• ripal

    Muze inline rychlobrusleni nahradit trenink na kole?  nebo je to uplne jine zatizeni?

    0 0
    • Dzany  

      Zalezi, co od toho cekas? Zvysovani fyzicky? Uprimne, ja na inlinech obcas jezdim, nebot jsem hral dlouho ledni hokej a to brusleni me zustalo, ale je to trosku jinaci pohyb. Zatezujes jinaci svalove partie. Pokud to beres jako doplnek k udrzovani fyzicky, tak je to dostacujici.

      0 0
      • ripal  

        no beru to tak jako kdyz jsem nekde pryc bez kola jestli to muze naqhradit trennink na kole. nebo je to zcela odlisny druh zateze?

        0 0
        • Beeda  

          trenujes sdce, plice, metabolismu, a netlousnes:-) svaly zatezujes jine a jinak…ale zas pozitivum budes pak motivovany vic na kolo, takze mentalni trenink:-)

           
          0 0
          • ripal  

            ok,takze aspon se budu cely spen udrzovat:-), trenovat plice, srdce a netloustnout:-)

            0 0
            • malick_medvidek  

              Ja myslim, ze brusle nebudou tak spatnej doplnek ke kolu, mrkni na Sablikovou jak ji to jezdi na kole…

              0 0
              • ripal  

                to mas pravdu, doplnkove jezdi na kole a vyhrava domaci zavody:-), takze doufam ze mi to taky aspon trochu pomuze:-))

                0 0
    • Mirek1  

      Když vidím ty brusle… Chystám se do Jizerek, nevíte jak vypada povrch silnice mezi Jizerkou a Smědavou, jestli se tam dá jezdit na inline bruslích? Zkoušel jste to někdo v poslední době?

      0 0
      • Flegmatik  

        Mezi Jizerkou a Smědavou to na brusle nebude určitě (pokud tedy v posledních dvou letech tam neudělali nový super povrch – to ale pochybuji). V té oblasti je na bruslení lepší ta silnice kolem Souše – mezi Smědavou a v.n. Souš – tam jsem viděl i lidi na kolečkových lyžích. Ale nezaručuji kvalitní povrch, dlouho jsem tam nebyl a na bruslích nejezdím.

        0 0
        • Beeda  

          asi si to splet, kasika je sous-smedava, myslim, ze ten povrch je stale dostatecne kvalitne…hlavne je to  tam hezky:-)

          0 0
          • Mirek1  

            Ne, nesplet jsem si to, před třema lety jsem tam lidi na inlinech potkal :-) Brusle vezmu sebou a uvidím.

            0 0
    • heretik  

      Ano – může

      Ano – je to jiné zatížení

      :-)

       

      Teď vážně. Jakýkoli pohyb je pro udržení/zvýšení kondice lepší než žádný a o inline bruslení ve vztahu k cyklistice to rozhodně platí taky (i naopak). Z druhé strany, posiluje to trochu jiné svalové skupiny, takže určitě nejde jedno nahradit druhým (jako že bys pravidelně místo hodiny ježdění na kole jezdil hodinu na bruslích a čekal, že budeš mít třeba na xc/maratonu stejnou výkonnost v obou případech).

      Až mě překvapilo, jak velký rozdíl mezi inlajny a kolem je – na bruslích moc nejezdím, ale už jsem na tom párkrát stál, před deseti lety odjel maraton, a párkrát za rok je prostě vyndal a byl si zajezdit. Tak jsem si před pár lety dal 15km závod v Praze spolu s kamarádem, který na bruslích jezdil pravidelně. Přestože na kole se se mnou nemůže měřit a celkově mám fyzičku taky určitě lepší, ujel mi o několik minut. A to nemluvím o regeneraci potom… vždycky, když se nachomýtnu k nějakýmu sportu, co běžně nedělám, zjišťuju, jaký další svaly na těle jsou (nebo aspoň můžou být) :-)

      0 0
      • MlokCZ  

        Brusle a kola na zatěžování svalů moc odlišné nejsou. Problém je většinou někde jinde a to v technice na bruslích. Když není perfektní technika, tak jsou strašně velké ztráty (na kole i když není dobrá technika šlapání, tak ztráty sice jsou, ale mnohem menší).

        Ta technika ale samozřejmě s tím, jak moc se jezdí na bruslích také souvisí.

        Chtěl jsem ale hlavně říct, že pokud bude perfektní technika jízdy na bruslích a dotyčný třeba rok, dva bude jezdit téměř jen na kole, tak na těch bruslích moc ztrácet nebude a výrazně méně výkonný bruslař mu určitě neujede.

        Znám to právě opačně, pár jedinců, co jezdí hodně na bruslích (jejich hlavní sport) a to na slušné úrovni. Na kole jezdí minimálně, ale když na něj sednou, tak jim to automaticky jede velmi dobře, protože tímhle směrem je to jednodušší (s tou technikou na kole i když na něm moc nejezdí). Samozřejmě na tom nebudou tak dobře, jako kdyby trénink byl převážně na kole, ale nebudou na tom zase o moc hůře.

        Sáblíková, která už tu byla zmíněna je toho také důkazem.

        0 0
        • MlokCZ  

          A pak další příklad. Znám více lidí, co občas jezdí na bruslích (řekněme všichni ± stejně) a jsou na tom přitom na kole fyzicky velmi podobně. Na bruslích je mezi nimi ale rozdíl hodně velký dle toho, jak který má dobrou techniku jízdy.

          0 0
          • ripal  

            no jdem mi hlavne o to udrzet si kondicku. a co myslite v zimne slo by nakoleckovych bruslich „najizdet zakladni vytrvalost“ ptam se protoze jezdim na sluzebky do Arizony a tam je teplo celorocne ale nechce se mi sebou tahat kolo do letadla, brusle dam do kufru a je to.

            0 0
            • Beeda  

              jes blazen, na mesic do USA a bez kola, to bych tech 200dolacu a noseni obetoval:-)

              0 0
          • malick_medvidek  

            Jojo souhlas a podobne je to bych rekla i s bezkama. Spousta bezkaru je schopnych jezdit skvele na kole, ale naopak uz to tak neplati. Protoze holt na bezky nam fyzicka nestaci, tam je potreba i ta technika…

            0 0
        • Beeda  

          no vidis a kdyz pudu do detailu a specializace tak budu tvrdit ze zatezovani svalu je zcela odlisne, pokud obecne pro sirokou verejnost, tak se budu priklanet, ze je zatezovani podobne:-)

           

          sablikova je pouze dukazem toho, ze kdy je tu par holek (3–5) a prijde holka co jezdi spici MS na bruslich, tak ji staci malo a je tam kde je…v chlapech bez specializace neni sance…

          no a pak je dukazem i toho jak pusobi PR:-)

           
          0 0
          • MlokCZ  

            Tak to je jasné, že v chlapech by to takhle nešlo a situace v ženských je jak píšeš. Ale i kdyby byla v ženských konkurence opravdu velká, tak by třeba nebyla z těch úplně nejlepších, ale pořád by ztrácela jen poměrně málo.

            Kdyby to byla kombinace jiného aerobního sportu než brusle, tak ten rozdíl bude mnohem větší.

            0 0
            • Beeda  

              jako s 911 na silnici te predjede taky kazdej neumelec…

              kolo je ale silove vytrvalostni…

              0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • jonti  

      Castecne nahradit muze, na bruslich se daji jezdit intenzity, ale nenajedes objemy, na kole zas neziskas techniku na brusle. Jeden rok jsem jezdil soubezne zavodne brusle i kolo a slo to.

      0 0
    • Tomcat  

      Muze inline rychlobrusleni nahradit trenink na kole? … ne

      nebo je to uplne jine zatizeni?… Ano je

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.