Grand Canyon CF 6.9 vs Ghost Lector LC 3 - modely 2016

25 nepřečtených
  • Spidder007

    Ahoj,

    chtěl bych požádat o radu zkušenějších. Chci konečně pořídit nového bajka pro běžné ježdění (nejčastěji delší víkendové výlety lesem, šotolina, asfalt, bez závodů, spíš konzervativní klidnější jízda). Váhám mezi novým Lectorem a GC CF 6.9. Ještě váhám, zda nejít do AL s podobnou konfigurací jako jsou výše uvedené stroje.

    U GC se mi líbí, že má vše, co bych si od nového bajku představoval, včetně DT SWISS kol, XT brzdy. Nevím přesně, zda je nějaký výrazný rozdíl mezi CF a CF SL rámem. Na druhou stranu se mi u Lectora líbí moc rám. Mám na Vás dotaz, co byste mi doporučili? Preferuji spíš vzpřímenější posez, neboť na současném kole jsem jako na skřipci (10 let starý bajk Kellys). Pak váhám u velikosti, u Lectora mi doporučují XL, u GC mi na konfigurátoru vychází L. Nechci do kola už pak rvát žádné peníze, jako do současného stařečka jsem rval.

    Díky moc a přeji hezký víkend!

    0 0
    • Spidder007  

      Ještě teda údaje o velikosti 190 CM, 80 Kg.

      0 0
    • hannawald  

      Urcite CF SL 7.9, kdyz je za stejne penize jako CF 6.9. SL ram je o tridu vys, z high modulus vlaken a o 300g lehci, kdyz si to u toho komponentu rozkliknes, tak najdes popis. Cenovy rozdil mezi temi ramy bude dost velky..

      Kdyz se podivas na zbytek osazeni, je tam rozdil ve vidli – SID je myslim mozna i lepsi jak Fox Performance, no a CF SL je SRAM GX a CF na XT. Protože rám je základ, je jasná volba CF SL. GX rozhodně ostudu neudělá, kde je jediná otázka jsou brzdy, tam XT nejspíš o něco lepší, ale celkově CF SL, protože srdce kola je ten rám a zbytek ani možná rozdíl nepoznáš, brzdy v nejhorším dáš na bazar a něco málo doplatíš. Bonusem je o půl kila nižší váha CF SL.

      0 0
    • michomin  

      U toho Canyona CF SL 7.9 se mi líbí zpřevodování, jak do rychla, tak na stojky: 36–26/10–42. Kdybych šel do jedenáctikvaltu s dvouplackou, tak bych chtěl právě takovéto převody. Z těch třech zmiňovaných kol je, alespoň pro mě, nejlíp zpřevodovanej.

      Při tvé výšce ani neuvažuj u Canyona o velikosti L, to by ti bylo malý. Srovnej si schválně geo Lectora XL a Canyona L a uvidíš ten rozdíl a přitom obě jsou to doporučené velikosti.

      0 0
    • sharkeeCZ  

      Já bych byl spokojen minimálně s Lectorem6 nebo GC CF SL8.9 jinak to bude pořád neúplné. Pokud se bude dát ukecat 20% dílů u Ghosta, tak to bude kolem těch 56.000 Kč, což není tak strašné ;-)

      0 0
      • michomin  

        Báječná rada: jdi k prodejci, řekni mu, že chceš slevu 20% (radši 30, ať to stojí za to), prodejce bude hrůzou bez sebe, že přijde o zákazníka, a rád tu slevu dá.

        0 0
      • hannawald  

        a co je na tom sestkovym Lectorovi lepsiho jak na Canyonu?

        0 0
        • sharkeeCZ  

          Cena a možnost změny spevifikace v lepším obchodě.

          Canyon má vždy lepší kola a nižší váhu.

