenost

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ahoj, jak vychází popruh přes helmu? Dá to v pohodě, nebylo by prosím foto? Dík

            0 0
            • Soreno  

              Buď udělátko na držák kamery nebo to připásáš suchým oboustranným zipem. Někde jsem dával i fotku :). Popruh je na *****.

              https://www.bike-forum.cz/…a-bez-dratku#…

              0 0
            • Stingray  

              natahuju normálně přes helmu a není s tím problém…

              0 0
            • plzakj  

              Nejlepsi drzak na helmu = gumicka

              0 0
              • plzakj  

                Pro nektere v nasem Strava klubu to nebylo idealni. Dnes probehl v hodpode update. Ano, je to podtacek Gambrinus.

                0 0
            • vili  

              Ahoj, sorry fotku nemám. Ale normálně to prostě natáhnu přes helmu a jedu. Nijak zvlášť to neřeším. Pokud bych to používal jen na bajka, tak to asi pořeším nějak lépe třeba gumičkou, ale používám to na vše možné, takže to z těch popruhů určitě vydělávat nehodlám.

              0 0
        • Vilém  

          Mela ji pritelkyne, odesla ani ne do pul roku, umrel driver. Stejny problem tu popisoval i nekdo jiny.

          0 0
          • obda  

            Jo, ja. Obcas trochu zazlobila, po par letech umrela uplne.

            0 0
      • Michall85  

        Já jsem vloni koupil Fenix https://www.outdoorweb.cz/…jaro-17/HL55 s tímhle držákem https://www.outdoorweb.cz/…38419/ALG-03 a jsem naprosto spokojenej. Výdrž bych řekl, že je víc než je psáno.

        0 0
        • ruza  

          HL60R je o malinko dražší a nejvyšší mód udrží na rozdíl od HL55

          0 0
          • Michall85  

            To asi jo, ale nejvyšší mód moc nevyužívám. Nejvíc jezdím na třetí z pěti módů

            0 0
          • vili  

            HL60R neumožňuje nabíjet akumulátor přímo v těle, ne? To by pro mě třeba byl důvod proč jít do HL55

            0 0
            • Michall85  

              60 nevím, ale 55 má normální microusb.

              0 0
              • vili  

                no však to jsem snad psal, ne? Nicméně po bližším googlení jsem zjistil, že i HL60R by mělo mít odbíjení přes microusb, takže v tomto jsou obě stejné…

                0 0
              • Vilém  

                Tak to do me HL55 nejak zapomneli namontovat.

                0 0
              • Jirik123  

                Ne, je to naopak ;) HL60R je nabíjecí, HL55 není.

                0 0
                • Michall85  

                  Tak jsem úplný debil, teď jsem se podíval na krabici a mam hl60r.

                  0 0
      • filipino_23  

        na kolo helme nosim Solar Storm X2 a na beh LedLenser H14R.2

        0 0
      • Pán z Dubu  

        Hodně světla chce hodně energie. Aby to nebylo na hlavě příliš těžké, je záhodno k potřebné době použití volit účinnou LEDku i velikost a počet baterií. V přenosných světlech je aktuálně asi nejúčinnější (lm/W) XHP70.2. Např. http://budgetlightforum.com/node/59927

        0 0
    • Pessinger  

      Vozim nově Radon led mini za 50éček, prodává se na Bike-Discount, má sice jede drát ,ale je to v naprostým klidu.

      0 0
    • jIrI___  

      Já na ali nedávno na zkoušku objednal tuto . Ale mám trošku obavy, že kužel bude příliš úzký.

      0 0
      • drood  

        S pidi reflektorem až tak moc úzký kužel neuděláš. A když, tak tam třeba bude pasovat nějaká TIR

        0 0
      • enjoy79  

        Mě včera došla z ali tahle:

        https://s.click.aliexpress.com/e/clWgSgDb

        Zatím jsem jen stihl nabít a vecer posvítit ze dveří a musel jsem se smát. Na to jak je malá, to svítí jako prase. Otázka je jak dlouho. Ale za ty peníze nabíjení USB , hliníkové tělo. Uvidím.

        0 0
        • Paja  

          Ty popisky jsou vtipny, 2000 lm z jedne xm-l2 diody jen tak nekdo nedostane :D

          Osobne by mi asi dost vadila barva svetla, 7000–8000K uz je celkem hodne do modra, svetla s cool white byvaji vetsinou max. 6000–7000K.

          0 0
          • enjoy79  

            Tak jasně, beru to s rezervou. Nejsem odborník na elektroniku, vzal jsem to na zkoušku, jako záložní světlo a překvapilo mě jak to svítí, a na Číňana i provedení. Celkem rafinovaně ukrytá zdířka na konektor s indikátorem nabíjení, o-kroužky na utěsnení a tak. Aby se z toho nakonec nestalo moje hlavní světlo. Ale to zjistím až vyzkouším v provozu, výdrž a životnost. Za cca 300 Kč no nekup to :-)

            0 0
            • enjoy79  

              Jo a rozhodně to není bodovka, kužel světla to dělá hodně do široka.

              0 0
              • Paja  

                Tyhle celovky vzhledem k velikosti a hloubce reflektoru ani bodovky byt nemuzou.

                0 0
          • drood  

            No, ono je otázka, co v tom je vůbec za LED. Ale není problém to vyměnit, na původní MCPCB pasuje origo CREE XM-L2…

            0 0
        • vit.sklenar  

          Hele a baterie byly součástí nebo jsi kupoval zvlášť? Na kolik ot je na 1 nebo na 2? Díky.

          0 0
          • enjoy79  

            Myslím tam je na výběr, jestli chceš s baterií, nebo bez. Já bral s baterkou. Přijde tam jeden kus. Nezjišťoval jsem ani za kolik jde případně sehnat u nás. Na druhé fotce přiložena pro srovnání klasická tužková.

            0 0
            • MatS  

              4000mAh, dost odvazne tvrzeni. Mozna bude mit polovinu.

              0 0
              • Paja  

                To bude podobny, jak s tema lumenama ;)

                0 0
                • oddie  

                  Ano, u obojího je potřeba doplnit desetinnou čárku :D

                  0 0
              • atty  

                Kdysi jsem pár podobných kousků 18650 s popisy 4000mAh + měřil a reálně dávají (co kus to unikát) tak 1600–1800mAh při 1A, při zatížení 3A už taky jen půlku (cca 1000 mAh), při ještě trochu větším zatížení (5A – víc jsem neměl zdroj) už některé tyhle články šly do smyku a vyhazovala mi teplotní ochrana nabíječky (přilepená na článku). Při zatížení 100mA se to moc nezlepšilo, stejně ty baterky nedávaly v průměru víc, jak 2500mAh.

                Nebrat nic, na čem je napsáno více jak 3500mAh – z hlediska typu článku a technologie se ví, že víc se do článku této velikosti, v rozmezí cca. 2.5 až 4.2V nevejde.

                Světelný výkon bude rovněž maximálně poloviční, než udávaný – při tomto typu diody.

                Nicméně jako čelovka za pár dolarů s dokoupeným slušnějším článkem to asi bude OK.

                Jen je hloupý, že do těchto levných baterek/čelovek dávají číňani nejlevnější drivery jen s „low a high“ nastavením výkonu a x pozic blikání – kdyby to mělo alespoň 3–4 módy výkonu (klidně bych oželel ty blikací režimy), tak za těch cca. 12–15 dolarů ideální.

                0 0
                • Macik  

                  Přesně, kdyby tam to blikání nebylo, nebo bylo dostupný třeba přes dvojklik, tak by se to dalo, ale přepínání výkonu a do toho různý blikání, to je fakt na nic.

                  0 0
                  • enjoy79  

                    To blikání funguje přes dvojklik. Tím tu čelovku tady nechci nějak protlačovat. Co se týká parametrů, obchodníci vesměs všichni mají v oblibě podávat zkreslené informace, ať už je to třeba váha, lumeny apod. a nemusí to být ani Číňan.

                    Chtěl jsem jen nadhodit, co se dá pořídit za dobrý peníz. Jsou lidi, co zrovna nepotřebují dávat 2litry za záložní světlo.

                    Sorry že jsem to plácl všechno pod tebe.

                    0 0
                    • Paja  

                      Vsak on ti to nikdo nehani, spis uvadime nesmyslne popisky prodejce na pravou miru, aby pak nekdo nebyl prekvapeny.

                      Celovka urcite poslouzi, za ty penize tuplem, nicmene je treba dodat, ze treba Skillhunt h03 je provereny i jako nezalozni svetlo a 2 litry nestoji (stoji tretinu), takze pro nekoho, kdo nechce celovku za par korun, ale ani za 2 litry to bude lepsi volba.

                      0 0
                      • vit.sklenar  

                        Jenže ten Skillhunt h03 za 800 Kč není nabíjecí, ten by přišel na 1500. Tady ta je nabíjecí za 300. Mě už taky přišla a zatím jsem spokojenej jak s intenzitou světla, tak s rozptylem (řádný úzký kužel – naopak dost do široka svítí), tak s ovládáním (blikačky na dvojklik) i ten popruh na hlavu je dostatečně široký i celkově tlustý a pohodlný, i ta plastová objímka je prohnutá pškně na čelo – netlačí. Uvidíme co výdrž ledky a baterky …

                        0 0
                        • gollum  

                          Mě příjde celkem normální, že světlo, které má vyjímatelnou/vý­měnou baterii není normálně nabíjecí. Nabíjecí musí nutně být jen zařízení, které mají v sobě zabudovanou baterii napevno.

                          Nabíjecí jsou obvykle baterie, které se dávají dovnitř do světla…

                          Normální cena Skilhunt H03 z Číny je cca. $27–32. Kvalitní baterie 18650 se dají pořídit za cca. 100kč/kus (když se nekupují předražené s přirážkou v ČR)

                          0 0
                        • Paja  

                          Prvni odkaz, co jsem otevrel – gearbest za 44 USD, tj. lehce pres 1000 Kc.

                          Osobne u svetla nabijeni beru jen jako bonus, bez kteryho se obejdu, i kdybych mel nabijeci, stejne bych asi z 90% prehazoval akumulatory.

                          Vyznam to muze mit asi pro nekoho, kdo ma jen jedno svetlo a koupi si jeden aku a tim padem nepotrebuje ani nabijecku (coz je ale polozka do 100 Kc).

                          Jak uz jsem psal, mne by i te celovky vadila nejvic barva svetla, pokud je to tech 7000–8000 K.

                          0 0
                    • Macik  

                      Tak jestli je blikání až na dvouklik, tak pak je to OK. Z toho webu mi přišlo, že jsou všechny to mody v lajně za sebou, což by byl neskutečnej opruz. Asi jsem špatně koukal.

                      0 0
        • Palo TT  

          Aj mne prisla vcera (za 12dni od objednania). Tiez som s nou zatial len trochu posvietil a prvy dojem je velmi pozitivny. Za tie peniaze super kupa.

          0 0
        • kiwibibo  

          Tiež mi pred pár dňami došla, za 13 dolárov aj s baterkou, hliníkové telo, konektor na microUSB šikovne schovaný pod závitom (najskôr som myslel, že to nemá dobíjanie :D )… za mňa super kup. Módy to má: Low/High (dlhým držaním sa dá cyklovať medzi 5 úrovňami, najslabší je tak do stanu, ďalej nedosvieti :D ), dvojklikom sa zapína Strobo (zbytočnosť) a ďalším dvojklikom SOS. Klasický mód blikačka chýba. Na max. to svieti tak, že v lese by mi to kľudne do takých 30kmh stačilo ako jediné svetlo.

          0 0
          • vit.sklenar  

            Super, to jsem nevěděl, že jsou tam skryté režimy na podržení tlačítka. Tím pádem jsem s ní ještě spokojenější než jsem byl :) A díky za tip.

            0 0
          • gollum  

            Jakou to má barvu světla? podle popisu 7000–8000K, ale když to píšou číňani, tak se to musí brát hodně s rezervou…

            0 0
            • psedma  

              tak zrovna v barvě nemají důvod moc kecat… cokoliv nad 6000K je stejně nechtuně modré…

              0 0
              • gollum  

                to je mi jasný, jen je tady malá pravděpodobnost, že ten číňan nevěděl co tam píše a jen to okopíroval z jiného světla…

                0 0
                • drood  

                  Opsat to klidně mohl, do levných světel se dávají studené LED, v tomhle se neliší. A nejspíš v tom není ani origo CREE, těm kelvinům můžeš klidně věřit, dokonce to může mít i víc. Takže modrý hnus… Ale deklarovaných 2000lm/ 20W to fakt nemá, to je nesmysl…

                  0 0
                  • vit.sklenar  

                    Ale svítí to solidně, službu to udělá a peněženku to moc nevyprázdní :)

                    0 0
            • kiwibibo  

              Farbu svetla v kelvinoch ti nepoviem, ale nazval by som ju studená biela. Fenix HP25 má o kúsok teplejsiu bielu

              0 0
        • plevka  

          Ahojte,

          taky chci objednat tuto čelovku, jen se chci zeptat, zda jste někdo objednávali bez baterie a kupovali k tomu na Ali jinou kvalitnější baterii? Pokud ano, máte pro mě prosím tip, kterou vzít? Mám obavu, abych nekoupil třeba nějakou s ochranou a pak by se mi do čelovky např. nevešla.

          Děkuji za případné reakce.

          0 0
    • mr.antik  

      Kdysi jsem viděl, že se prodávala nějaká variant Skilhuntu, která měla ve spodní části magnet, aby šla se dala použít třeba při práci na autě atd… nevíte jestli je to u nich dnes standard nebo jak poznat která verze to má? Nebo tip na něco podobnýho? Kdyby šlo o mě, já si tam ten magnet přilepim ale měl by to být dárek, tak ať o má trošku kulturu.

      https://www.aliexpress.com/…1550884.html

      0 0
      • Paja  

        Magnet ve vicku maji podle me vsechny varianty.

        Tohle je ale strasne drahy, i kdyz pisou, ze je to best savings, na gearbest maji h03 NW za 27 USD

        https://m.gearbest.com/…_391921.html?…

        Kolem 30 USD se da koupit pomerne casto.

        0 0
        • mr.antik  

          Jo to asi jo, hodil jsem linka na první co jsem našel… a je nějaká verze s dbojíme aku v těle? Podobně jako to mají „rovné“ svítilny?

          https://www.aliexpress.com/…0421158.html

          0 0
          • Paja  

            dbojíme = dobijenim?

            To je ted celkem nove h03 RC, ale to uz neni za 30 USD, spis 45–50.

            0 0
            • mr.antik  

              Jo paráda, to je přesně ono, věděl jsem že už jsem to někde viděl.

              0 0
        • Kellly  

          Měl jsem H02 a nyní H03 a obě měly docela silný magnet. Za 27 USD dle mne super čelovka. Od doby co ji mám jsou noční vyjížďky mnohem zábavnější ;-)

          0 0
      • gollum  

        Mám skilhunt h03 nw jako záložní světlo, magnet to má. Jako hlavní světlo používám armytek (má lepší ovládání a mám verzi s teplejší barvou světla) a ten má o dost silnější magnet než skilhunt, ale ten armytek je za cca. 2–3× větší cenu…

        0 0
    • jIrI___  

      Přidám se s dotazem – sháním spolehlivou čelovku v ceně do 1500 Kč. Požadavky jsou jednoduché – co nejlehčí, renomovaný výrobce (kvůli té spolehlivosti), co největší svítivost, ideálně sehnatelná v ČR, použití bude na běžky a turistiku. Já se v takových drahých čelovkách nevyznám, ale padl mi do oka Fenix HL26 . Máte s ním někdo zkušenosti? Budu rád i za tipy na další typy :)

      0 0
      • scret  

        kluk od nas z bikersky party ji ma a sviti to dost dobre… Pokud bych mel doporucit celovku do 15 stovek, pak to bude asi tahle… Me osobne se tam trochu nelibi ta horsi vydrz (na muj vkus) baterie, ale pokud vim, tak u tebe nehrozi, ze bys tejden brouzdal krajinou, takze si ji v klidu zase dobijes nekde na chajde nebo doma…

        0 0
      • bluma  

        Mám ji a můžu doporučit. Na uvedené použití naprosto dostatečná.

