• MiroHo

    Ahoj,potřeboval bych poradit jaký koupit lankový zámek s rozumnou hmotností a hlavně,aby byl aspoň trochu odolný.Pokud by chtěl někdo psát kecy typu,že nejlepší zámek je žádný,kolo nikde nenechávat a bla bla bla tak ať ani nepíše. Mám to na ježdění do práce,bohužel si musím nechávat kolo na vrátnici,kde jsou stojany.Jsou tam kamery,24h denně vrátní,ale kolo si přesto zamykám.nechávám si tam kolo už asi 2 roky zamknuté tímto zámkem Ale do teď jsem tam jezdil na obyč. zimáku s blatníkama za pár korun.Po přestěhování to mám podstatně dále,tak jsem si koupil silnici,taky nic extra,ale přece jenom poutá více pozornosti,bez blatníků,celkem vyladěné,tak bych jí chtěl mít,víceméně pro můj klid,lépe zabezpečenou.

    Máte někdo tip na bezpečný zámek s rozumnou hmotností?

    Předem díky všem:-)

    1 0
    • bezdratova.sprcha  

      Jediné, co můžeš udělat, je pořídit si zámek se silnějším lankem. Nejslabším článkem bude totiž úplně celé lanko. Lankové kabely obecně nepatří k těm nejbezpečnějším a hlavní uplatnění mají jako ochrana proti náhodným zlodějům.

      Osobně ho používám protože kolo nikde nenechávám delší dobu bez dozoru a v práci je kolo zamčené před budovou v ochrankou hlídaném areálu.

      Nejlepší poměr praktičnost/vá­ha/ochrana mívají skládací zámky. Už jsou na tom váhově znatelně hůř, ale mechanicky je poškodit už je dost oříšek a nejde to bez nadělání pořádného hluku.

      EDIT: Mimochodem přes léto, až budu dojíždět na svých dražších kolech kvůli výletům, plánuji nechávat pořádný zámek ve skříňce v práci. Pokud to nemáš od stojanu ke skříňce třeba na tři minuty chůze, tak bych doporučoval tohle řešení.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Koupil bych “tohle”:https://m.alza.cz/…d4592678.htm?…

      Nebo nějakej řetěz. Ideálně zámek v práci nechávat.

      0 0
      • MiroHo  

        U tohoto typu zámku si nejsem jistý jestli by mi stačila délka,protože tam jsou klasické stojany pro přední kolo,takže přes rám je to docela daleko.A navíc lankový bych chtěl,aby ještě i ten zámek nepoutal zbytečnou pozornost:-D

        Kdyby to šlo ho tam nenechávat,tak ho nenechávám,ale jiná možnost není.

        0 0
        • novas752  

          Počítej s tim, že pro dobré štípačky je lanko do průměru cca 8mm otázka jednoho cvaknutí. Zloděje tim zdržíš tak o 10s maximálně.

          Jediný řešení je pořádnej kalenej řetěz a kvalitní zámek. Do toho se zloděj bez rozbrusky nemá šanci dostat.

          Já mám 1,5m s 12mm silnym okem a k tomu zámek Tokoz Gama 70.

          Akorát to dohromady váží 7kg. :)

          0 0
    • jIrI___  

      Nejlepší zámek je žádný zámek :). Jinak my v práci máme taky hlídanou kolárnu a kdyby nebylo ve směrnicích psané, že kolo musí být zamčené, tak ho nezamykám, protože si těžko představit bezpečnější místo pro kolo. Používám tenhle zámek , ale to asi nebude to co hledáš. Pokud chceš mít jistotu, kup zámek na mašinu a nechávej ho zamčený k něčemu v kolárce.

      0 0
      • MiroHo  

        Jo dík,to jsem přesně potřeboval slyšet:-D Díky za tip,ale 2,5kg zámek pro mě nebude to pravé.Mám to do práce 45km,nedovedu si představit s tímhle na zádech jezdit:-D

        0 0
        • jIrI___  

          Jak jsem psal, nemůžeš ho nechávat zamčený v kolárně? U nás to tak dost lidí praktikuje. Jinak je třeba se smířit s tím, že bezpečný zámek prostě lehký nikdy nebude :)

          0 0
          • MavasH  

            Tak tak, já zámek zamykám přímo ke stojanu. A ještě, vzhledem k tomu, že to mám od kola dost daleko do šatny, mám přes noc na zámku navlíknutý i „kroksky“ (s SPD tretrama to ještě šlo, ale na silničních bych odrovnal kufry za 2 týdny).

            0 0
          • MiroHo  

            Nemůžu,kolárnu nemáme.Jediná možnost je na té vrátnici.

