iPod...to si ze me snad dela Apple rit?

132 nepřečtených
  • dEvilPS3

    Nedeste se, myslim to nadnesene, ale po povanocnim matriujsem si rekl ze sepisu male zamysleni z me strany nad timhle nabozenstvim.

    Predem podotykam, ze jsem celkem rozmazlenej co se tyce zvuku (samozdrejme v hladinelidskeho rozumu a normalni vyplaty) a asi jsem cekal vic no.

    Vse zaclo tim, ze jsem zari zacal intenzine sportovat. Posilka, kolo, fitko, florbal, hokejbal…a vse tohle se lepe dela pri muzice. Jsem vybaven nevdecnymi usi, ktere rozmazlil jeden z nejlepsich prenosnych hudebnich prehravacu iAudio M3. Ale to je HDD prehravac a je vcelku objemny a tezky (hlinik, velkej jako prumerny dotykac) a jeho noseni se pri sportu nehodi. Zaprvy nema az takovou vyrovnavacku a zadruhe kdyby spadl…mel bych vydelanou celou prumernou vyplatu (tolik pred x lety stal) a kvalitnejsi prehravac bych v dnesni dobe nenasel (jelikoz iAudio bylo nejak pozreno cowonem a vyraby plastoby zmetky, co kravy s LCD ktery jsou pro poslech zbytecny a prachy se podejou do LCD a ne do zvukoveho DA prevodniku).

    Tak jsem premyslel cim si udelam radost na vanoce a pred vanoci mi padl do oka iPod shuffle. Apple od prirody nesasim (ted mam o duvod vic), ale myslenka 12g vaziciho drobka kteryho pripnu na dres a nevim o nem se mi zamlouvala. Pri letmem pohledu na dostupnou konkurenci v dane cenove relaci a s pozadavky na miniatzrnost a bezchybne zpracovani- to se musi Applu nechat – jsem okoukl ony plastove Oravy, Lenca, Hitaschia…a rekl jsem si ze si radsi dam o par set korun vic a budu mit „kvalitu“ (vysel me na cca 800Kc). Lidi kolem toho blazni, tak budu mit aspon kus Applu a po lehkem procteni recenzi ze zvuk je celkem v poho jsem si rekl ze do toho pujdu.

    Doma jsem ho zkusil s dodavanymi sluchatky a chtelo se mi zvracet. Plochej, hnusnej zvuk (nezkousel jsem wav, jelikoz ji na tomhle prehravat nebudu). Ok, rekl jsem, dodavany sluchatka nestojej nikdy z a nic. Tak jsem pripojl me porty pro, ale zvuk byl stale celkmem dost zastrenej (vim ze to nejsou extra sluchatka, ale me zabarvenim zvuku vyhovoujou). A i kdyz to bylo lepsi, nechtelo se mi tahat na sport sluchatka co jsou 10× vetsi nez prehravac. Posledni sance byla sehnat si pecky, co budou hrat solidne a ciste s tim ze z toho nevytahnu hold nic extra, ale aspon se mi ten zvuk nebude hnusit. Tak jsem si objednal Cresyn C500e, jelikoz jsem mel zkusenost s Cresyn AXE2 a nic lepsiho v dany cenovy relaci jsem v peckach neslysel.

    A vysledek? Pri pripojeni do cehokoliv jineho byl zvuk libivej, cistej (ne prebasovanej) a plnej. To by mi vyhovovalo, tak jsem to presne chtel. A iPod? Ani omylem. Sice byl cistej ve stredech, ale basy byly jak kdyz clovek mlati s dverma od auta a celkove pusobyl opet prazdnym dojmem.

    Takze jsem to zabalil, cresyny s velkou omluvou v prodejne vratil s nazorem ze cokoliv od Applu uz nikdy, kvalitni zpracovani je jedna vec, ale pokud ten pristroj nesplnuje to co od nej clovek ocekava, je to smutny. I hloupej sandisk clip hraje o milion procent lip.

    Nakonec jsme opet patral po netu a nasel jsem vetu, ze vsechny hudenbi prehravace od Applu sdili stejny zvukovy cip… v tom pripade uprimnou soustrast s temi co si koupej ty co stoji pul vyplaty.

    A co vy, ostatni majitele shufflu, taky zni tak debilne? Nebo sjem jedinej komu se z nej ten zvuk prici?

    Berte to jen jako moje zamysleni nad ocekavanim od vyzdvyhovane firmy… nikoliv jako zacatek flame. Chci slyset co byste si vy vybrali za prehravac do posilky, na kolo, na cviceni s co nejmensi velikosti a hlavne s peknym zvukem, popropade jaky peckovy sluchatka k tomu.

    0 0
    • Kynio  

      Sehnat Sansa Clip Zip, stačí 4gb, dokoupit microSD větší kapacity, okamžitě nahrát Rockbox firmware, sluchátka rozhodně špunty, například T-Jays, Sennheiser CX300. A sportu zdar :))

      Sansa spolu s rockboxem má tolik možností nastavení, že tomu ani neuvěříš ;) normálně čte z paměti tak jak nahraješ, k pc se připojí jako flashka, takže žádný itunes a podobný kraviny..