        0 0
      • kupi  

        Co Nitecore nu25? Sviti paradne a s origo popruhem ma 50 g. Ja svuj popruh predelal na pruzenky a jsem na 35 g, coz je super. Vypada to pak takto: https://www.litesmith.com/…le-headlamp/

        Podobne lehka je Petzl Bindi, ale tohle nabízí vic za lepsi penize

        0 0
        • jIrI___  

          Ta Nitecore taky nevypadá špatně. Jak je na tom spolehlivostí a zpracováním vůči Fenixu, bude to srovnatelné?

          0 0
          • kupi  

            Spolehlivost zatim nedokazi posoudit. Celovku mam opravdu kratce. Zpracování bude lepsi u Fenixe, Nitecore je totiz z plastu, ale chatrne rozhodne nepůsobí. Je to dan za tu vahu

            0 0
      • jIrI___  

        Tak jsem nakonec pořídil Fenix HL32R . Obdarovaná je spokojená, zpracování vypadá fajn (nicméně mě zaskočilo plastové tělo, ale aspoň působí bytelně), ale nejsem nějak moc odvařený z výkonu – moje X let stará čelovka z ali za desetinu ceny svítí výrazně více. Ale Fenix má daleko příjemnější barvu světla, teplejší. Trošku jsem se bál hmotnosti, ale i s tím jednoduchým popruhem sedí na hlavě stabilně, nijak nekmitá. Vzhled je subjektivní, za mě je ten fotoaparátový styl vyloženě odpudivý, ale na to se u čelovky až tak nehraje :). Co mě ale naštvalo nejvíc je udávaná doba svícení. Dle tabulky na webu vydrží na 300 lm svítit 4,5 h. Po prozkoumání grafu na krabičce ale člověk zjistí, že těch 300 lm je jen něco přes hoďku a pak svítivost samovolně klesne na nějakých 120 lm, na kterých dojede zbytek do těch udávaných 4,5 h (ke konci svítivost klesne ještě ještě níže, ale to vem čert). Tohle mi na eshopu nepřipadá jako úplně férové informování o výdrži.

        0 0
        • MnemonicJ  

          Můžeš si stěžovat na toho, kdo vymyslel metodiku testování. Standardně se udává doba do poklesu na 10%.

          0 0
    • plysovykozisek  

      Objednal jsem tuto, připadal mě to výhodnější nákup než fenix za stejnou cenu: http://www.ledshop.cz/…0~z5899.html

      0 0
      • scret  

        v cem vyhodnejsi?

        0 0
        • plysovykozisek  

          Podle je Fenix oproti Nitecore lehce předražený.

          0 0
          • Vilém  

            Ale narozdil od Nitecore k Fenixu sezenes ND, Fenix ma taky lepsi uchyceni celovky k popruhum, ne jen gumu.

            Dat za nitecore skoro 1900,–, kdyz Fenix, ktery obslehli, tam maji za 1700,– a rikat neco o predrazenosti Fenixu?

            0 0
          • scret  

            nechapu.. Vzdyt to nevychazi nejak levnejs…

            0 0
    • rotker  

      ve výběru čelovky na kolo jsem ležel skoro týden a nakonec jsem objednal Lucifera M5

      0 0
    • fargo.  

      Mám tuto: https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/

      Světlo je bílý, má 2000 lm, akumulátor v ceně a nabíjet se dá bez vytahování článku ven.

      A ne, nejsem na této firmě nijak „zaháčkován“. :-)

      0 0
    • Mr.Dawe  

      Také se přidám k jedním z těch, kteří vybírají čelovku.

      Chci něco výkonného použitelného na kolo, běh a turistiku.

      Koukal jsem na tyto:

      Osobně se mi asi nejvíc parametry líbí Fenix HL60R

      HL60R

      Vše fajn, ale co ta váha? 167 gramů, nebude to moc na aktivity?

      Dále Nitecore HC 60:

      HC60

      Zajímavá malá a lehká je Fenix HL26R:

      HL26R

      Tady je zajímavá váha, líbí se mi i velikost, ale proč zase nejít do něčeho výkonnějšího. Chci to fakt do tmy.

      Znáte ještě někdo ten ARMYTEK???

      ARMYTEK

      Díky za reakce.

      0 0
      • plzakj  

        Bacha ta vaha Fenixe je s baterkou, zatimco Nitecore bez. A u HL26 nevim. Baterka je rozhodne to nejtezsi na cely soustave. A bez baterky poradnej vykon neudelas. Otazka je, kolik lupenu potrebujes. Za me 1000 z HC30 je uplne dostatecny. 450 (50% u HC30) je na me na kolo do absolutni tmy v terenu malo. Na cesty to staci.

        0 0
      • Paja  

        Armytek je top vyrobce z Kanady.

        Ta celovka je o level vys, ma novejsi, efektivnejsi, vicecipovou diodu.

        0 0
        • Mr.Dawe  

          Takže tvůj názor je, že když už kupovat něco takovýho, tak pořádný a novější, tedy z výběru Armytek?

          0 0
          • Paja  

            Muj nazor je, ze Fenix je taky v pohode, i kdyz je to Cina, nicmene pokud bych chtel dat 2000+ za HL60R, priplatil bych na Armytek.

            HL26R je trosku jina kategorie.

            Nitecore tu nekolika lidem odesla (HC30) a skoro 2 litry bych za ni nedal, kdyz muzu mit srovnatelny Skillhunt h03 za 30 USD (ktery taky mam) prip. pokud bych vyzadoval nabijeni v celovce tak h03 RC za 45–50 USD.

            0 0
            • Soreno  

              HL 30 za 2 litry?

              Dával jsem za ní cca 900 Kč. Nevím jak je na tom s poruchovostí, ale u nás jí vozí asi 6 lidí a nikdo nemá problém.

              0 0
              • Paja  

                Zrejme myslis HC30, on ma ve vyberu HL60R.

                Dvema lidem (viz. vyse) zdechla, ale klidne to muze byt tim, ze si ji tu koupilo v akcich relativne dost lidi, takze poruchovost vubec nemusi byt vyssi.

                0 0
            • obda  

              Tak Nitecore HC30 je běžně na Ali zhruba za 40 USD, a na Alze za 1500. Nicméně mi vyhovuje víc Skilhunt – NW LED a TIR.

              0 0
              • Paja  

                Asi jsem to napsal ponekud nejasne:

                • ze nekolika lidem odesla se tykalo hc30
                • ze bych za ni nedal skoro 2 litry se uz tykalo hc60, kterou mel za tu cenu ve vyberu.

                Za ceny u nas 1500–1700 bych teda nekoupil ani hc30 ;) kdyz od zdroje ji muzes mit o 40 % levneji, nicmene i tak bych opet koupil Skillhunt ;)

                0 0
        • Pán z Dubu  

          Srovnávací test LEDiod http://budgetlightforum.com/node/58094

          0 0
        • Jirik123  

          Armytek vlastní nějakej Bělorus, ze supportu u nich odpovídala Tanya Kudzieva a Nadine/Nadya Hlazkova a vyrábí se v Číně jako všichni ostatní. V Kanadě mívali jen virtuální sídlo, teď už tam mají snad i reálnou kancelář, ale jinak jsou to Kanaďani jak řemen :)) Na CPF na ně mají skutečný Kanaďani trochu pifku…

          0 0
          • Paja  

            Fakt? Tak to je pekny smecko :(

            0 0
          • Paja  

            Je aspon Zebra z USA nebo to delaji taky Cinani?

            0 0
            • Jirik123  

              Majitel Zebralightu se jmenuje George Yao ;) Ale ten skutečně žije v USA, vyrábí samozřejmě v Číně poblíž Šanghaje. Co se týče světel, tak mimo Čínu se toho vyrábí strašně málo. Asi Surefire a Maglite vyrábí skutečně v USA resp. něco v Mexiku, ale na kvalitní čínskou konkurenci spíše ztrácí. Ať už výkonově nebo samozřejmě cenově.

              0 0
            • Nikovlas  

              Smiřte se s tím, že všichni tihle výrobci to dělají v Číně – co byste taky chtěli za ty prachy? Jestli chcete něco „západního“, tak připlaťte za Lucifera – to dělá kamarád v ČR a dováží snad jen základní součástky, jako jsou např. diody a akumulátory. Taky je to například v porovnání s Fénixem naprosto nesrovnatelná kvalita a komfort používání.

              0 0
              • oddie  

                Tak. Lucifer je super počin. Nevím teda, jak mu jdou kšefty, ale těch kamarádů, co najednou má :D

                0 0
              • mr.antik  

                Jaká je nevíc podobná konkureční čelovka k Luciferu?

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  A v čem se má podobat? Cena? Svítivost? Kvalita? Konstrukce?

                  Lucifer žije proto, že si namíchal jiný poměr, než ostatní.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    konstrukce a svítivost

                    Myslím Lucifer S – prostě lehká čelovka s akupackem, která umí dlouhodobě dát třeba těch 700 skutečných lumenů a neklesne po 15 vteřinách na polovinu

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Domnívám se, po zkušenosti, že největší problém je čelovku/čip uchladit, při požadovaném vysokém výkonu a malém rozměru. Takže u plastových je limitem cca nějakých 400 lm (skutečných) v malém těle = s malým chladičem. I se 400 lm čelovka i v mrazu poctivě hřeje. Další věc je velikost baterie, je celkem nesmysl mít výkonnou čelovku, která nemá faktické použití, protože ji neuživíš na výkonu malou baterií dost dlouho.

                      Hrubý výkon je jedna věc, rozložení osvětlení v ploše – tedy využití výkonu pro uživatele – je věc druhá; lepším reflektorem/optikou snížíš do jisté míry potřebu absolutního výkonu.

                      A zajímalo by mě, jak moc vlastně hřeje malá Luciferka v létě, jak dlouho plný výkon udrží, než zasáhne omezovač vázaný na teplotu. Odhaduji, že LED čip má na 700 lm tak 8 W příkonu, tedy obrovské zbytkové teplo.

                      Tedy ke Tvé otázce: musel bys určitě hledat kovovou takto malou čelovku s dokonalou montážní kulturou a velmi přesnou elektronikou. Tzn. značkové výrobky zavedených firem z nejvyšších pater nabídky, ale dostaneš se tak na dvojnásobek ceny. Pokud najdeš.

                      (O Luciferce jsem vážně uvažoval, aktuálně mám plastovou běžeckou čelovku se dvěma LEDkami, která mi odstupňováním výkonu a ovládáním plně vyhovuje, na to, co po ní chci, ale znamená to v zimě mít akupack 2S2P 18650 v batůžku v bublinkách; svítí 100–200–400 lm balancovaných a 400 lm naplno/dálkovka. Cesta do práce mi trvá cca 1:30 a přibližně 30 minut z toho používám plný výkon, ve zbytku cesty většinou 200 lm – stoupání a silnice.)

                      0 0
                      • tonik666  

                        Zebralight na 400lm hreje jen malo. Na 750lm hreje uz dost, ale stale jde udrzet v hole ruce za chladic.

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          Zebra je monoblok bez drátků, tedy celá lampa funguje jako chladič. Proti tomu Lucifery mají drátek, tedy jako chladič slouží takřka výhradně malý reflektor.

                          0 0
                      • gollum  

                        Není škoda tahat kvůli 400lm akupak 2S2P? Při 400lm se dá obvykle svítit z jedné kvalitní 18650 cca. 3,5hodiny.

                        0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          V zimě není.

                          Mám celoročně jednu nabíječku doma a jednu v zaměstnání, sice se dá běhat i jen s origo pidibaterií na USB dobíjení, ale je otázka, jak dlouho by to vydržela, v –5°C je kapacita sotva poloviční oproti 20°C. Šetřím si ji na teplé měsíce s kratší potřebou svícení.

                          Ten velký pack zátěž určitě snáší lépe a opotřebovává se pomaleji. Rozuměj, nemám to na občasné použití, čelovka se mnou prosvítila od září, kdy jsem zahájil podzimní migraci z kola k popobíhání, s jistotou 150 hodin času, počasí nepočasí.

                          Unést těch pár gramů unesu, jde o pack ke světlu na kolo, který jsem už měl, takže mě toto řešení stálo jen asi tak půlhodinu hledání na ALI (atypická „opačná“ redukce na 5,5 mm za 1$) a dvě minuty práce na přizpůsobení do konektoru Silva. (Druhé možné řešení je „originální“ pack za 10$ včetně originálního konektoru od značky, která Silvě dodává.)

                          Přijde mi, že se soudruzi trochu jistí, kdyby to náhodou někdo chtěl přeměřovat, světlo vizuálně svítí dost značně, na plný neregulovaný výkon udávají přesto jen 400 lm, ale schválně to někdy zkusím porovnat s novým Gacironem V9S, jak to bude pocitově vypadat. A podle toho si samozřejmě říká o patřičný zdroj.

                          0 0
                      • Nikovlas  

                        Já mám starší M (asi M3) – ještě s větším tělem. Nicméně u novějších verzí to tělo změnšoval právě kvůli tomu, že ty novější diody už tolik tepla neprodukují. A jelikož plný výkon člověk zpravidla potřebuje při rychlejším pohybu, má to nadimenzované tak, že se to vždy zvládá uchladit. Výjimka může být např. max. režim při statické činnosti – ale to není úplně běžné.

                        0 0
              • rotker  

                U Lucifera je z Číny snad jen tak silikonová čepička na tlačítku

                0 0
              • gollum  

                U lucifera mě štve systém ovládání, když jsem běžel celonoční orienťák tak když jsem si chtěl ho pustit na max, tak jsem v poločce případů skončil s vypnutou čelovkou… a pak taky nemám rád čelovky, které se vypínají dlouhým zmáčknutím tlačítka (např. když mi nalítává na hlavu za světlem sršeň, tak potřebuju vypnout světlo celkem rychle… a pak taky radši si světlo na chvíli vypnu, když proti mě někdo běží/jde, než abych ho zakrýval rukou a riskoval, že se při tom oslním odrazem…)

                0 0
                • Nikovlas  

                  S tím problém nemám – naopak dost oceňuji možnost přepnout prakticky mezi kterýmikoliv dvěma režimy pouhými dvěma stisknutími tlačítka. V kontrastu třeba s jedním Fénixem, který má 6 režimů, které se cyklicky přepínají – člověk to musí celé proklikat dokola, než vůbec zjistí, ve kterém režimu byl.

                  0 0
                • rotker  

                  Nevím, jak u starších verzí, ale u M5+ už si lze vybrat ovládání, mezi 2 schématy. Tedy to o kterém mluvíš a druhé, kdy co klik, to o stupeň vyšší svit a tak pořád dokola.

                  To vypínání by mohlo být skutečně o něco rychlejší, ale na kole mi to je fuk, stejně jí mám puštěnou celou dobu…

                  0 0
              • blue.sun  

                Kdyby aspoň ty Lucifery nevypadaly tak fórově… I když by bylo fajn podpořit domácí výrobu, vzhled mě od toho odrazuje, a vzhled taky prodává. Nemám důvěru v kabeláž, v provedení akupacku…

                0 0
                • Nikovlas  

                  Já nevím snad o ničem na trhu, co by na mě působilo bytelnějším dojmem – především právě, co se týče např. kabeláže. Asi jsem nenáročný zákazník. Ale rád se nechám inspirovat.

                  0 0
                  • gollum  

                    Díky za odkaz ve kterém i samotní výrobci přiznávají, že u čelovek s kabelem a konektrory připadá cca. polovina závad na ně… i v případě nejznámějších značek. Předpokládám, že pokud by se do srovnání zahrnula i levná čína, tak tam na problém s kabely a konektory připadá ještě daleko větší poměr závad…

                    0 0
                    • Nikovlas  

                      To asi nikdo nezpochybňuje. Kabel je prostě potenciálně slabý článek a je třeba mu v návrhu a výrobě věnovat dost péče. Na druhou stranu bez kabelu prakticky od určitého výkonu nejde udělat reálně použitelnou čelovku. A i při relativně malém výkonu (500 Lm) je čelovka s kabelem nesrovnatelně komfortnější než čelovka, co má akumulátor na čele.

