• sk

    Máte někdo zkušenosti s oblečením Icebreaker? Rád bych si udělal radost. Při brouzdání po internetu jsem našel spoustu kladných ohlasů a v podstatě pouze jeden negativní – cena. Outdooráři na něho nedají dopustit. Icebreaker používá Merino , což je mi velmi sympatické , uvádějí , že ani po delším užívání bez praní „nesmrdí“ – to se také hodí :-) Myslím , že by se dalo požít i pro potřeby bikování – požadavky jsou myslím podobné s těmi , které mají nadšenci využívající k pohybu trekové boty namísto kol.

    Myslím , že i ta cena by se dala trochu stlačit dolů – po chvilce googlování.

    Má tedy někdo z cyklistů konkrétní zkušenosti s touto značkou?

    Předem děkuji za postřehy.

    0 0
    • koroptev  

      mam ponozky; asi troje civil a troje na sport, jedny z nich pouzivane brutalnim (pravidelne prochcavane 3–5× tydne na trenincich, caste prani) zpusobem radove roky; vse ok, potvrzuji nesmradlavost, dobre sani potu; v porovnani se Smartwool (jina firma, co pouziva merino) je to o tridu jinde, Smartwool byt po civilnim pouzivani vypadaji hrozne, prodrene a osoupane

      0 0
    • MaPa  

      turistika, kolo, běžky – trika s dl. rukávem. nesmrdí, hřeje, pohoda. moje polovička si ale stěžuje že jí to furt kouše (pro zavilé příznivce dodávám i po delším nošení), takže asi jen tahle drobná nevýhoda. velká nevýhoda je fakt ta cena, v podstatě všechno co máme je zvenku.

      0 0
    • ememem  

      merino ma jednu chybu kvoli ktorej som ho vyhodil – svrbi, nenavidim to, radsej budem pachnut.

      0 0
    • Nikovlas  

      Mám rolák a spodky Devold Multisport (200g/m'2) – nezasmrádne to a je to fakt teplý – skoro bych řekl, že až moc – mám to na běžky tak ,že si přes to beru slabý atletický elasťáky a lehkou běžkařskou bundu od Craftu a při intenzivní jízdě se musím rozepínat, na běh to určitě nedoporučuju). Nicméně i tak jsem spokojenej. Hřeje to i vlhké (i když míň). Někdo má problém s tím, že ho vlna kouše – já ne. Bacha na velikost – zkoušel jsem si jednu velikost, objednal jsem si to v jiné barvě a bylo to asi o 4 cm širší (v obvodu) – chce to vyzkoušet si ten konkrétní kus. Možná to byl problém jednoho kusu, možná jen značky Devold (což je zvláštní, když je to značka s jednou z nejdelších tradic zpracování merina). Je to drahý, no, ale občas jsou slevy (třeba u nás v holan.cz byla sleva 50% – proto už je taky všechno pryč…).

      0 0
    • treatt  

      Hm, na Icebreaker jsem taky koukal, ale je fakt, že ty ceny jsou šílený.

      Obecně teď mám první zkušenost s Merino dresem na kolo od firmy Woolistic a postřehy jsou zhruba následovné – schopnost nepáchnout je naprosto ohromující v porovnání s umělými materiály. Maličká kousavost mi osobně vůbec nevadí, naopak mi je hrozně příjemný na těle. Co je úžasný, je termoregulační schopnost, zní to neskutečně, ale když je vedro, tak je příjemně vzdušný, třeba věci v kapsách nejsou ani zdaleka tak vlhké od potu jako u klasiky. A naopak když se ochladí tak příjemně hřeje.

      Jediná nevýhoda pro mě je jistá náchylnost látky k mačkání a vytahávání se. Zatím v něm jezdím asi 2 měsíce, mírně povolil a už není tak na tělo, tak jsem zvědav, jak se to bude chovat dál.

      Jinak jsem koukal, že s Merinem začal dělat i Sensor..

      0 0
      • sk  

        Co jsem přišel z práce , tak se snažím koukat po cenách , protože mi příspěvky potvrdily , že to stojí za vyzkoušení. Cestou domů jsem byl v HS , nabídka slušná , ale slevy nic , moc. Icebreaker je opravdu drahej. Ale narazil jsem na tohle – www.factoryoutlet.cz

        Na jejich Facebooku je info , že snad vybalují Icebreaker za neuvěřitelný ceny . To , co jsem viděl na jejich stránkách , tak opravdu vypadá neuvěřitelně.

