Hledá se odvážný dřevorubec

17 nepřečtených
  • joudys

    Zdar,

     

    o víkendu jsem zase po nějaké době navštívil na biku Moravský kras, konkrétně mám oblíbenou pasáž od Kateřinské jeskyně po žluté turistické značce nahoru na Macochu. Je to velmi dobrá technická pasáž s nastoupanými cca 90 metry na cca 0,5 km, takže docela slušné stoupání po velmi zajímavé lesní cestě s řadou nástrah.

    Ne každý toto vyjede a je to takový prověřovák fyzičky a techniky. Bohužel už asi půl roku jsou asi ve 2/3 pasáže dva spadlé stromy a z nějakého důvodu je nikdo neodstranil, přestože jde o docela frekventovanou turistickou cestu.

    Tento příspěvek píšu nejen jako takové moje soukromé postěžování toho, že mi příroda neumožňuje pokořit jednu z nejzajímavějších výzev jakou znám, ale také jako zoufalý pokus překecat nějakého bikera s motorovou pilou……  JJJ

     

    čus, joudys

     

    P.S. jezdíte tuto pasáž někdo a jaké máte s ní zkušenosti?

     
    0 0
    • destr  

      Já ji jezdím…ale jenom dolů :-D

      0 0
      • JSt  

        taktak. jezdit to nahoru neni vyzva, nybrz hloupost :-))

        0 0
    • Běžec  

      No já to jezdím občas i nahoru (i když dolů je to asi zábavnější a každopádně rychlejší :-)), ale motorovku bohužel nevlastním. Jako výzva celkem na techniku mi přijde Macocha z Pustýho žlebu (to jsem ale nedal).

      0 0
      • destr  

        Mno nevím jak se to jmenuje, ale je to taková cesta skoro ve stěně a vyjede se kdesi pod schodama, kousíček od macochy, to dáváte cely?

        0 0
        • Stanley_vy  

          Červená TZ ze žlebu na Macochu, kterou má na mysli Běžec.

          0 0
        • joudys  

          … pokud se bavíte o červené ze žlebu, tu znám, dle mě ale nejde vyjet až nahoru (snad nějaký trial jezdec) jednak kvůli těm šubrákům, jednak kvůli některým zatáčkám, které nejdou vytočit. Pokud tam potkáte lidi, což je nanejvýš pravděpodobné, nevyhnete se jim. Žlutou směrem od Skalního mlýna/Kateřinské jeskyně dáte až nahoru, OK výzva, ale bez stromů, protože za stromy se to ještě trochu zvedá, což na­konec prověří síly. 

          J

          0 0
      • Vilém  

        Tak ze Zleba to jde, Kriticky misto je kolem te skaly na zaver, tam zalezi jestli je mokro. No pravda asi jednu nebo dve zatacky smerem nahoru nevytocim.

        0 0
        • destr  

          Tak to asi bude ono…pak uplně na koncu sou tak 25 m strašně ostry a špičaty šutry, tak tam to už nedám…jinak ty zatáčky sou taky docela hustý :-D

          0 0
          • Vilém  

            Bude to ono.Ty sutraky jsou zaverecna pasaz prvniho stoupani a vapenec za mokra dost klouze.Po leve ruce mas skalu a je tu nejuzsi misto. Pak nasleduje takova vydechova rovinka a dojedes na rozcesti pod schody od horniho mustku.

            0 0
            • destr  

              Jo jo, to je ono. Pak kousíček sjedeš a ještě jednou stoupání, ale to už je napohodu.

              0 0
    • Luža  

      Já myslím, že právě proto, aby nám to trochu znepříjemnili tam ty stromy nechali ležet. Všechno ostatní popadaný dřevo z jarního vichru je dávno pryč. Pěšákům to nijak nevadí a mě vlastně taky ne. Přijedu, přenesu, odjedu. Nahoru, dolů jsem to letos ještě nejel.

      0 0
    • mara53  

      hele, nechci moc prechytrale radit, ale da se koupit retez na motorovku za par stovek  ten roznytovat a na oba konce pridelat drevena madla ve tvaru vetsi olivy a mate udelatko na cisteni stezek (a krasne se sbali do hadry a baglu), jen je samozrejme dobry tohle „zarizeni“ obsluhovat ve dvou, – ve dvou se proste lip tahne, … tak zdar a silu pri cisteni singlikuu…

      PS: Jinak motorovku sice vlastnim, ale do Moravskyho Krasu se s ni nejak z VCech nechystam a predpokladam,ze kdyby me tam s ni nekdo videl bez nalezityho povoleni, dlouho bych se asi z toho vyprasku vzpamatovaval :))

      0 0
      • JSt  

        retez z motorove pily reze jen jednim smerem…

        0 0
        • Vilém  

          musi se roznytovat a kazdy druhy clanek otocit:) da to ale trochu prace.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.