• Blabas

    Světaznalí kolegové prosím poraďte kam vyrazit na několikadenní ježdění mimo ČR, aby to nebylo až do Dolomit. Představa je: tratě, které se dají projet na HT, úzké pěšiny, hodně nahorudolu. Prostě taková verze Kokořínska nebo Českého Ráje, ale jinej podklad jiná příroda. Exponovanost, výhledy, přírodní příroda jsou bonusy. Ne Alpentour ( tedy převažující široké šotoliny ). Díky moc Střelka kompasu ani jazyk domorodců nehraje roli.

    0 0
    • speedy gonzales  

      slovensko… martinske hole atd

      0 0
      • Blabas  

        Slovensko mě láká, co se týká Slovenského Rudohoří, ale netušim jak ty kopce vypadaj. Znám Tatry, Súlovské a rovinatý jih.

        0 0
        • marapara  

          Zkus Bílé Karpaty, Súlovky jsou super, náročnější bajking je na Martinských Holích nebo Velká Fatra.

          0 0
          • Blabas  

            Súlovky znám lezecky. dost těžký. Je to s bajkem stejný? Zdržoval jsem se hlavně v Manínské Tiesňave

            0 0
            • johan.j  

              Malú Fatru máš odtiaľ kúsok, príroda nádherná, so značenými trasami. Budeš spokojný.

              0 0
            • Krys  

              Nejaké turistické a cyklistické trasy som tam prešiel na bajku. Dosť dobré. Jediný problém bol, že cyklotrasy boli značené zle až vôbec. Jo, a ovady.

              0 0
              • johan.j  

                To je pravda, cyklotrasy tam „niesú“, aspoň podľa mapy. Treba poznať, potom je to paráda. Tie ovadá sú hrozné, sranda že iba na niektorých miestach, potom nasledujú komáre „hrôza“. Vyššie už našťastie nie sú. Kde si presne bol?

                0 0
                • hribik A1  

                  u nas je to sranda, ze pri cestach kde ich netreba, tam znacky su. v terene smerovnik ani znacku nenajdes, a ked hej, tak v absolutne nedostatkovom pocte. konec koncov tam toho taktiez moc vyznaceneho neni. neviem k comu je „stvorcekovat“ cesty, ked na ceste sa nestratim, stacia mi tie modre cedule.

                  0 0
                  • Krys  

                    Ale aká je to potom radosť, keď po hodine motania sa a konzultovania s mapou nájdeš na strome staré vyblednuté „C“. :)

                    0 0
                    • hribik A1  

                      uz som tu raz jeden taky svoj pokus pisal: v danom mieste v regione prievidze vyznacene dokonca dve terenne cesty – teda podla mapy. jedna do jednej dediny, druha do druhej. odbocku som nenasiel pravda nikde, hlavna vec ze stvorceky boli pri ceste dovtedy bez odbociek tak asi 4. tak som odbocku natipoval lebo tam stejne ina polna cesta nebola, overil ked som sa spytal miestneho a vyrazil do lesa. po kilometri razcestie, znacka nijaka. zjazd cez luky som natipoval lebo to viac sedelo tomu, ako ta trasa vyzerala v mape, ale nakonec som dosiel do uplne inej dediny nez som chcel…kedze som ale ani nevedel, ktora to je (lebo som do nej nedosiel standartnym sposobom po ceste), mapa bola nepouzitelna…znacka nikde, tak som dalsiu cestu natipoval, to bola polnacka, tam cyklistov ako aut na dialnici, no nakonec som uz do tych bojnic nejako dosiel, ako taktiez inac ked vsetky cesty vedu do bojnic :-) neskor som si pozrel na mape ze kadial som to asi tak isiel, vysla mi z toho jedna konkretna trasa, znacena dvomi cykloznackami, ale za celych asi 8 km som ziadne „C“ nevidel :-)

                      0 0
                      • hribik A1  

                        no nic, hlavna vec ze napriklad okolo cesty 507 je ich bohate, skoro suvisle vyznacene od hlohovca az do ziliny, je to tam velmi treba, urcite by som tam zabludil :-) asi aby som si ju nesplietol s niektorym z lesnych chodnickov alebo polnych traktorovych ciest. cesta 517 detto, tiez 502. potom sa mozeme chvalit xtisic kilometrami cyklotras, ked sa to robi tak ze sa vyznaci stokilometrovy usek existujucej suvislej cesty…keby aspon boli tymto znacenim viac do pozornosti davane rozne ucelove komunikacie, miestne skratky a pod.