          0 0
    •  

      za mě lector 3, koupil jsem ho za 46500 (nabídka prodejce) a ještě zbylo na upgrade brzd, pláštů a kol

      0 0
    • Spidder007  

      Díky moc za podněty! Uff, zapomněl jsem dodat, že SRAM není asi moje krevní skupina, ačkoli slyším na to samá pozitiva a cena/ výkon vychází u obou velmi hezky. Jak bylo zmíněno, v případě Shimana je asi ideální jít do „plné palby“, tj. Lector 6 nebo GC CF SL 8.9, což bez výrazné slevy, je mimo mé možnosti. Ostatní nižší modely jsou vždy větší či menší kompromisy (u LC3 jsou to kola, brzdy, náby, vidlice…)

      Pokud máte tipy, kde např. koupit levně Ghost Lector LC, jak psal Roman, tak sem s ním (popř. na email slang@seznam.cz). Budu Vám vděčný. Co třeba ještě Cube? Předpokládám, že letos jsou povedené pouze GC a Ghost v případě této konfigurace.

      A pláště/kola sluší Ghostu LC 3 jaká, pokud tam nebudu chtít ty výchozí? Jde o to, když pak někdy bych třeba dokoupil kola,pláště, brzdy,tak abych nebyl na ceně GC CF SL 8.9:-)

      Jdu checkovat geo, abych se do rána nenudil:-) Díky ještě jednou za Vaše názory!

      0 0
      • hannawald  

        Sram nebo shimano, neni to fuk?:) oboji funguje velmi dobre. Ale spis bych se rozhodl podle ramu..osazeni prodej jako nove a nakup shimano. Zas takovy cenovy rozdil v tom nebude. Uz jenom ta jedenactkova kazeta je draha jak prase..Ghost LC6 neni osazenim o nic vys, jen cenove. Na Canyon slevu nesezenes, ale cena je tam velmi dobra. Asi jako lc6 po sleve:) Spis se u Canyonu mrkni na termin dodani.

        0 0
      •  

        litr jsem doplácel za brzdy XT, pětibábu za XT ICE kotouče, šest set za Schwalbe Thunder Burt 2,25, pětikilo za černý ESI gripy a šest litrů zbylo na kola který právě řeším (samozřejmě že něco budu muset doplatit), lector za mě nejhezčí HT rám

        0 0
    • CanyoSK  

      A nutne potrebujes pretekarsky karbonovy bike? Podla toho co pises budu to zbytocne investovane peniaze…

      0 0
    • janfl  

      Tak já jsem řešil to samé, stejná cenová relace, podobné ježdění, chtěl jsem si i s kolem udělat i radost radost i když vím že by mně stačilo kolo o řád níže. Měl jsem v hledáčku taky tyto dvě kola plus ještě Felt Nine. Nakonec byl můj favorit Ghost LC3. Na obrázcích vypadal úplně super, ale v reálu mně přišel až moc technický a horní trubka jak jídelní stůl – to mně trochu zklamalo, jinak kolo super. Každý má asi jiný názor, proto se taky dělá tolik druhů kol. Nakonec jsem koupil loňský model Superior Team 29 Elite 2015– byl sice o nějakou korunu dražší, ale jsem nadšen.

      0 0
      • Spidder007  

        Ahoj,

        děkuji všem za názory. Mým cílem je sehnat hezké a lehké kolo na kterém bude radost jezdit. Nepotřebuji nutně karbon, ačkoli můj favorit je stále Lector LC3, kde se mi líbí čistý design a cena. Ghost nabízí v hliníku např. Tacanu X8, ale ta je srovnatelná cenově s Lectorem i váhově. V mém případě mám pouze obavu o geometrii, aby Lector nebyl moc „závodně“ laděn a nebylo by přeci jenom lepší jít o úroveň níže pro větší komfort na delších cestách/ výletech. Alternativa může být nějaký SUP nebo Cube, který dělá hodně mainstream modelů. Na jakou část geometrie se mám zaměřit, abych nevzal kolo, kde budu jako na skřipci, nebo je lepší si ho vždy osobně otestovat/ projet?

        0 0
    • Smazaný účet  

      Lectory jsem viděl na živo. Neseděl jsem na tom, ale vzhledově to jsou úchvatná kola.

      0 0
    • Hron21  

      Ahoj tak co uz sis vybral? Taky premyslim o techto dvou

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.