• Zbynek74

    Dobrý den, chtěl bych vás požádat o porovnání https://www.kellys-bike.cz/…e-30-2023-29 a https://www.decathlon.cz/…_/R-p-329414?…. Je ten kellys o 5 000kč opravdu kvalitnější? Chci to na běžné ježdění, mám 183cm a 93kg. Děkuji moc.

    0 0
    • jecnak  

      Kellys je určitě lepší a za těch 5000 to stojí. Hlavně tohle kolo z Decathlonu je spíš na trail a nebo bikepack – geometrie, zdvih. Komoponenty jsou na něm výrazně horší a hlavně je tam menší rozsah převodů, které by ti jistě chyběly.

      1 0
    • cyklista86  

      Ještě pohledej a poptej se případně na slevu. Věřím, ze se někde dá sehnat ten kellys kolem 24 tisíc.

      0 0
    • roman 3D  

      co tahle Quayron, často dávají ještě 10% slevu

      letošní model https://www.joybike.cz/…-5-cooper-3/

      loňský model https://www.joybike.cz/…-ram-mkii-5/

      Gate 50 jsem měl a Quyron má lepší geometrii na zábavné traily

      https://qayron.com/kola/xc--c5

      0 3
      • cyklista86  

        Chce to na běžné ježdění. Tzn. Silnice, cyklostezky a nějaké lesní, polní cesty. Klasické HT XC a rychle gumy ideální volba. Teda ideální by byl gravel, ale gravel s pevnýma osama a hydrama je cenově trochu jinde. Což sice nechápu proč, ale je to tak..

        1 1
        • Markony  

          Zcela jasné BO módní hit a poptávka .

          0 2
          • cyklista86  

            Je to úlet jak ty gravely do tech 40 možná i 50 tisíc se ve srovnání s MTB nevyplatí vuvec kupovat.

            1 1
            • squalo  

              +1

              Poměr cena- výkon je u gravelu fakt špatná. Pokud nejsou v duálech nějaký kosmický technologie nedovedu si to vysvětlit jinak, než že to výrobci napalují mnohem víc než mtb.

              0 0
        • Zbynek74  

          Můžu se ještě zeptat na vhodnou velikost rámu toho kellyse? Na výšku 183cm se překrývá M a L, ale nikde v okolí tyhle kola skladem nemají, abych to vyzkoušel. Děkuji.

          0 0
          • Azmir  

            Napiš ještě jak máš dlouhé nohy, ale na 99% L.

            0 0
          • enjoy  

            Jejich tabulka je úplně mimo, bavili jsme se o tom i prodavačem když jsme kupovali pro ženu Gate30 velikost M(170cm).

            Takže určitě L.

            0 1
          • draque-mraque  

            Hlasuji za L. Mám 176 cm a jezdím Gate 30 v M. Pro mne dobrá volba, ale určitě jsem za půlkou ideálního rozsahu. Na 183 cm bych jednoznačně viděl M jako malé.

            0 0
            • Zbynek74  

              Děkuji za radu. A s kolem celkově jsi spokojený?

              0 0
              • draque-mraque  

                Kupoval jsem ho jako „kolo na ježdění po trailu do práce“ a na to funguje výtečně – doplňoval jsem teda teleskop, kterým se značně zlepšily vlastnosti v terénu. V rámci levnějších hliníkových XC kol mi přijde, že už má docela moderní geometrii a je to znát. Taky mi přijde docela hezky tuhé a ani pod mým skoro metrákem se příliš nekroutí. Ve finále jsem uvažoval mezi Kellys a Quayronem, ale Spyro je fakt kolo o hodně víc do trailova a v době mého výběru Ram byl ještě v první verzi, kde praskaly řetězové vzpěry u středu. Te%d bych možná Ram zase do výběru vrátil, ale fyzicky jsem ho neviděl.

                0 0
                • cyklista86  

                  U gatu jsou jen na prd ty uzke rafky, ktere ani nevim jestli jdou jako bezduse? No a taky gripy kterych jsem se nedokazal drzet ani pul hodiny, ale ty si lidi meni defakto na kazdem kole.. Jinak za tu cenu kolem 25 tisic s tim clovek chybu nikdy neudela.. Btw predpokladam, ze to uz mas model starsi nez 2020 kde se zmenila geometrie. Vlezou se vubec do toho ramu velikosti M dva 750ml bidony?