                        0 0
                      • Krys  

                        Neviem ako inde, ale v okolí Prievidze je štandardom, že v dedinách, kde to vlastne nepotrebuješ, sú krásne novúčičké tabule, šípky a značky, aj s doplnkovými tabuľami s popisom, že je to od ministrestva školstva, EU a bohvie od koho starej matere, ale mimo dediny terra incognita. Najhoršie je, že keď niekde cestou niekoho stretneš, tak je to turista, ktorý má ten istý problém ako ty, alebo je to miestny, ktorý pozná len tú jednu cestu a celý ochotný ti poradí niečo, z čoho sa vykľuje kufor jak sviňa.

                        0 0
                    • johan.j  

                      To je ešte ten lepší prípad. Vraciaš sa po inej značenej trase, si asi tak v polke a naraz nič. A pritom cieľ máš nadohľad. Trafil so o dedinu ďalej…

                      0 0
                • Krys  

                  Bol som v lete v Rajeckých Tepliciach. Jeden z výletov: Rajecké T., hrad Lietava, Podhorie, celkom prudké stúpanie s kalváriou a ovadmi, Roháčské sedlo, po modrej dole do Súľova. Všetko po turistických značkách, takže pohoda. Z Hradnej som sa výdatným kufrovaním prepracoval do Malej Čiernej. Mala to byť značená cyklotrasa. Potom som už bol tak deprimovaný, že som sa už len domotal po asfalte naspäť do Rajeckých. V Súľove-Hradnej boli očividne nové tabule a šípky, ale čerstvo polámane. Akonáhle som vošiel do lesa, orientoval som sa len pomocou mapy. Občas potvrdenie v podobe žltého C na strome. V Malej Čiernej opäť polámané značenie.

                  0 0
                  • Blabas  

                    Všem klukům Slovákům děkuju za demotivační info, co se týká značení. Fatru jsem prokufroval pěšky. Celkem to šlo, ale s mapou stále u nosu. V Čechách je značení většinou tak kvalitní, že kufr nehrozí. Jen díky tomu, že na kole se pohybujeme o dost rychleji, přehlédnem sem tam nějakou tu odbočku do polí apod. Na Slovensku to mám moc rád, máme tam část rodiny a snažíme se udržovat kontakt ( Bánskobystricko, ,Detva, Štúrovo ). Bike s sebou nikdy nevozim, zatim. Jak je to v praxi s hony na bikery? Fatra i většina dalších zmiňovaných je přece pod ochranou zákona ( rezervace, park,…)?

                    0 0
            • ota  

              nevím kdys byl naposled na Súlově:) teda, pokud srovnáš s Manínem, tedy.dřív to platilo, dnes si na Súlově zalezou i děti.spousta novějších cest, i lehkých se dá najít.Zato Manín trošičku stagnuje, porovnám-li to se situací před např 10ti lety.Súlov je už ale občas přeplněný

              0 0
              • Fak  

                taktak, jet o vikendu na Sulov je nekdy dost o hubu, nektere sektory jsou precpane.

                0 0
              • Blabas  

                No už to bude tak těch 10 let.

                0 0
                • ota  

                  tak to přibal i lezečky a dost expresek(dřív je tak trošku nebylo kde cvakat :)

                  0 0
                  • Blabas  

                    Tak to bude mít kamarád, se kterým chci jet, velkou radost.

                    0 0
      • Blabas  

        Už v tom ležim, díky

        0 0
      • Krys  

        Ešte oprava, tá druhá linka sa bez www nezobrazí: www.vladomartak.sk/cyklotrasy.htm

        0 0
        • Blabas  

          Díky. Docela obdivuju lidi, co si najdou čas dát si tu práci.

