Jaké MTB s max. vzpřímeným posedem?

9 nepřečtených
  • Frantaskarlem

    Zdravim. Chci koupit horske kolo ca do 20 tis., na znacce mi nezalezi (teda ne zadne Tesco apod.). Toto kolo by melo splnit jednu pro me zasadni podminku: sedet na nem co mozna nejvzprimeneji (kdyz to hodne prezenu, tak jako na Sobi). Ze zdrav. duvodu nemuzu uz jaksi nest celou vahu ohleho trupu na rukou / pazich. Merim 185 cm a vazim 80 kg.

    Nenarazili jste tedy prosim nekdo pri studiich cyklo-katalogu a debat s ostatnimi na nejake takove kolo? Dali byste mi nejaky tip na orig., eventuel na nejakeho machra stavejiciho kola z Ostravy a okoli. Dik moc, Radek.

    0 0
    • Schoscha  

      Docela vzpřímený posed měla Merida co mám v profilu, takže třeba něco podobného.

      Ale bacha, čím vzpříměnější posed, tím víc dostávají zabrat záda.

      0 0
      • pee.tr  

        Zase to nelze zobecnit. Mě třeba bolí záda víc teď na novým kole, kde mám nataženější posed (delší představec s nižším úhlem). Záleží na konkrétním problému zad.

        0 0
    • pee.tr  

      Podle mě lze do vzpřímeného posedu uzpůsobit téměř jakékoliv kolo. Hledej něco s vyšším zdvihem odpružené vidlice a dostatečně dlouhým jejím krkem. Ideálně pro tebe pak asi ještě úhlově stavitelný představec (někdo ho vozí úplně narovnanej nahoru) a možná i rohy. V extrémním případě i nějaká řídítka, která mají zatočené konce a zpět k představci, kdy ti vznikne jakoby druhá možnost úchytu řídítek. Sice to vše vypadá hrozně, ale splní li to požadavek, tak proč ne.

      0 0
    • Singlespeed  

      Posed napřímíš snadno tak, že vyměníš představec a řídítka za BMX modely http://www.koloshop.cz/…ny-lesk.html. Stejné požadavky jako ty měl můj otec, kterému jsem před cca deseti lety dal na bajka řídítka ze staré Liberty tvarem hodně podobné BMX. Na kole sice sedí jak na Harleyi, ale je spokojen.

      0 0
    • alinceb  

      Je dobré volit rám s krátkou geometrií. Měl sem Trek řadu 4000 a ten byl hodně krátký. V kombinaci s vysokýma vlaštovkama a krátkým vysokým představcem (úhel 25° atp.) bys mohl dosáhnout toho, co potřebuješ…;)

      0 0
      • LRRTM1  

        Souhlasím – Trek je hodně krátkej. A GT Avalanche by taky mohlo vyhovovat… Ještě lepší by byl Avalanche X, ale nevím, jestli ho ještě nabízejí.

        0 0
    • 2. Bóďa  

      Měl jsem Apache Hawk 29" a posed byl dost vzpřímený a velmi pohodlný i na dlouhé cesty ( představec jen 6° ).

      29" kolo by mohlo být kvůli výše postavenému hlávku dobrý základ. :)

      0 0
    • nox159  

      vymyslet se da cokoliv otazkou je co je pro tebe vzprimeny posed… jako jestli chces resit extremy tzn zada mas kolmo k zemi nebo hledas bika ktery bude mit jen kratsi geometriji…

      problem s vahou na rukach jsem resil tedka po uraze taky ale extremy jsem nehledal… ono i kratsi geometrie par krouzku navic pod vidlu a nejaky kratsi vyssi predstavec + vlastovky udelaji svoje…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.