Kabelovka od UPC-přechod na digitál

60 nepřečtených
  • d69

    Omlouvám se za off-topic,ale budu muset řešit problém s přechodem

    analogové kabelovky od UPC na digitál a s tím související problémy s fungováním HD DVD-rekordéru (který má jen analogový tuner).Je tu někdo,kdo se v tom vyzná a mohl by mi poradit?

    díky

    0 0
    • Tomcat  

      Není proto řada než jen vyhodit , koupit a platit. Z analogu zázračně DVB-C neuděláš. Problém šou darované karty a nezávislý příjem na dvou a více zařízeních.

      Nevyšel by tě levněji satelit?

      0 0
      • Tomcat  

        poznámka vypněte si raději automaticky doplňování slov pokud pisete na mobilu. Občas koukám, že to nepřečtu po sobě ani já 8o)

        0 0
      • d69  

        Budu konkrétní:

        Mám analogoou kabelovku od UPC a signál vedu do DVDR-Panasonic s HDD(který má jen analog.tuner)a pak do TV (která taky má jen analog.tuner). Od března (pokuď chci zachovat současný programy) budu nucenej přejít na digitální příjem.Rád bych dál používal svůj DVD rekorder,se kterým jsem naprosto spopkojenej.UPC nabbízí zdarma settopbox,který má 1 tuner a tak neumožní zároveň nahrávat na DVD a zároveň sledovat jiný pořad v TV,jak můžu teď.Bylo mi doporučený pořídit si od UPC 2 settopboxy – jeden propojit s TV a druhý s DVD.Chci se ale zeptat: Bude možné u STB,který standardně UPC dodává, naprogramovat nahrávání pořadů třeba na týden dopředu v různých časech,z různých stanic a v různých kvalitách záznamu (SP/LP) jak to umí můj stávající DVD rekordér ? Pořizovat si satelit ani jejich předražený HDrekordér,který umí jen nahrávat a neumí vypalovat ani střihat záznam se mi za 150 měsíčně navíc fakt nechce.

        0 0
        • Smazaný účet  

          já bych to viděl na koupi pořádné TV…

          0 0
          • Vilém  

            Nj, ale k cemu bude? Mozna nejaka moznost je, ale nevim jak by to clovek provedl. Resil jsem stejny prechod z analogu UPC na jejich digital a ac se k sledovani pouziva solidni TV, tak je problem v tom, ze UPC stb ma jen Scart vystup. I kdyz TV umi DVB-C, tak nevim jak bys to delal. Leda vzit od UPC stb vc. karty, koupit conax dekoder, ten vrazit do slotu TV a pouzit k tomu kartu , ktera byla soucasti dodavaneho stb.

            0 0
            • MlokCZ  

              Jenom Scart má pouze Handan 5000, všechny ostatní STB, co UPC nabízí nebo nabízela mají hdmi (Handan 6000 a 7000 a pak ten HD Kaon s HDD).

              Na slušnou TV to stejně chce HD kanály, takže stejně u UPC jít cestou toho Kaonu nebo něco kam jde strčit CI modul jak už zmiňuješ.

              Jinak ten Kaon celkem ujde, má dva tunery, takže lze nahrávat více pořadů současně. Jen by mohl mít trošku větší disk na to, že je HD.

              0 0
              • d69  

                Jo,ale jak jsem pochopil,to co si na něm (Kaon,nebo Handan 6000/7000)nah­raju,můžu jen přehrát a smazat,ale už to nijak jednoduše nedostanu ven,abych si to vypálil na DVD.Myslel jsem si,že bych k tomu setopboxu připojil svůj HDD rekordér panasonic,ale dneska mi jeden jejich technik tvrdil,že ta data jdou ven v kodované podobě a můj DVDrekordér by je stejně nepobral.Prý to jde jen nějak složitě přes dekodovací programy v PC.Takže to by neřešilo můj problém-moc používat můj DVD rekordér-střihat a vypalovat si fily na DVD (jak to můžu snadno teď u analogu).Takže mi asi nezbyde,než mít 2 settopboxy :(

                0 0
                • Ruprt2  

                  tak můžeš to nahrát na settopbox a při pouštění to nahrát na svůj rekordér, který je připojen na výstup k settopboxu.