                      Odpružená vidlice je také potenciálním zdrojem problémů, ale vozím ji, protože poskytuje nesrovnatelně víc komfortu a lepší pocit z jízdy, než pevná.

                      Záleží, na co to člověk chce.

                      Když chci čelovku na turistiku, kde nepotřebuji výkon, nepotřebuji ideální rozložení hmotnosti, nepotřebuji chránit akumulátor před mrazem – proč bych pak volil čelovku s kablíkem?

                      Když chci jezdit jen po silnici, asi si na kolo nedám odpruženou vidlici.

                      0 0
                • MnemonicJ  

                  Nevím jak vypadají, nebo nevypadají (takovej estét zase nejsem) ale musím říci, že jde o funkční řešení. Čelovku mám přes 3 roky, dost často si s ní hraje i junior (aktuálně 4 roky) a čelovka pořád funguje bezchybně. Samozřejmě jsou věci, který se vychytávají zkušenostmi s produkcí více kusů. V novějších verzích třeba dávali mohutnější plasty na hlavový popruh. Mě se stalo, že mi čelovka upadla na dlaždice a ten plast se zlomil. Nechtěl jsem celý popruh, chtěl jsem si objednat jen ten plastový držák. Na můj dotaz mi přišel požadavek na zaslání adresy a nový držák mi poslali. Neplatil jsem ani dopravu a tohle je přesně ten důvod, proč si myslím, že investice do kvalitní čelovky se vyplatí a Lucifera můžu s klidem doporučit komukoliv.

                  0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Vypadají možná neuhlazeně, ale naprosto „průmyslově“. Asi tak, jako je třeba rozdíl mezi načančanými čidly čehokoliv za pár stovek a průmyslovými držáky za desetitisíce. Jedny vypadají, na druhé je spoleh a vydrží.

                  0 0
                  • blue.sun  

                    Dám to sem, ale víceméně je to pro všechny tři reakce.

                    Ta neuhlazenost je právě to, co mi vadí. Já chápu, že je to v podstatě výroba „doma na koleně“, žádný velkoprůmysl, jenže z fotek to zkrátka člověka odradí. Právě ty kabely a koncovky vůbec na fotce nepůsobí jako kvalitní materiál oproti řešením, která jsou bez koncovek, uhlazená, nějak šikovně skrytá. Rád se nechám přesvědčit o opaku, ale fakt nemám jen takhle na pohled odvahu do toho investovat své peníze.

                    0 0
                    • Nikovlas  

                      Těžko tě někdo přesvědčí o opaku – že je to uhlazené nebo skryté – prostě není. A jestli chceš přesvědčit o tom, že je to funkční, odolné a trvanlivé, tak ti nezbývá, než věřit výrobci, lidem, co to používají (pár set už jich je), nebo si to vzít do ruky a vyzkoušet.

                      Za sebe můžu říct, že moje starší verze s relativně tenkým (rozumněj normálně tlustým) krouceným kablíkem v „plastové“ bužírce sice funguje 100 %, ale rozhodně nevypadá ani zdaleka tak kvalitně, jako ten nový tlustý kablík v gumové bužírce.

                      Moc nerozumím těm řešením „bez koncovek“ – jako nerozpojitelná? To pak nemáš možnost použít s různými akupacky (2/4/6 článků) nebo umístěnými různě daleko od světla.

                      0 0
                      • blue.sun  

                        Víš co, to neřeš… Mluvíme každý o něčem jiném a neprotneme se, tak to zase utneme.

                        0 0
                        • Nikovlas  

                          Skoda – doufal jsem, ze se dozvim neco noveho.

                          0 0
                          • blue.sun  

                            Co nového? Ty vidíš Lucifera jako dokonalost mezi čelovkami, nejsi ochotný připustit, že někoho jiného ten design nepřesvědčí o kvalitě. Já ti ho neberu, pouze jsem si dovolil napsat vlastní názor. Zjevně je to chyba, příště už budu jen kývat.

                            0 0
                            • Nikovlas  

                              Ne – to jsi me asi nepochopil. Me proste zajima, o jakych alternativach mluvis, ktere nemaji spojky, nebo, jak jsi to psal. Ano – Lucifer je pro me vzor kvality a propracovanosti, ale zaroven si uvedomuju, ze neni idealni na vsechno – i to o kus vys pisu – ale me zaujalo, co jsi psal ty – ze reseni bez spojek nebo schovane ti pripada lapsi – snazim se pochopit, o co jde.

                              0 0
                              • blue.sun  

                                Promiň, prostě v tom dál nechci pokračovat. Zjevně to psanou formou neumím vysvětlit, co mi na vzhledu Luciferů vadí. Chápu důvody pro takové provedení, i to, že se nejedná o masovku, ale o výrobek pro nadšence, ale přesto na mě provedení nepůsobí hezky, to je celé. Může to být třeba i jen fotkami, protože nafotit něco, aby to vypadalo dobře, je taky docela umění.

                                0 0
                                • Nikovlas  

                                  Mě teď ani tak nejde o Lucifera. Já se spíš chtěl dozvědět o těch „ostatních řešeních, která jsou bez koncovek, uhlazená, nějak šikovně skrytá“ – nemusíš to nějak složitě popisovat – třeba jen pošli odkaz nějaký čelovky, ať to pochopím. Dík.

                                  0 0
                                • MatS  

                                  Vyrobce Lucifera nabizi zapujceni zdarma. Tak co ti brani si ho vypujcit a pote kritizovat. Lucifer ma funkcni design zamereny na vykon a vydrz. Proto to nemusi byt libive jako „sexy“ plastove celovky jinych znacek.

                                  0 0
                                  • rotker  

                                    napsat, že je Lucifer nekvalitní, nevzhledný a fórový může jen člověk, který ho v živote neměl v ruce…

                                    Každopádně, za mě kabeláž s konektorama vypadá hoodně bytelně a co se vzheldu týká, tak je to za mě jedna z nejhezčích čelovek. Osobně vůbec nemusím čelovky co vypadají jak utržené světlo z Jawy…Lucifer je maličký, skladný a hlavně funkční. Držák na přilbu je taky super, jelikož mi vyhovuje mít battery pack na přilbě…

                                    0 0
                                    • mr.antik  

                                      tak upřímě, já ho naživo neviděl, jen kolega ho používá na ultra a funkci chválí dost. Ale když vezmu jen dle fotek, tak ten nejmenší model moc přesvědčivě nevypadá, ale možná je to nějaký předsériový kousek

                                      0 0
                                      • Nikovlas  

                                        Sériově vyrábí model S. Ten XS je teprve ve vývoji.

                                        0 0
                                        • mr.antik  

                                          Myslel jsem „S“ prostě co mají na webu..... o něčem takovým uvažuju, ale pro moje občasný použití je to prostě moc peněz, tak hledám něco co by se tomu přiblížilo – co nejmenší hmotnost vpředu, konstatní uchladitelný výkon při chůzi/běhu, abych prostě nemusel něco bastlit (v zálože je varianta užíznout skillhunta a předělat na externí akupack

                                          0 0
                                          • Nikovlas  

                                            Ta S mi připadá ideální světlo na běh. Taky o ničem podobném nevím. Skillhunt neznám – ale očekával bych, že Lucifer bude mít navrch v teplejší barvě světla, plynulejšímu rozložení světelného kužele a právě v indikaci stavu baterie. Nevím, jak Skillhunt, ale u většiny konkurence to tak je. A většina těchhle výhod nejde specifikovat v parametrech výrobku, takže i proto Lucifer může vypadat jako předražená čelovka, co nic extra nenabízí. Osobně jsem dost vlastností ocenil, až když jsem si půjčil jinou čelovku a začal jsem je postrádat. Nicméně faktem je, že bez tohohle všeho se dá celkem v pohodě fungovat.

                                            0 0
                                            • mr.antik  

                                              Tyhle vlastnosti až tak nevyužiju… nejpodstatnější je, že číňan dál na turbo i třeba reálných 700lm ale po minutě je na polovině, kvuli chlazeni

                                              0 0
                                              • ˘Ö˘ Krab  

                                                Tak to přeji hodně štěstí při hledání. Definuj si, co je u Tebe běh a po čem a jak často poběžíš.

                                                1. V první řadě narazíš na to, že tělo reflektoru bude plastové, tedy limitován výkon kvůli chlazení. To až tak nevadí na chůzi a většinou ani na běh. Na kole absolutní výkon chybí. Je potřeba si za všech představitelných podmínek vyzkoušet, jak velký výkon vlastně skutečně na chůzi a běh potřebuješ – minima i maxima. Individuální záležitost.

                                                2. Pak budeš bojovat s rozložením osvětlení v ploše a barvou světla. Pouhý reflektor většinou nestačí, je potřeba optika. Budeš řešit, jestli LEDku jednu nebo dvě.

                                                3. Pak provozní režimy a přívětivost ovládání.

                                                4. Potom konektory.

                                                5. A nakonec drobnosti, které život zpříjemní nebo naopak ztrpčí. Na ty se přijde až delším pravidelným používáním.

                                                Lehké reflektory na „dělené“ čelovce s externím packem jsou celkem běžné, ale u výkonnějších a bytelnějších verzí si cenově oproti Liciferce vůbec nepolepšíš, pokud netrefíš extrémní slevu. Jednoduchá úměra – čím menší tělo, tím menší možný výkon (Olight HS2 deklaruje 400 lm ze zcela miniaturního těla, by mě zajímalo, jak pekelně hřeje.). A tím větší riziko, že nebude dobré rozložení jasů, případně bude přesvit na nos.

                                                Bohužel, absolutní výkon sice tak nějak ověřit půjde, ale rozložení světla z nějakých fotek a videí odhadneš jen přibližně, v terénu už je vnímání vysloveně individuální.

                                                Začneš prostě u nejlevnějších Čín, přes Olight, Fenix, Ledlenser, Silvu dál někam k Lupine. Můžeš přemýšlet, co na tom stojí tolik.

                                                Končí totiž ještě výrazně cenou výš, než Lucifery. A ty výkonnější už nejsou úplně moc stavěné na běhání, spíš to kolo a běžky nebo speleo.

                                                Něco za něco. Až něco najdeš, tak napiš, jak jsi vyřešil tento neřešitelný rébus. Požadavky jako na jednoúčelovou „profesionální“ běžeckou svítilnu, ale zároveň jako na naprostou univerzálku, rozpočet jako na krabičku zápalek a hrobečkovou svíčku.

                                                0 0
                                            • gollum  

                                              Skilhunt H03 má dost debilní ovládání (režimy se volí v cyklu…).

                                              0 0
                                              • Paja  

                                                Proc debilni, vzdyt je to skoro to samy jak to jednoduchy schema u Luciferu M5 (4 rezimy v kruhu). Zas to ma pamet posledniho pouzityho rezimu, coz chapu, ze pro ruzne uzivatele muze byt + i -.

                                                Asi nejsem tak narocny uzivatel :)

                                                0 0
                                                • Nikovlas  

                                                  Se 4 režimy to není tak hrozný – ten Fenix, co jsem zkoušel, měl režimů 6 – to už bylo fakt na palici.

                                                  Z mého pohledu je paměť spíš mínus, protože když tu čelovku zapnu a mám ji nějakou dobu používat, musím to celý procyklovat, abych věděl, jakou mám intenzitu a mohl nastavit tu správnou s ohledem na spořebu. Přepínat intenzitu během činnosti je takřka nemožné (respektive dost neohrabané). Zase chápu, že když to chce člověk na chvíli vypnout, tak je fajn, že to zapne tam, kde skončil, a nemusí se procvakávat tam, kde před chvilkou byl. Nicméně z mého pohledu je ideální právě nějaký komplexní systém, kde je otázka okamžiku, než člověk nastaví úroveň, kterou chce, a tudíž tu paměŤ nepotřebuje… prostě jsem na to tak zvyklej :-)

                                                  0 0
                                                  • Paja  

                                                    Ja teda vetsinou nastavuju intenzitu podle toho jak potrebuju videt a ne s ohledem na spotrebu (tu resim nahradnim(i) akumulatory) a uplne nerozumim tomu Přepínat intenzitu během činnosti je takřka nemožné – nevim jakou cinnost mas na mysli, ale na kole to normalne prepnu za jizdy (ale obvykle to nedelam, neni potreba, prepinam spis svetlo na riditkach).

                                                    Jinak Skilhunt jde krome posledniho rezimu zapnou jeste dvema dalsimi zpusoby – rovnou na max. nebo rovnou na min.

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Skillhunta jsem nikdy neměl. Používal jsem chvíli toho Fenixe, který má těch režimů za sebou 6, což mi připadá fakt jako extrém. Když s tím třeba běžím a probíhám kolem lidí nebo míjím jedoucí auto atd., klidně bych si to ztlumil, abych ostatní neoslňoval, nicméně když to znamená 2 kliky skrz silnější režimy, další klik na nesmyslné červené diody a pak ještě 3 kliky než se dostanu od nejslabšího zase zpátky, tak na to prostě kašlu – to celé tlačítkem na boku, což znamená, že musím chytit čelovku shora (abych se neoslnil) a mačkat – ok – nic není nemožné, ale tohle je za běhu silně nekomfortní.

                                                    Když bych s tím hypoteticky běžel orienťák, měl to na druhém nebo třetím nejsilnějším režimu kvůli výdrži (ne – v půlce závodu fakt nechci potmě měnit baterku) a v nějakém méně přehledném místě si potřeboval přisvítit… jo – víte, co mě čeká.

                                                    Se 4 režimy to není tak hrozný.

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    OK, ja nebeham a na kole resim protijedouci/bezici tak, ze na tu chvili otocim hlavu lehce stranou.

                                                    Nevim jak dlouho bezis nejaky orientak, ale na druhou nejsilnejsi inzenzitu (500 lm) by to s kvalitnim akumulatorem melo svitit (podle vyrobce) 3,5 hod.

                                                    0 0
                                                  • Nikovlas  

                                                    Není to neřešitelný – akorát si člověk musí zvykat, na jiná řešení.

                                                    Zpravidla kolem hodiny, někdy ke dvoum – delší akorát na nějakých survivalech a věcích podobného charakteru, které moc často nechodím (třeba na OBPH bývá limit cca 4 hodiny). Nicméně 500 lm je pro rychlou orientaci poměrně málo, takže se často hodí přidat. Já běžně s Luciferem M (starší méně efektivní verzí) běhám na 800 lm, když si nejsem jistej, že to budu mít pod hodinu. Na těch 1600 to občas přepnu, ale tak velký rozdíl to není. U těch slouhých věcí, které jsou přes 3 hodiny, už s to člověk musí nějak řešit, takže běží třeba 400 na přehledných úsecích, aby pak měl 1600, když to potřebuje.

                                                    0 0
                                                  • Paja  

                                                    Je to individualni, 1600 lm nesvitim ani ve sjezdech v terenu.

                                                    0 0
                                                  • mr.antik  

                                                    v tom případě bych chtěl mít stejně ovládání někde v ruce a ne na světle, kde si s tim hneš, hneš si s čelenkou nebo čepicí atd…

                                                    Jinak takovej Skilllhunt na čele by měl asi vyhovoval (za cenu těch max 35 dolarů), protože těch nevýhod tam vidim celkem málo

                                                    • není bez drátků a externím aku – nutnost přebastlit (konstrukce ala Fenix HP60 by se přebastlit mnohem lépe)
                                                    • barva světla neutral – dá se vydržet, případně asi jde taky přebastlit na jinou diodu :-)
                                                    • kužel nic moc, ale furt použitelný – holt půlka světla jde do pryč, ale možná by se nějaká optika dala dokoupit
                                                    • režimy i výkon mi osobně přijdou v pohodě za ty prachy

                                                    otázka je, jestli se nedělá něco podobného, ale už přímo určené jako čelovka,bez nutnosti bastlení, ale ještě za takovouhle přijatelnou cenu.