          0 0
        • Blabas  

          V mimopolitické a oblasti, té zájmové, je pro mne stále Česko a Slovensko Československem. Dáno i rodinými vztahy. Napadlo někoho, že bychom udělali obdobu „studijních stáží“? Odpadá hledání, studování, bloudění. Zůstane jen zábava, tedy ježdění. Já bych byl pro ( slov. „za“ :o)) Je to jen o tom domluvit se. Kempy už vesměs máme taky zmáklé.

          0 0
          • Karlos009  

            Já bych spíš viděl budoucnost ve webech jako je např. www.gps-tour.info.. Fůra kolařů už používá GPS navigaci a určitě má svoje oblíbené trasy někde uložené. Stačí si vybrat, stáhnout data do GPS a bez hledání jedeš. Kvůli tomuhle chci do jara koupit navigaci a začít projíždět Rakousko www.gps-tour.info/…ch/federal./, a samozřejmě doplním databázi o svoje stezky.

            0 0
            • Blabas  

              To, ale družbě nebrání. Aby to nedopadlo jak s mobilama. Potkal jsem kamaráda bez mobilu a když jsme se domluvili na sraz, tak byl. Dnes ho potkáš a domluvíte se tak, že si zavoláte. Nakonec vyhraje lennost a tak se SMS pěkně neosobně omluvíme a je to. Abychom pak nejezdili sami s GPS a o zážitky se nedělili jen přez web. Nadsazuju, ale ne zas tak moc.

              0 0
            • Blabas  

              Taky technická, dnes již možná neplatná. GPS nevydržely dlouho nabitý. Vlastně docela dost málo.

              0 0
              • Fak  

                taly technicka: navic nevim jak ktera, ale mel jsem jednou 1 pujcenou a v lese funguje mizerne (skoro vubec, signal nejde pres listi) no a mokre listi na stromech to totalne zazdi, signal nenajdes. Takze dalsi problem. V Rak. na stezkach v otevrene krajine bez porostu asi pohoda, ale v ČR s SR kdy MTB svihy jsou (aspon myslim) pro vetsinu v lese je to s GPS zabite…

                0 0
                • MlokCZ  

                  To platí tak možná pro nějaké nejlevnější starší přístroje.

                  Všechny přístroje se Sirf III nebo s tím novým od Garminu jako má Vista HCx jsou naprosto v pohodě. Na kole jsem neztratil s 60CSx signál ještě nikdy. Maximálně se párkrát stalo při kombinaci x špatných podmínek dohromady (dole pod větším kopec + hustý les + špatné povětrnostní podmínky + aktuální poloha většiny družic v zákrytu toho kopece), že došlo k větším nepřesnostem polohy (když v tu chvíli jsou v extrému třeba jen 4 družice dostupné a všechny jsou blízko sebe). Ale i tohle se stává vyjímečně.

                  Takže se slušnou GPSkou je to přesně naopak, funguje vždy a všude slušně.

                  A ještě k těm baterkám, také žádný problém. Mě vydrží kolem 20–25h, tzn. vždy mi vydržela i dva celodenní výlety po sobě bez vypínání během výletu.

                  0 0
        • Dijck  

          Odporucam. Vacsinou fakt nadherne trasy.. Zvlast hreben Branisko, Cergov a Slanske vrchy:)

          0 0
      • skricx  

        odkazy na nějaké trasy jsou i zde www.cyklistikakrnov.com/…lovensko.htm

        0 0
    • Corbett  

      U nás to máš proježděné, že tě to táhne ven?

      0 0
      • JSt  

        irelevantni otazka.

        0 0
        • Blabas  

          Taky myslím. U nás to miluju, jsem patriot, ale proč nerozšířit obzory?!