      0 0
      • dEvilPS3  

        Spunty mit nemuzu, jelikoz neslysim okoli, pri sportu mi vypadavaj a neni mi to prijemne je tma mit nacpany :(

        po tom prehravaci se ze zvedavosti podivam, kdyztak iPod poslu dal.

        0 0
        • Kynio  

          Tak i senn má v nabídce řadu MX, pecky..

          Náročný na hudbu nebudeš, ani na kvalitu. Protože to bys nechtěl pecky a malý přehrávač . Sansa ti nabídne vysokou kvalitu, hlavně díky rockboxu. Ovšem sluchátka si už musíš nějak pořešit. S peckama toho moc nevymyslíš

          0 0
          • dEvilPS3  

            narocny jsem, ale v mezich lidske normalnosti… malej chci kvuli sportu, tam preferuju pohodli na ukro kvality, ale ne zas takovy aby se mi zvuk hnusil :) na doma ci na cesty mam jine stroje.

            Nemyslim to zle, ale co se tyce zvuku,tak si vybiram. Prez mobil treba neposlocham vubec, bohuzel ipod ma horsi vystup, nez mobil :(

            0 0
            • Kynio  

              Já měl ipod nano 5g a rád jsem se ho zbavil. Nemožný ovládání, ničím nevýrazný zvuk, chudý nastavení, nechutný itunes atd. Ovšem krabička to byla pěkná a stylová, ale to je vše.

              Opravdu nejlepší přehrávač pro tebe bude ten sansa. Sám ho mám s rockboxem a nic jinýho netřeba :)

              Ještě když si vzpomenu na sluchátkový zesilovač pro toho ipoda Fiio E1, bože! tolik krámů aby to aspoň trochu hrálo :)

              0 0
        • Kubiczech  

          Za pětikilo bych ho bral.

          0 0
      • Mr.Duck  

        Za sansu se primluvim. Taky mam rad peknej zvuk, posledni dobou mi pozadavky celkem klesly nybrz uz tolik neposloucham, ale kolem vejsky sem poslouchal a hral muziku kdykoliv to slo, a mel sem Sansu, vypadala dost podobne tomuhle, mozna je to ono:

        http://www.amazon.com/…p/B000ETVKHE

        V tom rockbox, a od ty doby co sem to ztratil sem nemel lepsi prehravac. O komfortu ovladani ani nemluvim, za me super :)

        0 0
      • Ricci  

        Presne takto som to vyriesil ja,nemusim pocuvat sracku od Apple,Sansa clip s Rockboxom je parada,sluchat­ka audeo

        0 0
    • JakeF  

      Taky dobrej, koupíš si přístroj menší, než krabička od sirek a čekáš zvuk profi sestavy? Skoro bych tipnul, že jsi ještě v iTunes zapomněl vypnout automatickou konverzi na 128kbps AAC :).

      0 0
      • dEvilPS3  

        necekam zvuk profi sestavy, cekam zvuk odpovidajici cene, stejne jako u ostatnich malich lepe hrajicich pristroju. Dneska miniaturalizace pokrocila. Mam iAudio, pokud bvyndam harddisk tak obvody v pristroji zabiraj stejny misto jako iPod. A hraje prenadherne.

        0 0
        • JakeF  

          Ceně jaký? Shuffle jsem kupoval za 900Kč, pokud si dobře pamatuju :). A co mám Classic s HDD, tak s kvalitou zvuku nějak nemám problém, používám sluchátka do 2 litrů a tam to stejně pořád ještě limitujou sluchátka, ne výstup. Btw, celkem mě pobavilo, jak ze sebe děláš audiofila a pak napíšeš, že ti vyhovujou Porty Pro :D. Ty jsou dobrý akorát tak k tomu, abys otravoval okolí v kruhu cca 10m :D.

          0 0
          • Kynio  

            S těma portama si to trefil! :))))

            0 0
          • dEvilPS3  

            Nedelam audiofila, to bych byl v jine cenove kategorii. Rikam ze jsem jen narocnejsi a ze si vybiram. Vic ne. O audiofilstvi tu nepadlo ani slovo. A u port jsem napsal, ze vim ze njsou presne, ale ze se mi zamlouva jejich prednes. Nevydelavam miliony, bohuzel.

            Koupil jsem ho za 900, ale realne je za 1300. Kdyz si koupis kolo ve sleve a nejde ti, tak taky nenadvas, a reknes si, zejsi usetril tak muze makat hur?

            0 0
            • JakeF  

              I kdyby, 1300 pořád zdaleka není drahej přehrávač, od kterýho by člověk čekal nějaký super výkony. Zvlášť v kategorii voděodolnejch přehravačů bez displeje určenejch na sport.

              Btw, pořád ses nevyjádřil k tomu nastavení, ve kterým by mohlo bejt jádro problému…

              0 0
              • dEvilPS3  

                promin, vypadlo mi to z halvy…jinak to mam samozdrejme odskrtle.

                0 0
            • Smazaný účet  

              vinyl rocks!

              0 0
    • karliner  

      Dočetl jsem do poloviny třetího odstavce a dál to fakt nejde. Když se rozhodneš napsat román, proč si to před odesláním nenecháš zkontrolovat nejdřív od někoho, kdo není dyslektický a potom od dalšího, který nepropadl z češtiny?

