KOKOŘÍNSKO - 20.7.2013 - 27.7.2013

153 nepřečtených
  • Corbett

    Není nad to sehnat dobrého trasera a tak se ptám, jestli se tu neobětuje nějaká dobrá duše, co má čas, chuť a náladu na starého dědka jako jsem já. V termínu výše uvedeném budu s rodinou na dovolené v oblasti Kokořínska a tak se ptám, jestli by mě někdo v jeden den neprotáhl tím nejzajímavějším, co tu je k ježdění v dané oblasti. O Kokořínsku slyším jen samou chválu a tak se nechci vázat na kus papíru jako je mapa. Jo a bydlet budu v Pavlovicích Děkuji – Jirka

    Richter58@seznam.cz

    0 0
    • jecnak  

      Tyhle Pavlovice? http://www.mapy.cz/s/7F1b To jsi bohuzel trochu mimo hlavni bikove prostory a vlastne i mimo Kokorinsko. Minimalne se mrkni sem http://www.bike-forum.cz/…o-trasy.html#…

      Rad te nejakou casti provedu, pokud budu mit cas. V uvahu ale pripada jen ten prvni vikend, ten mam zatim jeste volny. Mail mam v profilu, tak mi kdyztak tyden pred napis, zkusime to domluvit treba v nejake vetsi skupine. Mozna ti sem pripadne napise jeste B-F sekce z Usti, ktera zvlast na severozapad Kokorinska jezdiva.

      0 0
      • Corbett  

        Ahoj – říkal jsem si, že pokud se nikdo neozve, napíšu přímo tobě.

        Jasně, na trasy a možnosti jsem se díval, ale víš jak to je. U každé křižovatky stavíš, taháš mapu z batohu, přemýšlíš doleva, nebo doprava a pak stejně vybereš tu špatnou cestu. Dále tam nejsou značené ty správné špeky co znají místní znalci.

        O tom, že je to z ruky vím, ale jsem schopen se posunout autem, nebo v poho dát v tempu 80 – 100km.

        0 0
        • jecnak  

          Ok, napis mi tedy na mail cca tyden pred 20.7. Pak se domluvime na konkretni trase.

          0 0
          • creek  

            Možná bych se taky přidal.

            0 0
          • fousac  

            Bych se s dovolením taky pokusil připojit…

            0 0
            • Corbett  

              Mě se vždycky ujmou legendy BF – naposledy v Praze to byl McBlacky a jeho přidružená skupina. Je fakt, že to už je ale tak 7 roků :)

              0 0
              • fousac  

                Simtě, se ještě budu červenat.. ;)

                No pro mě by to tam taky bylo určitě nový a zajímavý.. Tam víc znam jenom silnici Kokodolem, jednu dvě pěšinky typu „ROZVOD NA KRKU“, jinak tam většinou za někym vlaju netuše kudy..

                0 0
                • Corbett  

                  Červenající se fousáč, dyť to ani nejde vidět :)

                  Doufám, že nám pomalinku rodící se bikovou masters akci nepokazí živel jménem počasí – ale začínám se těšit jako malý kluk :)

                  0 0
    • Corbett  

      Vlastně nemusím být tak náročný, spokojím se s 50 – 60 pěknými km odpoledne z bodu, kde se posunu vozem. Když to bude TOP z Kokořínska, tak pojedu domů na Moravu naprosto spokojený. Rád se odplatím protáhnutím Hostýnskými vrchy, Vizovickými kopečky, Javorníky, nebo švihem v Beskydských kopečkách. No a traser má u mě PIVO v nějaké fajn hospůdce :)

      Loni v Českém ráji jsem si až po čtyřech dnech ježdění ucelil okruh, který se mi líbil, nikde jsem se nemusel vracet a splnil mé očekávání.

      0 0
      • AussigBiker  

        Mrkni na tohle: http://www.sports-tracker.com/…

        Je to dost dobry, obcas pekny bejarny. Mistama prejezd po acku, ale to vubec nevadilo :)

        0 0
        • Janes  

          Já tam vidím jednu poměrně zásadní chybku, když už jste byli na Housce, tak jste měli u ruky rozhlednu na Vrátenské hoře. Při dobré viditelnosti je to nádhera.

          0 0
          • AussigBiker  

            Ac mam pobliz chatu, tak to tam na kole moc neznam :) Ja nebyl vedouci vypravy, ale i tak nam to stacilo az, az :). Ale jinak diky za tip.

            0 0
            • Janes  

              To věřím, cesta pěkná :-), to nebyla ani tak kritika jako podivení, opravdu to ber jako tip na příště, můžeš to pak zpátky vzít přes Nosálov, tam se dá i občerstvit.

              0 0
              • Janes  

                Anebo, jestli rád sešup po asfaltu, tak dolů až na Ráj, to je šustot :-)

                0 0
                • AussigBiker  

                  Jasny, taky to tak beru. Chtel jsem tedka o vejkendu, ale to pocasi mi sejri :). Raj – Blizevedly, atd., tam to znam, tam mame chatu kousek :). A pak je taky slusnej sesup do Usteka po silnici. Tam jsem kdysi za mlada mel na ziletce myslim pres 70 km :).

                  0 0
          • Radez  

            Vrátenská rozhledna je suprová, ale to je taky jedinný co tam znám, když jsem jel Praha – Bezděz – Praha, tak toho moc k vidění nebylo :-(.

            0 0
            • Janes  

              Tak ona je tak cenná taky proto, že kopců je tam kolem sice hafo, ale všechno zalesněný, pěkný rozhled vlastně nebyl dřív ani z Bezdězu, teď už asi díky věži ano.Potom už zbývá jen zřícenina Ralska, ale to je na kole poněkud sporné :-)

              0 0
      • creek  

        60 km na Kokořínsku je na celý den.

        0 0
        • Corbett  

          Díky za inspiraci. Stáhnu si to. Ten průměr je i z pauzami, nebo to je čistá jízda? K čemu se to dá srovnat v ČR? Ne že bych toho měl zas tak moc najeté, ale myslím si, že loňské MTB Trilogi byl takový vrchol. III etapa Jestřabí Hory byla po technické stránce nad moje síly.

          0 0
    • jesperx  

      Z Pavlovic je to blízko na severní část Kokořínska – Kostelecké bory,Husí cestu a Vlhošť. Nebo můžeš naopak východně na Jestřebí, Maršovice a roklemi ke Starým Splavům a Máchovu jezeru a odtud prozkoumat Kumerské pohoří severně od Mácháče – bikově ne tolik profláklé jako Kokořínsko, ale stojí to zato.-)

      0 0
      • jecnak  

        Nemel bys tip na nejakou peknou trasu severne od Machace. Parkrat jsem tam jezdil ale bohuzel uzkych cest pomalu. Vetsinou jsem narazil jen na sirsi sotoliny/pisko­viste. Takove ty romanticky zamotane a exponovane cesticky jako v Kokorinsku jsem bohuzel neobjevil.

        0 0
        • jesperx  

          Pravda písku je tam všude dost,ale tak třeba modrá TZ ze St.Splav do Hradčan by tvé požadavky mohla splňovat.

          0 0
    • Corbett  

      Tož ogaři a cerky, neříkejte mi že 60km je na celý den. Nejsem sice žádnej chrťák, ale 60km drásat celej den mě přijde hodně :)

      0 0
      • Darkson  

        vyjížďkou ve větší skupině s focenim, defektama a oběděm jo. když jezdim sám, dám těch 60 km za 4–5 hodin jen s pauzama na tyčku, ale to je o něčem jiným…

        0 0
        • Corbett  

          Ty jsi jiný level – loni jsi dal na Trilogy všechny sjezdy, tak jsi z jiné galaxie – dyť to nešlo sejít, natož sjet :(

          0 0
      • jecnak  

        Zalezi co bysme jeli. Severozapad je jezdivejsi, tam se da dat "v klidu " pres 70km, ale casti kolem Kokorina jsou hodne technicke a tech 60km da hodne malo lidi. Ono totiz jedes 10km treba hodinu, protoze je to proste teren a pro nekoho je to z pulky pesi vylet.

        0 0
        • creek  

          nebudeš tam náhodou příští pátek?

          0 0
        • Corbett  

          Já jen aby jsme si rozuměli :) – když jsem v úvodu psal, jestli by mě někdo v jeden den neprotáhl tím nejzajímavějším, co tu je k ježdění v dané oblasti, tak jsem nemyslel tím nejnáročnějším, nejtechničtějším a nejextrémnějším. Mám rád přírodu, mám rád nové terény, ale trial pro mě moc není :)

          0 0
          • jecnak  

            Vsak upravime trasu podle tve predstavy o terenu. Predstavy se hodne lisi. Pro nekoho je teren rozbita polnacka a pro nekoho 20cm uzka pesinka u hrany skaly. Pokud nas bude vic, dal bych spis neco na severozapade s tim, ze se na spoustu mist pak muzes vypravit s rodinou – bude se jim tam libit i pesky.

            0 0
            • Corbett  

              OK – těším a rád se s tebou potkám. Mimo jiné můžeme hodit řeč na téma CYKLOBRÁNA do PRÁZDNIN – www.cyklobrana.cz Je to závod pro děti, který pořádám. Letos se konal II. ročník, kterého se účasnilo 260 dětí. Není to žádná komerce, spíš dobročinnost pro naše malé talenty. Třeba se domluvíme na nějaké spolupráci :)

              0 0
    • Corbett  

      Tak co, jak se domluvíme?

      0 0
      • jecnak  

        Pa, So a Ne mam nebo muzu mit volno. Tak je to spis o tom, ze bysme dorazili treba v sobotu ve vetsim poctu.

        0 0
        • blaf  

          primlouvam se za So, co planujes? neco technickeho nebo jezdivejsiho?

          0 0
        • Corbett  

          Zdar – pobyt v Pavlovicích mám objednaný od soboty 20.7. do soboty 27.7. – – – Nebylo by možné se domluvit až na neděli? Případně pátek 26., ale raději bych jel hned neděli den po našem příjezdu abych z toho mohl pak celý týden čerpat. Kde se potkáme je mi fuk, klidně se posunu kousek vozem. Obě místa mi vyhovují a jsem ochotný tomu objetovat celý den. Nechám vše na šéfovy výpravy :)

          0 0
          • jecnak  

            Ok, nechame to na nedeli 21.7. Osinalice v 9. Podrobnosti domluvime. Pokud na me nemas telefon, napis mi na mail v profilu, obratem ti ho poslu.

            0 0
    • jecnak  

      Tak tedy upresnuji misto srazu na tyto souradnice http://www.mapy.cz/s/7Unf – v Osinalicich v zatacce u autobusove zastavky. Sraz v 8:45, odjezd v 9:00. Dorazte pokud mozno vcas. Na neohlasene necekame a na ohlasene 15m s tim, ze v Osinalicich je velmi stany signal GSM, takze se rano nejspis nedovolate.

      Navrat na misto dle tempa a nalady. S sebou prosim vemte nejakou svacu, jelikoz planovany obed (cca ve 14h) je v Usteku a mezi tim nikde nic. Bidony doporucuju vzit dva, protoze misto na dotankovani bude az po Usteku. Trasa nebude obtizna ani profilem ani povrchem, jen par lahudek bude tezsich ci exponovanych. Prvni polovina spis narocnejsi a delsi, nazpet bude trasa jezdivejsi a dle nalady pridame nejake bonusy na samy zaver. Asfaltu bude cca 1km z 65.

      0 0
      • jecnak  

        Jeste priblizna trasa http://www.bikemap.net/…teka-a-zpet/ s tim, ze cca 10km bude jinak.

        0 0
        • Corbett  

          OK – budu tam.

          Trasu vytisknu manželce aby věděla, kde mě hledat až se ztratím ve skalách :)

          Máš představu, kolik by se nás nakonec mohlo sejít?

          0 0
          • jecnak  

            Dorazi Medunka, mozna Jana+Hroch, zrejme Reggie a ja. Pak tu na foru psali jeste dva dalsi. Takze tezko rict :-) Tohle je dost jezdiva trasa, takze pocet kolem 7–9 kusu neni problem.

            Ke ztraceni neni duvod, jedem podle nejpomalejsiho. Neni to zavod ale vyjizdka.

            Jinak doporučuji http://www.ceskestredohori.cz/…ko-25-bd.htm

            0 0
            • Corbett  

              Mapy už mám koupené i když jiné. Potřebovat je s tebou snad ale nebudu.

              Ztrácet se nebudu, to byla legrace.

              S vyjížďkou a přizpůsobení tempa se počítá, protože budete čekat na mě :)

              Předem děkuji a těším se na neděli – Jiří

              0 0
              • jecnak  

                Kdybys chtel, muzu ti ji pujcit. Mam tam dokonce dokreslene nejake neznacene previsy a studanky.

                0 0
                • Corbett  

                  Je fakt, že se mi blbě sháněla turistická mapa, která by obsahovala celé Kokořínsko. U té první je osekaný vršek, ta druhá je cykloturistická a ne tak podrobná, ale je zas obsáhlá. Myslím, že si vystačím s tím co mám a případné nedostatky dořeším operativně technikou. Tvé případné rady a doporučení si zapíši za klobouk a jinak plán a na strávení dovolené mám připraven. Na biku budu dělat už jen krátké výpady a jinak se budu věnovat rodině. Budu mít vozík za kolo, tak budeme jezdit na pohodu všichni a tak podobně :)

                  Jsem rád, že pojedeme do Úštěku, protože tam mám namířeno s dětmi do muzea čertů a historické šatlavy :)

                  0 0
            • creek  

              Zatím je to ještě nejisté, když tak bych jel i v sobotu.

