• EmilBuisson

    Ahoj odbornící,

    jsem nováček, tk mě prosím nelynčujte za blbé dotazy. Mam v planu koupit mtb kolo Maxbike, ale nevím jak přesně se jmenuje, protože je v bazaru. Na rámu má napsáno jen 30mb a je v černo-modré kombinaci (z toho nejsíš asi moc nepoznáte co? :D). Ten rám se mi zdá, že prošel hydroformingem, ale možná je to jen zdání. Dneska jsem se na něm projel, dojmy jsou bezvadné. Kolo bude podle mě z roku 2006 nebo novější, byl jsem utvrzen majitelem bazaru že šlo o kolo drahé a je solidně vybavené. Přesmykač je nejspíš shimano Deore XT, náboje nejspíš Shimano Deore LX, celé kolo je v Deore LX. Přední vidlice je stavitelná, kolo je hardtail a vidlice je výškově stavitelná, nejspíš vzduchová, mám pocit že uzamykatelná. První problém nastal v tom, že majitel bazaru nevěděl jak „přesně“ se tato výška nastavuje. No nic, aspoň že se našel ventilek na spodní straně vidlice. Stavitelnost se řídí nejspíš pohnutím levé páčky přesmykače, tou jak se řadí nahoru. Bohužel jsem kolo nezvládl nafotit, protože tam pořád „oplenduje“ majitel a mě je nepříjemné se ho pořád na něco ptát. Mohli byste mi poradit, zda je to za 9990 dobrá koupě? Jinak rám má 19 palců. Děkuju za odpovědi..

    0 0
    • jIrI___  

      Takhle ti nikdo neporadí. Jednak popis je dost chaotický, jednak chybí fotky a hlavně člověk tak na dálku nepozná míru opotřebení jednotlivých částí. A pokud je ti nepříjemné se majitele ptát na věc, kterou ti chce prodat, a zjistit tak co nejvíc informací (jak bylo kolo používáno, jak s ním bylo zacházeno, atd.), tak je to pak těžké :-(

      0 0
    • Vilém  

      Projdi historii, tam se dovis, ze neexistuje lepsi znacka nez Maxbike. Oni totiz zasadne osazuji kompletnima shimano sadama.

      Ne, pokud se ti to kolo libi, tak proc ne.

      0 0
    • Chiron  

      No 30MB je typ rámu, dneska je to asi jeden z nejlevnějších rámů v nabídce maxbiku. A na nějaký hydroforming bych fakt nevsázel. By mě zajímalo z čeho si usoudil, že jím prošel. Jinak nevím jak na tom byl ten rám dřív, třeba se na něm stavěly dražší kola. No každopádně osazení špatné není, ale jestli je to z roku 2006, tak může být už taky dost opotřebované. To už musíš nějak poznat, jestli má vakly, převodníky a kazeta nejsou po smrti. Z popisu té stavitelné vidle mě fakt nenapadá co si tím myslel a už vůbec ne co by to měla být zač. Taktéž vidle za pár let bez pravidelné údržby rychle odchází. Dobrá věc je si zjistit kdo a jak to kolo jezdil. Odpovědi typu „50kg holka po cyklostezkách a polních cestách“ nebo „jen na nákupy, do hospody atp.“ bych nevěřil ani trochu.

      0 0
      • EmilBuisson  

        No tk kolo je docela „podrápané“ a dcela bych věril, ze na nem jezdil nejaky manijak v prirode. Jinak na kole jsem jel a vypada zdrave jak po strance vidlice(pri prudkem brzdeni se normalne sjede a da se nasavit i odpor ponoru) a přesmykač je taky v dobrém stavu. Jk jsem prisel na hydroforming? No podle tvaru te pricne trubky (spodni), ma tvar obvykly jako u kamarada, ktery ma Author Vision 2008, a v popisu kola je napsán hyrroforming ramu. Nejsem si jistý jestli ho mám koupit, ale je po servisu a mám nárok na rok servisu zdarma (samozdrejme jen práce).

