• Ondry

    Koukám do historie a je to tu samej zodpovědnej člověk co řeší jen stravu před, při a po závodech a nic co máte rádi, pořádný zvěrstva pro organizmus, ale který chutí stojí za to :)

    Z nudy vařím, ale nemám moc fantazii ani um, tak budu vděčnej za nějaký fajn zvládnutelný recepty. Ať je to pořádný porno!

    0 0
    • Frostty  

      Počkej až dojde limuzína :D.

      0 0
      • Atilla  

        Pak dělám další jednoduchou věc. Těstoviny s žampióny, parmskou šunkou a smetanou. Příprava jednoduchá. Oloupeš žampiony, nakrájíš na plátky. Rozpálíš pánev a na tu hodíš nakrájenou parmskou šunku chvilku jí tam necháš a přihodíš k tomu žampiony. Napřed se tam ty houby ani nechtějí vejít, tak počkej až se vypotí a splasknou. Až to budeš mít, tak zalij smetanou na šlehání, nebo normální a občas zamíchej a až bude mít smetana pěknou konzistenci, tak je hotovo. Já to moc nekořením, páš šunka je slaná a tak přidám jen něco dle chuti. Mezi tím už máš uvařené špagety a můžeš podávat.

        0 0
    • svářeč  

      doufám že jsi tam dal dost zelenýho?:-D

      0 0
      • Ondry  

        To né :) ne že bych tomu rozuměl, ale to se ani tak nedělá?!

        0 0
    • Atilla  

      Mám jeden úplně stupidní co dělám moc rád:)

      Vezmeš panenku, propíchneš jí tenkým nožem uprostřed po délce a narveš jí nivou. Pak celou panenku zabalíš do slaniny a hodíš zprudka na pánev s olejem(třeba kokosový) a otočíš na všechny strany i na stojáka, aby se zatáhla. Pak vezmeš zapékací mísu a i s tím olejem (pokud není přepálený, což kokos není) vyklopíš panenku do ní a dáš do rozpálené trouby na 180 stupňů a přihodíš k tomu na měsíčky nakrájenou cibuli. Zakryješ a necháš cca půl hodiny zapéct. Cibule nesmí zhnědnout! mezi tím než se zapeče si můžeš udělat přílohu. Například bramborovou kaši. Jednoduché, rychlé, bez práce a hlavně sqvělé!

      0 0
      • Vilém  

        Musi to byt Barbie, nebo staci i neco obycejnejsiho?

        0 0
        • Atilla  

          Kupuju v bille vypadá pěkně, hezky voní a nestojí ranec. Kg kolem 260–280kč

          0 0
          • nitraq  

            Pokud má člověk přístup do Makra (uznávám, ne každej tam chodí), tak není problém sehnat panenku pod 200,–/kg.

            A máš recepty z málo surovin, to se mi líbí:)

            0 0
            • Ondry  

              Přesně tak, málo surovin hromada žrádla.

              0 0
              • Atilla  

                Tak nejmíň surovin je potřeba na ryby. Lososa můžeš žrát i samotného s toustem, jen pokapat citrónem. Lepší si samo udělat tatarák z lososa, není s tím zdaleka tolik práce jako když škrábeš maso a je to o dost lehči. Pak třeba africký sumeček, taky super maso. Recepty jsou jednoduché a hlavně za pár minut hotovo.

                Teď jsem si vzpomněl, že mi za měsíc dorazí celý losos z Norska. Hmm, to bude žranice:)

                0 0
                • Ondry  

                  Já dost hraju na cenu, jedním z hlavních důvodů proč jsem začal vařit bylo zdražení na menze takže vařit nějaký veledíla by bylo mimo můj cíl, jako z ní to dobře. Často mám chuť na rybu, ale něco dobrýho stojí dost.

                  0 0
                  • nitraq  

                    Přesně tak, u nás šla menza taky cenově slušně nahoru v posledním semestru. Chtít za divnou koprovku s pěti oschlými knedlíky 48,– mi přišlo moc a přestal jsem tam chodit.

                    0 0
                  • Atilla  

                    Hele já radši míň a kvalitu než hodně a srajdu. Takže nežeru 200g panenky, ale jen 100g a i tak mi to stačí. Ono člověk toho jídla nepotřebuje moc, spíš aby v něm něco bylo. Dobrý brambor je vynikající surovina skoro za zadarmo a je v ní toho hodně. Uděláš z nich tolik jídel od knedlíků po kaši, pak nějaké bílkoviny k tomu, něco zeleniny a tělo má vše co potřebuje.

                    0 0
                  • AleZ80  

                    Filety ( nebo podkovy, ty jsou levnější ) z lososa osolíš, dáš do zapékací mísy, necháš cca 10 min. péct, rozšleháš vejce, osolíš, smícháš se smetanou ke šlehání a nakrájeným koprem, naliješ na lososa a necháš zapéct.

                    0 0
                    • Ondry  

                      Nezní to špatně doma zkusím, na koleji nemám moc dobrej přístup k troubě

                      0 0
                    • ZuzicK  

                      Když už vajíčko a smetanu, tak holandskou omáčku ;-)

                      0 0
                      • AleZ80  

                        Tohle má být trochu jiný model a dominovat tam má smetana. Vejce ( jedno ) tam dávám víceméně jen kvůli rychlejšímu „ztuhnutí“.

                        Samozřejmě holandská omáčka se dá na lososa také použít a následně i zapéct pro krustu, pokud se ti chce se s tím kvrdlat ve vodní lázni.

                        0 0
                        • ZuzicK  

                          Vajíčko ke koprové smetanové omáčce mi nesedí. Naposled jsem dělala filátka, malé brambory a holandskou omáčku se lehce osmahlou zelenikou a bylo to za půl hoďky na talíři ;-) A kvedlání k tomu patří. Jen to chce min 3 vařící plochy.

                          0 0
                          • AleZ80  

                            „Vajíčko ke koprové smetanové omáčce mi nesedí.“. Měla jsi někdy koprovou omáčku s vejcem natvrdo ?

                            Nicméně nejde o smetanovou omáčku, ale o smetanovou krustu s vejcem, použitým jako ztužovač. Každopádně dokud to člověk nevyzkouší, tak může jen spekulovat, jestli je to dobré, nebo ne.

                            0 0
        • kucka7  

          nestačil by Ken s Bárbí si dcerky hrajou :))

          0 0
        • kucka7  

          .

          0 0
      • Ondry  

        Hm jo tak nějak jsem si to představoval. Ale panenka to je asi nejdražší maso?

        0 0
      • weekend warrior  

        jen doplním:

        anglická slanina

        místo nivy gorgonzola plus čerstý tymián

        místo kaše štouchané brambory s cibulkou

        maso decentně poléváš vinnou omáčkou

        na kaši dáváš pár lesních hub…

        0 0
        • Atilla  

          Mám to rád co nejednoduší, 3 suroviny na jídlo jsou max co používám.

          0 0
          • weekend warrior  

            jistě, ale tohle, o pár hrnců pracnější podání, je prostě fajn…není to základ chuti/jídla – jen takové pocukrování, které dá dohromady smysl

            0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Babica?

        0 0
        • Atilla  

          hlad

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Ale ne, to byl vtip. Já si jen vzpomněl, jak Babica zprzní třeba právě panenku tím, že ji nakrájí na kostky :)))

            0 0
            • Atilla  

              Hnáty zlámat!

              0 0
            • Soreno  

              No ono jí narvat nivou není o nic lepší :-))))

              0 0
              • Atilla  

                A pán je gurmán:)

                0 0
                • Soreno  

                  Ne, ale prostě sprasit kus dobrýho masa nivou, která přehluší jeho chuť mi nepříde jako něco dobrýho.

                  0 0
                  • Atilla  

                    :) JJ ono tý nivy po tom pečení tam hodně zbude a přerazí to chuť masa:)

                    0 0
                    • Soreno  

                      Aha takže niva se pečením ztratí :-)))) to není alkohol – no nic mě je to jedno pro mě je to blaf asi tak. Tobě to chutná neberu ti to každej to máme jinak. Jinak na tataráku z lososa se shodnem ten je dobrej pokud ho někdo nedělá jako tatarák ze svíčkový :-).

                      0 0
                      • Atilla  

                        že by se roztekla a vytekla ven:)Nech být, ale abys nebyl jak týpek od sestřenky. Já žeru jen maso z argentinských býků a piju jen takové a makové vína, blabla. Pak u mě vyžahnul lahev pozdního sběru za 90kč a sežral všechno sušené maso z falešné svíčkové:)

                        0 0
                        • nitraq  

                          Sušíš si sám? Jestli jo, tak chci recept/postup:)

                          0 0
                          • Atilla  

                            třeba takhle: www.recepty.cz/…e-maso-11594

                            Ale já to dělal jen se solí.

                            0 0
                          • sagista  

                            osvedceny recept: nejlepsi mas ze svickove, zkousel sem i kvalitni rostenou, taky jde. Maso ocistim a dam ztuhnout do mrazaku na +/- hodinku. Po ztuhnuti (pozor nezmrazit uplne) se da krasne krajet (prez vlakna) na tenoucky platecky 2–3mm, ktere nalozim do zatim pripraveneho nalevu aspon prez noc. Nalev: voda, sul, pepr, cesnek, tullamore dew ci jina whiskey, trtinovej cukr, worchester. Vodu v misce osolim, ale ne moc, susenim se vsecky chute hodne zvirazni, pridam hrstku nadrcenyho barevnyho pepre, utrenej cesnek, 1–2deci tulamorky, vetsi hrst cukru a worchester cca 0,5–1deci na 1L nalevu/kg masa. Maso staci dat na noc na chodbu nebo pro jistotu do lednicky 1 den optimalni. pak to nandam sem na to http://eta.cz/…ta-230090050#… no a dalsi den mas jerky, jaky nikde nekoupis! (spravne ususene se lamou na drt). Nezbejvaj v puse zadny žoužele, masicko se rozpousti na jazyku samo skoro netreba kousat! suseni zdar:]]

                            0 0
                        • Soreno  

                          To zase ne prostě, když to bude dobrý je mi jedno jestli je to od babici :-), ale mě osobně neberou zapečený sýry na mase. Nebo smažák ten prostě nemusím, ale zase hermoš na grilu si klidně dám :-) nebo smaženej sireček či romadur.

