koupě celých klik nebo jen převodníků?

9 nepřečtených
  • popik

    Ahoj, už to tu bylo. řeším dilema, jestli koupit nové kliky, nebo jen kvalitnější převodníky. Kliky mám 3 roky staré – najeto 8–10 tis. – špatný je převodník 44 a 32 zubů. Kliky LX jsou pro mě zatím úplně bezproblémové. Otázka zní: Koupit jen převodníky nebo rovnou kliky? Jak dlouho vydrží samotný střed a kliky?

    Pár odkazů (nad čím uvažuju)

    kliky truvativ STYLO

    kliky shimano LX

    převodníky TOKEN

    převodníky BBB

    převodníky FSA

    převodníky GEBHARDT

    0 0
    • Jenda  

      novy LX kliky. Truvativum sice mozna o neco dyl vydrzi prevodniky ale zase me na nich stve nemoznost dat kvalitnejsi loziska do stredovyho slozeni, navic uchyceni levy kliky mi prijde u shimana lepsi. Optimalni by bylo shimano s truvativ prevodnikama. Kadopadne pokud mas znicenej velkej a prostredni prevodnik prijde mi blbost kupovat samotny prevodniky. No a kdyz uz to budes menit tak samozrejme i s kazetou ale hlavne kup si dve C9 ktery pokud je budes po cca 2 tis prehazovat mezi sebou tak by jsi mohl na to najet tak 12–14 tis (to je teor. odhad ale mam ted 4500 akorat se chystam dat znova prvni C9 – vse vypada zatim OK)

      0 0
    • marapara  

      Styla bych nebral. Mám je na fullu a praská mi v nic, klub cvakajících Truvativistů :). Převodníky jsou sice dobré, ale jak píše Jenda, tak ložiska nejsou nic moc. Jedno mi už asi odchází :(.

      LX kliky jsou teďkom k sehnání za 1750 kč, tolik stojí nové Deore, to je za pusu :). Osobně bych se spíš zajímal o SLX nebo XT 08. Tam má prostřední pila kovové zuby a duralový talíř, takže by měl vydržet víc.

      0 0
      • popik  

        díky za tip. ty SLX za tu cenu celkem jdou. asi je zkusím – alespoň malá změna ;-)

        0 0
      • Jenda  

        ups nejak nevim co si predstavit pod „kovove zuby a duralovy talir“ ?

        0 0
        • popik  

          nevim – na kolokrámu mají napsané

          „prostřední převodník ocelový na kompozitovém unašeči“

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.