                                                    0 0
                                                  • ˘Ö˘ Krab  

                                                    Aha, vidím zásadní výhodu svého zimního akupacku – prostě spotřebu neřeším a svítím tak hodně, jak potřebuji, jak mlha dovolí. Přepínání intenzity zvládám i za běhu a v rukavicích, stejně tak vypnutí – odškrtávám si další vyřešenou věc. :-)

                                                    0 0
                            • Milan  

                              A co tedy osobně máš/stavíš provedením a parametry nad lucifera? Koukám čím bych si doplnil zímní sestavu…na design tak nějak prdím, zajímá mne účinnost/kvali­ta. Dík.

                              0 0
      • gollum  

        Počítej, že armytek, fenix, nitecore, skilhunt… mají zhruba stejnou hmotnost když započítáš baterii i pásek/držák na hlavu cca. 150–170g.

        Já používám armytek s jednočipovou diodou xp-l.

        0 0
    • RomSva  

      Zdravím,

      jsou kompatibilní držáky čelovky armytek, nitecore s fenixem?

      https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/

      http://www.ledshop.cz/…0~z5899.html

      s držákem

      https://www.kronium.cz/…od_1741.html?…

      0 0
      • Vilém  

        Tak s tim armytekem ani nahodou, nitecore tipuju, ze taky ne, protoze to vypada jako gumove. Fenix ma zakladnu, ktera drzi celovku, z tvrdeho plastu, ktery se zasune do postovaneho drzaku.

        0 0
      • Paja  

        Ne

        0 0
        • jonys  

          Vidím, kamaráde, že seš na ty světla machr. Tak se Tě zeptám na problematiku z druhé strany (doslova, v podstatě): který z těch typů světel/diod…je nejmíň oslňující? Jde mi o to, že je sice pecka mít maximálku na 2000 lumenech, ale když s tím vjedeš na silnici, oslepíš řidiče proti na půl hodiny. Takže stejně musíš volit nějaký friendly mód, a ten už zase nemusí být dostatečný pro Tvou potřebu. A ptám se, zda se v tomto směru třeba nějak výrazně neliší bílý světlo od teplýho, nebo typy těch lamp…jak píšeš, že ten Armitek ji má jinou apod…? Nebo to spíš bude záležet na kuželu?

          0 0
          • obda  

            Sice nejsu Paja, ale když už to tady čtu… IMHO závisí především na kuželu. Někteří si dodělávají stínítka, já to řeším přepnutím na slabší mód (na silnici stačí) a sklopením blíže před kolo.

            0 0
          • Paja  

            Jak pise obda, na cyklostezce nebo silnici pokud jede neco proti, svetlo sklopim a svitim vic do zeme.

            Specialne na silnici bikovy svetla napr. od Fenixu, Garcion, NiteNumen, …, ktery maji upravenou optiku, aby nesvitily tolik nahoru, nektery svetla maji i dalkovy prepinani potkavaci/dalkovy.

            Ohledne barvy svetla je to spis o tom, co je komu prijemnejsi, v mokru je o neco lip videt se studenejsim odstinem, teplejsi se vic pohlcuje.

            Tento konkretni Armytek ma jen jiny typ diody (vicecipovy) nez vetsina svetel (jednocip).

            0 0
            • Vilém  

              Vicecipovou LED ma snad kazda solidnejsi svitilna.

              0 0
              • Paja  

                No, ja myslim, ze nejbeznejsi je stale xml-l2.

                0 0
              • drood  

                Co si představuješ pod pojmem „vícečipovou"? Chceš snad říct, že svítilna, která má méně než XHP35, XHP50, XHP70 a MT-G2, není solidní…?

                0 0
                • Vilém  

                  Pod pojmem vicecipovou si predstavuji treba LED, ktere jsi postnul vyse, tj, ze je cip rozdelen do nekolika (tri, ctyr…) sekci.

                  0 0
                  • drood  

                    Ale to nemá se solidností svítilny vůbec, ale vůbec nic společného. Třeba XHP70 v čelovce je ptákovina. Ale třeba v mé BLF GT, to je jiná káva…

                    0 0
                    • Vilém  

                      Byla to reakce na Paju. Nejsem v tomto sbehly, ale ktere LED pouzivaji jeden cip?

                      0 0
                      • drood  

                        Pokud bereme v úvahu pouze CREE, tak XP-E, XP-G, XP-L, XM-L 1. i 2. gen. Vícečipové nejsou rozdělené do více čipů, přesnější je, že se skládají z více čipů, třeba XH-P50 ze 4 čipů XP-G, XH-P70 ze 4 čipů XM-L. Výrobců je mnoho, líbí se mi třeba Nichia, ty se používají kvůli vynikajícímu podání barev. Původní účel všech těchto LED je použití v průmyslovém a pouličním osvětlení, použití ve svítilnách je jen kapička v moři…

                        0 0
                      • Paja  

                        Treba xm-l2, ktere jsou asi ve vetsine svetel nebo jeste novejsi xp-l2, ktere jsou ve vyse rozebiranych Luciferech.

                        Edit…to jsem mel ale dlouho rozepsany, kdyz to mezitim drood sepsal a uz uteklo 20 min. :)

                        0 0
    • kucka7  

      Tak další trouba co nevi co chce

      Vypadá to ze jsem se rozhodl pro Armytek a teď jde oto pro který.

      Elf

      https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/

      Wizard v3

      https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/

      Nebo pritlacit na : pro v 3

      https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/

      Prioritně to bude na kolo, občas někde potrápit děti v noci.

      Další věc je kterou barvu svetla.

      Diky moc za veškeré rady, budu se snažit se v tom vyznat. :)

      0 0
      • mr.antik  

        S tou barvou světla je to těžký, protože na kolo nejspíš jedno světlo nestačí tak to chce takovou barvu, kterou budeš mít na druhém světle. Já osobně preferuju warm white, ale všude používám neutral právě z toho uvedeného důvodu

        0 0
      • tonik666  

        Podle mě je to jedno.

        Svítit budou všechny ok. pro V3 má sice XHP50, ale podle mě málo významný rozdíl.

        Elf a Wizard jsem našel jediný rozdíl – nabíjení přes magent (wizard) vs. micro USB (elf).

        Já mám Zebralight H600 cool white (úplně původní MK1) a svítí pěkně bíle, žádný problém.

        0 0
        • koňák  

          Mam ten slabsi Wizard (1120lm) a je to super celovka. Pouzivam nejen na kolo. Na kole je lehce na skodu to, ze sviti na muj vkus az moc do sirky, radeji byl lehce pridal do dalky. Ale i tak muzu doporucit, rozhodne osvetli vsecko, co ma, pokud clovek nelita po lese 40km/h.

          0 0
      • Mr.Dawe  

        Co jsi vybral? Vybírám ze stejných modelů a zatím nejsem rozhodnutý. Uvažuji ale asi nejvíc o té pro V3.

        0 0
    • l-e-t-o  

      Dotaz na všechny. Řeším držak na helmu pro Fénix PD35 TAC.

      Opravdu velmi se mi líbí tento typ držáku, ale cena 22 liber je prostě za kus plastu šílená. Nevíte někdo o držáku, který funguje na stejném principu a je levnější? Na Ali jsem nic podobného nenašel.

      Díky moc za radu.

      0 0
      • tonik666  

        Dost pochybuju, ze ti ten držáček svítilnu udrží.

        Nejsnazší je použít 1–2ks (2 samozřejmě zabrání klepání) držáků na suchý zip nebo gumičky.

        http://www.ledshop.cz/…y~z9816.html

        0 0
        • l-e-t-o  

          To je právě to, že nepotřebuji, aby na straně držáku, která jde k helmě, byl oblouk. Mám helmu O'Neal a potřebuji držak, který půjde skrz jednu díru v helmě.

          Viz druhá fotka na odkazu

          A myslím si, že na hlavě by to udržel i tento navrhovaný styl uchycení. Přece jen hlava je dost stabilní oproti tělu.

          0 0
    • Mr.Dawe  

      Co říkáte ještě na toto:

      https://www.svitilny.eu/…rod_945.html

      ACEBEAM H15

      Jinak koukám na toto https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/

      0 0
    • Růža17  

      Ahoj, vlastním dvě čelovky a to

      Fenix HL60R a HM50R.

      https://www.kronium.cz/…od_1673.html

      https://www.kronium.cz/…od_1806.html

      Obě Fenix obě nabíjecí přes USB. Pro mě výhodav tom že se dají nabít v autě i když pokud máš jednu origo nabíjecí baterku a jednu rezervní nenabíjecí v pohodě si vystačíš.

      HL60R svítí opravdu neskutečně používám ji na hory lezení a dálkové pochody kde je potřeba svítit třeba dvě noci. Díki středovému popruhu dobře sedí na hlavě a je vpohodě i na běh. Světlo je příjemné souměrné a relativně široký kužel. Primárně na kolo určena není ale určitě poslouží.

      HL50R používám mnohem častěji pokud je kratší závod na jednu noc nebo prostě když si potřebuju někde posvítit je v pohodě do kapsy. Nejdříve mě odrazoval design a jakási nesouměrnost ale má to jen samé výhody. Odolnost proti vodě IP68 nebo tak. Těžiště těsně u hlavy díky tomu není zapotřebí středový popruh. Na běh intenzita dostatečná. Povolením víčka zajistíš aby se ti nerozsvěcela v batohu. Za mě Fenix super čelovky. Mnohem více by ti řekl Aleš Berany Duc :) nevím teď přesně nick na bikeforu. Ale rozhodně věci od Fenixe má prověřené jako nikdo jiný zde.

      0 0
    • RomSva  

      Zdravím,

      mám dilema

      pomůžu si nějak zřetelně přechodem z Fenixe HL60R na Lucifera M5+? poznám to vůbec?

      děkuji.

      0 0
      • Nikovlas  

        To je otazka. Ten Fenix, to je ta kompaktni s jednim clankem na cele? Jestli jo, tak tu jsem testoval, takze muzu dat prime srovnani.

        Nejdriv proti vymene:

        • stoji to dost penez
        • celkova hmotnost je vyssi
        • malinko obtiznejsi navlekani (kablik, 2 casti celovky…)
        • nema cervene diody

        A ted prinos:

        • vyrazne vyssi vykon, pripadne vyrazne vetsi vydrz pri stejnym vykonu
        • skutecne inteligentni ovladani – vzdy zapinas stejne, takze se nestane, ze to zapnes a nevis, jakou to ma spotrebu – a mezi kterymikoliv rezimy prepnes na 2 stisky – na webu si muzes najit s hema a demo – to cyklovani u Fenixe me neuveritelne stvalo
        • Lucifer nepouziva reflektory, ale optiky, takze ma okraje svetelneho kuzele plynule – vyhoda? pravdepodobne to nepoznas, dokud nepobezis orientak – silne svetlo miri pred tebe a mapu ctes v perifernim slabem svetle, takze te to neoslni – dost specificke, ale kdyz tohle zkusis s Fenixem, mas chut ho rozdupat
        • skutecne funkcni indikace stavu baterie za chodu – u Fenixe zacnou blikat cervene diody, ale tak slabe, ze to clovek nepozna, kdyz to ma na cele – o indikaci Lucifera si precti na webu
        • lepsi vyvazeni na hlave (ale tezsi) + moznost dat baterku jinam
        • moznost dokoupit drzak na riditka nebo na helmu
        • teplejsi odstin svetla
        • moznost diod s vysokym CRi – dost specificke – ja to nevyuziju
        • cesky vyrobek, nadstandardni podpora…

        Vyplati se to kdyz:

        • kdyz behas orientak, nebo jinak vyuzijes plynuly prechod svetelneho kuzele tak 100%
        • kdyz ti nestaci vykon/vydrz
        • kdyz chces lepsi stabilitu na hlave
        • kdyz potrebujes chranit akumulator pred mrazem
        • kdyz mas spoustu penez a chces si proste udelat radost
        0 0
        • RomSva  

          Ok, děkuji za vyčerpávající srovnání.

          Objednáno,

          Fenix podaruju tchánovi.

          0 0
        • gollum  
          • ještě jedna výhoda lucifera – můžeš si u výrobce zvolit optiku, která ti bude nejvíce vyhovovat (na každou diodu jinou) a podle toho mít široký kužel
          • jestě doplním jednu nevýhodu lucifera – nejsou tam moc slabé režimy, pokud potřebuješ slabé světlo, tak máš smůlu…

          mně moc ovládání lucifera nevyhovuje (subjektivní názor):

          • pokud jsem unavený tak mi dělalo dost velké problémy 2× po sobě zmáčknout tlačítko po dobu 350ms – 1s (přechod do maximálního režimu) tzn. asi v 50% případů jsem skončil s vypnutou čelovkou. Maximální režimy nejsou moc aby si je člověk spouštěl jen na chvilku, aby se rozhlédnul.
          • když jsem měl lucifera půjčeného na celonoční orienťák, tak jsem ve výsledku na nějaké přepínání režimů rezignoval nastavil jeden režim a na rozhlížení do dálky jsem pak používal jiné světlo, kde jsem se do maximálního režimu dostal pomocí jednoho kliknutí…
          • mám radši rychlejší vypínání, než je 1s držení tlačítka
          • cyklování režimů u jiných čelovek, kde se cyklují všechny režimy v jednom cyklu mě, ale štve ještě daleko více…
          0 0
          • Nikovlas  

            Ten nový Lucifer M5+ má oproti M5 jen drobná vylepšení – a jedno z nich je právě snížení toho nejslabšího režimu. Mně osobně vyhovovalo těch cca 45 Lm, ale teď je to 25 (dost lidí to poptávalo). Prostě na hledání věcí ve stanu. Další režim je 200 Lm s výdrží 20 h.

            Já ho mám roky, takže si troufám říct, že takřka s jistotou trefím „středně dlouhý“ stisk (0,35 s – 1,0 s). Co ale nemám 100% je zapínání toho nejslabšího režimu. Připadá mi, že rychlý dvojklik to někdy nerozpozná (zaregistruje to 2 krátký stisk), takže musím malinko pomaleji – a tam zase hrozí, že jednoduše proskočím režimy 1–2. Nevim, jestli je to vada nebo vlastnost a jestli se to od té mojí verze (M3?) nějak změnilo.

            To vypínání – je to daň za rychlý přechod mezi jednotlivými režimy – krátké a středně dlouhé stisky jsou využité právě na ty přechody a na vypínání slouží ten dlouhý stisk. Jako možnost volby je přepnutí do „jednoduchého“ cyklovacího módu, ale jak píšeš – to je snad ve všem horší, krom situace, kdy to půjčuješ někomu, kdo se v tom „složitějším“ schématu nevyzná.

            0 0
            • gollum  

              25lm je podle pořád strašně hodně na nejslabší režim. Dost často si potřebuju posvítit v autě, když jedu v noci z orienťáku domů a to pak používám podstatně slabší režimy, abych neoslňoval řidiče, nebo si potřebuju posvítit v místnosti, kde spí další lidi. Nebo se třeba v noci probudím tak mi stačí posvítit si velice slabě, když si posvítím silněji, tak mi to jen zbytečně naruší noční vidění…

              0 0
              • Nikovlas  

                Pro tyhle účely je podle mě nejjednodušší mít doma nebo v autě (nebo obojí) nějakou čínu za 200.

                0 0
                • gollum  

                  Levná čína je na tom s režimy obvykle taky velice špatně… (silně, trochu slaběji cca. 1/2, několik režimimů blikání a celé to v cyklu…), z něklika světel z číny co mám doma nemá ani jedno nějaký rozumný slabý režim, s vhodnými slabými režimy jsem se zatím setkal jen u některých značkových světel. Momentálně mám postoj k levné číně takový, že ke mně domů nesmí (výjimku májí jen 1-modové světla)…

                  0 0
                  • Nikovlas  

                    Ja myslel neco ve formatu Petzl Tikka (ale levnejsi) – plastova hracka za par korun – urcite se najde neco se slabymi rezimy… Nebo zkusit nakouknout do nejakych domacich potreb nebo rybarskyho obchodu – tam tyhle blbosti mivaj.