        Asi se tam ještě dneska zajedu mrknout. Škoda , že jsem to neobjevil ráno , jel jsem okolo :-(

        Snad to nebude zbytečná cesta – podám info :-)

        0 0
        • sk  

          Tak o víkendu budu testovat:-) Koupil jsem dvě trika s dlouhým rukávem . Obojí Body Fit , jedno v gramáži 150 ( cena 599 ) a druhé teplejší 200 ( za 659 )

          Pokud se osvědčí , tak bych koupil i manželce . Mají spoustu věcí i v dámském provedení.

          0 0
          • Bjerndi  

            já taky objednal jsem jedno s krátkým a jedno s dlouhým, obě gramáž 200. Snad jsem si trefil velikost, protože IB ještě žádnej nemám.

            0 0
          • Barak  

            A neni to nějakej shit? Za tyhle ceny se mi zdá divný. Vypadá to jako origoš? Materiál, kvalita ušití, střih…?

            Dík

            0 0
            • sk  

              To bylo první , co jsem řešil. Ale vše je originál v krabičkách a večer jsem dokonce podle kódu na triku našel oblast , kde se ovečka pásla.

              0 0
              • Barak  

                Tak to je fajn, dík.

                0 0
                • Bjerndi  

                  taky mě to napadlo, ale tak za prvé to můžeš do 14ti dnů vrátít a za druhé jsem podobné slevy viděl na pár kousků třeba v outletu v Tišnově. Akorát, že to je většinou hned pryč a i tady bylo jen pár zajímavých velikostí.

                  Škoda, že nemaj na půlku slevněny izolační vrstvy nebo polartec :-(

                  0 0
                  • Barak  

                    Raději se tam stavim osobně až někdy pojedu kolem než to objednat přes web a pak čekat, jestli mi vrátěj prachy nebo ne.

                    0 0
                    • Bjerndi  

                      jasně, tak z Brna tam výlet dělat nebudu :)

                      0 0
                      • Barak  

                        No to dá rozum.:-)

                        0 0
                        • Bjerndi  

                          dneska to přišlo, celkem rychlovka, večer vyzkouším jestli jsem trefil velikost a jestli v krabici co doma převzali nejsou šutry :D

                          0 0
                          • Bjerndi  

                            všechno došlo v pořádku a v originálních krabicích, tak to snad bude OK :)

                            0 0
              • Barak  

                Dneska jsem se byl podívat na prodejně a pár věcí vyzkoušel. Materiál vypadal v pořádku. Zdálo se mi ale, že velikosti neodpovídají originálu. Střih byl taky trochu divnej, na některých místech mi třeba bylo triko těsné a jinde plandalo, což se mi u žádného Icebreakeru nikdy nestalo, při volbě správné velikosti vždy sedělo perfektně.

                Nákup jsem si nakonec rozmyslel, protože mělo jít o dárek a rozhodně mě nepřesvědčili, že jde o originál. Na dotaz, zda mají orig. krabičky řekli, že to někdy chodí v sáčku a pokud v krabici, tak je po pověšení zboží na ramínko vyhazují.

                0 0
          • Ricci  

            Ja to robim naopak,aby som neriskoval,najskor otestujem na manzelke a potom na sebe :-)))

            0 0
        • martin_bakov  

          jeste to maji nove v gigasportech

          0 0
          • Bjerndi  

            tam to bude za slušnej ranec a možná i nějaká béčková kolekce, ne ? tak jak třeba mammut v hervisu

            0 0
      • treatt  

        Tak musím přijít se zkušeností, protože teď zkouším dlouhé triko od Smartwool a popravdě mě celkem zklamalo. Jedná se o nižší gramáž, přesně ji bohužel neznám, ale je to relativně tenké. To, co mi u dresu v pohodě funguje, ideálně pokud ho mám jako jedinou vrstvu, tak teď v chladu je tohle dlouhé triko Smartwool dost o ničem. Jakmile se totiž jen trochu zpotím, tak se nasákne a trvá velice dlouho, než vyschne. Na rozdíl od dresu vůbec nemá hřejivý efekt, naopak jakmile začne být vlhké, tak normálně studí. A to i když dojedu domů, sundám vrchní vrstvy a jsem jen v tomhle triku, tak mi je pocitově velká zima, dokud to je vlhké. Na kolo teda dost nic moc, na straně druhé se v něm velmi příjemně sedí přes den v kanceláři, kde se samo není důvod zapotit.