                          Jinak sušený maso mě osobně taky chutná – už jsem se na to chystal sušit v troubě ale je s tím ****** a žena nemá pochopení pro zabranou troubu :-).

                          0 0
                        • BFG  

                          Dej tu nivu rovnou vedle, když vyteče a neochutí maso, ušetříš si práci ;)

                          0 0
      • maajkee  

        Tedy nevím, panenku dělat přes půl hodiny, to je věčná škoda. Panenku naložím, nechám den dva, pak hodím na 4,5 minut do kontaktního grilu a hotovo.

        Maso je to výborný, není třeba ho „kazit“ sýrem :)

        0 0
    • nitraq  

      Recept nemám, ale když něco vařím prvně podle receptu, tak vždycky dám na Apetitonline.cz a nikdy nezklame;)

      0 0
    • Ondry  

      Sice jsem se už tady ptal, ale jak je to s burákovím máslem, to co se prodává tady je slanej hnus, ale to by děcka v américe nežraly po tunách, někdo mi teda vysvětloval, že to jsou prostě hovada. Ale to už by bylo i na ně moc dát si slaný burákoví máslo s marmeládou, nebo jsem i viděl návod na snickersky kde se to přidává.

      Sladký jsem ještě neviděl ani neslyšel.

      0 0
      • nitraq  

        Mně naopak to slaný chutná. Čas od času je v Lidlu americký týden, tak vždycky nakoupím dvě nebo tři sklenice a mám zásobu do dalšího výskytu v obchodě.

        0 0
        • nitraq  

          Sakra, schizofrenik nitraq:D

          Mělo být na Ondryho o post níže.

          0 0
    • Biker jak Pes  

      Už ať roztaje ten sníh, co? :)

      0 0
      • Ondry  

        Hele neser :) už jsem měl horší témata :D

        0 0
      • W.Muchov  

        OT je tu už dost, tahle okurková sezona se mi už zdá nesnesitelná :D

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Rok od roku to je horší. Už si ani nepamatuju, kdy jsem přidal příspěvek do vlákna, kde se probíraly opravdu kola. :D

          0 0
        • Atilla  

          Proč? Když nejsem v práci jako teď, tak každý den jezdím a je to paráda.

          0 0
    • Smazaný účet  

      umim si ohrat parky v rychlovarne konvici…))

      0 0
    • nitraq  

      Abych přispěl svou troškou do mlýna. Recept na Benátské rizoto. Sice trochu vopruz vařit (pořád se musí míchat), ale stojí za to. Šunka je tam trochu navíc, v Itálii jsem ji v tomhle jídle nepotkal a přijde mi, že bez ní je to i lepší. A navíc beztrestný důvod, proč si otevřít láhvinku: 2 deci do receptu a půl litru do mě:)

      0 0
      • Ondry  

        Nevím co z toho vznikne, ale jestli si někdy viděl peklo na talíři tak tam ital uvařil rizoto, tak to vypadalo jak když se pobliješ z kari a energiťáků.

        0 0
        • nitraq  

          Peklo na talíři celkem pravidelně sleduju, ale tenhle díl jsem neviděl.

          Správný rizoto má vypadat jak ty říkáš, základem je ten škrobovej sliz mezi uvařenou rýží. Problém je ten, že všichni znají rizoto jako smíchanou rýži s masem a zeleninou ze školní jídelny. To prostě není rizoto, spíš rýžový salát:D

          0 0
          • Ondry  

            Každopádně jak říkáš rýžovej salát mám taky rád, ale nikdy jsem ho nedělal, klidně si nechám poradit :)

            0 0
            • nitraq  

              Tak zkus ten recept, co jsem posílal. Podstatný je mít správnou rýži (Arborio, stačí klidně Lagris, nemusíš hned kupovat nějakou značkovou italskou) a parmazán (seženeš kdekoliv strouhaný za 35 až 40 Kč.) A ještě jedna rada – vývar, který se dolévá při vaření je vhodno mít vedle na plotně na mírný plamen, aby se rizoto nepřestalo vařit.

              0 0
              • Atilla  

                Dá se to dělat z jasmínové? Jinou domů už ani nekupuju.

                0 0
                • nitraq  

                  To jsem nezkoušel. Jednou jsem to v zoufalosti vařil z obyčejné a taky to jako zoufalost dopadlo. Takže za mě jen Arborio.

                  Jasmínová je ta, kterou používají Vietnamci v těch jejich bistrech? U nich mi děsně chutná, ale v obchodě se mi ještě tak dobrou nepodařilo koupit.

                  0 0
                  • Ondry  

                    No tohle je téma jak napodobit ty čínský nudle, to je dobrý labůžo.

                    0 0
                  • Atilla  

                    Nechávám si vozit z prahy z tržnice v 5kg balení. Cenu teď nevím, ale vychází levněji než ty břečky v sáčku(v přepočtu na váhu). Chuť je epesní a navíc je víc sytá než klasika.

                    0 0
                    • soc  

                      cca 240,–Kc za ten 5ti kilovy pytel, aspon nam doma ted neco takoveho lezi v kuchyni…

                      0 0
                      • Atilla  

                        JJ, asi tak. pokaždé máme teda jinou. Prý podle ročního období , některá je lepší, některá trochu míň, ale pořád o dost chutnější než to co prodávají v marketu.

                        0 0
                  • li-borg  

                    To musíš k Vietnamčíkům do obchodu-cca 10kg (maj to v uncích) za nějaké 4stovky. (cena z Ostravy)

                    0 0
            • mrozu  

              Já dělám rýžovej salát podle tohohle receptu s tím, že používám sypkou parboiled rýži a nedávám sádlo. Líbí se mi na tom, že jenom všechno smíchám a dám do trouby, nejvíc práce dá nakrájet cibuli. Před pečením to sice vypadá, jakoby už to někdo jed, ale důležitý je nenechat se odradit :D Pak už stačí jenom promíchat během pečení a počkat, až bude rýže měkká.

              0 0
      • soc  

        Ok, dnes vecer bude benatske rizoto… ale vareni asi vynecham a preskocim rovnou k tomu poslednimu bodu :D

        0 0
    • Atilla  

      Asi nejednoduší recept: Orestovat zprudka maso(jakékoliv) a přilít smetanu. Ochutit dle preferencí a nechat povařit dokud smetana nezhoustne. Příloha: krokety, hranolky, brambor.

      0 0
      • Ondry  

        Já třeba dělám, z vepřové plece (na řízky to teda prej není, takže to někdy nakrájím na plátky já někdy v krámu) naložím do černýho piva, pepř, sůl, paprika, česnek aspoň čtyři hoďky naložený a je to dobrý a dost levný.

        0 0
    • jIrI___  

      Inspiroval jsem se noxem – uvařit pytlík rýže a kydnout do toho tuňákový salát. Vylepšil jsem to navíc sójovkou a provensálským kořením :D. To je vrchol mojeho kuchařského umění.

      0 0
      • Atilla  

        Pytlíková rýže, to je jak kafe z automatu. To nejlevnější za nejvyšší cenu.

        0 0
        • jIrI___  

          Nejjednodušší příprava u mě vítězí.

          0 0
          • Atilla  

            Nasypat hrnek rýže do hrnce, pak přidat hrnek vody a nechat vařit dokud se voda nevsákne a občas zamíchat, není o nic složitější. Můžeš jí pak ještě na pár minut dát do trouby, ale to dělám jen když mám troubu rozpálenou. Břečka z pytliku- zvedá se mi kufr, když si vzpomenu, že jsem to žral.

            0 0
            • soc  

              Do hrnce dat trosku oleje, rozpalit, do toho nasypat hrnek ryze, nehcat trosku oprancit a potom zalit primerenym mnozstvim vody.

              Nicmene ted jsme dostali jako darek takovy ten samovarici hrnec na ryzi, funguje :D

              0 0
              • Ondry  

                Přesně tohle jsem zkoušel, a fakt mě nebaví u toho stát tak furt odbíhám zvláštní že připálená rýže voní jak popcorn, fakt doporučuju lehounce připálenou rýži na sladkou verzi :D

                0 0
              • Atilla  

                S tím olejem zkusím, budu to muset dělat ale ve větším hrnci aby se to opražilo všechno.

                0 0
                • soc  

                  On nejak vetsi byt nemusi, ale jak pise Ondry, musis to michat, aby se vsechna trosku namazala olejem a oprancila. Jo, jeste jedna vec, ta voda na zaliti je horka, z rychlovarky, na to jsem zapomnel.

                  0 0
                • strtom  

                  ja to delam ze dam olej a na jemno nakrajenou cibuli, az je do zltova tak tam dam ryzi a vodu osolim opeprim a az je to hotove tak do rucniku pod perinu.

                  0 0
          • li-borg  

            Tak místo rýže dej kuskus-jednodušší příprava snad neexistuje.

            0 0
        • Ondry  

          No já odešel od pytlíkové nedávno tak nahoď nějakej tip na rýži ze vším všudy, páč na netu jsou občas fakt šílenosti.

          0 0
          • Atilla  

            rýži jedu spíš jako přílohu k číně, nebo k nějaké omáčce a ty dělá spíš žena.

            0 0
        • Biker jak Pes  

          Klasickou rýži se mi v životě nepodařilo uvařit, vždycky to na něčem ztroskotalo. A hlavně ani za boha neodhadnu množství a žeru rýži ještě další tři dny. :-D

          0 0
          • nitraq  

            Taky jsem mnohokrát ustřelil množství rýže nebo luštěnin. Za léta praxe (3 roky konkrétně:D) jsem zjistil, že jedna porce je cca 1 deci v suchém stavu. Tohle množství je spíš pro většího jedlíka, třeba pro holku už to je lehce přes tu jednu porci.

            0 0
      • Ondry  

        Tož ty se chlámeš, ale já tímhle nepohrdnu akorát jsem nenašel furt tu svoji osudovou konzervu.

        0 0
      • Smazaný účet  

        jaky tunakovy salat..rposte rozmrdaneho tunaka s maslem?

        0 0
    • anthropoid  

      Chceš porno? Máš ho mít.

