• maedva

    Myslite, ze je nejaka sance aby se Kulhavý dostal na TDF ?

    Patri mezi svetovou elitu MTB XC a z MTB uz preslo par znamych jmen a vubec se jim nedari spatne… Rasmussen, Evans, Hesjedal a drive i Martinez ktery, ale prilis neuspel…

    Anketa: Uvidíme někdy na TDF Jaroslava Kulhavého ?

    4x
    5%
    24x
    32%
    43x
    57%
    0 0
    • Trainman  

      To si myslim, ze je spis prevdepodobnejsi, ze Kreuziger pojede XC, nez Kulhavy silnici… Navic 2 hodiny XC je s tritydennim etapakem naprosto nesrovnatelny.

      0 0
    • kubad  

      Heh ze zajel par zavodu dobre znamena ze uz je mezi svetovou elitou? Dobry vtip. Jezdi mu to ale pochybuju ze by mel chut na TDF delat domestika. A na lidra teamu jeste nema ani nahodou. A pak MTB se jezdi tak max 2hodiny zavod kdyz uz moc. Na silnici bezne kolem 5h musel by kluk potrenovat :-)

      0 0
      • bagr84  

        Na druhou stranu, ta cervena lucerna se do parize sama nedoveze ;)

        0 0
        • Honzyn  

          Neslysel jsem,ze by TDF byla v jeho planech.Zavod XC ma mozna 2h,ale stejne trenuje na silnici a urcite jezdi bezne denne mnohem vice hodin.Myslim,ze by TDF ujel,ale bez vyrazneho uspechu,takze proc se „pouze“ zucastnit,kdyz v MTB se mu dari?!

          0 0
          • Rychlej turista  

            Ono to „ujel“ není taky tak jednoduché, když v etapě existuje limit do kterého je třeba se vejít. Kdysi na TDF jezdil dlouhé roky borec, který tam snad nikdy nic nezajel, ale měl neuvěřitelný cit pro takové tempo, aby dojet těsně v tom limitu. A protože se to o něm vědělo, spousta lidí, co v etapě odpadla, tak na to spoléhala a držela se ho a tak vždycky do cíle dotáhl i docela velkou skupinu lidí, kteří by jinak limit nestihli :-)

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Málokdy vyloučí někoho po limitu.

              0 0
              • McBlacky  

                no u sprinterů se to sem tam stane. A to to jebou kde můžou a nechávají se tahat autem – za což dostávají pokuty.

                Druhá věc je taky to, že když má grupeto 50 lidí a dojede po limitu, tak dostane výjimku (loni Giro).

                Letos na Vueltě myslím vypadl třeba Pettacchi na limit

                0 0
      • Biker jak Pes  

        To, že se jezdí XC 2 hodiny neznamená nic. Pár roků zpátky cyklokrosaři a bikeři vypálili rybník silničářům na MČR. Martinez taky jezdil XC a v pohodě se zařadil mezi silničáře. Je to o tréninku, ne o tom, co jezdí… Kulhavý trénuje 7 hodin denně, to se mi nezdá jako málo… :-P

        0 0
        • bagr  

          Sice taky v treninku Kulhavy najizdi x hodin kilometry ale v zavodni sezone duben-rijen jezdi cca 1,5h zavody.Kdezto silnicari z Profitour jezdi ten zavodni pulrok nekolikanasobne delsi zavody.A do toho 2 az 3 tydeni etapaky kdy jedna etapa ma cca 5–7h.A to je ten hlavni rozdil.Tohle biker v zivote nezazije.

          Sem ted cetl rozhovor se Stybarem po Vulte a ten to tam pekne rekl.Myslim ze ve Velu.Ze si predstaoval ze to bude tezky ale je to bude takovy peklo kdy myslel ze tam nekolikrat malem chcipne tak to ne.Nejen v kopcich ale i na rovine tam jedou srot jak krava.Samozrejme ne vzdy.

          0 0
          • karliner  

            Na GT mají etapy přes 5 hodin jen hodně zřídka a sedmihodinovou etapu jeli naposledy snad v 50-letech. To jen pro upřesnění.

            0 0
          • McBlacky  

            Na webu lze najít SRMka ze závodů (třeba André Greipel dává volně) a tam vidíš, že etapy i s kopečkama (ne kopcema) má 220w průměr za závod, to je u něj 2,75w/kg.

            Jasný, že jeho 10–5–3–1–0,20 maxima jsou jinde, než by dal kdokoli z nás.

            největší peklo z toho dělá kumulace zátěže tří týdnů.