        Máte někdo další zkušenosti s Merinem jako spodní vrstvou?

        0 0
        • martin_bakov  

          ona ta vlna odvadi vodu hur nez synteticke materialy, ted v zime na kole mam vespod vetsinou syntetiku (rychly odvod vlhkosti) a pak az merino triko(gramaz 150) a merino svetr (gramaz 250) pak bundu atp…

          0 0
          • vladaza  

            Taky jsem tu kdysi vychvaloval Devolda, ale přišla zima a jako první vrstva se mi triko neosvědčilo, když jsem pod něj vrazil syntetiku, tak se celkový dojem dost zlepšil, ale mám pocit, že si ho za ty peníze v dohledné době už nekoupím. S odstupem času musím říct, že kvalita zpracování mně taky moc nenadchla /objevují se drobné dírky, švy se párají/ . Od Devoldu nakonec nejvíc nosím triko s dlouhým rukávem, který má vespod syntetiku a merino je nahoře /tuším řada Active/. Tady nemám připomínky ani ke zpracování.

            0 0
            • scret  

              tak to te zklamu, mam jak Multisport, tak i Active a oboji stoji za prd, ma to velice spatnou mech. odolnost:(

              0 0
    • jeffino  

      merino na lezení dobrý, ale na kolo, kde je tělo permanentně zahřáté a potřebuje nejen odvádět pot,ale i přebytečné teplo je lepší syntetika, zmíněná termoregulace až tak úžasná není a slabší gramáže jsou náchylný na protrhnutí(dělají se díry)..konkrétně devold(osobní zkušenost)

      0 0
    • gazman  

      Používám to už asi 4–5 let na všechno, lyže, čundr, když je chladno tak i kolo a hospoda. Nedám na to dopustit. Mám gramáž 260 spodek i vrch teď po čtyřech letech odešel a tak jsem si koupil úplně stejný nový komplet.

      0 0
    • martin_bakov  

      pouzivam to 3 roky, mam nekolik trik – funkcni i na bezny noseni a pak takovy svetr

      Vyhoda je na vicedennich vyletech ze to fakt nezasmradne jako treba moira.

      Nevyhoda co se pouziti na kolo tyce je v tom ze jakmile to nasakne tak jste v mokru – neumi to odvadet pot pryc tak dobre jako synteticky materialy takze na kolo mam treba uplne vespod natelnik z nejaky syntetiky co umi vlhkost dobre odvadet a pak az teprve nejakou tu merino vec.

      0 0
    • l-e-t-o  

      letos jsem si pořídil funkční tričko s krátkým rukávem Icebreaker gramáž 150. Používám ho všude, pořád na všechno. Na kolo jsem ho používal pod dres, když bylo trochu chladněji a fakt parádně hřeje, i když to je to nejtenčí možná varianta. Na zimu si asi pořídím něco teplejšího, kolem 200–250 gramů.

      0 0
      • sk  

        Tak první testovačka úspěšně za mnou. Sice to nebylo kolo, ale brigáda v lese. Pořádná makačka , teplota 2 stupně nad nulou , v poledne pauza na oběd , odpoledne čaj z termosky. Vše venku.Po prvních 20 minutách ze mě lilo jako z vola. Na sobě jsem měl triko s dlouhým rukávem 150g a mikinu se stojáčkem 200g. Je tedy pravda, že odvádí pot hůř, než syntetika, ale pořád hřeje. I když se člověk zpotí, nemá vůbec pocit chladu. Připadalo mi to až neuvěřitelné. Komfort nošení je super. Navíc mi přijde , že je i materiál velmi odolný vůči mechanickému poškození.

        0 0
        • gazman  

          Odejde to trochu rychleji než syntetika.

          0 0
        • sumec82  

          V Hudaci mivaji akci ze to v nejakem obdobi prodavaji za pulku. Uz jsem tak nakupoval 2× a spokojeny.

