• Treker

    Ahoj bajkeři. Mám prosbu a dotaz na místní nebo znalé. Jedu na 4 dny s kolem do oblasti Hostýnských vrchů, napiště prosím tip na nějké vyjížďky. Dá se třeba vyjet na Radhošť na kole, hřebenovku nějakou beskydskou ???? Díky za všechny tipy.

    0 0
    • konik  

      Ahoj všichni, připojím se k tomuto threadu. Do oblasti Hostýnských vrchů plánujem v létě dovolenou (29.6–8.7) a budem shánět nějaké rozumné ubytování (2, max 4 MTBosoby). Nevíte někdo o něčem? Dáte někdo nějaký tip prosím?

      0 0
      • Twiggy Ramirez  

        Tak na Tesáku je chata, kde by mělo být ubytování celkem za rozumnou cenu, ale už je to dlouho, co jsem tam byl takže nevím. Jinak bych se určitě zkusil podívat po něčem v Rajnochovicích nebo na Rusavě.

        0 0
      • Corbett  

        Protože jsem místní, tak ti ubytování nedoporučím, protože ho nepotřebuji. Jinak bych doporučoval hledat ubytování třeba v Rusavě, to je takové srdce Hostýnků. Dále Bystřice pod Hostýnem, Chvalčov, Tesák, Troják, Rajnochovice, ale levnější by to mohlo být třeba v Držkové, Kašavě, Vlčkové, Podkopné lhotě nebo Trnavě. Dále obce na úpatí Hostýnků jako Lukov, Fryšták, Přílepy, nebo třeba Holešov. Tyhle lokality když prozkoumáš, tak ti tam musí vyskočit desítky odkazů na aslušné ubytování – www.holesov.info/?…

        0 0
      • Corbett  

        Na závěr dovolené můžeš dát třeba tohle – www.drasal.cz/

        Máš Hostýnky za jeden den projeté:)

        PS: jinak pokud bude potřeba, tak se ozvi a můžu ti něco doporučit, nebo si to s Váma rovnou projet:)

        0 0
        • Belial  

          Jsem taky místní a trasu Drásala doporučuju. Pořád je perfektně značená typickýma značkama, takže bloudit by jsi neměl. Mapu sebou, někdy vede zbytečně oklikou (asi aby se najezdily km) a dá se docela zkrátit. Jel bych to klidně i s celou rodinou. Na okruhu (nebo v blízkém okolí) je mraky hospod s jídlem a pitím.

          0 0
      • martinnecas  

        My jsme na jaře bydleli v penzionu Mila v Rusavě. Docela spokojenost. Je to v rodinném domě, kde bydlí i majitel. Ale zas ve sklepě má „klubovnu“ s barem, samoobslužnou pípou (Bernard za 20Kč) a fotbálkem (zadara)… Odkaz: http://www.rusava.com/

        0 0
    • zirecek  

      Radhošť je sjízdný po červené z Rožnova. Poslední část pod vrcholem je obtížná, ale dá se vyjet, vyjít (sjezdovka), je to cca 200m. Hřebenovky – typická, velmi vyjetá, lidmi navštěvovaná – Bumbálka – Kladnatá – Soláň – možno Ptáčnice, pak různě, přes Díly do Rožnova, případně na přehradu Bystřička, případně přes Vsácký Cáb do Vsetína… .

      0 0
    • wertigo  

      pekna trasa je hostyn,trojak,val­mez, ale je to jednosmerka – nevim jak by z toho sel udelat pekny okruh s navratem k hostynu. mrkni na trasu mtb maratonu drasala, cesta je skoro totozna. na radhost po cervene – to je celkem maso, nebo pres chatu mir(sotlina v lese, 14km) urcite zde doporucena bumbalka-solan-cab, je to pekne z kopce, na kopec te hodi cyklo bus z valmezu :-)

      0 0
    • wertigo  

      jeste je pekna cesta na pustevny po trase koprivnickeho drtice, tzn. trojanovice – raztoka a pak po znacce drtice na kopec.

      jo a treba zde jde taky neco najit: www.cykloart.cz/…/default.htm

      0 0
    • Corbett  

      Hostýnky jsou moje domovina. I když jsou poměrně malé, možností je tu mraky. Klidně se pak ozvi a něco vymyslíme:)