                  0 0
                  • rimuln  

                    Pokud tam jsou porad KLS Disc. Tak 2 vrstvy schwalbe pásky a v pohodě jsem nahodil jen dilenskou pumpou Rocket rony speedgrip 2.1". Zpočátku trošku únik ale v 2 půlce sezóny už nemám pocit ze by to manželce nějak víc ztracelo ve sklepě tlak. A ani když déle to kolo stalo ve sklepě tak neztratila tolik že by spadl z patek.

                    0 0
                  • draque-mraque  

                    Reference na nový model se týkala Quayronu. Gate mám model 2021. Ad ráfky – no, sláva to není, ale bezduše na tom v pohodě šly (Maxxis Forecaster/Icon). Časem jsem vyměnil za samodomo set na XM421/DT350 (25 mm) a i když jsem celkově mnohem spokojenější, tak na na tvaru/celkové šířce plášťů se rozdíl 21 vs 25 mm projevil míň, než jsem čekal.

                    0 0
              • babicak  

                Mám stejné míry jako ty. Kellys Soot 90 v M a jsem spokojen. Pravda, je to gravel, ale i tam jsou ty velkosti trošku jiné, než u ostatních výrobců.

                0 0
          • Baf13  

            Jednoznačně L, to M je hodně krátké.

            0 0
        • myscho  

          CTM Koyuk 2.0 sa dá za cca 28 zohnať. Hydry, pevné osy, grx.

          0 1
    • Zbynek74  

      Mohl bych vás ještě požádat o porovnání tohoto kola: https://www.cyklobazar.cz/…o-race-black, s tím kellysem gate 30. Děkuji moc.

      0 0
    • Messier13  

      Ahoj.Jdu s prosbou o radu resp.nazor.Jsem absolutne cyklistikou nepolibeny,roky pribyvaji a bricho roste,tak jsem se rozhodl si poridit kolo.Vyuziti na projizdky za mestem ,lesni cesty ,pesiny …spise relaxacni ,zatim zadna divocina,nez si telo trochu zvykne.Strop jsem si urcil 20k.Padla mi do oka znacka Kellys Spider 90 2023/24.V Bi­keMax u nas ve meste ho maji ve sleve.Mohu poprosit o nazor ,zda bude na vyse zminene jezdeni vhodne.V tech parametrech se nevyznam,samozrejme zacnu studovat .Diky za prip.odpovedi.

      0 1
      • cyklista86  

        Každé druhé tema je tvůj dotaz. Takže znovu. Priplat si 3–5 tisíc a Vem kellys gate 30. A mas už kolo s podobnou výbavou jako kola o 10–20 tisíc dražší. Opravdu se tech par tisícovek vyplatí.. Jinak sport je super, ale chce to i hlídat trochu jídlo. Min tucnyho, sladkého, smazeneho chlastu.. To je ten hlavní rozdíl v tom jestli budeš vypadat jako průměrný pupkac a nebo ne..

        1 1
    • Zbynek74  

      Chci se ještě zeptat…proč některé vidlice, mají na noze vyznačenou stupnici ponoření a gumový kroužek? Tedy já chápu, proč to tam je a k čemu to slouží, jen mě zarazilo, že zrovna kellys to na vidlici nemá. Ani stupnici, ani kroužek. Dokonce nemá, ani označeni + a – u páčky odskoku.

      0 0
      • mais  

        aby jsi nemusel vzít bindrpásek a metr a ten sag si změřit – je to pohodlnější, když to tam je a můžeš snadno měnit tlak na vyjížďce, metr s sebou vozí málokdo – takže to pak odhaduješ

        0 0
        • Zbynek74  

          Takže s kvalitou vidlice (že to mají, až ty “lepší”), jak mi bylo naznačeno, to nijak nesouvisí?

          0 0
          • Velomiwookie  

            souvisi, ale ne ve 100% pripadu :)

            0 0
          • cyklista86  

            Kam az se vidle ponori vidis na tom kluzaku, kam ten krouzek vytlaci nestistosty. :)

            0 0
            • Zbynek74  

              Zatím žádné nejsou :). Koupil jsem toho nového Kellyse. Děkuji všem za reakce a ochotu.

              0 0
          • mais  

            Mívají to často vidlice, které mají řekněme možnost sofistikovanějšího nastavení, jenže ono na druhou stranu dobře nastavit „podvozek“ kola neumí 2/3 až 3/4 jeho uživatelů – takže ve výsledku jim udělá „kvalitnější“ službu základní vidlice, kde nastaví přepětí pružiny nebo nafoukají tlak, nějak nastaví odskok a naučí se používat zámek a přivírání (pokud tam je) a dobře si nafoukají kola s dobře zvolenými plášti

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.