        0 0
    • t29  

      No ty kokšo :)

      Google: „Maxbike 30 MB“ mi vyplivne odkaz kde zjistím, že 30 MB není označení modelu, ale spíš kategorie (rekreační-sportovní-závodní-cojávím).

      Barevnou kombinaci neřeším, zaujala mě výškově stavitelná vidle. Nejdražší modely roku 2010 mají vidli RockShox Recon, takže i u starších ročníků tipuju vidli RS Tora nebo Recon v U-Turn variantě. Štelovátko zdvihu by mělo/mohlo být na vrchu levé nohy vidlice, zámek pružení na vrchu pravé nohy. Vlevo dole nevím (možná ventilek, jestli je to air uturn), vpravo dole štelovátko odskoku (želva-zajíc).

      Poptej se, jak byla vidle servisovaná, změř opotřebení řetězu a prohlédni zuby na kazetě i převodnících, prozkoumej rám, jestli není prasklý, jinak velikost 19" je pro lidi kolem 170–180 cm.

      Ještě jedna poznámka – 30 mb je nejnižší řada rámů a docela mě překvapuje, že by tam bylo osazení LX/XT a výškově stavitelná vidle, tzn. nejspíš to předchozí majitel postupně vylepšoval.

      0 0
      • EmilBuisson  

        No k tomu rámu, taky se mi zdá že si ho předchozí majitel ppostupně vylepšoval, což se mi nelíbí. Jenže můj cenový strop je 12500,– a nové kolo za tuto cenu nebude dosahovat kvalit 2 roky starého za tuto cenu (stojí 9990,–). Jestli to dobře chápu tak je to kolo ekvivalent škodovky s motorem a převodovkou BMW. Jinak děkuju za odpovědi.

        pozn.: Vidlice má ze spodu ventilky, tam jak je ukotvená ke středu kola.

        0 0
        • Vilém  

          Ventilky zespodu? to asi ne:)

          0 0
          • EmilBuisson  

            Nevim co to je ale vypada to jako ventil, kamarád má uplně stejné a říká, že je to na „dofouknutí nebo upušteni“ vzduchu ve vidlici a že se tak mění výška zdvihu.

            0 0
            • Vilém  

              neznam zadnou vidlici, ktera ma ventilky dole. Kdyz uz ventilky, v mnoznem cisle, tak jeden nahore, jeden dole. To ma treba REBA, SID, RVL, coz nepredpokladam, ze by tam bylo. Jednodussi by bylo rict, co je tam za vidli a bylo by jasno.

              0 0
              • kafac  

                Mam dojem ze Manitou Black Air mel ventil dole

                0 0
                • Vilém  

                  ja reagoval na ty „ventily“. Black air, co jsem potkal, me ventilek klasicky nahore.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Mozna mi strasi ve vezi, ale nebyla i vidle, kde se foukala pozitivka, negativka + prava noha zespodu, coz ovlivnovalo doraz?

                    0 0
              • Smazaný účet  

                stará marzochi měla ventilky na obou nohách dole :)

                0 0
    • DanMaxbike  

      Když se podíváš do mého profilu,tak tam je asi tebou zmíněné kolo které chceš koupit.Kolo bylo koupené v roce 2006 a jsem s ním do dnešní doby spokojený i když ho už jezdím spíše jako zimáka a při hnusnějším počasí.

      Mám před sebou katalog maxbike z roku 2006 a tam mají rozdělené rámy do tří kategorií:

      35MB – rám je Al 7005

      35MB sl – rám Al 7005 zeslabované trubky

      35MBE – rám je Al 6061

      0 0
    • nox159  

      majitel bazaru chce kolo prodat tak ti muze nakecat co chce :)

      ptej se ho konkretne!

      • co je to za ram?
      • ktery rok ?
      • co je to za vidlici?
      • jak se nastavuje ? (pokud ti nedokaze ze je stavitelna tak byt stavitelnanemusi ;-)
      • doklad o poslednim provedenem servisu -jak kola tak vidlice
      • na všechno co te zajima se ho zeptej
      • zkus se ho zeptat na papiry k tomu kolu uvidis co ti rekne :D

      ( nedelam si iluze ze ti na vubec neco z toho odpovi ale zkusit to muzes)

      nejlepsi reseni je vzit si sebou nekoho kdo tomu rozumi a maš to vyřešene :)

      jinak at uz je v jakemkoliv stavu myslim ze tech 10k je moc

      za me tak 6–8 podle stavu :)

      0 0
    • marszy  

      když se podívám do katalogu tak všechny kola této značky jsou si podobná jak vejce vejci.

