• Tomcat_1

    V jednom paralelnim threadu se tu hadame o debilnich dopadech debilniho radaru. Diskuse jsem se ucastnil, snazim se formulovat myslenky kdyz mam co rict/napsat. Ted mi nejak dosly slova.

    aktualne.centrum­.cz/zahranici/a­sie-a-pacifik/clanek­.phtml?id=345216&tro2_2_0

    0 0
    • kesu  

      „Při incidentu zahynula sedmnáctiletá buddhistická mniška“

      • kam ten svet speje když zabíjej nevinny holky…
      0 0
      • Tomcat_1  

        Jo, tohle me taky napadlo. Zrovna tenhle kousek Zeme je pro me neco jako vysnenenej cil. Hrozne moc touzim se tam dostat a cim jsem starsi, tim vic se bojim co tam uvidim.

        0 0
        • shark.A  

          … celý svět je nemocný … chybí úcta ke všemu živému, láska je nedostatkovým zbožím, lidé se klaní penězům …

          0 0
    • hanz  

      to je hnus..co nato říct?

      amer, rusko čína je to uplně jedno.

      0 0
      • náčelník  

        Takže by ti bylo jedno, žít v Americe, v Rusku nebo v Číně.

        0 0
        • RomanH  

          Mne by se libilo, kdyby si mohl kazdy zit tam, kde se mu zrovna zachce. Dulezita je chut pracovat a dodrzovat zakony dane zeme. Je to bohuzel utopie.

          Lidi z vychodu je mi lito, v USA bych ale zit taky nechtel (z techto tri statu by to ale byla nejlepsi volba), i kdyz bych se tam mel za stejnou praci mnohem lepe. Lakala by me takova Australie ci JAR.

          0 0
        • hanz  

          to sem neřekl..myslel jsem to tak že tydle státy si uvědomujou že jsou mocné a tudíš se s uplným klidem chovaj tak jak se chovaj…jako zmrdi

          0 0
    • kudlanka32  

      no ale ten radar s tim defuckto souvisi…americani s cinou obchodujou a jsou velky kamosi neb cina ma taky atomovku, takze kdo podporuje je tak i cinu.....ale to za dvacet let prejde, svetu bude vladnout cina a vsichni obchodovat s ni :) nebo spis :(

      0 0
      • Tomcat_1  

        Ale my s Cinou taky obchodujem, a velice cile. Nicmene, takhle jsem to nemyslel, i kdyz mas samozrejme taky pravdu. Nejzajimavejsi je, ze tenhle thread postupne zapadne, nikdo soudnej tady nebude psat o prizdisracich, nikdo tady asi nebude psat co by – kdyby. Byly by to kecy. Moc rad bych si zametl pred svym prahem a prohlasil ze jsem pro svobodu Tibetu (nemluve o dalsich zemich) neco udelal. Krome podepsanych petic jsem neudelal nic, VUBEC NIC. A ani nevim co s tim mam delat, krome varianty mrtvyho brouka. Doufam ze mas pravdu, ze za dvacet let si na to nikdo nevzpomene a taky doufam ze je jasny jak to myslim.

        0 0
    • wendak  

      :((((

      0 0
    • Kryton  

      Děs :(((( A u nás leckde ani vlajku na Dny Tibetu radní nevyvěsí, aby „nekomplikovali své obdchodní vztahy s Čínou“. Info o Tibetu www.lungta.cz.

      0 0
      • Eli  

        Byli jste někdo v loni 8. 2. na přednášce Tibetských mnichů v Praze? Byl to dost silný zážitek. Vytvořili mandalu z písku, a tu pak rituálně vysypali do Vltavy. Byla jasná obloha, ale při tom rituálu se zatáhlo a spadlo pár kapek… Mám z toho obřadu pár fotek, chudáci mniši z toho byli trochu rozpačití, určitě nebyli zvyklí na dav lidí s kamerama a foťákama, jak běží vedle nich. A mám dokonce požehnání v angličtině od jednoho moooc sympatického mnicha :-)

        0 0
    • RUMcajs  

      Je tu nekdo,kdo finance podporil Tibet, nebo organizace Tibet podporujici? Ja to neudelal a nikdy neudelam, protoze jsem sobec. Ze je to smutne, s tim souhlasim.