      0 0
      • ELx  

        Málokdy napíšeš něco k tématu, ale většinou to vystihne podstatu problému :-D

        0 0
      • camlost  

        když jsem narazil na „Jsem vybaven nevdecnymi usi“, usoudil jsem, že to stojí za dočtení až do konce. sice jsem byl trochu zklamán, protože další taková perla už tam nebyla, ale i tak dobrý. :-)

        0 0
    • vasek80  

      Já přilípnu svoji recenzičku na sluchátka A-jays Three

      Sluchátka jsem si koupil na základě kladných hodnocení. Dorazily, balení super a příslušenství bohaté. Až jsem si říkal, proč musím platit tolik za luxusní krabičku když hlavní jsou sluchátka. Cestovní pouzdro nevyužiji. Nevěřím, že sluchátka se dlouhodobým presováním do něj nepoškodí.Zpra­cování taktéž vynikající, snad jen díky kabelu jsou těžší a mají tendence tahat a padat dolů, což zmiňuje i spoustu jiných majitelů a taktéž kabel trochu přenáší zvuk. Za toto strhnu jednu hvězdičku. Používám hlavně na kole a chtělo by to sponu.Zapojil jsem v mobilu Nokia N8, která má velmi kvalitní audio výstup a nastavil ekvalizer na neutrální abych slyšel, jak jsou vyvážená. Zvuk otřesný, basy žádné, středy vysoké a výšky pronikavé, nepříjemné a zpěv plný nepříjemných sykavek. Chtěl jsem je hned na otočku vrátit ve 14 dní lhůtě. Nic co jsem dříve měl, nehrálo tak nevyrovnaně a nepříjemně.Pos­louchám české kapely Rock a Punk. Na tento žánr by měly být lepší a-Jays two, které mají více basů a méně výšek. Těmto vysloveně sedí techno a elekronická hudba. Hip Hop také.Sluchátka jsem nechal zahořet na zahořovacím signálu cca 50 hodin. Pak je začal poslouchat a zlepšilo se to. Sykavek ubylo, ale stále to nebylo ono. Nyní mají cca 100 hodin a po doinstalování a několika hodinovém vyladění ekvalizéru jsem nadšenej. Pokud nemáte manuální ekvalizér, tak je nekupujte. 50hz mám na +7, 250 hz +2 a potom zbytek středů neutrálně a až nejvyšší frekvence potlačené –2. Basy jsou nyní syté a dynamické , středy vyvážené (úžasné podání el. kytar) a výšky křišťálové, ale né moc silné. Sykavky ze zpěvu se ztratily z části zahořením a z části nastavením ekvalizeru. Dříve jsem měl Philipsy od 700 do 1200 Kč a vždy si vystačil s přednastaveným ekvalizerem nejčastěji na zesílené basy. Shrnutí – špičkový zvuk, ke kterému se člověk musí protrápit. Ve většině skladbách uslyšíte něco nového i když jste dříve měli sluchátka ve stejné ceně. I mp3 s bitrate 128 kbps je prostě daleko lepší a teprve vyšší toky nabídnou úžasný zážitek. Horší je kablík, který tahá sluchátka ven a chybějící spona na oděv, která by to řešila (toto nepochopím, že v tak bohatém přísl. chybí) Celkově 4 hvězdy kvůli kabelu. Zvuk pro vestavěný ekvalizér horší jak podstatně levnější sluchátka, po vyladění ekvalizéru je to skvost.

      A doplním po dalších desítkách hodin poslechu. Jsem nadmíru spokojenej, bez stavitelného ekvalizéru je to ale nepolouchatelné peklo. Mám rád když slyším basy. Tyto sluchátka mají hodně dynamické basy, šlapák je paráadní, je slyšet náraz palice do blány a malé bubny taktéž bezchybné. Není to jako BUM, ale je to přesně takové jako na živo. Kytara je také úžasná, je slyšet každé hnutí strun a přesně oddělené nic se neslévá. To je obrovská přednost, ta přesnost a neslévavost zvuků a jejich oddělitenost, jen zpěv trpí trochu sykavkama pořád. Ve všech skladbách je slyšet daleko více zvůků než s jinýma sluchátkama co jsem měl. Na Rock, Punk a Metal jsem si asi měl koupit spíše A-jays Two, uvidím jestli tyto odejdou, tak bych je zkusil.

      0 0
      • Kynio  

        Proto T-jays http://www.jays.se/products/t-jays

        mají dvojí možnost nošení. Kabel okolo ucha je obrovskou výhodou! Na kolo a sport ideální, protože nemají šanci vypadnout z ucha při zatažení za kabel. V uších mi sedí výborně a vlastně ani necítím že je mám. Rychle jsem si zvykl. Mám T-jays one…

        0 0
      • vsn  

        mám zatím Jays Active (nebo jak se to jmenuje) … na kvalitě zvuku mi na kole extra nezáleží. Co bych ale potřeboval je aby v nich nebyl slyšet vítr víc než když sluchátka nemám … Splňují to některá? …

        docela se mi zamlouvají Jabra Sport Wireless + ale jak odhluční vítr to bych potřeboval zjistit… nechci ohluchnout.