              0 0
              • jecnak  

                Oba dny urcite jezdit nebudeme. Nemám před dovolenou bohužel tolik času.

                0 0
                • creek  

                  Ty lahůdky z loňska bych snad našel i sám.

                  0 0
                  • jecnak  

                    Uvidime co a jak. Mozna bych dorazil sam a projeli bysme na co vloni nebyl cas a nebo nas na to bylo moc.

                    0 0
                    • creek  

                      Máš nějaký tip na chatu nebo chalupu na ten víkend?

                      0 0
              • kaktusjack  

                Na sobotu bych se připojil, kdyby byla nějaká veřejná vyjížďka :) Teda za předpokladu, že mi stihnou v servisu opravit tlumič. Docela mě mrzí, že v neděli nemůžu, Kokořínsko jsem teď prošel pěšky a půlku cesty jsem si představoval jak tam pojedu na kole :) nemůžu se dočkat až se tam projedu.

                0 0
            • blaf  

              v nedeli uz to neni tak dobre s casem, dalo by se tak kolem dvanacte odpojit a rychle (rekneme za hodku) dojet k autu?

              0 0
              • jecnak  

                Spis moc ne, jelikoz do cca 13h pojedeme stalo od auta a pak zas zpet. Viz vyse postovana trasa. Muzu te ale uz v 11 vyslat zpet po zlute a pak se napojis na jiz projetou trasu v protismeru.

                0 0
      • fousac  

        Já se taky hlásim.. A je to teda v neděli, jo?

        0 0
      • fousac  

        Paráda.. Kdo nejel, prohloupil.. Moh bejt taky krásně utahanej, upocnenej a zaprášenej.. ;)

        Teším se na příště.. Mějte se..

        0 0
        • trembi  

          Ahoj byla průjezdná červená značka z Blíževedel do Úštěka?

          0 0
        • jecnak  

          Taky se mi to libilo. Skoda, ze je vsechno tak zarostly. Za me mozna lepsi jezdit zjara a nebo na podzim i kdyz je vic blata a rano zima.

          0 0
          • trembi  

            Nejhezčí je to tak v květnu. Všechno teprv začíná růst a kupodivu je někdy i míň bláta než v létě.

            0 0
        • blaf  

          Taky se mi tam libilo.

          Jen dopravit se tam mi trvalo hodinu a pul :(, nekdy bych dal start nekde kolem Msena.

          0 0
    • Corbett  

      Počásko na sobotu vypadá zatím skvěle – mohlo by jim to vyjít :-)))

      http://pocasi.seznam.cz/ceska-lipa…

      0 0
    • racerRUZA  

      Čau, našlo by se u vás ještě jedno volné místo? Rád bych se taky přidal.

      0 0
      • fousac  

        Myslíš, že už by ses do kokořínských lesů nemusel vejít? ;)

        0 0
        • racerRUZA  

          Jj, takhle jsem to myslel :)). Tak se tedy k vám přidám, dneska mi začaly prázdniny, tak je chci nějak přivítat…

          0 0
          • peewl  

            Panove, tak ja se bohuzel omlovam z ucasti. Zitra to nedavam, ale jak jsme jiz psal v predeslim prispevku, budu rad, kdyz se domluvime nekdy priste.

            btw – dnes jsem si hodil kolo do kufru a priblizil se na Raj, kde jsem jel prvne zlutou :-) – je cas zacit objevovat tuto cast Kokorina (tedy u me) :-).

            0 0
    • Corbett  

      Bylo to super – tímto ještě jednou děkuji všem za bezva prožitý bikový den.

      0 0
    • Corbett  

      Ať je bike forum jaké chce, za toto ho mám rád. Domluvíš se tu se stejně postiženými lidmi, kteří jsou ochotní trandit autem cca 70km z Prahy aby provedli Švéda z Moravy Kokořínskem a zpříjemnili mu rodinnou dovolenou. Jsem doma, zítra jdu do práce, ale budu mít na co vzpomínat. – – – Jinak jsem si to ještě dvakrát trochu projel, ale jen ty kousky kolem Husí stezky a malého Vlhoště.

      0 0
    • Darkson  

      od 11. do 17.8. budu na Kokořínsku na chatě, kdyby se chtěl někdo přidat na vyjížďku na bika, dejte vědět:-)

      0 0
      • crom  

        skoda ze uz ne v patek-pojedu zelenej,zlutej singl se svetlama.to je malina:)v nedeli po obede se vracim takze zlutej a zelenej naopak.tak to by jsme mohli dat spolu

        ps:co zas zkusit schody u hradu:)

        0 0
        • Darkson  

          fajn, s nedělí počítám, schody dáme:-)

          0 0
          • crom  

            super predbezne tak 15:00 nekde na koko.Strezivojice?