            0 0
        • bagr  

          Jeste bych zapomel.Porovnavat jednorazovej zavod jako mistrak CR na silnici s tri tydny trvajicim etapakem jako Giro,Vuelta,Tour nebo staci klidne i kratsi jako Okolo Svycarska kde jsou ty nejlepsi z celyho sveta muze jen uplnej vul.

          0 0
        • pelhrimov  

          Na MČR možná :) Přejít může, ale první roky nejspíše nic nezajede. Ale na druhou stranu nejsou jen etapáky a jednorázový zavod mu vyjít může.

          0 0
      • maedva  

        Kulhec zajel v letosni sezone vsechny zavody co jel… Ted dokonce v Champéry dojel druhy a to jen velice tesne.

        Tak pokud tohle neni znamka kvality a vykonnosti tak nevim… Z MTB XC uz presli Rasmussen, Evans, Hesjedal… Takze realne to z urcite casti je :) Samozrejmne je k tomu milion dalsich veci aby se tam dostal, ale potencial by mel, to snad kazdy uzna, ne ?

        SP XC Champéry

        1. Florian Vogel (SUI, Scott Swisspower) 1:44:08 hod.
        2. Jaroslav Kulhavý (Rubena Birell Specialized) +0:11 min.
        3. Nino Schurter (SUI, Scott Swisspower) +0:35
        4. Mathias Flückiger (SUI, Trek World Racing) +0:48
        5. Julien Absalon (FRA, Orbea) +1:03
        0 0
        • kubad  

          Ano zajel, ale to ho porad neradi mezi Elitu. To se bude dat rict po sezone pokud skonci stejne dobre jak zatim jezdi :-)

          0 0
        • bagr  

          Akorat ze tyhle lidi presli na silnici brzo a ne az v 28letech jako Kulhavy a meli cas na to se leta vyjezdit a uspechu dosahli az okolo tricitky.Na to uz Kulhavy cas proste nema.Ten skonci tak maximalne u nejakejch lepsich jednorazovejch zavodu.

          0 0
      • Babec  

        Kubade, profesionalni cykliste sedi na kole 6 vice hodin denne a je uplne jedno, jestli je to Kreuziger, Contador, Hruska nebo Kulhavy..

        0 0
        • kubad  

          Ale bez takze sice na kole sedi, ale trenuje na jiny typ zavodu. Ano mozna by dokazal zajet klasiku ale na etapak typu TDF by musel sakra jinak trenovat.

          0 0
          • Blade  

            Nehádej se:) Z Babce bude jednou profesionální cyklista, jak tu nejednou proklamoval, tak o tom určitě něco ví:) Nebo že by to byl jen „pózer“? :D

            0 0
      • stip1978  

        nebo spíš prosypat, jako všici ostatni :o(

        0 0
    • hurvajz  

      Třeba Sagan se uvedl na silnici velmi dobře. Jarin trénuje denně a objemy dává z jara slušný. Takže proč ne?

      0 0
      • Smazaný účet  

        no len Sagan jazdil už od malička okrem XC na top úrovni vo svojej vekovej kategórii aj cestu, cyklokros a tréningy mali aj na dráhe…vie sa pohybovať v balíku, má skvelý špurt…to sa len tak za týždeň v profi pelotóne nenaučíš…

        0 0
    • Babec  

      Myslim si, že po olym,piade 2012 na tu silnici preleze..

      0 0
    • castro  

      to spíš Zdenda Štybarů

      0 0
      • Babec  

        Těžko říct, Kulhavý se dokáže prosadit v cyklokrosu, vyhrává závody ČP a bývá pravidelně v nominaci na repre (CC), ale Štybar by Kuldu na XCčkách nedal a pravidelný reprezentant taky není (co se XC týče) takže je těžko porovnavat, že byl Štyby druhy na Czech Tour nic neznamena, byl to prvni rocnik s neuplnou konkurenci, ale i tak je to pro nej supr vysledek, po nemoci – poklona..

        0 0
    • Ondry  

      Nějak to moc nesleduju, ale zaujalo mě z tohodle článku tahle věta: Ale ať to dopadne jakkoli, tak určitě budu příští rok biky jezdit, jen se uvidí v jakým rozsahu to on jako chce přelíst fakt na tu silnic?

      0 0
    • pendergast  

      Budúci rok ešte asi nie a ďalšie ročníky sa už konať nebudú.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.