• Hedus

    V sobotu 31.7.2010 bych rád vyrazil na půldenní výlet na Hostýnské vrchy. Moc to tam neznám, takže bych se klidně k někomu přidal. Start ze Zlína. Případně uvítám nějaký odkaz na mapy, články a podobně. Nebo nějakou další radu na směr z Fryštáku apod.

    0 0
    • mikryn  

      uz je asik pozde ze? kdyztak se ozvi :)

      0 0
    • Hedus  

      Tak dneska parádní švih Zlín – Troják. Trasa Lukov Hrad,Vlčková,Ka­meňák,Pod Kuželem,Okluk,Drá­salem z Huťského Polesí ke Třem kamenům (nikdy více:) a na Troják. Tímto zdravím 4 bikery z Hulína. Najeto 65 km se slušným převýšením.

      0 0
      • Corbett  

        Proč jsi z Okluku sjížděl dolů k Huťskému Polesí? Z Okluku sjedeš na silniční horizont nad Rusavou a po modré máš pěkný výstup na Holý vrch a ke Třem kamenům. A jak jsi došel na Drásala z Huťského Polesí? Drásal se jede po hřebenu přes Troják, Hrubou Jedli, rozc. Pod Křížkem a z tama vyjedeš na Tři kameny : – ))

        0 0
        • Hedus  

          Jel jsem bohužel sám a vůbec to tam nemám projeté, takže jsem se zbytečně asi trápil cestou necestou. Toho Drásala jsem asi blbě popsa, nicméně byla to odbočka do leva směrem z cesty, která údajně vede do Držkové. Byl to celkem asi 1,5 km dost prudký stoupák. Cestu mi radili bikeři, které jsem tam potkal a myslím, že mluvili o Drásalovi. Teď se dívám do mapy, je možné, že to bylo o odbočku blíž z Nové cesty na Na Šarmanku a tam odsud ke Třem kamenům ?

          Kdyby jsi náhodou někdy vyjížděl sám, tak se rád přidám,chtěl bych to tam trochu poznat. Tedy pokud by Ti to nevadilo a moc bych Tě nebrzdil :)

          0 0
          • gard  

            Hostýnky moc neznám, ale líbí se mi tam moc :-) S kolegou si tam aspoň 1× ročně zajedem na tuto pohodovou trasu.

            Pokud by se někdo uvolil jako průvodce a bude počítat s pohodovějším tempem, rád bych se také přidal. Popř. by stačily aspoň nějaké logy z GPS nebo na inetu.

            0 0
            • coolboy  

              Jo, tohle je dobrá trasa. Téměř všechno dobré v jeden den :-) ještě bych upozornil na takové zpestření: ke konci trasy je tam rozcestí U kamenného domku, tak tam se vyplatí jet doprava a najet na tu bývalou úvraťovou železnici, jak je značená v mapě. Tímto směrem je to pohodová cesta po vrstevnici, která končí sjezdem v Rajnochovicích kousek od hospody Ve dvoře. Škoda, že ta cesta není v terénu značená. Ale vy si to do toho okruhu radši nepřidávejte, protože byste po tolika kilometrech byli zase zpátky v Rajnochovicích :-)

              0 0
              • gard  

                Tu jsme chtěli zrovna minulý víkend zkusit, ale protože pršelo a bylo tam aspoň ze začátku opravdu hodně bahna, zbaběle jsme jeli přes Podhradní Lhotu lesní asfaltkou do Chvalčova, cyklotrasa 5037. Napojí se asi v polovině na naši oblíbenou trasu přes Holubovu chatu.

                0 0
              • gard  

                Taď nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale myslel jsem že ta cesta kolem úvraťové železnice začíná v Rajnochovicích a končí na té asflatce z Podhradní Lhoty. Je to tak?

                0 0
                • Vhalasta  

                  Jo. V cykloatlasu (podle tvého odkazu) je při větším rozlišení označená.

                  0 0
                • coolboy  

                  je to tak, ale z důvodu určité „ekonomiky“ to jezdím opačným směrem :-)

                  0 0
              • Vhalasta  

                Mno, sám bych už asi vyjel na Hostýn na symbolické pivčo a hlavně by mně bylo líto vynechat zajimavý terén mezi Kelečským Javorníkem a Jehelníkem (pravda dalších 200 výškových metrů).

                0 0
                • RUR  

                  No, on ten sešup z Kelčáku k Holubové je teda taky škoda vynechat. Myslím, že je určitě patří do top ten Hostýnek. To je IMHO vážně swing :-)

                  0 0
                  • Vhalasta  

                    Souhlas. Oni to ale jedou vlastně opačně a to jsem přesně chtěl napsat, že bych tu trasu celou otočil. Jen z Hostýna pak ne po asfaltu.