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Já to nikdy moc neřešil dostávat data z STB, nikdy jsem to nepotřeboval (nevím co bych s tím jinde dělal).

                  Co jsem ale někde zahlédnul to řešit, tak z Handanů to nějak dostat určitě šlo. Z Kaonu nemám tušení.

                  Kdybych chtěl nějaký film mimo STB, tak si ho stáhnu. Je s tím méně práce a ještě bude ke stažení v mnohem lepší kvalitě než budeš mít u SD STB a skoro vždy i v lepší kvalitě i než je vysílání na HD kanálech UPC. A k tomu při stažení nemusíš řešit reklamy a podobné kraviny, prostě nesrovnatelně jednodušší. A stažení filmu ani není nelegální.

                  Problém je samozřejmě třeba u některých přenosů třeba ze sportu, tam ale zase nevidím důvod, proč to pálit (já bych tedy nepálil ani filmy, zvlášť ne na DVD a tím totálně degradoval kvalitu dobrého BR ripu).

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    podepisuju. Byť jsem si to při pořízení nemyslel.

                    0 0
                  • d69  

                    Jo já měl tu bláhovou představu,že za DVRBox (nebo Kaon) připojím scartem svůj HDD DVD-rekordér Panasonic a tam si co chci zkopíruju, sestřihám a vypálím na DVD jak jsem dosud byl zvyklej(celý film cca 20 min a přitom lze koukat na jinou věc v TV)

                    Jestli tomu teda dobře rozumim-můj HDD DVD rekordér připojit na DVRBOX nebo Kaon sice půjde,ale nahraný program nelze jednoduše přetáhnout(zko­pírovat)-sestřihat a vypálit na DVD na mém DVD-R protože je v settopboxu na HDD v kódované podobě-takže bych musel(pokud bych chtěl zálohovat na DVD) uložený program znova z HDD settopboxu spustit-přehrát v reálném čase :( do mého DVD-R-tam ho nahrát a po dobu téhle operace bych se nemoh koukat na nic jiného. (takže nejlíp přes noc:((()

                    Jo asi máš s tím závěrem stopro pravdu,ale s… mě ,že člověk za víc peněz je skoro násilim nucenej jít dolů se svým uživatelským komfortem,který měl s analogem a navíc je mi líto nemoct využívat můj jinak suprovej HDD DVD-R.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Ano, chápeš to správně.

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      …kolikrát se tak díváš na ty vypálený DVD?

                      0 0
                      • d69  

                        No ne denně,ale občas jo.Ale o to tady vůbec nejde.Jde o to že mě s.. že vrámci „pokroku“ mě někdo pod heslem „lepší a dokonalejší služby“ nutí do horšího za vyšší cenu.

                        Jak mi řekl dneska bývalý technik od UPC – „takový komfort jako s kabelovým analogem už to bohužel nebude“

                        0 0
                      • d69  

                        To depresy :

                        BTW:Takovýdle argumenty mě moc neberou.To jak kdyby ti vrátili auto z povinné (a placené) garančky stím že je OK,akorát Ti museli odpojit klimatizaci.

                        A na tvojí námitku ,že jí chceš a jseš na ní zvyklej a i proto sis to auto vybíral,by ti řekli – no a jak často jste si jí pouštěl!?

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          To je špatné srovnání. Na digitál přecházíš dobrovolně, nemusíš tu službu vůbec chtít a můžeš UPC třeba zcela zrušit, pokud nevyhovuje.

                          Já bych spíše řekl, že je to jako bys staré auto prodal (nebo už spíše dojezdilo, to je lepší srovnání k tomu, že UPC omezuje analog) a šel si koupit místo něj nové. A to nové má spoustu výhod, ale chybí mu některé vlastnosti starého.

                          S tou větou technika „takový komfort jako s kabelovým analogem už to bohužel nebude“ naprosto nesouhlasím.

                          Digital má některé nevýhody, to ano, ale má mnohem více výhod. Jedinou nevýhodu vidím v nutnosti mít STB nebo CI modul u všech TV. Tohle ale postupem času už takový problém nebude, když už více a více TV umí CI modul a má DVB-C tuner.