                    0 0
                    • tonik666  

                      Me z toho co tu pisete je lucifer pouzitelny jen na delsi nocni sport. Pokud nespirtuji noci, je lepsi zebralight/ni­tecore/skillhun­t.

                      To podstatne po bezne uziti a univerzalnost jsou zadne dratky a slabe rezimy.

                      0 0
                      • Martinson  

                        Čelovky od Luciferu se mi hodně líbí provedením, spousta známých je vozí na kole i na běhání. Hodně se mi líbí ten acupack na 2×18650 místo na obvyklý 4.

                        Ale když preferuješ řešení bez drátů tak musíš vybírat jinde. Já na kole vozí Fenix BC30, případně na helmu ještě Convoy S2+ a na ostatní aktivity čelovku Nitecore HC60.

                        0 0
                        • Oplt  

                          Já používám

                          kolo – Nitecore BR35 (nastavím intenzitu a jen přepínám tlumená/dálková) + někdy čelovka Nitecore HC65

                          Kempování atd. – Fenix FD40

                          0 0
                      • Nikovlas  

                        Obecně – když potřebuješ výkon (na hlavě – ne na řidítkách), nebo chceš jen dobré rozložení hmotnosti na hlavě, tak to prostě bez „drátků“ nejde. A pak je Lucifer podle mě jedna z nejlepších variant. Když chceš univerzální čelovku na outdoor a běžnou turistiku, tak je to prostě zbytečně drahý a složitý. Má ve vývoji nějakou úplně miničelovku bez drátků – na to jsem zvědavý – ale myslím, že to nebude tak atraktivní, protože takových jsou na trhu mraky, protože udělat slušnou čelovku „bez drátků“ umí dneska kde kdo – a v Číně to udělaj samozřejmě levněji.

                        0 0
                        • mr.antik  

                          Jj jak jsem psal výš, není prakticky jiná levnější alternativa, přitom na tom luciferu mi nepřijde nic tak světoborného.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Tak on je Lucifer kopie Lupine, to je evidentní. Cenově byl za míň jak 50% Lupine, teď už se hodně přibližuje. Lupine jsem naživo neviděl, na druhou stranu, mám Lucifera, předseriový (nevychytaný) kus a funguje perfektně. Mě tu vadí jen způsob ovládání režimů (dnes už lepší) a nejnižší mód je u té mojí ukrytý dost blbě. Přímo se k němu nedá dostat.

                            Světoborného na tom nic není. Jen to vymyslet, hlavně po stránce teplotního managmentu, vyrobit a najít lidi, co to budou kupovat. Podobných kousků je plná čína :)

                            0 0
                            • Nikovlas  

                              No právě – není to nic světoborného – prostě udělal čelovku, kde použil nejkvalitnější součástky na trhu a zamyslel se nad každym detailem, k čemuž mu pomohlo jednak to, že to sám používá, a jednak to, že se zajímá o zpětnou vazbu ostatních zákazníků. V podstatě je to obyčejná pořádně udělaná čelovka. Ale vzhledem k tomu, že tady jiná taková není (krom Lupine), tak to pro někoho dává smysl. Čína je skutečně „podobná“ – pouze se liší ve všem výše uvedeném :-D Například ten Fénix, co jsem zkoušel by mohl mít ambice být slušnou čelovkou (i když s jiným zaměřením) – pro většinu užití bych mu odpustil i ten kužel světla s ostrým přechodem na kraji – ale neprominu mu stupidní ovládání a indikaci stavu baterie – to jsou věci, které jdou udělat lépe a nic to nestojí – jen to vyžaduje snahu udělat to dobře. Firma, která se nesnaží dělat věci dobře, si podle mě zákazníky nezaslouží.

                              0 0
                  • Paja  

                    U Skilhuntu h03 jsou slaby rezimy 0,5 lm nebo 3 lm.

                    0 0
                    • gollum  

                      Skilhunt a Nitecore nepovažuju za levnou čínu za 200kč (příspěvek na který jsem reagoval).

                      0 0
                      • Nikovlas  

                        To ja myslel cinu jako jednoucelovou celovku do auta na cteni mapy nebo domu, kdyz vypadnou pojistky. To by mi bylo lito utracet zavneco drszsiho.

                        0 0
              • Martinson  

                Nitecore HC 60 má slabý režim 1 lm, občas se hodí. https://www.led-expert.cz/…itecore-HC60 nevím jestli je ovšem dostatečně „značková“.

                0 0
          • RomSva  

            Tak mám za sebou první noční procházku s Luciferem.

            Díky za info, a musím potvrdit že je to supr čelovka.

            Jen ten nejslabší režim by mohl být tak třetinový.

            Ovládání v pokročilém módu super.

            Co mě „vadí“:

            Povrchovky, tělo dle všeho z kvalitního duralu, na něm slušný elox, ale nikdo to před eloxem nehodil do omílačky. Funkčnosti to nevadí, ale prostě tam chybí ten pocit luxusu.

            Stejně tak plastový držák, materiál kvalitní, design funkční ale jdou na něm vidět stopy po obrábění lisovací formy. Vyleštit tu formu není zas tolik práce.

            Dle všeho se výrobce zaměřil na maximální funkčnost a tu dotáhl opravdu daleko. Funguje perfektně, ale mám z ní pocit, že to jde dotáhnout dál a výrobce by to nestálo skoro nic. Není tam takový ten pocit když si něco koupíte a otevřete tu krabičku a řeknete si „wow“ (to co umí perfektně např apple"), přitom ta čelovka si to zaslouží.

            0 0
            • Nikovlas  

              Napiš to výrobci – konstruktivní kritiku ocení – je rád za zpětnou vazbu od zákazníků.

              0 0
            • rotker  

              Nejslabší režim pustíš 2× krátkým stiskem za sebou a to svítí už opravdu slabě (tedy pokud máš model M5+)

              0 0
              • gollum  

                Kolik lumenů znamená „opravdu slabě“?

                0 0
                  • gollum  

                    25lm je pořád šíleně hodně pro nejslabší režim… já když potřebuju svítit slabě (v místnosti, kde se spí, nebo v autě) tak u své čelovky svítím cca. 2,5lm.

                    25 lm bych použít nemohl, s tím bych oslňoval řidiče, nebo budil spící lidi…

                    0 0
                    • tonik666  

                      Přesně – rozumná světla mají i po 1lm, třeba Zebralight. Když jsem byl na tůře v místech bez světelného smogu, bylo i těch 0,4lm ve stanu hodně.

                      0 0
                      • gollum  

                        moje světlo taky začíná na asi 0,4lm, ale to používám jen když se probudím a mám přizpůsobené oči na tmu, obvykle v autě, nebo když příjdu z osvětlené místnosti do tmy tak používám silnější režim než je ten nejslabší u mé čelovky…

                        v místě bez světelného smogu jsem už dlouho nebyl (naposledy jsem byl, když jsem neměl ještě tuto čelovku)…, teď už jenom vzpomínám na to, kdy v případě zatažené oblohy jsem neviděl ve tmě ani ruku, kterou jsem si dal před nos…

                        0 0
    • RomSva  

      .

      0 0
    • JudyN15  

      Neznáte tohohle Fenixe? Nemůžu se dopátrat co je to zač a jestli je to slušná čelovka na skialpy,…

      0 0
      • atty  

        Nenašel si to někde na bazarech? Tohle je s velkou pravděpodobností „fejk“, jehož popruh má vypadat, jako ty od Fenixu, nicméně bude to s největší pravděpodobností z nějakého jiného čínského pramene :)

        Což neznamená, že to nemůže být použitelné, nicméně jde o to, jak je to zpracované, jakej je tam driver a elektronika, jaký LEDky atd. A taky jde o cenu – podobných čelovek je na Ali v ceně pár dolarů mnoho.

        0 0
      • jeffi  

        Mám ji, je to fejk, ale docela povedenej.

        Díky dvěma reflektorům má příjemně širokej kužel.

        Má i micro usb na nabíjení a indikační led nabíjení.

        0 0
        • atty  

          OK, na první pohled to vypadá celkem povedeně, tak si ten popruh ve stylu Fenixu mohli klidně odpustit.

          Kolik to má módů svícení? A svítí to vždy na obě světla, nebo se to dá nějak přepínat?

          0 0
        • mr.antik  

          Má to nějaký označení?

          0 0
        • drood  

          Dva stejné reflektory takhle těsně vedle sebe mají stejný kužel jako jeden. Rozdíl cca 30mm na šířku nemáš šanci poznat…

          0 0
    • JudyN15  

      Máte někdo zkušenosti s čelovkou Nitecore HC33 ?

      https://www.led-expert.cz/…3-1800-lumen

      0 0
    • mr.antik  

      Shánim nějakou univerzálku na kempování, hory, chůzi. Radší hezky široký rozptýlený kužel, co nejlehčí, cca 1500, spolehlivou.

      Našel jsem tady Fénix HL26R, nemáte ještě nějakou alternativu. Klidně i lepší čínu, ale spolehlivou.

      https://www.kronium.cz/…od_1717.html

      0 0
      • plzakj  

        NiteCore HC30

        0 0
        • mr.antik  

          Radši bych placatý design, lepší rozložení hmotnosti, aby to na hlavě neblembalo. Baterku na 18650 mám ale takový výkon a hmotnost nepotřebuju

          0 0
      • black.horse  

        Jako univerzálku používám PETZL Actik Core, na fotovýlety, hory, do stanu a občas i na běh, osvědčilo se mi to červené světlo. https://www.alza.cz/…d5641154.htm (alzák má tenhle prodloužený víkend 15% akci na sport věci, tak se do cenového limitu vejdeš a nebo pohledej jinde)

        0 0
      • wego1991  

        Já asi před měsícem koupil (na doporučení pár lidí v jiném vlákně o čelovkách) Fénix HL32R. A musím potvrdit, že je fakt dobrá.

        https://www.kronium.cz/…od_1970.html

        0 0
    • Forester  

      Ahoj. Synátor mi ztratil Zebralight 600. Poradíte nějakýho nástupce?

      Jinak se Zebrou jsem byl max. spokojený. Takže určitě na 18650, lehké, hodně svítící. Používám hlavně na kolo a běh, občas turistika.

      Cenu úplně neřeším, ale strop kolem 3tis.

      Díky.

      0 0
      • fargo.  

        https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/?…. Je to i s baterkou. Mám ji už víc než rok a max. spokojenost.

        0 0
        • kovar  

          dost mě pobavily její parametry (doba svícení).

          0 0
          • sodek  

            No nekup to, když to má 4800 hod :)

            Máme ji ve fázi testování, synek je zatím spokojený.

            0 0
            • Forester  

              mě od Armyteka odradily recenze a vlastně i v obchodě … a to je o trochu dražší než ten Fenix, co jsem nakonec koupil:-)

              0 0
              • gollum  

                Já jsem s armytekem spokojený už několik roků (ale až potom co jsem ho musel 2× reklamovat), poslední čelovka co mám mi funguje bezpronlémů – mám s ní nasvíceno cca. 1200hodin na 360lm nebo na max režim.

                0 0
                • Forester  

                  víceméně potvrzuješ to, co jsem psal. Hodně recenzentů a vlastně i v Kroniu mě odrazovali s ohledem na zvýšený počet reklamací … ale jinak nezpochybňuji, že je to báječná čelovka.

                  Já se reklamacím, pokud to lze, snažím vyhnout už dopředu … což se ne vždy vydaří … teď reklamuji trenažér (několik chybějící částí) … a je to k nas.ání :-(

                  Až Fénixe pořádně vyzkouším, poreferuji. Bohužel, silvestrovský výšlap na Lysou nevyšel, ale dokonce měsíce bude dost příležitostí :-)

                  0 0
                  • Tomkac  

                    Fénixe mám 4 rok a beru dalšího ženě.. super čelovka bez debat…

                    0 0
                    • Vilém  

                      Taky uz verim nejvic Fenixu. Zvlast pres zimu pouzivam denne a bez problemu. Konkretne mam HL55. Pritelkyni jsem napred poridil Nitecore HC30, ta do roka odesla (driver), pak jsem ji poridil Imalent HR20, ktera ma naprosto debilni ovladani jasu potenciometrem (ktere me puvodne zaujalo), a USB nabijeni, ktere se mi libilo, ze nemusi pouzivat externi nabijecku. Svetlo po asi 3 sezonach stale sviti, nabiji, ale vubec nedrzi v tom gumovem drzaku, takze pro poklusavani, nebo nejaky razantensi pohyb je to naprosto nepouzitelne.

                      Takze proto verim Fenixu, ktery me zatim nikdy nevypekl.

                      0 0
                    • tonik666  

                      Mam Zebralight 8 let, prvni verzi H600 a ca po 6 letech se zhorsila funkce tlacitka, ktere vyzaduje vetsi stisk nez drive. Jinak funguje v pohode a jsem spokojeny.

                      0 0
                      • Forester  

                        jj, taky jsem měl Zebru cca 5 let a kdyby ji mladej neztratil, tak bych nic neřešil. A protože jsme si chtěl relativně co nejdříve, skončil jsem u Fénixe. Má to být novinka, tak snad nebudu tester :-). Hlavně jsem zvědav na ty 18650 články s microUSB

                        0 0
            • Jakobo  

              Trinitro…todleto, to já bych neuměl v jeho věku ani vyslovit.

              0 0
        • nomecz  

          Dalsi nesmyslny proprietalni konektor napajeni, proboha proc nepouzivaji mUSB

          0 0
        • Forester  

          Koukal jsem, že stojí „skoro“ jak nová Zebra. Je v něčem lepší?

          0 0
          • Jakobo  

            Armytek neni zadna Cina, je to asi na stejne urovni jak Zebra. Sazmozrejme o tridu lepsi jak Nitecore, Skilhunt apod. Je to asi o preferenci co komu vyhovuje jestliZebra nebo Armytek. Recenzi je na netu dost. Take cena svitilen Armytek oproti odpovidajicim svitilnam Skilhunt je dvojnasobna.

            0 0
            • Paja  

              Jak uz tady vyse napsal Jirik123, Armytek i Zebra se vyrabi taky v Cine.

              0 0
              • Jakobo  

                Nepochopils, ale to nevadi. Druzi to mozna pochopi.

                0 0
                • Paja  

                  Mozna, kdybys to napsal s malym c by se ti to dalo uznat :)

                  0 0
            • Forester  

              Bohužel, nemohu požadovanou Zebru nikde sehnat, takže se klaním k tomu vyzkoušet Armyteka. Co mě trochu zarazilo je těch 11 režimů. Čtu si návod a přijde mi to jako „malinko“ složité. Je fakt, že s prvotním nastavením Zebry jsem taky trochu bojoval, ale pak bez problémů. Kliknutím zapnu a podržením přepínám 3 režimy, v každém režimu mohu dvouklikem odskočit do vedlejšího. A to je vše. Tady je to trochu zamotanější.

              A přijde mi i celkem rozdílná výdrž na nejsilnější režim … pod dvě hodiny u Armyteku a přes 2 hodiny u Zebry. I rozložení těch módů mi přijde u Zebry trochu lepší.

              0 0
              • gollum  

                Pokud porovnáváš u Zebry režimy co mají PID, tak se podle těchto hodnot moc orientovat nemůžeš, protože tam nemají napsáno, jak to měřili, kolik času to svítilo při daném světelném toku a na kolik času se to přeplo na nějaký úsporný režim, aby se světlo chladilo… (třeba při jiné teplotě okolí se to bude chovat jinak…)

                Např. oni napíšou, že na maximální řežim např. 1568 Lm to svítí 2,5 hodiny, ale zapomenou u toho napsat, že třeba z těch 2,5 hodiny to 2 hodiny svítí třeba na 300lm, aby se světlo ochladilo a zbytek času se to přepne na vyšší světelný tok, ale jen podobu, než zase zasáhne teplotní ochrana…

                Pokud si vezmeš funkci světelný tok*čas, tak by tato hodnota měla být klesající v závislosti jak roste světelný tok – diody při větším proudu mají nižší účinnost… (u vyšší světelných toků, v případě režimů s nepatrným světelným tokem to pak závisí na tom, jak dobře je odladěná elektronika čelovky, ale jelikož je odběr tak nepatrný při těchto režimech, tak případná nižší účinnost nemá moc velký význam).