      0 0
      • Treker  

        Ahoj. Díky moc za info, jedu tam od 24.5 do 27.5 a celý den budu mít na kolo asi jen sobotu, tak kdyžtak napíšu…ten Drásal vypadá gut. Asi bych to projel celý, když mám celý den a má být pěkně…

        0 0
        • Corbett  

          Rusava má jednu nevýhodu, pokud by jsi z tama chtěl ještě někde vyrážet autem. Je to slepá ulice uprostřed Hostýnků, tedy pokud chceš ctít dopravní značení. Nikam se z tama nedostaneš a musíš se vrátit i když se dá dojet po rozbitém asfaltu (500 m) do Držkové, která je 10km, nebo přes hřeben do Lukovečku z kterého si na hlavním tahu na Zlín CO BY DUP:)

          0 0
          • mm  

            ze budes davat lidem navod, jak jezdit po lese autem, to bych teda necekal :-(

            0 0
            • TheIF  

              Vždyť neradil že to má švihnout z Rusavy přes Hostýn do Bystřice po AUTOstezce… nebo je tam už nějaká závora/sloupky ?

              0 0
              • mm  

                ne, nic tam neni. ovsem autostrada na hostyn je zcela srovnatelna napr. s tou cestou hadovna, lukovecek. co se tyce ohrozovani turistu autem. vsechny kokoty, co si to autama na rusavu zkracujou lesem se dycky snazim maximalne blokovat :-)

                0 0
                • Stancek  

                  Presne tak, zneprijemnit jim to smejdum. Treba Hadovna se da z kopce docela ficet a vyhybat se takovymu smejdovi kterej tam nema co delat, nic moc… Jak tam zas pojedu, asi zitra rano, vemu do kapsy par sutru a prvni smejd to ma na kapote… Hned tak se neotoci a nez se otoci, budu davno prrrrrrr

                  0 0
                  • TheIF  

                    kašli na šutry :-)))

                    0 0
                    • Stancek  

                      Taky dobry reseni :-D

                      0 0
                      • kovar  

                        lepší ač poloviční řešení je jet přímo z Lukovečka k U dubu. Je to pěknější projetí a žádný asfalt Od U dubu do rusavy holt už po asfaltu mezi tydýtama s auty

                        0 0
                        • mm  

                          jenom upresnim, ze teoreticky by se po te ceste na kole nemelo. kamarad jel tama dolu, rozsekal se tak, ze pro neho musela prijet sanitka a platil pokutu, ze je tam zakaz vjezdu nejen pro motorova vozidla

                          0 0
              • Stancek  

                Byly tam vsude zakazy vjezdu, docela cerstvy, ale hajzli co nemaji par kacek na benal to objet, to prestrikali a cernym sprejem napodobili nejvyssi povololena rychlost 30kmh.

                0 0
                • Corbett  

                  Pro tebe je to možná pár kilometrů (bydlíš na dobré straně), pro mě je to ale poměrně hodně (tam a zpět minimálně 20 km). Autem tam normálně nikdy nejezdím, protože bydlím kousek a řeším to na biku, ale když jedu na Rusavskou 50, tak na to prdím. Je fakt, že si to vždy domluvím s polišema ve Fryštáku, ale objíždět se mi to nechce. www.mapy.cz/?…

                  0 0
                  • Corbett  

                    www.mapy.cz/?…

                    0 0
                  • mm  

                    to si teda BOREC!

                    0 0
                    • Corbett  

                      V čem ty vydíš problém? Co dělám špatného? Silnice z Lukovečka do Rusavy je kvalitnější, než 80% jných cest normálně přístupných pro vozidla. Dopravní značení dopravním značením vlastně není, protože je postříkané černou barvou a nikdo to není schopen dát do pořádku. Místní se tam prohánějí, jako kdyby jim ta cesta patřila. Já jsem tama jel 4 x v životě. Loni a před loni na Rusavskou tam a zpátky. Dej mi jeden jediný důvod proč bych to měl objíždět. Morálka, ochrana životního prostředí?

                      0 0
                      • mm  

                        zato, ze vedomne a opakovane porusujes zakaz vjezdu a ohrazujes tim velke mnozstvi cyklistu, muzou ti druzi. ok. ta cesta ma sice pekny asfalt, ale je krapatek uzsi, nez bezna vozovka, do nekterych zatacek neni videt, ze? to, ze jsou nahore cedulky pozor zavora a dole z obou stran ty avizovane zavory, je myslim dost jasny argument, ze cyklista s vyskytem aut zrovna nepocita. pokud po asfaltce jedu, naprosto pokazde tam nejaky auto potkam. je jedno, jedu-li hluboko vnoci, nebo pres den. to, ze v aute nesedi zrovna pracovik z lesa je dost jasne patrne. zakazy plati jen pro nekoho, kdyz ma ty spravny kamarady, ze? nezapomen pri nejblizsi mozne prilezitosti napsat v nejake plamenne diskuzi, jaci jsou ti ridici bezohledni.