        0 0
        • vasek80  

          Já právě před A-jays měl sluchátka, která byla větší a vítr jsem slyšel moc. Proto jsem koupil A-jays, která se celá schovají do ucha a nevyčuhujou ven z ucha a tudíž okolo nih turbulentně neproudí vzduch a proto není vůbec vítr slyšet.

          0 0
          • vsn  

            ty jsou pěkný (sám mám J-Jays) ale problém je v tom, že to jsou špunty a neslyšíš nic kolem :( (nebo slyšíš?)

            0 0
            • vasek80  

              Slyšel bych, kdybych si to nedával nahlas tak abych skkoro nic neslyšel ;-)

              0 0
              • vsn  

                teď vážně :) když bych to chtěl na silničku … jde s tím bezpečně jezdit? …

                předpokládám, že to bude stejný jako s J-Jays (a ty když mám na sobě a někdo na mě promluví tak ho neslyším) … co pak s potivostí? … s peckama uši jakž takž dejchají ale s špuntama aby mi tam nežbluňkala po 30 minutách voda :)

                0 0
                • vasek80  

                  Já to psal několikrát. Vozím je skoro jen na silnici. Když mě má někdo zezadu sejmout, tak to že ho neslyším nic na tom nezmění. Stejně neslyšíš jestli jede vprostřed nabo po krajnici, to bys musel mít zrcádko. Volím takovou hlasitost abych slyšel auto kousek za sebou a neleknul se, když mě míjí.

                  Občas se mi stane na silnicích kde projede jedno auto za hodinu, že přidám hlasitost a pak se leknu když mě předjíždí. Ale vzhledem k tomu, že vozím sluchátka, tak za ty 3 roky jsem se naučil jezdit hodně u kraje a otáčet se, pokud potřebuju něco objet. Navíc jsem zapracoval na tom být viděn a i ve dne, když není slunečno mám výkonnou blikačku, reflexní bundu a reflexní doplňky. To jsem dříve bez sluchátek trochu opomíjel a tak si myslím, že ač poslouchám hudbu, jsem ve větším bezpečí než dříve.

                  Jinak třeba po 3 hodinách je na vnitřku malá kapka, ale jen na tom silkonovém těsnění nebo jak to nazvat. Nic tragického ani nepříjemného.

                  0 0
    • BigKarel2  

      to se nedá číst…

      0 0
    • jecnak  

      Ja nerozumet reci tveho kmene. Fakt to nejaky sebemrskac docetl?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já to dočetl :0( Ztráta času. Jaké to překvapení, že pecky společně s Applem nehrajou nic moc.. To vím už z doby, kdy si kamarád koupil iPod Nano a rozplýval se nad kvalitou. Jenže můj Cowon D2 hrál prostě líp.

        0 0
      • mr.nikdo  

        Jo a v podstate vim, ze ma nejakou super rychlou karu na prenosne prehravani, ale lije do ni Special 91.

        Pak teda koupi Trabika, aby mel neco prirucniho a divi se, ze nejezdi 200 :-(.

        0 0
    • Jary24  

      Nic ve zlym, ale co cekas od prehravace jehoz rozmery jsou vic jak miniaturni a cena nizka? To je jako chtit auto od ferrari za 100k a chtit stejny jizdni vlastonsti jako maji jejich modely za dve mega.

      Poslechni si klasicky iPod, iPad a nebo i iPhone a pochopis lidi co nosi iPody.

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Vážně věříš že kvalita zvuku je o rozměrech elektroniky ? Dneska ? Typnul bych že je tam slabej audio DSP procesor s voničem softem (ten to kurví nejvíc) a velmi průměrný výstupní D/A + AMP řetězec.

        0 0
        • Jary24  

          Ano! I dneska rozmery hrajou roli i kdyz uz ne tolik. Ale v tomhle pripade je to hlavne o cene, za 1300 to zadnou paradu neudela.

          0 0
          • R-A-D-I-U-S  

            PRACHY – to naprostej souhlas ale rozměry (pokud nejde o extrém a to tohle není) fakt ne. (jsem 20 let v elekronický branži)

            0 0
            • JakeF  

              Tohle není extrém velikostí? Vždyť to má 330,5cm, moc menších mě teda nenapadá… Když si vezmu, kolik v tom musí zabrat tlačítka a konektor, pak baterka asi taky nebude úplně zanedbatelná… No nechápu, jak se to tam vůbec může vejít :D.

              0 0
              • JakeF  

                A koukám hvězdičky dělaj problém… 3×3×0,5 cm

                0 0
              • Jary24  

                Naprosty souhlas, musi tam byt tlacitka, baterie, nabijeci obvod, procesor, prevodniky – mozna procesor smprevodnikama jsou v jednom, ale i tak…

                Tohle je pro opravdu kvalitni soucastky opravdu extrem navic pri teto cene.

                0 0
              • Jary24  

                Naprosty souhlas, musi tam byt tlacitka, baterie, nabijeci obvod, procesor, prevodniky – mozna procesor smprevodnikama jsou v jednom, ale i tak…

                Tohle je pro opravdu kvalitni soucastky opravdu extrem navic pri teto cene.