      0 0
    • kafac  

      myslim ze kdyz kouknes na cyklobazar

      tak tam najdes za ty penize lepsi kup.

      0 0
      • EmilBuisson  

        Tk jsem tam dneska byl a ptal se přesně na ty otazky, jak miporadil nox159.(mimochodem moc děkuji) Prodejce mi rekl, že kolo je z roku 2006, podle rámu (asi umí s googlem :D), jinak platí to co jsem řekl. Jméno vidlice nezná, ale viděl jsem malý nápis na „špuntu“ na levé straně vidlice, ale už si ho nepamatuji. Vidlice vypadá mimořádně dobre v očích laika, prodejce neví jestli je pevně uzamykatelná, nemá totiž tu páčku, na které by bylo napsáno lockout. Jinak je ale možnost zvýšit nebo snížit odpor zdvihu (pomocí páčky přesmykače, vede od ní lanko na levý špunt na vidlici). Nevím jestli mám kolo koupit, jedu totiž na sportovní kurz (spíše cyklistický, přesněji Břehy u Přelouče) a ze Dvora Králové nad Labem je to 65 kilometrů a jelikož další tůry boudou určitě následovat, potřebuji kolo, na kterém to pohodlně vydržím a mám na to 12500 max. Kolo nové nebude dosahovat kategorie kola, které je celé v Deore LX, zadní přehazka XT. Jinak mé osobní dojmy jsou, že mi skvěle sedí i když je ten rám v 19 palcích a já měřím 185 cm. Přikládám fotku s kolem, které má stejný rám, ale ten „můj“ je vyveden místo v červené v modré.

        0 0
        • jIrI___  

          Z páčky přesmykače vede lanko do vidlice? :-O

          0 0
          • EmilBuisson  

            Ja nevim jak to přesně popsat, jak je na kole ovladač (přehazky) na velké kola (ty tri první). A na vidlici na levé strane na vrchu je takový mechanismus napojený na jednu páčku (tu na palec) drátem…

            0 0
            • Kubick  

              Ježiši chlape, jestli chceš poradit a zhodnotit bike, do kterého hodláš investovat cca 10000, tak ho vyfoť a do pár minut ti sem někdo napíše, co tam vše je a jestli má cenu o tom přemýšlet. (jen ne foto jako v posledním tvém příspěvku..)

              Takhle je to jen plácání o ničem

              0 0
              • Vilém  

                Foto dal. Ted to jen vytisknout a bude z toho pekna znamka na dopis:)

                0 0
                • EmilBuisson  

                  sory to je ale chyba tohohle serveru jinak ta fotka je na strankach http://www.gavalasport.cz/…-maxbike.htm

                  0 0
                  • Vilém  

                    A to je jako konkretne to kolo, ktery chces koupit? Vcera jsi tu neco rikal od LX/XT osazeni, o zamykatelne vzduchove vidlici atd. To co je na fotu bych tipnul tak na max 5000,– za jety a i to by bylo moc.

                    0 0
                    • EmilBuisson  

                      Sorry asi sem to nerekl presne, tu fotku jsem sem dal proto, aby jste Vy vedeli jak vypada ram, ostatni na kole (tom o kterem uvazuji) je jine. Tam na kole na obr. je asi o 2 tridy horsi shimano…

                      0 0
                      • XC-biker1  

                        Jo, ale chtělo by to konkrétní fotku toho kola co chceš, aby všichni vědeli co tam přesně na tom jsou za komponenty atd. a ne tady to tipování že tam je asi to, a asi to…

                        Jinak se rozumné odpovědi nedočkáš.