                        0 0
                        • Corbett  

                          Máš pravdu a na tom nic nezměním. Nicméně svislá dopravní značka zákaz vjezdu u této komunikace pro mě není regulérní dopravní značkou a to bych se klidně hádal. (škoda že tam dnes nemám cestu, vyfotil bych ji aby ostatní věděli o čem mluvím) Pak já nikoho neohrožuji, protože jedu naprostým krokem a co nejvíc na kraji. Ty když to tam pustíš dolů na plný kotel nemusíš počítat s tím, že tam pojede vozidlo, když tam nemá co dělat, ale musíš počítat s tím, že tam pojede, nebo půjde a potlačí kola velká skupina cykloturistů roztáhlých přes celou komunikaci, tak i ty bys měl přizpůsobit rychlost. Dále jsem uvedl, že tam autem nejezdím, do Rusavy to mám přes Držkovou 20km na kole, ale na Rusavskou50 to tam střihnu. To si ale vyřídím povolení u polišů, tak co je na tom. Ty bys možná mluvil jinak, kdyby to bylo naopak a jediná cesta do Rusavy by vedla z druhé strany přes Držkovou.

                          0 0
                          • Stancek  

                            Teoreticky norme neodpovida ani rozmer znacky… ale stejne me tam ty auta serou.

                            0 0
                            • skier  

                              Když už tudy jedu(pouze déšť nebo bahno),tak mě ty auta pěkně štvou,ale když jedu s rodinkou na Rusavu na koupák,tak mě zase štve,že to musím objíždět :-) Nikdy jsem to ale nestřihl,neboť na Rusavě je vidím často stávat:-) Kdybych měl chatu na Rusavě,tak si určitě vyřídím povolení na lesní správě a objíždět to nebudu ani omylem.Ostatním bych se podíval na bodíky.

                              0 0
                            • Vymi  

                              tak jsme vcera tama jeli… musel jsem se tomu smat… jinak auti jsme tama fakt nepotkali jen bikery… a jinak jesstli znas Stano jak se jede od Rusavy na Hostyn po modre tak vyjel si tu panelovku a pak ten brutal sjezd co fakt nema chybu… holky kravsky na nas cumely a bucely :-D

                              0 0
                              • Stancek  

                                Cus :-) z Rusavy na Hostyn? Kdysi jsem tama jel, teda zkousel jet :-) az nad tu louku na Rusavou to jakz takz slo, ale pak v tom lese stoupak na Skalny vyjet asi nejde, teda ne me… zpatky dolu Skalny – Rusava by to mohlo byt zajimavy, teda pokud by nam na tech balvanech neprdly visiony :-D

                                0 0
                                • Vymi  

                                  no ty vole my jsme to jindy s kamaradem dali a meli jsme co delat… tech sutru tam bylo sakra dost… to bylo mistama pro fulla natoz na clasice XC :-D muzeme se domluvit a zajet nekde neco… jinak vcera jsme to hnali i na trojak a dozadu na bludny… a hnedka zpatky no dal jsem tam 62 maximalku :-D

                                  0 0
                                  • Stancek  

                                    To by jsme teda mohli neco dat, ja ale az tak nejdriv pristi tyden, ted mam od patku az do nedele „pracovni ultramaraton“ :-( Ted jestli se dostanu na kolo, tak leda po vecerech a to mi jeste musi nejaka prace odpadnout…

                                    0 0
                                • Vymi  

                                  jinak tu louku je problem i vyjit peso :?-DDDDD

                                  0 0
                      • Stancek  

                        Dyt Hadovnu bys mel tak akorat na rozjeti… ;-) Doufam ze to teda nebudes Ty, az mi tam fakt rupnou nervy, Jsi moc velka korba :-D Ted nedavno jsem tama sel peso a par tech aut jsem vyfotil, bohuzel mam pomalej fotak, nebo jezdili moc rychle, primerene ostra je jenom jedna :-( Fakt me tam ty auta serou, zrovna tak, jak by me srali cyklisti na dalnici…