                0 0
                • Forester  

                  Dokázal by někdo porovnat vyše uvedené čelovky, Zebralight H600c Mark IV XHP50.2 a ARMYTEK WIZARD PRO V3?

                  Aktuálně tato verze Zebry nikde není a zase úplně naslepo jít do toho Armyteka nechci.

                  Vidím tam trochu odlišně nastavené režimy a možná složitější ovládání u Army. Není tam i něco jiného, na co si dát pozor?

                  0 0
                  • gollum  

                    Mně ovládání co je u Armyteku vyhovuje nejvíce z těch čelovek co jsem měl zatím v ruce (fenix, lucifer, skilhunt). Mám Armyteka s xp-l diodou bez konektoru na nabíjení (asi nějaká z prvních verzí v3, ale přesně to nevím, ze začátku jsem ji 2× reklamoval a přišel mi vždy novější model, teď už mi funguje bez jekéhokoliv problému několik roků v trochu větším nasazení, než je běžné).

                    Verzi s výkonější diodou xhp50 jsem v ruce neměl…

                    Ale jestli se chceš mrknout na čelovky a trochu je porovnat, tak dopouručuju se příští týden stavit na Pražské stovce, tam by se mělo objevit celkem dost výkonějších čelovek…

                    0 0
                • sodek  

                  Na druhou stranu ta tepelná ochrana je dobrá. Synek s ní byl venku v Beskydech a venku se hezky chladila, svítila (nevím, jestli to byl ten nejsilnější režim, nebo o něco nižší). Pak jsme zkoušeli stejný režim doma si na něco posvítit, tělo bylo docela teplé a přátelsky na nás tlačítko poblikávalo červeně.

                  0 0
      • tonik666  

        zebralight koupis na nkon.nl

        starsi verze ve sleve, nova za plnou

        0 0
        • tonik666  

          nwkdo zacal zase zebralight u nas prodavat, ale je prislusne drahy. ma stranky celovkyzebra.cz

          0 0
          • Forester  

            jj, koukal jsem tam, ale bohužel před vánoci ten mnou požadovaný typ neměl, stejně jako nkon :-(. Tak ta cna není úplně přestřelená, ale samozřejmě bych si taky dokázal představit nižší :-).

            Dokonce měsíce ještě Fénixe pořádně protáhnu a pak zhodnotím, jestli jsem udělal dobře :-)

            0 0
      • Forester  

        Tak již mám náhradu za Zebru.

        Zatím vyzkoušeno pouze párkrát a ne v úplně plném nasazení. Pořád trochu bojuji se spínačem. Často ho mačkám dvakrát až třikrát. S tím na Zebře nebyl žádný problém. Ale je to nejspíš jen o zvyku.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Dneska přišel Fenix HM61R Amber. Bohužel nejde vypnout, svítí furt naplno. Volal jsem do Kronia, v pátek jedu do Prahy, tak mi ji snad vymění. Bohužel tedy dnes bez wowefektu :o((

        0 0
        • Forester  

          Hmmm … tak to je smůla.

          Já se pořád nesžil s tím spínačem. Je aktivní pouze jeho část a když to člověk netrefí, tak se nerozsvítí.

          Zkoušel jsem teď kamarádovu Zebru a tam bez problémů.

          0 0
          • kovar  

            no jo, ten spínač u Fenix HM61R Amber se opravdu nepovedl. Spínač je schovaný pod nepochopitelně moc rozlehlou gumovou krytkou, takže dost často se prstem ten spínač netrefí napoprvé, toto mi trochu kazí jinak nadšení z této lampy.

            U Fenix HL60R je spínač O.K. , je pod mnohem menší gumovou krytkou, takže se nedá netrefit, ale tato čelovka je zas těžší, má pro použití na kolo či běh horší kužel světla – ostře ohraničený – takový pocit jak v tunelu

            0 0
            • Forester  

              Tak dobře, že vím, že je to vlastnost a ne chyba. Uvažoval jsem o reklamaci.

              Jinak ohledně svítivosti spokojenost, stepdown jsem nezaznamenal a v porovnání se Zebrou, až na ten spínač taky obstál.

              0 0
        • Smazaný účet  

          Reklamace vyřízena v Kroniu za 5 minut výměnou za jiný, nový kus. Takže to dobře dopadlo :o)

          0 0
    • Yetis  

      Má někdo zkušenost s čelovkou Petzl SwiftRL.zajímá mě výdrž, šíře kuželu, svitivost.ideálně porovnat s Reactik+

      https://www.petzl.com/…mps/SWIFT-RL

      Děkuji

      0 0
      • gemini  

        Tebou zmíněného Petzla mám týden. Moje požadavky byly: lehká váha, jednoduchá čelenka bez drátů, rozumná svítivost a doba svícení – chtěl jsem čelovku na chození do práce a zpět ( jedna cesta cca hodinka ) a jako rezervu do batohu na procházky s rodinou, když se někde zdržíme a zatmíme. Jako možnost navíc použití jako druhé světlo na helmu ( k lupině piko / knog PWR MTN ). Vyzkoušel jsem na 2 výšlapech a za mě paráda – kužel je pěkně široký, osvítí fakt hodně a svítivost pro mě samotného na svižnou chůzi stačí bohatě na půl výkonu ( jsem z kola rozmlsanej – 2000lm ). Plný výkon jsem využil na vycházku, kdy nás šlo cca 8 ( různě roztroušených ) a osvětloval jsem cestu v totální tmě v lese pro všechny zúčastněné. V tomto modu po cca 1,5 hod světlo mělo ještě třetinu kapacity baterie ( teplota kolem 0 ), takže deklarovaná výdrž 2 hodiny bude asi reálná.

        0 0
        • jIrI___  

          Jak funguje ten jejich Reactive systém, využíváš ho? Bohužel se mi rozpadla čelovka na 18650 z ali a vybírám novou. Přemýšlím, jestli si připlatit a vyzkoušet Swift RL nebo pořídit osvědčeného Fenixe HL32R .

          0 0
          • gemini  

            Popravdě ho moc nepoužívám – zapnu čelovku a jdu. Na běžnou svižnější chůzi používám 2. nejslabší režim a nijak s tím nelaboruju.

            0 0
            • jIrI___  

              Režim svícení je konstantní? U Fénixu v tomto trochu lžou – dle webu na 130 lm vydrží svítit 14 h, ale až na krabičce se z grafu člověk dočte, že ve skutečnosti těch 130 lm svítí jen pár minut (nevím teď z hlavy přesnou hodnotu, na stránkách výrobce a ba internetech celkově se mi nepodařila dohledat) a pak výkon postupně klesá…

              0 0
          • scret  

            nad tou taky uvazuju…

            0 0
            • jIrI___  

              Už mám objednaného Petzla, na alze mi upravili cenu na 2199 Kč, tak nešlo odolat :). O víkendu otestuju a dám report, můžu porovnat s přítelčinou­ HL32R.

              0 0
          • mr.antik  

            bacha u těch fénuxů je nahovno, že 600lm je jen na minutku a ten druhej režim je celkem žalostně slabej.

            0 0
            • scret  

              zrejme to bude kvuli chlazeni… Ale tahle ma konkretne pak 300lm a to myslim dostacuje…

              0 0
              • gollum  

                A jak dlouho má 300lm z toho času, který je napsaný u hodnoty 300lm?

                0 0
                • scret  

                  do ceho teda ted jit?

                  0 0
                  • gollum  

                    Neříkám, že je špatné, nebo, že do něho nejít, jen u světel od Fenixe se vyplatí podívat se i po nějakých grafech, kde je znázorněno výkon světla v závislosti na čase. Tady u toho světla by pokles světelného toku neměl být moc výrazný, ale u jiných světel to je dost hrozné.

                    0 0
                    • Forester  

                      trochu mě děsíš. Musím se podívat, jak je to u 61R.

                      0 0
                      • kovar  

                        61R by ten debilní pokles neměla mít

                        0 0
                        • Forester  

                          Ufff :-).

                          Tak snad to tak bude.

                          0 0
                          • Tomkac  

                            U té 61R mě docela děsí ten gumový pásek na zajištění proti protáčení.. Nikde jsem moc nenašel jestli jde koupit náhradní.. Přemýšlím právě, jak bych to vyřešil kdyby se po čase napínáním utrhnul.. Jaký máš jako majitel názor?

                            0 0
                            • Forester  

                              Mam jeste nahradni hlavovy popruh ze Zebry, takze bych ho pripadne pouzil.

                              Ale myslim, ze se da koupit cele to uchyceni na hlavu. Pripadne nekde jen silnejsi gumicka.

                              0 0
                            • Jirik123  

                              Ta guma je tam jen jako pojistka, mě přijde zbytečná. Čelovka drží a neprotáčí se i bez něj.

                              0 0
    • gollum  

      Lucifer přišel s čelovkou na jednu baterii v těle svítilny… zatím se prodává verze do které se vejde 18350 baterie, ale v nejbližší době by měla být i na 18650 (nástavec pro baterie je výměnný).

      https://luciferlights.net/…ky/celovka-Z

      Dá se s nima dohodnout, tak že na požádání mohou vyrobit i verzi s diodou, která má CRI90.

      0 0
    • Tomkac  

      čtyři roky zpět jsem založil tohle vlákno.. Nakonec jsem vybral Fénix HL60R a čtyři roky jsem spokojený… jenže oni si teď vyrobí HM65R která mě začíná vyloženě vzrušovat.. :-D Jsem asi příkladná ovce konzumní společnosti… Má ji někdo místní a mohl by poreferovat?

      0 0
      • Forester  

        Rozhodoval jsem se mezi 65R a 61R. Nakonec jsem vzal tu 61R.

        Chybel mi nejslabsi rezim a ovladani trochu slozitejsi, bo 2 reflektory. Ale treba vaha nizsi nez u 61. Ale jinak tezke rozhodovani.

        0 0
        • Jirik123  

          Vaha se lisi jen o par gramu. Na kolo i jinam je urcite lepsi HM61R, protoze nema to snizovani vykonu. Ja jsem na helmu upgradoval prave z HL60R na HM61R a je to fajn. Lepsi vydrz a proti HL60R asi o 20g lehci. S druhym drzakem pak ani clovek nemusi sundavat na helmu popruhy a jen prehodi celovku do druhyho.

          0 0
      • SolarStormCZ  

        Buď dále spokojený s HL60R. Do HM65R implementovali tak brutální stepdown, že je z toho bludička.

        0 0
        • Tomkac  

          Stepdown? Jsem retard, potřeboval bych prosím vysvětlit.. Ještě jsem sledoval HM51R, líbí se mi velikost na běh, nebo ultralight trek, ale bojím se, že bych byl zklamaný z výkonu a doby svícení.. Máš s těmahle třeba zkušenosti?

          0 0
          • SolarStormCZ  

            Stepdown? To je tak že si zapneš třeba „high“ režim který má svítit 400lm a po pár minutách čelovka postupně snižuje na 130 a po cirka hodině provozu jsi na 30lm…tak se zajišťuje mega výdrž 22 hodin na tento režim. Stepdown je naprosto běžný u výkonných svítilen hlavně z důvodu teplotní ochrany, ale proč u 400lm…no porovnej si doby výdrže u HM65R a HL60R a uvidíš to sám.

            0 0
            • Tomkac  

              Aha. Podobnou odpověď jsem očekával. díky.. právě si mi asi ušetřil 2500…

              0 0
            • jIrI___  

              Tohle je věc, kterou jsem se kdysi u Fenixu bohužel taky nechal natáhnout. Po bližším zkoumání mi to přišlo až jako klamání zákazníka :-(

              0 0
      • gollum  

        Já mám alergii na výrobky u kterých udávají „nesmyslné“, nebo spíše lživé informace… např. jako, že to vydrží svítit 400 lumeny 22 hodin na jednu 18650

        0 0
    • Tomkac  

      Právě jsem objednal Fenix HM50R jako minimalistickou UL čelovku ženě na hory a na běh.. Normálně bych vzal asi HM51R, kvůli lepšímu výkonu, ale dneska jí měli na alze za 1200, tak jsem zvědavý jaký to bude střep.. Má ji tady někdo?

      0 0
      • rybička  

        Máme doma Fenix HL50 a HM51R obě jsou fajn. Na HM50R mi vadí automatický snižování výkonu. Jinak Fenix za mě super, máme doma cca 10 různých svítilen (na kolo, malé kapesní, na potápění) a všechny fungují bez problémů. Navíc se dá Fenix koupit za slušné peníze na Aliexpressu, coby čínská firma.

        0 0
        • Tomkac  

          Jako pod jiným názvem?

          0 0
          • rybička  

            Pod stejným názvem, přijde ti to samé, co koupíš v Čechách. Třeba Fenix HM50R

            0 0
            • standa.nera  

              Když připočtu DPH, tak už to není takový rozdíl, třeba proti Kroniu.

              0 0
              • Oplt  

                Přesne tak, lepší koupit u nás.

                0 0
                • rybička  

                  Já vidím rozdíl 564 Kč a to už se mi vyplatí ty 3 týdny počkat, než to dorazí z Číny. Nikdy jsem neplatil nic navíc. Jinak u některých svítilen byl rozdíl skoro 50%.

                  0 0
                  • Jakobo  

                    Vazne si myslis, ze Fenix z nocni smeny pro Ali bude mit stejne kvalitni zpracovani a vsechny ty ridici elektronky uvnitr jako pro ofiko evropsky trh???

                    0 0
                    • Vilém  

                      ¨Vazne si myslis, ze oficialni shop Fenixu bude prodavat nejaky fejky?

                      0 0
                      • Jakobo  

                        Delam si prdel, uz ty elektronky tam jsou toho dukazem. Na druhou stranu dvoji kvalita si myslim existuje. Je to treba videt i v recenzich v jedne dobe nebo v nektere zemi poruchove vyrobky, o neco pozdeji nebo jinde OK. Zrovna ten Nitecore HC30, mam jej roky, nekomu to prdlo po tydnu. Nebo u te Ciny bude dost kolisava kvalita, Nakoupi LED za lepsi cenu i horsi jakosti.

                        0 0
                    • rybička  

                      Ano, vážně si to myslím. Mám několik svítilen z Čech, několik z Alíku, vše je identické, včetně balení. Když si připočítáš clo, DPH a přihodíš nějakou marži, jsi ± na ceně v Čechách. BTW v Čechách si spousta firem vydělává tak, že prostě přeprodává zboží z Ali. Pokud si přihodí rozumnou marži (jako třeba Kronium), nemám s tím problém.

                      0 0
                      • tonik666  

                        U Solarstormu existoval fejk i original – vnejsek stejny, vnitrnosti ruzne.

                        Dneska se na to divam stejne treba u pedalu a naboju- HT nebo Novatec dela pod svym jmenem a i pro dalsi vyrobce (superstar, nukeproof a tuny dalsich) a i kdyz treba pedal vypada stejne (HT AN01), tak loziska, osa a dalsi se mohou lisit tim co si odberatel (nukeproof napr. ) naspecifikuje a dojedna.

                        0 0
                        • rybička  

                          U Solarstormu byly třeba jiné šroubky na těle (torx vs. kříž) plus nějaké další věci, které byly poznat okem. Fenix jsem nerozebíral, ale vsadím boty, že je identický.