      Rozpůlím housky (2–3), osmahnu plátky sekaný, pak volský vejce a pak to poskládám jako hambáče a dochutim – kečup, tatarka, hořčice, plátek sýra, zelenina… záleží co mám doma a na co mám chuť. Naštěstí tohle jím jen po chlastačce tzn. opravdu málo. A řikám tomu Mcsekaná.

      0 0
      • Ondry  

        Tak ono by to spíš chtělo recept na tu sekanou než na ten zbytek :)

        Dost kuchtím z mletýho páč je to takový blbuvzdorný maso (mi přijde) tohle jsme dělali z kámošem udělal takovej sladkokyslej masakr kterej nebyl špatnej, ale na mě moc sladkej, vůbec maso a sladký mi prostě nejde dohromady.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Hmm..o „hambace“ bych se mohl pokusit o vikendu..hmm:) Hlavne koreni *****!

          0 0
        • anthropoid  

          Tak já myslel, že to je o prasárnách než o vaření.

          Recept na sekanou žádný nemám, ale rád vařím i peču :)

          Momentáně mám v troubě 4ks Ciabatt. Jedna je se smaženou cibulkou, druhá s olivama, třetí se suš. rajčaty a poslední je free:) .

          0 0
          • soc  

            tak s olivami, nebo s cibulkou, to já můžu :)

            0 0
        • Pebe  

          normálně doma děláme McZavináč a McSulc :-)

          0 0
        • felix.org  

          Jednou jsem si udělal trošku vyšší :-D

          0 0
      • nitraq  

        Ovšem to je porno!:D

        Taky jsem praktikoval něco podobnýho. Klasický zakončení chlastačky po půl noci zahrnovalo dát si takovouhle šílenost a jít domů. Pak chlastačky zanikly a já si to dal jednou odpoledne za střízliva. A to jsem asi neměl dělat, ještě druhej den mi z toho bylo blbě:D

        0 0
      • AleZ80  

        Nebo nudličky z vepřového naložené v sójovce orestovat s cibulí a paprikou a podávat v rozpečených bulkách s tatarkou :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      karbonizovane spagety:…uvaris spagety…

      nakrajis na kousky dve cibude, hodis na panev s olejem..osva­zujes..nekdy si vzpomenes a pridas tam tak 400g mleteho masa…kdyt se zacne zatahovat, stouhanim maco opet rozdelujes na male kousky…obcas promichas abys videl jak se cibule pripaluje…vzpomenes si na protlak pomodoro(rozsrac­kovane rajcata ve sklince), odejdes to hledat, vratis se, prohrabnes a zkontrolujes pripalenost cibuje.

      Jdes hledat otvirak na koncervu, nachazis…pridavas pomodoro at se to uplne nespali, posleze protlak. Nasypes tam nejake koreni bo prece varime *****…

      Ochutnas a jdes hledat cukr…vratis se s cukrem a zjistis, ze cibule je uz dokolane mrtva a vsude je to poprskane od protlaku… Nasypes cuker a pro jistotu i nejaky pepr at to ma aspon nejakou chut…obcas trochu kurkumy.

      Ze spaget se mezitim stane knedlik(v tom lepsim pripade pokud jsi je slil zavcasu, v tom horsim pripade je vylijes do hajzlu a varis nove).

      Naslede na komec spaget (cca pul pytliku) das kopes masa a omacky a asi hodinu to tlacis u filmu…pak si jdes prevlict triko.

      (sporak umyje ulizecka:))

      0 0
      • Ondry  

        :D ******** dobrý

        Tuším boloňský, ty dělám často, ale trochu víc jinak, každopádně nechtěli se mi dělat těstoviny tak jsem to naházel do tortili a labůžo, hlavně kultůra stolování 0 a z toho mám radost :)

        0 0
        • Ondry  

          Mám nudnej život tak si fotím žrádlo, tohle jsem si vyfotil taky, ale moc se tím nechlubím páč to s troškou fantazie vypadá ják ****** s pořádným rádiusem :D

          0 0
        • Smazaný účet  

          Umocnene je to tim, ze pro kazdou blbost musim po chodbe do pokoje…

          Jeste jeden gastroporno zazitek. Pacha si tam zverstva k kuchyni a rpisla slecna co bydli vedle…zatim pohoda, akorat jeji sobotni obed mne dostal. Bylo to asi takhle: Panev, nejaky olej(pokryty cely dno) a na tom hranolek syra (2×3×8cm) zatoceny do par platku sunky. Cele to bylo propichnute dvouma paratkama. Studene to postavila na elektrickou plotynku a odesla. Az jsem si rikal, zda se s ni nemam podelit o jidlo:DDD

          0 0
          • Atilla  

            Poděl se s ní o kokota, žrádlo nech pro sebe!:)

            0 0
          • Ondry  

            Normálka :D já tam flambuju (přeháním pro efekt) a přijde holka s párkama (to je realita) :)

            Někde jsem se bavil s nějakou pražandou a říkám asi to vypadá blbě páč moc kluků mýho věku nepeče a ona na to moc holek tvýho věku ani nevaří…

            0 0
      • Atilla  

        Dost dobrý:)

        Dělám to teda trochu jinak. Kupuju loupaná rajčata pokud nejsou čerstvá, ty hodím na pánev a nechám povařit aby se vypařila voda. Na druhé pánvi si jedu maso, které když orestnu přidám do rajčat a přidám bazalku. Hodím na špagety a zasypu sýrem dle chuti.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja nemam rad rajcata, ale samotny protlak neni uplne ono a nastavovani kecupem uz mam za sebou..tak takhle…

          0 0
          • Atilla  

            To já taky ne, ale když se povaří, restnou a nebo nejlépe usuší tak mi chutnají

            0 0
      • nitraq  

        Jsi sám sebe zkopíroval, ne?:D Páč mám dojem, že tenhle recept jsem tu už někdy potkal.

        0 0
      • soc  

        gulas: nakrajis cibuli a rozbrecis se. Otevres si lahvace, aby se ti udelalo lip. Cibuli kydnes do hrnce, nechas dusit. Mezitim nakrajis maso a bo je to fuska, otevres si lahvac. Maso kydnes do hrnce. Aby to melo chut, tak krome normalni papriky, soli a pepre vezmes par cili papricek a mezi prsty je rozdrtis do hrnce. Chytrejsi jedinec, jako treba ja, si ty prsty olizne. Takze dalsi lahvac. Pak si otres oci, bo te v nich pali ta cibule a zacnes nadavat. Jdes si oci proplachnout. Na gulas uz seres a das si dalsi lahvac. Pak usnes a kdyz se rano probudis, mas paradni gulas :D

        0 0
        • Smazaný účet  

          genialni:DDD

          0 0
          • soc  

            Jsem to potom zral tyden, bo neumim varit a nakupovat pro jednoho…

            Jeste pro zajimavost, ta cibulka byla na husim sadle, muzes hadat proc :D

            0 0
        • Ondry  

          Nesmíš si k té cibuli vytvářet žádnej vztah, pak brečet nebudeš.

          0 0
        • Atilla  

          Jsi ještě neměl řádné chilli:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Jeste ze se nesel vycurat!

            0 0
          • Ondry  

            Viděl jsem nějaký video kde žral ty koncentráty dal si kapku na párátko i když se to musí žrát s chlebem dal si to na ret a tuším že z toho měl puchýř.

            0 0
            • Atilla  

              kámoš pěstuje naga moris- absolutně nežratelné.

              Pak jsem dostal nějaký pepř s chilli, potopíš špičku párátka rozmícháš v protlaku a máš opravdu ostrý protlak:) Leží to doma a nikdo to nechce. Asi kvůli tomu obalu s lebkou a nápisem danger:)

              0 0
              • Ondry  

                Známej dovezl, nějaký čtyři lahvičky zelená modrá čerená černá , dal jsem kapku modré asi třetí nejlehčí na veku a hodinu jsem byl KO, to není pro mě.

                0 0
          • soc  

            Já zas takový drsňák nejsem, stačí mi dijonská hořčice… namažu na bagetu, olíznu nůž a … hledám něco k pití :)

            0 0
        • soc  

          Další recept: vezmeme vyloupané krevetky, v misce rozdrtíme červený pepř, přidáme špetku sušené šalotky, nalijeme trošku oleje, rozetřeme, krevetky v tom vyrácháme, necháme chvíli tak a ugrilujeme…

          A vítězný recept: koupíme nejmenší balení šneků, přečteme návod, upečeme, vytáhneme z trouby, dáme na talíř, vezmeme párátko, vytáhneme šneka, podíváme se, vyhodíme to do koše a jdeme si dát něco normálního, třeba kousek uzeného a čtvrtku :D

          0 0
    • karliner  

      Ve vedlejším vláknu se všichni tlemí Babicovi, jakej to je kripl, ale některá gastroporna, co se tu nalézají by nežral ani Meluzínin manža :-)))

      0 0
      • Ondry  

        Sice mi zase uniká pointa. Ale někde jsem slyšel definici českýho cool gastronoma, stáhnout netu nějakej recepet, tvrdit že jsi to uvařil, dodat že tě napadlo dodat k tomu to a to koření a bylo to nejlepší. A smát se babicovi :)

        0 0
        • nitraq  

          Co si budem nalhávat, Babica a jeho vaření je docela zoufalost:)

          0 0
          • Ondry  

            Já to nesleduju nevím, určitě vaří líp než já tak ho do držky brát nebudu.

            A kdyby vařil fakt nakočku a lidi to nesledovali tak ho z televize dávno stáhnou.

            0 0
            • nitraq  

              koťátko

              0 0
            • Atilla  

              No, možná se na něj lidi dívají právě proto:) Nevím TV nesleduji, ale je toho celý net.

              Krampol: Ty vole, to se nadá žrát!

              Babica: Ale můžeš si to udělat doma!

              0 0
      • Soreno  

        +1

        0 0
      • Ondry  

        Zaprvé nevím co je to adorace a za druhé mě to uráží :)

        a kdyby víc žral tak není tak nasraté :P

        0 0
    • Frostty  

      :D

      0 0
    • jesss  

      Mám recept na výbornou bábovku :-D

      0 0
      • Soreno  

        A ty v… to je jed. :-))

        0 0
      • Coffin Corner  

        Hmm, radioaktivní… :)

        0 0
        • jesss  

          Co by jsi chtěl, když z okna čučím na Temelín :-D Zanechává to následky, mno :-D

          0 0
      • Atilla  

        Ta je plná LSD, pecka!