                        0 0
                        • Corbett  

                          Staňo a ty nebrblej. Když jsme měli straz v Rusavě, tak já tam dojel na kole. Ani ve snu by mě nenapadlo jet tam autem. Ale zas abych si na rozehřátí dal 20 a to mám přes dva hřebeny, to se mi teda nechce:)

                          0 0
      • Treker  

        Ahoj, kdyžtak mi prosím Tě dej Tvůj telefon do mejlu (v profilu) a ozval bych se, pokud máš náladu a čas v sobotu, tak bych možná uvítal ještě s kámošem průvodce po Drásalovi (nebo nějaký jiný vyhlídkový okruh). Bydlet budeme ve Všemině, tak to máme kousek k sobě…díky a měj se zatím

        0 0
        • Corbett  

          Jo va Všemině? Tak to máš opravdu kousek. V sobotu a v neděli bohužel dělám, tak z toho nic nebude. Ale pokud chceš, tak ti můžu doporučit Slušovický okruh slusokruh.web­park.cz/mapa.html nebo jak se nejrychleji napojit na Drásala a co jet, nebo nejet.

          0 0
    • Sarnafil  

      Zdravím co vím o ubytování tak je něco na Držkové a to www.patriotcamp.cz ,ale nikdy jsem tam nespal mám zkušenost jen s kuchyní a ta byla celkem dobrá. Pak na Rusavě je větší množství možností: Výborný camp, ale to asi není pro kola úplně ideální, pak www.hotelrusava.cz tady jsem byl kdysi na soustředění nemělo by to být drahé a je tam sauna, nohejbal apod. , na Rusavě je toho hodně ještě www.hotely.cz/…-penzion.php?… , www.pensionhotel.cz/…1113110.html .

      0 0
    • pitos  

      Mě připadá že všichni co přijedou do Beskyd tak vybírají hlavně místa kolem Pusteven a Lysé hory. Zatím ale lepší podmínky pro ježdění jsou trochu někde jinde. Ty nejlepší hřebeny jsou více na severovýchod. Hřeben táhnoucí se od Prašivé,Javoro­vý,M.Polom,Bí­lý Kříž nebo Severka V.Polom,M.Polom,B­.Kříž,Konečná a jejich různé varianty. Případně Bikery málo navštěvované Slezské beskydy jako hřeben z Bahence přes Stožek na Velkou Čantoryji. Toto vše(a je jich více)jsou místa kdy se dá jezdit celý den ve výšce průměrně 900mnm aniž byste sjížděli do údolí a poté znovu nabírat výšku.

      0 0
      • Andrzej  

        dodam, ze v okoli pusteven a treba te lyse je zbytecne moc lidi, na kolo to je fakt lepsi tam jak pise pitos, a trosku jine, ale taky vyborne jsou uz spis javorniky, o hreben jizneji pod roznovem…

        0 0
        • pitos  

          Ty Javorníky tento rok musím trochu blíže poznat,docela mě zajímají. Jinak konečně jsme sehnali mapu Polských Beskyd,pár známých tam tuto sobotu bylo a docela si to pochvalovali a že to tam vypadá dost nadějně.

          0 0
          • Andrzej  

            mapu polskych beskyd mam taky, celkem me to tam laka, ale byl jsem nejdal na barani gore (super, ale asi este vic volnych sutru nez u nas, celkove maji ty stezky asi horsim stavu…)

            naopak javorniky jsou mnohem hladsi, ale krasne, trosku mensi kopce, ale drevenice, ovce… a nejlepsi vec asi jsou jednoduche sjezdy po loukach, ktere se ale pekne vlni, takze se tam da skakat o dost vic nez u nas :)

            0 0
      • pepek  

        Nemáš nějaké specialní vyzkoušené trasy, příp. foto? Asi bych to tam jel zkusit.

        0 0
        • Jirka***2  

          For Pepek: až tam pojedeš, dej vědět, Mě by lákalo sjet vlakem na sever – někam za Třinec a pak kolmo na jih (jihozápad), např. by mohl být pěkný ten někde výše uvedený hřeben z Mostů u Jabl.: Vel.Polom, Malý Polom, Bílý Kříž a pak dle času a chuti… nebo to vzít na Kalužný vrch buď přes Javorový nebo přes Ostrý a pak na Slavíč či dál na M.Polom …?