                        0 0
                        • EmilBuisson  

                          Ja se omlouvam, ale nejsem natolik velky „obchodnik“, abych prisel do obchodu se zrcadlovkou a zacal si fotit jejich zbozi. :D Ale pokusim se ho nejak vyfotit, abyste meli prehled …treba zitra

                          0 0
                          • Vilém  

                            Nemas se ceho bat, proste jim rekni, ze si to chces vyfotit, aby ses poradil s nekym zkusenejsim.

                            0 0
        • Last Guardian  

          Tak to „lanko z přesmykače do vidle“ bude asi lock z řidítek, ne? A ta páčka tedy nebude na přesmykač, ale prostě dálkově ovládaný zamykání vidlice, proto taky pan prodejce nevidí lock přímo na vidlici. Jinak si to neumím moc představit.

          0 0
    • Hynas  

      Vůbec nechápu, že se tím vůbec zabýváte…jestli má zakladatel vlákna problém dotyčné kolo vyfotit a současně má při vysvětlování „pocit“, že je na kole nějaký nápis…tak pak jakékoliv rady nemají smysl.

      Kolo vyfoť ze všech stran a pak ti poradíme! Případně vezmi do obchodu nějakého zdatnějšího kamaráda, který se v kolech vyzná a dokáže ti poradit na místě. To je něco jako…včera v tescu jsem viděl rohlík, jeden stál 2,50…mám ho koupit? Mám pocit, že na něm kromě soli byl i mák a připadal mi, že je větší než rohlík normální. :o(

      0 0
      • EmilBuisson  

        Proto jsem tu psal, ze jsem novacek a nevyznam se v kolech. Nemam pocit, na vidlici neni napis a nemohu rozlustit ten co je na pravem otocnem spuntu. Je to poprve co pisu o radu na nejake forum, vetsinou si poradim sam. A kdyz de o rohliky, tk zadny z nich nestoji 10k a nepotrebujes na ne zaruku…:D Vetsinou nejde na rohlikach ani jedzdit. A pokud jde o to vyfoceni, jde mi jen o etiku, ja nevim jestli chodis kamkoli do obchodu a budes tam neco fotit, kdy se ti zachce. Ja se ho slusne zeptam jestli muzu, protoze jina cesta asi ve spolecnosti lidi neni.

        0 0
        • jIrI___  

          Fotky! Bez nich ti nikdo nic rozumného nemůže poradit a přeci jen 10k pro většinu lidí není málo.

          0 0
          • EmilBuisson  

            Fotky jsou, ale nemam digit.zrcadlovku tk jsem to musel vyfotit kompaktem. trochu jsem je vylepsil, vyfotil sem naboje, kolo cele a hl. vidli a mate to na: http://emilbuisson.rajce.idnes.cz/maxbike/, jo jeste se omlouvam za tu kvalitu, kompaktem se foti dost blbe (aspon me), snad sem nafotil vsechno co potrebujete (vramci moznosti, s kolem jsem nemohl pohnout, mel ho na nejakym debilnim stojanu)

            0 0
            • nox159  

              za tohle bych 10k nedal ani ve snu :) ja bych rek tak 6–7k a mohl by byt rad ze to proda.

              0 0
              • EmilBuisson  

                Tkze ho nemam kupovat, nemuzu se moc rozmyslet potrebuju kolo sehnat behem patka a soboty, v nedeli nikde otevreno nemaji.

                0 0
                • nox159  

                  to sem nerekl, ja jen řikal ze ja bych to za 10 nekoupil ( prodaval jsem tez maxbika ale na XT za nejakych 6–7k )

                  jinak ty zakladni veci jako jsou naby stred retez kazeta vlastne celkova funkčnost kola z fotek patrna neni :( takze tezko radit

                  je to celkem na tobe, pokud se pro nej rozhodnes tak zkus tu cenu trochu usmlouvat :)

                  hodne lidi tady doporucuje treba tohle ci podobne kolo ;-)

                  mas to taky za tech 10k a je to nove, mas na to zaruku a rekl bych ze funkcne na tom budou podobne – ale nejezdil jsem ho a nemam s nim zadne zkusenosti

                  0 0
                  • pI3rre  

                    Přesně tento model GT2 má kámoš. Jezdí ho rok a zatím naprosto bez problému. Myslím si, že za tu cenu je to lepší volba než ten Maxbike.

                    0 0
              • jIrI___  

                Taky se mi těch 10k zdá moc.

                0 0
            • Kebo  

              Tak za tohle bych teda 10tis. rozhodne nedal…zkus cyklobazar pokud budes mit trochu stesti koupis tam mnohem lepsiho bika.

              0 0
                • EmilBuisson  

                  Diky moc za rady, ale sorry zapomel jsem rict, ze bydlim v Trutnove (Severo vychod- Kralovehradecky kraj) a ja to nestiham. Podivam se na vas cyklobazar, ale jelikoz mam asi jen 6k, potreboval bych to kolo na splatky a proto mi ten maxbike vyhovoval. To kolo se mi taky nezdalo (z hlediska ceny), ale usmlouvat se mi to nepodari. Uz jsem se snazil a on rikal, ze nema problem to rychle prodat. Tak se snim asi priste nebudu tolik parat. Problem je v tom, ze zatim nevim o jinem kole se srovnatelnou vybavou. Jeste se nekde mrknu, ale budu na to mit jen asi 2 dny. Jinak diky moc za rady.

                  0 0
                  • pI3rre  

                    S tím, že nemá problém kolo prodat hned je kec.. Jinak zajdi se podívat do cyklowordu. Na splátky to u nich jde. Třeba toto

                    0 0
                    • kycis  

                      Za ty prachy bezkonkurencni, rekl bych.

                      0 0
                      • pI3rre  

                        Jen jsem si všiml, že je pouze velikost 15, ale možná by v cyklowordu mohli nabídnou podobné kolo za stejné prachy.

                        0 0
                  • nox159  

                    kdyby ho mohl hned prodat tak uz ho tam nema ;-)

                    pokud koupis jinde tak se tam za mesic zajdi podivat na 99% tam jeste porad bude stat :D

                    jinak ten pells co našel pI3rre vypada hodne slusne.

                    0 0
                      • EmilBuisson  

                        no nebo http://www.cykloworld.eu/…antom-pro-d/, pekna cena, na Deorku, vzadu XT,akorat ty brzdy asi budou mechanic, coz nechci. Lepsi je hydraulika..

                        0 0
                        • t29  

                          Avidy BB-5 jsou jedny ze dvou fungujících mechanických kotoučovek (druhé jsou BB-7 :) – vozím na jednom kole BB-5, na druhém BB-7, sintrované desky a spokojenost.

                          Podobně se o XCR vidli říká, že je to nejlevnější použitelná vidlice.

                          Deore náboje budou nejspíš M-475, které jsou bídně utěsněné, ale jezdím na nich taky a fungujou. Myslím že pokud se vyhýbáš brodění, tak vydrží dost.

                          Trochu se bojím Truvativ klik, ale dutoosové Shimana bych v téhle ceně asi nenašel na žádném kole.

                          Za mě (a za ty peníze) palec nahoru. Jenom bacha, velikost M odpovídá 17".

                          0 0
                        • pI3rre  

                          Do tvého limitu kvalitní hydry podle mě neseženeš

                          0 0
                          • EmilBuisson  

                            tk to je lepsi premyslel o v-brake ne?

                            0 0
                            • pI3rre  

                              Myslím si, že lepší kvalitnější V než lowendy kotoučovky. Určitě poradí někdo zkušenější než já :)

                              0 0
                            • rš2  

                              Rozhodně Avid BB7 jsou luxusní mechaniky brzdící lépe než shitový hydry…každopádně když máš na bajka 12 litrů tak o hydrách vůbec neuvažuj…

                              0 0
                            • XC-biker1  

                              Raději ber něco s těma mechanickýma BB5/7. Bude to brzdit lépe než Včka a lépe než shit hydry. Navíc později můžeš koupit kvalitní hydry a nebude tě to stát další investice ;)

                              0 0
      • nox159  

        vyfot ho, ale kdyby byl fakt velky a cenu bys ukecal na 2,– tak bych ho asi vzal, ale je to risk pokud neviš jiste jestli je tam mak nebo ne ;-)

        0 0
    • fofot  

      Ahoj, kdyby byl zájem nabízím http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… ve velikosti 19" měřím také 185cm,najeto asi 1500km, pořídil jsem si fulla. Kdyžtak napiš na fofot@seznam.cz

      0 0
      • EmilBuisson  

        Moc dekuju za nabidku,ale uz jsem psal, ze muj maximalni rozpocet je 12,5k. Fakt moc diky, kolo vypada skvele ale nemam na nej.

        0 0
    • EmilBuisson  

      Tk to dopadlo: díky moc za rady a návrhy, nakonec jsem koupil nový Kellys Salamander rok 2009, na Deore. Klidně se podívejte na kellys-bycicles.com, jezdí se mi na něm skvěle.

      0 0
    • funkatron  

      ma niekto skusenosti s karbonovym cestakom maxbike eagle 99 rcbm?

      je ich plny bazar a za celkom slusne ceny s vybornou vybavou…chyba moze byt teda jedine v rame? :)

      0 0
      • ELx  

        v rámu asi chyba nebude.Skončila silničářská sezona a kluci z Forman cycling teamu prodávají kola, která dostali(spíš museli koupit za směšnou částku) na sezonu.

        0 0
      • ekimek  

        prý je ten rám hodně měkký, nehovořím z vlastních zkušeností, ale dost jsem o tom slyšel…

        0 0
        • funkatron  

          no ono to je vacsinou tak, ze bud tuhost, alebo pohodlie

          ja chcem karbonovy cestak hlavne qoli pohodliu, nakolko nie som pretekar

          okrem toho potrebujem velkost S, pri ktorej je teda ta pripadne chybajuce tuhost najmenej poznat

          vybava komplet sram red + doplnky WCS…za 30tis si myslim, ze by to nemuselo byt zle

          normalne rozmyslam, ze by som to vyskusal…

          0 0
          • ekimek  

            osobně jsem psal po všech inzerátech, ale chtěl jsem pouze samotnou sadu, všichni to chtějí prodat jen a pouze jako celek, takže si myslím že na tom něco bude… :-)

            0 0
      • jIrI___  

        Onehda jsem tenhle rám okukoval v kameňáku, nějak se dal do řeči s prodavačem a ten tvrdil, že stejný rám s jinými polepy používá Wilier. Co je na tom pravdy ale netuším, protože v silničkách se vůbec neorientuju, takže případnou tvarovou shodnost neposoudím :)

        0 0
        • kubad  

          na těchhle nesmyslech není pravda vůbec nic, prostě jen někdo napráská kopie a tvrdí že je to stejné jak top rámy od renomovaných značek

          0 0
          • funkatron  

            ty nieco nevies o tych maxbikoch?

            alebo si nepocul?

            0 0
            • ememem  

              ja myslim ze kazdy kto kedy zavital na toto forum pocul o maxbike aj o jednom ich predajcovi volakde zo severnej moravy (ak sa dobre pamatam). co nic nemeni na tom ze to co napisal kubad je 100%na pravda a netyka sa len maxbike ale aj dalsich renomovancyh znaciek ako je kellys, 4ever, dema, haibike a pod.

              0 0
              • funkatron  

                vitam sem uz nejaky ten rok, ale maxbike som fakt doteraz nezaregistroval

                ospravedlnujem sa :)

                0 0
    • ememem  

      a len tak mimochodom ked uz sme pri tom maxbiku toto je opozdeny prvy april alebo si niekto len tak robi prdel co? nejak tomu fakt nerozumiem ale skutocnost to byt nemoze.

      0 0
      • Chiron  

        Taky sem se nad tím pousmál. U nás už si špatnou pověst udělal, tak musí jít o dům dál. Ten krám bych i pochopil, ale tým?! Na čem by měli jezdit? Na jejich bike topmodelu za PC 17000kč?

        0 0
        • jIrI___  

          Vždyť jde očividně o srandu. Nějaká závodnice narazí na pláži na půjčovnu kol a v ní uvidí Olprana, nechá se s ním vyfotit, napíšou recesistický článek na mtbs a někdo v ČR by jim to dokonce sežral :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.