• atak10

    Ahoj,

    potřebuji poradit s výběrem předního pláště, mám v hledáčku Maxxis Ikon a nebo právě Aspen ve verzi s dvojitou směsí. Co by jste doporučili? A jak je to se samočištěním obou modelů? Jinak použití plášťů je na xc, bezdušáky.

    Díky za odpovědi.:-)

    0 0
    • duskov  

      Zkusenost mam jen s Ikonem 26", tak neporovnam. Jen co jsem se docetl – Aspen je spis do sucha, Ikon zvlada i lehci bahno/mokro. Samocisteni Ikona je na dobre urovni.

      Nahozeni Ikona bylo trosku problem, musel jsem nejdriv dusi nahodit jednu patku a pak druhou patku natahnout aspon na pulce obvodu montpakou. Kompersorem to pak uz slo. Nemam ale ventilky s vyndavaci vlozkou.

      0 0
    • pižmoň  

      mam zkusenost jen s Aspenem vzadu,v suchu ok,rychlejsi jak Ralph,ale ma citelne mensi grip,v zatackach obcas ustreli,dopredu bych ho nedaval a do mokra uz vubec ne..

      0 0
    • Chlebovnik  

      Z těhle dvou dopředu určitě spíš Ikon.

      0 0
      • atak10  

        Dobře, asi tedy půjdu do Ikona. Ještě bych se zeptal jak dlouho vám ten Aspen vzadu a Ikon vydžel? Vážím 70kg..

        0 0
        • Ušák  

          ted jezdím na 26" ikony předtím jsem tam měl aspeny. Aspeny se líp čístí ale hůř drží, pěkně jedou. Ikony líp drží dle mě znatelně.O moc hůř než aspeny nejedou. Jen nevím jestli seženeš Ikona v rozměru pod 2,2" Jinak za mě asi nejlepší Ikon vpředu Aspen vzadu. A nešetřit na nich.. říznout základní kevlarovou verzi je docela snadný.

          0 0
          • atak10  

            Oukej, mám vyhlídnutý tento: http://www.koloshop.cz/…9×2,20-.html

            Za jejich nejlepší model se mi 1300Kč dávat nechce.

            A ještě jak dlouho ti vzadu ten Aspen vydrží? Je na tom v porovnání třeba s Ralphem hůř nebo lépe? Zdá se mi že má totiž poměrně nízký vzorek. ;-)

            0 0
            • waters  

              ten model v odkazu ale neni na bezduše, jestli se nepletu. jezdil jsem aspeny a byl jsem spokojenej, i když jsem jednou prořízl ty kevlarové, tak už jsem pak koupil normální a ok. ted na nich jezdí mladá. šel jsem do crossmarku ust

              0 0
              • atak10  

                Myslím že rozdíl mezí tímhle a tím nejvyšším nebude, jen výrobce u toho dražšího napsal že je bezdušák. A tuším že na mojekolo.cz psali že tenhle jako bezdušák být může tak uvidím.

                0 0
              • Kubiczech  

                Na bezduše není, ale bez duší se dá použít naprosto bez problémů. Druhá věc je ta, že Maxxis použití bez duší nedoporučuje a jakmile do nich naliješ tmel, přicházíš o záruku. Nevím tedy, jak se k tomuhle staví český dovozce. To bych ale neřešil, u Maxxisu není moc co reklamovat.

                Další věc – pokud často nastupuješ, jezdíš silově a máš k tomu všemu úzké ráfky, mají Ikony bez ochrany boků tendenci ke žvýkání. S rozumným tlakem jsem je na Crosstrailech vozit nemohl.

                0 0
                • atak10  

                  Jo, to jsem myslel že je sice nedoporučují ale použít se dají. A s tou zárukou budiž.. Na tom budeme asi podobně ale myslím že mé ráfky nebudou proti, vozím Bontragery Rhytm které jsou určeny na trail-all mountain a jsou oproti normálu o něco širší.

                  0 0
        • Dejv94  

          Ikon 29er jsem jezdil cca 1500km a dostal jsem ce na cca půl vzorku, takže si myslím, že tak přes 2tis km bezproblémů

          0 0
          • atak10  

            Tak to při mé muší váze i víc, navíc jezdím i silnici tak na tom bajku nesedím pořád. :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.