            0 0
            • tonik666  

              Zajimave, zajimave :)) uvidime jak na tom budu

              0 0
            • Darkson  

              já se přiblížim klidně někam do Dubé nebo blíž k tobě

              0 0
              • tonik666  

                Jak se tam budete přemisťovat? Já bych jel asi ráno z Prahy vlakem do Úštěku, to je jediné rozumné spojení do blízkosti trailů, a večer z Všetat. Na bajku se mi táhnout nechce, to bych musel brát XC a to taky nechci.

                0 0
                • karliner  

                  Tak to bude solidní endurko á la janouch :-))

                  0 0
                • Darkson  

                  já pojedu z chalupy, můžem dát sraz v Úštěku

                  0 0
                  • crom  

                    no tak jestli pojedete z Usteku.tak se kvam pridam nekde na vyhlidce Cap.napis jeste sem baj voko v kolik tam budete.tel na tebe mam,jen budu nedostupnej nez vyrazim z chaty.neni tam signal

                    0 0
                • Darkson  

                  dej vědět v kolik budeš/te v neděli v Úštěku. nebudu na netu, jen na telefonu. pak cestou naberem Fanyho

                  0 0
                  • tonik666  

                    Ještě potvrdím, měl jsem v plánu vlakem co přijíždí dopoledne před 11, ale volal mi Las, že by možná jel autem a vzal mě.

                    0 0
                    • Darkson  

                      v případě že pojedete autem, zavolej mi a domluvíme lepší nástupní místo

                      0 0
                    • Las  

                      Počítám s tím a klidně bych dorazil co nejdřív. Ale pokud nepojede Toník, tak nemám na nikoho tel.

                      0 0
                      • tonik666  

                        Pojedu.

                        0 0
                        • crom  

                          pocasi me vcerejsi odjezd prekazilo.vyrazim az ted,tak snad to vsechno do zitra dopo stihnu.kdyztak vas budu nekde nahanet:)

                          0 0
                          • Medunka  

                            Nahnal si nás dobře

                            Díky Lukášovi za trasování a všem za čekání. Nezlepší se to, bude to jen horší, tak je třeba si na čekání potrénovat :-) Aspoň bylo dost času na pokec

                            0 0
                            • jecnak  

                              Bylo to fajn. Tesim se koncem zari ci zacatkem rijna na poradny repete.

                              0 0
                            • crom  

                              kilak od vas a tam,zpatky.byl jsem trochu mimo misu:)skoda ze mi to svama nevyslo cely den.taky se tesim na to vikendove koko.letos poprve,uplne jsem zapomel jaky to tam je super.navic kdyz ma Tomas v zaloze nove singliky

                              0 0
                              • Las  

                                Bylo to pěkný, ale krátký. Teda, až na ten nekonečnej singl.

                                Díky všem a na repete se rád přidám:).

                                0 0
                                • tonik666  

                                  Díky za super akci a odvoz. Stihnul jsem to na pět vteřin přesně:)

                                  0 0
                                  • Las  

                                    Paráda:). Ještě máš u mě přeplatek za cestovné – jedno pivko:)

                                    0 0
                            • SELMIRA  

                              Jíťo…nejlépe se kecá v Rozmarném létě :-))

                              My jsme se tam v neděli tak zasekli, že potom jsme dobejvali Helfenburk potmě. :-)))

                              0 0
                • jecnak  

                  My tam asi taky v nedeli dorazime. Autem. Takze se muze pak dodnout.

                  0 0
        • jecnak  

          Bacha na zabradli, porad tam je ;-)

          0 0
        • CherliEnduro  

          Muzu se zeptat o c9 presne jde?..:-)rad se pridam

          0 0
      • Medunka  

        fajn, třeba mi vyjde volno v týdnu za sobotu, tak bych dorazila

        moje technika šla do kytek, tak potřebuju žlutý, zelený a další blbosti

        0 0
      • heretik  

        Škoda, v tu neděli budu jezdit o kousek vejš, mezi Doksama a Hradčanama, navíc po áčku :-D

        0 0
        • Darkson  

          taky jsem měl v plánu Doksymana, ale to startovný mne odradilo

          0 0
        • Janes  

          Kua, to se mi tam zase budou motat ty vyzáblý chrti?? :-)))

          0 0
        • Janes  

          Jen pro informaci, momentálně na Mácháči už víc než hodinu prší a v lese je 18 st.C.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.