          0 0
          • sk  

            Za půlku to není špatný , ale tady to mají za třetinu a každý den přibývají další položky. Navíc mají i super velikosti.

            www.factoryoutlet.cz

            0 0
    • vladkyxxx  

      jediny problem, ktory mam s merinom od icebreakeru je škrabanie. nakolko ich mam viac, zistil som ze co ovca to iný pocit.

      vo vseobecnosti ak je povrch trika hladký tak nekúše, ale ked je chlpatý tak až sa striasam. rozhodne, ale ten pocit tepla je fajn. odporucam

      0 0
    • Radek8  

      Ahoj chtěl bych se zeptat na značku Rogelli..máte někdo s ní zkušenosti? ? Uvítal bych nějaké názory rady, abych věděl zda to má smysl za to utrácet. Díky

      0 0
      • MirosPikos  

        Zkus hledat, probíralo se to tu Xkrát. Já mam od nich dlouhý dres a 3/4 čapáky. Čapáky na léto v pohodě, s návlekama se dá i na podzim/jaro. Dres za ty peníze poslouží, prostě dres. Je to takovej průměr řekl bych, ale víc se dozvíš v jiných topicích.

        0 0
        • Radek8  

          No právě, že čtu, a pokaždý něco jiného … někdo píše, že super, ty zas že průměr..ale tak snad to nebude nejhorší, nečetl jsem jestě, že by to byla špatná značka…asi je lepší vyzkoušet sám.Tak díky

          0 0
          • martin_bakov  

            tak dres bych z toho zrovna nechtel, ale spodni vrstva to je dobra, taky se delaj merino trika na bezny noseni – ty pouzivam furt

            0 0
            • treatt  

              No vidíš, po své zkušenosti na kolo Merino jako spodní triko nechci, naopak dres z Merina, co mám, je super :) A pak babo raď

              0 0
          • Kubiczech  

            To celkem dobře vystihuje tuhle značku – něco je dobré a něco ne, záleží kus od kusu. Okolí si třeba chválí volné kraťasy Marsala (nebo tak nějak) a svorně nadává na dlouhé volné kalhoty.

            0 0
      • devet  

        Vyzkoušel jsem již všechny možné značky. Letos jsem na doporučení pořídil Brubeck a musím přiznat, že super. Cena, kvalita, zpracování i funkčnost.

        0 0
        • martin_bakov  

          muzes napsat co konkretne jsi poridil od te nezname polske znacky a z jakeho to je materialu ?

          0 0
          • devet  

            Soft merino složení 36% viscose, 32% woll, 30% polypropylene a 2% elastane. Triko s douhým rukávem a spodky. Moje žena, alergická na všechno (včetně mě) si nemůže vynachválit.

            0 0
            • scret  

              aha, takze takovy smecko na lidi neco jako ma treba sensor:)

              0 0
    • Elwing  

      Ve výprodeji v Namche v Praze na Palmovce jsem si koupila tílko a triko s kr. rukávem Icebreaker. Je to úplně úžasný. V tílku jsem byla lízt a je to jakoby člověk neměl nic na sobě a přitom to skvěle hřeje. Tričko jsem měla jako spodní vrstvu na prkně a taky nemůžu říct nic špatnýho. Je mi to prostě daleko příjemnější než umělotiny.

      Jinak za normální cenu bych si to asi nekoupila. Dva tácy za triko s kr. rukávem, to fakt ne :(

      0 0
    • tulda  

      Dostal sem Icebreaker triko a kousalo mě, tak šlo pryč. Radši umělotiny :)

      0 0
    • tonik666  

      Nedávno jsem sháněl spodní vrstvu na tělo s dlouhým rukávem a dal jsem přednost Craftu před Icebreakerem ze dvou důvodů:

      • Craft měl upnutější střih na tělo, což je pro první vrstvudůležité, Icebreaker plandal
      • Craft (umělotina) rychleji schne

      Jinak Icebreaker vlastním také (spodní prádlo, rolák s dl.r.) a nemůžu si stěžovat – nekouše, příjemný na tělo, nesmrdí a dobře vypadá.

      0 0
      • zbyshek  

        Ja se teda prave chystam jit koupit triko a mikinu od Smartwoolu. Prijde mi, ze maji lepsi strihy (lip mi to padlo na telo) a „modernejsi“ design.

        Ale s tema ponozkama jste me celkem prekvapili. Na salovy sporty jsem si poridil tenky smartwooly a pri temer kazdodennim intenzivnim pouzivani (na treninku) uz docela dlouho drzi.. zadny prosoupani, prodreni nebo zmolkovateni…

        0 0
        • Pi†el  

          Mam od icebreakru tricko a padne mi uplne paradne.. Ale vetsinu znacek nosim Lko, todle mam Mko..