        0 0
      • Pumsc  

        Ty voe abych na moučník vytahoval ze sklepa dozimetr,to mě může…,co tam je?:)

        0 0
        • jesss  

          Kupodivu téměř nic škodlivýho :-D Každej kdo konzumoval, tak přežil bez sebemenších problémů :-D

          0 0
          • Ondry  

            tam dáváš jen tak z hecu barvivo nebo co?

            0 0
            • jesss  

              Za norálních okolností ne, ale tohle bylo vyžadováno :-) Tak proč to neudělat, když to někdo chce a mě to baví…

              0 0
              • Zlatka  

                Také občas dělám modrou. :)

                0 0
                • jesss  

                  Občas je to potřeba zpestřit :-) Většina chlapů sladký nejí, ale když je něco „trošku jinak“, tak většinou aspoň ochutnají :-) A pro ty co neradi sladký, tak si vyhrávám s tímhle :-)

                  0 0
                  • strtom  

                    to pod tim je jako sladke? to snad ne. jinak to vypada hezky jako svacina do prace.

                    0 0
                    • Ondry  

                      Vypadá to jako plátkovej sejra a pod tím předpokládám nějakej chleba s pomazánkou?!

                      0 0
                      • jesss  

                        máš bod :-) Je to „slanej dort“- říkám, že je to pro ty, co nemají rádi sladké :-)

                        0 0
    • horis  

      Taky přidám pár svých šmakulád =)

      1. sojové boby s plody moře nadívanými hermelínema kukuřicí
      2. panenka s brambory a pepřovou omáčkou
      3. klasika-langoše za kačku =)
      4. lívance s hráškovým pyré a buřtíkem
      0 0
      • nitraq  

        Za tohle tě asi ukamenujou:D

        0 0
      • Ondry  

        1. plody sci-fi con carne, tipoval bych nějakou líheň

        0 0
      • soc  

        2, 3 a 4 beru.. ale 1? zlatí šneci!

        0 0
      • anthropoid  

        Nic ve zlym, ale já du blejt… :)

        To poslední jídlo mi připomělo, když brácha ve školce sněd hodně špenátu a pak měl zelený hovna.

        0 0
      • z0diaC  

        zvláštní kombinace … ty potvory na jedničce jsi neměl náhodou vyvrhnout ? … měl jsem za to,že se z toho jí jen ty těla …ta 4 je brutus

        0 0
        • z0diaC  

          už to vidím … jsou nadívané :-)

          0 0
        • Soreno  

          Vyndá se pouze kost (průhlednej plast :-)) a zobák s trávicím traktem či co to je taková tkanička. Někdo stahuje kůži já nechávám pro zvýraznění chuti. A jinak můžeš vybrat i ten bílej sajrajt vevnitř zde se recepty rozcházejí – já většinou vyndám stejně tu kost jinak nevydoluju celou :-)

          0 0
        • Soreno  

          Má je vyvrhnutý a nasazený chapadla zpět přes párátko aby mu nevytek ten hnus co tam narval.

          Jo a zapoměl jsem oči ty dávám pryč taky :-)

          0 0
          • nitraq  

            Vypadáš jako znalec potvůrek:) Kde se dají dobře koupit kromě Makra?

            0 0
            • Soreno  

              No já kupuju v Globusu, teď už maj u nás i v Kauflandu – ale na rovinu pokud ochutnáš čerstvé z trhu např. v Chorvatsku nebo v taverně v Řecku je to pak těžké kupovat to zdejší rozmrazené (rádoby čerstvé).

              Jinak mám zálusk na chobotnici tu mám rád, ale ještě jsem se neodhodlal na přípravu :-)) budu se muset zase pobavit s domácím v Choratsku jak jí připravuje na žiaru :-)

              0 0
              • nitraq  

                Jsem jednou kupoval pstruha v Kauflandu a ač se prodával jako čerstvý, tak byl rozmražený. Od tý doby jen přímo na sádkách nebo v Makru, kde právě mají všechny ryby čerstvé a to i mořský. Takže třeba treska odtamtud hozená na gril je úplně nesrovnatelná s mraženou chudinkou nowaco:)

                0 0
                • Soreno  

                  S tím makrem bych si to taky nemaloval růžově. Beru to s logiky věci – velká rybářská loď jede lovit není na moři 1 den ani dva, ale třeba 3, 5 vydrancuje kus oceánu jede do přístavu tam to musí přes sklad naložit do kamionu a jede to cca 1 den k nám do skladu a odtud do marketů a ejhle ono nám tam naskákalo tolik dní, že to prostě čerství bejt nemůže. Takže, když jsem ochutnal brancinu nebo oradu (mořskej vlk a pražma) z trhu v chorvatsku a pak u nás tak je to nebe a dudy. Jinak pstruh už je ******* ty kurvy to krmí kdejakým hnusem jde kvalita rychle dolu – zlatej potočák jestli se vůbec dá ještě chytit. Jinak z našich ryb asi nejvíc candát a okoun, jen ta cena za candáta :-(.

                  0 0
                  • maajkee  

                    Přesně tak, v makru je je jen o málo menší a líp prezentovanej nečerstvej humus než v běžných obchoďácích. Pokud si chci pochutnat na rybě jedu na sádka, koupím čerstvý pstruhy, pokud chcem na gril svíčkovou, domluvím si ji přímo u známýho řezníka.

                    Jako né, že bych věci z makra nesnědl, ale ten obchod není prostě něco víc.

                    0 0
                  • nitraq  

                    Plno lidí to neví, ale třeba losos se dává do mrazáku už u rybářů na nějakejch –40°C. To je z důvodu, aby se v něm zabily všechny breberky a dal se jíst i syrovej. Takže i koupenej čerstvej na rybím trhu je vlastně mraženej. A neříkám, že Makro je spása všeho světa, ale pořád to je o třídu lepší než ostatní super hyper.

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Makro nedávno taky mělo nějaký ******* se zkaženým masem v chlaďácích. Nedělal bych si iluze.

                      0 0
                    • Atilla  

                      no nevím, kamarád dělal na rybářské lodi na Aljašce a ryby se tam házejí jen do ledu.

                      0 0
      • Soreno  
        1. Olihně si zničil hermelínem – ale když ti to chutná – já je

        osobně hodím na pánev jen s česnekem zastříknu vínem a přidám zelenou petrželku (plocholistou)

        1. Pepřovou omáčku ano ale z celého pepře a panenku péct v kuse a pak

        nakrájet

        1. Langoše mám rád na fotce vypadaj takový buchtový, ale nemohu

        posoudit

        1. ale jo to by šlo pokuď bude dobrej buřtíček :-)) akorát lívance si

        radši dám na sladko a k tomu bych si dal křupavý chlebíček

        Nejsem kuchař jen mám rád jídlo :-)

        0 0
        • horis  

          Popravdě potvory jsem měl poprvé, takže jsem se zbavil všho krom těla a chapadýlek – česnek vevnitř byl taky, ale pro příště se poučím =)

          0 0
    • toram  

      VEGETARIÁNSTVÍ NA VÁS..dobytcí..:D

      0 0
      • Ondry  

        Jídlo pro, který neumře žádný zvíře je nuda :)

        0 0
        • Zlatka  

          To je vražda, napsala.

          0 0
          • Ondry  

            To musela být strašná kráva co to napsala.

            0 0
            • Zlatka  

              Kráva sežrala trávu a pak strašná kráva sežrala tu krávu co o ní napsala, že vražila po ránu oběšením na trámu nebo to měla jen v plánu a přitom kráva průjem měla po flámu.

              0 0
        • nitraq  

          Ondry, pravidla českého pravopisu na tebe!;)

          0 0
          • Ondry  

            Že vás to baví holky ;) Jinak jestli jste za to placení nebo proč to vlastně děláte, tak mi napište kde mám chybu (já je stejně nevidím) jinak to postrádá smysl a vypadá to, že vás to prostě jen baví takhle mě můžete možná i něco naučit ;)

            Jinak SMRT koťátkům! Ale já už je všechny zabil masturbací!

            0 0
            • nitraq  

              Opravdu chceš bejt neustále opravovanej? By tě za chvilku přestalo bavit a opravovače asi taky:D

              0 0
              • Ondry  

                Nechci jen ty vaše dementní upozorňování jsou mi úplně k hovnu a ani nechápu proč vás to tak baví.

                0 0
        • Frostty  

          +1

          0 0
        • Smazaný účet  

          Da se na to jit i vedecky:

          • zelenina je zdrava
          • prase vy dobrovolne nejedlo nic spatneho
          • vsechno dobre ze zeleniny zustane v prasatku

          =prase je extrasilny zeleninovy koncentrat.)

          0 0
          • Frostty  

            Jak píšeš :D.

            0 0
          • toram  

            já jen doufam že tomu nikdo nevěří..:D

            0 0
            • Zlatka  

              Je to tak, ale musí to být venkovský čuník, který má výběh na velký dvorek, kde je tráva a kde se může proběhnout, rochnit. Ty čuňátka z prasečáku už jsou jen pochodující močuvka.

              0 0
          • Ondry  

            :D myšlenka dne!

            0 0
          • Peslezedirou  

            Akorát to prase, když jde na porážku, tak je ve stresu jak to prase, moc dobře ví co se bude dít, nikdo nechce umřít, je ve stresu, stresový hormon se dostane do svalů a do celého těla, ty to pak žereš a stejný stres dostáváš do sebe, jste pak agresivní, nervozní…každého věc, maso jsem moc nejedl ani jako malý, teď ho jím tak jednou za 14 dní, kdybych nebyl líný, tak bych byl teď vegan.

            0 0
      • jIrI___  

        +1

        0 0
    • iron.hide  

      ach jo, vzdy ked je tu, alebo na nejakom inom fore, takato tema plna peknych instagramovych fotiek, tak mi pride luto ake lacne svinstva furt zerem ja :/

      nu, co sa da robit, aspon si nemusim sporit na dochodok

      0 0
    • Ondry  

      Zdravíčko Ostraváci, máte nějakej tip na masnu v Porubě nebo to nemá cenu řešit? Dík.