          0 0
      • Blabas  

        Myslím, že to atraktivní ano. Mám jistě ještě kam jet, ale jak je zmíněno na začátku, hledám pěšiny nahorudolu, při dobrém rozvržení třeba na několik dní, což třeba ve zmíňovaném Kokořínsku nebo vzdálených Dolomitech jde. Nehledám ježdění po širokých ( dvoustopých ) šotolinách, ne, že bych je neměl taky rád. Hřebeny Krušných hor nebo Žďárské mají své kouzlo. Ani nejsem naivka, abych si myslel, že se jim dá úplně uhnout ( širokým ). Doufám, že někdo nahodí třeba Rakousko, Slovensko apod.

        0 0
    • Blabas  

      Rakousko zatím žádný? To se divím. Čekal bych, že relativně dost BF bikerů ho má už prošláplý. Já ne a jediný, co mi furt vyhledávače cpou, je Alpentour

      0 0
    • RADO77  

      Pro ty, kteří jsou schopni číst německy mám celkem slušný web: www.alpintouren.at/…06/index.asp?…

      Původně jsem to používal jen pro hledání tipů na skialpové tůry, ale pak jsem si všiml, že je tam cca 1600 tůr na bikách. Zkusil jsem to prozatím 2 a nebylo to špatné.

      Jinak by to nebyl špatný nápad zavést něco podobného i u nás. Třeba jako nějako další funkci fora.

      0 0
    • climber  

      Z vlastní zkušenosti mohu posloužit informací o okolí Žiliny (4 roky jsem tam žil). Je výborným východiskem pro následující oblasti: Súľov, Malá Fatra, Javorníky, Kysuce.

      Pokud jde o Malou Fatru, jezdi v části Martinských holí, necpi se za Váh směrem na Vrátnou dolinu, tam je to NP a bude prúda. Na Martinských holích si mě nikdo ani nevšiml. U Malé Fatry počítej s tím, že jsou to velké kopce (nahoře jsou již alpinské louky, bikování mezi kosodřevinou s v Čechách moc neužiješ), a protože jsou to velké kopce tak směrem nahoru využívej co nejlepší cestu (nestyď se za asfalt, např. výjezd na Martinské hole z Vrůtok). Jinak se totiž těch 1 000 výškových metrů nahoru nedá zdolat.

      Sůlov: naprosto dokonalá oblast. Chce to sice trochu znát, ale s mapou se zorientuješ. Pokud jde o cyklostezky, tak některé z nich jsou docela výživné (stoupání ze Súlova na Roháčské sedlo, stoupání z Bodinej na hřeben nad Malou Čiernou atd.) Sůlov doporučuji.

      Javorníky: naprosto skvělá hřebenovka.

      Koukal jsem, že máš v profilu e-mail, tak jsem ti poslal popis pár trailů, který jsem kdysi sepsal, když jsem ještě nebyl líný.

      0 0
      • Blabas  

        Tak ti moc děkuju. Súlov a okolí Vrútok trochu znám. Babička tam vyrůstala. Po létech mě tam vozili na dovču, ale to už je dlooouho. Tak jak si pamatuju Súlov, manín, Fatru, už se moc těším. Vzhledově tak tochu podhůří Dolomit. Díky za pomoc.

        0 0
      • Burton2  

        Mohl bys mi poslat taky na email tech paar trailu ktere jsi kdysi sepsal kdyz jsi jeste nebyl liny ???

        Predem dekuji :)

        0 0
    • Dumbo  

      urcite Slovensko, v poslednom dirtbikery bol report o enduro tripe s Gaspim v Rumunsku co je krasna financne nenarocna krajina, Ukrajinske kopce tiez niesu malo, :-) osobnu skusenost ale nemam,

      0 0
    • Dumbo  

      urcite Slovensko, v poslednom dirtbikery bol report o enduro tripe s Gaspim v Rumunsku co je krasna financne nenarocna krajina, Ukrajinske kopce tiez niesu malo, :-) osobnu skusenost ale nemam,

      0 0
      • Blabas  

        Do Rumunska bych vyrazil jedině s CK Kudrnou. Myslím, že se to vyplatí. Vyzná se.