          For místní znalce: kam až by se to dalo protáhnoutza jeden den (v rozumném, ne příliš chrtím tempu), aby se pak člověk dostal zase někam na vlak? Dá se z toho Třinecka či Jablunkovska dojet za den např. k Šanci – do Ostravice?

          0 0
          • pepek  

            Co blábolíš o vlaku, ty, ty .......ajznboňáku :-) Sem jezdil vlakem 5 let z Přerova do Brna, což jako informovaný musíš uznat, že to stačí na celoživotní nenávist k jakémukoliv hromadnému dopr. prostředku. Jediná možná varianta je: „Autem až pod kopec“ (musím taky šetřit, mám rodinu a nemám tu REŽIJKU, jako Ty :-)

            0 0
          • pitos  

            Něco tady napíši ale až po víkendu,právě vyrážím na víkend do hor. Ta trasa cos napsal,Mosty-B.Kříž můžu jen doporučit.

            0 0
            • Jirka***2  

              o.k. Petře, díky předem a napiš prosím, i jak je co časově náročné. Např. i ta trasa Mosty – B.Kříž. Na svou averzi jsi mne Pepo upozorňoval, leč vzhledem k výhodám severo-jižním trasám a možnosti skončit jinde než na počátku vyjížďky, jsem si to dovolil navrhnout znovu… Toš pardon.

              0 0
              • pepek  

                Ta vaše modrá mafie vám asi platí za propagaci, jinak to není možné. Než bych jel vlakem, tak radši:

                1.udělám nějaký okruh zpátky k autu 2.když nejde var.č1, tak pojedu radši zpátky stejnou cestou 3.přespím v lese :-) 4.vrátím se stopem 5.vrátím se pěšky Přes tyto zásady musím platit vaší maffi každý rok : 2000 Kč za svoju rodinu, přestože jsme nikdo nejeli vlakem asi 20 let

                0 0
                • Jirka***2  

                  Až tolik záště?? Já už se tedy k tomu (ČD) vracet nebudu, ale klidně si ještě něco připiš, zapškloune…

                  0 0
              • pitos  

                Něco tu tedy sepíši,jen to nebudou uzavřené okruhy(protože ty já věčinou nejezdím)ale podle mapy už si to lehce dotvoříš jak ti to vyhovuje.

                • již zmiňovaná trasa,Mosty u Jablunkova,Se­verka,oba polomy,B. Kříž.Dále si to můžeš prodloužit přes Vilasláje po zelené na Travný a dolů po modré na Pražmo.

                Nebo z B Kříže pokračuj po hřebenu na Konečnou,taky z Visalájí můžeš přejed Lysou. Orientačně:mosty-b.kříž jezdíme ČISTÉHO času tak 2.5–3h.takže počítej volným tempem ze zastávkou na pivko a s pár drobnýmy přestávkami s časem kolem 4:30h.

                • dále z Třince či Vendryně na Javorový,po modré a pak červené na Kalužný,Slavíč,M­.Polom a pak záleží na tobě zda do leva na Severku a Mosty nebo do prava na B.Kříž.

                Vycházej z toho že tvá průměrná rychlost(při pohodové vyjížďce)prav­děpodobně nepřekročí 10km/h. Toto můžeš různě kombinovat,můžeš jet třeba z Javorového směr Ropička,Kotař nebo naopak od tama začínat a jet třeba z Kalužného na Ostrý.Stačí mapa,je to jednoduché. Hřeben se táhne od Prašivé kolem Javorového,Ka­lužný,Ostrý,Ko­zubová,Slavíč,M­.Polom,Severka,B­.Kříž,Konečná a dále,stačí si jen vybrat.

                • No a ještě jedna:Slezské Beskydy,z Jablun­kova po modré na Bahenec a dále na sever po červené pod V Stožek(tam vyjedeš po žluté nebo ještě dříve po modré)a pokračuj po hraničním hřebenu po červené a souběžné modré přes Velký Sošov až na Velkou Čantoryji.Dolů třeba modrá a pak červená do Nydku a na vlak do Bystřice nad Olší.

                Tato trasa má po Nydek něco málo přes 30km ale je to na celý den! Na čantorku po hraničním hřebenu nejde vyjed a je to docela výživné tlačení tak pokud se nechce tak před tou čantorkou vede zelená do leva dolů a asi v polovině vidíš v mapě vrstevnicovou cestu do prava,tou se dostaneš nahoru v sedle.

                0 0
          • halcyon  

            Z Bíleho Kříže bez problémů sjedeš k Šancím a okolo přehrady do Ostravice.

            0 0
    • Treker  

      Tak jsem zpět a musím říct, že nic těžšího jsem v ČR nejel. Profil tratí a obtížnost terénu…furt jsem nechápal jak je možné vyrobit na Drásalovi na 120 km 3500 m převýšení…to u nás asi konkurenci nemá. Fakt je to nářez a pánové závidím Vám krajinu. kam se náročností hrabou brdy, Krkonoše či Šumava, ketré znám hodně dobře… A všem díky za tipy, počasí vyšlo,modřin, odřenin a defektů je tak akorát, takže super víkend :-))))

      0 0
      • šlapatko  

        Hostýnky jsou super,příště skus trasu Beskyd tour,ta má 90km a převýšení 3400m.Je dost výživná,spousta kámení a parádních sjezdů a hlavně výjezdů.Škoda že letos nejedu,něco do toho vlezlo,snad příští rok:)

        0 0
        • Corbett  

          Výjezdů nebo výšlapů? Ta trasa je blbě značená a člověk má co dělat aby nebloudil při závodě, natož si to jen tak projet:)

          0 0
          • šlapatko  

            Výšlapů taky samozřejmě:)

            0 0
            • LUDVICEK  

              Ahoj, mám v plánu si s bráchou projet Hostýnské vrchy, kde to ještě vůbec neznáme, takže prosím o zhodnocení trasy, případně o další tipy. Mělo by to být na 2 – 3 dny s přespáním v senících a boudách uvedených na http://boudy.info/hledat.php…, takže uvítám uzavřené okruhy. ta trasa je tu http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…. kdyžtak napište jestli jsou lepší sjezdy v tom směru nebo naopak a podobně…

              0 0
              • Corbett  

                Moc se v tom tvém plánování nevyznám – Hostýnky projedeš křížek krážem, ale pár změn bych ti určitě navrhl.

                1. Být tebou, tak bych do ježdění v Hostýnkách zařadil projetí

                Slušovického okruhu. Je to pěkný bikový okruh dost po hřebeni, ale ne zadarmo. Jako bonus by jste mohli z okruhu vybočit a vyjet na Vartovnu ( nová rozhledna za Syrákovem )

                http://slusokruh.webpark.cz/mapa.php

                2)Z Lázů bych jel rovnou na Troják, Hošťálkovou bych vynechal.

                3)Z Kelčáku bych jel rovnou po Drásalovi, vykašlal bych se na nějaké zříceniny, stejně tam nic nenajdeš.

                4)Kelčský Javorník – ano, je to asi bod, který by jste měli zdolat, ale pro mě je daleko lepší z Tesáku sjet po červené dolů.

                1. Nemáš tam výjezd ani sjezd na Pardus, zásadní nedostatek. Je otázka co

                máš raději, pak bych ti navrhl cestu.

                1. Pěkný, dlouhý, ne moc technický, ale rychlý sjezd je z hřebene

                z rozc. Holý vrch na Novou Cestu – doporučuji.

                1. Na zříc. Křídlo bych se také vyprdl, nic tam není – rovnou dolů po

                Drásalovi do Rusavy

                1. No a pokud chceš pěknou zříceninu, tak si zajeďte na hrad Lukov.
                0 0
                • beeker  

                  +1 dobré, mě se to nechělo všechno probírat, některé ty úseky bych mu asi neporadil, bo je neznám :))

                  ještě místo přes grapy by to mohl vzít přes ten pardus…

                  0 0
                • majosh  

                  dík za tipy, na Vartovně jsem byl už asi třikrát. Tahle trasa byla první, co jsem našel na netu, takže změnám se nebráním. Jinak se směrem vyznačených tras souhlasíš? K těm terénům – máme rádi techničtější terén, ale brácha má starší kolo, takže spíš nějaké sjezdy lesem po pěšinkách a s kořenama než nějaké volné šutry jako jsou třeba na pustevnách :D

                  0 0
                  • LUDVICEK  

                    Kurde psal jsem bráchovým nickem :DD

                    0 0
                  • Corbett  

                    Ani jsem nezaregistroval, že tam je nějaký směr:)