                0 0
            • JakeF  

              Tak nebylo to tak těžký to najít… Přijde mi to teda dost miniaturní :D.

              0 0
              • R-A-D-I-U-S  

                Právě že největší problém jsou mechanický prvky a baterka. A jak to souvisí s kvalitou zvuku když procesor+D/A je jeden čip, flash jeden čip, sluchatkový zesilovač jeden čip ? To že tam není D/A od wolfsona neznamená že to musí hrát hnusně. Náklady na elektroniku jsou v těhle seriích zanedbatelné. Podle mě se s tím soudruzi moc nemazali a vsadili na image značky.

                0 0
                • JakeF  

                  Oukej, hádat se nehodlám, jen laickým pohledem mi to teda přijde sakra maličký :D.

                  Oni se s tím soudruzi asi ani neplánovali mazat, jak už jsem tu psal, ono to automaticky má možnost konverze do 128kbps AAC formátu, protože většina lidí to používá na sport. A když si to vezmu na bajk/trenažér/lyže tak je to stejně spíš o tom, že to vůbec slyším, než řešit nějakou kvalitu…

                  0 0
                  • R-A-D-I-U-S  

                    Možná měli problém že při kapacitě baterie 0.16Ah tam nemohli dát dostatečně výkonný procesor a to by vysvětlovalo ten divný (plochý) zvuk. Ale jak píšeš, pro cílovou skupinu – cyklista, běžec – jim to možná přišlo zcela ok.

                    Musel bych slyšet na vlastní ucho a to něco co mi před tím nezkruví nějaká automatická konverze někde vřazená.

                    0 0
    • Tomcat  

      Super to nehraje , ale zase taková pohroma to taky není.

      Aktuálně jsou jen dva modely o kterých se dá uvažovat iPod Shuffle a iPod Classic (160GB). Důvod není kvalita zvuku ale jiné vlastnosti.

      Shuffle super malej a odolnej. Ideální na sport.

      Classic je super do auta na komplet audio sbírku v solidní kvalitě.

      0 0
      • JakeF  

        Aneb jako vždy, JakeF je nejlepší :).

        0 0
        • Radek Broz  

          To máš položený na nějakym klumpu:) jinak tenhle zelenej jsme používal roky a měl jsme ho mnohem radši než současnej menší model – ten se díky velikosti pěkně blbě připíná.

          0 0
        • ghostik  

          Jů Y570ka. Akorát nevím co to na ní leží za bordel

          0 0
          • JakeF  

            Správnej odhad :). Taky práce čínskejch dětí, ale z továrny vedle :D.

            0 0
    • Radek Broz  

      Vybral bych si samozřejmě opět iPod.

      0 0
      • dodo  

        Jsem na tom stejně. První iPod (nyní classic) jsem dostal v roce 2002 ve velikosti 15gb, stále hraje, nikdy žádnej problém. Teď mám 6G 160gb classica a nemám důvodu, proč jej měnit.

        0 0
        • alinceb  

          Mně teda na Classicu vadilo, že baterka vydržela sotva den (roč. '07 / 80GB). Po roce jsem ho vyměnil za Touch 16GB (1.gen) a maximální spokojenost. Dodnes funguje bez chybičky jako hudební knihovna do auta, jen ta baterka už je prakticky ve smrti…

          0 0
          • mr.nikdo  

            Jsem si myslel, ze existuje pouze par lidi, co koupilo Touch. A ono jich je asi vice :-D.

            0 0
            • alinceb  

              Já ho kupoval v létě 2008. Chtěl jsem si tehdy koupit iPhone 2.gen, ale nedal se koupit bez uzavření smlouvy s AT&T. Tak sem pořídil „jen“ Touch a dodnes nelituju – do auta je super.

              0 0
              • mr.nikdo  

                To jo, ale rozdil mezi iPhone a Touch neni velky. Spis v moznosti volani a pritom i ta cena byla tehdy hodne moc podobna…

                0 0
                • alinceb  

                  Však já ho tenkrát chtěl, ale Apple store v SOHO mi řekli, že to prostě jinak nejde. Rozdíl byl, tuším, asi 100USD…

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Vzdyt to rikam. Pokud budu pocitat nej dobu, coz tenkrat byla je rozdil 1600,–. Na to, ze to jsou prakticky stejna zarizeni jen s rozdilem moznosti volat.

                    Az nekdy kolem 2010? snizili cenu iPodu.

                    Trochu odbocka: Mam pristup do nejakych tech statistik a celkem cumim, kolik tech Touchu je. Nechapu…

                    0 0
                    • alinceb  

                      Musíš brát, že v době, kdy vyšel Touch ještě moc nebyly rozjeté ani smartphony a ani tablety. Když chtěl někdo mašinku primárně na přehrávání hudby a dál na domácí surfování, video nebo hru, tak Touch nebyla zas tak špatná volba…

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        Ja si tu dobu pamatuji :D.

                        A porad to nechapu ;-). Porad to byla spatna volba – byl tu porad Classic (uz se tusim v te dobe tak jmenoval). Coz byla daleko lepsi volba.