        0 0
    • Dumbo  

      urcite Slovensko, v poslednom dirtbikery bol report o enduro tripe s Gaspim v Rumunsku co je krasna financne nenarocna krajina, Ukrajinske kopce tiez niesu malo, :-) osobnu skusenost ale nemam,

      0 0
    • Dumbo  

      urcite Slovensko, v poslednom dirtbikery bol report o enduro tripe s Gaspim v Rumunsku co je krasna financne nenarocna krajina, Ukrajinske kopce tiez niesu malo, :-) osobnu skusenost ale nemam,

      0 0
      • Dumbo  

        prepačte, nebol to zámer :-), zmažte to !

        0 0
        • Blabas  

          to neřeš

          0 0
          • tom xtr  

            Jezdím do oblasti Seefeld (AT)-Scharnitz(AT)-Gapa(DE). Pokud jsi z Čech, tak to není tak úplně daleko. Strávil jsem tam na biku celkem asi 14 dnů – a můžu doporučit. Jestli ti to připadá zajímavý, můžu dát víc INFO.

            0 0
            • Blabas  

              Jak vypadá ta Gapa? Spíš široký šotoliny ( Schwarzwald ) nebo pěšinky?

              0 0
              • tom xtr  

                Přímo kolem GaPa jsme jezdili většinou širší šotoliny, v horních částech rozbitější a technicky náročnější. Zajímavější je to ale podle mne kousek vedle kolem Mittenwaldu, Karwandel park, a pak kolem Seefeldu např. směr Mosern. Je tam hafo stezek lesem pro pěší (zvlněné houpačky), které se dajší bez problémů jezdit na biku. A taky lyžařské stezky pro běžkaře – v létě se proměňují na „širší“ udržované singlíky. I když nejsou značené jako MTB trasy, nikdo nikoho nevyhání. Na těžších stezkách (žlutá značka + červený puntík) téměř pousto. Je to tam opravdu hodně pestré – jak klasické dlouhé šotolinové alpské stoupáky, tak singlitracky v lese. Nádherná krajina. Bez problémů jezditelné i za deště. Možná bych někde vyhrabal popis tras s fotkama, který sem kdysi posílal nějakým lidem, co tam jeli.

                0 0
                • tom xtr  

                  Jeden singl nad MosernSee.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Vypadá to hodně dobře. Hledám do budoucna,kam by se dalo pojezdit. Jsou to okruhy,nebo jen kousky mezi širokýma šotolkama?

                    0 0
                    • tom xtr  

                      Zrovna tenhle úsek je spojovačka (většinou jsou singly spojovačky). Většinou jsou to pěší trasy označené jako „středně těžké“ (žlutá šipka s červeným puntíkem). okruhy tvoří ty lyžařské trasy, které jsou na bika super, které jsou ale o něco širší a upravenější (šotolina). Viz obrázek.

                      0 0
                    • tom xtr  

                      Ještě přidám náladovku od lesního jezera. Jinak ty okrouhy jsou všechny zcela mimo asfalt.

                      0 0
                    • Andrzej  

                      myslim, ze tam najdes dost dobreho jezdeni, ja sem za 3 dny jezdeni jenom podle mapy mel asi pul siroke cesty a pul krasny teren.

                      0 0
    • Burton2  

      Nechci zakladat novy thread a tak bych se chtel zeptat jestli nekdo nemate internetou adresu na nejake singltreky v CR

      0 0
      • Blabas  

        z běžných map KČT se dá leccos vyčíst, když to umíš. Oficiální singly tam samo nejsou. Zkus se zeptat na cemba.cz. To je jejich parketa, určitě ti pomohou.

        0 0
    • Medi  

      Mám rád Vsetínskou Podkovu. Sem tam budeš i v zahraničí. Četl jsem trochu diskuzi. Jel jsem předminulý rok sjezdem z Kasáren k Váhu a potom do Sulovek. Dobrý zážitek. Možná až moc vjemů na jeden den. Jen by mě zajímalo kdo si dal takovou práci a orval od Sulova tuším až do Půchova všechny ty nové cyklo značky. Na slovensku jsem se s tím setkal častěji. Tomu opravdu nerozumím.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.