                    Hele kámo, Hostýnky tvoří dva hlavní hřebeny, které stojí za to projet. Hostýnská magistrála, dejme tomu z Lázů na Hostýn a hřeben co se táhne na jih od tohoto, já tomu říkám Ondřejovský hřeben. Nehledej tu ale nic extra technického, spíš vyježděné cesty, cestičky, občas nějaký ten kořen, volné kameny snad jen z toho Kelčáku. Nahoru i dolů vedou pěkné cesty a nemůžu říct, že je to zadarmo. Není to sice, tak jak u vás, zdoláváš 200 – 250m převýšení, ale i to stačí. Jde to různě nakombinovat, tak aby to stálo za to a vy si to trochu užili. Ty zříceniny, co tam máš naplánované nemá cenu ani hledat, protože je na místě ani nenajdeš. Nemáš tam ale hrad Lukov a to je škoda. I na Lukov lze dojet z velké části pěkným terénem – http://www.hradlukov.cz/

                    PS: kdy to plánujete? Možná bych vás mohl trochu protáhnout.

                    0 0
                    • mara777  

                      Ahoj, neporadil bys mi prosím jak se dostat nejlepe z Liptálu na Hostýn – nějakou nejlepší(nejza­jímavější) trasu pro MTB. Dostanu se na Baťkovou proti sluš. okruhu a nevím kudy se vydat dál. Hostýnky nemám vůbec projeté… Jde udělat i nějaký pěkný okruh? Předem díky

                      0 0
                      • Corbett  

                        Když sjedeš po modré na rozcestník cest Pod Humencem, dáš se prudce doprava a po žluté tur.zn. dojedeš na cestu po které dojedeš na Troják. Z Trojáku to máš po hřebenu na Hostýn cca do 15km. Tu zelenou TZ neznám, dolů by se to snad mohlo dát. Na Troják to střihnu vždy po cestě, ale dá se i po žluté.

                        0 0
    • jIrI___  

      Nešli jste teď někdo trasu Hostýn – Tesák/Troják – Lázy? Je sjízdná na kole nebo pod sněhem?

      0 0
    • popokatepetl  

      Prosím znalé o radu. Dostanu se z Bumbálky k Miloňové rozhledně, když pojedu po hřebeni na polanu rozc. a pak po žluté a zelené přímo k ní z hřebenu? Nebo to musím sjet dolů k hotelu Galik a pak do kopce? Díky, podle mapy to vypadá schůdně. Od rozhledny chci pokračovat na Velký Javorník a pak k Makytě.

      0 0
      • Jaromír  

        Určitě, není třeba sjíždět. Nicméně z hřebene Javorníků (hlavně ze Stracence) uvidíš to samé, řekl bych i víc.

        0 0
        • popokatepetl  

          Díky, jezdím vrchařskou korunu tak musím i k Miloňové. Na Stratenec se taky podívám, naposled jsem jel Javorníky v dešti a nebylo nic vidět.

          0 0
    • koňák  

      Zdravim, chystame se na prejezd Hostynskych Vrchu z Holesova az do Roznova (bereme to po ceste do Beskyd). Budeme mit MTB HT. Radi bysme trasu primocarou, ale zaroven co nejzajimavejsi, kopcu se nebojime. Poradi nekdo?

      0 0
      • bosmilan  

        Holešov-Žopy-červená do Rusavy-modrá na Skalný-doprava zelená,pak modrá na Troják-zelená na Lázy-červená na Valmez – pak už jenom záleží jestli kolem Bečvy po cyklo nebo po žluté nahoru na Trojačku a hřeben po červené smšr V.Javorník a sjet pak někde dolů do Rožnova

        0 0
        • koňák  

          Diky moc za tip. Tusis, jestli se da sjet z toho hrebene (z rozcesti Maly Javornik) po modre pres Sedlo Pindula a napojit se na cervenou, ktera vede na Radhost?

          0 0
          • bosmilan  

            dá se to sjet…takový nejtěžší úsek začíná „pod Kyčerou“ na lesní cestu…není to dlouhé,ale proti vrstevnici dolů

            Jinak pěkná je i ta zelená do Rožnova z rozcestí Zadní Javorník

            Jak je ta modrá jetelná od Pinduly směr Radhošť ale nevím.

            0 0
            • Pavel  

              ad modrá od Pinduly směr Radhošť – nahoru moc jetelná asi není, možná tak pro tebe a Pepu Dreslera :-). Teda pro mne rozhodně ne. Dolů jsem posledně (na Drtiče) ty dva „padákové“ úseky raději vedl, přece jenom křídlo rozhodně nebylo ještě ve formě (5 týdnů od zlomeniny lopatky).