      A co vy? Nejaka aktivita krome povidani o tom na BF?

      0 0
      • Kryton  

        Prispevek zakoupenim tibetsky vlajky, listku na koncert. Aktivita – vlajka za oknem na Dny Tibetu kazdy rok v breznu od r.1999. Slabota no…

        0 0
        • Tomcat_1  

          Ja to samy, presne jak rikas – slabota. Kamaradka se na rok odstehovala do Ladakhu, uci tibetsky uprchliky anglictinu. Vzdycky kdyz si na to vzpomenu, smekam :-(

          0 0
          • RUR  

            Je jistě pěkné demonstrovat naši západní nadřazenost a filantropii tímto osobně angažovaným takřka misionářským způsobem. Nicméně tvoje představa o tybeťanech je formována jen čínskou invazí a následnými událostmi. Čínská ivaze je ovšem jediný důvod, proč se můžeš do Tybetu podívat jako turista(je to poněkud brutální,vím) Před ní by tě totiž z Tibetu repatriovaly. Jako netybeťan jsi nebyl člověk alebrž cosi jako ďábel( byly opravdu silně xenofobní). Svobodou pro tybet nedosáhneš své iluze o něm. Svobodu( ať už budeš vnímat jako poznanou nutnost, nebo ekonomicko danost) nemůžeš ani prosadit(bombami) ani přinést(jako misionář). Je to západní filozofický konstrukt. Což ovšem nikomu nebrání(ani mě) podporovat souvěrce:-)

            0 0
            • Tomcat_1  

              Ja si situaci v Tibetu pred invazi dokazu predstavit, nejsem uplne blahovej beloch. Abych pravdu rekl, svoji demnstrativni podporu Tibetu mam spis pro klid vlastni duse, nez abych uveril tomu ze mych par korun (dolaru) dokaze na svete neco zmenit. Jenomze kdyz budu delat ze se vlastne nic nedeje, uz to nebudu ja. Co se tyce Tibetsky xenofobie, mas jiste castecne pravdu, situace v Tibetu byla takova jaka byla. Tibetani nebyli zadni beranci, koneckoncu ve sve dobe to byla jedna z nejmocnejsich risi Asie. Ale nikdy nemuzes vedet jak by to vypadalo ted – pul stoleti je dlouha doba. Podivej se treba na Mus tang – tam se taky donedavna nesmelo (a defakto jeste porad nesmi), ale presto se tam posledni rky legalne dostat da… A co se svobody tyce, zrovna v pripade Tibetu mam na mysli stav pred cinskou invazi. Vim ze tam byly problemy – negramotnost, separatisticky tendence nekterych kmenu, nicmene se da s jistotou rict, ze by nikdo beztrestne nestrilel civilisty snazici se prekrocit hranici ven.

              0 0
      • Vašur  

        Never say never

        0 0
      • Eli  

        Já jsem Tibet nepodpořila, ale chystám se poslat někomu pohled na Kubu do vězení. www.PFdovezeni.cz Je to projekt na podpoporu politických vězňů na Kubě, Barmě a a v Bělorusku. Kdo se přidá? :)

        Rumcajsi Ty ještě nemáš letos nic najeto??? Styď se.

        0 0
    • oyster  

      Chci jen upozornit ze 10. brezna bude v Abatonu opet po letech Koncert pro Tibet, www.koncertprotibet.cz/ – mozna si nekdo pamatujete ze na Vitkove to bejvalo dobry

      Odkaz pro sympatizujici webmastery: www.koncertprotibet.cz/?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.