                          Ovšem těch výhod:

                          • kvalita digitálu a to zejméně HD kanálu při vysílání nativního HDpořadu je úplně někde inde než SD
                          • SD je na větší úhlopříčce LCD nebo plazmy naprostý hnus, skoro bychřekl, že je to nepoužitelné
                          • EPG, za mě hodně postatná výhoda digitálu, nejen, že tam rychlevidím, co kde dávají, ale hlavně se z EPG velmi rychle programuje nahrávání pořadů
                          • možnost nahrávat více pořadů najednou a ještě případně na3 současně koukat (pokud je ze stejného multiplexu jako jeden z nahrávaných)
                          • žádné zbytečné převody do analogu a zpět, když dnešní TVzobrazují digitálně
                          • možnost plnohodnotných vícejazýkových stop (skutečně poměrně dostvysílané), tedy můžeš si pustit lecos i v origálním znění
                          • možnost vypnout/zapnout titulky pokud jsou u pořadu vysílány

                          A to zdaleka se zatím nevyužívají všechny možnosti digitálu. Bohužel do jedné možnosti se našim kabelovkám nechce a tou je placení pouze pořadů na přání.

                          Tedy žádné předplácení balíku programů, ale pouze konkrétních pořadů.

                          Je ale jasné proč se do toho UPC nechce, dost lidí by si kupovalo pořadů za méně peněz než teď.

                          0 0
                          • Ruprt2  

                            všechno podepisuju.

                            0 0
                          • d69  

                            Hádat se nebudu,momentálně jsem nas… (a tím pádem neobjektivní :) ale asi máte pravdu a časem se tomu člověk nevyhne ,zvykne si a asi ocení co digi umí.

                            S tou dobrovolností je to horší-pokud chci zachovat programovou nabídku a nechci SAT ani O2,jinou možnost od 1.3.nemám.

                            Štve mě ta nekompatibilita věcí (TV-DVD-STB) s použitím pro UPC kabelovku – nutnost „pouze jejich“ STB,„pouze jejich“ modulů s kartou,kterou sice koupíš,ale jen u 1 prodejce,a jejich DVDR ,které zdaleka neumí to,co je u jiných samozřejmostí.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Je to mírně komplikovanější, ale není to tak hrozné, pokud chceš používat nějaké jiné zařízení. Jednou koupíš od Licy CI modul spárovaný s kartou (což není tak drahé) a ten už pak můžeš strčit do čehokoliv co umí CI moduly.

                              Horší to bylo před pár lety, když digital u UPC začínal. To poměrně dlouho vůbec nepodporovali CI moduly a jediná cesta byl jejich STB. To už opruz byl zvlášť proto, že v té době nenabízeli vůbec HD STB s HDD.

                              A pokud máš malinkou CRT, jak píšeš níže, tak je pak jasné, že z těch výhod digitalu toho moc nevyužiješ. A pak chápu, že používáš DVD (která by byla pro někoho s velkou obrazovkou jen degradací kvality zdrojového signálu HD programů).

                              CRT TV a DVD jsou prostě dneska už out :-)

                              0 0
              • Vilém  

                To ze je nejaka moznost volby stb jsem vubec netusil. Bylo to u mati me pritelkyne, jen jsem ji to obvolaval. Pak prijeli nejaci monteri nasmlouvani UPC, na nic se nezeptali, prdli tam stb a odjeli.

                Asi zkusim popatrat, zda by tedy nesel jiny stb.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak více STB sice je, ale pouze Handan 5000 je zdarma (proto se neptají).

                  Ostatní jsou stojí měsíční peníze navíc (150Kč/měsíčně).

                  A myslím, že teď už dávají jen Kaon (měsíčně stojí stejně co ty Handany a jako jediný je současně HD a s HDD; Handan 6000 je SD s HDD; Handan 7000 je HD ale bez HDD).

                  Handan 6000 ale ještě na vyžádání dají (místo Kaonu), máti ho před pár týdny ještě dostala, když si o něj řekla. Handan 6000 má jedinou výhodu a to, že umí nahrávat 4 pořady najednou (pokud jsou 2 a 2 ze stejného multiplexu). A máti má malou TV, takže tomu dala přednost před HD.

                  U Kaon si to zřejmě nemohli už dovolit nechat nahrávat 4 pořady současně (dva tunery má taky), zřejmě proto, že disk už by nezvládnul ukládat současně 4 HD kanály kvůli vyššímu datovému toku.

                  Ten pronájem se ale pořád u Kaonu vyplatí. Jednak tím je záruka trvalá. A pak vývoj jde rychle dopředu, takže by se koupený srovnatelný STB s CI slotem jen tak nezaplatil za těch 150Kč/měsíčně.

                  Dokud není u STB návratnost do 3 let (a to u toho Kaonu není), tak o koupení oproti pronájmu nemám zájem.

                  0 0
        • Tomcat  

          Nedostatečná data. To jestli se to vyplatí si musíš spočítat ty. Nevím kolik platiš ani na kolik ti to zvednou po půl roce. Dvoutunerovy satelit plus nějaká karta na placené kanály už dlouho obecně není dráha.

          Počítejte stim, že druhý stb si zaplatiš takže. náklady navíc.

          0 0
    • Ruprt2  

      Měl jsem to tak ještě poměrně donedávna.

      Spolu s digi mi ale i nadále běžel analogový příjem, takže to je pro tebe jedna z možností.

      Jinak je to přesně jak píšeš, budeš mít settopbox a z něho budeš mít výstupem, pravděpodobně scart připojené video.

      Za sebe ti rozhodně nedoporučuju druhý settopbox. Krom problémům s ovladačem apod. narazíš na to, že když chceš něco nahrát a budeš třeba pryč, tak celou dobu musí settopbox běžet, jako by ses díval. druhá věc, že můžeš furt jenom nahrávat to co je na settopboxu. Takže např. naprogramovat si na víkend dva různé programy nemůžeš.

      Pokud by jsi byl ochoten si připlatit za druhý settopbox, tak si připlat za jejich settopbox s HDD.

      Svůj rekordér používej pouze pro přehrávání.

      Jejich settopbox s HDD má tunery 2 v reálu můžeš nahrát až dva programy a dívat se na třetí. zrovna tak plánování je pohoda, žádné časy ani showview nemusíš řešit prostě přes EPG stiskem jediného tlačítka.

      Nevýhoda je nemožnost střihu a nejde to z něho nijak vyhnat (vypálit nebo downloadovat)

      Takže zkus si domluvit settopbox s HDD. stojí měsíčně nějaké peníze navíc, ale mě ho nabídli zdarma v rámci nějaké akce.

      0 0
      • d69  

        Díky moc za odpověď – toho jsem se bál,že to tak bude a můj skvělej HDD-DVD-R mi díky UPC bude na h…O tom jejich settopboxu s HDD vím,chtějí za něj 150 měsíčně navíc a fakt mě štve nemožnost stříhat a vypalovat si DVD,což můj stávající bezproblémů umí.Já se z tohodle důvodu digitálu úspěšně bránil už 2 roky,ale od března chce UPC v Praze a Brně nabídku analogů brutálně ořezat a tak lidi za víc peněz nutit do (např pro mně) míň komfortní služby.Takže se asi na ně úplně vy…

        0 0
        • Ruprt2  

          já platím 917

          a mám v tom digi základ, plus dětské programy, settopbox HDD navíc s HD (asi 5 programů) a internet 10Mbit.

          A taky telefon, ale ten jsem technikovi vrátil, že ho nechci.

          Dle tabulek, bych měl platit o něco víc.

          Tak zkus se zeptat jestli by ti nebyli ochotní dát nějaké jiné podmínky.

          BTW ten settopbox umí právě HD a to je docela návykové.

          0 0
          • d69  

            Ale chápu správně,že co nahraju,můžu si jenom tak-jak-to-je přehrát a pak maximálně smazat.Žádná možnost přetánout jinam a vypálit ! Jejich technik mi tvrdil,že prý není problém to přetáhnout na můj DVD-HDDRa tam vypálit na DVD

            • takže to asi pán trošku kecal žejo?
            0 0
            • Ruprt2  

              nevím jak to provést.

              ani nevím jak se tam dostat. k ničemu to nepřipojím je tam jenom USB a na tom si jde přetáhnout akorát fotky.

              Je možné, že existuje nějaký mod nebo něco, po jehož aplikaci to půjde.

              Ale myslím si, že kecal.

              0 0
        • Rychlej turista  

          Mě zrušení analogu taky hezky vytočilo. Příjem jsem měl v pohodě a navíc jsem mohl na jeden program koukat a druhý nahrávat. Teď mi jde prakticky jen Prima, ostatní programy buď nechytám vůbec nebo každou chvílí na dlouhé minuty zmizí nebo se aspoň rozpadá a navíc musím mít zapnutý DVD-R, protože do televize ten úžasný digitál ženu před něj. Ještěže v té bedně nic není, takže jsem si zvykl :-)

          0 0
          • StuntJ  

            Bohužel si UPC uvědomilo, že je to stojí spousty peněz, držet analog naživu. Ještě pár let by měli držet DVB-T a pak už jen vysílat v DVB-C ..

            0 0
            • Emba5  

              Analog u UPC se ůplně neruší ,ale klasik 40pr se snižuje na mini,možná nějaký pr.navíc asi do 20pr.s tím PVR který umí i HD programy je ten problém,že pokud si ho vemete ještě ke stávajícímu settobboxu tak je nájem 240 kč na akci 101 a po 4měs. za 150k ho musíte vzít jako výměnu za ten základní a zaplatit 302kč za dovoz a instalaci.Jinak,ted byl v akci ten starší DVR s harddiskem bez HD prog. za 49kč měs. ale to skončilo,je jich mnohem mín vráceno než byl zájem

              0 0
              • d69  

                Jde mi o to,když si vezmu ten jejich obyč setopbox(STB) co nabízí (CV-5000 CINX) a připojím na něj svůj videorekordér-bude možný na tom jejich STB pomocí časovače naprogramovat postupně spuštění víc pořadů na různých stanicích v různé dny třeba týden dopředu ? (je mi jasný,že stejně budu muset naprogramovat asi i videorekordér pro nahrávání ) -ale teoreticky by to šlo ?

                Nebo musí být ten jejich STB pro videonahrávání(když u toho nebudu)stále zapnutý a bude nastavený jen na 1 stanici ?

                0 0
                • Emba5  

                  set.tob.box od UPC naprogramujete s časovými rezervamy i na několik filmů na různých programech a váš videorec. je možné určitě nastavit na synchronizované nahrávání. takže se pude spouštět a vypínat součastně se set.tob.boxem

                  0 0
                  • d69  

                    Díky,to jsem pořeboval vědět!

                    Takže pokud mi nebude vadit mít 2 jejich 1tunerové STB (1 propojený do TV+ 1 do videorekordéru-a přežiju i další 2 ovladače) abych mohl nezávisle sledovat TV a zároveň nahrávat jiný program,mělo by vše běhat jako dřív ?!

                    0 0
                    • Emba5  

                      přesně tak druhý zákl set.tob. box je za 91/měs.

                      0 0
                      • Ruprt2  

                        jestli jsem dle emailu správně pochopil, tak jsi od UPC.

                        Mohl bych se tě zeptat že jestli se mi sekne program na digitálu na 1–3sec objeví se nápis není signál ale hned se to zase rozběhne.

                        Udělá to tak jednou za 10min někdy častěji někdy méně.

                        Myslím, že některé programy to dělají častěji.

                        Obtěžuje to velmi málo. Je důvod to řešit? nebo je to více méně normální?

                        0 0
                    • Ruprt2  

                      no nevím jestli se nebudou ovladače mezi sebou mlátit.

                      A než toto, tak se mi jeví výhodnější mít rovnou ten jejich HDD settopbox.

                      0 0
                      • d69  

                        To je fakt-to „mlácení“ ovladačů mi nedošlo..

                        Ten HDD settopbox jsem chtěl,ale nemožnost z něj film dál nijak dostat a vypálit mě právě vadí (jak už jsem psal Mlokovi tady http://www.bike-forum.cz/…digital.html#…

                        0 0
                        • Ruprt2  

                          Myslel jsem si, že mi to bude vadit, ale téměř mi to nevadí. Ještě mě napadá, že spousta lidem vadí, že potřebují více settopboxů, když mají více televizí.

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tak pokud si platím jeden lepší STB (třeba ten Kaon), tak druhý obyč je zdarma.

                            A pak nevím jaká je teď přesně situace (doma máme ten Kaon a u druhé menší CRT TV pak Handan 6000, takže DVB-T jsem nikdy ani nezkoušel u UPC), ale UPC vysílala minimálně nějaký čas pár základních programů v DBV-T navíc. Takže to šlo použít na další TV bez STB nebo CI modulu a i když má jen DVB-T tuner.

                            0 0
                            • Ruprt2  

                              nevím jak to je, často je to asi individuální.

                              Druhý settopbox dávají zdarma pokud vím jenom když už ho máš a přecházíš na HD nebo chceš HDD.

                              Když máš dostat nový, tak si ho nechají zaplatit (pronajmout)

                              Ale často jsou ty podmínky asi individuální.

                              0 0
                            • d69  

                              Asi vezmu jeden z těch HDD settopboxů – váhám jestli Kaon(KCFB3000HCO) nebo Hadan (CV6000 DVR).Cena je stejná.

                              Co bys mi doporučil? Je fakt,že tč nemám HD TV,ale vím že bonusem Kaonu je HD a možnost HDMI propojení.

                              Umí ten Kaon aspoň základní střih jako HANDAN?

                              (v manuálu to je u Handanu,ale u Kaonu mi není jasné-pouze jakési „vynechání reklam“).

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Střih nemám tušení, nikdy jsem takovou funkci nepotřeboval. Když si nahraju třeba přenos z TdF, tak akorát při koukání rychlým posunem přeskočím reklamní bloky a pak to smažu.

                                Pokud nemáš úplně malou úhlopříčku, tak bych vzal Kaon. HD kanály mají o dost vyšší kvalitu i třeba pro SD pořady. Ten vyšší datový tok je znát vždy.

                                A do TV i když pošleš nižší rozlišení, tak při aspoň středně velké úhlopříčce bude kvalita HD kanálu znát.

                                A navíc má Kaon aspoň o trošku větší disk a nutně nemusíš ani ty HD kanály používat.

                                Jsem si nějak chybně myslel, že Handan 6000 má už hdmi a ono ne. Tak to bych o něm vůbec pro LCD nebo plazmu neuvažoval.

                                Handan 6000 máme u CRT, takže jsem hdmi na něm nepotřeboval. A Handan 7000 hdmi má (taky aby neměl, když je už HD), ale ten nemá smysl, když nemá disk.

                                0 0
                                • Ruprt2  

                                  Mám Kaon a střih nemá.

                                  Má 320GB což jsem si myslel, že je dost, ale ono v HD jsou ty filmy prostě větší, takže zas tak moc to není.

                                  A střih mi trochu chybí, protože pro děti mám nahrané nějaké pohádky a na ty se dívají pořád dokola. A už mě nebaví furt poslouchat vánoční znělky i dva měsíce po vánocích a poslouchat dceru, která tu barbínu z reklamy fakt potřebuje :-)

                                  Ale nebýt těch pohádek, tak mi střih taky nechybí.

                                  O tom druhém settopboxu, o kterém mluvíš nevím vůbec nic.

                                  edit: blbě zařazeno

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Ten disk by mohl být opravdu větší když je to HD STB, aspoň 500GB.

                                    0 0
                                • d69  

                                  Dík za radu,já mám teď obyč TV (CRT od LG uhl.21,která má jen 1 SCART,analog tuner),ale slouží dobře a novou telku zatím v plánu nemám.Takže do budoucna určitě,ale kvůli digitalizaci musím výběr STB řešit teď a tak bych ty funkce Kaonu asi moc nevyužil…

                                  Zeptám se ještě t.č. mám ten analog zapojený stylem:

                                  UPC zásuvka-koax do DVDHDDR (Panasonic)-scart do TV(LG).

                                  TV mi jede i když je DVD vypnutý.

                                  Když po přechodu na digitál použiju ten jejich STB,půjde to zapojit stejně tj: UPC zásuvka-koax do STB-scart do DVDHDDR-odtud scart do TV?

                                  Nebo musím mít navíc i scart mezi STB a TV?

                                  A nebude potřeba navíc ještě propojovat koaxem i STB s DVD a TV?

                                  díky moc za info

                                  0 0
                                  • Ruprt2  

                                    při zapojení

                                    STB->DVD->TV mi šla kvalita obrazu dolů a to docela šíleně (i přes kvalitní kabely)

                                    takže radím

                                    STB->DVD

                                    STB->TV

                                    DVD->TV

                                    Ale jít to jde.