              0 0
        • koňák  

          Tak jsme to v patek jeli… a ja se ptam, jels to nekdy v tomhle smeru? Byly tam nejaky useky, ktery jsou nahoru vicemene nejetelny… Treba konec modre na Skalny :)

          0 0
          • Singlespeed  

            A to ti upadly nohy, když jsi chvíli potlačil? :0

            0 0
          • bosmilan  

            to se přiznám jsem nejel ten úsek na Skalný…já si to uvědomil později,že jsem to spletl tu výjezdovou cestu …ale jinak celý úsek toho hřebene přes Troják na Valmez mám projetý několikrát bez problému všechno šlo jet.....a z Valmezu na hřeben a dále na Javorník to mám taky projeté a všechno tam je jetelné.

            0 0
            • koňák  

              A ta cervena za Rajnochovicema, jak to zacne stoupat? Prvne hodne prudka kamenita cesta, a pak dost hluboky koryto.. vede to na Kuzeluv pamatnik. Taky imho skoro cely nejetelny :)

              0 0
              • bosmilan  

                tam jsem tě ale neposílal :-) Já bych tam ani pěšky nešel :D Já ti radil hřeben Troják – Lázy který je krásně jetelný

                Jak jste se tam vůbec dostali na tu červenou do Rajnošek?

                0 0
                • koňák  

                  Uz to vidim, psals tam „zelena na Lazy“ :)

                  0 0
                • koňák  

                  My jsme nejakym omylem dojeli na Tesak a odtam po cervene. Zrejme chyba navigatora :)

                  0 0
              • Singlespeed  

                Kdyby ses alespoň jedním okem mrkl do mapy, tak by ti bylo podle vrstevnic hned jasné,že bude tlačenka a hlavně, kudy tu červenou z Rajnošek bezbolestně objet…

                0 0
                • koňák  

                  To jsme dopredu videli ty vrstevnice. Ale doufali jsme, ze to treba bude vybetonovany nebo tak :)

                  0 0
              • Tecka  

                Z Rajnochovic na Lázy se stačí držet Drásalovských značek. Z Rusavy je asi nejpohodlnější projet po asfaltu kolem koupalište a nahoru jet modrou TZ končící na Holém vrchu. Červená TZ přes Pardus je lepší jet směr do Rusavy :-)

                0 0
                • Singlespeed  

                  Drásalovská trasa jde zbytečnou oklikou. Stačí jet stále údolím Jedlovského potoka nahoru.

                  0 0
      • bathed  

        A nebo tohle. Máš tam asi nejlepší hřebenovu Hostýnek: Hostýn – Troják a fakt pěknou hřebenovku mezi Cábem a Hažovskými díly.

        0 0
    • koňák  

      Zdravim, opet se letos chystame na prejezd Hostynskych vrchu s koncem na Lyse (nebo pod ni). Pojedeme tento usek https://mapy.cz/s/21eWA, a ja bych potreboval poradit, kudy pokracovat abysme vyjeli az v Roznove.

      0 0
    • Kanec  

      Chlapi, chystáme se na cesty po hřebenech Beskyd a chtěl bych se zeptat. Je sjízdný úsek Polana – rozhledna Miloňová po žluté a zelené gravelem? Nebo mám na ty hřebenovky vzít raději horáka? Jednu trasu jedeme na Bumbálku a pak po hřebenu, Karlovice -Vsetín až do Valmezu a rád se chci podívat na tu rozhlednu.

      0 0
      • capis  

        Z Karlovic hřebenovka na Cáb a do Vsetína rozhodně MTB, hlavně úsek Bumbálka – Vsacký Cáb.

        0 0
        • Kanec  

          Oj. Škoda. Takže horák. Moc dík za info. Někteří pojedou s trekama, no snad to dají. Ale tu rozhlednu pojedu sám. No uvidíme. Už se těším kua.

          0 0
          • Singlespeed  

            Já jsem tam projel na gravelu poměrně v pohodě. Ještě jsem měl starého maxbajka postaveného na trekingovém rámu a krutý nejlehčí převod 34×28, závěr stoupání už docela bolel ;-)

            0 0
          • bathed  

            Máš-li možnost, vem mtb. Ale na treku se přejet dá! Nebavíme se o Alpách..... Naposley jsme to jeli teď v sobotu. Pár úseků k Cábu od Soláně je trošku vymletých s ostrými šutry, ale kdo si netroufá, může to potáhnout kousek pěšky.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.