          0 0
    • mr.antik  

      Poradíte nějaké spodní kalhoty, které má zateplené kolena a třeba kyčle. Opravdu zateplené, dvojí látka nebo něco takového, ne že tam mají vyšitý nějaký rádoby-anantomický vzorek. Nejsem náročný, něco levnějšího.

      Teď mám obyč pointed z Hudáče a vyhovují, jen tu ochranu kloubů bych uvítal.

      0 0
      • McBlacky  

        to mě taky zajímá, viděl jsem zatím jen se šusťákem to mi nepřijde úplně dobrý

        0 0
        • treatt  

          To samý..jedna z mála věcí, s čím má zkušenost, jsou návleky od Brika, co mám – na kolena. Jsou docela dlouhé a mají zdvojený materiál na koleni. Vyhovuje mi to víc, jak šusťák membrána, co mám v jiných.

          Jinak jsem koukal, tak XBionic má snad nějaký zateplení kolen, ale v ruce jsem to neměl..navíc ty ceny nejsou teda vůbec lidové..

          0 0
          • McBlacky  

            já bych to chtěl primárně pod kombošku na lyže, takže ty návleky samostatně nic moc, ted to teda řeším pomocí nich, když je větší kosa nebo vítr, ale radši bych to měl v kuse s podvlíkačkama

            0 0
    • zbyshek  

      Musim se podelit o zkusenost s icebreaker cepici. Konkretne pocket200 ( http://www.hudy.cz/…ket-200.html ).

      At v ni jezdim na kole, vylezu s propocenou hlavou z indoor treninku nebo jenom tak dyl stojim na mrazu, hlava je v perfektnim komfortnim teple.

      Puvodne jsem tomu moc neveril, vzhledem k tomu, jak relativne tenka je, ale me klidne *****, ono to je naprosto v pohode…

      0 0
    • Elwing  

      V čem perete merino? Mám nějaký speciální gel na vlnu ale moc to teda nevypere. Jsem schopná tričko pod vestou tak propotit, že i to merino trochu zasmrádne a právě ten gel to z toho moc nedostane.

      0 0
      • wanman  

        http://www.termopradlo-devold.cz/…stredky.html

        doporučuji s levandulí,je proti molům.

        prádlo z merina nechávám déle odmočit a pak v ruce peru.

        0 0
        • Pan Jan  

          Není to zbytečné? Já už pár let peru veškerý Icebreaker normálně v pračce s ostatním funkčním prádlem. S normálním práškem a nikdy nesmrdělo. Žádných změn ve funkčnosti, nebo vzhledu jsem si nevšiml…

          0 0
          • Elwing  

            Jo? No asi to tam taky občas strčím, do normálního tekutýho prášku. Jen to nechci zničit, je to hrozně drahý oblečení. Hedvábný šaty taky nehodím mezi bavlnu ;)

            0 0
            • Pan Jan  

              Jo. Já dřív používal na všechno speciály, ale nakonec jsem skončil u toho, že je používám jen na membrány, příp. bundy. Vše ostatní s klasickým práškem, jen v menším množství (tak nějak přiměřeně). Nemám žádné problémy s funkčností a je to vyprané… Žádné zvýšené žmolkování, apod. jsem nezaznamenal.

              A doporučení ohledně IB – ponožky používám na ježdění za mokra a neznám lepší (ale ta cena… Proto mám jen jedny)

              0 0
              • McBlacky  

                taky to tak děláme, vše do pračky s gelem. Membrány do speciálního gelu k tomu určeného.

                0 0
      • treatt  

        Rozhodně můžu vřele doporučit lanolín. Pro merino je to nejpřirozenější látka, protože se dostává z mazových žláz zvířat, co mají vlnu (tedy většinou ovcí) – co může být lepšího, než co na to vymyslela příroda sama? :) Mimochodem, krém z včelího vosku a lanolínu – není nic lepšího na kůži, boty neošetřuju prakticky ničím jiným..

        Takže ve své podstatě, když se Ti chce se s tím mordovat, tak v ruce s mýdlem s jelenem (který je na bázi lanolínu), já to peru do pračky s tekutým lanolínovým prostředkem. Jestli chceš, doma se Ti mrknu, jak se to jmenuje, mám s tím opravdu dobrou zkušenost..

        0 0
    • Pi†el  

      Nosite nekdo model Kodiak od IB? Mel bych par dotazu.. : )

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.