      0 0
      • Mig_all  

        na hlavní třídě na kruháči, vedle Helia Sport…

        0 0
        • Ondry  

          sakra nějak mi tam vypadlo dobrou masnu… vím kterou myslíš, jednou jsem tam tuším něco kupoval, systém front je tam zvláštní, ale co už :)

          0 0
      • Petr.T.M  

        Na hlavní třídě jsme jich potkávával tak dvě-tři.

        0 0
        • Ondry  

          No zapomněl jsem hlavně na to -dobrou- masnu, na hlavní třídě vím o dvou, já teda chodím k albertu na 17. listopadu vedle te střední školy, mám to asi nejblíž od kolejí. Právě na tu jsem slyšel stížnosti, ale sám jsem hovno gurmán abych poznal nějakej rozdíl v mase, jediný co můžu hodnotit jsou ženský, který tam jsou příjemnější než na hlavní třídě.

          0 0
          • Petr.T.M  

            Hm, to bude chtít menší soukromé řeznictví, jedno takové bývalo kousek nad vozovnou směrem k VŠB – U Jarky se jmenovalo, mívali tam slušnou hovězí plec, ale slyšel jsem že tam snad už není. Ono taky jde o to co máš na mysli pod pojmem „dobré“.

            0 0
    • Chyronex  

      No když je tu řeč o jídle:) Asi před měsícem vepřové koleno, nařezat až na kost takové prstence, kůži taky nařezat, nebát se prosolit a sůl vmasírovat do řezů, nakrájená cibule do zapékací mísy, nové koření, celý pepř, bobkové listí, zalít tak do půlku vodou a zakrýt…na 10 hod do trouby 100°C, nejlépe pře noc. Ke konci dobré odkrýt a nechat udělat křupavou kůrku. Maso se tak rozpadá, že netřeba odřezávat od kosti, ta se jen vytáhne. K tomu chleba, křen, hořčice,… a hlavně jedno chlazené.

      0 0
    • Ondry  

      http://www.kaloricketabulky.cz/pizza-sunkova/ co je v těch 58%??

      0 0
    • Ondry  

      breaking chef

      0 0
      • nitraq  

        Hromada luštěnin a obilovin. A?

        0 0
        • Ondry  

          Taky mám v plánu dostat se do stavu kdy mi sedum kilo příloh pro jednoho na pár dní přijde úplně normální!

          0 0
    • AleZ80  

      Se divím, že sem ještě nikdo nedal Pohlreichovo východoněmecké gastronomické porno – hermelín v bramboráku :)

      0 0
    • AleZ80  

      Snažím se vařit tak, aby to nezabralo moc času, takže třeba:

      vepřové maso ( panenku nebo kýtu ) nakrájíš na nudličky, osolíš, opepříš, orestuješ, přidáš na hrubo nakrájenou cibuli, necháš zesklovatět, přidáš nakrájené nakládané okurky, hořčici ( klasickou českou ), lehce zarestuješ, zaliješ smetanou ke šlehání a chvilku provaříš. Jako přílohu můžeš dát opečené brambory, bramborové placky nebo polobramborák ( bez česneku a majoránky, tedy jen osolený a opepřený ).

      0 0
      • Ondry  

        No já se tukům snažím trochu vyhnout (náchylnost k cholesterolu) takže prase ani smetany. Prase light tuším neexistuje :) Ale taky nejím moc zdravý tuky páč ani nevím v čem všem jsou.

        Snídaně 150g vloček + mlíko

        sváča 150g rýže + banán

        oběd 150g rýže + 200g kuře

        sváča rýže 150g + sojovej suk

        véča rýže 150g + 200g kuře

        před spaním tvaroh 250g

        4–5litrů čisté vody denně

        Takovej ideální den, mám tam teda strašně málo zeleniny a ovoce, občas si udělám nějakej salát nebo koupím pár jablek. A taky to nedodržuju když jsem doma nebo když jdu na brigádu.

        0 0
        • AleZ80  

          Aha, v zakládajícím příspěvku píšeš, že hledáš pořádná zvěrstva, tak jsem si myslel, že nemá jít o dietní recepty. Jinak ve vepřové kýtě moc tuku není a smetanu ke šlehání můžeš nahradit mlékem a zatáhnout to trochou škrobu.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          Strašně málo zeleniny? Nemáš tam vůbec žádnou zeleninu a šílené množství rýže. Na první pohled možná zdravý jídelníček, ale celkově docela bída.

          0 0
          • Delkim  

            na hoooodně první pohled možná dietní jídelníček, ale rozhodně ne zdravý :)

            takový levný, lenivý, nudný, prostě studentský jídelníček :)

            taky jsem takhle jeden čas jedl, když jsem hodně cvičil, ale ještě k tomu asi kilo kuřecího a tak 15 vaječných bílků denně, to bylo strašné období :(

            btw ten sojovej suk, četl jsi někdo jeho složení? to je snad ze sušenek ten největší hnusák co se složení Éček týče

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Souhlasím.

              Sójový suk je humus, ale už jsem mu nechtěl dál ničit sebevědomí. :D

              0 0
              • mrozu  

                Glukózový sirup, sójová mouka, cukr, ztužený rostlinný tuk, rýžová instantní mouka, sušená mléčná syrovátka, sušené odtučněné mléko, aroma.

                Humus je to možná tím, že je to hlavně cukr a ztužený rostlinný tuk, ale ten klasickej blábol o zlých éčkách je tady úplně mimo.

                0 0
                • Delkim  

                  nečti to z netu, ale vezmi si ho v obchodě do ruky :)

                  já ho asi před 3 dny v ruce měl, na benzince, manželka ho chtěla koupit, po přečtení složení jsem to koupit odmítnul, proto si to pamatuji, byla naštvaná :)))

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Nechtěl bych být tvoje manželka :). Tenhle, poslední dobou děsně moderní, potravinový teror je zlo.

                    0 0
                    • Delkim  

                      12 let nemusí vařit, ani snídaně… ještě bys rád byl mojí manželkou :)))

                      0 0
                      • Ondry  

                        A co se vaří na snídaně?

                        0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Ovesná kaše, palačinky, omelety, vaječina, je toho hodně. :)

                          0 0
                          • Ondry  

                            Aha já čekal nějaký opravdový vaření. Palačinka jsou jen prázdný kalorie? Až na tu ovesnou kaši kterou teda snídám ale nevařím máš všude vajíčka já bych je asi každej den jíst neměl, ale prej je to zase s vajíčkama a cholesterolem jinak. Jinak třeba vaječina bez žloutku je fakt hnusná.

                            0 0
                            • Biker jak Pes  

                              Ptal ses na vaření na snídani, tak jsem ti dal odpověď. To, jestli to je vhodná snídaně nebo ne, to už je věc další. ;)

                              0 0
                          • Ondry  

                            Jinak na to, že se tváříš jako jak to máš pod palcem tak tři jídla jsou na snídani úplně mimo. Tak doporuč něco vhodnějšího.

                            0 0
                            • Delkim  

                              dělám často francouzskou omeletu, mrkni se sem na její dvě varianty, to ti bude trvat tak rok se to naučit, fakt to neni snadný aby to takhle vypadalo :)

                              už jsem jich udělal snad stovky a dodnes občas nějaká skončí v koši, jak se navykneš na její chuť a konzistenci, tak pak jakýkoliv ústupek nebereš a raději si uděláš novou, když to není na 101%

                              http://www.youtube.com/watch…

                              a není problém na 3 vajíčka dát jenom jeden žloutek, když už to chceš řešit… ale to si jí raději nedělej každý den a ty žloutky tam dej v plném počtu :)

                              0 0
                              • Ondry  

                                Budu ti věřit že to nezvládnu. A jako snídaně je to úplně nakočku.

                                0 0
                                • Delkim  

                                  kočka by to nežrala :)))

                                  hele ty toho o výživě ale moc nevíš, ne? k té omeletě si dej celozrnné pečivo, nakrájej třeba rajče a máš ideální snídani

                                  když to můžou žrát ke snídani i profíci, tak proč ne ty???

                                  třeba v profi týmu Saxo-Tinkoff byla vždycky francouzská omeleta nejoblíbenější snídaně

                                  0 0
                                  • Ondry  

                                    No troufnu si říct, že líp než ty. Ráno vstáváš vyhladovělej tak na doplnění energie do sebe nacpu hromadu bílkoviny a žádný sacharidy.

                                    Btw ještě čekám proč je ten sojovej suk takovej hnus.

                                    0 0
                                    • Delkim  

                                      hele, asi je mi jedno co jíš, jen jsem se ti snažil poradit

                                      celozrnné pečivo je na doplnění energie ok, pak si dáš i nějaké ovoce a jsi v pohodě, s tou omeletou je to ideální start

                                      scharidy se obecně přeceňují a podceňují se bílkoviny, ohrožuje to pak výkonnost, imunitu, atd…, jsou na to i studie, celá řada jich je zmíněna např. v Tréninkové bibli pro cyklisty od Joe Friela, mimochodem nejprodávanější cyklistická kniha na světě

                                      kdybys sundal klapky z očí a odprostil se zbytečných invektiv, tak byses mohl v něčem poučit, to je na tobě jak k tomu chceš přistoupit

                                      a jak jsem zmínil, když to můžou jíst ke snídani v Saxo, tak pro tebe by to problém být snad nemusel, ne? nebo myslíš, že po probuzení potřebuješ půl kila vloček abys fungoval?!

                                      0 0
                                      • Ondry  

                                        Ale ty jsi mi zatím nedal žádnou užitečnou radu, co takhle vidím tak většina lidí před závodama spíš ty vločky než vajíčka jestli jsi viděl nějaký promo video… Ddost se u mě počítá, že moje snídaně stojí jak jedna celozrná bulka, přitom má jak kopec sacharidů a rostliných bílkovin a v těch 150g mám poloviční dávku vlákniny na celej den, dal jsem si k tomu jabko a jsem spokojenej. Zašpinil jsem jednu misku v které bych tak maximálně rozmíchal ty vajíčka, ušetřil určitě i dost času, navíc bych to pokazil…

                                        A ten suk kvůli vám přestanu jíst, když mi napíšešete co tam je tak zlýho :)

                                        0 0
                                        • Delkim  

                                          no jooo, tak teď tomu rozumím, ale to pak jsem koukám jeden z mnoha co špatně pochopil téma tvého vlákna…

                                          pokud jsou podmínky té snídaně např. i ultra rychlost, max jedna zašpiněná miska a třeba desetikačka, tak pak samozřejmě to chápu a do toho se prostě nevlezu, zvláště jestli třeba vaříš na koleji a musel bys do kuchyňky, rozpálit plotýnku, atd…

                                          doma je taková omeleta otázka několika minut a nádobí dáváš do myčky, takže samozřejmě je to prostě jiný úhel pohledu…

                                          ok :)

                                          0 0
                                          • Ondry  

                                            No kdyby jsi přečetl víc toho co píšu, tak by jsi se nesnažil mě zesměšnit tím že nejsem schopnej vlízt do kuňky.