                          0 0
                  • tonik666  

                    Z tohoto rozdilu 564Kc ti v pripade cle odpadne:

                    99 Kc fix. za procleni

                    217 Kc DPH z vyrobku

                    ?? Kc DPH z postovneho ktere celnici dopocitavajo dle tabulek

                    Takze usetris 200Kc + 100Kc poslani z Kronia

                    0 0
                    • rybička  

                      Jak jsem psal, už jsem nakoupil z Ali za hodně peněz (zásilky za pár korun až do cca 100 babek) a nikdy mi nic nechytli.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Neznám klíč, podle kterého celníci loví. Z Ali taky nikdy nic a teď 2 Victorinoxe z U.S. :o((

                        0 0
                        • zdenek  

                          V nějakém čínském e-shopu mají garanci, že zboží (mobily) dojde bez cla. Musí se ale zvolit konkrétní způsob dopravy. Asi někdo umí obejít celníky…

                          0 0
                      • James.Sniper  

                        Taky už mi pár zásilek odchytili… hodinky, malý mp3 přehrávač, telefon a pár drobností okolo 50$.

                        0 0
    • jIrI___  

      Před nějakou dobou jsem slíbil, že přidám recenzi na Petzl Swift RL, tak tady je. Budu víceméně srovnávat s Fenixem HL32R.

      Zpracování:

      Na první pohled vypadá Petzl jako dětská plastová hračka. Tady má jasně navrch Fenix, působí daleko odolněji. Po bližším přezkoumání ale plasty všude doléhají tak jak mají, i při větším tlaku nikde nic nevrže. Rozměry Fenixu i Petzlu jsou srovnatelné, Petzl je lehce větší ve své hloubce. Jako největší nedostatek ve zpracování vidím v tlačítku vypínače – je takové divně tuhé, stisk není vůbec zřetelný a nějak jasně definovaný, obtížně se přesunuje do zamčené polohy a má tendenci z ní vyjet. Moc jsem se taky nesžil s rozdvojeným páskem kolem hlavy. Byť to má přinášet lepší držení na hlavě, tak oproti Fenixu jsem nepozoroval žádný rozdíl. Navíc pásek moc nepruží, musí se přesně nastavit na obvod hlavy (tady je rozdvojení zase výhoda, snadno se nastavuje přímo na hlavě). Taky se mi nepodařilo najít žádnou možnost jeho rozpojení kvůli vyprání a raději si nepředstavovat, jak bude čelní světlá plocha vypadat po několika teplých prašných letních dnech. Posledním nedostatkem je pro mě absence krytky nabícejího konektrou. Ani ne tak kvůli dešti (má mít IP X4, tzn. odolnost proti vodě stříkající ze všech stran), ale kvůli nečistotám. Přeci jen čelovku často válím někde na zemi, na dně batohu apod., tak bych krytku přivítal. Ale to naštěstí není neřešitelný problém, krytka se dá koupit zvlášť.

      Ovládání:

      Ovládaní je jednoduché, není co vymýšlet, ale sakra by bodlo jedno tlačítko navíc. Klikáním se přepíná intenzita svícení, dlouhým přidržením se aktivuje/deaktivuje režim Reactive. Jedno tlačítko navíc by se hodilo pro vypnutí, protože pokud svítím na nízký režim, musím se proklikat na střední režim, vysoký režim a až potom se dostanu ke zhasnutí. Naštěstí jsou jen tři intenzity svícení (jak v běžném režimu, tak v Reactive), takže to proklikání se není nic hrozného, ale je to prostě otravné. Jalovou odezvu tlačítka jsem zmiňoval už výše.

      Svícení:

      Nejdůležitější na závěr :). Jeden den jsem se spolu s přítelkyní s HL32R vydal na noční výlet po kopcích kolem beskydské Řeky. Popravdě ze svícení, resp. tvaru světelného kužele jsem byl lehce rozladěn. Oproti Fenixu je velice úzký, navíc je barva více do studena. Pro použitína turisktiku mi přišel vhodnější tvar kužele Fenixu. Petzl sice dosvítí dále, ale neosvítí před člověkem tak široký prostor jako Fenix. Ale řekl jsem si, že musím porovnat v s více čelovkami, tak jsem dnes ve 4:00 z Ostravice startoval do beskydského střediska všech exotů a sporťáckých frikulínů – na Lysou horu, což bylo potvrzeno potkáním čtyř lidí svlečených do půl těla (teplota lehce nad 0°C) a nespočtem lidí ve sporťáckých obláčcích zářivých barev s výbavou jako by hledali prezentaci na nějaký skymaraton, základním poznávacím znamením je neodpovídání na pozdravy. Navíc je Lysá jedno z mála míst na turistiku, kde v nočních/ranních hodinách potkáte výrazně více lidí než v celé Ostravě (což potvrdilo ve 4:00 ze 3/4 obsazené parkoviště). Takže světelných kuželů k porovnání jsem potkal oprvadu hodně. A v porovnání s většinou už na tom Petzl není tak zle, jak to vypadalo v porovnání jen s Fenixem. Barva světla je laděna spíše do tepla a světelný kužel patřil k těm širším (což nic nemění na tom, že v tomhle ohledu mi na tom připadá lépe Fenix). O světelném výkonu nemá smysl se bavit, ten je opravdu obrovský. Na běžnou chůzi a běh bohatě stačí nejnižší intenzita. Díky tomu výkonu a tvaru kužele si Petzl velice dobře dokážu představit i při použití při rychlejších sportech (kolo, skialpy apod.).

      Kapitolou samou pro sebe je režim Reactive Lighting. Po hořkých zkušenostech s „chytrým“ světlem od Garminu, které mi přišlo takřka nepoužitelné, jsem moc šancí nedával ani této inteligentní technologii automaticky měnící jas podle toho, jak daleko před sebe se díváte. Opak byl ale pravdou, funguje to opravdu skvěle a je to asi největší benefit této čelovky vůči konkurenci. Pokud se díváte pod nohy, svítí jen „široká“ LED v proměnné intenzitě dle toho, jak moc před nohy se díváte. Při hrabání se v batohu apod. svůj jas ještě sníží, ale přesto stále svítí dostatečně. I pro ostatní je výhodou, že jim při zastavení nepálíte do obličeje plný výkon, ale čelovka sníží jas na minumum a neoslňujete je. Při zvednutí hlavy vzhůru začne přisvěcovat „dálková“ LED a vidíte opravdu daleko. Přínos této funkce jde jasně vidět třeba při sledování turistických rozcestníků, zvlášť těch lehce vzdálenějších od cesty – Fenixe jsem musel ručně přepnout na silnější režim, ať přečtu co na rozcestníku píšou, u Petzlu se stačí na rozcestník jen podívat. Nutno dodat, že obě LED mezi různými intenzitami nemají skokové přechody, ale jas mění naprosto plynule. Díky tomu to nepůsobí nijak rušivě, ale spíše tak nějak přirozeně. Za mě je tedy Reactive Lighting opravdu super a jednoznačně největší argument pro koupi této čelovky.

      Když se dlouhým přidržením tlačítka přepnete do běžného režimu, může přijít zklamání. Hlavní roli totiž hraje „dálková“ LED a kužel je velice úzký, před sebou na zemi vidíte metrový oscvícený kruh a nic víc. Je fakt, že nemá ostře ohraničený přechod, jako třeba zoomovací čelovky, ale prostě není to ono. Standardní režim jsem v podstatě vyzkoušel jen pár minut a vrátil se zpět k Reactive režimu. Pokud by čelovka disponovala jen tím běžným režimem, tak jsem hodně zklamaný a pravděpodobbně by šla do světa. Ale naštěstí tomu tak není :).

      Batrie a výdrž:

      Jasnou výhodou Petzlu oproti Fenixu je vyměnitelná baterie, byť já to pro své účely nevyužiju. Děsivá je ovšem doba nabíjení Petzlu – z nuly do plného nabití více než 6 hodin! Výdrž jsem při prvním delším výletu nějak zapomněl sledovat, tak jen poznatek z dnešního brzkého rána na Lysé. Při 2h svícení v režimu Reactive na nejslabší režim na indikátoru přeblíkavala jedna dvě zhasnuté indikační LED. Z toho soudím, že baterie ztratila 20% své kapacity. Tudíž se teoreticky dá věřit spodní hranici hodnot uváděných výrobcem (v tomto režimu svícení dle výrobce celková výdrž 10–50 h), nenapadá mě jak by se dalo dostat na tu horní hranici. Je ale otázkou, jak přesná je indikace… K indikačním LED se váže i moje další výtka – díky jejich tvaru není na první pohled úplně jasné, kolik jich vlastně už nesvítí (je to viditelné i na jedné z fotek). Příjemné je i to, že po vybití baterie stále máte k dispozici 2 h svícení na 10 lumen (jinými slovy nejnižší jas ve standardním režimu). Čelovka vás teda nenechá úplně ve tmě, ale umožní vám běžnou rychlostí chůze ještě kus ujít, příp. zastane funkcni toho, abyste na silnici byli viděni.

      Celkově jsem s čelovkou spokojen, výtky mám spíše k drobnostem, ale právě díky těmto drobnostem mi připadá běžná cena kolem 2800 Kč lehce napálená, optimální bych ji viděl kolem 2000 Kč a tam by už nebylo nad čím uvažovat. Každopádně Petzl nabídne mezi kompaktiními čelovkami obrovskou svítivost se solidní výdrží, pěkné zpravcování a především vysoce funkční Reactive Lighting.

      A ještě drobný tip na závěr – čelovka má záruku 5 let, vyplatí se ji tedy pro jistotu koupit spíše u zavedeného eshopu. A tady vstupuje do hry alzácká garance nejnižší ceny na trhu :). Našel jsem Petzla na nějakém pochybném eshopu za necelých 2200 Kč, napsal jsem do alzy a za pár minut jsem měl na mailu nabídku na koupi za stejnou cenu. Tzn. nějakých 600 Kč dolů se zárukou zavedeného eshopu, který z mých zkušeností přistupuje k reklamacím pozitivně. A to se vyplatí! :)

      0 0
      • Kamikaze 591  

        Díky, pěkně sepsáno.

        0 0
      • gemini  

        Co se tyce rozpojeni, tudy vede cesta…

        0 0
        • jIrI___  

          Super, díky! Mi se nepodařilo procpat ten plastový konec přes očko, bude to chtít jen více síly :)

          0 0
          • gemini  

            Musíš se trefit mezi ty 2 piny…trošku ježek v kleci, ale jde to:-)

            0 0
      • Sistematicx  

        Pekny. Jen mi schazi nejakej origos drzak na helmu. Dost jsem si ted zvyknul na svetlo na kebuli. Kam kouknu tam svitim. Neco s lepsi baterkou bych bral.

        0 0
      • drood  

        Těch 900 lm je součet obou LED, že?

        0 0
        • jIrI___  

          Předpokládám že ano. A ještě je otázkou, jestli těch 900 lm je jen na papíře nebo i ve skutečnosti :)

          0 0
          • drood  

            I tak to bude jen chvíli na turbo. Nějak nevěřím, že by se to mohlo uchladit a byl by to navíc výstup z optik po odečtení ztrát…

            0 0
          • Forester  

            Můžu se zeptat, co tě vedlo k tomu koupit Petzla místo dalšího Fénixe. Přeci jen v ceně přes dva tisíce si myslím, že Fénix bude lepší volba. Ale jen můj názor, chápu, že každý to máme jinak.

            0 0
            • jIrI___  

              Důvod je jednoduchý, chtěl jsem vyzkoušet něco nového. Z nabídky Fenixu mi z různých důvodů vyhovuje jen ten zmiňovaný HL32R a jelikož by to byl už třetí kousek v rodině, tak jsem se rozhodl pro Petzl. Navíc Fenix je u nás k dostání jen ve dvou barvách, takže třetím kouskem už bychom si je pletli :). Navíc mě už dlouho tak nějak lákalo otestovat funkčnost Reactive Lighting.

              0 0
              • Forester  

                Díky, myslel jsem si, že to tak nějak bude!

                Hlavně, ať dobře slouží.

                0 0
      • gollum  

        Nevím, jestli jako výhodu u Petzlu uvádět výměnitelnou baterii, když je Petzl prodává tak předražené…

        Pokud bych chtěl čelovku, kde bych mohl vyměňovat baterie, tak šáhnu po něčem na li-ion 18650, které kvalitní značkové se dají pořídit za 1/20–1/10 toho co stojí baterie do Petzlu (přepočteno na stejnou kapacitu).

        Šířka světelného kužele a barva světla jsou zrovna dva parametry, které mají u mě hodně velkou váhu, když se rozhoduju co za čelovku koupím. Čelovku, u které by mi nevyhovoval tvar světelného kužele a barva světla bych si určitě nekoupil, když je k dispozici na výběr tolik jiných vhodnějších čelovek…

        0 0
      • scret  

        super recenze, ale za mne proste Petzl:( Zadny WOW se nekona.. Cena k zebliti…

        Skocim asi do Fenixe…

        0 0
        • Forester  

          Jestli uvažuješ o Fenix HM61R Amber, tak si někde vyzkoušej to tlačítko, viz výše. To je jediná věc, která mě fakt štve. Dnes bych si asi počkal a vzal zase Zebru, tam tento problém není. Jinak jsou dle mého obě světla srovnatelné, nejen výkonem, ale i cenou.

          0 0
          • scret  

            nn, uvazuju o necem lehkym plastovym – 40R nebo 32R…

            S kovovym telem na 18650 mam Sparka…

            0 0
          • Smazaný účet  

            Hele mám ji od minulého týdne a s tím tlačítkem jsem nezaznamenal žádný problém. Resp. kdybych to nečetl tady, tak o ničem nestandardním ne­vím.

            0 0
            • Forester  

              nevím, prostě na první dobrou tlačítko většinou nezmáčknu. Spíše druhý, někdy třetí pokus. Jak psal někdo výše, to gumové pouzdro tlačítka je mnohem větší než to tlačítko. Na mé Zebře jsme s tím problém nikdy neměl.

              Možná se zkusím zastavit v Kroniu, třeba je to chyba jen mého kusu, nevím. Ale štve mě to!

              0 0
        • jIrI___  

          Tak nějak. Nenadchne, neurazí, po rozbalení jsem z „plastovitosti“ byl i trochu smutný :). Ale minimálně ten Reactive režim stojí za vyzkoušení.

          0 0
          • scret  

            Reactive – chapu, ale ze bych kvuli tomu bral Petzla – za mne urcite ne…

            Plastovitost – to je jeden z mnoha duvodu, proc ho nekolik let uz nechci…

            0 0
      • MichalBr  

        Já teď mám obrovské dilema jestli pořídít právě Swift RL a nebo Fenix HM61R …už si nad tím lámu hlavu nějakou chvilku :-)

        0 0
        • gollum  

          Zkus si odpovědět na otázku, jestli ti bude stačit originální akumulátor co je v Petzlu, nebo jestli budeš světlo využívat více, takže třeba během jednoho běhu vyměníš několikrát baterie…

          Běhám dlouhé ultra (tzn. klidně přes celou noc) a celkem se bavím, když předbíhám v seběhu někoho s nejsilnější čelovkou od Petzlu, který ji má ale puštěnou na nějaký nízký režim, aby mu vydržela celou noc…

          (baterie Samsung INR18650–35E tzn. asi to nejkvalitnější co se dá běžně sehnat se dá pořídit v přepočtu za asi cca. 100kč/kus).

          A pak bych ti taky doporučil, ať se na ně podíváš někde naživo jak svítí, jestli ti vyhovuje rozmístění světla v kuželu a barva světla…

          0 0
          • MichalBr  

            Ahoj, ja prave moc nebeham spis chodim na treky (beh si dam ale urcite ne maratony), ale asi budu muset vbehnout do nejake prodejny az bude vetsi klid :-)

            0 0
        • Forester  

          U toho Fenixe si vyzkousej ovladani. Me porad neskutecne se.e ten spinac.

          Pokud by ti to vyhovovalo, tak klidne prodam svuj zanovni Fenix vcetne zaruky a vratim se k ZebraLight.

