• SirMike

    Jaké máte zkušenosti s výše uvedenými značkami? Konkrétně s karbonovou sedlovkou Thomson a říditky a představcem Ikon

    0 0
    • MartinXC  

      Karbonová sedlovka Thomson ? Řada Elite i Masterpiece je duralová, jiné od T. nevím. Ale je to špička, spíš kultovní záležitost, na silnici k vidění častěji než na biku. Pozor na citlivé dotahování objímky sedlovky, aby se ti nezdeformovala, obzvláš? o velkých průměrů. Dotáhnout chce přitom maličko víc než jiné, soustružený povrch má tendenci prokluzovat. Dosedací plochy sedlovky a trubky pod objímou dobře odmaštěné. Podobný klenot je představec od T., velice tuhý.

      0 0
    • Daf  

      Udelal jsem si radost a poridil jsem si pred nedavnem sedlovku Thomson Elite. Je skutecne duralova a Thomson jine nedela. Tezko se na ni hledaji chyby je spickova po vsech strankach. Vazi asi 220g. Je to cele vyfrezovane z jednoho kusu takze zadnej vlepovanej zamek. Vnitrek sedlovky ma ovalnej prurez kvuli pevnosti. Ma dost sirokej zamek takze sedlo se v nem neposouva jako u nekterych obycejnych kousku. Jedine co je treba si pred koupi uvedomit je to ze zamek je presne v ose trubky sedlovky, takze sedlo nemuze byt posunute prilis dozadu.

      0 0
      • Lovec_007  

        tak, tak, jezdim tez Thomson Elite 400mm a je to podstatne lepsi (subjektivne) nez na Ritchey Pro, ktera se nejak zohla nebo co, ze by to delalo mych 95kg? :) Jak pise Daf pozor na kratsi posed vzhledem k zamku v ose sedlovky.

        0 0
        • Lovec_007  

          jenom upresnuji, myslim ze ta moje delka je 425mm, ale neeesu si jistej

          0 0
        • MartinXC  

          K mání je i provedení pro delší posed – zahnutá nahoře o 6stupňů dozadu. Ale to už patří do hledání geometrie posedu (na delším rámu se budeš do kopce kácet na záda :-).

          0 0
    • MARIN  

      Na strankach www.lhthomson.com ani zminky o karbonove sedlovce. Jinak jsem SPOKOJENYM majitelem sedlovky se zamkem v ose (delaji jeste sedlovku vyhlou dozadu takze zamek je za osou). Mam ji uz 2roky na MTB zadny problem. Lepsi sedlovku si na svem kole ani nedovedu predstavit a ani zadnou takovou neznam. Abych upresnil tu delku tak je delaji 250,330,367 a 410mm :)

      0 0
    • náčelník  

      Ikon (Icon ?) byla nějaká značka Scottu (nebo Treku ?). Zkušenosti nemám.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.