Jaký problém v cyklistice řešit GISy?

6 nepřečtených
  • Radez

    Chtěl jsem se zeptat zdali nemáte někdo nápad, co by se dalo řešit za problém v cyklistice ať už MTB, nebo nějaké městské cyklistice po cyklostezkách (pro tuto práci by to asi bylo lepší) pomocí GISů.

    Potřebuju do jedné práce ve škole téma s jasnými cíly a přínosem, čili co by pomohlo řešit nějaký problém v cyklistice, nebo řešit nějaký problém určité zájmové skupiny napojené na cyklistiku (prostě něco, co by někomu pomohlo, nebo by dále mohl čerpat z práce info).

    Kdybyste měli nějaký nápad, postřeh, nebo radu určitě bych ji přivítal.

    Nevím jestli tu na všemocném servru má někdo zkušenosti s GIS, nebo jejich problematikou, ale tak za každou radu bych byl docela rád.

    V práci by měly být použité rozhodovací procesy (asi nejdůležitější věc, co by tam měla být). – rozmisťování něčeho někde, proč a za jakým účelem (popř. nějaká průjezdnost, vyhodnocování disparit)…

    Mohlo by to být užito i pro nějakou komereční aktivitu.

    Pak bych navrhl nějaký řešení v softu (arcgis) a dělal procesní modely a jakým způsobem se o projektu rozhoduje apod…nějvíc se asi bude dbát na PROCESNÍ MODELY.

     

    Takže nemáte nějaký nápad, co bych měl vyzkoumat, co by někomu mohlo pomoct?

    0 0
    • drtyc  

      nechces udat existujici priklad toho co si popsal z jineho odvetvi? sem si to precet a teda o GIS vim, ze existuje a z tohodle nejsem moc chytrej ;-)

      0 0
      • Radez  
        • no třeba nebudu cyklista a budu myslivec a budu řešit, kde jak a proč (rozhodování) rozmístit vakcíny proti vsteklině, tak aby to mělo co největší efektivitu
        • nebo umístění školek ve městě, podle demografie, kde se ve městě vyskytuje větší počet mladých lidí (manželů), kteří by potencionálně mohli mít děti

        tak asi takhle

        0 0
        • drtyc  

          stojany?

          pripadne komercne pujcovny citybiku – ale to se tu asi jeste nejaky patek nechytne

          0 0
    • fluider  
      • možno to nie je presne GIS, ale traffic cyklistov z jednotlivých mestských častí každodenne cestujúcich do práce a porovnanie s trafficom automobilov. Trochu časovo náročné na meranie a vyhodnocovanie, ale rýdzo české výsledky by potešili viac ako nejaké odhady prebrané z Európy alebo USA.
      • následne k tomu by mohol viesť nejaký návrh cyklo-dopravy v daných lokalitách
      • fantazírovanie: vezmi si akúkoľvek vodnú nádrž u vás, ako sa tam pretekajú inline-isti s cyklistami a pohoršenými chodcami. Možno by tam šlo spraviť nejaké výluky, odočky etc. aby sa znížil počet kolízií.
      • mám 8 pív, idem sa vyspať :-)
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.