          0 0
          • MichalBr  

            Cetl jsem ze se ti nejak spatne macka a budes to davat na reklamaci.. To neprobehlo? Kdyz se prave divam na recenze o spatnem mackani ani zminka mam uz bazerku fenix uc30 a nemuzu na ni prave rict pul spatneho slova ..

            0 0
            • Forester  

              byl jsem s tím v Kroniu … je to vlastnost, ne chyba :-(

              prostě to musíš zmáčknout na tom správném místě. Někdo nahoře psal, že ten mikrospínač je překryt velkým gumovým obalem.

              Jinak to svítí bezvadně a nemám připomínek. Jen tohle mě prostě neskutečně vytáčí. Asi jde o zvyk a já si zatím nezvyk :-).

              0 0
        • kovar  

          Jen by mě zajímalo, co tě vede k tomu, že jako jednu z alternativ máš Petzl? To tě dostatečně neodradila obsáhlá recenze, kterou tu kdosi psal výše?

          0 0
    • raceman  

      Ahoj,

      vybírám čelovku pro přítelkyni. Jako spokojený uživatel Zebry H600něco MK tuším II jsem začal tam, ale nakonec jsem z důvodů jednodušší ovladatelnosti a komfortu při nabíjení skončil u těchto 2:

      Fenix HM61R Amber https://www.kronium.cz/…od_2217.html

      nebo

      Armytek Wizard Pro v3 https://www.defendia.cz/…o--nabijeci/ verzi Pro hlavně kvůli stabilizaci jasu (verze bez pro má mít CPU řízené ubírání)

      Více se kloním spíš ke kouzelníkovi, může někdo prosím z vlastní zkušenosti popsat, co je více userfriendly pro ženy? :)

      0 0
      • gollum  

        Nejsem ženská, mám Armytek wizard Pro XP-L (nějaká starší verze, než je aktuální, tzn. ovládání aktuálního modelu vyzkoušené nemám) a zatím hodnotím ovládání Armyteku jako nejlepší s jakým jsem se zatím setkal… (a pravidelně kvůli ovládání kritizuju Lucifera… :-) )

        Jedním krátkým zmáčknutím se čelovka vypíná a z vypnutého stavu se krátkým zmáčknutím zapne do posledního režimu… – tohle hodnotím hodně kladně (dost často potřebuju rychle vypnout čelovku a čekat 1–2 sekundy na vypnutí jako to mají jiné čelovky mi nevyhovuje…).

        moje verze má 3 nízké režimy

        3 hlavní

        a turbo

        3 režimy na cyklování mi příjde jako vhodné množství režimů k přepínání…

        Jen u Armyteku je celkem problém ve spolehlivosti čelovek, v prvních 2 rocích jsem 2× čelovku reklamoval (1× asi výrobní vada celé série a 1× mi přestala fungovat asi po roce hodně aktivního používání), dostal jsem vždy nový kus a poslední mi momentálně funguje bez problémů už asi 4 roky… (používám ji hodně cca. 300hodin ročně na režimy s více než 350lm + něco na režimy s méně lumeny – to nesleduju)

        Tzn. pokud budeš kupovat Armytek, tak ho kupuj někde, kam to budeš mít blízko a kde budou rychle řešit reklamace…

        0 0
        • raceman  

          díky, asi ji zkusím, záruku má 10 let a ten Defendia obchod je v Ostravě, tak to mám kousek…

          0 0
      • Forester  

        Ahoj,

        taky nejsem holka, ale třeba to bude k užitku.

        Byl jsem dlouholetý spokojený uživatel Zebry H600MkII. Bohužel, syn ji ztratil, tak jsem musel vybírat něco nového. Dostupnost Zebry v ČR (loni na podzim) byla 0, nikde v okolí požadovaná verze také nebyla.

        Takže jsem skončil s výběrem stejně jako ty u Fenixe HM61 a Armyteku Wizard. Nakonec jsem koupil Fenixe, od Armyteku jsem byl odrazován zde na fóru s ohledem na spolehlivost, což mi potvrdil i prodejce.

        Fenix je OK, jen pořád bojuji s ovládacím tlačítkem. Prostě občas to zapnu napodruhé či napotřetí. Což je, když to vozím zejména na přilbě a ovládám kolo jednou rukou, dost obtěžující. Každopádně jsme byl ujištěn, že je to vlastnost, nikoliv chyba. Vyzkoušel jsem více kusů a vždy stejné. Co se týče svítivosti a ovládání, tak jinak jsem spokojen.

        Závěr. Pokud bych to nepotřeboval hned a byla řešitelná dostupnost Zebry, tak bych neváhal a vzal opět Zebru. Případně můžeme vyměnit :-).

        0 0
    • Raf  

      Teď na 24hodinovku jsem střídal Armyteka Wizard pro h3 a Lupine Piko, obojí pouze na helmě. Obojí použitelný, Piko bych teda nezkousl cenově, to bylo půjčený a Armytek byl můj.

      Další světlo co jednou budu pořizovat každopádně musí mít bezdrátový dálkový ovládaní a samozřejmě nastavení vlastních módů na konkrétní tlačítka na dálkáči, rotování je nahouby a mačkat cosi na helmě taky není úplně to co bych chtěl příště utahanej absolvovat :)

      0 0
      • capo  

        Nojo, ale nahod příklady výrobců co něco takového dělají? V rozumné relaci? Měl jsem jedno takové zelizko v UK, dokonce jeden ovladač na dvě světla najednou, ale nějak už je neprodává 

        0 0
      • drood  

        Tak to budeš muset asi poprosit Mika Šolce, ten ti to udělá i s BT a Wi-Fi… http://solclighting.com/cs/

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Uuuuh, už jsem se na to jednou díval, v dobách, kdy mi Lucifer přišel nepřekonatelně a přeukrutně drahý. Asi to za ty peníze stojí, kvalitou, funkčností, zpracováním. Možná právě na takové 24h, kde dobré a ještě lepší světlo může být rozdílovým parametrem. Nakonec je hlavně dobře, že takoví malovýrobci vůbec existují.

          P.S. Je to tady vůbec správně ve vlákně „… čelovka bez drátků“?

          0 0
      • gollum  

        Já jsem skončil na kombinaci armytek wizard pro (puštěné na cca. 350–400lm) a k tomu bodové světlo do ruky, které se jedním zmáčknutím zapne na maximální výkon/vypne, když se potřebuju rozhlédnout do dálky… Dálkové ovládáná pro zapínání světla do dálky na hlavě na plný výkon by se mi líbilo… :-)

        Ale všechno lepší než se pokoušet zapnout Lucifera na max výkon, aby se rozhlédnul do dálky, když už je člověk unavený a má horší koordinaci… :-)

        0 0
    • Sistematicx  

      Pouzivate nekdo Fenix HM61R s uchycenim na helmu? Jak moc je znat ta vaha? Aktualne mam low cost svetlo od Force kde odchazi baterka. Tak hledam nahradu, s tim ze nemam doma dobrou čelovku ani. Takže Fenix by byl univerzal pouziti. Hlavni teda jako svetlo na kolo.

      V nejake recenzi bylo zmineno doporučeni dat drzak na helmu vic dozadu, nevim jestli kvuli težišti nebo lepšimu osvetleni pri pohybu hlavou…

      https://www.kronium.cz/…od_2217.html

      0 0
      • RomSva  

        Nazdar,

        Ten Fénix držák na helmu funguje jen si ho musíš pojistit zdrhovací páskou(teda spíše dvěma )

        Mě to po chvíli začalo z helmy padat.

        Čím víc dozadu si dáš svítilnu tím větší bude neosvětlený plac přímo před tebou(kšilt na helmě děla stín). Při jízdě nevadí jen si nevidíš přímo pod kolo.

        No ale je to nepříjemné při ostatních činnostech. Každopádně posunutí vzad zlepší těžiště a je to příjemnější na jízdu. Ideální je mít baterii vzadu a světlo ve předu ale to jsme v jiném tématu.

        0 0
        • Sistematicx  

          Fenix k tomu ma nalepovaci redukci. Kdy se svitilna nacvakne do drzaku a ten se nasune do te redukce.

          Zacala ti padat ta redukce?

          0 0
      • Smazaný účet  

        Mám ji, ale nakonec jsem na helmu vrátil k Xtar H3 Warboy, protože to ovládání HM61R mi na helmu a ještě v rukavicích úplně nevyhovuje. Každopádně ten držák má Fénix super, o tom žádná, nechal jsem ho tam a vozím v něm právě Warboye. Se svítilnou se dá pohodlně otočit a gumový pásek jí bezpečně jistí.

        Držák jsem dal na místo, kde mi to ventilační díry v helmě umožnili, což je proti obrázku podstatně víc vepředu. Nějak jí zásadně nepociťuji, ale možná jsem si za ty roky už zvykl. Taky jsem radši, když jsem při jízdě schopen při překlonění hlavy osvítit skoro celé kolo, když je nějaký problém (hazka, přesmyk, přední a zadní kolo), což nevím, jestli by se svítilnou víc na temenu šlo.

        0 0
    • Tomkac  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Tomkac  

      Ahoj.. Potřeboval bych další novou čelovku.. Líbí se mi konstrukce ve stylu Fenix HM51R (starší verze s gumovým uchycením) nebo Olight Perun 2.. Zná někdo ještě další čelovky s obdobnou konstrukcí? Hliníkové tělo + gumová objímka.. Plast na čelovce moc nechci, vždycky něco polámu…

      0 0
      • gollum  

        Mám Armytek (pohodlný držák, přežil už několik popruhů na hlavu co mám – jednou za cca. 2–3 roky je vyměním když už jsou moc vytahané) a skilhunt s gumovým uchycením (ten mi moc nesedl), ale mám je už delší dobu, jak to vypadá u současných modelů s držákama nevím.

        Ale rozměry čelovek co mám jsou ±stejné (18650 baterie + tělo čelovky okolo), tak držáky jsou zaměnitelné… tzn. já bych si vybral čelovku co mi vyhovuje a držák bych řešil případně až pak, ten se dá dokoupit od jiné čelovky/výrobce.

        2 0
      • Forester  

        Používam Fenix 61hmr a k tomu Skilhunt H04 a H04R. K tomu jak originál popruhy, tak starý od Zebralight. Vše bez problémů záměnné.

        Jinak za mě byla nejlepší ZebraLight H602, jak z pohledu svícení, tak režimů. Pak Fénix a nakonec Skilhunt. Jenže ten nestojí ani polovinu těch zbylých, takže nakonec vyhrává v anketě cena/výkon.

        0 0
        • tonik666  

          Mam Zebralight H600 I (nyni pres 10 let). Tlacitko uz nejakou dobu neni v top kondici, ale jinak svetlo funguje, takze nemenim a svitim. kdyby tak bych shanel novou verzi.

          Od Zebry jsem mel H51, dal jsem ji segre a porad funguje (11let).

          0 0
          • sodek  

            U nás před dvěma lety dostal mladší dospělec Armytek Wizard Pro. Když teď druhý dospělec projevil zájem, dostal aktuální verzi C2 Pro. Nevím, o kolik by byl momentálně levnější Skilhunt, ale nějak jsme to neřešili a nebyl čas riskovat nějaké Aliexpres anabáze.

            0 0
            • Forester  

              nevím aktuálně, ale loni jsem objednával asi 6 ks, ještě pro kamarády. Byl jsem na nějakých 900Kč/ks, bez baterie.

              0 0
      • Smazaný účet  

        …mám tuto-https://www.svet-svitidel.cz/…cr123a-ip68/?… a je super-primárně na běh

        0 0
        • Tomkac  

          Je to bohužel stejná konstrukce jako HL60R.. Praskla mi plastová objímka, když jsem jsem asi trochu víc hodil s batohem ve kterém ležela..

          0 0
          • Tomkac  

            Potřeboval bych nejlépe něco velikostně, váhově a výkonnostně mezi Fenix HM51R a HM61R..

            0 0
            • tonik666  

              Zebralight H600w z Česka. Podle stránek už asi někoho přestalo bavit že u nás nejsou dostupné a rozhodl se dovážet sám.

              https://celovkyzebra.cz/…tralni-bila/

              0 0
              • Tomkac  

                To vypadá skvěle! Dá se to i kvalitou přirovnat k Fenixu?

                0 0
                • RomSva  

                  Zebra je řekl bych ještě lepší jak Fénix..

                  0 0
                  • Forester  

                    Souhlasím, ale cena už dost nesmysl.

                    0 0
                    • tonik666  

                      Kdyz pominu cenu, tak vynikajici celovka. Jak jsem psal vyse, mam prvni verzi nyni 10 let.

                      Lehka (40g telo) a dobre zpracovana.

                      Nove fenixy jsem v ruce menel, ale stale mam klasiku Fenix HL20, a Zebra je mnohem kvalitnejsi.

                      Snad jedine co bych uvital aby si slo naprogramovat na jaky mod se bude vzdy zapinat.

                      0 0
                      • Forester  

                        Mám jen porovnání ZebraLight H602, Fenix HMR61 a Skillhunt H04R.

                        Pro mě měla Zebra lepší (jednodušší) ovládání, pro mě vhodnější popruh a uchycení čelovky a řekl bych, že i svítila lépe. Fenix je více multifunkční. Ač bych neřekl, občas využiji to červené světýlko i magnet. Taky ten dodávaný článek s konektorem potěší. Já mám tedy samostatnou nabíječku, ale kdo nemá …

                        Skillhunt je takový dělník. Prostě vezmeš a svítíš. Vzhledem k ceně ho používám jako holku pro všechno a vždy bez problémů.

                        Bohužel, cena Zebry se už dostala hodně vysoko a poměr cena/výkon nic moc. Takže jsem nakonec rád (až na to ovládání), že jako náhradu za ztracenou Zebru mám Fenixe a Skillhunty (H04 i H04R).

                        0 0
                      • wawrik  

                        Novšie Zebry si už naprogramovať vieš.

                        0 0
              • Vilém  

                Zvlastni, ty stranky mi doma ani v praci nefunguji.

                0 0
    • mm  

      Sháním náhradní spínač a gumovou krytku na čelovku Zebra. Nevíte, kde pořídit?

      Díky

      0 0
    • sodek  

      Psal jsem to jinam, ale dám to i sem :

      Drobné srovnání Armytek C2 Pro a relativní novinka Skilhunt H300.

      C2 na mě působí celkově takovým masivnějším dojmem. Má v balení navíc držák na kolo. Má silnější magnet. Ve stejné vodorovné pozici na stejném podkladu držely obě svítilny, C2 o něco spolehlivěji. Samotné zpracování mi přijde dobré u obou. C2 má o chlup větší reflektor a na výšku je větší přibližně o 1cm (neměřeno). H300 má na zadní části hlavy drobné žebrování na chlazení.

      Co se režimů a svítivosti týká – přepínání vypínačem je podobné, přesto trošku odlišné. Osobně mi víc sedí na H300. Svítivosti se mi těžko srovnávají. C2 má víc režimů, ale potřebuji je?. Přibližně srovnatelná je oblast středního pásma, ale jestli mi vyhovují lumeny a výdrže C2 nebo H300 nedokážu zatím napsat (krátká doba). Stejně tak nedokážu porovnat turbo režimy, které samy po nějaké době padají dolů.

      C2 je koupena jako bílá varianta, H300 jako neutrální bílá. Z tohoto pohledu je světlo H300 o něco málo teplejší.

      Obě mají magnetické nabíjení (u nás se primárně používá nabíječka Zanflare, magnet moc nevyužíváme, pokud nemusíme) C2 má nabíjení ze spoda, H300 na hlavě. C2 má na omak nabíjecí kroužek na těle takový až nepříijemně ostrý, až budí dojem, že by mohl něco poškrábat.

      Klip mají obě, popruhy na čelovku taktéž u obou.

      Kus práce určitě udělají obě (obě tři) čelovky a rychlým pohledem těžko říct, ke které bych se přiklonil. C2 je synkova, jejího předchůdce Wizard Pro má druhý synek, můj je Skilhunt. H300 se dělá v černém i šedém provedení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.