                        0 0
                        • alinceb  

                          Dobrá volba na co? Na ukládání velkého množství hudby ok, ale baterka vydržela pár hodin (nevím, jestli se to už nezlepšilo), na video se na něm koukat nedá (poloviční displej než má Touch) a nic jiného to taky neumí.

                          Já měl 80GB Classic, ale vše výše zmíněné mi na něm vadilo, tak sem ho prodal a koupil Touch…:) Menší kapacita mi naopak nevadí.

                          0 0
                          • JakeF  

                            To se musí nechat, šíříš tady ty mýty statečně… U mýho udávaj výdrž 50h a v tomhle Apple nekecá, jako novej byl fakt nesmrtelnej. Teď ho mám 5 nebo 6 let a na baterce to je už celkem znát, ale když na tom nehraju hry, tak tipuju těch 15–20h pořád dá, nabíjím ho cca po týdnu.

                            0 0
                            • alinceb  

                              To nejsou mýty – moc dobře si pamatuju, že sem nabíjel prakticky každý den. Ani na začátku to nebylo lepší. Kamarád měl stejného a ten samý problém. Já teda nevím, jak často posloucháš, ale v té době jsem to měl v uších pořád…

                              0 0
                              • JakeF  

                                Z pohledu dnešních Classiců to mýty jsou… Ono jestli jsi měl ještě tu plastovou 80ku, tak ten se vyráběl skoro 10 let zpátky.

                                0 0
                                • alinceb  

                                  Měl jsem bílou 80ku s chromovaným zadním krytem z roku 2007.

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Která se vyráběla od roku 2005.

                                    0 0
                                    • alinceb  

                                      Hentu – kapacita baterie dle výrobce 20 hodin. Při častějším používání menu (nepoužívám moc playlisty) reálně tak 12 hodin. Po roce používání tak 8 hodin.

                                      Tak mi řekni, jaký blud jsem tu podle tebe napsal?

                                      0 0
                                      • JakeF  

                                        Že tady tvrdíš něco o Classicu ze zkušeností s 9 let starým modelem, což je z pohledu dnešních modelů naprosto nerelevantní… Dnešní 160ka má papírově 36h, ale je výrazně tenší (jednoplotničkovej HDD) a má i menší baterku. Moje 6th gen 160ka byla stejně tlustá, jak stará 80ka a měla výdrž 50h. A minimálně u mejch iPodů ty udávaný výdrže sedí.

                                        0 0
                                        • alinceb  

                                          Není mi jasný, jak můžeš studovat ekonomii, když neumíš počítat do 10…

                                          0 0
                                          • JakeF  

                                            No dobře, ještě do zítra 8 let starým… Ale není to jedno? :) Podstata je v tom, že technologicky je to už úplně jinde… To je jako kdybys řek, že iPhone 5s je blbej, protože jsi měl 1st gen a byl na hovno :D.

                                            0 0
                                            • alinceb  

                                              Tak a jsme zase na začátku – už jsi asi zapomněl, na co jsi vlastně reagoval:

                                              Dobrá volba na co? Na ukládání velkého množství hudby ok, ale baterka vydržela pár hodin (nevím, jestli se to už nezlepšilo), na video se na něm koukat nedá (poloviční displej než má Touch) a nic jiného to taky neumí.

                                              Já měl 80GB Classic, ale vše výše zmíněné mi na něm vadilo, tak sem ho prodal a koupil Touch…:) Menší kapacita mi naopak nevadí.

                                              Moje diskuse s mr.nikdo byla o tom, že jsem mu vysvětloval, proč jsem v roce 2008 prodal iPod 5gen, který mi nevyhovoval, a pořídil Touch 1gen. Sice v té době už byl na trhu 6gen, který má (dle tebe) lepší výdrž baterie, ale ty by sis koupil o generaci mladší typ přístroje, jehož předchozí generace ti nevyhovovala?

                                              0 0
                                              • JakeF  

                                                To je těžký, když se někdo neumí podívat do popisku… 5th gen měla výdrž 20h, co píšeš, 6th gen měla 50h. Myslím to mluví celkem za sebe…

                                                0 0
                                                • alinceb  

                                                  Ty svoje marné pokusy o remízu musíš aspoň podkládat správnými daty ;)

                                                  0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Možná to pak upravili, možná si to blbě pamatuju, mám v hlavě 36h na 80gb a 50h na 160gb, už to je pár let, co jsem ho vybíral… Ale i kdyby 40h, tak pořád to je dvojnásobek toho tvýho…

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    Tak a zpátky k mojí otázce:

                                                    ty by sis koupil o generaci mladší typ přístroje, jehož předchozí generace ti nevyhovovala?

                                                    Převedu ti to na jiný příklad:

                                                    Máš Fabii 1.2TSI před FL, která má výrobcem uváděnou kombinovanou spotřebu 5,6L. Auto ti ale i při úsporném ježdění bere kombinovaně 6,5L a navíc ti nevyhovují další věci. Rozmýšlíš na koupí nového. Opravdu si koupíš znovu 1.2TSI, protože prodejce napsal, že žere kombinovaně 5,3L? A nebo spíš koukneš třeba po jiném modelu…?