            0 0
      • FreeBoy  

        Přesně tak to taky dělám i v kolárně, která je na čipovou kartu a pod kamerou. Sichr je sichr :)

        0 0
    • xtonda  

      Napiš limitní hmotnost a limitní cenu, bez toho nemá smysl se bavit. A vem na vědomí, že čím lehčí zámek při nějaké zvolené bezpečnosti bude, tím bude dražší.

      0 0
      • MiroHo  

        OK.Cena do 1500Kč a váha do 800g.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Chceš něco, co neexistuje. Buď si kup kvalitní dlouhý řetěz a nechávej ho zamčený u stojanu, nebo jezdi s tím co teď máš. Nic lepšího při týhle hmotnosti není.

          0 0
        • xtonda  

          Jak vyplynulo z další diskuse navíc to potřebuješ relativně dlouhé, v uvedené ceně nekoupíš nic co by nešlo cvaknout slušnými štípačkami co se vlezou do kapsy. Čili jediná možnost je nechávat zámek zamknutý na stojanu a rezignovat na hmotnost. I tak se ale s potřebným množstvím kvalitní oceli bude problém vejít do té ceny.

          Nicméně pokud je to jediné možné zaměstnavatelem vynucené místo a na vrátnici navíc snad pod dohledem vrátného, ta by za případné škody měl ručit.

          0 0
          • MiroHo  

            Takže třeba i kvalitní lankový zámek tloušťky 12 nebo 15mm jde cvaknout kleštěma během pár sekund?Mě stačí aby to vydrželo odolávat třeba aspoň minutu nebo aby k tomu bylo zapotřebí nějaké větší pákovky…potom už by si ho někdo určitě všimnul.

            0 0
            • novas752  

              Ano jde, sice ne najednou, ale po jednotlivých drátech to jde i kleštěma menších rozměrů. Ale už to chvíli trvat bude.

              Čim tlustší jeden drát, tim lepší. Proto ten řetěz a dobrej zámek. Tam by totiž musel udělat 2 řezy a kalená ocel se v ruce řeže dost blbě. :)

              0 0
            • Vrci  

              Všimnout a něco udělat není totéž.

              0 0
          • Smazaný účet  

            Tak do ceny se vejde, např, tady

            A k tomu za co ti ručí zaměstnavatel, dle zákona je kolo věc, která se do práce obvykle nenosí a tam je dle zákona maximální plnění 10000,– Kč. Může mít samozřejmě nad rámec toho lepší pojistku, ale proč by to dělal…

            0 0
    • Vrci  

      Kup velký těžký zámek nebo řetěz. Zámek nechávej v práci na kolostavu, před prací na lampě veřejného osvětlení, na sloupu oplocení nebo na kmeni/větvi nějakého stromu nebo na betonové lavičce. Netvrď mi, že do 100 m od vrátnice libovolným směrem není místo vhodné na zřízení mrtvé schránky.

      0 0
      • plysovykozisek  

        Nejlepší je zámek typu podkova. To ani pákové nůžky nezdolají. Na to platí jenom úhlová bruska, ta ale udělá kravál.

        0 0
    • Donuts  

      Kolo mám pojištěné, tak potřebuji najít co nejlehčí a nejskladnější lankový zámek (bezklíčový), jenom aby byla splněna podmínka pro případné plnění.

      0 0
      • Morchella  

        Vozím AXA ROLL Je opravdu malý a lehoučký.

        0 0
        • plysovykozisek  

          Na co to je? To se přeštípne štípačkama jako nic.

          0 0
          • Morchella  

            Ale musí štípat a ne že na kolo rovnou skočí a ujede. Navíc to eliminuje lidi bez štípaček :-)

            3 0
          • VojtaXY  

            Pro nakup veci v samosce na male vesnici by to melo stacit.

            1 0
          • jIrI___  

            Nepotřebuješ ani štípačky, stačí pořádně škubnout kolem (vyzkoušeno). Ale koupil jsem si ho znovu, ta skladnost je skvělá :)

            0 0
            • Morchella  

              Mám také nový, jednou jsem se s ním rozjel a zámek se hned rozpadl, ale dalších pět minut jsem vymotával lanko z kazety a drátů :-) Když potřebuji zlodějovi ještě o malinko ztížit práci, tak lanko několikrát provleču skrz kotouč. Jinak ale s sebou občas vozím i odolný 3/4kg zámek. Na ten lehký počítám, že získám 10 sekund a na ten těžký mám možná i 1 minutu na reakci.

              0 0
    • Floydie  

      Mam tohle, do ceny se vejdes a hmotnost 830g, takze o fous vice nez jsi psal. Tohle nikdo nestipne, je to fakt kvalitka. Jen to neni lanko. Nechavam take na cilovem miste zamcene a vozim jen klic.

      https://www.tsbohemia.cz/…d345687.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.