                                    Teď s STB-HDD nemám propojený STB a DVD protože to už není třeba.

                                    0 0
                                    • d69  

                                      Jo toho jsem se bál,problém je že na TV mám jen 1 scart

                                      (a pak jen cinch vstupy)!

                                      Co s tím ? (a prosím neraď mi novou TV:)

                                      0 0
                                      • Ruprt2  

                                        nevím jestli jde tvoje DVD připojit i přes cinch.

                                        Existují i „takového kabely“:

                                        http://www.sat-servis.cz/…-Cinch-1,5m/

                                        popř jenom redukce

                                        Jít to nějak půjde.

                                        Ono možná že i při tompřímém propojení, co jsi uvažoval prve, by to fungovalo a degradace kvality na CRT nemusí být poznat.

                                        0 0
                                        • d69  

                                          Jo ten kabel i redukci někde mám -asi to zkusím přes to DVD jak to bylo.Ještě se zeptám(možná blbě):ten signál,co poleze ze STB bude jen analog?

                                          0 0
                                          • Ruprt2  

                                            no nejsem si jistý jestli si rozumíme, ale jo je to analog.

                                            Samozřejmě by bylo lepší propojení přes hdmi, ale tím asi nedisponuješ.

                                            Ještě mě vlastně napadá, že nevím co ti udělá rozlišení HD kanálů na CRT televizi. Protože nějaké rozlišení se nastavuje přímo na STB. Takže nevím co to udělá, když to pošle na TV, která to nezvládne.

                                            Ale pravděpodobně by se to týkalo jenom HD pořadů, na které se nemusíš dívat.

                                            0 0
                                            • d69  

                                              Proto asi nepůjdu do toho HDKaonu,ale zkusím nejspíš ten

                                              STB Hadan (CV6000 DVR)s harddiskem.

                                              0 0
                                              • d69  

                                                Jinak si rozumíme – akorát mě zmátlo,že někdo psal že mu jde ze STB signál ven v analogu i digi -tím asi myslel že STB propojí koaxem na další spotřebič,který si to teprve převede.

                                                0 0
                                                • Ruprt2  

                                                  fakt si nejsem jistý, že si rozumíme, tak to zkusím takto.

                                                  do stb jde koax. výstupy jsou analogový scart a digitální hdmi

                                                  je pravděpodobné, že budeš mít souběžně i analogovou televizi, kterou by jsi i nadále chytal bez settopboxu, ale to asi jen nějakou ořezanou verzi a ještě možná jen dočasně.

                                                  Ale třeba si do té doby pořídíš větší televizi a výhody oceníš naplno.

                                                  0 0
                                                  • d69  

                                                    Jo,teď už to chápu.

                                                    Ještě jeden dotaz – jsou všechny scarty obousměrné,nebo ne a záleží to na zapojení a konkrétním přístroji?

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    to má každé zařízení jinak.

                                                    Někdy je to jedno, ale myslím, že na tom většinou záleží.

                                                    Ale tebe se to týká myslím pouze pro tvé DVD a věřím, že tam to bude označeno.

                                                    0 0
                                                  • d69  

                                                    Ještě mi doporučujou propojit kromě těch scartů všechno (STB-DVD-TV) navíc i koaxama:

                                                    „vsechny pristroje propojte do serie koaxem (na zacatek dat STB), a pak scartem STB>DVD>TV, nebo take DVD>STB>TV)“

                                                    • je to nutný? – co mi to dá nebo vezme ?
                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    u digitálu je to imho k ničemu.

                                                    pokud bys ještě chtěl ladit analog a ten ti ještě běžel, tak je to určitě plus.

                                                    0 0
                                  • MlokCZ  

                                    UPC zásuvka-koax do STB-scart do DVDHDDR-odtud scart do TV?

                                    To nemůžu tušit, to záleží jestli to zařízení umí přeposílat vstup scartu na výstup scartu. Některá umí, některá neumí.

                                    Ať to ale umí nebo ne, tak bych to určitě zapojil přímo. Čím méně a kratší analogové trasy, tím lépe.

                                    0 0
    • kesu  

      nevím jak kde ale u nás třeba pořád běží i analogová UPC televize. Takže mám digitál na TV a na ten HD mi jde ta analogová

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.