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Vidíš auta… To je přesně ono… 9let starý, takže nekoupil by sis Fabii s udávanou spotřebou 5l (která je podle zkušeností uživatelů reálná), jen protože jsi předtím měl Felicii, která žrala 10? Přecijen 5,3×5,6l je trochu menší rozdíl, než 20×40h, nemyslíš? :)

                                                    0 0
                                                  • alinceb  

                                                    S tebou je to fakt těžký…

                                                    Prvně musíš porovnávat porovnatelné, tedy:

                                                    80GB 5gen (20hodin) a 80GB 6gen (30hodin) – to už ten rozdíl takový není. A proč bych si kupoval 160GB, když 80GB sem ani nezaplnil…

                                                    Btw. tohle je můj poslední koment, protože mi to přijde jako házení hrachu na zeď a mám ještě práci.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Tak to ovšem porovnáváš neporovnatelný ty… Cenově byl 160gb levnější, než starej 80gb a velikostně taky odpovídaj. Novej 80gb byl menší a lehčí, protože používal jen jednoplotničkovej HDD, proto se tam taky vešla jen menší baterka a míň vydržel. Takže si stojím za tím, že porovnávat k sobě jednoznačně 5th gen 80gb a 6th gen 160gb. Obojí to byly nejvyšší modely svý doby.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Popravdě – nevím, kdo z vás dvou opustil sál se staženými kalhotami??

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    My taky nevíme, čekali jsme na tebe, až to přijdeš rozsoudit.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Není v lidských silách ty vaše bláboly přečíst, natož pochopit, ale asi jsi vyhrál ty, když alinceb stáhl ohon.

                                                    0 0
                            • alinceb  

                              Tak na to koukám a kolik že GB ty to máš? Asi budeš zklamanej, ale ten tvůj spíš než jako 6gen (matný oblý kryt) vypadá jako 5gen (lesklý rovný kryt). A ten měl mnou psaných 20 hodin…

                              0 0
                              • JakeF  

                                Mám 160gb s matným hliníkovým předkem, na tvým obrázku vlevo.

                                0 0
            • dodo  

              z mých znamých, co maj nyní ipod nebo iphone měl touche skoro každý. Pro mě to byla slepá vývojová větev – iphone jsem měl od 2G, sice až ke konci výroby, ale půjčený touch mi vyloženě nevyhovoval dotykovým displayem, kterej u mp3 nemůžu vystát.

              0 0
              • mr.nikdo  

                No, plati co jsem psal – vec uplne na 1 vec, ktera vznikne po procesech v tele v navaznosti na pozreni jakekoliv potravy :-D.

                Drahy, zbytecne velky a preplacany kram :-D

                0 0
          • dodo  

            u starého mi používáním baterka celkem odešla, v zimě ubývala před ke konci vyloženě před očima. Nynějšího classica používám skoro denně a vydrží mi odhadem takovejch 20hod+, což mi naprosto dostačuje.

            0 0
    • mr.nikdo  

      Po 5 letech s iPod Nano bych bral Nano anebo Shuffle (ale mam rad displej, takze Nano).

      Za 5 let jsem nemusel menit baterku, sekl se jen 1 nebo 2 krat, nepamatuji si tedy jak se resetuje…

      0 0
      • Bretek  

        Taky se přidávám k Ipod Nano mám 5th generaci a super. Používám na běh, kolečkové brusle i na běžný poslech při cestě do práce.

        0 0
        • mr.nikdo  

          Jak tady vsichni hazi generace, sel jsem hledat, kolikatou mam ja. A mam: 4. generaci.

          Kdyby to nekoho zajimalo :).

          Na beh a jine mam stary Transcend T-Sonic 610. Baterka jeste taky drzi, a tak ho topim v potu :-D. Ale do prace anebo jakakoliv cesta pesky – iPod jede.

          0 0
      • JakeF  

        Taky fi chcef zahvát „Call of Dudy“? :D

        0 0
        • Mig_all  

          potrefená husa zakejhala…

          0 0
          • JakeF  

            Já mám akorát iPody, počítač a mobil s Windows a teď kupuju mobil s Androidem, takže jsem v úžasný pozici, že si můžu dělat prdel jak z applích fanatiků, tak z anti-applích fanatiků, kteří mi mimochodem obecně přijdou daleko horší a čumí z toho akorát závist, že si někdo může dovolit dát tolik prachů za komplet sestavu od Applu.

            0 0
            • karliner  

              Mně se zase líbí, že umožňuješ zbytku B-F být v té úžasné pozici, aby měla prdel z tebe :-)

              0 0
              • Mig_all  

                +1

                0 0
              • JakeF  

                To byl hodně lacinej pokus :). Vždyť to sám vidíš, už se ti na to chytá akorát Mig_all, to máš na víc…

                0 0
            • Kubiczech  

              Nevím nevím, mně ta pozice zase tak úžasná nepřijde, neb pro obě znesvářené strany jsi jen socka s iPodem. (:

              0 0
              • JakeF  

                Na BF jsem zase jen socka se Spešlem, já jsem zvyklej :).