                    0 0
                • gard  

                  Na Hostýně jsem už 1× byl, pokochal se pohledem z rozhledny… a stačilo :-) Ale dobrá připomínka pro ostatní.

                  Ten Kelčský Javorník a Jehelník vypadá zajímavě. Ale jak se tam dostat a nezahynout cestou? Otočit trasu a z Chvalčova po žluté?

                  0 0
                  • Vhalasta  

                    Tu žlutou tu už někde myslím probírali. Já se tam dostanu jen občas tak jsem jel podle značení Drásala – vede naprosto bezpečně a otočit to můžete na Lázech tam vede i zpátky, ale to už znáte opačně.

                    0 0
                    • gard  

                      Díky, ale trochu mi tam nesedí ten nesjízdný úsek podle mapy Shocartu asi od 500m pod Jehelníkem.

                      0 0
                      • RUR  

                        Žádné hrolezecké vložky se nekonají, sjízdné je to vlastně asi všechno,jen někteří saláti ,jako třeba já, musí tu a tam potlačit :-) Žlutá od Cvalčova je na pohodu. Teda, jenom zelená nahoru na Javorník od Holubovy chaty je asi pro überbikery. Nicméně tu kdosi kdysi psal, že jezdí na Hostým po červené (jako po schodech od vody :-O) tak evidentně i takoví borci v tom kraji žijí :-)

                        0 0
                        • Vhalasta  

                          Hlásím se mezi saláty ale nesouhlasím s termínem „nesjízdný úsek“. Ten úsek je sjízdný ale nevyjízdný.

                          0 0
                        • pepek  

                          Jj orlíci jezdí prý aji Jehelník až k pomníku . Nechápu to.

                          Tadyk

                          0 0
              • Chiron  

                Dá se ta bývalá železnice nějak odlišit od ostatních cest? Hlavně z té strany když přijedu od Kamenného domku. Sice tam asi všude bude dost bahna, tak kdoví jestli se tam ještě letos dostanu.

                Popravdě Kelčský Javorník mám projetý jen minimálně. Letos sem ho vynechal skoro úplně. Ale jak to tak čtu, tak sem asi udělal dost chybu a měl bych ho pořádně projet. Nejvíc zvědavý sem kdysi byl na ten vodní dělící práh. Šli jsme tam pěšky na tůru. I s GPSkou jsme ho chvíli hledali. Očekávání bylo teda mnohem větší než realita :( A jak teď usilovně koukám na cesty do mapy, tak mě zarazil ten malý vojenský prostor poblíž Lukova. Nevíte jestli je funkční a co tam je?

                0 0
                • Vhalasta  

                  Nechtělo se ti z Rajnošek šlapat zas na Lázy, co? Já to taky zkusil až letos z Hostýna „po stopách Drásala“ a fakt dost dobré. I z těch Rajnošek nahoru to jde. To letos ještě stihneš. Taky uvažuji, že jak nebude tolik blata takto ještě dám stím, že u Holubovy chaty doleva na tu jejich trasu a tou železnicí do Rajnošek (jestli to tam nepřejedu).

                  0 0
                • Vhalasta  

                  Vojenský prostor myslíš asi skladiště PHM u Loukova. Tam je i benzinka a jezdí tam ty desítky za… cisteren denně po kvalitní, široké a rovné cestě VM-BpH.

                  0 0
                • coolboy  

                  Ta „železnice“ je naprosto nenápadná. Když se jede od Kamenného domku, tak po nějaké době bývají přes tu asfaltku takový betonový kvádry proti autům a potom po pravé straně začíná smrkovej les. Nájezd na tu trasu je asi 10–20metrů doprava do kopce a potom ta cesta pokračuje už volně po vrstevnici… Já jsem to ale chvíli hledal. Chce to dost fantazie. Koleje ani pražce tam nehledejte, ale jakš takš ta cesta tvoří ještě zbývající násep. Kdyby se o tu cestu někdo staral, tak je to super, ale místy je tam opravdu bahno od lesáků nebo je to zapadaný listím.

                  0 0
          • Corbett  

            Je to jen o domluvě – sám jezdím pořád, ale nezakládám jsi na tom. Klidně se můžem domluvit : – ))

            0 0
            • Hedus  

              Ok, písnu Ti mejla.