                                            A jo řeším tu něco jinýho než když jsem to zakládal, taky už to vlákno má deseti měsíční výročí a nebudu kvůli každé prkotině zakládat nový téma. No ale když se o to opíráš tak jsem tam psal zvládnutelný recepty, to furt trvá, ty jsi začal s tím že tohle nezvládnu, takže jsi šikulka, že to umíš věřím že je to dobrota, někdy to zkusím!

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Nezlob se na me Ondry, ale ty tu pises něco o prazdnych kaloriich v podobe palačinek a sam tu uvadis jako sve jidlo ryze+ sojovy suk? To ma byt ftip? Co si myslis, ze je bila loupana ryze? Kolik si myslis, ze ma jako ryze mikronutrientu? To je „prazdna“ kalorie jak vysita. Btw kde je psano, ze palačinky= psenicna mouka+cukr+vajicko? Vyzkousej nahradit tu mouku najemno rozmixovanyma ovesnyma vlockama a hned mas „zdrave“ palačinky. Nekde tu pises, ze mas vysokej cholesterol a ty to resis tak, ze vyradis veskery tuky ze stravy? Mas znalosti v oblasti stravovani asi jako moje 70tileta obvofni doktorka. :-) Ten tvůj jídelníček ti maximalne pomuze tak, ze jako bonus k vysokem cholesterolu pribude vysokej cukr.. Jinak ja jim jako zdroj sacharidu taky hlavne ryzi parboiled(oproti klasicke bile aspoň nejake ty mikronutrienty obsahuje..) ale rozhodne si nedam rejzu a k tomu nejakou nejakou nesmyslnou sladkost, ale vždycky zdroj kvalitních bilkovin hlavne morske ryby, bile maso a nejakou tu zeleninu, zase hlavne brokolicu jako vlakniny a vitaminu a mineralu. Na snidani jim nejakych 10 let DENNE minimalne 5 vajec a LDL cholesterol mam absolutne v lati. Taky často jim ořechy, semínka, oliv. olej, hovezi občas, veprove vůbec a uzeniny a podobne ulety mozna tak 3 do roka. Takze jestli bys mel vyradit něco z jidelnicku, tak urcite ne vajíčka, morske ryby, orisky, oliv. olej atd. plne omega3…

                                              0 0
                                              • Ondry  

                                                Jo tohle beru.

                                                Tuky vím, že se mají jíst jen jsem se chtěl informovat, ale nevěděl jsem jaký kolik co tak prej 20% kalorickýho příjmu a půl na půl nasycený a nenasycený. Takže na asi 660kcal z tuku no nevím stejně kolik čeho sníst. Ještě jsem četl nějaký lněný drcený semínka, a dělá se i takovej olej, oliváč mi smrdí.

                                                Nějaký recepty na palačinky z vloček jsem viděl, ale nemám mixér poruce. Tak jedině doma.

                                                Nemám vysokej cholesterol, zatím je v limitu ale na horní hraně, jen to je to co jsem zdědil od obou rodičů, takže mi doktorka tvrdila, že vejca fakt každej den tlačit nemám. Ale v ledničce je mám.

                                                S rýži jsi nejspíš vedle páč nejspíš papám stejnou jako ty :)

                                                Ovoce a zeleniny mám prej poloviční dávku než bych měl mít. Mám ještě jíst sýry do třiceti %. Pak nějaký krutí, kuřecí a říkáš ryby jen mořský? páč jím asi jen nějaký bahňáky.

                                                Celkem by bylo fajn kdyby jsi mi načrtl co třeba za jeden den sníš. Dík.

                                                4–5 suků je na vysokej cukr? Klidně hned ten sladkej nesmysl vysadím, ale proč už všichni ostatní nejsou mrtví? :)

                                                0 0
                                                • Ondry  

                                                  Jinak rozhodl jsem se pro nějakou řízenější stravu tak před měsícem, takže jídelníček je pořád ve vývoji, proto beru konstruktivní kritiku, která to posune smysluplnějším směrem. Jen hučení je mi k ničemu :)

                                                  0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ja nikdy zadny kalorie nic podobnyho neresil, vždycky se ridim selskym rozumem a pohledem do zrdcadla. Jinak ze Doktorka rikala a predpokladam obvodacka, to bych bral opravdu s rezervou. Jen malo doktoru dokaze lecit člověka jako celek a ma na to ty znalosti. Vetsinou to je tak, ze to je tohle, tak ti predepise tamto a tim to konci, ale neresi se nikdy příčina. Ja doktory neru jen orientacne, hlavne v pro me banálních vecech jako je zvysenej cholesterol, cukr atd.. Co se tyce prijimani prospěšných tuku, tak s ohledem na peníze je vyhodny užívat ryby olej v kapslích. K tomu když pridas hrst orechu nebo mandle a aspoň 3× do tydne tresku/makrelu/lo­sosa, to je myslim dostacujici. jestli tim bahnakem myslis pangase, tak to je opravdu ryba z vyzivoveho hlediska dobra jako nouzovka na preziti. Si něco o tom pestovani najdi jak ta ryba zije a pak to srovnej s rybou, která zije v mori a zobe si tam co chce.. Ja na lososa nemam a tak jim často makrely, kteryvch bych se fakt uzral a obsahem omega3 na tom nebudou o moc hur nez losos, jen jsou cenou prijatelnejsi… Muj jídelníček, no ja ted zase zacnim poradne cvicit a chcu nabrat nejaky svaly. Tech 88kg na me vypada fakt strasne. :D Mam za den většinou 4 jidla napr.

                                                    1. 5vajec,pul baleni racio chlebiku, zelenina
                                                    2. 200g tresky, 100g ryze(v neuvarenem stavu), zelenina
                                                    3. to same jako 2
                                                    4. většinou zase nejake maso 200g nebo konzerva sardinek+ zelenina nekdy taky

                                                    ryze, když mam hlad.

                                                    Mezi jidlama jim ještě zeleninu, za den tak 2 jablka a rejzu občas stridam s bramborama. Mlecnym vyrobkum a vyrobkum s lepkem se vyhybam a vyhovuje mi to. Cejtim se fajn. Sladkosti, salamy atd. samozrejme vůbec. Nemam potrebu si to kupovat. Vetsinou to vypada teda takhle, hlavne v tydnu, kdy není moc nalada na vyvarovani, ale o vykendu si občas něco dopreju, jako třeba ten vytvor co jsem sem postoval, nebo cele kure upecene, nekdy si dam obed s rodicema, když mamka ukuchti nejakou dobrotu třeba vepro knedlo zelo, ale rikam to je tak jednou do mesice.. :)

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Jo jo dvě obvoďačky mi to říkaly, ale četl jsem že obsahují 2/3 nenasycenejch a 1/3 nasycenejch tuků.

                                                    Já jsem si to chvilku psal a ukázalo mi to že jsem jedl fakt děsně málo i když jsem během dne hlad vůbec neměl.

                                                    Jinak jíš samozřejmě víc masa a zeleniny, já mám místo ryb kuře a jinak v tom zase takovej velkej rozdíl nemáme?? Měl jsem hejka. Na to že si mám uhnat vysokej cukr, musíš být konkrétnější z takovou jsem myslel že to mám celý totálně blbě.

                                                    Tuším že ty jsi tady říkal že nejíš normální těstoviny, já koupil nějaký celozrný v nějakým eko cosi obchodě a to nebylo poživatelný, ceklkem rád bych byl za nějakej konkrétní tip.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Jaky tip? Ja nemam potrebu jist nejake bezlepkove testoviny nebo bezlepkovy chleba, který sice neobsahuje lepek, ale plne to vynahradi dalších x chemických sracky, aby to vůbec jako ten chleba vypadalo. Ja nechapu, když ma někdo alergii na lepek, proc proste MUSI jist chleba a kupuje nejakej predrazenej chemickej hnus? Jinak v tom jidelnicku teda mam rozdilne „jen“ tu zeleninu a „jen“ ty zdrave tuky, ale ono to je docela zasadni met dostatek vlakniny, mineralu, vitaminu atd.. Pokud možno prijimane z normalni stravy..

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Tak asi jsem s tebou neřešil celozrný těstoviny, ale nebyly zase tak drahý jen fakt hnusný, ale podle jinejch jsem asi koupil hnusej model.

                                                    S těch 150g vloček mám 3/4 DDD vlákniny a zbytek se někde najde. V zelené zelenině mám mezery. Rýbí olej jsem bral. Pečivo nejím, stejně je všude jen obarvenej chleba nazvanej vícezrnej. A nemám na to co ani dát. Dík za rady.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    V marketech sem nevidel zatím celozrnny chleba s lepsim slozenim nez tenhle. Nestoji ani moc korun. Doporucuju. Pak jsem vlastne ještě videl třeba v Bille celozrnny chleba, který byl ještě o trosku lepsi slozenim, ale cena za nekakych 200g tusim 60kc. To je neprijatelny pro normálního člověka..

                                                    0 0
                                                  • Ondry  

                                                    Jakej obchod?

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Mají ho myslim skoro všude. Albert, Billa atd..

                                                    0 0
                                                  • Soreno  

                                                    Akorát je hnusnej a člověk by se na něm udusil :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Kazdymu chutna něco jiného no..

                                                    0 0
                                    • bleach  

                                      das si k tomu pecivo a mas i sacharidy

                                      0 0
                              • nitraq  

                                Přišel pan kuchař a začal dětem bourat bábovičky:D Odjakživa dělám omeletu stylem rozkvedlat vajíčka, nakrájet do nich na co mám zrovna chuť, hodit na pánev s trochou másla a až se to přestane klepat, tak na talíř, žádný šmrdlání v pánvi.

                                0 0
                                • skunkos  

                                  +1 :) ideálně nejdřív zrůžovět cibulku + následně vejce pořádně dokořenit, ať to má grády

                                  0 0
                              • Smazaný účet  

                                blbec..poskrabe si panev…

                                0 0
                                • raceman  

                                  taky mi to rvalo usi, ale jako nekuchar sem nechtel pindat :D

                                  0 0
                              • jIrI___  

                                Však je to vevnitř ještě syrové, ideální základ na salmonelu.

                                0 0
                        • jIrI___  

                          Čaj nebo kafe.

                          0 0
                    • Kubiczech  

                      Poděkujme Zdendovi a jeho kamarádům. Už se po tobě v hospodě blbě koukají, když chceš smažák s tatarkou. (:

                      0 0
                      • nitraq  

                        Chodíš do divný hospody. Na mě se akorát díval divně vrchní, když jsem slupnul samotnou lžičku zbylý tatarky v mističce:)

                        0 0
                  • mrozu  

                    Ale já to opsal z Lídlovskýho sójovýho suku, kterej používám jako hlavní palivo na kole. Jen na závody se nehodí, to jsem zkusil jednou a málem jsem hodil šavli :D

                    0 0
            • Ondry  

              Jedu na peníze to jasný, není to každej den to stejný, zítra tam mám rybu s bramoborama tře­ba.

              Podle toho co vidím kolem je studenstá strava drahý párky a čínský polívky a občas špagety. V kuchyňce jsem minimálně dvakrát denně a je tam pusto a sporáky furt studený.

              Jestli tomu doopravdy rozumíte rád si nechám poradit. Samozřejmě smysluplně, to že mi tam začnete ordinovat každej den lososa na zlatě je mi k ničemu.

              0 0
          • Ondry  

            Musíš to přeřčíst celý, ale jo žeru ji fakt málo o tom žádná.

            Jinak víš, že já to neberu jako ničení sebevědomí, ale jako konstruktivní kritku, stejně nikdo na celým BF není tak háklivej na ego jako ty, ale mám ten sojovej suk v ruce stejný složení jak kolega, cože je tam ten hnus? Mám tam teda ještě 6% rozinek.

            A nechám si radit.

            0 0
        • jIrI___  

          Po kolika dnech tě ta rýže omrzí?

          0 0
          • Ondry  

            Tohle není jídelníček co točím každej den, ale rýže je tam i tak v drtivé většině a zatím měsíc a půl stím nemám problém. Koupil jsem si celozrný těstoviny tak to je hnus, soja je fakt hnus, to se musí utopit v omáčce aby se to dalo jíst, zatím co maso stačí snad jen osolit. Čočku žeru jen když jdu na brigádu.

            0 0
            • nitraq  

              Celozrnný těstoviny kupuju v Lidlu, ty se daj docela jíst. Pak jsem ještě měl celozrnný Barilla kupovaný v Itálii a ty byly fakt pecka, od normálních skoro k nerozeznání. Sóju taky moc nemusím a asi nejstravitelnější podoba pro mě je v houbovým guláši společně s hlívou ústřičnou – recept zde. V tom receptu sója psaná není, ale dávám ji tak 1:1 s hlívou. A na čočku jsem nedávno získal „recept“ na čočkovej salát. Uvařím čočku, vychladlou ji smíchám s nakrájeným balkánem, červenou cibulí na kostičky, petrželkou a trochou olivovýho a citrónový šťávy. Dá se jíst buď samotný, nebo jako příloha k masu nebo stačí i volský oko.

              0 0
              • Ondry  

                No já třeba sóju uvařil a pak ji nechal ještě s cibulí česnekem nějakým koření probublat v rajským protlaku, ale nedávno jsem četl, že sója obsahju přírodní estrogen. I u vegošů mají na stránce vybranej ten kus pravdy, kterej vypadá dobře. Takže by ji chlapi natož sportovci vůbec asi neměli žrát.

                0 0
            • Biker jak Pes  

              „Sója se musí umět připravit, pak je to k nerozeznání od skutečného masa.

              Prý je to pravda, sóju jsem nikdy neměl, pouze zkušenosti mých přátel nezávisle na sobě.

              0 0
              • nitraq  

                Potvrzuju z osobní zkušenosti.

                0 0
                • Ondry  

                  Jinak jo taky když jsem to utopil v rajsým protlaku tak do bylo dobrý, masu hodně podobný.

                  0 0
              • Ondry  

                To máš v každým receptu dejte povařit sóju a kostku masoxu. Zaprvé vidím problém v to estrogenu. Pak v tom že ten protein prej není plně stravitelnej a ze samotné sóji jsi schopnej zužitkovat jen polovinu. Asi zůstanu u trošku dražšího, lepšího masa, který nemusím umět připravit a chutná dobře.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  O tom proteinu jsem taky četl to, co tady popisuješ. Jinak nemám se sójou vůbec žádné zkušenosti.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      kuřecí křídla trochu jinak…

      0 0
    • OCG  

      Taky přidám jeden recept, který si kvůli rychlosti dělám docela často. Začalo to při vaření v Julkách, skončilo to inspirací na Srí lance.

      Takže smažená rejže s tuňákem.

      Budete potřebovat rejži (nejlépe basmati, já už jinou ani pomalu do pusy nedám), plechovku tuňáka (ne drceného), mrkev, zázvor, česnek, kari lístky, chilli papričky, pepř, kmín, kari nebo směs koření á la Indie a vajíčko.

      Dáte vařit rejži, ale nevaříte ji do měkka. Mezitím ve woku rozpálíte olej (klidně z tuňáka), nasypete tam směs koření s kari lístky, najemno nakrájený zázvor a česnek a osmahnete tak, aby se koření nepřipálilo. Uděláte si „míchané vajíčko“, které do woku kydnete společně s tuňákem a mícháte, ale tak, abyste z tuňáka neměli sračku.

      Pak přidáte rejži, zázvor, mrkev, ještě pár drcenejch karilístků a ve své podstatě fertig.

      Dá se to všechno zvládnout za 15 minut a mně osobně to velice chutná.

      0 0
      • Elwing  

        Hmm, ingredience dobré, to nemůže být špatné :)

        0 0
      • AleZ80  

        Nedělají to na Srí Lance z čerstvého tuňáka ?

        0 0
        • OCG  

          Jasně, nejenom z něho, ale i třeba z něčeho, čemu říkají searfish a jiných potvor. Pokud chceš, klidně můžeš použít i čerstvého, cena toho jídla asi ale bude trochu někde jinde ;)

          Btw. já používám i třeba kuřecí, nejen rybu.

          Srí Lanka byla inspirací, jak se z rýže s česnekem, pepřem a plechovkou nejlevnějšího tuňáka, který jsme si dělávali na horách, stalo velice chutné jídlo.

          0 0
          • AleZ80  

            Kde kupuješ kari lístky ?

            0 0
            • OCG  

              Tady v brně na cejlu má jeden pákistánec obchůdek, takže rýži, kari lístky a chilli u něj, aj nějaká ta kari směs se dá sehnat.

              0 0
    • ZuzicK  

      Jinak když je to vytažené.. „Americký“ večer.

      0 0
    • Yura  

      Kdo se snazi eliminovat ve strave mouky obsahujici lepek a tim padem postradaji ve strave nejakej ten zakusek nebo pecivo. Doporucuju vyzkoušet orechove/mandlove mouky. Ja osobne si je nekupuju, protože je to hodne draha sranda a radsi si proste najemno nastrouham sam ořechy/mandle a v troube upeču nasladko nebo naslano nejakou dobrotu. Ted jsem si delal takovej kolac co dům dal. Dal jsem tam ty nastrouhane mandle, vajíčka, nastrouhana jablka, jedlou sodu aby to nabylo. Skoricu, med a navrch trochu semínek. Nebo taky doporučuju tzv. banánový chleba, kdy se dava orechova mouka, vajíčka, soda, rozmackane banány a pripadne kdo co ma rad, susene ovoce, med, skorice, semínka, vetsi kousky orisku, kakao. Na zjemneni třeba kokosove mleko atd.. Je to neskutecna dobrota a hlavne bez nysmyslu jako je psenicna mouka. :)

      0 0
    • jIrI___  

      Pro lidi nepolíbená kuchařstvím můžu doporučit toto http://www.prozeny.cz/…ci-limonadou (limču nedělejte, ta je kekel). Sice je to jídlo drahé jako prase, ale chutná fakt dobře, je jednoduché na přípravu a možná i celkem zdravé :)

      0 0
      • nitraq  

        Drahý jako prase? Noky za dvacku, šunka tři pětky a zbytek jsou korunový položky:)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          schwarzvaldská šunka, parmazán… to nejsou levné položky. :D

          0 0
          • nitraq  

            Však píšu šunka tři pětky;) A parmazán taky nebude taková raketa, stačí ho opravdu málo, možná i míň jak těch 50 g.

            0 0
        • jIrI___  

          Tvl 1 kg noky stovka, šunka 100 g/pade, 100 g strouhané Gran Moravie taky pade a zbytek už je schůdněší. Celkově nějakých 300 Kč a nají se z toho 2–3 lidi. Asi se pohybuju v jiných svérách. V plánu je vyměnit šunku za salám, parmazán za eidam a šalotku za cibuli, ať se z toho stane jídlo i pro normální lidi :D

          0 0
          • Atilla  

            nevím měnit parmazán za nějakou náhražku, tak to to nemusíš ani dělat.

            0 0
          • nitraq  

            Máš nakupovat v Lidlu;) A kilo noků je porce pro tři dřevorubce:D

            0 0
          • Peslezedirou  

            BAjiBIriCA cha chááááá :-)

            0 0
          • Plechovka  

            Ad Parmezán – doporučuju z Lidlu toto http://cenaceny.cz/…ano-za-6990/

            běžná cena je myslím 89 Kč, což stále jde. A nahrazovat parmezán eidamem je zvěrstvo, vždyť to chutná úplně jinak :-)

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Tato nabídka je z letáku Lidl a je platná od 21. října 2013 do 27. října 2013

              0 0
            • Atilla  

              Granda padano taky, ale nechutná jako parmigiano reggiano. Sice lepší jak eidam, ale chuťově dost odlišné.

              0 0
              • Petr.T.M  

                Ano, odlišné, ale poměrně vyhovující. Stejně jako Gran Moravia – taky jinéí, leč poměrně vyhovující. (Aspoň pro mé chuťové buňky)

                0 0
                • nitraq  

                  S Gran Moravií nemám dobrý zkušenosti – oproti Grana Padanu mi nevydrží tak dlouho. Jednak má kratší trvanlivost (jeden nebo dva kusy mi zplesnivěly) a druhak má míň výraznou chuť, takže jsem ho musel dávat víc.

                  0 0
                  • Petr.T.M  

                    Jo, to je možný, říkám – poměrně vyhovující. Otázka je, zda koupit parmigiano, kdy stačí hmotnost x, nebo o polovinu levnější Gran Moravia, kde je nutno použít hmotnost 2×. Vídávám parmazán za cenu kolem 70,–, ran Moravii kolem 30–35.

                    0 0
                    • Atilla  

                      Podle mě je nejlepší připlatit si za 36měsíců vyzrálý parmazán. Sice cena 850–1000-…, ale zase ho stačí fakt jen drtek.

                      0 0
                      • Petr.T.M  

                        No jo, jenže já jak nemám sýra na špagetách kopec… I když, kecám, někdy méně je více, jsem kdysi dával nějaký extra uleželý kozí a stačilo fakt málo, jen na dochucení, když jsem pak jindy dal více, už to nebylo ono. (Samozřejmě špagety made in italy, aglio olio a navrch trošku sýra.)

                        0 0
                        • Atilla  

                          aglio olio fakt miluju, už jsem si je dal pěkně ke sváče v 6:00 samo s parmigiano.

                          Ještě jsou dost dobrý carbonara jen slanina (pancettu tu bohužel nikde nekoupím), smíchat žloutek od domácí slépky s parmezánem a trochou vody ze špaget.

                          Jsem teď dožral a už mi zase tečou sliny.

                          0 0
                          • nitraq  

                            Aglio olio je takový zvláštní jídlo. Člověk si říká, co na nich všichni vidí, vždyť to jsou jen špagety s olejem. Poprvé jsem je zkusil v Itálii a taky se po nich teď můžu utlouct.

                            0 0
                            • Petr.T.M  

                              No já je jen tak většinou nejím, vždy něčím dochutím – trochou dobrého sýra , nebo sušenými rajčaty, nebo aspoň chilli papričkou. Ještě by mě zajímala surovina – ty špagety. Většinoukupuji nějaké italské kolem 25–32 Kč. Ale poslední dobou chodím do italského obchodu na nějaké lepší za cca 45. ALe to už je na mě dost drahé.

                              0 0
                              • Atilla  

                                Však aglio oilo se dělá tak, že dáš na olivoví olej do pánvičky na kousky krájený česnek a chilli papričku a necháš si ho jen tak lehce pobublávat a pak když už máš špagety skoro hotové, tak z nich vezmeš pár lžiček vody a dáš je do toho oleje, udělá to takový sosík. Do pánvičky hodíš hotové špagety a chvilku to tam promícháš aby se to pěkně spojilo. Pak je jen zaliješ olejem a posypeš sýrem.

                                vynikající jsou barilla

                                0 0
                                • Atilla  

                                  Proč si vždycky všimnu hrubek až když to pošlu:(

                                  0 0
                                • Petr.T.M  

                                  Já to dělám inverzně, ten česnek, jak je akorát, hodím do hrnce na zcezené špagety a na té pánvičce pak dělám omáčku – třeba jen ta nakrájená spařená sušená rajčata. To aby ty plátky česneku zůstaly chrupavé. Až pak vše v hrnci promíchám a přesypu na talíř.

                                  0 0
                                  • Atilla  

                                    Neříkám, že to je špatně, ale ten česnek pustí právě chuť do toho oleje. Třeba u viva italia s mozarelou, se dělají rajčata s česnekem na oleji a česnek se potom vyhodí, protože tak ani tak už nemá žádnou chuť a ty zdravé silice se vylouhují do oleje.

                                    0 0
                                    • Petr.T.M  

                                      Aha, no já jej mám nakrájený na tenké plátky a jsou z něho takové báječné chrupavé jakoby chipsy a tak je nevyhazuju. A kyž se to nechá na pánvi, kde se dělá omáčka, tak zhadrovatí. Takhle mám omáčku a v tom chrupavé česnekové chipsy. Ale musí se moc hlídat aby nebyl moc, to pak hořkne.

                                      0 0
        • Atilla  

          50 za parmazán, 50–60 za šunku, do 150 kč se vejdeš. To je docela v klidu.

          0 0
      • AleZ80  

        Pánev vymaž trochou oleje ( na kvalitní lze i na sucho ), KRÁTCE na ní orestuj sušenou šunku ( může být i panchetta ), zalij smetanou ke šlehání a nech ji trochu zhoustnout, DECENTNĚ přisol, opepři, přidej uvařené bramborové noky, promíchej, přendej do zapékací mísy, postrouhej parmezánem a nech zapéct.

        Případně můžeš připravovat od začátku v zapékací míse, pokud na to máš vhodnou.

        0 0
    • klokan  

      Pokud mohu doporučit, tak často a rád vařím podle receptů zde:

      http://nejedle-recepty.blogspot.cz/

      Popis přípravy je zrozumitelný a jsou tam i obrázky – pro nás chlapy úplně ideální :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Dostal jsem mušle v nějakém nálevu. Nenapadá někoho z místních odborníku, kde by se to dalo použít? Mě napadlo jen je přecedit a mrsknout na pizzu :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Muzes je vylit do hajzlu…

        0 0
      • Ravyo  

        Mňam, mušle miluju, dávám si je i jen tak k vínu, místo oliv.

        Na pizzu proč ne, je to nejjednodušší varianta :)

        Výborné jsou s těstovinama, česnekem a koprem ( je sezóna).

        Doma mi je baští krom těstovin i s rýží (paella), jednoduchý recept je třeba tady – http://www.recepty.cz/…-plody-19072

        0 0
      • Ondry  

        Já zas dostal citronovu marmeládu a taky nevím co s tím

        0 0
        • Atilla  

          Tak při nejhorším by z toho asi šla štáva, nebo čaj.

          0 0
        • nitraq  

          Co to prostě máznout na pečivo, třeba na opečenej toast?

          0 0
          • Ondry  

            nevím chutná to jako gumový, citronový medvídci, na chleba se mi s tím nechce, ale je pravda že nic jinýho asi nezbude

            0 0
        • pendergast  

          Niečo podobné som zháňal do soté a nezohnal.

          0 0
          • Ondry  

            jak není v receptu kečup, tak je to slabota :D ti tu marmeládu pošlu faxem na to tvoje soté

            0 0
            • nitraq  

              Kečup na vaření používá jen Jirka Babica, ne?

              0 0
              • Ondry  

                se právě musíš podívat co tam kolega poslal za recept

                je to zvláštní paradox na jedné straně limetková marmeláda a na druhé kečup

                0 0
                • nitraq  

                  Pravda, zvláštní paradox docela specialitky marmelády a k tomu fláknout kečup.

                  0 0
    • Ondry  
      1. obr.
      2. obr. žitný palačinky s kakovým práškem na proklínaným

      kokosovým oleji

      1. obr. asi nějakej nestíhající člověk co vaří těstoviny zároveň

      s párkama

      0 0
      • jIrI___  

        Těstoviny s párkama taky dělám zároveň. Pak stačí jen přecedit, prdnout tam kečup (pro místní vlákno je to asi lepší nazvat tomatovým sosem :) ), sypnout eidamem a je hotovo. Člověk musí umývat o jeden hrnec méně :).

        Na tom prvním obrázku je co (film jsem neviděl)?

        0 0
        • Ondry  

          No nebudu dělat, že jsem gurmán, ale párky s těstovinama odložím na stav té největší nouze.

          Ve filmu to byl bílej medvěd v reálu asi spíš bílej rus.

          4cl vodka

          2cl smetana

          2cl kahlua (ten v tescu nebyl tak jsem koupil jinej kávovej likér)

          Pro tvrďáky asi slabota, ale pro alkoholický amatéry jako já, příjemný i do vedra.

          1:1:1 je to úplně pro každý máslo

          0 0
          • Danhill  

            Vždycky když vidim Duda, jak ho pije, dostanu na něj hroznou chuť..celkově na takový to popíjení..teď taky, jinak moc dobrý pití! :-)

            A film taky! :-)

            EDIT: Dal bych víc vodky!! :-D

            0 0
    • Ravyo  

      Když porno, tak porno, no :D

      http://prask.nova.cz/…dostane.html

      0 0
      • nitraq  

        Asi tak do půlky stránky celkem pěkný dortíky, pak ale přišel první „po sexu“ a čím dál horší.

        0 0
    • Ondry  

      Rozpustit máslo pánvi, na to plácnout tousťák, na neopíkající stranu jsem dal ementál a pršut, na druhé panvi jsem osmahl rajčata a cibuli, trošku osolil, tuhle cibolorajčatovou věc jsem natřel na šunku, položil salát aby to bylo zdravý :P přikryl druhou půlkou, nechal ještě chvilku na pánvi a tradáá.

      0 0
      • nitraq  

        Všechno dobrý, ale… tobě chutná teplej salát?:D

        0 0
        • Soreno  

          Teplej salát je stejně hnusnej jako teplá okurka :-)

          0 0
        • Ondry  

          Jsem si taky říkal, tak jsem udělal jeden s a jeden bez a je to spíš jen tak na okrasu.

          0 0
    • Petr.T.M  

      Tak jsem slyšel že Jalapeno Poppers je celkem žrádýlko. Vykuchané papričky Jalapeno (lépe některou pálivější odrůdu) se naplní strouhaným Čedarem smíchaným s bylinkama, obalí se v trojobalu (mouka se solamylem – vejce – strouhanka) a pak osmaží 2–3 minuty na prudkém ohni. Dá se i prý zamrazit doforoty.

      Tak jsem na to dostal chuť, že jsem si k ostatním odrůdám (Habanero, Jolokia, Rocoto, Twilight, Zimbabve Bird,…) nasel ještě i Jalapena. A už pěkně rostou. :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.