                0 0
    • Jones  

      Sansa Clip + Senn

      0 0
    • mm  

      Má někdo tip na malý přehrávač (klidně i bez LCD), co by vydržel 30 hodin přehrávání? Díky

      0 0
    • Smazaný účet  

      já mám vodotěsný Lenco Xemio, chová se to jako flashka, mechanicky to vydrží snad všechno a sluchátka si dáš jaký chceš (origo jsou špunty), jen už to s jinejma nebude kolem konektoru těsnit

      běhám s ním přes rok a doporučuju…

      0 0
      • vasek80  

        To asi nemá uživatelsky nastavitelný ekvalizér? Předpokládám jen přednastavené žánry. Rád bych něco vlhku odolného, protože kolikrát když vytáhnu telefon ze zadní kapsy, tak je mi jej líto jak je zapařenej a mokrej. Čekám jen, kdy zoxiduje deska. Ikdyž záruka za dva měsíce končí tak se mu asi podívám na střeva a ošetřím jej kontaktolem.

        0 0
    • Georrge  

      mě se líbí jak poctivě řešíš zvuk a přitom posloucháš na portech pro :)

      0 0
      • Mig_all  

        Co je na porta pro spatneho? O bassovych kossech vi kazde male dite, nicmene jsou lidi kterym to vyhovuje, poslouchaji muziku ktera je k tomu prihodna a notabene by si to stejne na ekvalizeru vytahli tak co?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Třeba to, že jsou extrémně nepohodlná, jsou otevřená atd.

          Zvukově jsou už dávno taky překonaná.

          0 0
          • Peslezedirou  

            Používám je taky, ale nejsem audiofil, tak mi to je jedno, spíš je používám doma než venku, tam raději pecky. Koss těží z doby dávno minulé, protože kdo je měl na uších, tak měl něco fajnovýho, v té době nic moc lepšího nebylo a stály majlant :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Přesně tak, já je kupoval tenkrát asi za 1600. Jenže doba pokročila a i Senny CX300 hrály lépe. A doba zase pokročila a po tom, co mám delší dobu Klipsch Image S3, tak nemůžu CX300 vystát.

              0 0
        • JakeF  

          Nejsou od Applu, takže musí bejt super!

          0 0
        • Georrge  

          není to špatné, ale taky to není žádná sláva. Jsou horší sluchátka, ale pokud chce někdo čistý zvuk (a ne líbivě dunivý) tak je i dost lepších.

          0 0
        • Smazaný účet  

          porty pro byly pred desi lety vrchol audiopozerstvi…dnes­ka je ma kazdy blbec (vcetne mne)..

          0 0
    • 159753  

      já jen napíšu, co používám já z prostorových důvodů a kvůli výdrži..

      Samsung W1..je maličký, lehký, jen připnu na dres a necítím jej..vydrží hrát celý den v kuse (odzkoušeno několikrát při celodením švihu..) spíše i déle..

      sluchátka mám sony MDR-AS41EX, za mých mladých let stály okolo 1200, teď koukám, jsou o dost dostupnější..

      lépe drží na uchu a mají více špuntů pro jednotlivé typy ucha..

      tuto sestavu doporučuji:)

      PS: cokoliv od Applu stejně tak jako od Spešlu bych si nekoupil.. je to pouze a jen neskutečný marketing a „skutek utek“

      0 0
    • MAJX  

      http://www.alza.cz/…-d434329.htm?…

      http://www.sluchatka.net/…esearch-hf5/

      Když už se teda chceš bavit o nějakým slušnějším zvuku na cesty a zapomeň na Apple,nebo Jays :)

      Zaplať a nebo si nestěžuj …

      0 0
      • Ricci  

        Boze preco musia do slusnych prehravacov strkat tie velke displeje,to je tragedia…

        0 0
      • Smazaný účet  

        sluchatka za 3k a maji stejne tenkej kablik jako jakekoliv jine z trznice… uz vidim jak by se mi po par mesicich nekde polamal :/

        0 0
      • camlost  

        q-Jays se ti nelíbí?

        0 0
    • Smazaný účet  

      100 a mate to…

      0 0
      • bochov  

        Chtěl bych se zeptat místních znalcu na Philips ariaz jsem ze stare školy a posloucham klasiku a Pink floyd díky

        0 0
    • Lance  

      Hodim to sem. Zasrany apple ipad. Z niceho.nic to.nebere kod. Mele tam nejaka pica zadejte kod..kdyz ho zadam, tak to.nepusti.(rekme neco.jako „devaj“), podotykam, ze.nikdo tam.zadny jiny kod nedal a nemohl.to.tudiz zablokovat. Je nejaka.moznost jak tu kurvu odemknout? Uz se mi to stalo kdysi, ale.po 20.minutach to nejak.najelo. dnes ne. Dik

      0 0
      • skaj  

        Neperes ho tam s tečkou navíc? Ona se ti asi rozbila klávesnice…:)

        Obecně by to mělo jít odemknout heslem pro AppleID. Po několika neúspěšných pokusech to asi nabídne sám. Ale radši si to vygoogli, nejsem si 100% jistější…

        0 0
    • milan.v  

      Takto si představuji klasického uživatele Apple výrobků… :-D

      Jinak já sám od nich také něco málo mám, ale…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.