              0 0
            • kohoutmike  

              Nazdar – je vidět že to tam máš slušně sježděné, já bych měl být někdy za dva týdny na Rusavé – neporadíš jak se odtamtud co nejrychleji dostat do terénu – případně nějaký zajímavý okruh ? Díky

              0 0
              • Corbett  

                Z Rusavy do terénu? Rusava je vesnička v horském údolí. Lemují ji dva horské hřebeny. Oba dva jsou atraktivní pro kolo. Ten Hostýnský je ale taková turistická magistrála – hodně turistů. Hřeben z Okluku přes Ondřejovsko a dál zas bývá když je vlhko víc bahnitý. A Jakou trasu? Střelím od pasu – po žluté TZ výjezd na Pardus, dál po červené TZ na Klapinov, dále po hřebenu na Hostýn. Z Hostýnu ( z rozc. ) modrá a žlutá TZ po Drásalovi do Chvalčova, z Chvalčova po zelené TZ na rozc. Pod Čerňavou a pak po žluté na Tesák. Pak po červené sjet do Rajnochovic. Dále po červené a zároveň značení Drásala dojedeš na Lázy okraj, strhneš doprava a po 200m asfaltu odbočíš na zelenou a jedeš po ní až na Troják. Také pojedeš po značení Drásala. Z Trojáku po modré přes Kotáry a rozc. Pod Křížkem vyšlapeš ke Třem kamenům, odbočíš doleva a sjedeš na rozc. Na Šarmance ( Holý vrch ). Po modré pěkný sjezd až na asfalt, po asfaltu vyjedeš na rozc. Pod Oklukem a když se dáš doprava, tak pojedeš po hřebenu až tam kam se ti bude chtít. Rusavu budeš mít po pravé straně, tak je možné kdykoliv sjet. Doporučoval bych to natáhnout až na rozc. Pod Lysinou, prudce stočit doprava a po červené přes rozc. Stiborové boudy sjet do Rusavy.

                0 0
          • vojta  

            No, jestli jsi to bral nahoru pod Tri kameny po cervene, tak to jsi si uzil. Parkrat jsem tamtudy jel, ale zasadne jen dolu ;-) .

            0 0
            • Hedus  

              Bohužel bych tomu jízda neřekl, asi tak 60% jsem tlačil kolo před sebou :) a modlil se za Troják, kde jsem vyžral hospodu, neboť jsem vypil zásobu vody v půlce cesty a blbec jsem si s sebou nevzal ani tatranku.

              0 0
    • Martin  

      připíchnu to sem :-)

      víte někdo, v jakém stavu je silnice Bystřice – Tesák – Troják? chtěl bych si zajet na Troják a zkusit něco nafotit, nicméně se mi tam nechce, pokud je ta cesta pod sněhem…

      víte někdo, jestli je holá nebo není?

      díky.

      0 0
      • blisterexist  

        jel jsem tam asi v sobotu, trocha sněhu, cesty namrzlé:-), teď tam bude ještě větší kosa, nejel bych tam:-)

        http://www.bike-forum.cz/…l-28768.html

        0 0
        • Martin  

          no nepotěšil jste mě :-)

          jdu hledat jiné místo na focení

          díky.

          0 0
          • blisterexist  

            :-D

            0 0
            • Martin  

              jo, já zapomněl dodat, že tam mám namířeno autem na letních gumách :-) ale předpokládám, že to nic nemění :-)

              0 0
              • blisterexist  

                no nevím, já jsem byl ráf že jsem na těch 20mm hladkých pláštích ten kopec vyjel, ale auta myslím že v poho:-)

                0 0
                • Martin  

                  ještě si to nechám projít hlavou :-)

                  0 0
              • McBlacky  

                letní gumy v zimě to je základ :)

                0 0
              • Vhalasta  

                Tak pokud máš 4×4 tak to neva :)

                Ta fotka ale není z hlavní cesty, to je nějaká odbočka u Tesáku k parkovišti.

                0 0
                • blisterexist  

                  jj, hlavní vypadala o něco líp:-)

                  0 0
                  • Martin  

                    risknu to o víkendu a vyjedu za sluníčkem :-)

                    0 0
      • beeker  

        Pokud najednou nenapadne moc sněhu, tak tam sníh nebude, jenom mokré, kdyžtak se mrkni na webkameru z Trojáku, bez sněhu je i boční cesta na Bludný.

        0 0
        • blisterexist  

          tam ještě dlouho nebude mokro:-D, sněhu je tam jen trochu naprášeno

          0 0
    • pustipav  

      Zétra mám v planu to jet prubnout – Hostének, Kelčák – nějaké nové poznatky, pokud se tam doškrabu…

      Só tam ještě bežkaři, ať na mě nečumijó zas jak na hňupa na kole…?

      0 0
      • tiru  

        na javorňajsu eště sníh, ale na lyže už zdaleka néé

        …možná se potkáme

        0 0
      • Corbett  

        No, na Kelčák bych teď měl zrovna náladu. Nemám rád kopce do kterých musím pěšky.

        0 0
    • Babec  

      Dnes jsem jel Tesák na silničce ze strany od Chvalčova, žádný sníh na cestě, kamínky jen zřídka, nespadlo mi to pod 17 km/h.

      Zkrátka po silnici už se dá ;)

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce